Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

8. De kinderwagen

Hier vind je informatie over de Baby Jogger.

Reactie voor op de website?

8.1. Ervaring met Phoenix 2000

De Phoenix 2000 heb ik al voor onze eenlingen Mirjam en Bas ruim 4 jaar in gebruik en hij bevalt uitstekend. Nou maar hopen dat wij er voor onze tweeling tweedehands aan kunnen komen, want ze zijn nogal prijzig. (Jolanda)

Reactie voor op de website?

8.2. Overzicht kinderwagens

Enige tijd geleden heb ik via een forum op het internet, en het Meerlingenmagazine van de NVOM een oproep gedaan. Ik wilde graag van tweelingouders weten wat voor wagen(s) zij hadden gebruikt, en wat hun reacties daarover waren.

Hieronder zal ik uiteen zetten wat zoals de plus en de minpunten waren. Mocht u nog aanvullingen hebben, dan plaatsen we die graag.

Erika

Bertini  (0 reacties)
Deze tweelingwagens heeft de titel Baby Product van het jaar 2002 (categorie vervoer) gekregen. Zie de site van Ellermeijer.
Pericles-Isinglia  (2 reacties)
Nadelen
Zwaar om te duwen. Blijft opgeklapt erg groot, past niet of nauwelijks in een middenklasse auto. Vrij breed.
Voordelen
Zwenkt goed. Verder zijn er weinig echte pluspunten opgenoemd door de gebruikers.
 
Bebecar Dupla Twin  (7 reacties)
Nadelen
Om te liggen (voet aan voet) is de wagen al snel te klein. De kinderen liggen al vlug met hun beentjes in elkaar gestrengeld. Ook is de ligruimte vrij smal. De wagen is lastig in te klappen en op te zetten, zolang de ligstand gebruikt wordt, er moet veel op en aan gemaakt worden. Wanneer de kinderen achter elkaar gaan zitten (treinmodel) dan is het ook echt rechtop zitten, er kan nauwelijks in gevarieerd worden. De gordelsystemen zijn ook niet helemaal in orde. Opgeklapt is de wagen ook vrij zwaar om te tillen. Bij de ligstand is de bodem ook niet vlak. Er moet met handdoeken en dergelijke gerommeld worden om enig comfort te hebben. De kinderen kijken van je af in de zitstand. De voetenzakken passen niet goed, niet in de ligstand, en ook niet in de zitstand.
Voordelen
De wagen draait makkelijk bochten. Je kunt overal tussendoor. Doordat je smal bent, en niet eens erg veel langer dan een normale kinderwagen, bots je minder overal tegenop en liggen de kids rustig. Alle onderdelen zijn van stof en wasbaar.
Zie ook:
Ervaringen met Dupla en Chicco
 
Bebecomfort naast elkaar  (2 reacties)
Nadelen
Na een jaar wordt de wagen te klein.
Voordelen
Is klein op te klappen. Past in de kofferbak van een kleine auto. Is ook vanaf het begin zonder wagenbak te gebruiken, met alleen een wandelwageninzet met voetenzakken. Kan door alle deuren.
 
Mc Laren (dubbele “paraplu”buggie)  (8 reacties)
Nadelen
Geen matrasjes. Niet zo’n goed zicht op de kinderen, zeker de eerste tijd lastig. De kapjes moeten eraf bij het inklappen. Door de kleine zwenkwieltjes is het comfort niet zo hoog. Rijdt, zeker met 2 grotere kinderen, zwaar.
Voordelen
Past door alle standaard deuren. Is licht. Rugleuning is in 5 standen verstelbaar, tot helemaal plat. Kan dus vrijwel vanaf het begin gebruikt worden, zeker in combinatie met de voetenzakken. Is makkelijk in en uit te klappen en makkelijk mee te nemen. Neemt weinig ruimte in in de auto.
 
Quinny (dubbele “paraplu”buggie)  (1 reactie)
Nadelen
Geen boodschappenmand oid. Wanneer de kinderen zwaarder worden gaan er stangen doorbuigen en kromtrekken. Niet zo heel stevig.
Voordelen
Past door alle deuren. Is makkelijk en klein op te vouwen. Is licht. De prijs voor een nieuwe is veel lager dan de Mc Laren.
 
Graco (dubbele “buggy” geen paraplu model)  (3 reacties)
Nadelen
De kinderen kijken mee in de rijrichting, en niet naar moeder. Dat is zeker de eerste tijd jammer. De kap sluit niet helemaal goed aan waardoor er kieren over blijven. Zolang de kinderen liggen, is het moeilijk om boodschappen in de mand te krijgen. Neemt aardig wat ruimte in in de auto. Door de “buggywieltjes” hobbelt de wagen wel wat. Hij is maar in 1 kleur verkrijgbaar.
Voordelen
Vouwt plat op, neemt wel wat “vloerruimte” in in de auto, maar er kan weer wat bovenop gestapeld worden. Wordt geleverd met zonneklepjes en een ruime bagagemand. De zitjes zijn in 3 standen verstelbaar. Goede prijs voor nieuwe wagen. Goede zwenkwielen, de wagen is met een hand te draaien. Past door alle deuren. De wagen is stabiel.
 
Koelstra turbo twin  (3 reacties)
Nadelen
Geen specifieke nadelen gemeld. Wel heel veel gebreken gehad aan een exemplaar. Lastig in en uit te klappen. Neemt vrij veel ruimte in de auto in. Wordt na verloop van tijd te klein.
Voordelen
Kan door alle deuren.
 
De Winther Dolphin (fietskar)  (2 reacties)
Nadelen
Er is geen mogelijk om rechtuit te liggen slapen. Ingeklapt blijft hij groot, past niet achter in de auto.
Voordelen
Met een extra neuswiel is de wagen direct ook een wandelwagen. Vanaf het begin te gebruiken in combinatie met de autozitjes (maxi cosi etc) Er is door de grote wielen ook mee in het bos te wandelen.
 
Mountain buggy  (2 reacties)
Nadelen
Duur in aanschaf. Door de baby inzet kunnen pasgeborenen er wel al in, maar het is niet zo geschikt voor lange afstanden. Hij neemt behoorlijk wat ruimte in in de auto.
Voordelen
Rijdt superlicht. Grote boodschappenmand. Zit en een bijna ligstand. Past door deuren. Heeft groot zonnescherm. Zeer stevig. Is EVD. vanaf begin te gebruiken met speciale baby inzet. Makkelijk opklapbaar. Ingebouwd zonnescherm.
 
Bebecomfort (achter elkaar)  (2 reacties)
Nadelen
De voorste heeft wat minder ruimte. Door de afwijkende vorm van het handvat is het niet mogelijk om een “kiddyboard” eraan te bevestigen. De wagen neemt opgeklapt nogal wat ruimte in.
Voordelen
Zitjes achter elkaar, dus smal. Grote wielen ipv buggywielen. Goede vering. Grote boodschappenmand. Zeer comfortabel voor lange wandelingen. De zitjes zijn ook zo te plaatsen dat de kinderen naar elkaar kijken.
 
Happy mobiel/ maxi taxi (2 autostoeltjes op een onderstel)  (2 reacties)
Nadelen
De kinderen zitten half boven elkaar, en de onderste vrij laag bij de grond. De kinderen liggen niet plat. Is niet zo geschikt voor lange wandelingen. De onderstellen zijn van oorsprong bedoeld om 1 kind te vervoeren, dus bij ruw gebruik kan er een en ander verbuigen door het gewicht.
Voordelen
Als de kinderen in de auto slapen, hoef je ze niet om te leggen, je klikt gewoon de stoeltjes op het onderstel. Prijs is gunstig.
 
Explorer (3-wieler)  (1 reactie)
Nadelen
De zitjes zitten a.h.w. gestapeld. Het kind in het onderste zitje ziet vooruit dan ook niets. De ruimte tussen de zitjes is ook niet groot. De wagen is niet 1-2-3 te veranderen van zit naar ligstand. In de ligstand moet er een stuk tussengeritst worden, en dat kan alleen als de kinderen eruit zijn. Er zit geen zonnekap op, en het is niet mogelijk een parasol te bevestigen.
Voordelen
De wagen rijdt licht. Is zeer wendbaar vanwege het zwenkwiel voor. Ziet er leuk uit.
 
Zoomer Instep
Nadelen
Rugleuning niet verstelbaar. Heeft alleen een rechte zitstand, is dus pas te gebruiken vanaf een maand of 9, en dan nog is het niet ideaal als de kinderen in slaap vallen. Er zit geen boodschappenmand onder. Er zit geen rem op, dus de wagen kan nooit even alleen gelaten worden. De wagen is breed, gewone huisdeuren kan hij niet door. Opgeklapt blijft de wagen groot, past net aan in een stationcar.
Voordelen
De wagen rijdt licht. Ziet er leuk uit. Heeft door de luchtbanden een hoog comfort. Boswandelingen zijn geen probleem. Er zit een zonnekap op. De nieuwprijs is gunstig. Door de hoge rug heeft het hoofd ook steun.
 
Quinny Shop-Shop  (1 reactie)
Nadelen
Geen nadelen gemeld door degene die een reaktie op deze wagen heeft gestuurd.
Voordelen
De kinderen hebben allebei een eigen “compartiment” waardoor ze niet aan elkaar zitten. De wagen is heel gunstig geprijsd. Is vanaf het begin te gebruiken en kan lang worden gebruikt. De reiswiegen zijn geschikt om de kinderen goed in te laten slapen. De wagen heeft grote wielen (21 cm) en heeft een hoge duwstang, waadoor ook lange vaders en moeders comfortabel lopen. De wagen heeft zwenkwielen voor, die ook geblokkeerd kunnen worden. De kappen hebben een “kijkvenster” waardoor ook opdringerig publiek niet in de wagen hoeft.
 

Reactie voor op de website?

8.3. Twee wagens?

Naast een tweeling-buggie (graco) hebben we twee dezelfde eenling-wagens gekocht. Heel handig als we met het hele gezin weggaan. Veel gemakkelijker tijdens het winkelen. Het komt heel vaak voor dat we met twee man weggaan. Mijn man of een vriendin of mijn moeder duwt dan ook een wagen, Dit is veel lichter duwen dan een dubbele wagen met twee kinderen erin die allebei 11 kilo wegen. Als je de ruimte ervoor hebt is dit echt aan te bevelen. Duur hoeft het niet te zijn er zijn kinderwagens 2e hands zat te koop.

groetjes Miranda

Reactie voor op de website?

8.4. Tweelingwagen of niet

Toen mijn tweeling thuis kwam, waren ze nog zo klein dat ze verdwenen als ik ze in de tweelingwagen legde. Daarom heb ik ze de eerste paar weken lekker samen gelegd in de kinderwagen die ik nog had staan van mijn andere kinderen. Je kunt je wel voorstellen wat voor een reacties dit gaf als mensen even stiekum in de wagen gluurden, best wel komisch.

Ik weet in ieder geval wel dat mijn zoontjes het heerlijk vonden om lekker bij elkaar te liggen. Daarna zijn ze gewoon in een tweelingwagen gegaan, wat misschien wel iets zwaarder is maar ook makkelijker mee te nemen als je niet zoveel ruimte hebt in je auto.

Ingrid

Reactie voor op de website?

8.5. Ombouw tot tweelingen kinderwagen

Sinds bijna twee jaar ben ik moeder van een zoon, Florian. Nu ben ik ook nog 5,5 maanden in verwachting van een tweeling. Twee jaar geleden had ik een Teutonia Primus XL gekocht. Even was ik bang dat ik deze weg moest doen en inderdaad een dure andere tweeling wagen moet kopen. Gelukkis heeft Teutonia daar een hele goede oplossing voor. De onderdelen van de Phoenix 2000 passen heel goed op een onderstel van de Primus. Het enige probleem is nu het krijgen van een zitje/babynest in het zelfde design als de rest van de wagen. Om kort te gaan: complimenten aan Teutonia!!

Yvonne

Reactie voor op de website?

8.6. Ervaring met klassieke tweeling-Streng wandelwagen

De wagen (met recht een "Wagen", gezien zijn lengte in ligstand) rijdt fantastisch licht, ook over hobbelige paadjes. Het enige probleem is dat hij niet, of in ieder geval erg moeilijk opklapbaar is en je dus min of meer verplicht bent van huis uit te gaan wandelen.

Reactie voor op de website?

8.7. Kijk eens hier

Ben je op zoek naar een tweelingwagen? Kom eens bij mij in de tweelingwinkel kijken. Daar kun je van alle wagens de voor- en nadelen horen en zien. Je kunt huren of kopen (nieuw en gebruikt). Je kunt ook alvast op onze TWINkeltje website kijken.

groetjes Evelien

Reactie voor op de website?

8.8. Drielingvervoer

Hallo,

Wij zijn zwanger van een drieling en na een lange tocht op het net hebben we eindelijk wat sites gevonden waar iets over drielingen opstaat. Maar wat we missen is: hoe vervoer je een drieling, wat is een handige drieling wagen (plaatjes???? die zijn er alleen van tweelingwagens). Dus zijn er mensen met tips hierover of hebben ze er een te koop dan houden wij ons aanbevolen. Zovast bedankt

groetjes

Reactie voor op de website?

8.9. Reactie drielingvervoer

Hallo Bas en Bren,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je 3-ling zwangerschap. Zelf heb ik een 4-ling van bijna 3,5 jaar. Voor hun vervoer, toen ze nog baby waren, had ik een Teutonia kinderwagen die ombouwbaar is van 2 naar 3 tot 4-ling. Zelf heb ik ontzettend veel plezier aan de wagen gehad (de kids natuurlijk ook!). Het grote voordeel van deze wagen is dat je oudste kind er ook nog bij op kan zitten. Bij lange wandelingen kan dit ontzettend handig zijn. Mijn wagens zijn nu verkocht (ik had 2 zulke exemplaren), en de personen die ze nu hebben zijn ook ontzettend tevreden ermee. De wagen is licht, compact, makkelijk hanteerbaar, kan overal doorheen .... Moest ik opnieuw kiezen, ik koos hetzelfde model.

Verder wens ik je nog een fijne zwangerschap en een leuke zoektocht naar geschikte spullen!!!

Moest je nog vragen hebben, mail me gerust!!!!

Groetjes

Reactie voor op de website?

8.10. Drielingwagen

Ha Bas en Bren,

Onze drieling is nu bijna 3,5 jaar. We hebben ze vanaf dat ze een een maand of drie waren tot zeer recent in een Bébéconfort Face-à-face drielingwagen vervoerd.

Voordelen: smal, dus je kunt nagenoeg alle winkels in; licht, dus wendbaar; aan te passen aan de leeftijd: in het begin kun je de stoeltjes achterover zetten en als de kinderen groter zijn, zet je ze weer rechtop.

Nadeel: de wagen is moeilijk te transporteren in de auto: in onze Renault Laguna kon hij net in de achterbak, maar dan moesten wel de wielen er vanaf. Dat is overigens een fluitje van een cent!

