Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Fietsvervoer

Hoi allemaal,

Wij hebben een meidentweeling. Heerlijk gewoon. Het zijn twee totaal verschillende meiden. De een lijkt uiterlijk en innerlijk op haar vader en de ander uiterlijk en innerlijk op haar moeder. Juist degenen die niet op mij lijkt, trekt meer naar mijn man en andersom. Leuk he. Ze zijn afgelopen zaterdag 6 maanden oud geworden.

Nu heb ik geschreven naar de site met een vraag. Ik wil graag gaan fietsen met de dames, echter ik wil met fietsstoeltjes gaan werken, omdat ik dit veel gezelliger vind. Ik moet ze kunnen vertellen over de schapen, de koeien, de bossen en de zee enz. (Wij wonen in Zeeland op het platteland.) Als ze in een fietskar zitten kan ik niet met ze babbelen. Nu is mijn vraag: Bestaat er een tweelingstoeltje? Is dit verstandig? Werkt dat goed? Of kan ik beter twee stoeltjes nemen? Eentje voor en eentje achterop? Vanaf welke leeftijd kunnen we dan gaan fietsen? Ze kunnen al volledig zelf zitten, maar zijn dus nog maar net 6 maanden. Graag leuke tips en tot horens.

Monique

Reactie voor op de website?

4.1. Fietsen met een tweeling

Het is inderdaad gezelliger om met een tweeling te gaan fietsen als er één voorop zit en de ander achterop. Ik wissel ze altijd. Als we ergens naar toe gaan wissel ik ze op de heen- en terugweg. Gebeurt dit niet dan probeer ik goed in de gaten te houden wie er als laatste voorop heeft gezeten. Ik vind het heel erg leuk zo. Onze tweeling (j/m) zijn nu 21 maanden en worden al aardig zwaar voorop. Ik ben nu op zoek naar een 2e hands fietskar want ik vind ze nog veel te klein voor een duozitje achterop.

Ik ben met ze gaan fietsen toen ze 10 maanden waren, dit kwam omdat het midden winter was. Onze oudste zat al voorop de fiets met 6 maanden, kleine stukjes uiteraard. Het is wel een heel gedoe om 2 kinderen op de fiets te krijgen. Ik heb mijn fiets midden in de huiskamer gezet (we hebben gelukkig plavuizen) en zette dan 1 voor 1 de kinderen in de stoeltjes en dan het hele spul naar buiten. Gelukkig liepen onze kinderen allemaal al voor hun 1e verjaardag, dan gaat het veel makkelijker.

Ik wens je veel plezier bij het fietsen.
Groeten van Hanneke

Reactie voor op de website?

4.2. Fietsen met een tweeling

Wij hebben een tweeling van bijna 2,5 jaar, een jongen en een meisje. Wij gaan veel fietsen en ik heb twee stoeltjes. Meisje voorop en jongen achterop. Ik wissel nooit, omdat zij veel kwebbelt en hij achterop de stille genieter is. Ik praat veel met ze op de fiets en wijs veel aan. Als we afslaan gaan alle handjes richting aangeven.

Het inladen op de fiets doe ik gewoon buiten bij de voordeur en de meest wegloperige zit als eerste, in dit geval de jongen. Mijn dochter blijft staan bij de fiets. Uitladen gaat in de volgorde: eerst mijn dochter uitladen en dan mijn zoon eruit.

Als we als gezin gaan fietsen hebben we allebei een kind. Wij hebben gekozen voor de aanschaf van 1 stoeltje voorop en twee stoeltjes voor achterop.

Wat we gaan doen als mijn dochter het gewicht heeft bereikt van 15 kilo, de grens waarop je niet meer voorop in een stoeltje mag, weet ik nog niet, maar dat is van later zorg. Ze zijn allebei niet erg zwaar, ze wegen nu 11 kilo, dus we kunnen nog wel even vooruit. Een vroeggeboren tweeling met een geboortegewicht van 1,5 kilo, heeft in deze nu wel voordelen.

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes en fiets ze.
Ria

Reactie voor op de website?

4.3. Antwoord fietsvervoer

Hoi Monique,

Wij hebben een twee meiden en wilde ook graag fietsen. Wij zijn naar Amsterdam gegaan en hebben bij het mannetje in transport een moderne bakfiets gekocht. Ideaal want je kunt met ze praten en ze aanraken. De meiden vinden het ook leuk en gezellig. Ik vind het een geweldig vervoer middel, maar op dit adres zijn ook nog andere fietsen voor tweelingen te krijgen.

Succes, Gitte

Reactie voor op de website?

4.4. Fietsvervoer met duozitter

Hallo,

Wij hebben twee meiden van bijna 4 jaar. Vanaf dat ze goed konden zitten, fietsen ze gezellig mee. Zowel mij man als ik hebben een stoeltje voorop en ik nog een voor achterop. Ik wissel altijd: Kaylee gaat de heenreis voorop en Lindsey de terugreis. We krijgen deze week de duozitter achterop, want het wordt nu wel er zwaar met een aan het stuur.

groetjes annette

Reactie voor op de website?

4.5. Fietsen met 4 kinderen

Hallo,

De oplossingen voor het vervoer per fiets van 'slechts' een tweeling zijn redelijk eenvoudig. Wij moesten een oplossing hebben voor het dagelijks transporteren van Francis (5 jaar), Hendrik (3 jaar) en de tweeling Anne en Bouwe (6 maanden), met bekkeninstabiliteit als bijkomende complicerende factor.

Voor de tweeling hebben we een fietskar, Burley-cub, gekocht. Van de fietskar hebben we de achterleuning omhooggerold. Op de bodem van de kar leggen we een plat kussen en een deken en daarop kunnen precies twee maxi-cosi's in dwarsrichting staan.

De fietskar hangt achter een Yamaha fiets met electrische hulpmotor. Deze fiets is ideaal, omdat de hulpmotor helpt bij het op snelheid komen. Eenmaal op snelheid, vermindert de hulp. Het grote voordeel hiervan is dat ik wel moet trappen, wat goed is voor het trainen van de spieren, maar geen kracht hoef te zetten wat te belastend is voor het bekken.

Hendrik zit meestal achterop de fiets en Francis fietst (noodgedwongen) ernaast. Soms zit Hendrik in het voorzitje en Francis achterop. Anne en Bouwe liggen in het karretje erachter. Ik heb mijn wagen, volgeladen........

Groetjes, Francine

Reactie voor op de website?

4.6. Een tweeling mee op de fiets

Ik heb een tweeling van 4 jaar mee op de fiets. Een achterop en voor de tweede heeft onze handige fietsenmaker een stang met kinderzadeltje op mijn voorstang gemaakt. Dus het kind zit op de zelfde plaats, tussen jou en het stuur. Het fietst prima.

Ik had een plaatje uit het meerlingen magazine (van de NVOM). Ik vind het de uitvinding van het jaar. Mijn zoon van 6 neem ik ook nog weleens zo even mee. Misschien kun je hier iets mee in de toekomst.

Groeten, Martine

Reactie voor op de website?

4.7. Tweelingzitter

Hoi Martine,

Ik heb ook een tweeling. Twee meiden van 3,5 jaar en ik heb laatst gehoord over de tweezitter voor achterop, maar ik heb mijn twijfels over de veiligheid en het gemak ervan. Daarom zou ik graag jouw ervaring willen horen?

Groetjes Lucienne

Reactie voor op de website?

4.8. Ervaring met tweelingzitter/duozitter

Hoi Lucienne,

Ik rijd al een jaar rond met een duozitter achterop. Wij hebben dan wel geen tweeling, maar 4 kinderen kort op elkaar! Dus ik heb regelmatig mijn fiets vol. De oudste 2 kunnen wel zelf fietsen, maar als ik alleen met 4 kinderen op de fiets weg moet, is dat nog te moeilijk. Dus dan zit de jongste van 2 jaar (bijna 3) op een stoeltje aan het stuur, de twee middelste van 4 en 6 zitten samen op de duozitter. Het opstappen gaat makkelijk, omdat ik een dubbele standaard heb (soort brommerstandaard!) dan eerst de jongste voorop, dan de oudste (direct achter het zadel) erop en dan de jongste van die twee achterop. Het wegrijden is wel even wennen, maar eenmaal op gang gaat het prima! Wel moeten de kinderen leren een beetje stil te zitten op de fiets, want als ze allebei heen en weer gaan wiebelen, is het moeilijk je evenwicht te houden!

