Groot Gezin
Vervoer meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Op de fiets

Wat zijn geschikte mogelijkheden om meer dan twee kinderen op de fiets te vervoeren (1 fiets). Een kar gaat moeilijk door de deur en een transport fiets is ook al zo'n lomp ding. Heeft iemand een idee om dit "probleem" op te lossen?

Reactie voor op de website?

9.1. Speciaal gemaakte mand

Hoi Henk-Jan,

Ook wij hebben een tweeling die we op de fiets vervoeren. Via het Meerlingen magazine zijn we middels een advertentie terecht gekomen bij een mandenmakerij. Deze maakte ook fietsmanden voor tweelingen. Deze mand kost ongeveer   136,13. Eventueel willen we ook wel een foto versturen. Hierbij het adres. Suc-6 met de kids

Biersteker
Den Helder
tel 02230-13353

Ilse

Reactie voor op de website?

9.2. Speciale Transportfietsen

Zie ook de speciale transportfietsen in de vervoers-rubriek.

Reactie voor op de website?

9.3. Duozitter

Voor mijn tweeling heb ik een duozitter gebruikt (zie ook bij de rubriek Vervoer). Twee achter elkaar; beiden een ruggesteun en voetsteunen. Wordt op de fiets geplaats i.p.v. de bagagedrager. Verkrijgbaar o.a in A'dam.

FK

Reactie voor op de website?

9.4. Vervoer van een meerling met de fiets

Wij, trotse ouders van een drieling, vervoeren onze kinderen sinds ze 8 maanden oud zijn per fietskar. 1 kind vóór- of achterop de fiets en twee in de kar.

Wij hebben bewust gekozen voor de fietskar van Winther, type Dolphin. Deze kar wordt standaard uitgevoerd met derde wiel, zodat je hem als wandelwagen kunt gebruiken. Wij hebben zelf een nieuw voorwiel voor de kar ontworpen zodat het derde kind boven op dat wiel kan zitten in het fietsvoorstoeltje (bobike). Op deze manier zitten alle drie de kinderen op/in de kar, en kun je zonder problemen je boodschappen doen. Het past prima en ze ziten elkaar niet in de weg. Ook niet in de winter met dikke jassen: een heerlijk kleed over de voeten en ze zaten er vorstelijk.

De kar is net zo breed als een rolstoel dus past zo goed als door iedere winkeldeur en kassa. Hopelijke hebben wij iemand op een idee kunnen brengen om drie kleine kinderen makkelijk te vervoeren per fiets.

Succes Jos en Arjen

Reactie voor op de website?

9.5. Wij hebben ook drie kinderen in de kar!

We hebben intussen soortgelijke oplossing. Omdat Wouter nog klein is geraken ze alledrie in de kar, maar eens eruitgegroeid zullen we zeker jullie oplossing toepassen!!

Heel hartelijk bedankt!

Veerle

Reactie voor op de website?

9.6. Tweeling in de fietskar

Normaal gesproken passen twee maxi cosi's net niet in een fietskar. Wij hebben een kid Car gekocht (de grootste) en de bak voorzien van een multiplex plaat waarop twee maxi cosi's (oude type met metalen frame) overdwars gemonteerd zijn. Het oude type is iets smaller dan het nieuwe plastic type en kan makkelijk vastgezet worden op de onderplaat, dit verhoogt de veiligheid. Ik fiets nu zonder al te veel problemen met 4 kinderen tegelijk, één voorop, één achterop en twee in de kar.

Erik

Reactie voor op de website?

9.7. Ervaring met fietskar

Ik ben ook moeder van drie meiden. Een tweeling van 14 maanden een een dochter van 34 maanden. Het vervoersprobleem is makkelijk op te lossen dmv een fietskar. Het is een hele uitgave maar het verdient zichzelf terug. Ze zitten wind en waterdicht en je kunt de fietskar afkoppelen en zo de winkel inrijden. Dat scheelt ook weer een hele hoop gesjouw. Als je ze in een stoeltje op de fiets meeneemt moet je altijd weer die buggy meesjouwen.

Het merk van de fietskar (ook wel kidcar genoemd) is Vogel, en verkrijgbaar bij KID CAR Company . Op deze site staan ook een aantal foto's van de fietskar.

Veel succes, groetjes Madelon.

Reactie voor op de website?