Groeten en sterkte met de zwangerschap!

Reactie voor op de website?

8.11. Adviezen tweelingkinderwagen gezocht

Welke adviezen kunnen jullie geven m.b.t. de tweelingkinderwagen. Welk merk bijvijvoorbeeld. Mijn voorkeur gaat uit naar de Explorer omdat daar een zwenkwiel aan zit. Wat zijn de ervaringen?

Mariet

Reactie voor op de website?

8.12. Ervaringen met Mountain Terrein Duo

Wij hebben de Mountain Terrein Duo. Nu zag ik op deze pagina al de voor en nadelen opgesomd van deze wagen. Wat er niet bij vermeld staat is dat je bij deze jogger kinderwagenbakken kunt kopen waar pasgeborenen in kunnen. Deze bakken kun je evt. huren. Alles kan namelijk van de jogger af (dus ook het buggy gedeelte), er worden drukknopen gebruikt.

Het enige nadeel vind ik de aanschafprijs maar verder is de jogger ideaal. Vanaf een maand of 4/5 kunnen ze in de buggy. Onze jongens waren toen uit de bakken gegroeid. Omdat de Duo Mountain smal is, zijn de bakken ook smaller dan normaal. Baby's groeien er daardoor eerder uit. Maar omdat de buggy in een redelijke ligstand kan kunnen ze er al vroeg in. Succes verder met je zoektocht!

Ingrid

Reactie voor op de website?

8.13. Ervaringen met Dupla en Chicco

Aangezien iedereen zo negatief is over de kinderwagens waar de kids achter elkaar liggen/zitten, wil ik toch ook even iets zeggen.

Wij hebben de kinderwagen van Dupla. In het begin lagen ze met de voeten naar elkaar toe, maar al snel lagen ze langs elkaar. Toen ze 6 maanden oud waren hebben we de buggy-functie van de wagen in gebruik genomen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het het kind achterin met de voetenzak én schoenen aan heerlijk moeilijk erin en eruit te krijgen is, daarentegen zitten de voetenzakken wél goed vast en zijn ze lekker warm. De ruzie over wie er achter zit is er bij ons niet omdat dan de een dan de ander voor mag zitten.

Ik vind het een makkelijke wagen (eenmaal als buggy is er maar een klem los te halen en hem even in de tweede klem drukken door er met twee handen op de weerszijden van de wagen te drukken). Hij heeft een kleine draaicirkel en vooral met het lichtste kind voorin duw je hem zo met je voet op de stang de stoep op.

We hebben naast deze kinderwagen een buggy van Chicco te leen. Bij de buggy zitten de jongens naast elkaar, maar eerlijk gezegd vind ik het een onhandelbaar rot apparaat. Hij is veel te breed om winkels in te komen (bij mij de bakker, supermarkt wel in maar niet uit, de apotheek, bij een andere supermarkt moet ik via de uitgang naar binnen, bibliotheek). Hij heeft een gigantische draaicirkel, je komt moeilijk stoepen op en als je eenmaal naar achteren bent gegaan, is hij heel moeilijk weer op het rechte pad te krijgen.

Ik heb overigens last van een overbelaste pols: bij de kinderwagen heb ik nauwelijks last, met de buggy echter probeer ik na korte tijd al alternatieve manieren van duwen uit en niet omdat ik dat leuk vind, maar omdat ik niet meer vooruit kan.

Ik denk echter dat jullie het beste gewoon eens de verschillende mogelijkheden moeten uitproberen (huur of leen een wagen). We zijn met de kinderwagen nog altijd meer tevreden als met de buggy en hebben dan ook nog geen spijt gehad van de aankoop.

Groetjes, Nicole Jacques en François (24-06-1999)

Reactie voor op de website?

8.14. Tweeling vervoeren: koop of huur wagen(s)!

Onze tweeling is al weer anderhalf jaar oud en wij zijn ondertussen al weer aan onze derde kinderwagen toe (maar daar laten we het voorlopig bij):
 1. Een gehuurde maxi-taxi. De kinderen zitten in "schouwburgstand".
  Voordelen: gemakkelijk in de auto te vouwen, niet groot en erg licht. Als ie niet bevalt of zoiets, breng je hem gewoon terug.
  Nadelen: pasgeboren babies kunnen niet lang in hun maxi-cosi liggen, dus beperkte gebruikstijd. Geen ruimte voor boodschappen en geen bescherming tegen weersinvloeden.
  Dus: vooral geschikt voor korte stukjes en ritjes met de auto (bijvoorbeeld naar het kinderdagverblijf, Oma en Opa, enz.).

 2. Een lange wagen (Bebeconfort).
  Voordelen: de kinderen kunnen er vanaf hun geboorte samen in liggen (voetjes tegen en later naast elkaar)en nadien achter elkaar zitten. Goede bescherming tegen weersinvloeden en past echt door elke deur, poortje, enz. Ideaal voor wandelen en zo in de eerste maanden.
  Nadelen: moeizaam sturen (zwaar), weinig bagageruimte, ingewikkeld opvouwen en niet echt geschikt voor lange ouders (last van je rug).
  Wagen (1) en (2) hebben we maanden naast elkaar gebruikt: wagen (1) voor op stap met de auto en wagen (2) voor tochtjes rond ons huis (supermarkt, park en zo).

 3. Een tweelingwandelwagen (Graco). Geschikt voor kinderen die redelijk kunnen zitten, vanaf 10 maanden of zo.
  Voordelen: goed en snel opvouwbaar en wendbaar, veel bagageruimte, praktisch in gebruik en ook nieuw niet echt duur (ongeveer   226,89).
  Nadelen: is breder dan (1) en (2) en kan soms niet door de deur, winkel of poortje (in supermarkt altijd de invalidenkassa nemen). Is mijn favoriete wagen geworden.
Mijn algemene tip: koop tweedehands of huur! Als je net ouders bent van een tweeling, heb je geen benul van wat op jouw situatie is toegesneden. Je moet echt een beetje experimenteren. Koop dan geen dure alles-in-een wagen die wellicht achteraf een beetje tegenvalt. Vraag ook iedereen die je op straat ziet met een wagen die je wel aanstaat, naar zijn ervaringen.

Tweede tip: ga maar beperkt op stap. Je moet veel meenemen en thuis kan je genieten van je kinderen zonder al dat gesjouw.

Succes! Fam.v.L.

Reactie voor op de website?

8.15. Wagen voor drieling in bovenhuis

Wij verwachten binnenkort een drieling en zijn op zoek naar o.a. een wagen. Wij wonen echter wel in een bovenhuis en moeten deze naar boven tillen. Wat is daarvoor een goed idee ? De Mountain Terrain Triple of een andere ? Als jullie een wagen aanbieden horen we het graag!

Jan Pieter en Ingrid

Reactie voor op de website?

8.16. Hartan combiwagen

Hoi Rolinda.

Ik heb de Hartan combiwagen (redactie: zie ook de bijdrage van Jessica) en op zich bevalt deze prima.Ik wilde graag een wagen met de zitjes langs elkaar dat is deze dus. Wat ik wel een nadeel vind is dat als de kindjes uit de nestjes gaan en ze in de kinderwagen (of is het dan wandelwagen?) gaan, dat ze dan niet meer naar je toe zitten. Onze meiden zijn nu 7 maanden en worden ietwat groot voor in de nestjes maar ze vinden het (nog) niet leuk om tijdens een wandeling de wijde wereld in te kijken. Je hebt zelf ook niet zo goed zicht op ze.

Om mee te nemen blijft hij (ook ingeklapt) behoorlijk veel ruimte innemen. Hij is wel erg comfortabel, heel prettig zijn de grote banden en de zwenkwielen voor waardoor je erg makkelijk in winkels en zo uit de voeten kunt, je kunt ze ook vast zetten bij grotere afstanden. Hij past door gewone deuren soms blijft het wel wat passen en meten maar ik kom toch overal binnen tot nu toe.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, succes met je keuze maken!
Groetjes Dianne

Reactie voor op de website?

8.17. Ombouwelementen niet los verkrijgbaar

Hoi, Diane

Ik kwam op hetzelfde idee maar de dealer van Teutonia wilde mij de twee opbouwelementen niet leveren omdat mijn 1-persoons onderstel daar niet voor gemaakt zou zijn. Kun jij me mailen waar jou dat wel gelukt is?

Tip voor jouw omgebouwde wagen: als je de zitstoel in de platste stand doet en er een matrasje van een paar cm dik in legt, ligt je baby bijna plat en kun je reiswieg en zitstoel van hetzelfde dessin tegelijk gebruiken.

groetjes

Reactie voor op de website?

8.18. Ervaring met kinderwagen voor drieling

Ik heb een drielingwagen, ik geloof dat het merk inslignia is (of iets dat daar op lijkt). Eigenlijk is het een vierlingwagen, maar ik heb maar voor drie besteld. Het onderstel lijkt op een onderstel van een gewone kinderwagen, is alleen ietsje langer, niet veel. Ik heb drie "bakken" om het zo maar even te noemen waar de kindjes in kunnen liggen. Ik zet er twee naast elkaar en eentje daarrechtover, met hun gezichtjes naar alkaar. Om die twee bakken naast elkaar te zetten heb je een ijzerne tussenbaar nodig. Ik gebruikte deze voornamelijk voor de tweeling en als mijn dochter meeging gebruikte ik het tussenstuk voor de derde bak. Je kunt ze héél lang gebruiken omdat je ze ook kan ombouwen tot buggy, op een heel makkelijke manier.

Volgens mij gaat het om het merk Inglesina en is het bij de betere babyspeciaalzaken wel te bestellen. In elk geval wordt dit merk door o.a. het Twinkeltje in Driebruggen (bij Utrecht) gevoerd, waar wij voor een tijdje een Inglesina onderstel voor Maxicosi/Easybob kinderzitjes hebben gehuurd. Probeer anders de BabyRent??

Reactie voor op de website?

8.19. TKF tweelingjogger

Met een verbindingsstuk kun je twee TFK joggers in enkele minuten aan elkaar klikken zodat je een tweelingwagen krijgt. De twee achterste wielen (ene jogger links, andere rechts) haal je ervan af en koppel je met een stalen pin. Verder klik je nog wat buizen aan elkaar. De TFK jogger stuurt vrij zwaar is mijn ervaring, en als je er twee naast elkaar hebt is het voorwiel optillen om een scherpe bocht te maken extra zwaar. Ook is het geheel vrij breed. Maar om in het bos te wandelen en gewoon rechtuit of met lichte bochten rijdt de tweelingwagen prima.

Marian

Reactie voor op de website?

8.20. Quinny shop shop

Wat ik wel een nadeel vind van de quinny is dat er maar 2 standen zijn. Vond ik erg lastig toen mijn tweeling ong. 7 mnd waren en nog niet goed zelf konden zitten. Verder bevalt hij erg goed.

Mariska

Reactie voor op de website?

8.21. Duo kinderwagen met zwenkwiel

Hier even een korte reactie voor wat betreft het zwenkwiel. Wij hadden zelf ook een EXPLORE, die ons perfect beviel maar nu mijn vrouw in verwachting is van een tweeling zijn wij ook verder gaan kijken want ook wij wouden weer een kinderwagen met een zwenkwiel. Na lang zoeken hebben wij er weer een gevonden, de Urban Jungel Duo van het merk Mountain Terain. Veel succes met het zoeken.

Kristiaan

Reactie voor op de website?

8.22. Ervaringen met Spider Twin

Hallo,

Wij hebben er een! We hebben veel problemen gehad met de levering, dat wel. We bestelden een zwarte en kregen een zwart-witte. Het wit gaf licht in het donker, wij vonden hem afschuwelijk! Door de lange levertijd zou de goede wagen niet op tijd geleverd kunnen worden, dus kregen we de zwart-witte als leenwagen. Achteraf bleek dat een geheel zwarte wagen eigenlijk niet leverbaar was, maar omdat we al zoveel pech hadden gehad, is deze speciaal voor ons gemaakt (service van Baby Maxx te Veenendaal). Na een aantal weken met de lichtgevende rond te hebben gelopen, kwam de goede binnen. Deze is thuisbezorgd en de leenwagen werd weer mee terug genomen.

De wagen is erg aan verbetering onderhevig, wij zagen dat de zwarte er al weer heel anders uitzag dan de leenwagen. Wij hebben er vooralsnog heel erg veel plezier van, de wagen is zo compleet, dat hij daardoor naar onze mening niet duur is. Een onderstel met twee boodschappenmandjes, twee wiegjes, twee zitjes (volledig verstelbaar, ook helemaal plat!) twee dekbedovertrekjes, twee voetenzakken en twee kappen die je ook weer op de zitjes kunt zetten. Wij hoefden er alleen maar twee dekentjes bij te kopen. En eventueel een regenhoes, maar daar ben ik niet aan begonnen, ik ga niet wandelen als het regent en als ik overvallen wordt, hang ik de plu er wel overheen.

Het enorm grote voordeel van deze wagen is, dat je de wiegjes en de zitjes zowel naar je toe als van je af kunt plaatsen met een eenvoudig kliksysteem. Zo gebeurd, als je er een beetje handigheid mee krijgt.

Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is dat de wielen vóór niet zwenken (natuurlijk wel op gelet bij het kopen) maar dat wisten we al. Daardoor stuurt hij wat zwaar, maar ook hiermee krijg je vanzelf handigheid. Verder is hij natuurlijk erg lomp, maar dat hoort nou eenmaal bij een tweeling wagen.

Kortom: wat ons betreft een echte aanrader, stevige constructie, ziet er leuk uit, niet zo tuttig.

Veel succes ermee! Jaco en Concetta

Reactie voor op de website?

8.23. Nieuwe ervaringen met Mountain Terrein Duo

(Aanvulling op Ervaringen met Mountain Terrein Duo)

De Mountain Terrain Duo is er sinds kort (eind 2001) met 1 grote bak/reiswieg, waar beide kinderen in kunnen liggen. Dus niet alleen meer met 2 losse reiswiegjes.

Voordelen van de grote bak: ze liggen gezellig bij elkaar, zij kijken naar de vader/moeder en niet naar de rijrichting. Dat is eigenlijk wel het grootste voordeel.

Onze dochter van net 2 'hangt' er achter op een kiddy board.

Michel & Adriëtte

Reactie voor op de website?

8.24. Spider Twin ideaal!

Sinds 4 maanden ben ik in het bezit van de Spider Twin. Het is een ideale wagen met inderdaad 1 klein nadeel: dat de voorwielen niet zwenken. Daarentegen staan de voorwielen dichter bij elkaar waardoor je makkelijk bochten en doorgangen passeert, je hoeft niet te "passen en te meten" als je ergens door wilt. De verstelbare zittingen kunnen zowel naar je toe als van je af.