Ik moet wel zeggen, dat het wel wat zwaar is, zodat ik er geen hele kilometers mee kan fietsen! Maar zo in de stad rijden gaat prima! Wil je meer weten, dan mail maar!

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

4.9. Informatie gezocht over duozitje

Wij zoeken informatie over een duozitje voor achterop de fiets.

Ilonka

Reactie voor op de website?

4.10. Verlengde fiets

Hallo allemaal,

Ik heb 4 dochters van 6, 4 en een tweeling van 3. De oudste fietst zelf en de andere drie heb ik op een verlengde fiets. De bagagedrager is bijna dubbel zo lang en daardoor kunnen er veilig twee kinderen in een zitje achterop zonder het gevaar dat de achterkant kiept. Mijn man werkt in de revalidatie techniek en daar worden deze fietsen gebruikt voor mensen met kinderen die speciale zitjes achterop moeten hebben. Bekende merken zijn Van Raam, Huka en Nijland.

Groetjes Hennie

Reactie voor op de website?

4.11. Fietsen met je meerling

Ik ben de trotse moeder van een eeneiige meisjes tweeling, Myrthe & Jolijt. Zij worden in april 3 jaar. Zelf vind ik dat ik een geweldige oplossing heb om lekker ontspannen te kunnen fietsen met mijn kletsgrage meiden. Ik heb verleden jaar een bakfiets bij www.bakfiets.nl aangeschaft. De meiden zitten op een bankje in 3-puntsgordels in de bak, vanzelfsprekend. Ze kunnen alles zien en laten mij dat ook graag weten. Alle mensen krijgen een zwaai van ze.

Hier in Enkhuizen ben ik toch nog wel een bezienswaardigheid met de fiets, dus ze krijgen genoeg aandacht. Van de zomer hebben ze hun beker drinken mee en soms zitten ze gezellig te lezen. Nu ze naar de peuterspeelzaal gaan is het ook erg handig om nadat ik hun heb afgezet op school, nog even boodschappen te halen. (er past erg veel in).

Nog 4 weken en dan komt nummer drie (ja, het is er nu 1!) en ook daar heeft Maarten van Andel aangedacht! Er is nog een langere versie van deze bakfiets! Dan kan ik eerst de maxi cosi erin bevestigen en daarna kan er nog een bankje ingeplaatst worden. In totaal kun je dus 4 kinderen vervoeren in de bak. Ook is het mogelijk om er gewone fietszitjes op te plaatsen.

En het mooie van deze fiets is... er zitten versnellingen op. Dit is erg handig in dit winderige Holland. Het fietst gewoon lekker en zeker niet zwaar. Ik kan voorlopig heerlijk fietsen met mijn kinderen (tot ongeveer 6 jaar kunnen ze er in zitten) en ik heb zicht op ze, omdat ze voor mij zitten en geniet van alles wat zij zien en zeggen.

Nieuwsgierig? Ik heb leuke foto's van de meiden in 'hun bak'. Ook kun je de website bezoeken.

Suc6 ermee.
Groeten, Mariska

Reactie voor op de website?

4.12. Trailgator tandemstang voor kinderfiets

Kijk voor info op: www.fietsenconcurrent.nl, daar hebben ze een nieuw soort tandemstang (de trailgator) hij is erg makkelijk in gebruik en onderweg af en aan te koppelen.

John

Zie ook Lopen en Fietsen in de rubriek vervoer.

Reactie voor op de website?

4.13. fietskar

Hoi,

Heel graag zou ik je foto's ontvangen. Aangezien we naar zo iets op zoek zijn. Alvast bedankt!

groetjes

Reactie voor op de website?

4.14. Onze tweelingfiets

Wij hebben een tweedehands tweelingfiets op de kop kunnen tikken. Het is een speciaal geconstrueerde fiets met twee zitjes achterop. Deze fiets is dus extra stabiel. Je kunt er zelfs 3 kinderen op vervoeren. Mij lukt dat niet, maar mijn man (is sterker) wel. Maar 2 dochters achterop, toch al zo'n 40 kilo extra, fietst zeer comfortabel, mede dankzij de versnellingen. Een aanrader (niet goedkoop, maar een goede investering!)

Willemijn

Reactie voor op de website?

4.15. Duowagen

Hoi,

Ben sinds kort moeder van 2 kindjes en op zoek naar twee dingen. Ten eerste zoek ik een manier om 2 kindjes veilig op de fiets te vervoeren. En dan wil ik liever niet een gewone fiets gebruiken, want dat is te link bij ons in het dorp. Het liefst wil ik iets van een bakfiets. Wie heeft er ervaring mee. Ten tweede wil ik graag weten naar wat voor een type duowagen ik moet kijken al ik een wagen wil met grote wielen eronder. Ik duw me helemaal suf met mijn graco op de hobbelige zandweg naast ons huis.

bedankt

Reactie voor op de website?

4.16. Ervaring met duowagen

Hoi Karin,

Ik heb een tweelingterreinwagen (lichtgewicht) die kan je bij wijze van spreken met 1 vinger kunt voortduwen. Maar het makkelijke van deze wagen is dat deze ook achter de fiets kan worden bevestigd. Dan demonteer je het voorwiel en monteer je de bike-set, en zo heb je dan een fietskar(buggy). Ik heb er in ieder geval heel veel plezier van gehad.

groetjes Anja

Reactie voor op de website?

4.17. Hoe vervoer je best drie kleine kindjes op de fiets?

Hallo allemaal,

Momenteel ben ik gelukkig zwanger van ons derde kindje en vraag me nu al af hoe ik ze het best ga vervoeren strakjes. Als het kleintje geboren is zijn onze andere kindjes 2.5 en 3.5 en ik zou alles (van en naar school, kleine boodschapjes...) met de fiets "moeten" doen. Mijn echtgenoot neemt de wagen mee op de baan dus...

Nu twijfelen we een beetje tussen een fietskar (vb Dolphin XL van Winther) en dan de oudste in een fietsstoel of een bakfiets (type huifkar, maar die zijn wel erg duur en heb ik enkel gezien op 't internet en weet er niets over). Maar ik hoop dat jullie me een berg tips en advies kunnen meegeven! Een dubbele buggy is geen optie, want de afstand naar school is daarvoor net iets te ver. De aankoop van zo'n "groot" stuk vraagt toch wat denkwerk.

Ik las trouwens dat de kindjes in zo'n fietskar (van dolphin) tot ongeveer 6 jaar kunnen zitten. Is dat utopisch? Maar als het waar is, dan klinkt dat als muziek in de oren. Hoe doen jullie dat?

Wie weet raad? Alvast bedankt.

Ann

Reactie voor op de website?

4.18. Voor Ann, 3 kinderen op een fiets

Hoi Ann

Als het aan mij ligt zou ik je de fietskar adviseren, m.i. heeft die als voordeel boven een bakfiets (die trouwens wel heel cool eruit zien) dat je de kar kan loskoppelen, met de kinderen er nog in, zelfs slapende, en dat je hem zo de winkel inrijdt, of je eigen huis en de kinderen slapen lekker verder. Ik heb de dolphin fietskar (gewoon model dus niet xl) gekocht toen onze 4e nog net niet geboren was, onze oudste was toen net 5 en ze vinden het geweldig om er in te zitten.

Dus toen de baby geboren was fietste ik, met de baby in een draagdoek 1 kindje achterop en twee in de fietskar. Ik heb de baby er vanaf 3 maanden invervoerd in zo,n speciaal bayschelpje (die zijn ook te huur bij baby-rent of anders goed 2e hands te koop) dan kan er ook nog prima een kind naast zitten, en de boodschappen ook nog in het speciale boodschappen vak. (trouwens als je de kar als wandelwagen gebruikt en je hebt dat vak vol hebt met boodschappen en je haalt de kinderen eruit, kiepert de kar wel achter over, net als een volle buggy).

