Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Gevraagd: ervaringen met fietskar

Hallo,

Ik wil voor mijn tweeling van 7mnd. een fietskar kopen, maar ik vroeg me af of er ook fietskarren zjn met een ligpositie of in ieder geval een ruststand? Het lijkt me nl. niet zo lekker voor de kids als ze zittend moeten slapen. Wie heeft er tips???

goetjes, Angela

Reactie voor op de website?

6.1. Ervaringen fietskar

Wij hebben in 1998 een fietskar gekocht bij Halfords (model is inmiddels uit de handel). Wij hebben zelf, door extra gaten te boren in het frame, de zitjes in ligstand getoverd. Verder hebben we 2 hoofdsteuntjes erbij gekocht, die je met soort bretel-sluitingen aan de zitting kunt klippen. Zodoende konden ze prima slapen. Inmiddels zitten ze in de gewone zitstand.

Succes, Esther

Reactie voor op de website?

6.2. Ervaring fietskar

Beste Angela,

Na veel wikken en wegen hebben wij twee weken geleden een Burley d´Lite fietskar gekocht. De zitjes kunnen niet echt helemaal plat, maar wel in een ruststand. Na 1 ritje fietsen zijn we al volledig ´om´. Een fantastisch ding, helaas nog niet vaak 2e hands te koop. Wij hebben dus gespaard en een nieuwe gekocht bij Wim Kok in Utrecht waar ze trouwens een uitgebreide collectie hebben.

Hoop dat je iets hebt aan deze info,
succes en groeten van Lien.

Reactie voor op de website?

6.3. Ervaring fietskar?

Wij willen deze zomer met onze tweeling gaan fietsen met een kar. Ze zijn dan 6 maanden. Welke kar is geschikt voor bv 2 maxi-cosies? of zijn er ervaringen met karren waarin de kinderen dan al zitten zonder M-C?

Wilbert

Noot redactie: Kijk ook bij Meerling in fietskar.

Reactie voor op de website?

6.4. Maxicosi in fietskar

Hallo,

Ik betwijfel of het een goed idee is om een maxi-cosi in een fietskar te plaatsen. De stoeltjes zijn redelijk hard en de kar heeft weinig of geen vering. Toen onze tweeling een maand of 5/6 was hebben wij een fietskar aangeschaft. Er hing een soort hangmat-achtig dubbel stoeltje van stof in. Zodat, als ik ze vast zette, ze min of meer hingen. Zo kregen ze geen "klappen" op te vangen van het rijden. Ze hebben er tot zeker 5 jaar in gezeten.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

6.5. Maxicosi of baby-schelp in fietskar

Wij hebben onlangs een fietskar gekocht met dezelfde vraag aan de leverancier. Er past in alle leverbare merken en types max. 1 maxicosi. Een andere oplossing is de zgn. "baby-schelp" (los verkrijgbaar en relatief duur, nl. ca 80 Euro/stuk), die op een stoeltje in de gordeltjes te monteren is. Deze schelp past in alle fietskarren. Afhankelijk van de breedte van de kar zijn er 1 of 2 in te plaatsen.

Succes! Groetjes, Mariëtte

Reactie voor op de website?

6.6. Tweeling in fietskar

Wij hebben een Kidcar gekocht toen onze tweeling ong. 5 mnd was. Zelf geknutseld met dik schuimrubber wat ik bekleed heb. Daardoor zaten/lagen ze en we hadden ook gezorgd voor steunen (ook van schuimrubber) aan weerszijden van hun hoofdjes. We hebben er uren mee gefietst en gelopen en ze zaten er als een prinsje en prinsesje in. Inmiddels zijn ze 21 mnd en zitten ze sinds kort gewoon op het zitje.

Manon

Reactie voor op de website?

6.7. Chariot kinderkar

Wij hebben de Chariot cougar 1 persoons gekocht dit jaar (ook 2 pers uitvoering). Deze kar is geveerd en weegt slechts 9 kg. Je koopt in principe de basis en kan dit uitbreiden met diverse kits. Chariot heeft een soort van hangmat die je in de kar kunt bevestigen, zo reden wij al een fietstocht van 50 km met onze 2 weken oude dochter. Echt een perfecte fietskar. De kinderen kunnen tot 76 cm en of 10 kg in de sling vervoerd worden. Worden ze groter en kunnen ze zitten dan moet deze eruit. Ik zou zeggen kijk op www.chariotcarriers.com.

