Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. Wat voor auto?

Hallo,

Ik ben nu 3 maanden zwanger van een tweeling en we zitten met het volgende "probleem". Wij rijden in een Seat Ibiza. Deze is dus te klein voor het vervoeren van twee kinderen. Een andere auto is dus gewenst, alleen wat voor een. Ik ben vrij klein van postuur dus het kan niet een kanjer van een auto zijn. Bovendien hebben we qua kosten geen rekening gehouden met twee kids en kunnen het niet al te gek maken. Wie heeft er tips voor ons..?!

Groetjes Diane

Reactie voor op de website?

13.1. Suzuki Wagon

Hoi Diane,

Onze tweeling is nu 8.5 maanden en we hebben net een andere auto gekocht. We hebben een Ford Mondeo en daar kan alles in (onze urban jungle en de hond). Maar omdat mijn man door de weeks de werkt heeft hij auto mee dus moesten we op zoek naar een andere auto. We hebben nu een suzuki wagon erbij en daar kunnen de kids goed in zitten met zitjes en en ik kan de kinderwagen meenemen. Ook Kyra onze hond kan mee maar die moet dan wel voorin.

groetjes Kirsten

Reactie voor op de website?

13.2. Leggero Twist (info)

De Leggero Twist is onverwoestbaar. Er zijn enkele praktische puntjes waar je rekening mee moet houden. Op onderstaande link zijn wat plaatjes bijgevoegd.

www.deruiter.cc/leggero/index.htm

Jan de Ruiter

Reactie voor op de website?

13.3. 2 tweelingen

Hallo,

Wij hebben een tweeling van 19 maanden en zijn 4 maanden zwanger van nog een tweeling. Hebben een renault Espace model 2004, 2 urban jungles passen erin, maar geen stoelen achter elkaar, hebben dus eigenlijk een vervoers probleem. Heeft iemand hier ervaring mee en misschien tips?

groetjes, Lucas

Reactie voor op de website?

13.4. 2 tweelingen

(reactie op 14.3) De enige oplossing die ik kan bedenken is geen 2 grote wandelwagens meenemen. Wij hebben ook 2 tweelingen van inmiddels ruim 5 en net 3. Als we iets gingen ondernemen namen we de urban mee en een kleine buggy met buggyboard. Je kunt natuurlijk ook een zitje op je urban monteren en een buggy meenemen. Zelf hebben we ook een espace en hij bevalt ons prima! we hebben de middelste rij stoelen gedraaid, dus zitten de kinderen nu tegenover elkaar en ze vinden het helemaal geweldig.

Angelique

Reactie voor op de website?

13.5. Peugeot proberen

Kijk eens naar een pegeot 309, die kosten bjna niks, zijn tot 1993 gemaakt.

Voordeel: ruime kofferbak, lichgewicht 850kg

Joachim

Reactie voor op de website?

13.6. Citroen Berlingo

Ik heb zelf een citroen berlingo en die is echt super. Kan zeer veel bagage in en de kids hebben een goed uitzicht van de achterbank.

Gr Marja

Reactie voor op de website?

13.7. Opel Vivaro

reactie op 14.3

Wij hebben wel niet 2 tweelingen maar 5 kinderen waarvan 1 tweeling (5 maand) tussen 6 en 5 maand. Wij hadden een Kia carnival die als 7 plaatsen auto verkocht wordt maar die was te klein om alle kinderzitjes goed vast te maken. We kochten daarom een opel Vivaro lange model daar is echt plaats genoeg en de Tweelingwagen kan zonder samenleggen in de koffer en dan is er nog plaats voor inkopen en anderes. Ik kan mij voorstellen dat er zeker twee opgevoeuwen urbans in passen. Het is een grote auto een echte bus, maar hij rijdt zeer goed.

lg Helga

Reactie voor op de website?

13.8. Bus

Hallo, wij hebben 6 pubers in ons gezin. 3 eigen kinderen en 3 pleegkinderen. allen tussen 12 en 17 jaar. Met een 8 persoons VW Caravelle gaat dat prima. Wel met de vakantie een forse dakkoffer erop.

Wel een diesel of LPG nemen, want je loopt anders leeg op benzinekosten.

Robert

Reactie voor op de website?

13.9. Grand Voyager

Hallo,

Ik ben vader van 5 kinderen, en sinds een tijdje rij ik in een Chrysler Grand Voyager uit 2000.

Ideale auto, voldoende ruimte en bagageruimte.

UItvoering 2.4 Se Luxe, automaat cruisecontrol etc. etc.

Nadeel: rustig aandoen met het gaspedaal, kleine stukjes niet erg zuinig, lange afstanden 1:11 !!

-William-

Reactie voor op de website?

13.10. Vervoersprobleem: Kangoo!

Ha Diane,

Ik begrijp het probleem: wij hadden al een jongetje en kregen er een tweeling bij. Probeer maar eens drie autozitjes op de achterbank van een reguliere auto te krijgen.... Wij hebben op een gegeven moment een Renault Kangoo gekocht. Ideaal.

Erik

Reactie voor op de website?

13.11. Chrysler Voyager

Ik rij chrysler voyager bj 2003, lekker ruim. Het is de se lx version, rechtsreekts uit amerika.

G-unit

Reactie voor op de website?

13.12. Mitsubishi Grandis 2.4

Met ons gezin, te weten 4 kinderen, zijn we zeer tevreden met onze Mitsubishi Grandis 2.4 Benzine. Lekker ruim en zeven stoelen plus nog een flinke bagageruimte achter de 3e zitrij. Hij rijdt sportief en is redelijk zuinig (gem. 1: 10,5). Echt een aanrader, temeer daar hij scherp geprijsd is en veel biedt voor zijn geld. O.a cruise control en climate control en zonwerend glas!

Reactie voor op de website?

13.13. Geweldige wagen

Wat echt een geweldige wagen qua ruimte is:

- Ford S-Max (7-zitter).

De stoelen kunnen neergeklapt worden (en hoeven dus niet gedemonteerd te worden) en zo ontstaat er veel laadruimte.

Gr, Hans

Reactie voor op de website?

13.14. Handige auto's!

Wel eens aan de Fiat Doblo gedacht of de Ford Tourneo Connect? De Doblo is niet al te duur, heeft veel ruimte, en is in 5-zitter of 7-zitter te koop. De Ford is te koop met korte wielbasis en lange wielbasis, ik geloof van 5 tot maximaal 8 zitplaatsen. Ook deze auto is absoluut niet duur vergeleken met VW Transporters etc. Ik kom deze auto's nooit tegen als opties, maar het is beslist de moeite waard om eens verder te kijken!

Tom

Reactie voor op de website?

