Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

12. De tweeling maxi cosi

Wij hebben in september een tweeling gekregen. We hebben al een zoontje van twee. En als ik met deze drie jongens weg moet nem ik wel eens de auto. Het zou dan erg makkelijk zijn als je ze niet vanuit de maxi cosi hoeft over te tillen in de wandelwagen. Is er een systeem om twee maxi-cosis op 1 onderstel te monteren? Wie kan mij aan informatie helpen?

Elly

Reactie voor op de website?

12.1. Reactie op vraag tweeling maxicosi

Wij hebben een wandelwagen van inglesina met adapters voor de maxi-cosies. Het werkt naar onze volle tevredenheid. Tevens is dit onderstel in te richten / om te bouwen naar een drie- en vier-persoons kinderwagen, zodat er ook nog een plek kan zijn voor je tweejarige zoontje (alles op 1 wagen). Hiervoor moet je de wagen wel met een extra adapter breed maken (meer informatie op deze engelstalige site). In plaats van de twee naast elkaar kunnen dan de maxi-cosies staan. Ook kan het geheel gedraaid worden zodat de 2-jarige in de rijrichting kijkt.

Het systeem werkt betrekkelijk simpel en is zeer modulair op te bouwen (1 reiswieg, een maxicosie, een zitje) De reiswiegen kunnen de bodem verstellen op zodat het hooft iets opgetild kan worden, in de hoogste stand is het een zitje voor de oudere kinderen. Op de site kan ik niet zo 123 iets over de maxicosi adapters vinden. Mijn ervaring daarme is dat hij dan niet door elke deur past (bij ons kan de deur maar 100 graden open, en dat is net 0,5 cm te weinig, als hij helemaal open zou kunnen zou het net wel gaan met ongeveer 1,5 cm speling) Verder stuurt hij goed, is echter "wat strak afgeveerd" maar onze tweeling klaagt absoluut niet, in tegendeel.

Wel moet ik even vermelden dat het een kinderwagen onderstel is (al dit soort wagens zijn dat geloof ik). Met het openbaar vervoer (bus tram) is dit een "crime", tenzij je niet alleen bent. Zelfs dan is het niet erg handig.

Wij zijn in ieder geval zeer enthousiast over deze wagen, en gebruiken hem nu al 7 maanden. Indien je geïnteresseerd bent en wat verdere info wilt hebben (buiten het internet om) of om een te kijken hoe die in de praktijk in elkaar zit, kun je contact met ons opnemen per .

Hartelijke groeten,
Irada en Wilco

Reactie voor op de website?

12.2. 3 kinderen op de achterbank

Wij hebben een redelijk grote middenklasse auto (Mazda 626) en willen graag de kinderen (1 van 3 jaar, en een tweeling van 6 maanden) op de achterbank plaats laten nemen. We zitten alleen met de schuine randen van de bank (boven de wielbakken) waardoor er net geen 3 stoelen op de bank passen.

Op deze site zijn er mensen geweest die stoelen van Concord en Romer King hebben aangeschaft, alleen zij vermelden niet wat voor type auto en achterbank zij hebben. Zijn er nog meer mensen die tegen dit probleem aanlopen, en hoe hebben jullie dit opgelost?

Reactie voor op de website?

12.3. Al een goede oplossing gevonden voor 3 kinderen op de achter bank?

Ik herken jullie probleem. Sta op dit moment zelf voor de keuze om een stoel te kopen voor onze dochter van 13 maanden. Daarnaast hebben wij dus een tweeling van 13 weken. En dat moet allemaal mee kunnen in de auto. Nu heb ik gelukkig een peugeot 307 waarvan je met de autosleutel de passagiers airbag uit kan schakelen dus dan kan 1 van de drie kleintjes voorin zitten. Maar als ik nog iemand mee wil nemen moeten ze allemaal achterin, op de achterbank. De grote vraag is inderdaad hoe past dit?

Tevens ben ik op zoek naar ervaringsdeskundigen die mij kunnen informeren over het praktische gebruik van de autostoelen. We hebben namelijk nog een gezinsauto een Crysler Grand Voyager en de stoelen zullen dus nu en in de toekomst regelmatig van auto wisselen. Om nu te voorkomen dat dit elke keer een gestoei wordt met gordels e.d. willen we een wel-overwogen keuze maken voor de aanschaf van de (3) autostoel(en).

