Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Onze tweeling en vervoer

Hallo tweelingouders,

Vorig jaar juni zijn onze tweelingdochters Edith en Susanne geboren. We hebben ook een dochter die toen ruim 2 1/2 was. Het grootste probleem wat wij aan zagen komen was inderdaad het vervoer van alle kinderen. Onze oudste kon wel een redelijk stuk lopen, maar toch ook niet al te ver. We hadden de volgende oplossingen:

Jullie zien, wij hebben veel geïnvesteerd in vervoer, maar we hoefden absoluut niet veel andere investeringen te doen. Kleding en meubels hadden we al of kregen we. We hadden op een gegeven moment zelfs 3 ledikantjes! Verder is 30 april een zeer goede gelegenheid om goedkooop goed speelgoed of kinderstoelen e.d. te kopen.

Ik moet erbij zeggen, nu het jaar om is wordt het steeds leuker met de meiden. Het drukke verzorgen is voorbij en het worden al echte dreumessen die gaan lopen. We hebben een echte twee-eiïge tweeling: ze lijken niet op elkaar en ze gaan ook niet gelijktijdig lopen etc. Ook hun streken zijn duidelijk verschillend. Dat maakt het toch heel boeiend dat je je dit van je eigen kinderen op een gelijk moment mag meemaken. Ook de comunicatie tussen de meiden is boeiend om te observeren. Ze vertellen elkaar al van alles. Dit is geweldig om te zien.

Ik vind het heel leuk om ervaringen uit te wisselen. Jullie kunnen reageren op mijn e-mail.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

3.1. Vervoer van drieling of meer kinderen

Misschien een handige tip. Ik heb een drieling van inmiddels 9 jaar. De tijd van zoeken naar praktische oplossingen voor alledaagse dingen is nu wel voorbij. (Het regelen en organiseren blijft wel aan de orde van de dag, hoor).

Waar ik zelf veel plezier van heb gehad is een op maat gemaakte bolderkar. Ik ben begonnen met een tweelingbuggy en een draagzak, als ik met de 3 kinderen naar buiten wilde. Het vervelende van zelfs een tweelingwagen is dat bijna elke deur daarvoor te smal is en je de wagen steeds weer in moet klappen. Toen de kinderen ongeveer 3 maanden waren heb ik ze meegenomen in een bolderkar.De kinderen zaten dan in een ouderwets tuigje vast aan de spijlen, dus ze konden er ook niet uitvallen. Je kunt dan overal naar binnen en dankzij de grotere wielen rijdt het nog veel soepeler ook.

Veel succes ermee.

Groetjes van Marja

Reactie voor op de website?

3.2. Drieling-wandelwagen

Wij hebben voor het vervoer van onze drieling sinds hun geboorte een drieling-wandelwagen. 1 kind zit aan de kant waar ik duw zeg maar, de andere 2 kinderen zitten er tegenover. Het onderstel van de wagen is net zo groot als een 1 en 2-ling wagen, de opbouw (waar de kinderen in zitten) is natuurlijk wel wat breder dan een normale wagen, maar toch past de wagen door onze heel normale voordeur. Ook de meeste winkels kom ik in (supermarkt, drogist, bank, etc.).

Ik vind het ideaal. Ik ben zo van niemand afhankelijk en kan toch m'n boodschapjes doen. De wagen rijdt vrij licht. Ik ben er heel blij mee!!! De kinderen zijn nu 15 maanden en zitten prinsheerlijk in de wagen als we onze dagelijkse wandeling maken. Andere (a.s.) drieling-ouders: succes gewenst!

groetjes Ingrid

Reactie voor op de website?

3.3. Lijkt dé oplossing

Hallo Ingrid,

Dit lijkt me inderdaad ook dè oplossing. Kun je me zeggen wat voor merk wandelwagen jij hebt? En eventueel het type? Weet je nog wat hij kostte?

groetjes, Jolanda

Reactie voor op de website?

3.4. Tweelingkinderwagen

Hallo,

7 maanden geleden kwamen er hier een flinke dochter en zoontje bij. We hebben al een zoon van 2,5 jaar ondertussen en we zoeken een kinderwagen die heel licht rijdt, waar eventueel een kiddy-board aan kan en die toch plat gelegd kan worden. De breedte van wagen is eigenlijk niet belangrijk, wel het makkelijk rijden! Onze auto is groot genoeg dus heel klein hoeft hij niet opklapbaar te zijn. Een goede boodschappenmand is meedoorgenomen. Graag kijken we als ouder tijdens onze wandelingen graag naar onze kindjes dus de rijrichting is een optie, niet prioritair. Onze kindjes zijn flink uit de kluiten gewassen baby's en daarom is de wagen die we nu hebben heel onhandig geworden! (de riempjes om je kindjes vast te zetten zijn te eng, hij rijdt heel erg zwaar waardoor we het handvat verwringen, de beugels te eng,...)