Ik gebruik de wagen voor twee kindjes van 4 maanden en 17 maanden, ook zet ik de bak en zitting weleens tegenover elkaar, zo heeft de kleinste volledige rust van de grotere en heb ik toch goed overzicht. Ik had het liefste een rode gehad, maar moest helaas genoegen nemen met de creme-zwarte. Deze is niet besmettelijk en rustig, past overal bij.

Ik heb ook de graco duorider gehad, en deze was ook heel wendbaar, maar niet geschikt voor mijn zoontje, die (toen) 20 kilo woog. De Spider Twin is comfortabel en mooi om te zien, en heeft met een tweelingnetje aan het stuur en de boodschappen mandjes onderin(twee) voldoende ruimte voor boodschappen. De spider twin is stevig en degelijk.

Je zult er zeker geen spijt van hebben, hij is duur maar zeker het geld waard naar onze mening. Voor vragen kun je mij altijd even mailen.

Groetjes

Reactie voor op de website?

8.25. Onze oplossing

Hallo Jan Pieter en Ingrid,

Ik ben moeder van een drieling van bijna 1 jaar oud. Mijn man en ik hebben gekozen voor een 1-ling en een 2-ling wagen, van het merk Mountain Terrain (staat al veel over te lezen op deze site). De reden is dat ik dan alleen op stap kon met de 2-ling wagen en in het begin een buikdragen en nu de rugdrager. Wij wonen in een klein dorp met smalle straatjes, kleine winkels, etc. Een 3-ling wagen zag ik ivm de afmetingen niet zitten. Voordeel is ook dat ik nu eens 1 of 2 kinderen kan "uitlenen" aan een opa, oma of vriendin om te gaan wandelen. Heb ik mijn handen minder vol, maar toch lekker 1 of 2 van mijn meiden bij me! De wagens zijn zeer makkelijk opklapbaar en nemen dan weinig ruimte in.

Het enige nadeel is dat je met slecht weer (en je wilt niet 1 kind op je buik of je rug meenemen) altijd afhankelijk bent van een 2e persoon om de andere wagen te duwen.

Nu de meiden ouder zijn en redelijk goed kunnen zitten hebben we een super mooie bolderkar aangeschaft! Een redelijke investering, maar ideaal. Alle drie de dames zitten in een zitje, met gordels. Als ze groter zijn kunnen ze op de bankjes zitten. De hele kar is in ongeveer 5 minuten uit elkaar gehaald/in elkaar gezet en past achterin de auto (1 meter 5 lang) Echt ideaal. Het merk is Rambler Explorer (zie de site van rambler). De kinderen vinden het ook super, omdat ze elkaar kunnen zien en zelfs speelgoed oid aan elkaar kunnen geven.

Heel veel succes met jullie zwangerschap, geniet ervan en probeer zo lang mogelijk alle 3 de apen "in de buik te houden". (mijn zwangerschap duurde slechts 29 weken, maar ze zijn nu kerngezond). Eenmaal bevallen: geniet van alle momenten, neem alle hulp aan welke wordt aangeboden en blijf veel praten met elkaar. Zorg dat jullie op 1 lijn blijven. Het is druk, soms zelfs veeel te druk en veeeeel te hectisch, maar het is echt de moeite waard. Hebben jullie verder nog vragen, mag je me terug mailen. Nogmaals veel succes en geniet ervan!

Judith

Reactie voor op de website?

8.26. Ervaring met Bebecar dupla en Graco duorider

Ik heb zelf ervaring met de bebecar dupla(achter elkaar) en de Graco duorider(naast elkaar)

Bebecar voordelen:

Nadelen Graco voordelen: Nadelen: Het beste advies dat ik heb is: ga naar TWINkeltje, daar hebben ze heel veel soorten tweelingwagens, nieuw en gebruikt. Daar kun je dus goed vergelijken en krijg je wel goed advies. Ze zijn er daar op gespecialiseerd. Ze kijken echt naar wat in jouw situatie past, het maakt namelijk wel verschil of je voornamelijk in de stad komt of dat je veel bos of strandwandelingen wil maken.

Joyce

Reactie voor op de website?

8.27. Ervaring met Bébé comfort en MTB

Hoi,

Ik heb ervaring met de Bébé Comfort tweeling wagen en de MTB. Totdat onze tweeling ruim 8 maanden was hebben ze gelegen in de BBC, ideaal als je voordeur niet al te breed is en de kids liggen er goed in, stevig matrasje en warme zak (een jas hebben ze daarin niet echt nodig gehad). Omdat de wagen smal is kun je overal makkelijk naar binnen. Helaas zijn onze kids nogal druk en beweeglijk en gingen ze elkaar slaan etc., daardoor werd het lopen met de BBC een stuk minder leuk.

Toen ze dan ook konden zitten hebben we de MTB gekocht. Een stuk breder (past maar net door onze voordeur en ik kan niet in elke winkel binnen) en het rijdt bijzonder confortabel door de luchtbanden. Omdat ze ieder apart zitten kunnen ze elkaar niet meer meppen maar ze kunnen elkaar ook niet meer zien (dus houden ze nu heel gezellig elkaars handje vast in de lucht).

Ik ben blij dat we de eerste periode een BBC hadden (we gebruikten deze wagen zelfs overdag als wiegje) omdat ze daarin zo goed lagen en ook heel gezellig zo samen natuurlijk. Ze zijn prima 2e hands te vinden dus het is geen grote extra uitgave (het twinkeltje vind ik niet zo'n aanrader want daar waren ze 2e hands véél duurder dan bv in het tweelingen blad). En later kun je nog altijd kijken hoe de kids het doen want als ze aan de rustige kant zijn kunnen ze er veel langer in (omgebouwd tot buggy).

Groetjes, Héléne

Reactie voor op de website?

8.28. Ervaring met 3 in 1 kinderwagen

Hoi hoi,

Ik heb toen een 3 in 1 kinderwagen gekocht, met van die bedjes erin, die je er later ook uit kan halen, zodat je de kinderwagen dan als buggy kunt gebruiken. Wat we nog verder hebben aangeschaft zijn gewoon twee aparte buggy's voor als we gewoon saampjes weg gaan, zodat we ieder een kind hebben.

Wij hebben de kinderwagen gewoon gekocht. Maar nu vind ik het erg zwaar worden hoor, Tom en Sanne zijn 2,5 jaar, en wegen 15 kilo per stuk, en die kinderwagen, is ook niet bepaald de lichste. Dus ik loop menigmaal, wanneer ik met de kinderwagen loop, me mondelijk af te reageren op dat ding, omdat het gewoon heel zwaar rijden is. Zeker als je er nog eens boodschappen mee doet, en 6 pakken melk erin gooit, dan kom je helemaal niet meer vooruit.

Maar ja je hebt een kinderwagen toch echt nodig, en de eerste 2 jaren heb ik er heel veel plezier van gehad.

Succes met jullie beslissing. Groetjes van Carola

Reactie voor op de website?

8.29. Ervaring met McLaren

Wij hebben een tweelingbuggy van McLaren. Het grote voordeel vind ik dat je de zitjes helemaal plat kunt leggen. Met de voetenzakken erbij heb je helemaal geen aparte kinderwagen meer nodig (die je toch maar een maand of 7 kunt gebruiken). Hij bevalt erg goed. Ondanks het feit dat er twee naast elkaar zitten/liggen, is hij toch goed te besturen.

Minpuntje: het opvouwen vergt wat handigheid. Wij hebben 'm al voor de geboorte van Esther en Thomas aangeschaft om een heel Hollandse reden: we mochten 'm voor de helft van het geld (toen zo'n 500 gulden) meenemen, want dit kleurtje ging uit de collectie.

Groetjes, Mariëtte

Reactie voor op de website?

8.30. Ervaring met Turbotwin

Hallo allemaal,

We begonnen met een Turbotwin omdat we dat een coole naam vonden (nee hoor, we konden hem dichtbij huis goedkoop overnemen). Naast elkaar dus, wat alleen last gaf in de trein. We kwamen er wel in, maar niet verder dan het balkon. Verder in winkels etc. geen probleem.

Na een jaartje raggen hebben we hem weggegeven aan een handige aanstaande tweelingvader die hem weer heeft opgeknapt. We zijn toen overgestapt op buggies, en hebben toen ook zo'n setje gekocht om ze aan elkaar te koppelen, bij de prenatal (koop daar niet, veel te duur), maar dat vond ik ontzettend onhandig, het liep niet prettig en het beschadigde de lak (tip: eerst omwikkelen met gaffatape). (Nog een tip: leer ze zo snel mogelijk lopen). (Nog een tip: niet teveel geld uitgeven aan een wagen, ze zijn er zo weer uitgegroeid). We zijn wel regelmatig ieder met 1 kindd in 1 buggy op pad geweest, wat ikzelf erg prettig vond.

Het blijft tobben, Enno

Reactie voor op de website?

8.31. Ervaring met Streng en huren

Hoi,

Wij hebben voor onze tweeling in eerste instantie een tweedehands Streng tweelingwagen gekocht. Als baby kunnen ze er heerlijk in liggen want ze hebben allebei hun eigen bak. Het is een wagen die tegenoverelkaar zit. Het is een sterke wagen die lekker licht rijdt. Mijn dochtertje die er vlak boven zit heeft er vaak met een stoeltje er nog bovenop gezeten en dat ging prima. Wanneer ze ouder worden kunnen ze zowel achter elkaar als tegenover elkaar zitten. Je kan hem helemaal uit elkaar halen dus hij zou in een kleine auto passen maar dat kost wel veel werk. Ik gebruik hem nu vaak als ik naar de winkel ga en lopend van huis ga.

Daarbij heb ik vanaf dat ze een maand of 7 zijn een Mc Laren buggy gekocht. Die vind ik ideaal omdat hij lekker klein op te vouwen is en uitgeklapt toch door de deuren kan.

Je kunt bij baby-rent kinderwagens huren en kopen. Zo kun je in eerste instantie verschillende wagens uitproberen om vervolgens tot koop over te gaan.

Groetjes en succes, Marjan

Reactie voor op de website?

8.32. Ervaring met Happy Baby Spider Twin

Hallo Sandra,

Gefeliciteerd met jullie aanstaande tweeling!! Jullie krijgen het druk (cliche, maar wel waar!) maar gaan ook dubbel genieten!

Wij hebben een tweeling van ruim 6 maanden. Wij hebben een Happy Baby Spider Twin aangeschaft waar we erg blij mee zijn. Ze hebben ruim 5 maanden in de bakjes gelegen en omdat ik het idee had dat ze wel wat meer wilden zien, hebben we ze daarna in de wandelwagen inzetjes gezet. De wagen is overcompleet, je krijgt er alles bij. De bakjes, wandelwagen inzetjes enz. Wij hebben er tot nu toe veel plezier van.

Onlangs heb ik twee losse buggy's erbij gekocht, voor als we straks gaan fietsen. Zo'n dubbele wagen krijg je natuurlijk nooit op de fiets mee, vandaar.

Ik hoop dat je wat aan deze info hebt! Veel succes met jullie beslissing! Concetta

Reactie voor op de website?

8.33. Ervaring met Hartan

Hallo,

wij hebben sinds 3 maanden een tweeling. Wij hadden al een Hartan tweeling wagen omdat onze twee andere kinderen in leeftijd vrij dicht op elkaar zitten. Dus de wagen heeft 1 jaar dienst gedaan als baby-peuter combinatie, dus 1 zitten en 1 liggen. Nu ligt onze tweeling erin en vaak liggen ze er ook in ipv hun wiegje, omdat je zo makkelijk kan wiebelen met de wagen.

De kindjes zitten/liggen naast elkaar en we hebben eigenlijk nooit problemen met de breedte. Behalve toen hier het winkelcentrum opende en de deuren van de Etos niet helemaal open gingen. De winkel eigenaresse nam deze gelegenheid aan om een foto van ons te maken dat we klem zaten tussen de deuren en de veiligheidspoortjes. Deze wilde ze dan laten zien aan de aannemer, omdat ze niet tevreden was over de afwerking van de winkel. Maar goed, dit terzijde.

De wagen bevalt ons prima, dus ook voor de tweeling. Er zit van alles bij, nestjes, regenhoes, grote kap. En hij is al veel gebruikt zonder dat er iets kapot is gegaan. Hij klapt vrij goed op, waardoor ie goed in de auto gaat.

Dus: veel goede ervaringen met deze wagen (gekocht in Kesteren).

Marc

Reactie voor op de website?

8.34. Ervaringen vanuit tweelingbeurs

Hallo,

Inmiddels organiseren wij al 15 jaar de tweelingbeurs van Noord Nederland. Zo heb ik al heel wat wagens gezien, en ervaringen gehoord. Ik zet er wat van op papier, misschien hebben jullie er wat aan.

Veel ouders starten met een 'luxe' wagen met allerlei toeters en bellen, maar gaan toch al vrij snel over op een goede buggy let daarbij vooral goed op stevige wielen, want je zal de buggy langer gebruiken omdat je niet snel met 2 net-lopende kinderen zonder wagen op stap gaat.

Let bij wagens waarin de kinderen naast elkaar zitten/liggen op de breedte. Het is erg vervelend wanneer je niet door een (winkel) deur past. Hou daarbij de breedte aan van een rolstoel, die kan overal door.

Wagens waarbij de kinderen achter elkaar zitten rijden niet altijd even prettig, en een veel gehoorde klacht is dat de achterste op een gegeven moment te weinig beenruimte heeft om nog te kunnen liggen.

Ook is belangrijk dat de wagen in je auto past en gemakkelijk (snel) uit en in elkaar te zetten is.

De Bébé-Comfort blijkt al snel te smal te zijn.

Verder zijn er ouders die voor 2 buggy's kiezen (zodat je, als je samen weggaat allebei een wagen kunt duwen) en die koppelen, maar pas op want je bent dan erg breed. Te breed voor veel deuren. Inde praktijk blijkt dat allebei een wagen nemen ook nog eens nauwelijks te gebeuren.

Mijn advies zou zijn om te beginnen met een eenvoudige (tweedehands/huur) wagen bv met één grote bak, en al snel over te stappen naar een goede buggy(Mc Laren!), die je waarschijnlijk het beste nieuw kan kopen, omdat ze na zeker 3 jaar intensief gebruik (vooral de wielen) redelijk 'af' zijn.

Het is een moeilijke keuze, goed dat jullie je (laten) informeren hierover. Ik zie vaak genoeg dure luxe wagens op de beurs staan die nauwelijks zijn gebruikt. Dat is toch zonde.

Het kan niet genoeg gezegd worden, let op de wielen. Veel comfort hangt af van de mate waarin je gemakkelijk kunt manoeuvreren met de wagen. Als je dat uitprobeert in een winkel bijvoorbeeld, vergeet niet om even een flink gewicht in de wagen te leggen (misschien kunnen jullie een kleuter lenen ergens?) :-) En neem wat obstakels, stoeprandjes enzo. Vouw de wagen op, kijk of het nog handelbaar/tilbaar is, pas hem in je auto...