9.8. Fietskar aanbevolen!

Iedereen met een meerling of meerdere kleine kinderen kort na elkaar, kan ik van harte een fietskar aanbevelen, het bevalt ons prima!! We hebben er een gekocht van   270,00 nieuw, met duwstang en extra voorwiel, zodat hij ook als wandelwagen te gebruiken is. Ik gebruik hem vaak ipv onze bebecar dupla, omdat hij veel lichter rijdt (zelfs met onze dochter van drie er bij in, dat merk je amper met duwen). Mocht je me nog iets willen vragen, dan mag je me mailen.

groeten,

Reactie voor op de website?

9.9. Aanvulling fietskar

Inmiddels heb ik wat meer info over de fietskar (zie vorig bericht).

Ik heb van de leverancier van de kar een afbeelding en (heel summier) wat technische gegevens ontvangen.

Ik zal het even op een rijtje zetten:

Wat betreft het max laadvermogen; dit is mijns inziens laag aangehouden, ik heb er regelmatig drie kinderen en een stapel boodschappen in, zonder problemen...

Verder heb ik de volgende toevoegingen:

 1. de wielen worden bevestigd met snelsluitingen
 2. binnenin aan de zijkanten zitten 2 kleine opbergvakjes
 3. voorkant word afgesloten met `vliegengaas` bij warm weer
 4. bij regen gaat hier een plastic scherm overheen
 5. aan beide zijkanten kan een klein stuk nylon weggeklapt worden voor extra ventilatie
 6. de duwstang word tijdens het fietsen naar beneden weggeklapt
 7. maxi cosi`s passen er (volgens mij) niet in, mischien een smaller type wel, maar dan zou er het een en ander aangepast moeten worden om ze goed vast te zetten
 8. achterin is ruimte voor boodschappen e.d.
De leverancier is de firma: WOLF, Kerkweg 33, 8091 ET Wezep, tel/fax:038-3762013. Ze hebben de fietskarren niet altijd op voorraad, maar als men van tevoren belt zorgen zij dat ze er een hebben klaarstaan in de winkel.

Mocht ik nog meer aanvullingen hebben laat ik dat wel weten

groetjes Joyce

Reactie voor op de website?

9.10. Dolphin fietskar

Dolphin fietskar heeft iets nieuws. Met een speciale constructie kunnen er twee stoeltjes in bevestigd worden, zodat je tweeling tot 10 maanden veilig met de fiets mee kan.

Geadviseerd wordt om een fietskar met een vaste bodem te nemen, deze zijn veel veiliger dan de light-versies met een nylon bodem.

Voor informatie over het tweelingvervoer per fietskar kun je terecht bij TWINkeltje.

De fietskarren met stoeltjes zijn ook te huur bij Babyrent.

Nell

Reactie voor op de website?

9.11. Ervaring met Kidcar Coach?

Hallo,

Graag zou ik willen weten of er onder jullie personen zijn die ervaring hebben met de kidcar coach. Wij hebben ons oog op deze kar laten vallen omdat hij smaller is (80 cm). Ook wil ik graag weten hoe jullie een maxicosi (oud model) in en dergelijke kar vastzetten.

Kidcar heeft pas een nieuwe constructie op de markt gebracht voor het aanbrengen van het derde wiel, deze is nu onder de bak geplaatst. Kan iemand mij iets vertellen over het loopcomfort hiervan. De meeste andere fietskarren hebben het derde wiel immers aan de trekstang.

Kan iemand mij verder vertellen waar ik, in de buurt van Leiden, een dergelijke kar kan uitproberen (mijn kinderen erin zetten en het lopen met de kar even uitproberen)? Wij zijn inmiddel in diverse zaken geweest en overal worden we vreemd aangekeken als we zeggen onze kinderen er even in te willen zetten. Ik vind dat als je zo'n groot bedrag uitgeeft, je toch ook wel even mag uitproberen.

Alvast bedankt,

Maaike

Reactie voor op de website?

9.12. Met 4 op de fiets

Ook wij hadden een klein vervoersprobleem. Wij hebben geen auto en zie een tweeling kinderwagen maar eens in de bus te krijgen. Toen lazen wij in het tweelingmagazine (NVOM) over een Dolphin fietskar die ook geschikt zou zijn voor een tweeling. We hebben daarna de importeur gebeld (zie onder) en die gaf ons een verkoopadres bij ons in de buurt en die heeft ons een paar folders meegegeven van verschillende modellen en merken.