Wie helpt ons met hele goeie tips? Dankjewel en groetjes!

Reactie voor op de website?

3.5. Problemen in de fietskar

Onze kinderen, twee van 7 maanden, zitten in een Burley fietskar elkaar in de haren en wangen te knijpen of een speen uit de mond te trekken. Dat geeft uiteraard huilen als gevolg. Heeft iemand enig idee of er oplossingen zijn om dit te voorkomen?

M.vr.gr. Christa

Reactie voor op de website?

3.6. Speeltje in de fietskar?

Misschien een idee om de kinderen een speeltje te geven in de fietskar? Remo en Joey krijgen een speeltje en vaak een tuitbeker vruchtensiroop als we met de fietskar op pad gaan. Meestal hebben ze het te druk met naar buiten kijken om ruzie te maken...

Jolet

Reactie voor op de website?

3.7. Uiteindelijk zelf oplossen

Onze kinderen doen dat ook. Tegen de oudste 2 (5 & 3) roep ik dat het niet mag en die stoppen dan. Tegen de jongste 2 (allebei 1 jaar) roep ik ook dat het niet mag en die gaan dan gewoon door. Bruusk remmen en tegelijkertijd boos kijken helpt wel. Dan kijken ze je plots heel verbaasd aan.

Verder ben ik van mening dat ze het uiteindelijk zelf op moeten lossen.

Bart

Reactie voor op de website?

3.8. Ervaring FIAT Doblo Family (7 zitplaatsen)

Hoi,

Wij willen binnenkort een grotere wagen aanschaffen, en hebben interesse in de Fiat Doblo Family. Deze wagen heeft 2 plaatsen extra, in de vorm van een achterbank in de kofferruimte. Deze bank is trouwens opklapbaar en kan eruit gehaald worden. Wie heeft deze wagen ook? En wat is jullie ervaring?

groeten Martha

Reactie voor op de website?

3.9. Algemene tips tweelingvervoer

wij hebben voor onszelf en onze 4 kinderen een heel arsenaal aan fietsen. stadsfietsen, sportfietsen, fietskar, bakfiets, eigen fietsjes. stoeltjes voor & achter, noem maar op.

Tot 9 maanden (namelijk totdat ze kunnen zitten) is een bakfiets de beste oplossing omdat je dan een kuipstoeltje (maxi-cosy) in de bak kunt zetten. Ook kun je ze in een draagzak aan je lijf hangen maar bij tweelingen moet je dan meteen weer met tweeen zijn.

Nadat je kinderen kunnen zitten, kun je veel meer met ze. Ze kunnen in stoeltjes aan het stuur en achterop, ze kunnen in een fietskar. Wanneer je samen met je partner een fietstocht maakt is de stoel aan het stuur natuurlijk favoriet. gezellig en ze kunnen lekker kijken. Wanneer je alleen bent zal er ook 1 achterop moeten maar dat gaat alleen op voor de korte afstand. Tochten boven de 10Km zijn voor jonge kinderen niet fijn in zo'n zitje. Bovendien moet je een behoorlijk stevige fiets hebben anders gaat deze torderen in de bochten. Zeker wanneer ze straks boven de 12 kilo komen.

Nog later als ze zelf kunnen fietsen wordt het helemaal leuk. Maar dat duurt nog wel even voor je. Maar dan kun je ook stunts uithalen. Ik kan nu de tweeling (1) in de fietskar doen, onze oudste zoon (3) achterop, en onze dochter (5) kan op de stang zitten. Zo krijg ik 5 mensen vervoerd met 1 fiets. Dat vinden wij lol.

Maar nu het advies. Voor een tweeling van 9 maanden zou ik meteen een fietskar kopen. En wel de Dolphin van winter. een van de duurdere maar ook de beste en aangezien ze nog jong zijn, heb je er nog zeker 4 jaar plezier van. Het is zowel een wandelwagen als een fietskar. Ideaal voor lange fiets- en wandeltochten en rijdt als een trein. (ter vergelijk; ik kan daar gemakkelijk tochten van 30km mee rijden met een gemiddelde snelheid van 20km/u, zo soepel en licht loopt deze kar.) Wij hebben de wandelwagen de deur uitgedaan voor de Dolphin. Bovendien heeft een fietskar als voordeel dat je er bagage in kwijt kunt en.... dat je kinderen er bij rotweer, droog en beschut in blijven.