Een laatste tip, struin rond in een babywinkel, probeer alles, kijk wat je wel en niet wil, en probeer vervolgens of één van de wagens van jullie keuze tweedehands te vinden is.

succes! Matty

Reactie voor op de website?

8.35. Kinderwagen huren is een hele dure hobbie

Ik vind huren echt een hele dure hobbie hoor. Je moet ten eerste een hoop borg betalen, en dan nog heb je je huur nog. Hoe langer je hem huurt hoe goedkoper je uit bent, maar toch. Je hebt een kinderwagen toch minstens wel 2,5 jaar nodig, tenminste met een tweeling vind ik dat zeker, dan zou je 2,5 jaar een kinderwagen moeten huren. Dan dan kan je kijken of dat goedkoper is dan gewoon zelf een kinderwagen te kopen. Wij hebben gekocht, en we hebben hem afgereden. Dus ik ben blij dat we hem gekocht hebben.

groetjes van Carola

Reactie voor op de website?

8.36. Uitproberen door huren

Hoi,

De mensen waarvan wij de tweelingkinder/wandelwagen van hebben gekocht hebben eerst de wagen gehuurd. Ze hadden verschillende wagens geprobeerd en uiteindelijk voor de Streng gekozen. De huurprijs ging van de koopprijs af. Ook de huurprijs van de andere wagens. Dus uiteindelijk betaalden ze de nieuwprijs van de nieuwe kinderwagen maar wel het gemak gehad om verschillende wagens uit te proberen.

Groetjes, Marjan

Reactie voor op de website?

8.37. Kiddyboard of niet?

Hallo,

Ik zit met een dilemma; ik ben nu in verwachting van een tweeling. Tegen de tijd dat die er zijn, is mijn dochter 17 maand. Ze kan al lopen, maar, ook tegen die tijd, zal het een strijd worden om haar grote einden mee te laten lopen. Naar mijn idee is een kiddyboard nog wat te veel gevraagd voor haar. De andere oplossing is dan toch maar een drielingwagen (Mountain Terrain?)

Wie heeft hier ervaring mee en misschien zelfs de gouden tip?

G.

Reactie voor op de website?

8.38. Ervaring met bebecomfort tweelingwagen

Hallo allemaal,

wij hebben een tweeling van inmiddels 2 jaar en 8 maanden(j/m). Ze wegen nu 11,5 kilo, dus niet zo zwaar. Vanaf de geboorte hebben ze samen in de BBC gelegen en vanaf dat ze konden zitten en de buggystand. Nog steeds kan ik ze vervoeren in de BBC, weliswaar niet langer dan 1,5 uur, want dan gaan ze duwen en trekken aan elkaar. Wij zijn erg tevreden met de wagen, hij is smal, goed wendbaar en klein op te vouwen in de auto.

Wij hebben hem gekocht op de meerlingendag en zelf van nieuwe banden laten voorzien bij babyzaak Bebel in Delft. Nu, terug van onze vakantie gaat de wagen naar een andere tweeling die op komst is en gaan wij de kinderen vervoeren en de luxere buggy's van Mc'Laren, die je met koppelstukken aan elkaar kunt verbinden. Deze wagen wordt dan wel een stuk breder, winkel in en uit wordt lastig. Voordeel is dat ik nog steeds alleen met ze weg kan en zonder kopplestukken hebben wij allebei een buggy.

Kijk voor tweedehands in het meerlingenmagazine, ze staan er regelmatig in.

Succes ermee, groet, Ria

Reactie voor op de website?

8.39. Ervaring met Urban Jungle

Nog weinig ervaringen over de Urban Jungle op de site. Vanaf vier maanden (nu zijn ze zeven maanden) gebruiken wij deze tweelingwagen (zelfde fabrikant als mountain terrain) zonder los aan te schaffen reiswiegen (worden veel tweedehands aangeboden). Vergeleken met veel andere naast elkaar wagens is deze iets smaller 74 cm. Dat kan net cruciaal zijn.

De rij-eigenschappen zijn perfect. Vooral door de goede vering en twee zwenkwielen voor. Wel wat weinig bagageruimte. Vanwege mijn lengte (1,97) heb ik wel een duwstangverhoger aangeschaft. Dat is nu prima. Wij zijn zeer tevreden gebruikers. Al blijft het wel een groot ding.

Corné

Reactie voor op de website?

8.40. Gebruik urban jungle duo

Sinds mrt 2002 ouders van jongenstweeling. Vanaf geboorte (beiden 6 pond) gebruiken wij de Urban Jungle duo. Gaat prima, de heren liggen in een bijbehorende 'slaapzak'. Urban is wendbaar, licht, alle rugstanden onafhankelijk van elkaar te gebruiken, past overal door, makkelijk in/uitklapbaar voor vervoer in auto en ook niet onbelangrijk: het is een schitterende wagen! Het enige nadeel is de kleine boodschappenruimte en het feit dat de kids niet naar je toekijken. O, ja geen reiswiegjes gekocht omdat ze daar toch maar kort in zouden kunnen vanwege de kleine afmeting.

Ank

Reactie voor op de website?

8.41. Reiswiegjes zijn wel handig!

Hoi!

Heel verstandig om voor de Urban Jungle te kiezen. Ik ben zelf in juni bevallen van een tweeling en gebruik de UJ met veel plezier. Die zwenkwielen zijn ideaal en hij duwt ook lekker licht. De oma's gebruiken hem gekscherend als de rollator.

De stoeltjes kunnen inderdaad heel plat. Maar reiswiegjes zijn wel makkelijk en ze liggen er lekker geborgen in. En als je ergens op bezoek gaat kan je ze los meenemen en heb je meteen een lekker bedje voor ze.

Ik heb zelf twee losse reiswiegjes gehuurd. Je gebruikt ze namelijk maar een korte tijd. Zonde om dan nieuwe aan te schaffen. Ik kon wiegjes van de Mountain Terrain lenen maar die bleken niet te passen.

Je kan de wagen ook met reiswiegjes aardig goed inklappen maar natuurlijk niet zo plat als zonder... En ze zijn er heel makkelijk af te halen.

Enige nadeel maar ik weet niet of jij daar ook last van zult hebben: je kan geen kiddyboard aan de wagen hangen. Tenminste, ik krijg het niet voor elkaar..

Heel veel succes!
Groetjes Martine

Reactie voor op de website?

8.42. kiddyboard achter MTB/UJ

Martine

in heb een DMT en die verschilt niet veel van de UJ. Ik heb zojuist een 2e hands ROTECboard gekocht. Dit pas achter de MTB. Voor ons zoontje gaat mijn man wel het planke opzich even verlengen zodat hij meer naar achteren kan staan. De bevestiging hoeft niet te worden veranderd.

Het board wordt binnenkort verlengd. Wil je er dan foto's van hebben mail mij dan even dan zend ik je die t.z.t even door.

Lyda

Reactie voor op de website?

8.43. Lekker ouderwets, loopt heerlijk

Hoi alle mede tweeling-ouders

Wij zijn in het rijke bezit van een prachtzoon van net 6 en een tweeling van net 3 jaar oud. Toen ik met 9 weken hoorde dat ik zwanger was van een tweeling, dacht ik :o jee,..... Ik was eind november uitgerekend en dan is het in ons kikkerlandje niet echt warm, haha. Ik ben om mij heen gaan kijken en kwam tot de conclusie dat je of hardstikke rijk moet zijn voor een echt goede wagen, of het met een buggy met slaapzak moet doen.

Rijk zijn we niet, de naar mijn idee echt goede wagens vielen af. Het idee dat ik mijn piepkleine tweeling hartje winter met een slaapzak in een buggy moest gaan vervoeren stond mij helemaal niet aan. Mijn oudste is vervoerd in zo'n oerdegelijke kinderwagen, welke ik had bekleed met "koeien-stof". Deze wagen noemden we dan ook Bertha 1. Eigenlijk wilde ik voor mijn tweeling net zo'n wagen, maar waar ik ook keek, nergens te vinden.

Tot ik in een tweedehandswinkel tegen een Tutonia tweelingwagen aanliep. Precies wat ik bedoelde, Een robuuste wagen, 1 hele grote kap, de "ouderwetse wandelwagenzitjes" (naast elkaar), en bovendien nog 2 "ouderwetse kinderwagenbakken" ook. Deze zijn echt hard (dus wind-vrij) met op elke bak weer een eigen kapje en ideaal als reiswieg te gebruiken. Je tilt ze zonder toeters en bellen in-en uit de wagen.

Ik heb deze wagen direct aangeschaft (200 gulden), stof gekocht zodat ik een hoes kon maken die zo nu en dan in de wasmachine kan. Je raadt het al: "Bertha 2" was geboren. De tweeling heeft de eerste weken heerlijk knus in de eenlingwagen "Bertha 1" gelegen, met zoonlief (toen net 3) er in een stoeltje bovenop. Daarna zijn ze te groot geworden en verhuids naar Bertha 2. Nu, net 3 jaar oud zitten ze nog steeds heerlijk in de tweelingwagen met grote wielen, groot boodschappenrek onderop en een supergrote kap tegen de wind. Toen het laatst zo vreselijk koud was, lagen mijn kleintjes wel heeeerlijk te slapen in hun wagentje.

Het lijkt niet hip, maar je wilt toch het beste voor je kinderen niet? En met een nieuw stofje kan je een 2e hands wagen zo hip maken als je zelf wilt. Hij rijdt werkelijk als een trein, in tegenstelling tot de duo-buggy die wij ook hebben. Deze is smal (krap), de voetensteunen slepen over de zwenkwielen, dus die hebben we op zijn kop gezet, geen boodschappenruimte. Een tandembuggy hadden we ook nog, maar omdat deze wagens best zwaar rijden (ik ben zelf niet zo zwaar, haha) en het voorste kindje niet plat kan liggen en dus niet kan slapen, is deze al vrij snel de deur uit gegaan.

Een nadeel van de "ouderwetse" kinderwagen is natuurlijk dat hij zeer groot is en behoorlijk zwaar. Daarentegen is het voordeel dat de wagen super rijdt, je gigantisch veel boodschappen mee kan nemen en uiteraard de kinderen uiterst comfortabel zitten of liggen en goed beschermd zijn tegen weer en wind. Mocht je dus op zoek zijn naar een goede wagen om te wandelen dan is dit een aanrader, maar zul je wel in 2e handswinkels moeten kijken.

Nou, heel veel succes en geniet ze.

Aggie

Reactie voor op de website?

8.44. kiddy board

Hallo lyda,

Ook wij hebben het probleem dat het "normale kiddy board" niet achter de wagen past. Hebben jullie het board inmiddels verlengd en kun jij zelf dan nog goed lopen?

Alvast bedankt voor de info, Miranca

Reactie voor op de website?

8.45. Ervaring met urban jungle

Hoi,

het model 2002 heeft 2 draagmandjes die naar je toe kijken (wel handiger). Zelf ben ik sinds 12/11/02 mama van Luna & Tibo.

Sanneke

Reactie voor op de website?

8.46. Kiwi Explorer

Voor ons eerste kindje hadden wij de Bugaboo gekocht, waar we redelijk tevreden over waren. Maar met de komst van nr. 2 binnen een jaar, zijn we overgestapt naar de Kiwi Explorer. Het is een hele handige kar. Het enige nadeel is dat de 'zak' waar de baby in moet liggen (onder het zitgedeelte van het oudere kind), is een beetje klein, waardoor de baby er snel uitgroeit. Verder is deze wagen ons uitstekend bevallen. Te meer omdat je 'm makkelijk ombouwt van een naar twee zitplaatsen en andersom. Ook neemt het relatief weinig ruimte in.

Wat ons opviel is dat de achterste zit, het meest in trek was, want daarin kan je lekker hangen. Een gordel is daar ook minder noodzakelijk omdat het een soort kuip is waar de kans om eruit te vallen heel klein is.

Groeten, Nancy

Reactie voor op de website?

8.47. Ervaring met fietsstoeltje-constructie

Hoi,

Naar aanleiding van je vraag wil ik je in ieder geval wijzen op de mogelijkheid om via Berny Raaymakers van www.twee-en-meer.nl een zgn fietsstoeltje-constructie te kopen die past op een duo mountain terrain en op een urban jungle. Wij hebben hier heel veel plezier van nu al 15 maanden voor onze oudste die anderhalf jaar ouder is dan onze meerling. Je kunt mij mailen voor een foto. Geen idee of de duo mountain terrain en/of urban jungle duurder zijn dan de buggy die jullie hier noemen maar wij hebben onze 2-dehands gekocht wat behoorlijk scheelt, en er 500 gulden voor betaald. Ook met een ouder model kun je, eventueel zonder reiswiegjes. Ik heb een ingezonden brief vanuit het Meerlingen Magazine waarin staat beschreven hoe je dit kunt omzeilen en bij nieuwere types kun je de zitting ook helemaal plat leggen.

Nogmaals, als je meer wilt weten en/of een foto wilt zien dan kun je me uiteraard mailen.

gr.

Reactie voor op de website?

8.48. Zeer tevreden met Marco

Nou, wij hebben er een hoor! Al bijna twee jaar, en zeeeeer tot onze tevredenheid! We lopen namelijk nogal veel en aangezien we aan de hei wonen, moesten we een soort terreinwagen hebben waar je alle hobbels en bobbels mee kunt nemen. Aanvankelijk hadden we de Graco duorider aangesmeerd gekregen ("nee hoor, kunt u prima mee hele einden lopen"), maar dat was dus echt bagger. Prima in de stad waarschijnlijk, maar ieder steentje en stoeptegeltje is al een probleem.

Wij hadden ook nog nooit van Marco gehoord, maar bij BabyRent in Utrecht hadden ze hem staan. We hebben hem eerst gehuurd en al vrij snel gekocht. Het schijnt een Oostenrijks merk te zijn. Stukken goedkoper dan de Duo Mountain Terrain en even comfortabel (plus, je hebt geen bakjes nodig. Vond ik een enorm voordeel).

En als je dan toch nog een paar kritische noten wilt horen: hij is inderdaad vrij breed en zwaar om in de auto te tillen (dat heb je met een tweelingwagen), hj heeft geen zwenkwiel aan de voorkant dus het is even wat lastiger manouvreren. Zeker bij aanschaffen: de regenhoes, want het is een erg open wagen (was toen 50 gulden extra geloof ik). Als ligzakjes hebben we gewoon de oude zakken van de Gracowagen gebruikt: dat paste prima en het scheelt enorm in de kosten.

Succes met uitzoeken! Anne

Reactie voor op de website?

8.49. Marco sky buggy (voor tweelingen)

Ik overweeg de nieuwste Marco sky buggy aan te schaffen is een zeer compacte buggy voor twee kinderen achter elkaar.

Ik zou echter wat ervaringen willen weten over deze buggy.

groetjes Lisa

Mijn tweeling is 16 maanden

Reactie voor op de website?