13.15. Auto's

Ik heb gedacht aan: Allemaal stuk voor stuk mooie auto's met 3 zitrijen. Echter 1 nadeel, de grotere auto's zijn alleen met diesel te verkrijgen (we rijden maar 10-12,5 per jaar) en de benzine auto's hebben geen kofferruimte meer over als de 3e rij in zicht komt. En juist dat laatste zijn we gehecht. We hebben nu een sedan met 500 liter ruimte, genoeg voor een kinderwagen, buggy, 2 grote weekendtassen en ruimte voor kleinere verpakkingen zoals luiers.

Ook zitten we te kijken naar de breedte van de auto. De uitrit is niet breed en een mama's fiets moet er langs komen. Dus een old timer is meer voor de hand liggend.

Heeft iemand suggesties welke auto praktisch is? Dus een auto met 3 zitrijen, kofferruimte voor genoeg spullen en smal en op benzine?

Frank

Reactie voor op de website?

13.16. Transporter

Beste Frank,

Wij hebben een transporter met drie zitrijen en op benzine. Was wel een hele toer om er aan te komen. Wij rijden ook ongeveer 10.000 km. Alleen hebben wij het probleem dat ie nog te klein is voor ons gezin. Vader, moeder en 9 kinderen in de leeftijd van 1 tot 19. Je kunt het beste zoeken op bedrijfswagen.nl onder vw transporter en uitvoering personenbus.

Succes Bert.

Reactie voor op de website?

13.17. 8 persoons gezin

Hallo,

Ons gezin bestaat uit 8 personen (6 kinderen in de leeftijd van 1 tot 16 jaar). Wij zijn dringend op zoek naar een luxe auto waar wij allemaal inkunnen. Grand espace en 807 e.d. zijn er toch ook in 8 persoonsuitvoering? We hebben al vele garages gebeld, maar hebben deze auto's alleen in 7 persoonsuitvoering staan. Is dit eenvoudig om te bouwen van 7 naar 8 persoons en wie weet wat dit extra kost? Of wie weet een 8 persoons te koop in benzine uitvoering?

Mvg. Leo

Reactie voor op de website?

13.18. Marktplaats?

Wij zijn ook met z'n achten en hebben een Peugeot 806. Die hebben we gekocht en toen via Marktplaats de 2 achterste stoelen verkocht en een bank gekocht. Onze 2 oudsten van 16 en 14 daar wordt het wel wat krap achterin maar wij willen liever geen echte bus omdat je 9 van de 10 keer niet met z'n allen weg bent zoals bijv. voor werk.

Linda

Reactie voor op de website?

13.19. Met 8 en toch geen busje

Hallo,

Ik heb een aantal weken terug een reactie gestuurd ivm hetzelfde probleem. Nu hebben mijn man en ik een super oplossing gevonden. We hebben reeds enkele jaren een Chrysler grand voyager model 2005, de enige ruime monovolume met praktische schuifdeuren aan beide kanten die we niet meer zouden kunnen missen en een aparte ruime koffer die je we zeker nodig hebben met zon'n groot gezin. Ook de opstelling binnenin van 2+2+3 is super. We kunnen iedereen gewoon laten doorschuiven van groot naar klein via de midden gang en niet 2+3+2 wat ik persoonlijk zeer onpraktisch vind.

Nu zijn binnenkort bijna met 6 en hadden we ook dat zelfde probleem, maar hebben we er iets op gevonden. Bij ons model 2005 dus nog niet voorzien met stow'n en go systeem kunnen we de 2de rij met de twee aparte captain seets ook vervangen door een 3-zits bank zoals achteraan. Alles praktisch verschuifbaar voor en achter met de voorziene rails. Kunnen we binnenkort onze grote koffer houden en hebben we een plaatje meer. De kinder kunnen perfect tussen de 3-zits bank naar achteren doorschuiven zonder zetels te moeten demonteren of te verschuiven. We zijn blij dat we toch niet verplicht zijn geweest om een minibusje te kopen.

Met vriendelijke groeten,

Nathalie

En nog veel succes met jullie keuze! Laat eens iets weten.

Reactie voor op de website?

13.20. 8-persoons bus/auto

Wij zijn met 7 personen (5 kinderen 8, 6, 4, 2,5 en 0,5 jaar). Hebben sinds 2 weken een Mercedes Viano in de lange uitvoering met 8 zitplaatsen zodat er altijd nog iemand mee kan. en een kofferruimte van 50-60 cm (variabel). Bevalt ons tot nu toe goed, heerlijk al die ruimte.

Groeten Arno

Reactie voor op de website?

13.21. Chrysler grand voyager

Inderdaad, vanaf je een derde rijzit hebt is er geen koffer meer. Behalve in de Chrysler Grand Voyager dat is één van de enige volgens mij die ook in benzine te verkrijgen is. Wij zijn binnenkort met 6 kids en hebben nu een H1-people Hyundai besteld, maar deze bestaat ook niet in benzine. Wel 8 superruime plaatsen en een koffer van maar liefst 851 liter.

Veel succes.

Nathalie

Reactie voor op de website?

13.22. Bijtelling

Is er iemand die kan vertellen wat het ongeveer kost wanneer je een vw transporter van de zaak met dubbele cabine prive gaat rijden? Wij overwegen dit te gaan doen, maar willen wel eerst vergelijken met onze huidig stationwagen wat de voordeligste variant is.

Hans

Reactie voor op de website?

13.23. peugeot 806 / 807

Wij zijn met z'n achten. Hebben zes kinderen. Afgelopen jaren in een peugeot 806 gereden, de 8 persoons uitvoering. Is me geweldig bevallen! Inmiddels ben ik op zoek naar een andere auto. Ik reed diesel, maar dat kan nu niet meer uit. Ga over op benzine. Ik orienteer me nu op de opvolger van de 806, de 807. Overigens hebben Fiat en Citroen ook een zelfde type auto: fiat ulysse en citroen c8. Deze zijn er ook in 8 persoons uitvoering.

Hans

Reactie voor op de website?

13.24. Auto gekocht

Wij hebben een pontiac transporter gekocht, een super gave auto, rijdt super en is lekker ruim (7persoons).

Diana

Reactie voor op de website?

13.25. Meerpersoons auto

Een fiat multipla is qua gewicht goedkoop in de wegenbelasting maar qua uiterlijk zou ik em nooit uitzoeken. Wél heb je, in tegenstelling tot veel 7 persoons auto's méér ruimte achterin de kofferbak. Er kunnen 6 personen in.

Verder heb je een ondermerk van renault: Dacia Logan, nieuw al vanaf 14. 000 euro te kopen en tweedehands misschien goed te krijgen. Alleen nadeel: weinig kofferruimte en de achterste stoelen zitten helemaal achterin. Dat vind ik geen veilig gevoel met evt. kopstaart-botsing.

Tineke

Reactie voor op de website?