Als je nooit ver zult gaan en wel goedkoop twee kinderen meeneemt op 1 fiets kun je natuurlijk ook een stoeltje voor en een stoeltje achter hangen. Niet duur en goed te doen. Het is even wennen dat je zwaartepunt zo hoog ligt maar wanneer je daaraan gewend bent gaat het prima. Degene die voorop zit vind het ook echt leuk.

Verder, wat je hybride fiets betreft; zet er een fatsoenlijk zadel op en zet je stuur hoger. Het enige verschil met een stadsfiets (mijn woord) is dan dat je stuurpen rechter staat waardoor je directer stuurt en kortere bochten maakt.

mocht je nog meer informatie willen, dan vraag maar.

succes, Bart

Reactie voor op de website?

3.10. Rotecboard

Hallo,

Ook wij verwachten binnenkort ons derde kindje. We hebben een Duo Urban Jungle, en zijn op zoek naar een kiddy board die erop past. Ik las iets over die ROTECboard. Kan iemand mij hier meer info of foto`s over sturen. Alvast bedankt.

Filiz

Reactie voor op de website?

3.11. Ervaring met doblo family

Wij hebben twee maand geleden een doblo family gekocht. Prima auto gezien de prijs. Je hebt alleen wel erg weinig ruimte om spullen mee te nemen. Als je de 2e achterbank erin laat zitten, dan moet je er rekening mee houden dat er alleen een paar kleine tassen achterin passen. Je kunt natuurlijk altijd nog heel wat kwijt achter de voorstoelen, want de beenruimte bij de kids achterin wordt toch (nog) niet gebruikt. Als je de achterbank (nog) niet nodig hebt, dan heb je een zee van ruimte, en kan je met gemak de fietjes ook nog meenemen. Wij hebben nu dakrails laten monteren, dan kan alles straks in de koffer op het dak (max. 100kg, dus die kan vol!)

Hans

Reactie voor op de website?

3.12. Fietskar voor jonge tweeling?

Onze twee jongens zijn nu 8 weken en ik vraag me af of het mogelijk is om ze nu al op de fiets mee te nemen. Is er een fietskar waar twee nestjes of maxicosi's in passen? Zo ja: van welk merk? En is dit veilig met zulke jonge baby's? Wie heeft hier ervaringen mee?

Wilke

Reactie voor op de website?

3.13. Meerlingouders opgelet

Op de meerlingenbeurs van de NVOM (10 april) staat De Bakfietswinkel met diverse merken bakfietsen en de Burley Fietskarren waar proefritten mee te maken zijn. De bouwers van de bakfietsen zullen zelf ook bij onze stand aanwezig zijn en er zijn leuke aanbiedingen (zoals een gratis afdekzeil bij een Christiania).

Een mooie beurs voor leden van de NVOM en een goede gelegenheid om eens een bakfiets uit te proberen!

Graag tot ziens! Marjon en Cees
De Bakfietswinkel

Reactie voor op de website?

3.14. Fietskar voor jonge tweeling

Hoi Wilke,

Wij hebben onze tweeling vanaf een week of 10 vervoerd in de fietskar van het merk dolphin. En dat is ons reuze goed bevallen. In de zomer gaan we nu nog met ze in de fietskar naar het strand (ze worden over 1 mnd 5 jaar). Toen ze nog klein waren lagen ze in babyschelpjes in de fietskar. Als ze goed kunnen zitten kunnen die eruit. Dan zet je de rugleuning recht en dan zitten ze in een 3 puntsgordeltje vast. En achterin (erg belangrijk!!) een zee van ruimte. De kar is vrij prijzig in aanschaf, maar je hebt er jaren plezier van! Een echte aanrader. Als je nog meer vragen hebt of eens wilt komen kijken mag je me altijd mailen.

Groetjes

Reactie voor op de website?

3.15. Gezocht: Autostoeltjes voor de Hyundai H200

Hi ik ben op zoek naar een oplossing voor straks als ze wat groter zijn. Fleur en Yesse zijn nu bijna 2 maanden en reizen nu in de Maxi Cosi City 1 op de achterbank en de ander op de bijrijderstoel. Het is even passen en meten maar dan gaat het net. Dus wij houden ons hart vast als de kids blijven groeien. En dat doen ze echt wel.

Dus vandaar dat ik al op zoek ben naar de volgende oplossing. Zeker nu ik begrepen heb dat niet alle stoeltjes passen en we toch een veilige oplossing willen. We dachten zelf aan de Romer stoeltjes.

Maar misschien hebben jullie wel een betere, lees veiligere oplossing. Ik hoor graag van u.

Alvast bedankt

Reactie voor op de website?

