Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

7. Tweelingenwagen: achter elkaar of naast elkaar?

Hoi,

Daar er in België niet veel voorhanden is over tweelingen, melden wij ons hier aan. Wij verwachten in oktober een tweeling en zijn op zoek naar een tweelingenwagen (buggy). Enkel hebben we nog wat vragen wat nu het beste is. achter elkaar of naast elkaar. Kunnen jullie je meningen en/of ervaringen delen? En waar we misschien in België 2de hands buggys of wagens kunnen kopen?

bedankt,

Sonja & Veerle

Reactie voor op de website?

7.1. Reactie Duozit 3.9

Hoi Ilonka,

Ik heb al een paar jaar een duozit achterop mijn fiets. Mijn kinderen zijn ondertussen 4 en 5 jaar. Ideaal om ze zo te vervoeren. Het is in het begin wel even wennen met het opstappen. Dit door het vele gewicht achterop. Maar als je er aan gewend bent valt het wel mee.

Ik heb in het begin wel bevestigingen aangebracht, omdat ik vooral de jongste niet altijd vertrouwde met het blijven zitten en in slaapvallen tijdens het fietsen. De bevestigingen zijn eigenlijk voor bobike stoeltjes, maar met een schroef en een moer kun je ze prima bevestigen aan het ijzeren frame. Inmiddels zit er soms zo'n 40 kg achterop en soms twijfel ik weleens om hem te verkopen. Maar als je ze zo even kunt ophalen zonder de oudste ook te laten fietsen, wat dus weer langzamer gaat. dan besluit ik hem toch maar weer te houden.

Voor mij is het een erg prettig en vooral praktische oplossing geweest. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes met de keuze

Ester

Reactie voor op de website?

7.2. Kinderwagen zitjes naast elkaar

Ik heb een kinderwagen met de zitjes naast elkaar. Leek me gezelliger dan achter elkaar. Op dit moment is mijn tweeling bijna 8 maanden oud. Nadat ik van de week de wintervoetzakken er in heb gedaan, kom ik erachter dat het al aardig krap aan het worden is. Weet niet of ze er over 4/5 mnd. nog wel goed inpassen.

Vraag me nu toch af of ik niet beter 2 zitjes achter elkaar had kunnen kopen.

Gea

Reactie voor op de website?

7.3. Duo wagen, zitjes achter elkaar!

Ik heb zelf een duowagen (topmark) waar de zitjes achter elkaar zitten. Deze bevalt uitstekend! De wendbaarheid is prima, en zelfs in de winkel kan je tussen de rijen door steken. Naast elkaar is misschien wel gezelliger, maar is minder praktisch.

Groeten, Dick

Reactie voor op de website?

7.4. Achter elkaar?

Hallo, ik heb een tweelingwagen van childweels (gekocht bij dreamland België) naast elkaar. Volgens mij is achter elkaar in het begin niet mogelijk omdat de babys dan nog liggen.

Reactie voor op de website?

7.5. Meerlingwagens: naast of achter elkaar

Wij hebben een kinderwagen waarbij de kids naast elkaar zitten type Urban Jungle. Zowel in de wiegjes als nu in de buggy (onze jongens zijn nu 3) hebben ze voldoende ruimte. Toch is deze buggy redelijk 'smal' zodat je overal goed door raakt en heel wendbaar.

Luc

Reactie voor op de website?

7.6. Naast elkaar!

Beste,

Onze tweeling is inmiddels 2 jaar en wordt nog regelmatig vervoerd in de Urban Jungle, naast elkaar. Mijn ervaring is dat grotere kinderen te zwaar worden voor buggy's "achter elkaar", je kan nog moeilijk stoepen op en af, en ook het draaien wordt zwaar. Dus: naast elkaar !

Groetjes Ivo

Reactie voor op de website?

7.7. Achter elkaar!

Hoi,

Wij verwachten zelf ook een tweeling en wij gaan voor een wagen met 2 zitjes achter elkaar. Het is veel praktischer de meeste winkels kan je niet door met 2 naast elkaar. Het probleem van de gezelligheid is snel opgelost. Peg Perego heeft een duo kinderwagen waarvan de zitjes naar elkaar toe kunnen worden gedraaid. Ook het zware sturen is snel opgelost met een stuur aan de achterzijde waarmee je de voorwielen kunt sturen. Ideaal!