13.26. Opel Vivaro een perfecte groot gezin auto

Wij, een gezin bestaande uit 5 kinderen in de leeftijd 6,6,13,13,15 en de ouders, rijden tot volle tevredenheid in een Opel Vivaro de 9-persoons uitvoering. U leest het goed twee tweelingen en dat is passen en meten geweest om alles mee te kunnen nemen.

Het bleek na de geboorte van de 2e tweeling al gauw dat een personenwagen geen optie meer was om met name de buggy alle kinderstoeltjes etc mee te kunnen nemen. Na diverse autos te hebben bekeken en beoordeeld is de Vivaro er voor ons als beste uitgekomen.

Enorm veer ruimte, neerklapbare achterbank zodat ook nu eenvoudig fietsen etc kunnen worden meegenomen.

Maar bovenal een perfecte bus voor een groot gezin met een zeer acceptabel brandstof verbruik en hij rijd zeer comfortabel.

groeten, Marco

Reactie voor op de website?

13.27. mitsubishi spacewagon

Bij deze een pleidooi voor de spacewagon, de Toyota Picnic, en de volkswagen Touran. Dacia Logan laat ik buiten beschouwing want die heb ik nog niet goed gecheckt. dat geldt ook voor de Kia nogwat. voordelen:
-ze zijn minder 'dik' dan de meeste mpv's en hebben geen overbodige loze ruimte boven je hoofd die je toch niet benut (me altijd afgevraagd wat het voordeel kan zijn van een 'hoge'ruimtewagen)
-ze wegen minder zwaar dan de gemiddelde mpv en dat scheelt in de wegenbelasting
-ze hebben 7 zitplaatsen maar alles is inklapbaar dus kun je er nog mee verhuizen ook.
-ze hebben een motor van ongeveer 2 liter wat redelijk zuinig is. Onze spacewagon verbruikt iets meer dan onze vorige auto (golf). Een Grand Voyager of dergelijke zuipen benzine.
-achter de derde rij is nog ruimte over voor ongeveer 4 gestapelde weekendtassen, ben je met 6 man dan kun je één stoeltje omklappen en die plek benutten voor bagage (ingeklapte kinderwagen ging er prima in plus wipstoeltje).
-er kan een flinke dakkoffer op.

Vakantietechnisch ging het prima dit jaar. Kinderwagen, tent, tassen, alles ging erin. Je moet echter niet overdrijven qua wat je mee wilt nemen maar daar krijg je handigheid in. Een pak luiers meenemen, waarom zou je als je die op plaats bestemming kan kopen. Scheelt weer ruimte!

succes!

Jeroen

Reactie voor op de website?

13.28. Ford

Ik heb zelf een ford tourneo connect een is een 'luxe' nette auto. Niet heel erg breed, zelfs met bank zeeén van ruimte, in een benzine uitvoering (1.8) voor een redelijke prijs. Nou wat wil je nog meer?

Rick

Reactie voor op de website?

13.29. A6 met drie op een rij deel II

Hallo,

Hier Erik weer in reactie op Els. Dank voor je informatie. Ik heb de dealer benaderd en deze gaf aan dat zij voor een A6 Avant van het type C4 inderdaad een derde driepuntsgordel kunnen leveren, maar niet voor (onze) sedan. Men verwees door naar een bevriend garagebedrijf waarmee ik binnenkort een afspraak heb. Mocht dat tot een realistische uitkomst leiden dan zal ik deze hier zeker delen.

Groet Erik

Reactie voor op de website?

13.30. 8 persoons Transporter 2.5 benzine

Erik,

het is inderdaad erg moeilijk om aan een Transporter op benzine te komen. Terwijl de vaste lasten een stuk lager zijn. Interessant als je niet meer dan 20000 km per jaar rijdt.

groet, Allard

Reactie voor op de website?

13.31. 8-persoons mpv

Een (grand) Voyager is in principe een 7-zitter, maar als je de stoelen op de middenrij omruilt (Marktplaats oid) voor een bank. Dan past de hele familie er in.

Ik zou wel voor een Grand gaan, dan heb je nog kofferruimte over, de rest kan onder de banken (forse holle ruimte).

Robin

Reactie voor op de website?

13.32. mpv voor 7-pers. met grote achterbak gezocht

Wie weet welk merk een MPV 7-zitter (continu in gebruik) met een grote(re) achterbak heeft? Wij hebben nu een Opel Zafira, 7-zitter. We willen deze auto inruilen voor weer een 7-zitter, maar ... met een grotere achterbak. De 7 zitplaatsen zijn in principe altijd wel bezet, maar waar laten we de hond? Die zit of op een stoel of voorin en gaat zo de hele auto door als je even de kinderen uit school haalt.

We dachten al aan een Renault Grand Espace (maar horen daar veel klachten over het technische deel van de auto) of een Ford Galaxy of een Seat Alhambra of een VW Sharan. Een Amerikaanse auto werd ons afgeraden ivm evt. bestellen van onderdelen, erg kostbaar.

Wie weet raad? Alvast bedankt voor het meedenken, groet Esther.

Reactie voor op de website?

13.33. Esther: mpv voor 7-pers. met grote achterbak

Hallo Esther,

Galaxy, Alhambra of Sharan yijn allemaal over het algemeen goede auto's. Wij hebben zelf 3 jaar een Sharan gereden, laatste 1.5 jaar met z'n zessen. Echt fijne auto, maar met 7 personen moet je echt uitkijken wat je nog meeneemt, omdat je een kofferbak van ca. 20 tot 25 cm overhoud. Je kunt dan welk in de hoogte gaan maar dat is gelijktijdig weer een nadeel, omdat je dan de kofferbak niet meer fatsoenlijk kunt sluiten. Of je moet altijd met een "skikoffer"op het dak gaan rijden :-) . Indien je nog kleine kinderen hebt: Je kunt in de bovenstaande auto's een gewone kinderwagen meenemen, maar dan kan er niets meer bij. Ik heb me er dus 1 jaar geleden in verdiept en heb de volgende 3 auto's/vans bekeken:

De enige auto's/busje/mpv die nog een aardige kofferruimte hebben zijn volgens mij: Mercedes Viano Lang = 4,99 meter lang met ca. 50 cm kofferbak Chrysler Grand Voyager = 5,14 meter lang met ca. 40 cm kofferbak Volkswagen Multivan = 4,89 meter lang met ca. 30 cm kofferbak

De Chrysler viel voor ons na proefrit meteen af, zat bijna met m'n hoofd tegen dak (1.88m) en wij vonden hem allebij nogal erg opschommelen (zoals alle amerikaanse auto's met zachte vering).

Toen bleven over Multivan en Viano. Vonden het allebei fijne auto's, terwijl het toch eigenlijk verbeterde busjes zijn (betere geluidsisolatie e.d.) Uiteindelijk heeft de Viano meer plaats, is beter gestroomlijnder en ziet er daardoor meer uit als een auto i.p.v. bus, en wat ook nog belangrijk was: De Viano was stukken goedkoper dan de Multivan. O ja, wat ook nog belangrijk is om te weten: Als je dakrailing op een Multivan hebt, kan het zijn dat je niet in elke parkeergarage terecht kunt i.v.m. de hoogte.