Louis

Reactie voor op de website?

6.8. Zitjes/ stoeltjes in de fietskar

Op het moment worden er 2 soorten zitjes aangeboden door www.melia.nl. De 'dure' babyschelp/ schaal is bij hun te koop voor 29,99 euro en nu hebben ze ook een stoeltje voor kinderen vanaf 8 maanden tot 18 maanden! Ik ben er heel blij mee want onze oudste was bijna een jaar en kon goed zitten toen hij voor het eerst met de fietskar meeging. Doodeng hebben we het gevonden. Je knutselt er dan inderdaad wat omheen...... maar nu met de tweeling van 10 maanden gaan we voor het peuterzitje! Met deze maand 10 euro extra korting komt het stoeltje ook op 29,99 euro!

Liesbeth

Reactie voor op de website?

6.9. Fietskar en tevens kinderwagen

Wij hebben lang getwijfeld wat nu voor kinderwagen aan te schaffen voor onze tweeling, geboren november 2005. We hebben ook een zoon van bijna 3. Hebben na veel onderzoek gekozen voor een fietskar, zodat ik toch nog de mogelijkheid heb met de fiets weg te kunnen gaan, die tevens een superlekkere wandelwagen is: de Chariot Cougar 2. Dit is wel een dure fietskar, maar in vergelijking met een nieuwe Urban Jungle Duo, waren wij na het afdingen van de prijs goedkoper uit. En we hebben nu 2 in 1.

De kar loopt echt super licht (met 2 zwenkwieltjes voor en slechts 9 kg in gewicht), je kunt tevens nog redelijk wat boodschappen kwijt en is erg gemakkelijk in gebruik. Kijk voor info op: www.tweeplustwee.nl/cougar_2.html.

Manon

Reactie voor op de website?

6.10. Fietskarervaringen

Wij hebben goede ervaringen met de chariot cougar. Die is wat ruimer dan de meeste fietskarren en heeft bovendien een harde bodem. Je kunt er een (of twee natuurlijk!) babynest bijkopen, een soort gepolsterd hangmatje.

Sandra

Reactie voor op de website?

6.11. Gevraagd, buggy of duwkar voor 3 kinderen

Hallo allemaal, ik ben een gastouder en heb 3 oppaskinderen tussen de 14 en 18 maanden. Ik ben hiervoor op zoek naar een buggy of duwkar (zelfgebouwd?) waarin deze 3 kindjes goed kunnen zitten, evt met riempjes of de mogelijkheid om die te bevestigen. Wie heeft er een staan of weet waar ik een dergelijk vervoermiddel kan kopen. Moet tweedehands zijn. Ik hoop dat iemand mij uit de brand kan helpen. Alvast bedankt.

Groeten

Reactie voor op de website?

6.12. Kidcar Comfort

Wij hebben onze tweeling (9 maand) vanaf het begin in een Kidcar Comfort vervoerd. En de oudste gewoon achterop. In de fietskar (hard-kunststof bodem!) kan de leuning al dan niet schuiner. En er gaat een babyschelpje (of twee dus) in met een 5-punts gordel.

Er is ook genoeg ruimte achter de stoeltjes om bagage te vervoeren.

Een ideale all-weather kar, maar een beetje prijzig.

Marco

Reactie voor op de website?

6.13. Aankoop fietskar = super beslissing

Wij hebben aantal maanden geleden een Kidcar gekocht met schelpje voor onze dochter van toen circa 6 maanden oud. Ze is nu 10 maanden, en we hebben ondertussen al wel paar honder kilometer gefietst, ze vind het super, beetje rondkijken, af en toe lekker dutje doen of gewoon een beetje spelen met boekje of andere spulletjes. In de bagageruimte nemen we altijd een plaid mee en luiertas. Wij zijn echt super blij met deze aankoop, we hikten best tegen nieuwprijs aan maar hebben telekens het idee dat het toch een juiste beslissing was!

Rik

Reactie voor op de website?

6.14. Kidcar en fietskarren

Wij kochten onze kar op www.kidcarshop.nl met 20% korting! Zo werd hij erg voordelig!