We hebben uiteindelijk toch voor de Dolphin fietskar gekozen. Het is best wel een dure aanschaf, maar de tweeling kan erin totdat ze ongeveer 6 jaar zijn. In het begin doe je er twee kuipjes in zodat ze lekker liggen en als ze goed kunnen zitten dan haal je de kuipjs eruit en kunnen ze op een bankje zitten.

De oudste van 5 fietst zelf. De tweede zit achterop (hij is 3) en de tweeling van 6 mnd. ligt prins-heerlijk in Den dolphin fietskar. Deze kar kan ik ook gebruiken als kinderwagen als ik bijv. de stad inga.

De importeur is:

van Meurs & Co
Postbus 122 - 4130 EC Vianen
Tel 034 73 51 855
Fax 034 73 51 334

Janne

PS: Voor andere ervaringen met deze fietskar, zie ook in deze rubriek: Vervoer van een meerling met de fiets en Dolphin fietskar.

Reactie voor op de website?

9.13. Fietskarstoeltje

Hallo iedereen,

Hier weer eens een reactie van Jos en Arjen. Wij, trotse ouders van een drieling, hebben inmiddels een vierde kindje van 11 maanden erbij. Onze Ivo is in november geboren en kon dus nog niet op de fiets afgelopen zomer, jammer. Maar gelukkig hadden we vernomen dat er een fietskarstoeltje te verkrijgen is en dat was perfect. Hij heeft er vanaf 3 maanden tot 10 maanden in gezeten en zit nu trots voorop de fiets.

Jullie begrijpen het al, wij hebben goede ervaring met het stoeltje, maar gebruiken hem niet meer. We hebben ook een perfecte oplossing gevonden om te wandelen met drie kinderen op/in een dolphin fietskar. Kijk maar naar de foto bij onze reactie Vervoer van een meerling met de fiets.

Vrijheid blijheid voor moeder en kinderen, ook voor de vader trouwens.

Groetjes van een gelukkig meerling gezin

Reactie voor op de website?

9.14. Fietskar aanbevolen

Reactie op Ervaring met fietskar en Fietskar aanbevolen.

Hallo Joyce,

We hebben jouw aanbeveling zeer ter harte genomen en zijn gisteren (24 februari) naar Wezep gereden en hebben daar een prachtige fietskar gekocht. Het is inderdaad een hele mooie, alleen jou informatie is iets achterhaald. Ze zijn alweer een stuk verbetert. Volgens mevr. Wolff heeft ze de nieuwe info al naar je opgestuurd, maar staat het dus nog niet op deze site. We hopen veel plezier te hebben met deze fietskar en bedanken je hierbij voor je stuk op deze site.

Groetjes van Hanneke

noot van de redactie: we zullen, zodra we de nieuwe informatie hebben, deze plaatsen.

Reactie voor op de website?

9.15. Meerling in fietskar

Ons gezin is in januari uitgebreid van 2 naar 4 kinderen. De oudste 2 zijn 5 en 7 jaar en kunnen zelf fietsen. De tweeling hebben wij in een fietskar kunnen plaatsen. Standaard kunnen hierin geen twee maxi cosi's geplaatst worden, maar na wat aanpassingen aan de maxi cosi's en het maken van een frame kunnen de twee nu in de maxi cosi naast elkaar mee in de fietskar.

Dus twee kinderen naast de fiets op eigen gelegenheid en twee achter de fiets in een fietskar (klik op foto voor groter formaat):

Wanneer de tweeling wat ouder zijn kunnen zij tot hun 6-de jaar nog in de fietskar. De maxi cosi's kunnen gemakkelijk weer verwijderd worden en daarvoor in de plaats komt de standaard zitting van de fietskar te zitten.

Reactie voor op de website?

9.16. Tweeling in fietskar

Ik las ergens dat er speciale constructie is om een tweeling te vervoeren in de dolphin fietskar. Bij onze fietszaak weten ze van niets en zeggen ze dat je dit zelf met spanbanden moet doen. Kan iemand mij vertellen waar ik verdere informatie kan krijgen?

Reactie voor op de website?

9.17. Zelfgemaakte fietskar

Nou wij zijn ook over hoor, ik zelf durf dus voor geen geld op de fiets met twee hummels. Dus ja, wij ook maar aan de fietskar ihhi, alleen wij hebben hem zelf gemaakt. We zijn nog druk in de weer, maar hopen eerdaags ons eerste ritje te maken.