Onze kinderen zijn nu 3, 5, 7, en 9 en ik gebruik de kar nog heel vaak, voor boodschappen, om andere grote dingen in te vervoeren (wij hebben geen auto, dus ik zeg altijd maar dat dit onze auto is, en met een beetje goede wil kan er veel in hoor) Bij slecht weer fiets ik ermee naar school en zitten die van 3 en 5 er samen in en het dak kan ook nog dicht. Bij hele hoge uitzondering zitten zelf de oudste twee er nog in. Als ze er samen in zitten is het wel erg zwaar voor mij om te trekken, en in de breedte hebben ze zelf niet veel zit ruimte, en het dak kan dan ook niet meer dicht. En qwa kilo's kan het nog wel, want de kar kan 60 kilo dragen, maar of jij als moeder dat trekken wil is een tweede vraag, ik heb daarbij wel veel plezier van mijn fiets met 7 versnellingen, vooral ook omdat we hier soms een berg op moeten.

Nou ik hoop dat je hier wat aan hebt, en ik wens je een goede zwangeschap verder.

groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

4.19. Fietsstoeltje

Hoi,

Graag wil ik reageren op fietsen met tweelingen. Ik heb een tweeling nu 12 jaar. Toen ze klein waren zat er eentje achterop en eentje voorop, maar later als ze een beetje groter werden zaten ze allebei achterop. In ons dorp had een fietsenmaker een duozitter uitgevonden, je moest alleen opletten dat de eerste altijd als laatst eraf ging. Voor mij is het toen een uitkomst geweest. Ik was er toen erg blij mee. Ik weet niet of ze overal te koop zijn maar in iedere geval wel in ons dorp.

groetjes Maria

Reactie voor op de website?

4.20. Kinderzadeltje op voorstang

Graag zou ik van iemand een foto ontvangen met daarop een voorbeeld van een kinderzadeltje op stang. Wij hebben een tweeling van 4-jaar en ondanks dat onze dochter niet veel weegt voor haar leeftijd wordt het toch wat onstabiel op de fiets. Het lijkt mij een mooie en bovenal goedkope oplossing maar ik kan me er niet zo heel veel van voorstellen hoe dit precies aan een damesfiets is bevestigd. Bijvoorbaad onze dank.

Groetjes, Karin

Reactie voor op de website?

4.21. Bakfiets

Bakfietsen zijn over het algemeen inderdaad erg duur, maar persoonlijk vind ik het wel de moeite waard, zeker gezien de tweedehandsmarkt ervoor. Kijk eens op www.tuk-tuk.nl voor een bakfiets voor een iets aardiger prijs!

Groetjes en succes, Marjon

Reactie voor op de website?

4.22. Cargobike Long?

Monique,

Wij overwegen de aanschaf van een Cargobike via bakfiets.nl voor onze 2 jongens. Om een beetje op de toekomst voorbereid te zijn overwegen we de lange versie. Heb je die al? Hie zijn de rijeigenschappen?

Hoor graag en als je foto's hebt? leuk!

MvG

Reactie voor op de website?

4.23. Een tweeling mee op de fiets

Beste Martine en anderen,

Heb zelf twee meisjes, een van anderhalf, een van tweeeneenhalf en een duozitter zou echt een uitkomst zijn. Graag zou ik er een foto van zien, en eventueel een merk, of waar ik er eentje zou kunnen vinden. Op het internet zijn er vrij weinig vondsten en ik woon helemaal in Hongarije, dus ik kan ook niet even navragen bij de fietsenmaker. Als iemand een idee heeft, mail me ajb.

Alvast bedankt voor de hulp,

Reactie voor op de website?

4.24. Re: een tweeling mee op de fiets

Hoi

Iemand (uit Hongarije) vroeg naar een plaatje van een duozitter: kijk eens op www.Twinkeltje.nl (onder fietskarren) daar hebben ze twee soorten, misschien brengt jou dit op een idee. Ik vraag me alleen af waarom je niet een kindje voorop doet en een achterop, je jongste is toch nog maar anderhalf? Misschien is een fietskar ook een idee voor je.

Succes ermee, groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

4.25. Stukje over de kinderkarren.

Dit stukje kwam ik tegen bij de site van de fietsersbond. Is het gevaarlijk om een kind in een fietskar te vervoeren? Nee. De meeste ouders vinden een kinderkar juist veiliger en dat blijkt ook uit onderzoek.

Edwin Crombags probeerde op de testdag voor het eerst een kinderkar uit. En nee, hij vond het helemaal niet eng om zijn baby van vijf maanden in de kinderkar te vervoeren. ‘Minder eng dan de Maxi-Cosi achterop de bagagedrager bevestigen. Daarin zie je de baby op en neer stuiteren. In de kinderkar ligt het kind veel stabieler.' De baby viel tijdens ieder testrondje in slaap, tijdens iedere pauze even wakker, bijtanken en dan weer lekker slapen in de kinderkar.

Sommige ouders die voor het eerst met een fietskar rijden, rijden wel iets voorzichtiger, zoals Albert Nieuwenhuis, vader van de jongste testrijder, van 4,5 maand: ‘Automobilisten houden er niet altijd rekening mee dat je met een kar een stuk langer bent.' Andere ouders hebben juist het idee dat ze met een fietskar meer opvallen in het verkeer. Een oranje vlaggetje op de fietskar kan daarbij nog helpen. Roel Vonk doet testritjes met dochter van vier jaar en een baby van zeven maanden. Hij houdt ervan om in een zware versnelling stevig door te trappen, en dat gaat met een fietskar prima zolang hij niet plotseling keihard op de rem hoeft te trappen. Alleen in de bochten houdt hij wel een beetje in om te voorkomen dat de kar gaat kantelen. De ene kar heeft meer die neiging dan de andere. Vonk: ‘In het kinderzitje zit het kind veel hoger en dat vind ik gevaarlijker. Als je wordt aangereden, valt het kind veel harder. Bij een botsing wordt een fietskar ook eerder weggeduwd dan dat die omslaat. De constructie van buizen en harde bodem biedt dan bescherming.' Dat bleek ook uit onderzoek van een aantal jaren geleden in Duitsland en Zwitserland. Bij botsproeven met een auto werd de kinderkar door de bumper vooruit geschoven. Een fiets (met kinderzitje) werd eerder geschept waarbij fiets en kind direct de klap van de auto krijgen.

Een recenter onderzoek ‘Tykes and Bikes' van de American Medical Association (2000) telde het aantal ongevallen dat met een kinderkar en een kinderzitje gebeurt. Tegenover zes ongevallen met kinderkarren stonden 43 ongevallen met kinderzitjes. Doordat onbekend is hoeveel kinderkarren en kinderzitjes in de Verenigde Staten gebruikt worden, zeggen de cijfers nog niet zo heel veel. Maar wat opvalt is dat met een kinderzitje ongelukken gebeuren doordat de fiets omvalt bij het op- en afstappen, de kind van de fiets afvalt of doordat de voeten van het kind tussen de spaken komen. Al deze ongelukken komen niet of zelden voor bij een kinderkar. Wim Kok, eigenaar van een fietsenwinkel in Utrecht die gespecialiseerd is in kinderkarren, weet uit ervaring met klanten dat er ook in Nederland met kinderzitjes veel van dit soort ongelukken gebeuren. Jaarlijks worden in Nederland vijfduizend kinderen in het ziekenhuis behandeld nadat een voetje bekneld is geraakt tussen de spaken.