3.16. Waar kan je ze kopen dat soort systeem?

Ik ben druk op zoek naar een geschikt wandelwagen. En zo eentje wat jullie hebben lijkt me erg handig. Ook hoe de opstelling is. Maar kan ze nergens vinden? Kun je ons helpen? Ben zelf in verwachting van een 3 ling en zoeken een wagen voor een betaalbare prijs.

met vriendelijke groet, Monique

Reactie voor op de website?

3.17. Geen Rotecboard maar Rollerboard

Rotecboard zegt me niets, maar door de lengte van deze plank kan hij ook achter een DUJ.

Rollerboard meerrij-plank [2005] 59,90EUR

De Rollerboard meerrij-plank kan u gebruiken als een meerrij-plank voor uw kleuter, of u kan het gebruiken als een joggerplank.

De Rollerboard heeft met zijn lengte van 58 cm een heel belangrijk voordeel op de rest van de meerrij-plankjes. Want door die lengte, staat uw kind verder naar achter en staat uw kind niet onder de duwstang van uw jogger of achterover gebogen op de meerrij-plank, maar rechtop met hoofd en schouders voor de duwstang van uw jogger.

Bij gebruik in combinatie met een wandelwagen kan het Rollerboard verkort bevestigd worden zodat uw kind tussen de duwstang en de wandelwagen staat. De Rollerboard is voorzien van vering, een voetrem en een antislipmat. Door middel van bijgeleverde bevestiging riempjes is het Rollerboard eenvoudig te monteren op uw jogger of wandelwagen. Maximum belastbaar tot 80 kg.

Verkrijgbaar bij Twee en meer

Reactie voor op de website?

3.18. Doblo family

Hans,

Wij overwegen ook een Doblo Family. Enkel nergens in de showroom te vinden in de buurt. Welke motor heb je gekozen en hoe bevalt die? Heb je op de 2e bank redelijk beenruimte voor al wat grotere kinderen (8-10jaar) ?

Eric

Reactie voor op de website?

3.19. Waar zijn drielingwagens te koop?

Algemene vraag: Ik ben al enige tijd op zoek naar winkels die drielingwagens verkopen. En ik heb nog geen idee. Bestaan ze wel? Adressen en/of namen welkom!

Reactie voor op de website?

3.20. Hoe lossen wij dit op?

Hallo,

Wij hebben een zoontje van bijna twee en half, en twee meiden van 7 maanden. Ik ben gek op fietsen en wil dus graag op de fiets weg. We zitten aan een fietskar te denken, maar die krengen zijn verschrikkelijk duur. Hebben jullie ervaring met fietskarren en zo ja welke is dan geschikt en waar moet je op letten bij de aanschaf tweedehans of juist nieuw?

Linda

Reactie voor op de website?

3.21. Hoe doen jullie dat?

Hallo allemaal,

Ik heb een tweeling van bijna twee (j/m) en een jongen van 5 maanden. Ik heb altijd 4 kinderen gewild, maar zit nu vooral met praktische bezwaren. Hoe vervoer je je met 4 kinderen als je zonder je man wil wandelen? Hoe ga je met vakantie? Hoe doe je het met de slaapkamers? Kan je 4 kinderen in je eentje opvoeden? Red je het financieel? Ben benieuwd naar jullie ervaringen! Groetjes,

Renée

Reactie voor op de website?

3.22. Zalig

Ik heb vier kinderen tussen 1 en 6 jaar oud. Wandelen in je eentje met vier kids is inderdaad niet altijd gemakkelijk, maar als je een paar kinderen met hun fietsje kan laten meerijden lukt dat wel. Onze kinderen slapen per twee op een kamer en daar hebben ze geen probleem mee; we hebben ze eens apart willen leggen maar daar gingen ze niet mee akkoord!

Qua opvoeding als je man de hele dag op het werk is, vind ik het meevallen. Je moet er wel zeker op letten dat elk kind individuele aandacht krijgt, daar hebben ze recht op, hoeveel kinderen er ook in het gezin zijn.

4 Kinderen is in vele opzichten (behalve dan de eerste maanden!) gemakkelijker dan 3. Ze hebben altijd iemand om mee te spelen en er valt minder snel iemand uit de boot. Financieel (ik ben een thuisblijfmoeder) is het niet elke maand even gemakkelijk, maar als je een beetje uitkijkt met de maandelijkse uitgaven, geeft dit geen problemen.

De liefde en vriendschap die je van je kinderen terugkrijgt, maken de ietwat moeilijkere maanden meteen goed! Er wordt volgens mij niet meer ruzie gemaakt als in een gezin met maar 2 kinderen en er hangt elke dag een gezellige, rommelige (daar kan je niet onderuit!) luidruchtige sfeer in de lucht!

Veel geluk, ik hoop dat ik je niet afgeschrikt heb! Groetjes

Reactie voor op de website?