Wij hebben de Viano nu 8 maanden en hebben echt geen spijt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wens je veel succes.

Groeten Arno

Reactie voor op de website?

13.34. Arno: reactie op Esther MPV 7-zitter

Arno,

enorm bedankt voor je mail. Duidelijk, informatief en bruikbaar. Laat ik nog een stukje specifieker zijn, misschien kun je me dan nog beter helpen, sterket nog misschien kom je dan wel met de oplossing voor ons: we hebben 3 kinderen (8,7 en 3jaar) en een grote hond. We hebben doordeweeks een berg kinderen mee van anderen, vandaar de voorkeur voor zoveel zitplaatsen. Liefst zou ik de 2e rij niet als achterbank zien maar als 3 losse stoelen.

Toen ik de Renault Grande Espace zag was ik wel verkocht, totdat ik ook een hoop minder goeie ervaringen hoorde. Wij trekken er graag op uit met de auto (ook vakanties), kinderen en hond. Mooiste zou zijn als de 2 achterste stoelen dan in de vloer wegkunnen, hond erin en bagage mee (ongeveer).

De Renault en Ford galaxy leken ons ook op lange autoritten en/of vakanties de nodige creatieve mogelijkheden te geven dat het voor een ieder van ons nog leefbaar is (stoelen die gedraaid kunnen worden enzo).

Als je dit zo leest, welke zou dan het meest in de buurt komen (los van de Minivans)?

In ieder geval nu al enorm bedankt voor je raad en tips, echt heel handig,
hartelijke groet Esther Mohringer

Reactie voor op de website?

13.35. Reactie Esther op Arno's reactie

Hallo Esther,

De enige auto's die er volgens mij dan nog overschieten (vanwege wegklappen van stoelen in de vloer) is volgens mij Voyager (Stow en Go) met achterbank en Galaxy met 2 stoelen achterin, maar deze bieden weinig meer ruimte als Zafira achterin (persoonlijke mening). Wij zelf hebben 5 kinderen en 6e op komst en hebben de ruimte dus hard nodig en zijn vanwege toen 5 kinderen waarvan 1 nog in kinderwagen en 1 ca. 4 jaar in rolstoel op VW Multivan of Mercedes Viano gekomen. Renault hadden wij idd ook in overweging genomen, maar viel al snel af vanwege prijs en slechte beoordelingen overal. Ik kan voor een ander niet kiezen, het is een persoonlijke afweging van kostenplaatje, hoe de auto bevalt, motorisering, ruimte beleving voor jezelf en gezin e.d.

Sorry maar auto is en blijft persoonlijke keuze meer kan ik er niet van maken.

Groeten Arno

Reactie voor op de website?

13.36. Geschikte auto gevonden

Dag Arno,

we hebben een auto gevonden die het (zo goed) als helemaal is voor ons. De Ford Galaxy, oude model. Want het model vanaf juni 2006 heeft weliswaar een opbergsysteem voor de 3e zitrij, maar de stoelen zijn echt waardeloos. Bij het model van ervoor zijn alle 7 stoelen volwaardige en riante zitplaatsen, Van de 3e zitrij kunnen de stoelen ook nog naar voren geschoven endan blijft er nog steeds ene goede plek over om te zitten. Ook hebben we weer meer plek voor de hond (voor korte afstanden dan).

Bedankt voor je hulp. Groet Esther

Reactie voor op de website?

13.37. 8-pers. Chrysler Grand Voyager

Hallo,

Op dit moment hebben wij 5 kindjes en rijden een Chrysler Grand Voyager van 2000. Dat past perfect.

Het lijkt mij geweldig om in de nabije toekomst nog een 6e kindje te krijgen (de jongste is nu 4 maanden), maar mijn man zal dat waarschijnlijk pas leuk vinden als hij dan geen bus hoeft te rijden. Hij is nogal autogek. Nu las ik hier dat de 2 stoelen in het midden van een Chrysler Grand Voyager vervangen kunnen worden door een bank. Daar had ik al op gehoopt. Maar, is het dan ook echt mogelijk om nog gemakkelijk de auto in en uit te gaan vanaf de achterste bank? De tweede vraag is: Moet een auto dan niet helemaal gekeurd worden en in België een nieuw gelijkvormigheidsattest krijgen? Wat kost het alles bij elkaar om een Chrysler Grand Voyager tot 8-zitter om te bouwen?

Ik zou het fijn vinden als iemand het antwoord op deze vragen weet en het antwoord zou willen posten.

Vriendelijke Groet, Danielle

Reactie voor op de website?

13.38. 6 zits auto gezocht

Hallo allemaal,

wij zijn met z'n zessen en rijden nu in een VW Polo (ja dat leest u goed!). Nu we een klein belastingvoordeel hebben willen we graag een auto waar we legaal met z'n allen in kunnen. Ik denk richting VW Sharan, Ford Galaxy of Seat Alhambra (benzine, 2.0 l, handgeschakeld). Mocht iemand van jullie van een goede deal afweten en een ander groot gezin een plezier willen doen....ik hoor het graag. Alvast bedankt!

Peter

Reactie voor op de website?

13.39. Dakkoffers in parkeergarage

Ik overweeg om een renault grand scenic te kopen. Dat is een midi-mpv van 1.65 mtr. hoog. Waar ik bang voor ben is dat de auto met een dakkoffer erop wegens de hoogte geen parkeergarages in kan. Heeft iemand daar ervaring mee?

Remco

Reactie voor op de website?

13.40. Zuinige mpv

Reactie op Transporter

Tijdens mijn zoektocht naar een redelijk zuinige mpv kwam ik op een Honda Stream. Honda's zijn over het algemeen storingsvrije auto's, en behoorlijk zuinig: gem. 1:13. Er passen 7 mensen in. Helaas is het een vrij onbekende auto, dus je moet wel even zoeken...

Reactie voor op de website?

13.41. Zeer tevreden met Dacia Logan MCV (7 persoons)

Sinds een half jaar hebben we nu onze Dacia Logan MCV die geschikt is voor 7 personen. Met ons 6-en passen we er ruim in.

Vorige week zijn we met z'n allen met de Dacia op vakantie geweest in Oostenrijk. Voor bagage heb je in de Dacia te weinig ruimte over als je er met z'n 6-en in zit. Daarom hadden we een grote dakkoffer (650 liter) gehuurd.

Conclusie: lange ritten maken met de Dacia is geen probleem. Airco werkt prima, zitplaatsen zijn ruim genoeg, de dakkoffer bleek groot genoeg voor onze bagage. Het verbruik (bij gemiddeld 105 km/uur - echte snelheid op GPS -) bleek zeer mooi, de Dacia reed 15,2 km/liter.