Hoe komt het dan dat veel mensen het idee hebben dat een kinderkar gevaarlijk is? ‘Het is puur gewenning', zegt Wim Kok, ‘We zijn er zelf niet mee opgegroeid. Het liefst houden we de kleine in onze armen, of zo dicht mogelijk bij je, en dus voor in een kinderzitje. Je moet heel wat overwinnen om je kleine achter je in de kar te zetten.' Een spiegeltje op het stuur, zodat je kunt zien wat er achter je gebeurt, kan hierbij helpen. Wie eenmaal aan de fietskar gewend is, wil niet meer anders: een fietskar is gewoon veiliger.

Tekst: Anne van Voorthuizen

Cindy

Reactie voor op de website?

4.26. Fietszadel voor op bij damesfiets

Hallo Martine,

Misschien is het al lang geleden dat jij deze informatie op de site hebt gezet. Toch wil ik graag wat informatie van jou over het fietszadeltje voorop, evt. een foto per mail of de naam van de fietsenmaker die deze heeft gemaakt.

Alvast bedankt.

Reactie voor op de website?

4.27. Bakfiets

Beste Mariska,

Ik zag je stukje over de moderne bakfiets op de website van "groot gezin". Wij overwegen de aanschaf van zo'n fiets voor onze dochters van ruim 3 en onze dochter van 10 maanden. Punt van overweging is o.a. nog of de fiets niet erg onstabiel wordt bij twee kinderen van ongelijk gewicht in de bak. Weet jij hier iets meer van?

Verder ben ik erg benieuwd hoe de fiets zich houdt als het bijvoorbeeld flink waait; kom je dan nog enigszinds vooruit? En verkeersdrempels e.d.; "vliegen" je kinderen dan de lucht in, of valt dat mee? Je zou me erg helpen met deze praktijkinformatie! En ik ben natuurlijk ook benieuwd naar foto's, als je die hebt.

Bij voorbaat dank! Met vriendelijke groet,
Ariane

Reactie voor op de website?

4.28. Jonge tweeling op de fiets

Ik heb een tweeling van bijna 8 maanden. Nu het zomer wordt, willen we graag gaan fietsen. Wie heeft er ervaring met jonge kinderen op één fiets. Welke kinderzitjes komen hiervoor in aanmerking? Een bakfiets is voor ons geen praktische oplossing omdat we in Amsterdam wonen en het parkeren van een bakfiets een probleem oplevert.

Ik ben benieuwd naar een reactie!

Menno

Reactie voor op de website?

4.29. Jonge tweeling mee op een fiets.

Hoi Menno,

Ik denk dat een fietskar dan voor jullie ook een probleem zal zijn, of je moet er een kunnen vinden die in een handomdraai in te klappen is. Maar ik zou zeggen kijk eens op www.twinkeltje.nl onder fietskarren (even helemaal naar beneden scrollen) vind je ook fietsstoeltjes en ook een leuke mand voor twee kinderen van jonge leeftijd.

Succes Gonny

Reactie voor op de website?

4.30. Fietskar hema

Hoi,

Wij wonen dan in Amsterdam noord en hebben de fietskar van de hema. Deze is in een mum ingeklapt en kun je hem vrijwel plat gevouwen tegen de wand van je eventuele box of schuurtje zetten. Ik vind het ideaal, juist in een stad als amsterdam, waar ik het gevaarlijker vind om met 2 kids op je fiets te rijden. Maar dat is mijn mening.

Cindy

Reactie voor op de website?

4.31. Phil en ted buggy

Wij hebben twee kinderen met een leeftijdsverschil van 20 maand. Wij zweren bij de duo buggy van Phil en Ted, de driewielige mountainbuggy. Daar zitten/liggen de kinderen onder elkaar en doordat de buggy goed in elkaar zit, grote wielen, goed regenscherm ed. kan ik bij weer en wind altijd bijvoorbeeld onze honden met buggy in het bos uitlaten!

Reactie voor op de website?

4.32. Fietszadel op de damesfiets

Ook ik zou graag een foto willen van een extra zadel op de fiets. En eventueel adresjes van waar je dat kan laten doen. Ik heb een dochter van bijna 3 en 1 van ruim 1. Het zijn beide grote en flinke dames. Die van 1 past bijna niet meer in t voorzitje (ik moet echt proppen om die beentjes erdoor te krijgen). Maar de oudste is nog te klein om zelf te fietsen. Een fietskar hebben we uitgeprobeerd. Rijdt heerlijk maar is hier teveel gedoe (heel klein achterpad).

alvast heel erg bedankt

Gr Nathalie

O en weet iemand tot welk gewicht er op zo'n dubbel achterzitje kan?

Reactie voor op de website?

4.33. Fietsen met je kids

Ik wilde ook geen fietskar om dezelfde reden als jij: leuk om met ze te kletsen en je hebt sowieso meer kontakt. Onze jongens zijn inmiddels ruim 2 jaar en zijn 'groot' geworden op de z.g.n. moederfiets ofwel de Sparta Amazone. Het is een aanschaf, maar wel de moeite waard. Als onze jongens zelf kunnen fietsen ruil ik hem weer in voor een 'normale' fiets. Maar dat mag nog wel even duren... Succes!

Ellen

Reactie voor op de website?

4.34. Verlengde fiets

Hennie (3.10)

Weet je ook adressen waar de verlengde fiets worden verkocht? Het liefst in Zuid-Holland.

Jacqueline

Reactie voor op de website?

4.35. Fietskar, welke is het handigst?

Ik ben aan het kijken hoe ik die drie van ons (bijna 2, 3 en 5 jaar oud) het makkelijkst zonder auto maar lopend gaat ook niet, dus iets daar tussen in, vervoerd krijg. Ik denk aan een fietskar, maar wij wonen hier wel in de heuvels en het lijkt me wel erg zwaar. Dus het moet een lichte fietskar worden, maar die zijn erreg duur! Heeft iemand ervaring met fietskarren in de heuvels?

Groeten, Christien

Reactie voor op de website?

4.36. Mijn fietskar ervaring

Hoi Christien

Volgens mij zijn de meeste fietskarren van tegenwoordig niet zwaar. Het zijn meer je eigen kinderen die het gewicht bepalen is mijn ervaring. Een fiets met, tenminste, 6 of 7 versnellingen is naar mijn mening nog belangrijker.

Maar misschien moet je anders eens kijken of een add-bike aanhangfietsje niet iets voor je oudste is. Dan kan er nog een kind voorop en een achterop. Als de oudste op het aanhangfietsje een beetje goed mee trapt, maakt het dat voor jou een stukje lichter. De berg af laat ik me vaak duwen door mijn kinderen op het aanhangfietsje dat vinden ze altijd wel lachwekkend.

Succes er mee, Gonny

Reactie voor op de website?

4.37. Twee kinderen achterop de fiets

Laatst heb ik heel internet afgezocht naar een duozitje voor achterop de fiets, niet omdat wij een tweeling hebben, maar onze kinderen zijn nu 2 en 3 jaar oud en de jongste kon niet meer voorop de fiets.

Ik vond de duo zitjes nogal duur namelijk 105 euro dus ben ik verder gaan zoeken. Bij Halfords heb ik een bagagedrager voor op een sportfiets gekocht, en die heeft mijn vader achter op mijn gewone degelijke damesfietsbagagedrager geschroefd. helemaal achterop hebben we het normale kinderzitje geplaatst, en tussen het zitje en de zadel (dat we iets naar voren hebben gezet) een kussentje gemaakt. Een paar losse stepjes eraan geschroefd en toen was het klaar. Nu was ik 13 euro kwijt aan de bagagedrager en 6 euro voor de stepjes.

Je moet wel oppassen dat je fiets niet kiept, maar dat moet met een dure duozitter ook!

groetjes: Marieke

Reactie voor op de website?

4.38. Zadel vóórop damesfiets?

Ik heb iets gelezen over de mogelijkheid om een speciaal zadel voorop een damesfiets te bevestigen. Dit lijkt mij ideaal voor het vervoer van mijn kinderen van 5 + 3; op de dagen dat de oudste niet zelf mee kan fietsen naar school, omdat ze na school naar de buitenschoolse opvang gaat. Ik heb heel veel pogingen ondernomen om meer informatie hierover te krijgen, maar tevergeefs. Wie kan me verder helpen? Graag met adressen en foto's.