8.50. Reiswiegen

Hallo,

Ja, de kar (die wij ook hebben) past door alle deuren en de meeste kassa's. Hij is 72 cm breed, deuren over het algemeen 80.

Groeten, Marcel

Reactie voor op de website?

8.51. Zwenkwiel bij Spider Twin

Er zit standaard een vast wiel bij de Spider twin, maar bij Twinkeltje kun je een zwenkwiel kopen (50 Euro) wat op deze tweelingwagen past.

Sophia

Reactie voor op de website?

8.52. Oplossing voor tweelingwagen van Happy Baby

Wij hebben ook een Spider Twin gekocht, alleen dan in de driewiel-uitvoering. In alle winkels werd als grootste nadeel genoemd, dat deze wagen geen zwenkwiel heeft. Bij ons bezoek aan Twinkeltje in Driebruggen werd ons verteld dat de jogger van TFK en die van Happy baby hetzelfde frame hebben en dat het zwenkwiel van TFK dus ook op die van Happy baby past. Ik heb een zwenkwiel besteld bij de importeur van TFK en het probleem is direct opgelost. Dus mensen die al een jogger hebben van Happy Baby, de oplossing is voorhanden.

Rene

Reactie voor op de website?

8.53. Hartan Combiwagen

Wij hebben een hartan combiwagen en deze bevalt tot nu toe heel goed. Alleen vind ik de nestjes een beetje smal. Onze kinderen nu 3 maand liggen er met hun armpjes op het lichaam in. Ik vind het wel een beetje vroeg om ze nu al in de wandelwagen te doen, maar ja wat moet je anders.

Weet iemand hoe je de nestjes kunt ombouwen tot voetenzakken? Heb een duitse beschrijving, maar hier kom ik niet echt uit.

Dianne

Reactie voor op de website?

8.54. Ombouwen Hartan Combiwagen

Gelukkig, ik ben dus niet de enige die problemen "had" met ombouwen van nestjes tot voetenzak. Zelfs met de hulp van 3 zeer handige en ervaren vriendinnen was het een hele onduidelijke uitzoekerij. Ik wil je graag helpen maar via e-mail komen we er net als met de duitse beschrijving niet uit. Als het je nog niet gelukt is, kan je me bellen 06 23691375.

groetjes Danielle

Reactie voor op de website?

8.55. Tweeling wagen van marco

Hoi Danielle,

Ik heb de wagen van marco ook zien staan aleen heb er nog nooit van gehoord. Ik heb twee kindjes die nogal redelijk aan de maat zijn. Ik bedoel dus: lekker wegen. Ik heb de topmark wagen aangesmeerd gekregen, maar hij rijdt voor geen meter. Ik kan er de stoep nu niet meer mee op omdat mijn kinderen te zwaar zijn. Hoe zwaar zijn jouw kindjes en hoe rijdt dat in verhouding? De mijne zijn 16 kilo en 11 kilo ruim. We zitten namelijk aan een andere te denken. Maar ik weet niet wat ik moet kopen, wil niet weer een miskoop.

groetjes Laura

Reactie voor op de website?

8.56. In wat voor een auto past de Urban jungle

Hallo,

Wij hebben voor onze tweeling van One tree Hill de urban jungle kinderwagen gekocht, helaas zitten we met het volgend probleem :deze past niet in onze huidige auto. Wij willen graag een andere auto kopen zodat we dagjes weg kunnen met drie kinderen. Hebben jullie/ iemand anders tips voor ons naar wat voor auto (merk/ type auto) wij kunnen uitkijken?

Alvast bedankt!

Groetjes, Anoec

Reactie voor op de website?

8.57. Kinderwagen in volkswagen transporter

Wij hebben een volkswagen transporter met dubbele cabine. Wij kunnen daar 4 kinderen op de achterbank krijgen met voor onszelf ook nog plaats. Je rijdt grijs kenteken dus de wegenbelasting is € 60,- per kwartaal. Verzekering kijkt naar gewicht en is dus niet goedkoop want het weegt 1800 kg. Hij rijdt diesel 1 op 12, kan gewoon hard (top = 205 km/u maar dat doet pijn aan je oren vanwege de wind), heeft gewoon airco, electrische ruit- en spiegelzut en cruise control. Oftewel, dezelfde uitrusting als een standaard personenauto maar dan met veel ruimte.

2 bijkomende nadelen. De eerste is dat de bus zo hoog is dat je sommige parkeergarages niet in kunt. 1 meter 95 centimeter hoog. De tweede is dat je kinderwagen nu toch echt op de rem moet als je hem rechtstandig achterin de bus rijdt want anders gaat je kinderwagen in de bus rondrijden en dat bonst zo in de bochten.

Bart

Reactie voor op de website?

8.58. De Hyundai

Hallo,

Wij kennen het ruimte probleem. We hebben zelf 4 kinderen. Ik heb zelf twee jaar uitgekeken voor ik de ideale oplossing gevonden had. Ik heb veel merken en mogelijkheden bekeken en heb uiteindelijk gekozen voor een "Hyundai 200 satelite"-minibus. Je kunt ze tweedehands makkelijk op het internet vinden. Zo zijn wij er ook aan gekomen. Wij rijden hem inmiddels twee jaar en willen niet meer anders. Deze auto heeft als groot voordeel:

 1. betaalbaar: 12-17.000 euro occasion (google: hyundai satelite, see for yourself)
 2. 180 graden draaibare stoelen; {ook makkelijk als je overdekt wilt vissen ;-) }
 3. volledig wegklapbare achterstoelen; (en hierdoor meer praktische ruimte dan een dubbele cabine). Met een klein tafeltje in het midden kun je gewoon picknikken!
 4. "looppad" van bestuurder naar achteren van zo'n 30-40cm breed.
 5. je komt er elke garage mee binnen
 6. je kunt in elke normale wasstraat
 7. zelfs mijn vrouw kan er met gemak in rijden dankzij de korte neus
 8. estetisch: heeft niet de "look and feel" van een bus maar lijkt meer op een grote space wagen. Alle andere merken lijken al snel "klusbussen". Deze dus niet!
 9. je kijkt over alle verkeer heen en hept zo een optimaal zicht over de weg, en dat geeft een extra veilig gevoel.
Waarom hebben wij niet voor een spacewagen gekozen: spacewagens bieden nauwelijks meer ruimte en staan alleen maar " hoog op de poten" (geloof me vele grote, en zelfs kleinere, gezinnen zijn u voorgegaan en hebben zwaar spijt van de keuze).

Waarom geen dubbele cabine: dat blijft behelpen zeker als je nog wat tassen en dergelijke bij de hand wilt houden. Bovendien zijn de occasions erg duur, vooral de volkswagen/mercedes categorie. Dit valt bij Hyundai reuze mee.

Onderhoud en dergelijke is gewoon standaard. Verbruik ligt iets hoger. Maar dit alles weegt niet op tegen een hogere aanschafprijs van een ander type. Enig nadeel, wat feitelijk voor elke minibus in mindere of meerdere mate geldt: iets minder pittig met optrekken (maar je wilt je kinderen so wie so niet lanceren lijkt me) en meer windgevoelig; het is even wennen.

Ik weet zeker dat u gaat voor een Huyndai 200. p.s: ik heb geen aandelen in Hyundai noch heb ik er een te koop ;-)

Met vriendelijke groeten Pierre

Reactie voor op de website?

8.59. De Renault Scenic

Een reactie van een duomountain terrain gebruiker. Opgeklapt past deze prima in onze Renault Scenic dus het lijkt me dat dit ook geldt voor de urban jungle.

gr. Lia

Reactie voor op de website?

8.60. Opel Zafira of Kia Sorento

Opel Zafira, Kia Sorento, of... een andere kinderwagen! Wij hebben de Graco Duorider (200 euro), deze vouwt heel klein op.

Groetjes, Annemiek.

Reactie voor op de website?

8.61. Graco duorider

Binnenkort verwacht ik mijn tweede kindje. Aangezien mijn zoontje pas twee is geworden lijkt een tweelingwagen ideaal. Vanwege mijn kleine auto is mij een Graco duo-rider aangeraden. Echter ik loop vaak met mijn hond in het park en vraag me af of deze wagen van Graco ook enigszins goed te hanteren is in bijv. een park. Zou u mij daar misschien over kunnen informeren?

Bij voorbaat dank. Vriendelijke groet, Marit

Reactie voor op de website?

8.62. Reactie duorider

Wij hebben een kindje van vijf maanden, en eentje van bijna twee, en gebruiken ook de Graco (die met de stoeltjes naast elkaar). Ik vind het een ontzettend fijne wagen. Hij is heel licht, klapt makkelijk in, kan door verbluffend veel deuren en je hebt ook nog veel extra ruimte. Het neemt natuurlijk wel veel ruimte in in de auto maar dat is met al die wagens zo

Barbara

Reactie voor op de website?

8.63. Hmmm.. zelf de grand scenic is te klein

We hebben twee kinderen (4 en 2) en een tweeling. Met z'n zessen is het moeilijk auto's kiezen die ook nog betaalbaar zijn. Dus is het een grand scenic geworden, want die heeft 7 zitplaatsen, waarvan de derde zitrij erg flexibel is in gebruik.

Toch blijft er te weijnig ruimte over voor de duo urban jungle. Het gaat net, maar het houdt niet over.

Marcel

Reactie voor op de website?

8.64. re:7:64 voor marcel

Marcel,

Ik weet niet of jullie scenic ook is voorzien van een trekhaak. Als dit wel het geval is dan kun je daarop toch een fietsendrager op monteren en vervoer je de wagen daarop. Zelf hebben wij dat probleem niet omdat wij rijden in een VW transporter bus met dubbele cabine en een bijrijdersbankje. Voor 6 volwassen is er plaats en wij rijden de wagen zo achterin.

Veel succes. Lyda

Reactie voor op de website?

8.65. Grand Scenic

Wij hebben sinds kort ook de grand scenic en het is een feest. Onze kinderen 5,5 jaar 3,11 jaar 2,6 jaar en 3 maanden, gaan er prima in! Zelfs de dubbele kar gaat moeiteloos mee. Ze zitten allemaal in een eigen stoel. Wat ons betreft een aanrader!

Reactie voor op de website?

8.66. Welke auto? UJ duo

Wij hadden ook het probleem van een te kleine auto. Daarom in 2000 een Renault Kango gekocht toen de tweeling zich aandiende. Erg veel laadruimte. Op vakantie kon alles mee: 2 stoelen, 2 campingbedjes, een bad, een box, de hele mikmak werd achterin gegooid en er bleef altijd ruimte over. Wij hadden toen een Quiny Shop Shop.

Nu, 4 jaar later, zit er weer een tweeling aan te komen. Onlangs dus de Kangoo verkocht en een Multipla (je weet wel die lelijke) gekocht. De Shop Shop was volledig afgereden dus er moest ook een nieuwe kinderwagen komen. Uitgekomen op de UJ duo. De Shop Shop doet het goed op gebaande wegen maar aangezien we in een nieuwbouw wijk wonen vlakbij een bos, hebben we er voor gekozen om een kinderwagen te kopen die ook over ruw terrein kan. En, niet onbelangrijk, hij past nog achetrin de Multipla.

Om terug te komen op je vraag: De Urban Jungle past met alle gemakken in de Kangoo.

Groeten, Peter

Reactie voor op de website?

8.67. De X-Adventure Twinco

Ik ben op zoek naar informatie over de X-Adventure Twinco. Een nieuwe wagen naast elkaar emt luchtbanden en zwenkwiel voor. Hij lijkt mij erg handig en makkelijk te sturen. Ik heb nu een "oude" Quinny shopshop maar die is inmiddels erg zwaar geworden om te duwen. Ik gebruik hem voor mijn zoontje en een oppaskindje. In november komt onze 2e en dan is onze oudste net 2. Dus ik denk nog wel een paar jaartjes (of 1,5) gebruik te maken van de wagen. Maar ik kan helemaal neits vinden over deze wagen. Kan iemand zijn/haar ervaring vertellen?

Ik ik heb ook begrepen dat van babycomfort een dubbele wagen naast elkaar is met luchtbanden en zwenkwiel. Weet iemand daar meer over?

Groeten Carla

PS: Zie www.babyjungle.nl/english-twinners.htm.

Reactie voor op de website?

8.68. Met spoed info over tweeling wagens gevraagd

Hallo,

Ik word helemala gek van al die tweelingwagens, wat is nou een goede. Er wordt zoveel aangeboden. Ik ben nu serieus aan het kijken naar een aantal wagens. Graag zou ik wat reacties en ervaringen horen over deze wagens. Ook zou ik wat willen weten over wel of geen zwenkwielen. Het opbergen van de wagens, meenemen in de auto, door winkeldeuren enzo enzo. Ik zal per model ook nog wat vragen tussen haakjes erbij zetten. Ik kijk naar:

Nou dit was het leef jullie uit en bestorm me met info. Al vast bedankt, groet Mast

Reactie voor op de website?

8.69. Reactie: X-Adventure Twinco

Wij hebben net een X-adventure Twinco gekocht bij Babyhuys in Harderwijk voor 299 euro. De website van de fabrikant is als volgt: www.littlepurpleonion.com. Voor ons waren de voordelen:
-niet zo ontzettend duur als de Urban Jungle!!!
-ze kunnen zowel zitten als liggen, dus meteen al te gebruiken (we hebben er twee nestvoetenzakken bijgekocht van een ander merk, Garco)
-de wagen is erg smal: 72 cm (smaller dan de Urban Jungle!)
-zwenkt erg makkelijk
-zitjes zijn stevig
-makkelijk opvouwbaar

Anne

Reactie voor op de website?

8.70. Toyota

Een toyota corolla liftback Toyota is zeer degelijk en de liftback heeft een hele grote achterbak, net zo groot als een station wagen, alleen goedkoer in de bel. en verz. de corolla liftback is ook tweedehands goed verkrijgbaar. Wij hebben hem ook en hij bevalt zeer goed

gr luuk

Reactie voor op de website?

8.71. Adventure twinco

Het is een hele leuke tweelingwagen voor een leuke prijs. Ik heb ze ook gezien op de onlineshop hetrietje.nl.

j. van den W.

Reactie voor op de website?

8.72. Marco tweelingwagen

Ik ben er over aan het denken om de driewieler van marco te gaan kopen, echter volgens mij 1 probleem: kan je wel "gewoon" door de deuren heen?

Wie helpt mij aan deze informatie?

Groetjes, Sandra

Reactie voor op de website?

8.73. Urban jungle

Hallo Liesbeth,

Helaas zijn we nog steeds aan het kijken voor een auto. Wij hebben inmiddels al proefritten in diverse auto's gemaakt en de kinderwagen past in de volgende auto's Opel vectra station en renault laguna en renault scenic. Onze voorkeur gaat uit naar de Opel Vectra omdat ik nogal klein ben en de kinderwagen ook wat weegt dus dan hoef je niet zo hoog te tillen. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Je kunt er wel eens waar niks meer bij doen maar de kinderwagen past in ieder geval. Succes met jullie keuze.