Kortom zeker de moeite van een proefrit waard.

Meer info kun je vinden via www.daciast.nl

Ronald

Reactie voor op de website?

13.42. Ford Galaxy

Na jaren te hebben gereden in een bmw coupe was het echt tijd voor iets groters voor 7 personen. Wij zijn uitgekomen op een vw sharan, voldoende aanbod, goede prijskwaliteit verhouding, onderdelen zijn ook te betalen mocht het nodig zijn. Verder zit er in de meeste [zelfs de oude] airco. En je hebt 7 volledige zitplaatsen, dus geen deelbare achterbank. Inderdaad de korte ritjes kosten het meest, maar bij welke mpv niet? Kortom zeer fijne auto vinden wij.

Fam Rozeboom.

Reactie voor op de website?

13.43. Mijn ruimte ervaring Esther

Reactie op Arno: reactie op Esther MPV 7-zitter

Esther,

wij hebben een gezin met 4 kinderen en een medium hond.

Rij nu zeer tevreden rond met een Ford Transit personenbus, ideaal. Kan nu met 9 mensen en hond en een zeecontainer aan bagage weg zonder dat ik het merk. Verbruik 2.0 TDCI valt best mee gezien de massa en afmetingen, wegenbelasting best veel maar tov ruimte wagens met dieselmotor lachwekkend laag door massa van 1700 kg. Zeer betrouwbaar.

Reed hiervoor in een Peug 406 Fam, staat nu te koop, maar deze was voor ons net te klein. Hond zit dan bij de kinderen, bij remacties is dat niet echt super ivm omgekeerde kinderbank als 3e rij. Bagage kon je ook nog wel wat meenemen en anders de dakkoffer of een bagage aanhanger. Lijkt misschien wat onhandig maar ik had er weinig moeite mee. Verbruik 2.0 HDI is zeer laag, belasting met dank aan onze Haagse vrinden wel wat hoger. Massa 1375 kg. Zeer betrouwbaar.

Daarvoor een Renault Espace 3 op LPG, nooit meer. Mijn ervaringen in 17 maanden 4 maanden storingsvrij gereden en dan doe ik alles nog zelf. Moet je dit allemaal laten oplossen bij de dealer dan is het een bodemloze put. Let wel, dit is mijn ervaring.

Daarvoor wat verschillende grote stations met zelf ingebouwde 3e bank. Allemaal auto's uit het goedkopere segment en zal daar dan ook geen waarde oordeel over vellen.

En nog verder terug een Hyundai H100dsl Grijs kenteken. Leuk mee rond gereden. Hoop herrie, acceptabel verbruik, giga ruimte, 6 zitplaatsen.

Hiervoor een Toyota Picnic, benz, 7 persoons, jaar of 5 in gereden, vanaf nieuw. Zo goed als storingsvrij, supersnel, zuinig, echt toyota dus. was eerst lease en toen overgenomen. Erg veel plezier mee gehad en ook xe hands nog wel betrouwbare en betaalbare versies van te krijgen denk ik.

Hoop je hiermee nog wat ideeen en suggesties te hebben gedaan. Als je nog meer wilt weten geef je maar een brul(letje)

Groet, Rens

Reactie voor op de website?

13.44. Peugeot 806

Wij zijn met z'n achten: 2 ouders en zes kinderen (van 16 tot 5). Rijden al jaren in een 8 persoons Peugeot 806 (diesel). Auto bevalt prima! Is ook echt een officiele 8 persoons auto. Vraag me af hoe dat zit met een omgebouwde Voyager.

Hoop nog lang door te kunnen rijden met de 806. Als ie er mee ophoudt oriënteer ik me op 807, of twee kleinere auto's.

Hans

Reactie voor op de website?

13.45. Dodge grand caravan 1996 , verlengd

Hallo ,

Wij hebben een gezin met 5 kinderen. Wij rijden een Dodge grand caravan (1996). Deze auto is verlegnd en er kan met gemak een flinke kinderwagen achterinstaan (wij hebben een teutonia kinderwagen). Ik zou hem niet eens in hoeven klappen.

Elk kind heeft zijn/haar eigen plaatsje en een ieder heeft ruimte zat. Zelfs de hond ( mechelse herder ) heeft plaats genoeg.

Inderdaad, je moet niet voor elk wissewasje rijden, want dan lijkt het wel of er een kolk in je benzinetank zit, maar op lange afstanden is het goed te doen. We kunnen in ieder geval met ons hele gezin ergens naar toe! Leeftijden van onze kinderen 10 , 9, 7 , 2 jr en 4 maanden.

Eens zal er een nieuwere versie komen, maar wij zijn ZEER tevreden over deze auto!

gr. Chantal

Reactie voor op de website?

13.46. Maar niet bij Familycars.nl

Reactie op 8-persoons mpv

Hoi mensen,

Voor degene die een grote gezinsauto zoeken, helaas schiet de service tekort van dit bedrijf, met mij drie kinderen een Voyager aangeschaft (waarvan 1 kind gehandicapt is) gaat mijn versnellingsbak kapot na 4000 km! (wel garantie) Vraag ik naar een vervangende auto, komen ze met een Subaru Justy op de proppen. (maat a la Fiat Panda) mijnheer daar kunnen makkelijk drie kinderen in...

Ja maar waarom heb ik een Voyager gekocht als alles toch in een kippenhok past? (wel eens een rolstoel erin proberen te krijgen?) Maar goed sommige mensen zullen zeggen toch aardig want dat hoeven ze niet te doen. (vergeet nog te melden dat ik 0,20 cent per km moet betalen... het is dus gewoon een huurauto.)

Haarlem

Reactie voor op de website?

13.47. Honda FR-V 6 personen

Wij hebben 4 jonge kinderen en rijden nu al 2 jaar met een Honda FR-V. 3 zitplaatsen op de voorste rij en 3 achter, zoals vroeger bij de Fiat Multipla.

Frederic

Reactie voor op de website?

13.48. Chevrolet Trans Sport

Het verbaast me dat de Chevrolet Trans Sport hier niet genoemd wordt. Zeer ruime auto met twee schuifdeuren. 7 zitplaatsen 8 ook mogelijk. Ruime kofferruimte, krachtige motor 3.4 V6 188pk. Makkelijk op gas te vinden en zoniet dan gas in te bouwen. Voor ieder budget haalbaar. Modellen van +-1997 tm 2005. Verder behoorlijk luxe. Is tenslotte een Amerikaan. Genoeg onderdelen te krijgen. Is lang geleverd in NL.

Simon

Reactie voor op de website?