Groetjes, Sandra, mamma van Quinten en Michelle van 14 mnd

Reactie voor op de website?

9.18. Fietsen met kinderen

Geachte heer/mevrouw,

Ik maak al een tijdje een Cargo Bike voor het vervoer van twee of meer kinderen. Aangezien ik nog in mijn eentje de fietsen maak heb ik weinig bekendheid willen geven aan deze fiets. Waarschijnlijk al in oktober van dit jaar zal de fiets uit voorraad leverbaar zijn, omdat de produktie wordt overgenomen door een fietsfabriek. Aangezien ik veel teleurgestelde reacties krijg van mensen die niet op de hoogte waren van het bestaan van deze bakfiets is het nu wellicht tijd om het wat onder de aandacht te brengen. Meer informatie is te krijgen via de website www.bakfiets.nl.

vriendelijke groeten

Reactie voor op de website?

9.19. Onveilig met 3 kinderen

Drie kinderen in een fietskar zal moeilijk gaan, zeker omdat je twee jongsten nog een extra zitje nodig hebben. Wel kun je kiezen voor een kindje achterop je fiets en twee in de fietskar. Er zijn nog andere mogelijkheden, kijk daarvoor eens in de rubriek vervoer.

Reactie voor op de website?

9.20. 't Mannetje

't mannetje in Amsterdam verkoopt fietsen voor 2, 3, 4, 5 kinderen. Heel handig.

Fam. B.

Reactie voor op de website?

9.21. De fietskarrenspecialist

Kijk bij de Fietskarrenspecialist voor veel informatie over fietskarren.

Reactie voor op de website?

9.22. Duo dubbelzitter

U was op zoek naar een fietskar, nou wij hebben iets geheel anders, dubbel zo veilig en makkelijk!! Het is een dubbel fietsstoeltje voor achter op de fiets, makkelijk te monteren en geheel goed gekeurd. Op deze manier kunt u in totaal drie kinderen op de fiets vervoeren. Dit product is al ruim 5 jaar in de omloop met alleen maar positieve reacties! Voor meer info of een folder:

Jan van de Staak Tweewieler Specialist, Hoogdijk 5, 5091 CE Middelbeers. Of bel 013 514 12 45.
Email:

Reactie voor op de website?

9.23. Speciale zitjes in Dolphin?

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend hebben we de Dolphin fietskar gekocht voor onze tweeling van 5 maanden. Het is een super mooie kar en erg licht. We hebben alleen de speciale maxicosi zitjes die erbij horen niet gekocht. Thuis hebben we met een kussentje een prima zitje gemaakt in de fietskar voor onze meisjes.

Nu vragen we ons alleen af of het niet schadelijk of verkeerd is om de tweeling niet in zo'n maxicosi zitje te zetten. Nu zitten ze vrij rechtop ipv de ligstand. Officieel moeten ze natuurlijk tot een maand of 9 in de maxicosi zitten. We willen natuurlijk het allerbeste voor de meisjes, anders gaan we alsnog de speciale zitjes erbij kopen.

Graag jullie reaktie, Alvast bedankt!

Linda

Reactie voor op de website?

9.24. Ervaringen met fietskar

Wij hebben ook afgelopen zomer een fietskar gekocht van het merk "Leggero". Helemaal fantastisch!!!!. Lichtgewicht en mooie kleuren combinatie. Wij hebben grijs met oranje.We hebben er veel bekijks mee.

Onze tweeling zijn 2 jaar en nog een dochter van bijna 4 jaar. De plaatsen in de fietskar worden met korte/lange afstanden afgewisseld dat het niet altijd de fietskar is van de tweeling. We hebben daarbij een joggingset, een extra wiel, regenhoes en een ideale tas(deze wordt bevestigd onder de bevestiging van het wiel) voor achterop de fiets. Het aankoppelen van de kar aan de fiets gaat heel makkelijk, tevens het wiel die aan/afgekoppeld wordt en achter op de fiets geklikt wordt. Vergeleken met andere merken vonden wij deze redelijk in de prijs. En ik kan nu gaan waar ik wil, even de stad in, naar het winkelcentrum en ik gebruik hem tevens als boodschappenwagen als oma even komt oppassen.

Jolanda

Reactie voor op de website?