Alvast bedankt voor het meedenken! Gerda

Reactie voor op de website?

4.39. Kinderzadel op de buis

Wij hebben nu ook een kinderzadel voor op de schuine stang van de damesfiets, deze is met een rugleuning en voetsteunen € 49.50 incl. verzenkosten.

Reactie voor op de website?

4.40. Fietskar tot wandelwagen

Kun je de Hema fietskar ook ombouwen(makkelijk) tot een wandelwagen?? Is de fietskar prijzig?

Ik hoor graag van je!!

groet Annemarie

Reactie voor op de website?

4.41. Vraag over fiets

Hoi,

Ik heb een tweedehands tweelingfiets merk Nijland op het oog. Alleen vind ik de bagagedrager erg kort. Hebben jullie deze zelf verlengd met een duodrager? Voorlopig kan ik er nog 1 vóór en 1 achterop, maar omdat ik deze fiets wil gaan gebruiken totdat de tweeling zelf kan fietsen, moeten ze op een gegeven moment beiden achterop. Is dit te doen. Ik hoor graag van je.

Groetjes, Marjolein

Reactie voor op de website?

4.42. Baby voor op de fiets

Dertien jaar geleden toen onze oudste dochter geboren werd heeft mijn man een babyfietsstoeltje gemaakt waar je een baby in kunt leggen. Het kindje kijkt naar je toe. Wij hebben veel plezier gehad van dit stoeltje. Wij kregen zoveel reacties dat we ze zijn gaan verhuren. Kijk op www.traveljack.nl. Na onze derde kregen we een drieling. We hadden toen in 4 en half jaar 6 kinderen. Voor alle vervoersproblemen hebben we altijd een oplossing gevonden.

Reactie voor op de website?

4.43. Phil en Ted buggy

De buggy waar jullie het over hebben is dit dezelfde als de "E3 Explorer Duo van Phil en Ted"? En waar is deze te koop, ik ben sinds kort op zoek, maar heb nog geen leverancier gevonden (moet zeggen, dat ik nog niet echt intensief heb gezocht).

Elena

Reactie voor op de website?

4.44. Fiets geschikt voor het vervoer van 3 kinderen

Er is een fiets geschikt voor het vervoer van 3 kinderen. Op het voorwiel zit 1 Bobike kinderzitje. Op de 2 achterwielen zitten 2 Bobike kinderzitjes. De fiets is zeer stevig en veilig. De fiets heeft 3 versnellingen. Het voordeel van deze fiets is dat je niet hoeft af te stappen bij de stoplichten. Tevens zitten de kinderen met de rug naar je toe. Ze kunnen zo dus lekker kijken.

E. Vink

Reactie voor op de website?

4.45. Korte versie

Op zowel de korte als langere versie proefgereden. Uiteindelijk toch de keus laten vallen op de korte. Net even iets stabieler dachten wij. Gewoon een flinke fietstas erbij kopen voor meer opbergruimte. De 2 meiden (10 maand) vinden het een prima aankoop.

Hans

Reactie voor op de website?

4.46. Baby in de bakfiets

Wij hebben een bakfiets (cargobike long van bakfiets.nl) en we zoeken naar een goede manier om de maxi cosi van onze dochter (1 maand) er in te monteren. Heeft iemand tips of ervaring?

Melinda

Reactie voor op de website?

4.47. Fietskar voor 3 kinderen?

Na verschillende reacties te hebben gelezen, vraagik maar of iemand van jullie weet of er fietskarren zijn geschikt voor 3 kinderen (draagkracht zo'n 50-60 kg gewenst)? Die misschien ook geschikt zijn om mee te wandelen. Ik heb geen meerling, maar ze volgen wel allemaal kort op elkaar.

Belinda

Reactie voor op de website?

4.48. Fietskar voor 3 kinderen?

Na verschillende reacties te hebben gelezen, vraag ik maar of iemand van jullie weet of er fietskarren zijn geschikt voor 3 kinderen (draagkracht zo'n 50-60 kg gewenst)? Die misschien ook geschikt zijn om mee te wandelen. Ik heb geen meerling, maar ze volgen wel allemaal kort op elkaar.

Belinda

Reactie voor op de website?

4.49. Kinderzadel voor op damesfiets

Ik ben op zoek naar zo iets dergelijks en heb een plaatje gevonden bij Kok fietsspecialist in Utrecht.

Tesselaar

Reactie voor op de website?

4.50. Zadeltje voorop de fiets

Ik was ook op zoek naar zo'n zadeltje voorop de fiets, het leek mij de meest handige oplossing. Helaas heb ik gehoord dat ze niet veilig zijn omdat het kind makkelijk met de voetjes tussen de spaken van het voorwiel kan komen.

Akke

Reactie voor op de website?

4.51. Zadeltje voor vóór op de fiets?

Vraagje, hoe zit dat zadeltje aan je frame vast? Ben druk opzoek naar een zadeltje voor vóór op de fiets voor een driejarige die uit de bobike is gegroeid. Achterop heb ik al een 3-jarige zitten. Maar de bobike begeeft het bijna.

Nicole

Reactie voor op de website?

4.52. Reactie op "baby in de bakfiets"

Hoi,

een vriendin van me heeft een soort onderstel dat je in de auto kunt monteren en waarop je de maxicosi heel makkelijk vastklikt (dus hoef je dan niet te sjorren met de gordels. Misschien kun je zo'n onderstelletje ook wel in je bakfiets monteren, zodat je de maxicosi zelf er alleen nog maar hoeft in te klikken.

Succes!

Reactie voor op de website?

4.53. Drie kinderen en de fietskar

Wij hebben een kidcar, volgens mij 1 van de breedste fietskarren. Kwa gewicht zou die kar best drie kinderen onder de 5 kunnen hebben, behalve dat het wel wat zwaar trappen zal worden, maar ook bij deze relatief brede kar wordt vermoedelijk gewoon te krap in de breedte. Ook kwa gordels is zo'n kar daar niet op berekent. Ik denk dat het gewoon niet kan, of de kar wordt zo breed (1m) dat deze bijna nergens meer door heen kan.

Een praktische oplossing is om een bijzondere fiets, zoals een bakfiets of kindertandem, te combineren met een fietskar. Wij doen dat met een kindertandem, voordeel is dat het oudste kind voorop zit, lekker mee trapt en ook veel over het verkeer opsteekt. Wij zijn uiterst tevreden over de zeer degelijke fiets van www.onderwaterfiets. nl De combinatie met een fietskar er achter is geen enkel probleem en fietst zeker zo gemakkelijk als bij een gewone fiets met kar er achter!

Johan

Reactie voor op de website?

4.54. Fietsvervoer

Hallo allemaal,

Wij zijn een gezin met 3 kinderen, 7 & 5 jr. en 8mnd. Helaas zijn wij genoodzaakt om andere oplossingen te zoeken voor het vervoer met de fiets, onze oudste heeft een lichte verstandelijke en motorische beperking, hij kan dus niet fietsen op 2 wielen en het verkeer geeft hem te veel prikkels, onze middelste van 5 heeft kanker en is gewoon te vermoeid of ziek om te kunnen fietsen. En ja de kleinste spreekt voor zich.

Wij zijn gaan zoeken naar een oplossing en kwamen uit bij de cargobike long. Deze zijn alleen verschrikkelijk duur. Nu vonden wij ze op internet bij www.bakfietsweb.nl. het was even sleutelen maar nu hebben we zo'n fiets voor meer dan de helft minder. Ik moet zeggen het huifje is niet zo makkelijk als bij de originele versie. Onze jongste kan nog niet zitten en de maxi-cosi daar wordt ze te groot voor.

Ik ga nu kijken of ik misschien een fietsstoeltje kan monteren op het voorste bankje. Als daar tips voor zijn hoor ik het graag.

Groetjes Diane

Reactie voor op de website?