13.49. Negen personen in TVW T4

Een VW Caravelle met 2 x 1, 2 x 2 en 1 x 3 stoelen is de beste oplossing. Er is dan nog voldoende ruimte voor bagage. Een VW caravelle is een luxe auto met fijne vering en binnen:kunsstof zijpanelen. Dat is het zichbare verschil met een transporter met lange wielbasis. Ben bereid alles duidelijk te maken.

A.Saris.

Reactie voor op de website?

13.50. Waar is de bagageruimte gebleven?

Wij hebben 4 kinderen en sinds een halfjaar een Renault Grand Espace, ik word er niet blij van. De auto heeft ons al een aantal malen in de steek gelaten en zélfs de Grand Espace vraag ik me af waar de bagage naar toe moet. Ik verlang terug naar onze Peugeot 406 station, maar ja, dat kan niet met 4 kinderen. Ik wil een redelijk 'normale' auto, geen slagschip, waar we bagageruimte hebben. Ik zoek me suf, ik vrees dat ik iets wens wat niet haalbaar is. Misschien dan maar twee kleinere auto's in plaats van 1 grote.....? Ook niet echt handig denk ik.

Aukje

Reactie voor op de website?

13.51. Honda CRV

Wij hebben een zoontje van 4 en zijn in blijde verwachting van een tweeling. We rijden in een Honda CRV en ik heb reeds wat gepast en gemeten, maar ik heb het idee dat ook daar geen 2 kinderstoeltjes en een zitje naast elkaar kunnen. Omdat deze Honda toch geen kleine auto is valt dat me zeker tegen. De auto bevalt ons prima en ik zou het zonde vinden als ik een andere moet kopen. Heeft iemand ook deze ervaring en isschien een tip wat betreft smallere kinderzitjes?

Indien een andere auto noodzakelijk is heb ik reeds enkele namen uit andere reacties doorgekregen, echter heb ik niemand gehoord over een Chevrolet Captiva. Deze spreekt mij persoonlijk wel aan, of voldoet die ook niet wat betreft de ruimte op de achterbank?

Robert

Reactie voor op de website?

13.52. als je je diesel wil verkopen?

Hallo

Ik lees hier ook veel dat grotere auto's worden verkocht omdat diesel niet uitkan, wij rijden wel + 30.000 km per jaar dus wij zoeken juist een grote diesel voor een gezin met momenteel al 4 kinderen (en hopenlijk in de toekomst meer) dus als je je diesel wil verkopen voor een zachte prijs (graag niet een hele zware auto gezien onze maandlasten) dan houden wij ons aanbevolen! hartelijke groet Diane

Reactie voor op de website?

13.53. 8 persoons auto of zelfs 9 en wegenbelastingvrij

Reactie op 8 persoons gezin

Mijn tip: een Mercedes G-klasse met achterbankjes. Er passen 4 kids op de langsbankjes achterin. En dan nog 3 plaatsen op de achterbank en 2 voorin. Wegenbelastingvrij, dus kost niks. Verzekering 75 Euro per jaar. Kost wel veel aan brandstof!!! 12-14 liter diesel per 100 km.

Succes Mark

Reactie voor op de website?

13.54. MPV

De losse stoelen op de tweede rij vindt je in een Opel Sintra. Wij hebben een Sintra. Een uiterst comfortabele (reis)wagen. Binnenkort te koop omdat onze oudste meiden (3-ling) niet meer mee willen op vakantie.

Fred

Reactie voor op de website?

13.55. Drie kinderstoeltjes op bank Chrysler

Reactie op Met 8 en toch geen busje

Wij hebben een chrysler voyager uit 2005 en zitten eraan te denken om een bank te plaatsen op de middelste rij. Er moeten dan drie kinderzitjes op. Een maxi-cosi voor 0-1 jaar, een stoeltje voor een 2 jarige en een stoeltje voor een 5-jarige.

Nu is de vraag of dat wel past op de driezitsbank van Chrysler (die voornamelijk op de derde rij wordt geplaatst)?

Groeten Marije

Reactie voor op de website?

13.56. Re: drie kinderstoelstjes Chrysler

Hoi Marije,

Wij hebben een Dodge grand caravan, zelfde auto als een Chrysler grand voyager. Wij hebben op de achterbank 3 autostoeltjes staan voor 2-jarige. 3 maxicosy's voor baby's paste ook. Wij hebben deze achterbank op de 3e rij staan. Het past bij ons maar ook maar net. Ik denk niet dat hetgene jij erop wil zetten gaat passen. Een babystoeltje is vaak breder dan een fase 2 stoeltje volgens mij?

Karin

Reactie voor op de website?

13.57. Advies 6 a 7 zits auto

Reactie op Wat voor auto?

Hallo

Ik zou graag advies krijgen om Spacewagon wel of niet te laten repareren. We hebben sinds 3 jaar een Mitsubishi Spacewagon uit 1999 met 200.000 km op de teller. We hebben dit jaar al bijna 2000 euro uitgegeven aan reparaties. Nu is w.s. de koppeling, 4 banden, remschijven + blokken aan vervanging toe. Prijsopgaaf krijg ik nog maar dat zal richting de 1500 euro gaan.

Nu is de vraag of dat verstandig is te laten repareren? Wij kunnen helaas geen veel jongere auto aanschaffen. Ik heb wel even een beetje gekeken wat de prijzen zijn van gebruikte 6 a 7 persoons MPV's. Wat redelijk betaalbaar is is een multipla en volgens mij zijn dat best betrouwbare auto's. Ik kwam er bijvoorbeeld eentje tegen voor 1600 euro van 2001 met 135.000 km op de klok.

Maar ja wat is dan de beste keuze. De Spacewagon te laten repareren of bijv. een Multipla aan te schaffen?

Alvast bedankt voor je reactie!

Gr. Jan-Peter

Reactie voor op de website?

13.58. Nissan Evalia!

Hallo allemaal,

Wij hebben vanmiddag de 7 persoons (family pack)Nissan Evalia besteld. Nieuw model van Nissan gebaseerd op de NV200. Standaard erg compleet en nog 900 liter ruimte achter de achterste stoelen. Dubbele wagen is geen probleem meer. De auto weegt net over de 1300 kg en verkrijgbaar met 110PK benzinemotor. Goed voor de wegenbelasting!!!! Hij wordt afgeleverd in februari. Kan niet wachten.

Papa van 4

Reactie voor op de website?

13.59. Nissan Evalia

@Papa van 4,

Ik ben totaal niet onder de indruk van deze Nissan Evalia en dan druk ik mij zeer zacht uit.

Hij biedt meer ruimte (de Nissan heeft nog 500 liter over achter 7 zitplaatsen geen 900) dan een Dacia mcv maar de prijs staat in geen verhouding ook heb ik sterk mijn twijfels over de wegligging slechts 170 centimeters breed en 186 cetimeters hoog! Volgens mij krijg je zo'n voertuig al stapvoets om op een rontonde :(

Gerrit

Reactie voor op de website?