9.25. Ervaringen met DMT

Ideaal is de DMT. Ik heb dan wel een tweeling. De wagen rijdt niet zwaar. Kan overal door de deur. En een bochtje maken is ook niet zwaar. Dat je niet groot bent maakt niets uit. Ben ik ook niet (1.62 m).

Succes met je keuze. Juanita

Reactie voor op de website?

9.26. Ervaring DMT

Hoi,

Sinds kort hebben wij ook een DMT, na een half jaar ons "beholpen" te hebben met een overigens zeer solide en mooie buggy. De DMT is een ware verademing, zeker als je grotere afstanden maakt en in het bos, op het strand of heuvel-op wandelt/loopt.

De wagen loopt bijzonder ligt, stuurt gemakkelijk/rijdt makkelijk stoep op of af door hem op de achterwielen te kantelen. Ik heb spijt dat we hem niet eerder hebben aangeschaft! Zeker aan te bevelen! Ik heb overigens een tweeling.

Als je hem eerst wilt uitproberen, kun je hem ook een tijdje huren via Baby Rent!

Evelyne

Reactie voor op de website?

9.27. Ervaring met duo-dubbelzitter

Wij hebben als ouders van een tweeling heel veel plezier gehad van de duo-dubbelzitter. Deze dubbelzitter wordt gemonteerd op de plaats waar de bagagedrager van de fiets heeft gezeten.

Wim

Reactie voor op de website?

9.28. Advies gevraagd

Hoi!

Wij hebben 3 kinderen vlak na elkaar (2, 1, 3 maanden). Nu ben ik druk op zoek naar een fietskar. Wat zijn ze duur! Ik heb nu de mogelijkheid om een leggero twist te kopen (net als jullie). Maar ik twijfel een beetje. Qua prijs ligt hij het beste in het budget. Ik heb dus een aantal vragen. Ik hoop dat ik snel antwoord kijg, want morgen ga ik al kijken.

 1. Vinden jullie het een probleem dat hij open is aan de zijkanten en biedt de regenhoes in de winter/herfst voldoende bescherming?
 2. past er een baby in? (3 mnd.) of maxi cosi?
 3. hij is niet inklapbaar, neemt hij veel ruimte in of is hij makkelijk te demonteren?
Alvast bedankt voor de moeite. O ja, en tot hoe oud kunnen ze er ongeveer in zitten?

Fiona

Reactie voor op de website?

9.29. kidcar coach

Maaike,

Binnenkort komt kidcar met een nieuwe kar die de coach zal vervangen. Ik heb het prototype reeds gezien. Heb nog geen info op schrift maar de kar ziet er goed uit en is zeker een verbetering.

Wij denken de kar eind maart te kunnen inzetten in de verhuur, dus is dan ook te testen zelfs achter de fiets. Ook hebben wij nog een coach die getest kan worden.

m vr gr , rijwielhuis hoegen nunspeet 03412-258759

Reactie voor op de website?

9.30. Driewieler

Mijn dochters zijn 5 en zaten tot voor kort nog steeds achterop in de stoeltjes van mijn driewieler.

Marjo

Reactie voor op de website?

9.31. Nog meer goede fietskarren

Ik heb nog een website met goede en goedkope fietskarren ontdekt, ook voor 2, soms zelfs 3 kinders, met een max. laadvermogen van 60 kg (NB de kidkar kan tot 45 kg aan). Het is www.melia.nl, een importeur van amerikaanse karren.

succes M.

Reactie voor op de website?

9.32. Achterin op vakantie met 7 mnd

Hi

Wij hebben twee boyz (www.jansentwin.nl) van ongeveer 7mnd en willen in juni op vakantie naar Zuid Frankrijk.

Wat is wijsheid, nog in de maxi-cosi of toch maar de autostoel.

De boyz zijn op dit moment beide net geen 9 kilo en hun hoofdjes zitten nog netjes binnen de cosi, nu horen we twee verhalen:

 1. neem autostoeltjes, daar kunnen ze beter in zitten/liggen, en zeker een langere tijd (2 uur of meer)
 2. neem de maxi-cosi, want met deze leeftijd blijven ze niet goed rechtzitten, waardoor ze teveel in de gordeltjes van de autostoel gaan hangen
Tja, en nu? Wat is raadzaam?

grtxzz, Trevor

Reactie voor op de website?