Anoec

Reactie voor op de website?

8.74. Site 3lingwagen

Op deze site staat een drieling kinderwagen.

Marit

Reactie voor op de website?

8.75. Marco sky buggy van lisa: advies gevraagd

Hallo Lisa,

ik heb een tweeling van 15 maanden. Op het moment heb ik nog de happy baby spider twin, maar ik overweeg ook de marco sky buggy of de tandem. Wat zal ik doen? Kun jij mij wat advies geven.

groetjes Desiree

Reactie voor op de website?

8.76. Ervaring gevraagd met Marco sky tweelingbuggy (achter alkaar)

Wie kan mij adviseren over een tweelingwagen, waarbij de kinderen achter elkaar kunnen zitten. Het gaat mij om de wendbaarheid en natuurlijk de leeftijd of lengte.

Met vriendelijke groet Raoul

Reactie voor op de website?

8.77. ROTECboard voor Mountain Terain

Hoi, ik wilde even reageren op jou stukje over de ROTECboard op de UBJ. Kun jij mij hier misschien foto's van sturen en waar kan ik dit kopen?

Groetjes Tamara

Reactie voor op de website?

8.78. Urban jungle (One tree hill)

Onze jongens zijn in nov 2003 geboren en we gebruiken sinds februari de Urban Jungle (zwenkbare wielen is onmisbaar je kunt ze ook vast zetten en vooral heel belangrijk de wagen kan door alle deuren is 72cm a 74cm breed) en het bevalt ons prima. We hadden wel nestjes erbij gekocht omdat baby's niet te vroeg in een buggy mogen ivm met de ruggetjes ook natuurlijk omdat het erg koud was. Echt het is een aanrader.

Oh ja, we hebben ook nog twee losse buggy's erbij gekocht voor het geval we apart met een kind weg gaan.

Je merkt de kwaliteits verschil tussen de UJ en de gewone buggy. De UJ is een stevige wagen en de buggy's die wiebelen aan alle kanten. We gebruiken de UJ zo vaak mogelijk en met plezier.

Er is wel 1 nadeel de wagen past niet in onze auto we moeten toch een andere auto hebben dus zijn al een tijdje bezig met orienteren en onze keus is gevallen op een Renault Laguna. Hier past die precies in meer kan er niet bij dat hoeft ook niet.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Anoec

Reactie voor op de website?

8.79. Ombouwelementen niet los verkrijgbaar

Hallo Angela,

Ik heb een vraagje: Hoe kom ik aan het e-mail adres van de dealer van Teutonia? Ik mis namelijk het dopje die op mijn wagenkap vast zit aan het bevestigingspennetje. Kun je mij verder helpen? Alvast bedankt.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

8.80. Waar is de Twinco het goedkoopst, tips gevraagd.

Wij zijn ook op zoek naar de X-adventure Twinco, het lijkt ons een super handige wagen voor onze tweeling. Wie weet waar hij het goedkoopst is, en is hij er echt alleen in rood en zwart?

Michel

Reactie voor op de website?

8.81. Twinco, geweldig!

Hallo, Wij hebben gisteren een X-Adventure Twinco gekocht voor maar 249 euro! Bij Babysuperstore Burgerhout in Sliedrecht. Dit was na lang zoeken echt de laagste prijs. Ze hanteren ook de laagste prijs garantie. Onze tweeling is nu ruim 5 mndn oud en we hebben eerst een Spider Twin van HappyBaby gehad, maar deze had geen zwenkwielen en je duwde en trok je echt het ..... aan dat geval. Deze hebben we dus weer verkocht via Marktplaats en voor dat geld hebben we de Twinco gekocht met twee mooie bijpassende voetenzakken. Hij was gewoon op voorraad dus we kregen hem gelijk mee. Ik ben vandaag de hele dag wezen stadten en het was een hele openbaring, zo lekker rijdt hij! Echt een aanrader zeker voor die prijs.

Jet

Reactie voor op de website?

8.82. Twinco!!!

Een vraagje voor Jet,

Ik ben nu ook al heel lang op zoek naar een gepaste buggy voor mijn nog babytje (verwacht begin feb 2005) en mijn zoontje die dan nog geen 2j zal zijn. Mijn oog viel op de twinco. Nu, is hij stevig? En geraakt hij overal door? En dan ook nog zou ik willen weten, als het mag, welke auto jullie hebben en of de buggy gemakkelijk opgeplooid in de koffer geraakt zonder te veel manuevres.

alvast bedankt voor je antwoord, Mia

Reactie voor op de website?

8.83. Twinco

Er is geen bak op de twinco te zetten maar er kunnen wel nestjes in. Wij hebben een bestelbus dus hoeven hem niet in te klappen maar hij is best klein op te klappen maar dat moet je gewoon eens proberen bij de babywinkel. We hebben hem nog maar net dus ik kan niet zeggen of hij al dan niet gebreken vertoont op den duur maar als ik hem zo bekijk ziet alles er zeer solide uit. Ik zou hem zeker aanraden!

Jet

Reactie voor op de website?

8.84. Urban Jungle duo

Wij hebben een urban jungle duo bij Tangara gekocht. Daar waren we het voordeligste uit. Het verschil was bijna euro 200,00. Leuke tip voor volgende tweelingouders.

Jolanda

Reactie voor op de website?

8.85. Urban Jungle Duo-welke auto?

De wagen past perfect in een Opel Astra Station. Wij hebben de wagen altijd goed kunnen vervoeren in onze auto! Denk dat veel stations wel kunnen hoor.

Ajet

Reactie voor op de website?

8.86. Urban jungle

Wij zijn in het bezit van een Urban jungle duo- wagen en vinden hem super.

Om ons zoontje van drie mee (de andere zijn bijna 2 en 4 mnd) te nemen hebben we een Kiddy board verlengd met een stuk hout. Anders past hij er niet achter.

Het is prima te doen om er dan nog zelf achter te lopen, wel vind ik dat het de wagen geen goed doet. De rem beschadigt er toch wel wat door. Ik probeer dan ook zo weinig mogelijk gebruik te maken van de Kiddy board. Maar ja je moet soms wat.

Groeten Annick

Reactie voor op de website?

8.87. Tips voor een wagen

Ik ben moeder van een tweeling, twee jongens van bijna 5 en een dochter van 2. Ikzelf heb ook een Hartan kinderwagen gehad en het was zeker in het begin een fijne wagen omdat ze naar je toe liggen, maar als ze groter worden wordt hij erg zwaar en je mag niet op de stang duwen om hem de stoep op te krijgen, dan gaat hij namelijk kapot. Dit was ons niet verteld en dat werd dus een nieuwe, die we gelukkig wel gekregen hebben maar het is erg onpraktisch om elke stoep achterste voren op te gaan.

Dus als je een dubbele wagen koopt zorg dan voor een vaste duwstang en zorg dat de zitjes niet te veel boven de voorwielen zitten want dan wordt hij heel zwaar met sturen als ze groter worden.

Zorg ook dat hij zwenkwielen heeft is erg makkelijk, en koop voor erbij twee buggy,s voor in de auto is zo makkelijk als je met zijn tweeen bent. Je kan overal makkelijk doorheen het loopt licht en mensen hebben niet gelijk door dat het een tweeling is en je kunt zowaar weer eens normaal winkelen zonder voor de zoveelste keer dezelfde vragen te hoeven beantwoorden.

groetjes Natasja

Reactie voor op de website?

8.88. Tweelingkinderwagen pericles inglesina

Wij hadden voor onze tweeling een kinderwagen-buggy van pericles. Wij zijn daar altijd heel tevreden van geweest. Je kan je kinderen in alle mogelijke standen plaatsen -naar elkaar toe kijkend of net niet, achter elkaar of naast elkaar-Ik kon er perfect mee naar de winkel, in de supermarkt kon ik de wagen heel gemakkelijk draaien. De zwenkwielen zijn natuurlijk erg gemakkelijk. Hij is helemaal niet breed (tenzij je de bakjes naast elkaar plaatst). In een kleine auto kan je hem niet gemakkelijk kwijt, maar wel in een gewone gezinswagen. Wij hebben een volkswagen vento, en daar konden wij nog mee op vakantie met de kinderen, al hun spulletjes en de kinderwagen. Een ander voordeel is nog dat je de kinderwagen kan omvormen tot een buggy. Ik ben altijd gelukkig geweest met onze aankoop. Ik ga hem nu wel verkopen, want onze kinderen zijn intussen flinke stappers geworden.

An

Reactie voor op de website?

8.89. Peugeot Partner

Ook wij hadden het probleem dat de kinderwagen (Hartan, duits en lekker degelijk) van onze tweeling met moeite in de ene en niet in de andere auto kon. Aangezien ik Peugeot reed zijn we daar gaan kijken en de Partner geeft veel ruimte en rijd ook nog lekker. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee. Was ook nog op voorraad dus de volgende week waren wij alweer mobiel. Succes met het zoeken!

Marleen

Reactie voor op de website?

8.90. Duo buggy marco

Hoi,

Hierbij even een reactie over de duobuggy van Marco, ik heb hem gehad, en vind het het leuk ding qua uiterlijk, maar met 2 kinderen die samen zo een 25 kilo wegen is het haast niet te doen, rijdt heel zwaar, bij het op gaan van een stoepje klapte hij in, dat gebeurde meerdere malen, dus heb ik hem weggegooid!!

Hoop dat je er wat aan hebt.

Tamara

Reactie voor op de website?

8.91. Ervaringen Graco duo rider & vraag kiddy board

(reactie op 7.61) Wij hebben nu bijna 2 jaar een Graco duo rider (2 kids naast elkaar) in gebruik met een zoontje van 3 en van 1jr/9mnd. We moesten een Graco nemen om een wagen in een Nissan Micra te kunnen meenemen. Het gebruik gaat op zich redelijk: prima voor normaal gebruik. Echter veel minder geschikt voor onverhard terrein. Ook is het af en toe nogal ploeteren (zeker nu ze iets ouder zijn) om vanuit stilstand in beweging te komen als de wielen gedraaid staan. Vastzetten van de wielen zou theoretisch moeten kunnen, maar bij iets minder geëffend terrein werkt dit niet en daarnaast is het niet handig rijden zonder zwenkwielen.

Wel een vraag: welke meerij plankjes passen op een Graco tweelingwagen (de duo rider)

Bart

Reactie voor op de website?

8.92. Jane Powertwin

Kan iemand me zijn bevindingen delen over de Powertwin van Jane? Het is een driewieler met vooraan een zwenkwiel. Bij geboorte van mijn tweede kindje, zal mijn dochter 17 maanden oud zijn. Ook andere buggy's of oplossingen die handig zijn om met het openbaar vervoer eens naar de stad te kunnen, winkelen, iets gaan drinken... zijn uiterst welkom!

Alvast bedankt, Pia

Reactie voor op de website?

8.93. Reactie x-adventure twinco

Wij hadden eerst een happy baby spider twin, maar wat een bakbeest was dat. Niet echt handig voor in auto en om te winkelen. Vandaar dat wij een x-adventure twinco kochten. Ik vind deze veel steviger, smaller, makkelijker in en uitelkaar te halen. We moeten alleen nog 2 rode voetenzakken hebben. Maar wat heb ik een plezier met deze wagen. Mijn complimenten

Groetjes Wilma

Reactie voor op de website?

8.94. Kiddyboard of niet 1

Mijn oudste zoontje is nu net 2 jaar en loopt goed. Hij vindt het helemaal geweldig om op een buggyboard te staan achter onze Bebe Confort Trophy Air 6 eenling wagen staan. Daar ligt zijn broertje van 8 weken in. De oudste tilt steeds 1 been op en is dan op zijn manier aan het steppen. Het leek de ideale oplossing. Echter: Als je boodschappen gaat doen, kan hij er zo vanaf stappen. Als hij moe wordt, kan hij niet zitten. Achteraf gezien hadden wij misschien beter een universeel stoeltje kunnen kopen dat je los op de kinderwagenbak kunt monteren. Enige nadeel van deze stoeltjes is dat de fabrieksgarantie van de wagen schijnt te kunnen vervallen. Aanschafprijs van zo'n stoeltje is ongeveer 35 euro.

Probeer een kiddyboard trouwens eerst eens uit in de winkel. Ik kan nu niet recht achter mijn wagen lopen, omdat mijn zoontje achter de wagen hangt. Bij lange wandelingen krijg je echt last van je schouders en rug.

Veel succes met kiezen en veel geluk met jullie kids.

Corine

Reactie voor op de website?

8.95. Miekkniep vindt alles goedkoper

Hi,

Als je het type wagen invoert op miepkniep.nl, dan zoeken zij voor je uit waar in nederland deze het goedkoopst is (inclusief verzendkosten). Een absolute aanrader. Via miepkniep heb ik al veel geld bespaard.

Marjon

Reactie voor op de website?

8.96. Adres van importeur TFK

Hallo,

Ik heb onlangs een happy baby spider twin wagen gekocht met vaste voorwielen. Op de site heb ik gelezen dat een zwenkwiel van TFK op deze kinderwagen past. Echter het adres van de importeur wordt niet genoemd. Wie kan mij het adres van de importeur van TFK doen toekomen zodat ik een zwenkwiel kan bestellen.

Fam. Chrisstoffer

Reactie voor op de website?

8.97. Ervarongen kiddyboard

hallo,

Wij hebben een kiddyboard gehuurd bij babyrent en de past wel achter de duj. We hebben het plankje niet in het midden maar juist links/rechts er achtergeplaatst omdat anders het kind er niet op kan staan.

Monique

Reactie voor op de website?

8.98. De Suzuki Wagon R

Hallo,

Volgens mij moet de Urban Jungle passen in een Suzuki Wagon R. Misschien niet het meest leuke model, maar heeft ontzettend veel ruimte. In de showroom hebben we alles opgemeten en het lijkt te passen. Ook wij moeten alles nog kopen, maar onze voorkeur gaat uit naar een Urban Jungle en daarbij waarschijnlijk de Suzuki.

Als je nog andere tips hebt gekregen, mag je mij die wel mailen. Kunnen we evt. nog naar een andere auto gaan kijken. Rond de kerst verwachten wij onze tweeling.

Groetjes

Reactie voor op de website?

8.99. Welke onderstel bij een maxi cosy?

Hallo,

wie kan mij informatie geven over de verschillende mogelijkheden om 2 maxi cosy's te vervoeren op een soort onderstel? Ik heb de naam Inglesina steeds voorbij horen komen, maar in winkels zie ik ze niet. Wie heeft hier meer ervaring mee?

Groetjes Helen.

Reactie voor op de website?