Paul

Reactie voor op de website?

6.15. Kidcar

Ook bij Klos in Westerhaar zijn de karren vele malen goodkoper. Hij heeft ook een site, waar je online kunt kopen. Hij bezorgt door heel Nederland. De naam van de site weet ik niet meer, hij adverteert ook op marktplaats! Wij hebben hier de kidcar cocoon gekocht, een geweldige kar. Met 1 kind voorop en 1 achterop, kunnen er twee royaal in de kar, en het is nog prima te fietsen ook!

Noot van de redactie: Zie www.budget-bikes.nl

Reactie voor op de website?

6.16. Dolphin en belastingvoordeel (tip)

Wij hebben een dolphin XL. Superding. Niks op aan te merken. Stoeltje kan op 2 standen waardoor slapen mogelijk wordt. Een opblaasbaar nekkussen (2 euro bij blokker) helpt enorm om knikkebollende hoofdjes rechtop en van elkaar te houden.

Verder, als je werknemer bent, kun je eens in de drie jaar een fiets kopen volgens de fiets-priveregeling. Als je de fietsenmaker lief aankijkt wil hij wel een tweede bon uitdraaien waarop de kar als fiets wordt verkocht. Dan krijg je 42 of 52% van de aankoop terug.....

Succes hilhorst

Reactie voor op de website?

6.17. Gehandicapt kind

Hallo,

ik had een vraagje over de fietskarren. Ik ben de trotse moeder van een tweeling van 2 jaar. 1 van de twee kan niet zitten omdat ze meervoudig gehandicapt is. Ze kan wel prima zitten in een autostoeltje en nu ben ik op zoek naar een fietskar waar ik een autostoeltje in kan plaatsen en waar ik toch 2 kinderen in kan vervoeren. Heeft iemand suggesties? Liefst niet te duur, haha...

Jacqueline

Reactie voor op de website?

6.18. Ervaringen vervoer kidcar

Reactie op Gevraagd: ervaringen met fietskar

Ik heb net mijn tweede dolphin aangeschaft na 11 jaar gebruik van de eerste. Ik had een tweeling, een eenjarige en twee peuters die ik tegelijk moest vervoeren. In een dolphin kunnen het eerste anderhalf jaar drie kinderen naast elkaar op een verharde bank zitten. een voor en achterop en fietsen maar. De kidcar is heel licht, hoog en kan niet na een scherpe bocht omvallen. een veilige en sterke kidcar. Nu heb ik inmiddels 10 kinderen en gebruik de nieuwe dolphin voor de jongste drie van 3, 4 en 6 jaar. Een topcar die zijn geld dubbel en dwars waard is en op marktplaats regelmatig wordt aangeboden.

Elisabeth

Reactie voor op de website?

6.19. Filibus

Hoi Jacqeline,

Wij hebben een filibus, dus eigenlijk een fiets met bak voorop, maar dan wel op 2 wielen. In die bak past prima een maxi-cosi. Achter deze fiets gebruiken we zeer regelmatig een fietskar. In de fietskar zit de jongste nu in de schelp. Als er twee in de bak zitten, nemen we zo alle 5 onze kinderen mee, op 1 fiets.

De filibus komt bij 't mannetje ( www.tmannetje.nl) in Haarlem vandaan. Ze hebben toen enorm goed met ons meegedacht om ons 'mobiliteitsprobleem' op te lossen. Wellicht is het ook iets voor jullie.

Succes ermee, Eric

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Gevraagd: ervaringen met fietskar

 1. Ervaringen fietskar
 2. Ervaring fietskar
 3. Ervaring fietskar?
 4. Maxicosi in fietskar
 5. Maxicosi of baby-schelp in fietskar
 6. Tweeling in fietskar
 7. Chariot kinderkar
 8. Zitjes/ stoeltjes in de fietskar
 9. Fietskar en tevens kinderwagen
 10. Fietskarervaringen
 11. Gevraagd, buggy of duwkar voor 3 kinderen
 12. Kidcar Comfort
 13. Aankoop fietskar = super beslissing
 14. Kidcar en fietskarren
 15. Kidcar
 16. Dolphin en belastingvoordeel (tip)
 17. Gehandicapt kind
 18. Ervaringen vervoer kidcar
 19. Filibus

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.