Het gaat dus om de volgende kriteria:
- natuurlijk veilig
- makkelijk demonteerbaar/verplaatsbaar / de juiste afmeting zodat er in de toekomst 3 stuks naast elkaar op de achterbank kunnen /

Wie kan ons informeren. Als je de test van de ANWB leest uit de kampioen van september 2003 kom je tot de aanschaf van een Romer duo Plus* van 300 euro. Nu heb ik ook gehoord dat de maxi cosie door de consumentenbond tot beste koop is uitgeroepen (prijs kwaliteit verhouding dan zeker) prijs ongeveer 175 - 190 euro. En dit keer 3 is toch een aardig prijs verschil.

Graag hoor ik over ervaringen van anderen

Met vr groet Nicky

Reactie voor op de website?

12.4. ANWB test autostoeltjes

Kijk hier voor de ANWB test op de site www.kinderstoeltje.nl.

Reactie voor op de website?

12.5. Reaktie op Nicky

Wij hebben een Chrysler Voyager. en we kunnen op de 1e achterbank net 3 Maxi Cosi Rodi XP kwijt, maar ja..mijn tweelingdochters zijn nu 3.5 jaar en mijn andere dochter bijna 6

Ik weet niet wat je intentie precies is, maar de Rodi's zijn makkelijk te verplaatsen, dat doe ik regelmatig wanneer de kids met oma meegaan.

Ik hoop dat je hier wat mee kan

Groetjes sammy

Reactie voor op de website?

12.6. Vastzetten autostoeltjes niet te doen

Wij hebben 3 kinderen van 2,4,6 jaar en rijden een Audi A4. De kleinste zit in een "babystoel" waarbij geldt dat hij wordt vastgemaakt met de gordels van het babystoeltje. De grotere kinderen zitten op een stoelverhogertje en het vastmaken van de gordels is een vreselijk gefrunnik tussen de stoeltjes. Gaat vaak dermate problematisch dat ik denk, ach laat ze maar los.

Nu wil ik eigenlijk autostoeltjes voor die 2 met rugleuning voor de verre afstanden. Maar dan wordt het probleem vergroot. Bovendien heb je echt geen keus want voor zover ik weet kunnen er alleen graco's op de achterbank omdat die met 42 cm minder breed zijn dan de overige stoeltjes. Zeker zolang de kleine man nog in een babystoel zit.

Wie heeft er nog meer dergelijke ervaringen met die vreselijke toestand bij het vastmaken van de autogordels en kan me advies geven.

Babette

Reactie voor op de website?

12.7. 3 stoelen op de achterbank

Wij hebben een Opel Astra (station). Onze jongste zit in een "gewone" autostoel(Ellemeyer Bimbo); de andere twee op een stoelverhoger, waarvan 1 met rugleuning. Deze hebben we bij de Hema gekocht. Het is wel een beetje een gepruts met de gordels, maar zeker wel te doen. Vaak doen we eerst de middelste vast en plaatsen dan de verhoger zonder rugleuning; gordel vast en nog iets aanschuiven, zodat de deur dichtpast.

Truus

Reactie voor op de website?

12.8. 3 stoelen op de achterbank

Wij hebben een Opel Astra (station). Onze jongste zit in een "gewone" autostoel (Ellemeyer Bimbo); de andere twee op een stoelverhoger, waarvan 1 met rugleuning. Deze hebben we bij de Hema gekocht. Het is wel een beetje een gepruts met de gordels, maar zeker wel te doen. Vaak doen we eerst de middelste vast en plaatsen dan de verhoger zonder rugleuning; gordel vast en nog iets aanschuiven, zodat de deur dichtpast.

Truus

Reactie voor op de website?

12.9. 3 stoelen op de achterbank

Wij hebben een Opel Astra (station). Onze jongste zit in een "gewone" autostoel(Ellemeyer Bimbo); de andere twee op een stoelverhoger, waarvan 1 met rugleuning. Deze hebben we bij de Hema gekocht. Het is wel een beetje een gepruts met de gordels, maar zeker wel te doen. Vaak doen we eerst de middelste vast en plaatsen dan de verhoger zonder rugleuning; gordel vast en nog iets aanschuiven, zodat de deur dichtpast.

Truus

Reactie voor op de website?

12.10. Kinderwagen voor tweeling + kleine peuter

Beste Nicky,

Wij hebben zelf een dochter van nu bijna 6 maanden en ben in verwachting van een tweeling. Op het moment dat de tweeling er is, is mijn dochter bijna een jaar oud.

Ben heel hard aan het zoeken voor een oplossing voor wat betreft een kinderwagen. Heb jij nog tips/ advies? Hoe heb jij dat opgelost?