3.23. Duowagen en maxicosi in één?

Hallo,

wij krijgen een tweeling en wij zouden willen weten of het volgende bestaat. mogelijkheid om op één onderstel te montern:
- een reiswieg (twee losse of één grote) voor als ze klein zijn, om mee te wandelen.
- een zitgedeelte voor twee om mee te wandelen als ze groter zijn
- twee maxicosie, zodat het geheel in de auto mee kan.

Alvast bedankt, Martien uit Eindhoven

Reactie voor op de website?

3.24. 4.23. Duowagen en maxicosi in één?

Hoi Martien,

Wij verwachten ook een tweeling en liepen/lopen met dezelfde vraag rond. Onze bevindingen:

Een grote reiswieg (dwz zonder schot) werd ons afgeraden tenzij wij twee heel rustige kinderen kregen (anders maakt de een de ander steeds wakker). Het zou ook inhouden dat je eigenlijk twee sooten wandelwagens moet aanschaffen. Tenmiste wij zijn een wandelwagen die deze opties heeft (zonder veel bij te betalen of veel aan te schaffen) nog niet tegengekomen.

Wat misschien een uitkomst zou kunnen zijn is een wagen huren en als ze gaan zitten dat je er dan een koopt.

Ben benieuwd naar andere reactie!

Judith

Reactie voor op de website?

3.25. Duowagen

Of er maxicosi's op kunnen weet ik niet. Mar weet wel dat de duo mountain terrain een grote kinderwagenbak heeft, en ook 2 losse bakjes. En later kun je er een zitgedeelte van maken. Wij hebben hem ook en het is een wagen die we al 2 jaar intensief gebruiken

Misschien eens informeren bij www.twinkeltje.nl (winkel gespecialiseerd in meerling spullen).

Paulien

Reactie voor op de website?

3.26. Beugel als onderstel

De vraag is enigszins vaag maar voor het gedeelte dat ik begrijp heb ik wel 'n antwoord. Ik weet dat teutonia een wagen heeft waarop een beugel kan komen die twee wiegjes of twee stoeltjes, of 1 wieg en 1 stoel kan bevatten. Die beugel zou je als onderstel kunnen beschouwen maar het is niet veel soeps zonder de wagen zelf. En maxi-cosy's passen er niet in.

Bart

Reactie voor op de website?

3.27. Ik heb zo'n wagen

Hallo iedereen en degene die de vraag heeft gesteld.

Volgens mij, als ik het helemaal snap, heb ik zoŽn wagen die ze bedoeld.

Ik heb een inglesina wagen, die je kan uitbreiden naar een drieling of zelfs een vierling wagen! Er zitten dus 2 reiswiegen bij, twee bakken voor als ze groter zijn en ik heb er beugels bij voor de maxi-cosieŽs erop te klikken. Ze kunnen bij mij achter elkaar maar ook naast elkaar!

Ik heb een foto bijgevoegd, maar ze kunnen dus ook nog naast elkaar en ik heb 2 extra beugels om er maxi-cosieŽs op te plaatsen, ik vind hem erg handig. Tip: er staan er wel een paar op marktplaats.nl.

Groetjes Angela

Reactie voor op de website?

3.28. Duowagen + maxicosi

Hallo,

Ik heb gisteren van vrienden (die reeds een tweeling hebben) vernomen dat er nog dit jaar accessoires komen voor de Urban Jungle Twin (van One Tree Hill) zodat je er ook 2 maxi cosi's op kunt zetten.

Je hebt dan een 3 in 1 mogelijkheid: de maxi cosi's die erop kunnen, een buggy, en reiswiegjes (die je er los kunt bijkopen) dus je kunt dan erg lang doen met de wagen. Wij gaan deze ook aanschaffen voor onze te verwachten tweeling !

Groetjes Astrid

Reactie voor op de website?

3.29. Nihola bakfietsen

Wij merken een versterkte belangstelling van ouders van tweelingen voor onze Nihola bakfietsen. Het Scandinavisch design en de zeer degelijke bouw maken dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan een Nihola boven een traditionele houten bakfiets.

In een Nihola Family is plaats voor een tweeling in de bak en desgewenst nog een derde kindje achterop. De Nihola is volgens de test van de Fietsersbond, de 'beste bakfiets' en wordt geheel compleet geleverd. Een Nihola is geen goedkope fiets maar wel een waardevaste investering waar u vele jaren plezier van zult hebben.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.nihola.nl en mail voor het informatiepakket naar .

Reactie voor op de website?