13.60. Advies 6 a 7 zits auto

Reactie op Advies 6 a 7 zits auto

Jan-peter,

Normaal gesproken is een spacewagon veel betrouwbaarder dan een multipla. Waar heeft u al 2000 euro !!! al aan uitgegeven en nu nog 1500 euro !!! ik denk dat u een niet goede garage heeft want dit is extreem veel geld ga is informeren bij garages die slechts 30 euro in het uur vragen dan bij merkdealers die een veelvoud rekenen.

Gerrit

Reactie voor op de website?

13.61. Nissan Evalia!

Reactie op Nissan Evalia

Beste Gerrit,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb wel een testrit gemaakt en geen problemen ervaren met de wegligging. Zeker in ons dorp waar de rotonde is uitgevonden. Waar deze auto in uitblinkt is de ruimte achter de de stoelen waar menig ander auto van de zelfde gewichts en brandstofklasse van kan dromen. Met de kwaliteit zit het bij Nissan zeker goed. De MCV vind ik niet lekker rijden, sterker nog we werden er misselijk in. Schakelen,afwerking en bagageruimte waren duidelijke minpunten. Jammer eigenlijk want de prijs was erg aantrekkelijk. Andere auto's waren te duur (aanschaf & wegenbelasting) met te weinig ruimte.

Papa van 4

Reactie voor op de website?

13.62. Dacia Lodgy / Nissan Evalia

Zo dat kon nog wel eens intersant zijn deze Nissan look a like :)

Gerrit

Reactie voor op de website?

13.63. Nissan Evalia

Ik heb een testrit met Nissan Evalia achter de rug. Toch wel slikken als je de fantastische Fiat Multipla gewoon bent. Zeer praktische wagen wel, moduleerbaar, voldoende zitcomfort voor een gezin van 6, heerlijk kort en zuinig in verbruik. Fantastisch. Alleen heb ik het gevoel dat hij te duur is vergeleken met bv. een Caddy. Ik vind de Evalia veel praktischer dan de Caddy, maar de Caddy voelt gewoon degelijker aan. Het stuur, de deuren, het voelt gewoon beter. Jammer dat het net iets minder voelt bij de Evalia. Ook de smalle banden schrikken me af.

Hopen dat onze Multipla het nog even volhoudt tot de nieuwe Transit komt of liever nog tot de volkswagen Bulli er is.

bvds

Reactie voor op de website?

13.64. 3+3 en koffer ??

Eindelijk nog iemand die de BULLI een kans wil geven. De Evalia ziet er mij ook wel ruim uit en zuinig. Zelf rijden we met een vw transporter (2007) 8 plaatsen met 6 persoons gezin(ouders 13j 11j en 2x5j). Duur in onderhoud tussentijds nazicht +/- 500 eur zonder extra kosten. We rijden weinig 7000km maar toch diesel 7.5l/110km

Bart

Reactie voor op de website?

13.65. Mercedes Vaneo

Wij hebben een Mercedes Vaneo voor onze drie kids gekocht en zijn zeer tevreden over deze MINI MPV. Wat deze auto ondermeer zo geweldig maakt zijn de schuifdeuren aan beide kanten van de auto. Naast dat er dan in de achterbak nog met gemak een tweelingskinderwagen past. In de achterbak kan er zelfs een 6e en een 7e stoel gezet worden. Sommige moddelen hebben zelfs een verschuifbare laadvloer in de achterbak.

Hoewel de auto heel smal lijkt, passen er op de achterbank drie kinderstoeltjes! en als je er een stoel uithaalt kan je er zonder problemen een fiets in vervoeren. Mercedes heeft verder nog als voordeel dat alle stoelen (ook de 6e en de 7e) echt goed zitten.

Als je hem gaat bekijken er bestaat ook het model family! Het is het commercieel geflopte model van Mercedes waardoor hij op de tweedehands markt relatief goedkoop aan te schaffen is.

Grote nadeel zijn de onderhoudskosten, veel onderdelen moeten van Mercedes zijn. En die zijn wel wat duurder. Die extra kosten worden een klein beetje gecompenseerd op lange ritten (bijvoorbeeld tijdens de vakanties in het buitenland) door de suggestie van degelijkheid van het merk. (Hoe vaak zie je een Mercedes aan de kant van de weg staan ?). Overigens valt door het lage gewicht van 1250 kg hij gunstig uit in de wegenbelasting.

Dus voor iedereen die wat meer ruimte nodig heeft, is dit zeker een goede overweging (al was het maar door de dubbele schuifdeuren waardoor je nooit meer in de stad klem staat en door de enorme laadruimte met het grootste gemak je de tweelingskinderwagen kwijt kan zonder het gevecht om zo'n onding weer te moeten in en uit te klappen).

Eugene

Reactie voor op de website?

13.66. Mazda 5 en handig overzicht zevenzitters

Zelf rijd ik een (lease) Mazda 5. Hiervoor heb ik een Opel Zafira gereden. Het praktische aan dit type midi-MPV modellen is het optie om 2 extra zitplaatsen te creeren door de in de laadvloer weggewerkte stoeltjes omhoog te klappen. Heb je ze niet nodig, dan klap je ze weer weg en heb je een zee aan (laad)ruimte. Handig aan de Mazda 5 zijn de schuifdeuren. Heel handig met in- en uitladen van de kinderen en kinderzitjes. Zeker in parkeergarages etc. waar de ruimte klein is.

Ik heb een heel handig overzicht van alle auto’s met meer zitplaatsen dan gebruikelijk. Zo ben ik ook op idee gekomen om de Mazda te proberen.

Zie hier.

Han

Reactie voor op de website?

13.67. reactie op Nissan Evalia

Reactie op Nissan Evalia

Ik wil hier toch even reageren op dat stapvoets rijden op rotondes, vergeet dat dus maar he. Ik heb de Nissan NV200 Evalia net geen klein jaar, nieuw gekocht dus. Wel wij zijn er heel erg tevreden over.