8.100. Jane Powertwin

Ha Pia, ik zag je oproepje staan en ik heb helaas geen ervaring er mee maar ben wel erg benieuwd of je al reacties hebt gehad en die met me kan delen! Ik heb de wagen gezien bij Babypark in Gouda (voor 490 euro) maar ik heb begrepen dat je er voor een baby een maxicosi à 99 euro moet bijkopen die er met een adapter opgezet kan worden. Daarna kan de baby in een stoeltje en de peuter voorin. Dus je hebt geen "lig-stand" met een babynestje, als ik het goed begrepen heb.

Dit lijkt me een nadeel, maar ik moet zeggen dat hij lekker soepel reed. Mocht je ervaringen hebben ontvangen, dan hoop ik dat je die met me wil delen !

Groeten van

Reactie voor op de website?

8.101. Aanvulling Powertwin

Heb me vandaag wat uitgebreider laten voorlichten over de Power Twin. Het voorste zitje kan in 2 standen worden gezet en heeft een zonnekap. Deze is echter niet zo hoog, waardoor mijn dochter (1,5) al bijna met haar hoofd tegen de kap zit als deze dicht is.

Het achterste zitje kan in meer standen waaronder helemaal plat. Er is alleen geen bijpassend babynestje bij, je zou kunnen proberen of er een standaard nestje op past. Anders ben je genoodzaakt de bijpassende maxicosi (99 euro) te kopen, die past rechtstreeks op de kinderwagen.

Dan zit het voorste kindje wel met een maxicosi in z´n nek want de wagen is relatief gezien kort. Dit is wel te merken bij het rijden, ik vond ´m verreweg het beste rijden (samen met de Kiwi Explorer) van alle tandems/duo´s.

Als je baby groter is (denk vanaf een maand of 6) kan je het oudste kindje beter achterin doen, daar is meer ruimte en het achterste zitje heeft geen zonnekap die in de weg kan zitten, en de baby voorin met bijv. een voetenzak. Deze is wel bijpassend leverbaar (66 euro).

De wagen past overal door en is klein op te vouwen. Nadeel voor langere mensen is dat het stuur niet veel in hoogte versteld kan worden.

Ervaringen van gebruikers zijn welkom, evenals tips waar je ´m goedkoper zou kunnen krijgen...

Marjan

Reactie voor op de website?

8.102. Triple mountain terrain

Hallo,

Ik heb de kinderwagen voor 3 kinderen. Niet omdat ik zelf al kinderen heb, maar een kleinschalige kinderopvang. Hij is makkelijk in te klappen en neemt dan ook niet veel ruimte meer in beslag. In de auto zal wel een beetje moeilijk gaan denk ik. Verder zweer ik bij deze wagen, een goede lichte stevige wagen.

groetjes Alette

Reactie voor op de website?

8.103. Reactie op 9.25 Twee en meer zitje voor 2-3 kids!

hoi meerlingouders,

wij (twee en meer, Nuenen) kunnen voor de duo MOUNTAIN TERREIN & de duo URBAN JUNGLE het "twee-en-meer-zitje" leveren evt. zelfs met ligmogelijkheden! klikt u eens op www.twee-en-meer.nl. Daar leest wat de winkel te beiden heeft voor (a.s.) meerlingouders & het gezin. tevens leverancier van de RAMBLER. Graag tot ziens, T&M groet BERNY

Reactie voor op de website?

8.104. Jane power twin

Als ons 2de kindje komt is onze zoon 2jaar en 2mnd. En ben ook aan het kijken voor een jane power twin wagen. En weet ook niet wat de voor- en nadelen zijn. Want ben bang dat me zoontje niet op het kiddyboard blijft staan.

Cheyenne

Reactie voor op de website?

8.105. Verbindingsstuk om 2 paraplubuggy te koppelen

Ik heb gehoord dat er een verbindingsstuk moet bestaan waarmee je 2 paraplubuggy's met elkaar kunt verbinden. Is er iemand die weet waar ik dat kan vinden?

Groetjes, Xena

Reactie voor op de website?

8.106. Teutonia

Beste Yvonne,

Ik las dat jij een wagen van Teutonia had waarop je een tweelingbak kon plaatsen, wij hebben een zoontje van 15 maanden en nu ben ik zwanger van een tweeling, ik wil graag die wagen ombouwen tot een tweelingwagen indien mogelijk, maar krijg geen contact met Teutonia. Wij hebben nu een Teutonia Primus Country 2001. Is dat dezelfde die jij had? Heb jij misschien een telefoonnummer van de winkel waar je dat geregeld hebt? Het zou wel een hoop gedoe schelen zie je. Wat waren de kosten hiervan?

In afwachting van je antwoord, verblijf ik,

Reactie voor op de website?

8.107. Powertwin

Hi Marjan,

Ik heb de Powertwin niet gekocht.

Ik heb wel een compacte plooibuggy gekocht (de Quinny Zapp) voor mijn oudste dochter. Als we met de auto gaan nemen we de Bugaboo (die we nog hadden van ons oudste dochter) voor Charlotte en de Zapp mee. Dit past samen nog net in de koffer. De Bugaboo neemt toch veel ruimte in zolang je de draagwieg gebruikt!

Als ik alleen op stap ga, draag ik Charlotte in een draagdoek en rijdt Lauranne in haar plooibuggy. Ik heb ook geprobeerd om met Lauranne in de KangaKid van Deuter (een rugzak)en Charlotte in de Bugaboo boodschappen te doen, maar dat is toch redelijk vermoeiend. Lauranne vindt het natuurlijk geweldig om in de rugzak te zitten...

Het is voorlopig nog wel wat behelpen, maar de rekening is snel gemaakt. Ik heb de Zapp kunnen kopen voor 120 eur op E-bay. De Powertwin kost bijna 500 eur.

Al verlang is soms wel naar de Powertwin als ik na mijn boodschappen afgepeigerd thuis kom

Pia

Reactie voor op de website?

8.108. Maclaren (welk model) of x-adventure twinco

Heeft iemand ervaringen met de bovengenoemde tweelingwagens. Ik wil het gaan gebruiken voor onze pasgebore en ons zoontje van 1,5 jaar. Welke model is geschikter? Hoe zit het met de wendbaarheid ivm verschil in gewicht van de kinderen? Sturen ze zwaar? Zijn ze stabiel? Hoe gaat het met ruwe ondergronden? Hebben de kindjes (als ze groter zijn) voldoende zitruimte?

Frederiek

Reactie voor op de website?

8.109. Toch maar gaan kijken naar duo-wagen

Hallo

Zoals eerder gezegd hebben we geen duowagen (ik had interesse in de Jane Powertwin) gekocht. Ik heb me tot nu toe kunnen behelpen met de Bugaboo (van onze eerste) en een Quinny Zapp. Ideaal als je met twee op stap bent, dat wel! Het past allemaal netjes in de auto en zowel de Bugaboo als Quinny bezorgen ons en de kindjes veel rijcomfort. Als ik alleen op stap ging, droeg ik de kleinste op de buik en mijn oudste in de Zapp of bij kouder weer, de oudste op mijn rug (in warm ski-pakje) en de jongste in de bugaboo.

Nu heb ik een probleem. Ik heb een schouderblessure gekregen en kan dus geen van de kinderen meer dragen om te wandelen of te winkelen. Dit weekend gaan we dus op zoek naar een betaalbare en comfortabele duo-buggy. De Jane Powertwin lijkt me nog steeds het beste, maar ik sta open voor andere opties. (Zolang het rijcomfort goed is en het gezellig blijft voor de kindjes)

Mijn voordeur is maar 62 cm breed. Wil dit zeggen dat ik best alleen naar tandems kijk? Of zijn er nog ouders die een kinderwagen hebben met twee zitjes naast elkaar en een smalle voordeur? Hoe doen jullie het en hoe bevalt het winkelen (kinderwagen manouvreren tussen de rayons, aanschuiven aan de kassa, ...)

Alvast bedankt voor de reacties!!

Pia

Reacties mogen ook gemaild worden: . Benieuwd naar onze kindjes? Bezoek dan maar eens de website: www.superkids.be.

Reactie voor op de website?

8.110. Ervaring urban jungle

Ik ben in oktober 2003 bevallen van een tweeling. Onze jongens hebben lange tijd in de draagmanden gelegen. In de winter zeker ideaal om deze te hebben. Heerlijk om met ze te gaan wandelen en ook gemakkelijk als bedje als je ergens bent. We hebben gekozen voor de Urban Jungle omdat deze zwenkwielen heeft, echt wel een gemak tov de gewone Mountain Terrain. De buggy is dan wel duur in aanschaf, maar het is zeker de moeite geweest. Heel licht, je kan er overal mee binnen, ik zag er nooit tegen op om met ze te gaan wandelen! Indien iemand interesse heeft, ik verkoop hem nu, mail me gerust voor meer info. Nog veel succes voor alle tweelingouders!

Reactie voor op de website?

8.111. Adres TFK importeur

www.babyjungle.nl te Aalsmeer

M. Parijs

Reactie voor op de website?

8.112. Ervaringen met Marco Sky tweelingbuggy

Wij hebben goede ervaringen met de Marco Sky buggy gehad. Onze tweeling was een maand of 18 toen we deze buggy kochten. We hadden al een 'naast elkaar' wagen van Bertini (wagen van het jaar in 2002, geweldige kar, lijkt heel breed maar is toch maar 76 cm en kan door bijna iedere deur. Alleen de poortjes bij de kassa van de supermarkt zijn lastig want daar zit zo'n manchet omheen en dan is het net te smal en even wringen)

Even terug naar de buggy: hij is superhandig en iets hoger dan een 'eenlingbuggy' waardoor je niet zo voorover hoeft te lopen omdat de handgrepen te laag zitten... Hij past in elke auto en nog belangrijker: je kunt er ook heel makkelijk mee in het openbaar vervoer!! Bus of trein zijn nogal eens lastig of zelfs helemaal niet in te komen met een standaard tweelingwagen omdat de doorgang te smal is, je de bocht niet kunt krijgen of omdat je het niet zonder hulp kunt doen. Nou, met deze wagen zal je dat probleem nooit hebben hoor!

Mijn tweeling heeft erin gezeten tot ze ruim drie waren en toen werd het duwen wel wat zwaar. Ze waren toen samen 26 kilo en dat voel je natuurlijk best met duwen. Maar ze waren toen ook al zover dat ze lekker mee wilden lopen en dus hebben we toen officieel afscheid genomen van het kinderwagen en buggy tijdperk.

Hoe enthousiast ik er ook voor ben, de eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de wagen ook wel een paar nadelen heeft: de voorste rugleuning kan niet versteld worden en de kap overdekt eigenlijk alleen het achterste zitje dus je moet er wel een extra parasolletje bij kopen. Daar staat tegenover dat je superwendbaar bent en overal tussendoor kunt. Het achterste kindje zit iets hoger waardoor ook die lekker alles kan bekijken. Kortom: een absolute aanrader als je ook een gewone wagen hebt, want zo'n grote wagen blijft natuurlijk comfortabeler voor ze. Wij hebben in elk geval heel veel profijt, plezier en vooral heel veel bekijks en jaloerse blikken van andere tweelingouders gehad!

Succes! Ariëne

Reactie voor op de website?

8.113. Reactie op jane powertwin

Ik heb een jane powertwin, hij bevalt erg goed, heel wendbaar en ook fijn als je in het bos gaat wandelen (luchtbanden). Je kunt hem wel gebruiken voor een baby want de rugleuning van het achterste zitje kan vrijwel helemaal plat en er kan een nestje in, zo heb ik mijn kinderen vervoerd en het ging prima! Hopelijk heeft iemand iets aan deze informatie

Marieke

Reactie voor op de website?

8.114. X-adventure Twinco duowagen

Voor onze tweeling van 9 maanden hebben wij vanaf het begin deze wagen gehad en hij bevalt zeer goed! Ze lagen eerst in reiswiegjes met de zitjes plat, erg handig dat je geen aparte bakken nodig hebt! Nu zitten ze erin en ook dat werkt prima.

De wagen rijdt heel licht en is zeer wendbaar. Je kunt hem moeiteloos met één hand een rondje om zijn as laten draaien. Met een breedte van 76 cm is dit één van de smalste (naast elkaar) duowagens. Ik kan alle winkels in, hooguit heb je eens een probleem als alle gangpaden vol staan (Kruidvat!), maar dan kom je er met een eenlingwagen ook niet doorheen.

Zou ik nadelen moeten noemen, dan zijn het hele kleine;
- het boodschappenmandje is soms wat moeilijk bereikbaar en had groter gemogen (hoewel het ook zeker niet klein is)
- het gewichtspunt ligt wat meer naar de achterkant, wat je merkt als je bv een zware boodschappentas op de kap zet, dan komt het zwenkwiel voor tijdens het lopen makkelijker omhoog en gaat dan raar doen. Niet te zwaar laden dus

Ik ben zeer tevreden met deze wagen en heb niet het idee dat een andere beter is, ook de duurdere merken niet. Deze wagen kan ik iedereen aanraden!!

Ingrid

Reactie voor op de website?

8.115. Reactie op powertwin wandelwagen

Ik gebruik inmiddels bijna 2 jaar met veel plezier de jane powertwin intensief! Ben er enorm tevreden over, nog nooit mankementen gehad terwijl ik de wagen regelmatig te zwaar belast met boodschappen (1 nadeel: erg klein boodschappenmandje onderin!)

De kinderen zitten er graag in, prettige stoeltjes en als het regent kan de kap omhoog. De voetenzak is een grote logge zak en de kwaliteit van de ritsen is niet super. Ik moet voor 1 zak al een nieuwe kopen omdat die rits niet meer te repareren is. Dan maar een universele zak van de prenatal kopen denk ik. (hoewel 37,-- voor een originele zak niet duur is).

Ik ben telkens als ik een brede tweelingwagen tegenkom erg blij dat ik niet zo'n brede wagen heb, want wat een gemanouvreer! Daarbij vind ik de kwaliteit van de wagen echt super, daar heb je echt jaren plezier van!

Succes met het maken van je keuze.

Reactie voor op de website?

8.116. Tweeling kinderwagen

Urban Jungle Duo, na lang zoeken hebben we deze nieuw aangeschaft. Voor het uitproberen van de diversen wagens hebben we er twee andere kinderen van 10 kg per kind in gezet om te zien welke wagen het beste reed. De urban jungle duo (van mountain terrain) is het geworden.

Weliswaar duur in aanschaf maar veruit voor ons de beste tweelingwagen. Zeer gemakkelijk in besturen door de grote wielen en het zwenkwiel voor. Onze zoon en dochter zijn nu drie jaar en nog steeds is het een makkie om ze te vervoeren, zolang ze het willen.

We hadden er nestjes bij gekocht,maar aangezien ze niet zo groot waren, konden ze er nog redelijk lang inliggen. Van ons uit een echte aanrader, en wat de prijs betreft, je drie jaar storen aan een wagen wat niet goed rijdt is ook geen pretje!