9.33. Reacties van de meerlinglijst op: Achterin op vakantie met 7 mnd

Vanuit de meerlinglijst komen de volgende antwoorden:
Bodien:
Vanwege de veiligheid zou ik gewoon twee autostoeltjes nemen.Ze zijn ook in slaapstand verkrijgbaar en ik heb er nu al jaren plezier van.
Mariëtte:
Zelfde ervaring als Bodien. Die van ons zitten/liggen al vanaf 6 maanden in "gewone" autostoeltjes die ook in volledige slaapstand kunnen. Onze ervaring is dat ze daar veel stabieler in liggen dan in een maxicosi, vanwege de betere hoofdsteun.
Ellen:
Onze ervaring was dat op het moment dat ze uit de maxicosi's gegroeid waren we de autostoeltjes namen. Agnes was kleiner dan Wim en paste zowel in de maxicosi als in de autostoel. We hebben als autostoel chicco's genomen, tegenwoordig met 5-punts gordel en 5 standen voor de rugleuning. En als ik mij goede herinner geschikt voor 0-18 kg.

De rijrichting van Agnes autostoel werd dus vanwege haar gewicht tegen de rijrichting ingeplaatst, die van Wim met de rijrichting mee. Dit staat beschreven in het handboek van de autostoel en was voor ons een reden om juist die chicco's te nemen. Wel uitkijken dat de gezichtjes niet in de volle zon staan.

Mijn advies voor deze mensen is om over te gaan op de autostoel, men is dan nl alweer een maand verder dus de boys zullen er al weer een stuk bijgegroeid zijn. Als de stoeltjes tegen de rijrichting in geplaatst kunnen worden kan ws de stand van de rugleuning op "lig" gezet worden zodat je een beetje het maxicosi effect krijgt, bovendien kunnen ze dan niet gaan hangen in de gordels en de gordels kunnen nog in de kleinste stand. Zogauw de hoofdjes gaan uitsteken boven de maxicosi rand is het hoofd niet meer beschermd met een botsing. mbt tot het tijd effect en de snelle groei van de baby's zit je misschien op de heenweg nog wel veilig maar op de terugweg niet.

Wij hebben zelf in 1e instantie de tegen de rij-richting-in-stoel op de bijrijderstoel geplaatst in een auto zonder bijrijderairbag en de stoel met de rijrichting mee achter de bijrijderstoel. Wanneer je dan alleen met beide kids op stap bent kun je ze allebei zien.

Uiteraard is dit alleen maar mijn mening een een vrijblijvend advies. Wij hebben inmiddels stoelverhogers en beide chicco's doorverkocht. ze zijn nog steeds in gebruik.

Reactie voor op de website?

9.34. Op zoek naar duwstang en voorwiel

Ik heb sins twee weken een fietskar "my little-van" dit is een product van de lidl een mooie kar voor weinig geld ik zag op deze pagina de vantley fietskar en hij is haast het zelfde als die van ons! Ik zou graag weten of de duwstang en voorwiel los verkrijgbaar zijn van de vantley kar want volgens mij is het zo te monteren op onze kar.

Ik ben er blij met de fietskar wil hem echt niet meer kwijt hoor enkel is het wel een gedoe met een kindje die naar school gaat en een kindje van 15 1/2 maand en die ook nog eens twaalf kilo weegt en niet loopt! Ik zou ook tevreden zijn met een buggydrager voor aan de anderen kant voor de bagagedrager maar die zijn niet te koop zover dat ik weet!

Groetjes Marja

Reactie voor op de website?

9.35. Hoe heet die kar?

Wij, trotse ouders van een zoon, en zelf fietsgek, zijn op zoek nar zo'n ideale wagen: goede prijs, opvouwbaar, en zowel als andeelwagen als als fietskar te gebruiken? Welke magische naam draagt Uw kar (merk ?), tot nu toe vonden wij alles ruim boven die prijs!

groeten,

Reactie voor op de website?

9.36. Ervaringen Melia fietskar Turbomillie

Hallo,

Wij zijn benieuwd of iemand al ervaring heeft met de instep modellen van Melia. Wij overwegen een aankoop van het type 'Turbomillie' voor onze 3 kleine kinderen (0,1,2), maar twijfelen nog omdat er zo weinig bekend is over dit Amerikaans product. Volgens de Melia internetpagina gaat het om een relatief goedkope en goede fietskar. Wie heeft er ervaring?

Groetjes René en Judith

Reactie voor op de website?