4.55. Waarschuwing Cargobike long en maxicosi

Wij hebben na uitgebreid proefrijden op verschillende soorten fietsen gekozen voor de Cargobike long om onze drie kinderen te vervoeren (5 en 2 jaar en een baby van 4 maanden). Doorslaggevend zijn de rij-eigenschappen, die zijn echt heel erg goed (de korte is nog beter).

Voor de baby hebben we in plaats van de voorste bank een geveerde maxicosihouder van Steco laten monteren. Zo is er (net) voldoende ruimte voor de twee grootste kinderen op de achterbank en de baby voorin.

Nu blijkt er een groot nadeel aan deze oplossing te kleven. Door de maxicosi voorin te plaatsen (wij kozen daarbij ook nog voor een opstelling waarbij de baby ons aan kan kijken en dus tegen de rijrichting inzit) zit ze dicht bij het (vrij kleine) voorwiel. Even technisch: dus ver van het midden en dus bij het horizontale draaipunt van de fiets vandaan. Dat betekent dat schokken (vooral korte hobbels als putdeksels en straatsteentjes waar we er in de historische binnenstad waar wij wonen heel erg veel van hebben...) erg hard doorkomen.

Dat schokeffect wordt nog versterkt door het kleine voorwiel. De vering van de Steco-opstelling vangt de klap in eerste instantie op, maar omdat de veren zelf niet gedempt zijn veert het zitje te hard terug in zijn uitgangspositie. Daardoor komt de baby bij iedere snelheid boven stapvoets met haar hoofd los van de leuning en dat is uiteraard niet goed. Let wel: de producten zijn als zodanig in orde, maar het samenspel tussen fiets, positie van het zitje en de veerconstructie niet.

Ik ga proberen - in samenspraak met de fietsenwinkel - het probleem op te lossen en kom er dan op terug. Als een van de lezers een oplossing weet houd ik me van harte aanbevolen!

Erik

Reactie voor op de website?

4.56. Waarschuwing Cargobike long en Maxicosi - oplossing

Onder 4.55 hebben we gemeld dat er een probleem was met de Maxicosi en de Cargobike long en dat we hierop terug zouden komen als er een oplossing is gevonden. Welnu, die is er en hij is heel eenvoudig gebleken. Aan de Steco-opstelling zitten spanbanden om de Maxicosi mee te bevestigen. De bedoeling is de spanbanden aan het frame van de Steco vast te haken, over het scharnierpunt van het handvat van de Maxicosi te trekken en dan met het andere uiteinde weer aan het frame van de Steco vast te haken.

Door de ene kant van de spanbanden gewoon vast te maken aan het frame van de Steco, en de andere kant niet weer aan de Steco-opstelling maar aan de voorrand van de bak van de Cargobike te bevestigen, ontstaat enige veerdruk in neerwaartse richting (veerspanning) op de vering van de Steco. Deze dempt bij korte hobbels niet de neergaande maar wel de opgaande (uitverende) beweging en nu zit onze dochter zowel goed vast als dat ze niet zulke harde schokken te verwerken krijgt. Zo kunnen we in normaal tempo probleemloos door de stad rijden.

Erik

Reactie voor op de website?

4.57. Maxicosi op verhoging in bakfiets?

Ik ben op zoek naar meer informatie over een (houten) verhoging voor in de lange bakfiets. Op deze verhoging kan de maxi cosi geplaatst worden zodat de 2 kinderen op het eerste bankje wat meer beenruimte hebben. Deze verhoging schijnt ergens in Amsterdam gemaakt te worden en ik geloof dat je er in eerste instantie 100 euro voor betaald. En als je hem weer inlevert krijg je 100 euro terug. Weet iemand waar je dit onderstel kunt kopen en heeft iemand er ervaring mee?

Bedankt? Anita

Reactie voor op de website?

4.58. Vragen over duo zit en buggydrager.

Hallo,

Onze tweeling is nu 15 mnd. en ik wil ze graag samen achter op de fiets meenemen. Ook wil ik een buggy meenemen. Wie weet waar er verlengde bagagedragers (duozitters) te koop zijn en wat kosten ze? En wie weet of er ook buggydragers bestaan voor een tweelingbuggy van 10 kilo, waar ik die kan kopen en wat ze kosten?

Ik ben al een poosje op zoek, maar heb nog niets kunnen vinden. Een kind voorop en een kind achterop vind ik niet prettig en ze zijn al snel uit een voorstoeltje gegroeid. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Groetjes van Frederique

Reactie voor op de website?

4.59. Bakfietsen

Bakfietsen: Bakfietsen voor Iedereen: Zie www.familybike.nl. Kijk voor de leuke aanbieding voor leden van de vereniging "Groot Gezin" in het verenigingsblad nr. 62

Reactie voor op de website?

4.60. Fietskar ombouwen tot wandelwagen - inklapbaar

Hoi!

Wij verkopen zeer goede kwaliteit fietskarren die in een mum ingeklapt kunnen worden. Ze zijn ook heel eenvoudig om te bouwen tot wandelwagen. Ze worden helemaal compleet geleverd!

Goede, degelijke kwaliteit uit Duitsland. En zeer scherp geprijsd! Diverse modellen en kleurstellingen.

Nieuwe aanhangers tegen 2ehands prijzen.

Voor vragen en foto's kun je me gewoon mailen!

Groeten,

Reactie voor op de website?

4.61. Zadeltje op de stang

Wij hebben een tweeling, forse meiden, 4.5 jaar (20 kg). Vorig jaar heb ik bij de fietsenmaker (Utrecht)een zadeltje voor op een schuine stang (dames fiets) gekocht en een zadeltje voor op een herenstang. Ook op interternet te koop (en soms op maktplaats, als je geluk hebt). Stepjes zaten er ook bij. En gezellig om zo te fietsen, veel leuker en veel meer contact dan een zitje achterop, zelfs bij het in slaap vallen, geen probleem. In Cuba zie je vrijwel iedere fiets met een extra zadeltje op de stang, home made (niet zo luxe als hier) dat wel, maar wel functioneel.

Roos

Reactie voor op de website?

4.62. Bakfiets Gazelle

Als er iemand nog een bakfiets zoekt moet je een de bakfiets van gazelle bekijken. Het is de fiets van 2008 en fietst echt geweldig. Mijn tweeling vindt het erg leuk en je kunt ze mooi zien zitten.

Marja

Reactie voor op de website?

4.63. Reactie op Maxicosi op verhoging in bakfiets

Anita,

Die verhoging (of "brugje" als we het noemen) komt van WorkCycles in Amsterdam en de bedoeling is precies zoals je zei: om de Maxi-Cosi een beetje naar voor te verschuiven om ruimte achter te creeëren voor kinderen op het bankje. Het werkt prima en alles past toch (net) wel binnen het tentje.

Het is inderdaad €100 maar de statiegeld is echter €50 en niet €100. Deze dienst hebben we eigenlijk voor onze fietskopende klanten aangeboden. Klanten met fietsen elders gekocht mogen een brugje kopen. Het is sowieso makkelijk, zoals alles voor de Bakfiets.nl Cargobike, te verkopen.

Ik wil niet zo bot adverteren hier maar WorkCycles heeft een website en 2 winkels in Amsterdam: www.workcycles.nl

Groeten, (van WorkCycles)

Reactie voor op de website?

4.64. Verlengde bagagedrager voor twee achterzitjes

Beste Henry,

Ik las uw mail en ik denk een goede oplossing te weten. Wij hebben 3 kleine kinderen, waaronder een tweeling, deze tweeling werd geboren toen onze eerste 15 maanden was. Dus hebben wij een verlengde bagagedrager aangeschaft om zo twee GMG achterstoeltjes achter elkaar op de fiets te plaatsen. Ik had dus 1 kind voor en twee achterop mijn moederfiets. Nu de oudste te groot wordt voor het voorstoeltje hebben wij gekozen voor een andere manier van fietsen met onze 3 kleine kinderen. Onze verlengde bagagedrager is te koop, is slechts 3 weken gebruikt en nagenoeg nieuw. Wanneer u interesse heeft of wilt zien hoe het geheel er uit ziet dan kan ik u een foto sturen.