3.30. Urban Jungle duo en maxi cosi adapter

Hallo allemaal,

wij hebben een tweeling van 8,5 maanden nu. Ze zijn geboren met 28 weken en hebben na het ziekenhuis gebeuren veel plezier gehad van de 2 bakjes bij de Urban Jungle. Ook wij zaten in eerste instantie erg te twijfelen, maar zijn erg blij geweest met 2 bakjes. Erg makkelijk met het uit logeren gaan, maar ook gewoon de eerste weken thuis bovenop hun eigen ledikantje, omdat ze nog zo klein waren en ze erg van geborgenheid houden.

Verder hebben we een verschrikkelijk lelijk, maar ozo GEWELDIG onderstel gekocht waar je 2 maxi cosies op kan bevestigen. Ideaal! Je hoeft je kinder niet uit de autostoeltjes te wurmen maar kunt ze (mooi warm) in hun stoeltjes laten zitten en op het onderstel zetten en weglopen. Dat onderstel heb ik gekocht via Marktplaats. Je kan ze ook huren, maar dat is volgens mij veel duurder dan gewoon 2e hands kopen. SUCCES!

Helen

Reactie voor op de website?

3.31. Reactie op opmerkingen over de Fiat Doblo

Hoi Hans, Martha en Eric,

Kan ik ervan uitgaan dat jullie drie kids hebben?

Wij (binnenkort) in ieder geval wel en wij hebben ook een Doblo (niet het nieuwste model), maar geen Family-uitvoering. Wij vonden deze erg duur, met een te lichte krachtbron (met invloed op trekkracht en verbruik). Dan heb ik het over de benzine-uitvoering. Wij rijden nl niet meer dan 10.000km per jaar, anders is er wellicht een sterkere diesel-uitvoering.

Wij zijn erg te spreken over onze Doblo Malibu (1.6, 16kleppen, deze uitvoering is bij het nieuwe model nog niet te krijgen!). De binnenruimte is erg breed en er passen 3 autostoeltjes naast elkaar. Daarom hebben we de enorm ruime kofferbak volledig tot onze beschikking voor wandelwagens, wiegjes, kinderstoelen etc.

Mij advies, als je 3 kids hebt: Koop zeker een Doblo, maar geen Family!

Groet, Jasper

Reactie voor op de website?

3.32. Plooibuggys voor tweelingen

Ik denk eraan om een dubbele plooibuggy te kopen. Maar ik zit nog met enkele vraagjes.

- Kan iemand me zeggen of het mogelijk is om één de kinderzitjes een beetje op te plooien om hem toch even door een deur van 70cm breed te rijden? Mijn oudste kan dan uit de buggy naar binnen stappen en ik zou dan met de jongste binnenrijden en ze binnen uit de buggy halen. Zeker nu het herfst/winter wordt. Ik heb geen ervaring met plooibuggy's zoals Maclaren.

(En ja het moet lukken hé, veel duo-kinderwagens kunnen door standaard-deuren van 80cm en ik zit met een voordeur van 70cm hehehe)

- Indien dit je de kinderwagen voor even wat smaller kunt maken, is het mogelijk om de buggy dicht te vouwen met een kindje op de arm?

- Er is een serieus prijsverschil tussen de Koelstra Twin en de Maclaren Twin. Waaraan merk je het verschil (rijcomfort, stof van de zitjes, qualiteit van de wieltjes, ..???)

- Heeft iemand ervaring met de Marco Sky?

Alvast heel erg bedankt voor de reacties!

Vriendelijke groetjes,

Reactie voor op de website?

3.33. Plooibuggy pfff

Pia,

Wij hebben omwille van een reis met de auto deze zomer onze DuoUrbanJungle tijdelijk gewisseld met een McLaren duo plooibuggy. Pfff, was ik blij dat ik terug met de DUJ kon rijden na 3 weken ! En de leenmoeder stond ook niet te springen om haar McL terug te krijgen.

Duwen dat je aan de McL moet doen, volstrekt onmogelijk om over "geaccidenteerd" terrein te rijden, en daarmee bedoel ik ook slechte stoepen en niet alleen bosweggetjes !

Ga naar een winkel zet uw kind er al eens in, en probeer maar. En maak dan de afweging tussen de DUJ voor de deur opplooien (5 seconden werk) maar prettig en licht rijden, of uw kind binnen laten afstappen met de McL, maar zelf elke stap te vervloeken die je met dat ding rijdt. Mijn keuze is rap gemaakt !

Succes met de zoektocht, Ivo

PS : onze 2ling is nu tweeënhalf, in de DUJ kunnen ze nog in, in de McL niet meer...

Reactie voor op de website?

3.34. Plankje achter duo-easywalker

Wie kan mij helpen met het zoeken naar een plankje (kiddyboard) dat past achter een duo-easywalker? Ik heb een tweeling van inmiddels 2,5 jaar en net een baby gekregen. Nu wil ik de baby in het baby-nestje leggen, één jongetje in de wagen en één achter de wagen. Ideen voor het handig vervoeren van dit grote gezin zijn van harte welkom!