9.37. Fietskar

Heeft u misschien nog tekeningen of andere hulptips voor het maken van de fietskar. Ik wil er ook één maken maar volgens mij is de constructie best wel lastig. Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

9.38. RE: tweelingmanden

Hoi Vanessa

Ik weet niet wie je bedoelt met 'je' maar ik weet wel dat die tweelingmanden te koop zijn bij het twinkeltje een speciaalzaak in twee- en meerlingen. Kijk maar eens op www.twinkeltje.nl. Je moet dan zoeken onder het kopje "fietskarren".

Groetjes Gonny

Reactie voor op de website?

9.39. Aanhangfiets Add+Bike

Hallo

Om 2 kinderen te vervoeren kan ik je de Add+Bike van harte aanbevelen. Zelf vervoer ik daar 2 kinderen van 6 en 7 jaar mee. Een achterop en een op de aanhangfiets.

Voor een plaatje kijk hier eens:

hier.

Veel plezier met fietsen.

Marie

Reactie voor op de website?

9.40. Ik overweeg ook de turobmillie aanschaffen

Ik ben benieuwd naar de reacties die jullie krijgen omdat ik hem ook wil aanschaffen. Wat de prijs betreft is het geen slechte koop maar ja, wie heeft er ervaring mee?

Angela

Reactie voor op de website?

9.41. Voorwiel en duwstang voor "little van"

Wij willen ook een voorwiel en een duwstang. Burley heeft denk ik ook een passende set. We moeten dit nog uit proberen bij een kennis. Maar de set is los verkrijgbaar. Hij kost echter €155,-. Vind ik zelf toch erg duur.

Susan

Reactie voor op de website?

9.42. Smalle fietskar

Er zijn fietskarren die wel zo smal zijn dat ze door een deur passen, 78 cm breed, Montare Totty Ride, kid car Bike buggy, Dolphin van Winther en waarschijnlijk zijn er nog wel meer.

Ik zat met eenzelfde probleem.

Succes.

Orna

Reactie voor op de website?

9.43. Fietskar

Hallo,

wij hebben x-aantal karren virtueel en life vergeleken. Uiteindelijk zijn wij gegaan voor de Chariot Corsaire, weliswaar 100 Euro duurder dan de Burley d'lite, maar veel functioneler: makkelijker op te klappen, stabieler, veiliger en ook beter als duwwagen.

Succes, Ivo

PS: algemeen: de zogenaamde universele babyschelp van 80 Euro vonden wij maar niks! Je kan de kar niet fatsoenlijk inklappen, de baby ligt niet echt stevig want het ding is niet "hol" genoeg, de bevestiging aan de kar is niet optimaal, en 80 Euro voor een stuk isomo is écht wel geprofiteerd!

Reactie voor op de website?

9.44. Ervaring duo mountain terrain

Wij wonen in een grote stad en hebben erg veel plezier van de duo mountain terrain. Ons zoontje is nu 2 1/4 jaar en ons dochtertje 9 maanden. We gebruiken de wagen al vanaf de geboorte van onze dochter. Hij heeft een rolstoelformaat, dus past vrijwel door elke deur. Als je een nieuwe wagen wilt kopen zou ik zeker ook kijken naar de duo urban jungle, omdat deze ook zwenkwielen heeft en volgens mij scheelt het niet veel in prijs. Wij hebben ook een enkele urban jungle, maar maken hier nog weinig gebruik van. Je kunt via markplaats overigens hele leuke 2e hands wagens kopen.

Nelleke

Reactie voor op de website?

9.45. Leggero Twist (aanvullende info)

Deze kar is nagenoeg onverwoestbaar maar je moet rekening houden met wat praktische puntjes. Er kunnen makkelijk 3 kleine kinderen in of twee grotere kinderen. Zie verder de info op www.fietskarren.nl/Eind-pag/Karren/Kinderkarren/leggero_twist.htm.

Jan de Ruiter

Reactie voor op de website?

9.46. De Fietswagenwinkel.nl

Mocht u overwegen een fietskarretje aan te schaffen, dan kunt u terecht op www.fietswagenwinkel.nl. De website biedt een breed assortiment modellen voor iedere gezinssituatie & gratis thuisbezorging.

Natuurlijk kunt u er ook terecht voor jogger-/wandelsets, koppelingen en babyschalen.

Tot ziens,

Reactie voor op de website?