Neem gerust contact op voor meer info.

Groeten Annelous

Reactie voor op de website?

4.65. Zadeltje op damesfiets

Mijn zoons zijn nu 13 en 14 jaar oud. Ook ik reed jaren terug met een damesfiets met een extra zadeltje. Ze hebben erop gezeten vanaf 2,5 jr tot ze een jaar of ong. 9 jr. waren. Ideaal! Je voelt veel minder van het gewicht dan achterop en het is veel gezelliger. zelfs als ik er maar 1 tje bij me had kozen ze voor voorop.

Toendertijd, en ik zie ze nog wel vaak, kon je ze kopen in elke belgische fietsen winkel. Niet zo'n luxe verzie als in nederland maar de prijs ligt dan ook maar rond de 15 euro. Ik adviseer wel om er jasbeschermers voor het voorwiel bij te kopen dit maakt het een stuk veiliger. (op marktplaats, onder zadeltje kom je ze ook wel tegen)

Leony

Reactie voor op de website?

4.66. Tip: twee maxi-cosi's in de bakfiets

Hallo,

Ook wij zochten een oplossing voor fietsen met de tweeling. Wij kozen voor een bakfiets. Maar hoe doe je dat als ze nog niet kunnen zitten? In de Maxi-Cosi! Beetje passen en meten en het is gelukt. Kijk hier voor onze oplossing. Gaat echt super goed! Wij hebben de Babboe bakfiets, maar het past vast ook in andere 'rechte' bakken.

Hester

Reactie voor op de website?

4.67. Kinderzadel op buis damesfiets

Voor mensen die op zoek zijn naar een kinderzadel op de buis van een damesfiets zag ik de volgende bij Jonico Fietsspecialist in Utrecht:
  Kinderzadels op stang voor damesfietsen, leverbaar in meer dan 5 soorten, oa. voor: Fietsfabriek pack max, Sparta Amazone, Gazelle Bloom en zeer veel andere soorten, ook kunnen wij zeer veel soorten passend maken voor uw fiets..
Kijk voor meer info eens op: www.jonico.nl

John

Reactie voor op de website?

4.68. Bakfiets

Hallo,

Wij hebben een zoontje van bijna 3 jaar en een tweeling(meiden) van bijna 1 jaar. en we zijn aan het kijken voor een bakfiets. De babboe leek ons wel wat. Heeft iemand ervaring met deze bakfiets? Bij ons zijn nog wat heuveltjes. Een fietskar vond ik minder met mijn zoontje achterop.

groetjes Mieke

Reactie voor op de website?

4.69. Onze fietskar annex duowandelwagen TIP

Hallo,

Wij hebben een tweeling van inmiddels 3 jaar en nog een zoontje van 5. Toen ik destijds op zoek was naar een duowagen, hebben wij gekozen voor een fietskar van Chariot Cougar met vering. Niet goedkoop, maar wel ontzettend handig in gebruik. (overigens met alle opties niet duurder dan een Urban Jungle duo wagen met kinderwagen bak)

Voordelen:

Enige nadeel vind ik, de kar is prijzig, dus laat je niet zomaar buiten staan. Wanneer je er dus mee wilt fietsen, moet je 'm altijd eerst aan je fiets hangen, is wel binnen zo'n 5 minuten gebeurt, maar dan moet je ook je kinderen natuurlijk nog goed vast zetten, middels een 3-punts gordel over de schouders en nog een heupgordel. Je bent dus wel even wat tijd kwijt.

Voordeel is dan weel weer dat je ook altijd je "kinderwagen" bij je hebt (zo kon ik met de fiets met ze naar het zwembad (buitenbad). Maar nadeel is ook weer dat ik 'm niet zo ergens achter mijn fiets laat staan i.v.m. kans op diefstal, want de kar kan niet op slot (wielen kun je gemakkelijk demonteren, duwstang kan eraf, je kunt dan niet meer een slot ergens omheen hangen)

Maar ik had de kar dan ook bovenal als wandelwagen gekocht. Wij hebben er altijd heel veel plezier van gehad!

Manon

Reactie voor op de website?

4.70. Ja, de Gazelle fietskar!

Hallo,

Toch even vermelden dat ik helemaal weg ben van mijn Gazelle fietskar!Inderdaad geen goedkoop grapje, de basis was 600 euro, maar dan kun je deze ook ombouwen tot loopkar. (ik kreeg hem destijds van mijn schoonouders, maar die zagen het nut er ook van in). Ik heb er een wiegje bijgedaan omdat de eerste twee binnen elf maanden geboren werden. Zodoende zat Eleonoor al trots rechtop en Duco lag ernaast, in het wiegje. Altijd leuk voor de bekijks, heel erg licht in gebruik en tot een jaar of zeven - dus de kinderen- te gebruiken.

Nu zit de oudste ondertussen achterop, en Duco mag nu trots naast zijn jongste zusje zitten - Anastasia in dat wiegje. Ik vind het practischer dan een bakfiets, want je koppelt de kar los van je fiets en je loopt er een winkel mee naar binnen.

Overigens is het me al vaker overkomen dat ik vragen heb gehad waar dat wiegje te verkrijgen is. Het is veel lichter dan een gemiddelde maxicosy, neemt veel minder ruimte in beslag, met een opklapstandaard erg handig als je bijv, eens op een terras zit of zo. Ik denk dat het wel te vinden is op de site van Gazelle. Nogmaals, het is een hoop geld, maar laat mensen meedenken als er gevraagd wordt wat ze als kraamcadeau kunnen geven: centjes voor de fietskar!

Dees

Reactie voor op de website?

4.71. Reactie 3 kinderen op de fiets

Hallo

Ik heb zelf 4 kinderen en heb 3 kinderen op een speciale tweelingfiets vervoerd. Dit is een verlengde fiets met een verlengde bagagedrager voor 2 stoeltjes achterop. Doordat het achterwiel iets naar achter verplaatst is blijft de fiets stabiel. Ik had de oudste 2 kinderen achterop en de jongste in een stoeltje voorop de fiets. Dit beviel mij erg goed. Ik heb er met veel plezier op gefietst. Inmiddels kunnen de oudste 2 zelf fietsen en gebruik ik de fiets niet meer.

Gea

Reactie voor op de website?

4.72. FiliDuo tweelingfiets aangeboden van het Mannetje

Dit is de echte en enige veilige duo fiets. Met versnellingen dus ook voor een vrouw te doen qua gewicht. We hebben er vanaf een jaar totdat de kids 8 jaar waren gebruik van gemaakt.

Syl

Reactie voor op de website?

4.73. Zadel op stang

Kijk eens op: www.jonico.nl, op hun website staat dat ze meer dan 7 verschillende soorten zadels voor op een stang in hun winkel in Utrecht hebben.

John

Reactie voor op de website?

4.74. Zadel op stang

Hallo,

Vraag je over zadel op stang, waar laat je de voetjes van het kind? Ze kunnen zo tussen de spaken komen of niet?

Gr, Marjolein

Reactie voor op de website?

4.75. Tweeling op fiets

Reactie op Fietsvervoer

Je hebt tegenwoordig ook een verlengde bagagedrager waar je 2 fietstoeltjes op kunt zetten.(met gordeltjes) Zo heb je ze allebei bij je op de fiets en kun je gezellig kletsen.

Reactie voor op de website?

4.76. Fietsen

Reactie op Fietsvervoer

alle moeders en vaders opgelet,

Na lang wikken en wegen.. tweelingfiets, mamafiets, bakfiets, karretje achter de fiets, heb ik het gevonden! Kijk allemaal eens op www.feetz.nl dit is ideaal voor meerlingen. Ik heb er een gekocht en ben er helemaal lierisch van. Ik als tweelingmoeder wilde de mede tweelingouders dit niet oonthouden....... kijk en huiver.

gr seija mama Bo & Lize 14 maanden

Reactie voor op de website?

4.77. 3 kinderen veilig mee op speciaal hiervoor gemaakte fiets

Wanneer je veilig en gemakkelijk 3 kinderen wilt meenemen op de fiets en geen onhandige bakfiets wilt, lees dan dit.