Dorrit

Reactie voor op de website?

8.117. Jane powertwin

Ik heb ook een kinderwagen van jane powertwin en ik moet zeggen dat ik er nooit problemen mee heb gehad. En ik denk dat er niemand is die vele nadelen kan vertellen over de kinderwagen. Maar ik doe hem wel helaas weg, wegens nog een kindje op komst...

Eddy

Reactie voor op de website?

8.118. Phil & Ted's E3 Explorer

Hallo,

Wij hebben de Phil & Ted's E3 explorer besteld. We zullen hem binnen een 3-tal weken hebben. Via een kennis heb ik de saddle bags (voor opzij) voor een prikje kunnen kopen. Ik ben nog op zoek naar de dubbele regenscherm. Nieuw kost hij zo'n €55 en ik vraag me af of het het geld wel waard is.

Welke accessoires hebben de Explorer-gebruikers onder jullie? Welke hebben jullie niet, maar missen jullie?

Je mag me ook steeds mailen met jullie ervaring! Vriendelijke groetjes,

Reactie voor op de website?

8.119. Kiddyboard

Graag zou ik willen weten welk kiddyboard moet kopen voor de duo urban jungle. Ik woon in AMerika en hier hebben ze alleen van die kleine plankjes. Kan iemand mij antwoord geven?

Alvast bedankt! Hanna

Reactie voor op de website?

8.120. Beugel inglesina

Ik ben op zoek naar de extra beugel van inglesina om van mijn 2 ling een 3 ling wagen te kunnen maken

Wie heeft er nog een ongebruikt in de weg liggen+ Ik houd me aanbevolen.

0104739479

Reactie voor op de website?

8.121. Explorer

De Kiwi explorer wordt hier wel heel nadelig afgeschilderd. Wij gebruiken hem sinds 7 maanden voor onze jongste 2 (baby en peuter) en zijn juist erg tevreden. Er zit wel degelijk een zonnekap op, een hele grote zelfs, met een handig doorkijkraampje. De ruimte tussen de zitjes is niet heel groot, maar ruim genoeg en het grote voordeel van deze wagen boven alle andere tweelingwagens: is je peuter groot genoeg om zelf te lopen dan bouw je hem supersnel om tot enkele wagen en heb je geen heel wagenpark nodig!

Wij zijn erg blij met deze aanschaf een buggyboard werkte niet bij ons ondernemende mannetje en zo kunnen we 2 kids veilig en rustig vervoeren.

Agnes

Reactie voor op de website?

8.122. Iemand bekend met ABC Zoom?

Ik zit erg te twijfelen over de ABC Zoom van ABC design, ze verkopen hem bij twee en meer, maar daar zijn ze echt negatief over tandemwagens. Ook de Jane powertwin spreekt me aan. Kunnen daar echt twee baby's vanaf de geboorte in? Groetjes,

Tirza

Reactie voor op de website?

8.123. Bebe comfort twin club

Oh ja, die vergeet ik nog. Wat een gepuzzel ook... Iemand ervaring met deze wagen?

groetjes Tirs

Reactie voor op de website?

8.124. 1 grote reiswieg of 2 kleine

Hallo allemaal. ik ben in verwachting van een tweeling, bij de urban jungle duo kun je ook kiezen voor 1 grote reiswieg. ik ben benieuwd naar ervaringen hiermee,

gr Esther

Reactie voor op de website?

8.125. Onze ervaring

Hoi Esther,

Allereerst gefeliciteerd met je wondertjes in wording. Wij hebben gekozen voor 2 bakjes, dit was de eerste maanden super, alleen onze meisjes waren nogal aan de grote kant en met 4 maanden ging het nog maar net. Nu hadden wij geluk en konden we van vrienden de grote bak lenen, de meisjes zijn nu ruim 5 maanden en liggen hier samen nog heerlijk in.

Mijn advies nu, 1 bak, heb je al eens op de website van babyjungle.nl gekeken? Zij kunnen de urbanjungle uit voorraad leveren en verkopen de oudere modellen (2005/2006) tegen een behoorlijk gereduceerde prijs !

Groetjes Simone mama van 6

Reactie voor op de website?

8.126. 1 grote reiswieg of 2

Hoi Simone,

bedankt! Eindelijk een positief verhaal over 1 grote reiswieg. In alle winkels wordt ik geadviseerd om 2 bakjes te kopen omdat de kinderen elkaar anders de hele tijd wakker zouden maken. Maar niemand die ik spreek heeft ervaring met 1 grote bak en mijn gevoel zegt dat 1 grote bak veel fijner is.

gr. Esther

Reactie voor op de website?

8.127. Esther...

Hoi Esther,

Ik kan hier namens drie moeders spreken dat 1 bak prima te doen is, natuurlijk meppen ze elkaar wel eens wakker, maar zeker als ze wat groter worden hoeven ze er alleen nog maar in als je op stap gaat.

Ik heb ze nu met bijna 6 maanden nog steeds erin liggen, de vrienden waar wij hem van geleend hebben hadden dezelfde ervaring. En ik heb nog een vriendin met 2 jongetjes van 8 juli 2008 en ook zij heeft 1 grote bak. Als je foto's wilt zien mag je me wel prive mailen.

Groetjes

Reactie voor op de website?

8.128. Zoom abc

Hoi, ik heb een wagen die lijkt op de abc zoom. Ik heb hem 2 keer gebruikt in Spanje en niet meer nodig. Ik vraag er 320 voor ik. Weet niet of je interesse hebt, dan kan ik je fotos mailen.

Reactie voor op de website?

8.129. ABC zoom

Ik heb em net besteld dus ga het proberen. Je kan deze wagen echter beter in Duitsland bestellen. Daar kost de wagen 450 euro nieuw. Alle accessoires zijn er ook 40% goedkoper.

Ik heb em gekozen omdat hij opgeklapt veel kleiner is dan bijvoorbeeld de urban Jungle. Er zit ook een plankje bij dus onze zoon kan mee"surfen" met de tweeling. Daarnaast op de Duitse site veel positieve referenties gelezen.

Succes! Gerard

Reactie voor op de website?

8.130. Iemand ervaring met de easy walker duo?

Ik zit echt enorm te dubben over wat voor wagen, wel of geen babywiegjes erbij (maar bv huren). En mijn ervaring met mijn eerste zoon nu 19 maanden, is dat zo rond de tijd dat hij is gaan lopen, de buggy makkelijker wordt meegenomen als de kinderwagen. Nou ja, eigenlijk heb ik nog veel meer vragen, maar ik zal beginnen met de vraag og iemand ervaring met de easy walker duo heeft?

Suus

Reactie voor op de website?

8.131. Tweelingwagen voor kleine auto

Reactie op Overzicht kinderwagens

Een tweelingwagen die zelden genoemd wordt is de TFK Twinner Twist. In mijn zoektocht naar een wagen die achterin een Smart Forfour past (incl. de wiegjes) was dit in opgevouwen toestand de kleinste. In Nederland worden ze niet (meer) verkocht. Ze zijn via internet in Duitsland te bestellen bijv. in Eschwieler ( www.kiddies24.de). Een prima wagen met goede wiegjes. De babybakjes zijn overigens nog wel goedkoop te krijgen bij babyjungle in Aalsmeer.

Marc

Reactie voor op de website?

8.132. Mountain terrain triple

Reactie op Wagen voor drieling in bovenhuis

Hoi ik zou de mountain terrain triple niet kopen als je in een bovenwoning woont. Heb zelf ervaring met de duo uitvoering, deze is al erg zwaar en groot en krijg je bijna de trap niet op getild.

Sharita

Reactie voor op de website?

8.133. Bebecar dupla

Reactie op Ervaringen met Dupla en Chicco

hallo,

Ik heb een tweedehands bebecar dupla gekregen, maar we snappen niet hoe we het achterste deel in de ligstand moeten krijgen zodat de baby er veilig in kan liggen.. De rugleuning kan wel omlaag zodat het enigszins vlak is, maar er blijft bij het voeteneind een gat waar de baby door zou kunnen vallen. We hebben wel allerlei losse onderdelen erbij gekregen maar we snappen niet hoe we het voor elkaar moeten krijgen..Mijn vraag is; heeft iemand hier ervaring mee, of heeft iemand misschien een handleiding? Of hoort er een reiswieg of 'nestje' in?

Alvast bedankt!

Marieke

Reactie voor op de website?

8.134. Easy walker duo

Reactie op Iemand ervaring met de easy walker duo?

Hallo,

Wij gebruiken deze ondertussen al 2 jaar en 2 maand, sinds de geboorte van onze tweeling. Kan hem echt niet missen.

Voordeel: Heel stevig, met de juiste klemmen kunnen de maxi-cosis erop, gemakkelijk in onderhoud, 2 ligstanden mogelijk. Je kan door elke standaarddeur. Wanneer ze groter werden vonden ze het heel leuk om naast elkaar te zitten, nu nog trouwens, ze spelen en praten dat het een lieve lust is.

Nadeel: Niet zo goedkoop, relatief zwaar en groot ook al is hij dichtgevouwen. (Wij rijden met een Ford S-max en hebben plaats over.)

De draagmanden hebben we in ons bezit maar zelden gebruikt. Ze zijn smal, wel degelijk maar het was praktischer om de klemmen te laten zitten voor de maxi-cosis. Deze moeten eraf als je de draagmanden erop wil.

Groetjes Severine

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De kinderwagen

 1. Ervaring met Phoenix 2000
 2. Overzicht kinderwagens
 3. Twee wagens?
 4. Tweelingwagen of niet
 5. Ombouw tot tweelingen kinderwagen
 6. Ervaring met klassieke tweeling-Streng wandelwagen
 7. Kijk eens hier
 8. Drielingvervoer
 9. Reactie drielingvervoer
 10. Drielingwagen
 11. Adviezen tweelingkinderwagen gezocht
 12. Ervaringen met Mountain Terrein Duo
 13. Ervaringen met Dupla en Chicco
 14. Tweeling vervoeren: koop of huur wagen(s)!
 15. Wagen voor drieling in bovenhuis
 16. Hartan combiwagen
 17. Ombouwelementen niet los verkrijgbaar
 18. Ervaring met kinderwagen voor drieling
 19. TKF tweelingjogger
 20. Quinny shop shop
 21. Duo kinderwagen met zwenkwiel
 22. Ervaringen met Spider Twin
 23. Nieuwe ervaringen met Mountain Terrein Duo
 24. Spider Twin ideaal!
 25. Onze oplossing
 26. Ervaring met Bebecar dupla en Graco duorider
 27. Ervaring met Bébé comfort en MTB
 28. Ervaring met 3 in 1 kinderwagen
 29. Ervaring met McLaren
 30. Ervaring met Turbotwin
 31. Ervaring met Streng en huren
 32. Ervaring met Happy Baby Spider Twin
 33. Ervaring met Hartan
 34. Ervaringen vanuit tweelingbeurs
 35. Kinderwagen huren is een hele dure hobbie
 36. Uitproberen door huren
 37. Kiddyboard of niet?
 38. Ervaring met bebecomfort tweelingwagen
 39. Ervaring met Urban Jungle
 40. Gebruik urban jungle duo
 41. Reiswiegjes zijn wel handig!
 42. kiddyboard achter MTB/UJ
 43. Lekker ouderwets, loopt heerlijk
 44. kiddy board
 45. Ervaring met urban jungle
 46. Kiwi Explorer
 47. Ervaring met fietsstoeltje-constructie
 48. Zeer tevreden met Marco
 49. Marco sky buggy (voor tweelingen)
 50. Reiswiegen
 51. Zwenkwiel bij Spider Twin
 52. Oplossing voor tweelingwagen van Happy Baby
 53. Hartan Combiwagen
 54. Ombouwen Hartan Combiwagen
 55. Tweeling wagen van marco
 56. In wat voor een auto past de Urban jungle
 57. Kinderwagen in volkswagen transporter
 58. De Hyundai
 59. De Renault Scenic
 60. Opel Zafira of Kia Sorento
 61. Graco duorider
 62. Reactie duorider
 63. Hmmm.. zelf de grand scenic is te klein
 64. re:7:64 voor marcel
 65. Grand Scenic
 66. Welke auto? UJ duo
 67. De X-Adventure Twinco
 68. Met spoed info over tweeling wagens gevraagd
 69. Reactie: X-Adventure Twinco
 70. Toyota
 71. Adventure twinco
 72. Marco tweelingwagen
 73. Urban jungle
 74. Site 3lingwagen
 75. Marco sky buggy van lisa: advies gevraagd
 76. Ervaring gevraagd met Marco sky tweelingbuggy (achter alkaar)
 77. ROTECboard voor Mountain Terain
 78. Urban jungle (One tree hill)
 79. Ombouwelementen niet los verkrijgbaar
 80. Waar is de Twinco het goedkoopst, tips gevraagd.
 81. Twinco, geweldig!
 82. Twinco!!!
 83. Twinco
 84. Urban Jungle duo
 85. Urban Jungle Duo-welke auto?
 86. Urban jungle
 87. Tips voor een wagen
 88. Tweelingkinderwagen pericles inglesina
 89. Peugeot Partner
 90. Duo buggy marco
 91. Ervaringen Graco duo rider & vraag kiddy board
 92. Jane Powertwin
 93. Reactie x-adventure twinco
 94. Kiddyboard of niet 1
 95. Miekkniep vindt alles goedkoper
 96. Adres van importeur TFK
 97. Ervarongen kiddyboard
 98. De Suzuki Wagon R
 99. Welke onderstel bij een maxi cosy?
 100. Jane Powertwin
 101. Aanvulling Powertwin
 102. Triple mountain terrain
 103. Reactie op 9.25 Twee en meer zitje voor 2-3 kids!
 104. Jane power twin
 105. Verbindingsstuk om 2 paraplubuggy te koppelen
 106. Teutonia
 107. Powertwin
 108. Maclaren (welk model) of x-adventure twinco
 109. Toch maar gaan kijken naar duo-wagen
 110. Ervaring urban jungle
 111. Adres TFK importeur
 112. Ervaringen met Marco Sky tweelingbuggy
 113. Reactie op jane powertwin
 114. X-adventure Twinco duowagen
 115. Reactie op powertwin wandelwagen
 116. Tweeling kinderwagen
 117. Jane powertwin
 118. Phil & Ted\'s E3 Explorer
 119. Kiddyboard
 120. Beugel inglesina
 121. Explorer
 122. Iemand bekend met ABC Zoom?
 123. Bebe comfort twin club
 124. 1 grote reiswieg of 2 kleine
 125. Onze ervaring
 126. 1 grote reiswieg of 2
 127. Esther...
 128. Zoom abc
 129. ABC zoom
 130. Iemand ervaring met de easy walker duo?
 131. Tweelingwagen voor kleine auto
 132. Mountain terrain triple
 133. Bebecar dupla
 134. Easy walker duo

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.