Vast bedankt!

Reactie voor op de website?

3.35. Bedankt voor reactie

Beste Ivo

Natuurlijk is geen enkele kinderwagen als de Duo Urban Jungle. Maar deze krijgen we nooit in onze koffer! En ja, hij moet ook meekunnen met de auto. Ik krijg een nieuwe Maclaren Twin Rally cadeau en ik ben benieuwd... Ik besef ook wel dat met het helemaal anders rijden is met kleine rubberen wielen ipv grote luchtbanden. Maar bij gebrek aan plaats en geld moet ik zien wat ik doe hé. Ik stel in ieder geval je mening erg op prijs. Gelijk heb je, maar een DUJ kopen zit er nu niet in...

Groetjes, Pia

@ andere eigenaars van de Maclaren Twin Rally... jullie bevindingen zijn altijd welkom! Mail me gerust op

Reactie voor op de website?

3.36. Re: ervaring met Marco Sky tweelingbuggy

Wij hebben de Marco Sky tweelingbuggy met veel plezier gebruikt! Ze hebben erin gezeten tot ze ruim drie, bijna vier jaar waren. Opgevouwen is de wagen maar iets langer dan een 'eenlingbuggy' waardoor de handgrepen waarmee je duwt dus ook wat hoger zitten. Dat is heel handig, want je kunt dan goed rechtop lopen en niet met zo'n gebogen rug wat je veel ziet. Voor de kids is het ook geweldig omdat de achterste net over de voorste heen kan kijken en dus ook alles kan zien. De haartjes van de voorste liggen overigens ook voor het grijpen...:-)).

Je kan hem ook meenemen op de fiets in zo'n buggyklem. Het enige nadeel was wel dat de voorste zitting helemaal niet versteld kan worden en de achterste maar een klein stukje, dus niet in ligstand. Ik heb 'm vooral veel gebruikt voor niet al te lange afstanden en snelle boodschapjes in de stad of naar plaatsen waar het erg druk is en je met een 'gewone buggy' makkelijker kunt manouvreren.

We hebben altijd veel bekijks gehad met die kar en vooral de vraag van (meerling)ouders waar ze zo'n wagen konden kopen. Als je echt veel lopend moet doen, lijkt me voor de kinderen vooral een wat luxere wagen een stuk comfortabeler, want het blijft een buggy met ook de vering van een buggy natuurlijk. Maar in ons geval was ie echt su-per-handig!

Ariëne

Reactie voor op de website?

3.37. Help een drieling en wat nu?

Hallo Ingrid

mijn beste vriendin is nu spontaan zwanger van een drieling en vindt het heel erg moeilijk (vooral financiel). We zijn al enige tijd op zoek naar spullen met name de kinderwagen is een groot probleem. Zou je mij kunnen mailen wat het merk is van de kinderwagen die jullie hebben of waar ik die zou kunnen vinden? Heb je eventueel nog andere tips dan hoor ik ze graag.

groeten een bezorgde vriendin

Reactie voor op de website?

3.38. Duowagen en maxi-cosi in één?

Hoi Martien, wij hebben een tweeling van 10 weken en hebben de Easy Walker Duo wandelwagen. Je kan daar 2 losse wiegjes bijkopen en een adapterset om 2 maxi-cosi's op te monteren (dat is nieuw en nog maar een paar maanden in de handel). Als de kindjes uit de wiegjes zijn gegroeid, kan je de wagen om bouwen tot wandelwagen! Ons bevalt de wagen erg goed.

Succes en hopelijk kan je wat met mijn antwoord!

Groetjes, Leonie

Reactie voor op de website?

3.39. drieling op komst!

Hallo, Ik ben momenteel zo'n 12 weken zwanger van een eeneiige drieling (op natuurlijke manier zwanger geraakt). Dit blijkt nogal zeldzaam te zijn?!?
Nu ben ik op zoek naar een gebruiksvriendelijke wandel/kinderwagen. Zijn er ook drielingwagens met 3 ligbakken voor de baby's of in ieder geval een wagen waar 3 maxi-cosi's op passen? Als iemand mij tips kan geven, zou dat super zijn! BvD!

Groetjes, Monique

Reactie voor op de website?

3.40. Urban Jungle

Hoi Monique,

Wij hebben voor onze tweeling een urban jungle, deze is er ook in een drieling uitvoering met drie ligbakken naast elkaar.
Nadeel van de urban jungle is dat er geen maxi cosi's op kunnen, zoals eerder gemeld passen er wel 2 maxi cosi's op de easy walker maar drie? Misschien moet je voor jezelf eens nadenken hoe vaak je de maxicosi's gaat gebruiken als je ook de kinderwagen gebruikt. De urban jungle klapt vrij makkelijk in en uit en ook de wiegjes zijn vrij eenvoudig te bevestigen....