Succes

MQ

Reactie voor op de website?

7.8. Naast elkaar

Hoi,

Wij hebben een mountain terrain gebruikt, dus naast elkaar. Die past goed door alle deuren, rijdt super. Voor 2 oudere kinderen, die een jaar leeftijd verschillen, hebben wij een wagen acher elkaar gebruikt. Dat loopt enorm zwaar, vooral als de kinderen wat groter worden. Dus als je rug en schouders je lief zijn, raad ik je aan om naast elkaar te doen.

groeten Elles

Reactie voor op de website?

7.9. Achter elkaar

Hallo,

Ik heb oppaswerk gedaan bij een gezin met een tweeling. Zij hadden een babywagen met twee zitjes achter elkaar. Zij had dit gekocht op een tweedehandsbeurs voor tweelingspullen. De kinderen konden in het begin gewoon liggen. Het was dan een grote bak en de kinderen lagen met de voeten tegen elkaar. Toen ze groter werden konden ze gewoon zitten achter elkaar. Ik ben deze wagen nog niet tegengekomen op internet, maar hij bestaat.

Hanneke

Reactie voor op de website?

7.10. Achter elkaar

Hallo,

Wij hebben een tweeling en hebben een Quinny buggy (achterelkaar) deze heeft grotere wielen en rijdt daardoor vrij makkelijk, de stoepen op en af gaat ook prima.

Onze duowagen hebben we verkocht omdat deze erg breed is (toch de smalste voor naast elkaar), ik had geen zin meer om elke keer te vragen of ik er alstublieft langs mag als er weer mensen midden in het pad staan te babbelen. Bij veel kassa's in de supermarkt kun je er ook niet door of het zijn twee kassa's tegenover elkaar zodat iemand met een winkelkar dwars toch nog de weg verspert of langs komt botsen (vingertjes ertussen en boze blikken). Wij zijn op dit moment erg tevreden met de tandembuggy (achterelkaar)onze jongens zijn nu bijna drie jaar en we blijven hem gebruiken totdat de kinderen of de buggy echt niet meer willen.

Wij hebben ook andere tandembuggy's (achterelkaar) geprobeerd maar die vielen verschrikkelijk tegen; niet te sturen, niet de stoep op te krijgen, te weinig beenruimte achterin, te weinig ruggesteun voorin, duwbeugel te laag (wij zijn langer dan 1.80m.).

Als we met het hele gezin op pad zijn gebruiken we twee losse chicco buggy's, dat loopt wel lekker door omdat mensen niet zien dat we een identieke tweeling hebben.

Margreet

Reactie voor op de website?

7.11. Meerlingencommunity

Beste,

indien u nog meer informatie wenst omtrent meerlingen kan u terecht op onze Vlaamse Meerlingencommunity www.twins-vwg.be.

Mvg, Alexander

Reactie voor op de website?

7.12. Tweelingwagen Urban Jungle

Wij hebben een Urban Jungle duo gekocht. De meiden zitten er prima in. Hij is heel wendbaar. Je kunt overal goed doorheen. Zeker de moeite om te shoppen. Bij Tangara hebben wij de goedkoopste gevonden.

Hans

Reactie voor op de website?

7.13. Tweelingwagen peg perego?

Ik ben van plan om een peg perego tender te gaan kopen, voor mijn kinderen waar 13 maanden verschil tussen (gaat) zitten. Heeft iemand ervaring met deze wagen? Van de dealer hebben ze me deze aanbevolen, omdat als ze naast elkaar zitten, je dan niet fijn rijdt door het verschil in gewicht? Graag adviezen van mensen met ervaring, bij voorbaat dank.

Fiona

Reactie voor op de website?

7.14. Peg perego

Hallo mq,

Ik zag je stukje op de site van grote gezinnen, en nu vroeg ik me af waar de kinderwagen van peg perego gekocht is, want ik kan geen verkoopadressen vinden.

groeten van Barbara

Reactie voor op de website?