Daarvoor had ik een Citroen Jumpy, echt een bus, 3e rij kon niet neerklappen dus geen koffer of anders heel de bank eruit, een heel zwaar karwei en waar moet je er mee blijven. Op parkings een ramp en kon amper in garage. Nu met de Evalie is die iets kleiner, parkeert veel makkelijker, je kan nu nog de voorste deuren openen tussen 2 auto's, hij pas makkelijker in de garage en qua binnenruimte moeten we amper inboeten.
De Evalia rijdt heel erg vlotjes en is idd wel smal voor zijn hoogte, en in het begin moet ik eerlijk bekennen dat ik ook wat schrik had op rotondes of korte bochten, maar zowiezo met een nieuwe auto is het altijd even wennen. Maar na korte tijd nam ik die rotondes wel heel erg vlot hoor, wees gerust ik heb een redelijk zware voet, en de wagen doet da heel erg goed in de bochten en op rotondes. Echt waar wij zijn er heel erg tevreden over, zeker prijs / kwaliteit / ruimte / gebruiksgemak krijgt die van mij heel goeie punten. En voor de grote gezinnen met kleine kinderen, die vaak probs hebben met kinderstoelen (ja dat was bij ons ook serieus zoeken) , hier staan 3 kinderstoelen op de achterbank, enen 123 stoel voor de kleinste (Strochenmühle Starlight sp), en 2 verhogers met rugleuning voor de oudsten van Cybex kids zijn bijna 7 - 5 en 3 jaar). Dus 3 brede stoelen nog. Ok ze staan tegen elkaar en ik trek de buitenste soms klein beetje naar buiten om de gordel te moeten vastklikken, maar dat moest ik in de Jumpy ook doen, der is natuurlijk geen 10 cm tussen de stoelen, maar ze zitten ook niet geprest tussen de achterdeuren, er is ruimte tussen de stoel en de schuifdeur. Kortom, wij zijn heel positief over deze wagen.

Sabrina

Rubriek: mvervoer - Discussie: 250304

Reactie voor op de website?

13.68. Nissan Evalia 7 persoons

Ik heb nu 2 1/2 jaar de Nissan Evalia (7 persoons versie). Hiervoor een Peugeot 307 SW (7 persoons) en daarvoor een Nissan Serena (7 persoons). Vooralsnog blijf ik bij Nissan. De Evalia is wellicht wat eenvoudig uitgerust maar wel uiterst robuust. Ik heb bij de aanschaf nog getwijfeld om een Dacia Lodgy aan te schaffen maar dat is het dus net niet. De Evalia kent een zeer kleine draaicirkel en oogt uiterst robuust (wat hij ook is). Nissan heeft geleerd van de 'fouten' van de Serena en heeft met de Evalia wat mij betreft de ideale auto op de markt gebracht. Genoeg (te creëren) ruimte, lekker hoog op de weg, ideaal voor lange afstanden zoals vakanties. De kinderen vinden hem ook perfect en hebben genoeg beenruimte/zitruimte. Ook de 3e biedt genoeg, zeker als je dit vergelijkt met bijv. de Zafira Tourer of Mitsubishi Outlander.

Minpuntjes.. jazeker.. een 1.6 benzinemotor is genoeg maar persoonlijk zou ik ook een 2 liter variant willen zien. Soms heb ik de neiging om te willen schakelen terwijl ik al in de 5e versnelling rijd. Ook zou ik willen pleiten voor een stootrand aan de zijkanten al oogt dat niet mooi. Wellicht als optie? Het dashboard oogt eenvoudig maar het volstaat. Qua aanschafprijs is hij enigzins aan de hoge kant maar veel andere opties zijn er niet. De Caddy Maxi is gelijk qua prijs, zo ook de Ford versie. Dacia is beduidend goedkoper maar is niet voor niets zo veel goedkoper. Je krijgt weinig terug qua inruil + je krijgt weinig terug als je een ander merk wil inruilen tegen de Dacia (ik spreek uit ervaring). Aanschaf van bijv. Renault Expace vraagt om een heel ander kostenplaatje waarbij wellicht meer luxe wordt geboden maar de kwaliteit is zeker hetzelfde (persoonlijk vind ik de Nissan beter).

Wij overwegen nu om een nieuwe Evalia Acenta aan te schaffen waarbij wij ook kijken naar de Caddy Maxi. Al is het maar om een vergelijk te kunnen maken. Ik weet echter bijna zeker dat het weer de Nissan wordt.

gr. Richard

Reactie voor op de website?

13.69. Aangeboden Peugeot 806 diesel 8 personen

Reactie op Wat voor auto?

Aangeboden Peugeot 806 (zilver) met 8 zitplaatsen, 2 elektrische schuifdeuren, handgeschakeld, 2.0 dieselmotor. Rechter voorportier klein knikje. Fantastische auto. Kinderen (16) worden te groot En dus te krap achterin. Mail me gerust bij interesse.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wat voor auto?

 1. Suzuki Wagon
 2. Leggero Twist (info)
 3. 2 tweelingen
 4. 2 tweelingen
 5. Peugeot proberen
 6. Citroen Berlingo
 7. Opel Vivaro
 8. Bus
 9. Grand Voyager
 10. Vervoersprobleem: Kangoo!
 11. Chrysler Voyager
 12. Mitsubishi Grandis 2.4
 13. Geweldige wagen
 14. Handige auto\'s!
 15. Auto\'s
 16. Transporter
 17. 8 persoons gezin
 18. Marktplaats?
 19. Met 8 en toch geen busje
 20. 8-persoons bus/auto
 21. Chrysler grand voyager
 22. Bijtelling
 23. peugeot 806 / 807
 24. Auto gekocht
 25. Meerpersoons auto
 26. Opel Vivaro een perfecte groot gezin auto
 27. mitsubishi spacewagon
 28. Ford
 29. A6 met drie op een rij deel II
 30. 8 persoons Transporter 2.5 benzine
 31. 8-persoons mpv
 32. mpv voor 7-pers. met grote achterbak gezocht
 33. Esther: mpv voor 7-pers. met grote achterbak
 34. Arno: reactie op Esther MPV 7-zitter
 35. Reactie Esther op Arno\'s reactie
 36. Geschikte auto gevonden
 37. 8-pers. Chrysler Grand Voyager
 38. 6 zits auto gezocht
 39. Dakkoffers in parkeergarage
 40. Zuinige mpv
 41. Zeer tevreden met Dacia Logan MCV (7 persoons)
 42. Ford Galaxy
 43. Mijn ruimte ervaring Esther
 44. Peugeot 806
 45. Dodge grand caravan 1996 , verlengd
 46. Maar niet bij Familycars.nl
 47. Honda FR-V 6 personen
 48. Chevrolet Trans Sport
 49. Negen personen in TVW T4
 50. Waar is de bagageruimte gebleven?
 51. Honda CRV
 52. als je je diesel wil verkopen?
 53. 8 persoons auto of zelfs 9 en wegenbelastingvrij
 54. MPV
 55. Drie kinderstoeltjes op bank Chrysler
 56. Re: drie kinderstoelstjes Chrysler
 57. Advies 6 a 7 zits auto
 58. Nissan Evalia!
 59. Nissan Evalia
 60. Advies 6 a 7 zits auto
 61. Nissan Evalia!
 62. Dacia Lodgy / Nissan Evalia
 63. Nissan Evalia
 64. 3+3 en koffer ??
 65. Mercedes Vaneo
 66. Mazda 5 en handig overzicht zevenzitters
 67. reactie op Nissan Evalia
 68. Nissan Evalia 7 persoons
 69. Aangeboden Peugeot 806 diesel 8 personen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.