Simone mama van 6

Reactie voor op de website?

3.41. Tweeling maxicosi bakfiets

Reactie op Duowagen en maxicosi in één?

Ik heb een tweeling en een bakfiets besteld. (babboe) Tips om de 2 maxicosi erin te plaatsen. en hoe kun je dan als je naar de stad gaat de kids vervoeren. Wat is een handige kleine buggy?

Hanneke

Reactie voor op de website?

3.42. Wat is de naam?

Zou ik mischien mogen weten welk merk de kinderwagen is? Waar ik de kinderwagen zou kunnen kopen en hoe duur de kinderwagen is? groeten Jolanda

Reactie voor op de website?

3.43. Verschillende en verwarrende informatie

Reactie op Urban Jungle

Beste (aankomende) ouders,

Om te beginnen is het mij totaal niet duidelijk van wanneer bovenstaande berichten zijn. Ik schrijf dit op 24 mei 2011 voor de duidelijkheid.

Het valt mij op dat er veel verkeerde informatie uitgewisseld word onder ouders en dat is jammer. Daardoor zou men verkeerde produkten kopen of juist geschikte produkten links laten liggen. Mijn advies, laat u informeren bij een goede babyspeciaalzaak en dan bedoel ik niet zo'n massaverkoophal waar men alleen maar wil verdienen.

Ergens zag ik iets staan over de Mountain Buggy als drieling wagen. Die wordt dus niet meer gemaakt sinds een jaar of 3. Op de tweelingwagen daarvan zijn twee losse en ook één grote reiswieg te plaatsen. Jammer genoeg maar één autostoeltje van het merk Maxi-Cosi (CabrioFix of Pebble group 0+) Op de tweelingwagen van Easywalker zijn wel twee autostoeltjes van Maxi-Cosi te plaatsen.

Beide wagens koop je als wandelwagen en de reiswiegen zijn een extra aanschaf. Wel zo handig om zo de wagen naar eigen behoefte samen te stellen.

Verder zijn er van vele merken goede tweelingwagens te koop. Helaas is het voor ouders met meer baby's een stuk moeilijker iets te vinden.

Succes!

Almi

Reactie voor op de website?

3.44. Grotere auto

Reactie op Ervaring FIAT Doblo Family (7 zitplaatsen)

Hallo,

met de Fiat Doblo heb ik geen ervaring, wel met de Mitsubishi Grandis, ook een 7-persoons auto, en fantastisch wat een comfort! Echt een aanrader. Met in gebruik zijnde achterste stoelen nog een kofferruimte van ongeveer 50cm diep.

Linda

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Onze tweeling en vervoer

 1. Vervoer van drieling of meer kinderen
 2. Drieling-wandelwagen
 3. Lijkt dé oplossing
 4. Tweelingkinderwagen
 5. Problemen in de fietskar
 6. Speeltje in de fietskar?
 7. Uiteindelijk zelf oplossen
 8. Ervaring FIAT Doblo Family (7 zitplaatsen)
 9. Algemene tips tweelingvervoer
 10. Rotecboard
 11. Ervaring met doblo family
 12. Fietskar voor jonge tweeling?
 13. Meerlingouders opgelet
 14. Fietskar voor jonge tweeling
 15. Gezocht: Autostoeltjes voor de Hyundai H200
 16. Waar kan je ze kopen dat soort systeem?
 17. Geen Rotecboard maar Rollerboard
 18. Doblo family
 19. Waar zijn drielingwagens te koop?
 20. Hoe lossen wij dit op?
 21. Hoe doen jullie dat?
 22. Zalig
 23. Duowagen en maxicosi in één?
 24. 4.23. Duowagen en maxicosi in één?
 25. Duowagen
 26. Beugel als onderstel
 27. Ik heb zo\'n wagen
 28. Duowagen + maxicosi
 29. Nihola bakfietsen
 30. Urban Jungle duo en maxi cosi adapter
 31. Reactie op opmerkingen over de Fiat Doblo
 32. Plooibuggys voor tweelingen
 33. Plooibuggy pfff
 34. Plankje achter duo-easywalker
 35. Bedankt voor reactie
 36. Re: ervaring met Marco Sky tweelingbuggy
 37. Help een drieling en wat nu?
 38. Duowagen en maxi-cosi in één?
 39. drieling op komst!
 40. Urban Jungle
 41. Tweeling maxicosi bakfiets
 42. Wat is de naam?
 43. Verschillende en verwarrende informatie
 44. Grotere auto

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.