7.15. Ttweelingwagen Peg perego.

Ook ik zou graag een adres hebben waar Peg perego te koop is. Bij voorbaat hartelijk dank.

Vr. Gr. Corry Kolthof

Reactie voor op de website?

7.16. Kiddyboard

Hoi,

Ik had een gewone Lascal kiddyboard, waar mijn speciaal een haakse beugel voor had gemaakt, zodat mijn dochtertje van toen 2 jaar naast mij kon lopen

Mail mij op,dan zal ik je een foto hiervan mailen, wellicht heb je er wat aan

Groetjes

Reactie voor op de website?

7.17. Tweelingwagen, naast elkaar

Ik heb ervaring met beide wagens. Voor onze oudste twee (schelen ruim tien maanden) had ik een wagen achter elkaar. Ik heb er veel mee gewandeld, maar op een gegeven moment is de duwbeugel op het zwakste punt gebroken, door steeds 'stoep op, stoep af' met steeds zwaardere kinderen. 't Is wel weer gelast, maar ja, op een kwade dag brak 'ie weer.

Bij de volgende vier kinderen, die elkaar verschillen met respectievelijk 12, 15 en 18 maanden, heb ik een wagen naast elkaar gebruikt ('k gebruik 'em trouwens nog). Ideaal! Het loopt lichter. Als ze klein zijn, merk je dat verschil niet zo.

Als ze ouder (en dus zwaarder) worden, merk je bij een wagen achter elkaar, dat je de lichtste vooraan moet zetten, want het loopt tópzwaar. Bij een wagen naast elkaar, merk je dat dus niet. Het blijft lekker lopen. En de breedte is rolstoelbreedte, dus ik kan iedere deur door en iedere winkel binnen. Bijkomend voordeel vind ik persoonlijk de mandjes onder de wagen: ik heb nu meer opbergruimte (want: 2 mandjes i.p.v.1) dan bij de wagen achter elkaar. Geloof me, een wagen naast elkaar is op de langere duur echt fijner!

Groetjes, een ervaren moeder.

Reactie voor op de website?

7.18. Meerlingwagen

Hoi hoi

Ik ben zwanger van een tweeling en heb hiernaast ook nog een kleintje van een jaar als de tweeling net geboren is. Ik zou graag van iemand willen weten of ik ergens aan een drielingwagen kan komen waarin ik mijn drie kinderen tegelijkertijd kan vervoeren en zo ja of ik er dan ook nog mee door een deur kan. Ik zie graag een reactie tegemoet en alvast bedankt.

groetjes Belinda

Reactie voor op de website?

7.19. Drielingwagen

Hoi Belinda,

Ik zelf heb een Runabout ( www.meerlingwagen.nl) gehad voor mijn drieling. Ze zitten achter elkaar zodat je door elke deur kunt en de wagen loopt SUPER licht.

Marian

Reactie voor op de website?

7.20. Meerlingwagen

Hallo,

Ik heb een Inglesina meerlingwagen gehad met en tussenstuk waardoor je er 2, 3 of 4 kindjes mee kon vervoeren. Bij de tweeling gebruikte ik de wagen achter elkaar als ik boodschappen moest doen en als we leuk gingen wandelen zette ik het tussenstuk erop en zaten de meiden naast elkaar. Met deze wagen kan je alle kanten op. Ideaal. Door de grote wielen reed hij erg licht en dit gaf zelfs met 2 meiden van 4 een peuter en een baby weinig problemen. De zwaarste altijd aan de kant van de duwstang zetten.

Tony.

Reactie voor op de website?

7.21. ABC design Zoom

Reactie op Tweelingenwagen: achter elkaar of naast elkaar?