Dacht al aan een 2-ling wagen en er dan bovenop nog een zitje plaatsen. Dat zag je vroeger nog weleens, maar kan dat nergens vinden.

Alvast bedankt! Willemijn

Reactie voor op de website?

12.11. 3-ling wagen

Beste Willemijn,

Zoek eens bij 3-ling wagens, hier op de site is misschien nog wel een tweede hands te koop.

Groeten, Els

Reactie voor op de website?

12.12. Maxi taxi

Ha,

Ook wij hebben dat probleem gehad en hebben toen via een 2lingenbeurs de maxitaxi gezien. Dat is een kinderwagenonderstel waar je 2 maxicosi's op kunt vervoeren. Echt top. We hadden hem via een internet zaakje die ermee gestopt is.

Veel succes, 2ling papa

Reactie voor op de website?

12.13. Koelstra

Hoi,

Wij hadden bijna hetzelfde probleem,maar bij de koelstra heb je een zit die je OP de reiswieg kan zetten zodat de oudste daar kan zitten. Werkt erg goed, het zitje kost ongeveer 30euro. Ik vind het de moeite waard, ik kan makkelijk met alle drie naar buiten.

succes verder,

Chantal

Reactie voor op de website?

12.14. Onderstel waar 2 maxi cosi's op kunnen

Beste Elly,

je hebt op de Easywalker duo tegenwoordig de mogelijkheid om 2 maxi cosi's er op te zetten. als je hier meer over wilt weten dan kan ik je daar wel aan helpen kijk dan voor contact info eens op easy2travel.nl

Succes met je tweeling

Autie

Reactie voor op de website?

12.15. Tweelingkinderwagen met 2 maxi-cosis

hallo Elly,

ik heb een 2-ling van juli 2008 en na lang zoeken heb ik een onderstel gevonden van bebe comfort in dreamland. Hij is niet duur en superhandig. Aan de hand van de adaptors klik je gewoon de maci- cosis erop. Ze zitten achter elkaar en je kan kiezen, beide naar je toe, van je weg of naar elkaar door gewoon de adaptors om te keren.

Veel sucses! Cindy

Reactie voor op de website?

12.16. ABC design Zoom

Hallo,

Ik heb een Zoom van ABC Design. Op dit onderstel kun je moeiteloos 2 maxi-cosis bevestigen en je hebt ook nog eens een goed stevig en stuurbaar onderstel. Ik ben er zeer blij mee. Er kunnen tevens 2 reiswiegen en 2 kinderzitjes op..... De kids zitten achter elkaar.

groeten Ingeborg

Reactie voor op de website?

12.17. Ervaring ABC design Zoom

Hallo Ingeborg,

Hoe is de ABC Design Zoom qua vering en rijden? De voorste wieltjes zijn namelijk wat kleiner dan de achterste twee wielen. Maakt dit het duwen zwaarder? En wat is jouw ervaring als je een stoepje op moet daar de zwaartepunten anders verdeeld zijn dan bij een wagen waarbij de kindjes naast elkaar zitten of liggen? Ben erg benieuwd naar jouw ervaring aangezien ik deze wagen ivm het praktische ervan misschien wil aanschaffen (heel klein en makkelijk opvouwbaar en erg licht is en er maxi-cosis op kunnen).

groeten Joline

Reactie voor op de website?

12.18. Oplossing: volvo v70

Reactie op Vastzetten autostoeltjes niet te doen

Onze drie kinderen van 2, 3 en 3 passen met kinderstoel en al naast elkaar in onze V70. De stoelen zijn een maxi cosi tobi en twee maal een maxi cosi rodi XP. In onze vorige auto, renault laguna, kwamen we in de breedte net een paar cm te kort. In de V70 past het ruim. En bagageruimte is ook geen probleem!

Op marktplaats staan er genoeg te koop.

Succes, Erik

Reactie voor op de website?

12.19. 3 kinderstoelen in een Audi A6?

Heeft er iemand ervaring met het plaatsen van 3 kinderstoelen op de achterbank van een A6. Ik krijg het niet voor elkaar. Ik heb al diverse soorten stoeltjes geprobeerd. Ik moet een maxicosi, een stoel voor 2-4 jaar en een verhoger naast elkaar zien te krijgen. De verhoger is het breedst, die moet je aan een zijkant zetten zodat deze een beetje tegen de deur kan duwen. De maxicosy hoort in het midden zodat je lekker je rug kunt verrekken als je die in het midden over de andere stoelen heen wilt plaatsen en de kantelstoel weer aan een zijkant. Moet lukken, ik kreeg er 4 op een rij in een volkswagen transporter.