Toen onze oudste 15 maanden was werd onze tweeling geboren. Dus 3 kinderen onder de anderhalf jaar. Hoe moest dat toen ik ze alle 3 op de fiets naar school wilde brengen? Een bakfiets was geen optie, want mijn inziens zitten daar een hoop nadelen aan, onhandig breed in het verkeer (kom maar eens ongeschonden tussen geparkeerde auto's en in de file staande auto's door), waar laat je zo'n bakfiets, past immers bijna nooit in een gewone berging, en als laatste het nog meest belangrijke nadeel vaak met 3 kinderen er in veel te krap en je trap je wezenloos om het geheel in beweging te krijgen.

Na veel speurwerk en een bezoek aan "'t Mannetje" in Haarlem vonden wij daar de oplossing! De "Filiduo" meerlingenfiets. Het is een verlengd frame waardoor het gedeelte achter het zadel extra lang is, er zit een verlengde bagagedrager op die een totaal gewicht van 100 kg. kan dragen. Dit gewicht komt geheel bovenop het achterwiel en dus niet erachter, waardoor de fiets nooit kan steigeren met 2 kinderen achterop. Ik ben begonnen met de kleinste van de 3 in het stoeltje voorop en inmiddels is dat vervangen door een zadeltje op de stang waardoor ik nog steeds met alle gemak kan fietsen met 3 kinderen. Kijk eens op de site van "t Mannetje, die maken deze fietsen op bestelling. www.tmannetje.nl (Filiduo).

Groeten van een met 4 op 1 fiets moeder! (ikzelf en de 3 kinderen)

Reactie voor op de website?

4.78. Ervaring verlengde bagagedrager?

Hallo,

Heeft er iemand ervaring met een verlengde bagagedrager? Kun je hier ook een bobike fietsstoel op doen en er achter nog een ander zitje?

Groeten van een moeder met 5 kleine kids

Reactie voor op de website?

4.79. Verlengde bagagedrager

Ik heb zelf een duozitje achterop mijn fiets. Je bagagedrager moet dan van je fiets af en je doet deze duozitter er voor in de plaats. Werkt prima, je moet er alleen even aan wennen. De volgende site kun je zien hoe het er uit ziet: www.vandestaak.nl.

Succes g. de haan

Reactie voor op de website?

4.80. Fietsvervoer tweeling

Reactie op Fietsvervoer

Ook wij zaten met het vervoer op de fiets van onze tweeling. Nu hebben wij het volgende gedaan. Wij hebben een bakfiets gekocht. En daar 2 fietsstoeltje (voor achterop de fiets) op het zitplankje gemonteerd. (wel het een en ander eraf gehaald, zodat ze naast elkaar pasten) Zo kun je ze al jong meenemen. Ze zitten namenlijk vast met de gordeltjes van het fietsstoeltje. Ze hebben goede steun. Ze zitten voor je, dus je kunt heerlijk met ze kletsen. En bovendien houd je in de bakfiets nog meer dan genoeg ruimte over om allerlei spullen mee te nemen. Tegenwoordig zijn bakfietsen niet zo heel duur meer. Dus misschien een tip voor andere ouders met tweelingen (of 3-, 4-lingen)

Irma

Reactie voor op de website?

4.81. Duozit

Reactie op Informatie gezocht over duozitje

Zelf heb ik zo'n ding met extra beveiliging eromheen, zodat ze er ook al jong op kunnen. Gewoon langs de fietsenzaak gaan, die weten het wel, en lassen zo een veiligheidsrek voor je eromheen.

Zie deze site www.vandestaak.nl/duozit.htlm.

Janneke

Reactie voor op de website?

4.82. Fiets op voordrager

Weet iemand of het doenbaar/veilig is om je fietsstoeltje op de voordrager te plaatsen? Lijkt me leuker, gemakkelijker dan aan je stuur.

Groetjes, Nele

Reactie voor op de website?

4.83. Op 1 fiets met z'n 6-en

Reactie op Fietsen met 4 kinderen

Kijk maar eens op www.buutenspeulen.nl hoe je met z'n 6-en op de fiets kunt gaan!

Steffen Jansen

Reactie voor op de website?

4.84. Verlengde fiets

Wat fijn de reaktie van de verlengde fiets ik ben ernaar op zoek voor mijn dochter met haar tweeling en nu ik de merken heb gelezen op deze site kan ik mooi verder zoeken. Dank jullie wel.

Dicky

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Fietsvervoer

 1. Fietsen met een tweeling
 2. Fietsen met een tweeling
 3. Antwoord fietsvervoer
 4. Fietsvervoer met duozitter
 5. Fietsen met 4 kinderen
 6. Een tweeling mee op de fiets
 7. Tweelingzitter
 8. Ervaring met tweelingzitter/duozitter
 9. Informatie gezocht over duozitje
 10. Verlengde fiets
 11. Fietsen met je meerling
 12. Trailgator tandemstang voor kinderfiets
 13. fietskar
 14. Onze tweelingfiets
 15. Duowagen
 16. Ervaring met duowagen
 17. Hoe vervoer je best drie kleine kindjes op de fiets?
 18. Voor Ann, 3 kinderen op een fiets
 19. Fietsstoeltje
 20. Kinderzadeltje op voorstang
 21. Bakfiets
 22. Cargobike Long?
 23. Een tweeling mee op de fiets
 24. Re: een tweeling mee op de fiets
 25. Stukje over de kinderkarren.
 26. Fietszadel voor op bij damesfiets
 27. Bakfiets
 28. Jonge tweeling op de fiets
 29. Jonge tweeling mee op een fiets.
 30. Fietskar hema
 31. Phil en ted buggy
 32. Fietszadel op de damesfiets
 33. Fietsen met je kids
 34. Verlengde fiets
 35. Fietskar, welke is het handigst?
 36. Mijn fietskar ervaring
 37. Twee kinderen achterop de fiets
 38. Zadel vóórop damesfiets?
 39. Kinderzadel op de buis
 40. Fietskar tot wandelwagen
 41. Vraag over fiets
 42. Baby voor op de fiets
 43. Phil en Ted buggy
 44. Fiets geschikt voor het vervoer van 3 kinderen
 45. Korte versie
 46. Baby in de bakfiets
 47. Fietskar voor 3 kinderen?
 48. Fietskar voor 3 kinderen?
 49. Kinderzadel voor op damesfiets
 50. Zadeltje voorop de fiets
 51. Zadeltje voor vóór op de fiets?
 52. Reactie op "baby in de bakfiets"
 53. Drie kinderen en de fietskar
 54. Fietsvervoer
 55. Waarschuwing Cargobike long en maxicosi
 56. Waarschuwing Cargobike long en Maxicosi - oplossing
 57. Maxicosi op verhoging in bakfiets?
 58. Vragen over duo zit en buggydrager.
 59. Bakfietsen
 60. Fietskar ombouwen tot wandelwagen - inklapbaar
 61. Zadeltje op de stang
 62. Bakfiets Gazelle
 63. Reactie op Maxicosi op verhoging in bakfiets
 64. Verlengde bagagedrager voor twee achterzitjes
 65. Zadeltje op damesfiets
 66. Tip: twee maxi-cosi\'s in de bakfiets
 67. Kinderzadel op buis damesfiets
 68. Bakfiets
 69. Onze fietskar annex duowandelwagen TIP
 70. Ja, de Gazelle fietskar!
 71. Reactie 3 kinderen op de fiets
 72. FiliDuo tweelingfiets aangeboden van het Mannetje
 73. Zadel op stang
 74. Zadel op stang
 75. Tweeling op fiets
 76. Fietsen
 77. 3 kinderen veilig mee op speciaal hiervoor gemaakte fiets
 78. Ervaring verlengde bagagedrager?
 79. Verlengde bagagedrager
 80. Fietsvervoer tweeling
 81. Duozit
 82. Fiets op voordrager
 83. Op 1 fiets met z\'n 6-en
 84. Verlengde fiets

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.