Hallo,

Ik heb een tweeling van inmiddels 9 maand en een zoontje van inmiddels bijna 3. Ik heb een tweelingwagen gekocht waar de kids acter elkaar zitten. Een Zoom van ABC Design. Op de wagen passen zowel de maxi-cosis als 2 reiswiegen en straks 2 zitjes. Ik vind hem geweldig. De oudste loopt naast de kinderwagen of kan op een buggyboard van Mutsy meeliften. Ik vind het ideaal dat beide maxi-cosis moeiteloos op de kinderwagen kunnen. Goed stevig onderstel, ruime boodschappenmand. Nadeel is wel dat als je beide reiswiegen op het onderstel hebt je moeilijker bij de boodschappenmand kunt. Hoop dat je er wat aan hebt....

groeten Ingeborg

Reactie voor op de website?

7.22. Naast elkaar

Reactie op Tweelingenwagen: achter elkaar of naast elkaar?

Onze ervaring met de urban jungle duo is prima! Naast elkaar, gezelliger, voor allebei de kinderen beter uitzicht en beter zicht van de duwer op allebei de kinderen. En evengoed qua breedte goed passend door deuren en in winkels nooit een probleem gehad. Ingeklapt past deze ook prima in de auto). Dus ook nu nummer vier voor ons op komst is en onze jongste telg 26 maanden oud is hebben we een urban jungle duo met zwenkwielen vóór gekocht. Wij hebben geen slechte ervaringen!

Edwin

Reactie voor op de website?

7.23. Te koop: kindervervoer

Reactie op ABC design Zoom

hoi,

ik ben gastouder geweest en heb een kinderkar te koop. Het is een huifkar / bolderkar idee, waar je mee moet duwen.

Het is niet zwaar, je kan er mee door een gewone deur, supermarkt ect. het is geschikt voor 6 kinderen. Ik had er twee babyschelpen in en kan konden er nog 4 kinderen in zitten. Er zit een huif op met zijstukken. dit is ideaal voor als het regent en koud is. Dit kun je er ook af halen. Er zit aan de voorkant een deurtje, waarin de kinderen dan zelf kunnen in en uit stappen. Mijn oppaskinderen vonden het geweldig!

Heb je intresse stuur dan een mailtje, dan stuur ik er foto's van naar je op.

groetjes

Reactie voor op de website?

7.24. Te koop kindervervoeer

Reactie op Meerlingwagen

Ik zou graag willen weten hoeveel het kost en hoe het eruit ziet. Is hij inklapbaar? Wat kost het? Is het te vervoeren in de auto?

Alie

Reactie voor op de website?

7.25. Tweelingwagen

Reactie op Meerlingwagens: naast of achter elkaar

Ik heb tweeling wagen van preg pérego gewoon achterelkaar met bakken, zit ook stuurtje aan! Naast elkaar lijkt me niet praktisch met doorgang bus winkels etc

Yvonne

Reactie voor op de website?

7.26. Geschikte kinderwagens

Ehouse heeft meerdere kinderwagens in haar assortiment. Zo ook een tweeling kinderwagen en drieling kinderwagen. Deze kinderwagens zijn niet alleen geschikt voor tweelingen en drielingen maar ook voor diverse kinderen in diverse leeftijd-combinaties. Alle kinderwagens worden geheel compleet geleverd met autostoel, reiswieg en wandelwagen-inzet, luiertas en voetenzak. In vele hippe kleuren-combinaties te bestellen.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tweelingenwagen: achter elkaar of naast elkaar?

 1. Reactie Duozit 3.9
 2. Kinderwagen zitjes naast elkaar
 3. Duo wagen, zitjes achter elkaar!
 4. Achter elkaar?
 5. Meerlingwagens: naast of achter elkaar
 6. Naast elkaar!
 7. Achter elkaar!
 8. Naast elkaar
 9. Achter elkaar
 10. Achter elkaar
 11. Meerlingencommunity
 12. Tweelingwagen Urban Jungle
 13. Tweelingwagen peg perego?
 14. Peg perego
 15. Ttweelingwagen Peg perego.
 16. Kiddyboard
 17. Tweelingwagen, naast elkaar
 18. Meerlingwagen
 19. Drielingwagen
 20. Meerlingwagen
 21. ABC design Zoom
 22. Naast elkaar
 23. Te koop: kindervervoer
 24. Te koop kindervervoeer
 25. Tweelingwagen
 26. Geschikte kinderwagens

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.