Wie heeft een idee?

Karl

Reactie voor op de website?

12.20. Ja, past, 3 kinderstoelen op een rij in A6

Wij hebben een audi A6 en ook 3 kinderen. Nu zit er nog maar een in een autostoel, maar we hebben ze er alle drie in gehad. Maxicosi deden we altijd bij de deur. De andere 2 zaten toen al in een zitverhoger met rugleuning. Die zijn juist het handigste, want die zijn makkelijk even te verschuiven. Hiervoor hadden we een Audi 200 en daar hebben we wel alle 3 de soorten stoelen naast elkaar gehad. Paste ook. Daarvoor hadden we een Ford Focus, van de zaak waar mijn man werkte. Dat was pas behelpen. Daar moest je echt de deuren flink dichtdoen, om alle 3 de zitjes tegen elkaar aan te persen.

Omdat een A6 een brede achterbank heeft, past het prima, alleen dan moet je wel ver reiken als je buiten de auto blijft staan voor de middelste stoel. Ik zette altijd een been in de auto. Maxicositijd is nooit zo lang. Voor je het weet zitten ze alle drie in een verhoger. Om de beurt instappen en een voor een de gordels vastmaken.

Els

Reactie voor op de website?

12.21. Met gordelverlengers

Wij hebben gordelverlengers gekocht, en die laten we dan net tussen de stoeltjes omhoog steken. De cosi staat gewoon vast in de auto, dus dat is al makkelijk.
En dan twee andere stoelen er naast. Doordat het insteekpunt van de gordel net boven de stoelzitting uit komt, prik je de gordel er makkelijk in
Okee, het is wel wat krap allemaal maar wel te doen.

Groetjes van Jolanda

Reactie voor op de website?

12.22. Gordelverlengers nog te koop?

Hallo,

Even een kort vraagje. Waar zijn de gordelverlengers te koop? Volgens mijn man zijn ze namelijk niet meer te krijgen, maar als dit wel zo is, lijkt het me wel makkelijk om ze te hebben, straks met 3 kinderen op de achterbank.

Groetjes Danielle

Reactie voor op de website?

12.23. Al een goede oplossing gevonden voor 3 kinderen op de achterbank?

Geen idee hoe oud deze topic inmiddels is. Wij hebben een Opel Astra station (2002) en daar hebben wij in het midden van de achterbank een maxi cosi Priori SPS staan. Aan de beide zijden daarvan een maxicosi op een easybase. (Dat scheelt gepruts met een gordels. Klik en klaar.) Onze zoon van 21 maand klimt over de easybaseplaat en gaat in zijn stoeltje zitten, die maken we vast en dan de maxicosies er naast klikken.

Ellen

Reactie voor op de website?

12.24. 3 stoelen op de achterbank

Reactie op 3 stoelen op de achterbank

Na lang speuren ben ik terecht gekomen bij de Takata Midi stoel voor kinderen van 9 maanden tot 3,5 jaar. Het mooie van deze stoel is dat hij slechts 40 cm breed is en in 2013 goed is getest door de ADAC. Volgens mij de enige echt goede smalle stoel in deze leeftijdscategorie. Helaas alleen via internet te bestellen op de site van de fabrikant. Ik ga het proberen

Sebas

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De tweeling maxi cosi

 1. Reactie op vraag tweeling maxicosi
 2. 3 kinderen op de achterbank
 3. Al een goede oplossing gevonden voor 3 kinderen op de achter bank?
 4. ANWB test autostoeltjes
 5. Reaktie op Nicky
 6. Vastzetten autostoeltjes niet te doen
 7. 3 stoelen op de achterbank
 8. 3 stoelen op de achterbank
 9. 3 stoelen op de achterbank
 10. Kinderwagen voor tweeling + kleine peuter
 11. 3-ling wagen
 12. Maxi taxi
 13. Koelstra
 14. Onderstel waar 2 maxi cosi\'s op kunnen
 15. Tweelingkinderwagen met 2 maxi-cosis
 16. ABC design Zoom
 17. Ervaring ABC design Zoom
 18. Oplossing: volvo v70
 19. 3 kinderstoelen in een Audi A6?
 20. Ja, past, 3 kinderstoelen op een rij in A6
 21. Met gordelverlengers
 22. Gordelverlengers nog te koop?
 23. Al een goede oplossing gevonden voor 3 kinderen op de achterbank?
 24. 3 stoelen op de achterbank

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.