9.47. Goede en betaalbare fietskar

Ongeveer 1 jaar geleden hebben wij ons een fietskar gekocht van het merk "tottyride" het is een merk uit de USA en voldoet aan alle europese keurmerken! (TottyRide Comfort Deluxe) Verder heeft het (heel belangrijk voor ons) een harde kunstoffen bodem want neem je stoffe bodem en je blijft achter een tak of zo iets hangen scheurt ie van voor tot achter open. (Moet er niet aandenken).

Je kunt hem ook als dow wagen gebruiken en past door elke brede kassa aangezien hij niet breder is als een rolstoel. Verder is hij compleet met regenkap, verlichting en fietsstang Er zijn ook van dit merk fietskarren voor spullen en voor dieren.

suc6 Justin

Reactie voor op de website?

9.48. Breed assortiment

www.fietskarren-fietsaanhangers.nl, losse onderdelen nodig voor uw fietskar, bijv. een extra koppeling, babyschaal, nieuwe huif? neem contact op.

Reactie voor op de website?

9.49. kid car coach

Onze tweeling van 7 heeft veel plezier gehad van de kid car coach en hebben hem nu niet meer nodig. In plaats van een dure nieuwe te kopen kun je via allerlei site ook dit soort fietskarren tweedehands kopen. Zijn vrijwel net zo goed, omdat de kid kar coach heel degelijk is en best geschikt is voor gebruik door meerdere gezinnen. Die van ons staat op speurders, maar je kunt ons ook bellen of mailen.

, 036-5374708

Reactie voor op de website?

9.50. 3 kinderen op een fiets

Wij vervoeren al 3 jaar onze kinderen nu 5,5 jaar en een tweeling van 3 op een driewielfiets. Voorop het stuur hebben we een standaard fietszitje geplaatst en achter op het frame tussen de twee achterwielen hebben we zelf twee zitjes gemaakt.

Dit voldoet goed, dit jaar zal de oudste wel zelf gaan fietsen en gaat de tweeling samen achterop zodat we ook het vierde jaar nog plezier kunnen hebben van de fiets.

Wel moet ik opmerken dat je wel moet kunnen fietsen op een driewielfiets.

Betty

Reactie voor op de website?

9.51. Eerst fietskar, nu duo-dubbelzitter

Wij hebben twee tweelingen in ruim 2 jaar tijd, dus de fietskar was echt een uitkomst voor mij. Soms gingen er wel 5 mee op de fiets (3 kinderen in de fietskar gaat net voor een klein stukje). Nu een van onze oudsten zelf fietst, is de duo-dubbelzitter een uitkomst. Het scheelt toch wel een hoop gedoe van aan- en afkoppelen, de boel klaarzetten enz.

Angelique

Reactie voor op de website?

9.52. Duozitter-stabiliteit fiets

Voor onze tweeling van 4 jaar hebben we een duozitter aangeschaft voor achter op de fiets. Wat is de ervaring daarmee op een gewone damesfiets? Is dit stabiel genoeg of zou ik een speciale moederfiets moeten aanschaffen?

Hoe is de ervaring daarmee en is voor de derde op komst het fietsstoeltje mogelijk aan het stuur?

Groet, Esther

Reactie voor op de website?

9.53. Onze oplossing fietsprobleem

Voor het fietsprobleem van onze tweelingjongens fietste ik zelf op een herenfiets met een stoeltje voor- en stoeltje achterop. Onze dochter van vijf jaar fietste naast mij, en onze oudste dochter van zeven jaar fietste vooruit.

Anneke

Reactie voor op de website?

9.54. Maxi Cosi in Burley Cub

Ik zou graag weten of er mensen zijn die ervaring hebben in het bevestigen van een maxi cosi in een burley cub fietskar?

Alvast bedankt! met vriendelijke groet, Lisette

Reactie voor op de website?

9.55. Maxi Cosi in Burley Cub

Ik zou graag weten of er mensen zijn die ervaring hebben in het bevestigen van een maxi cosi in een burley cub fietskar?

alvast bedankt! met vriendelijke groet, Lisette

Reactie voor op de website?

9.56. De ideale fiets om 3 kinderen te vervoeren!

Ik heb een ideale fiets. Hij is in het midden van het frame verlengd, waardoor het achterwiel verder naar achter staat, zodat er een langere bagagedrager ontstaat. De fiets kantelt niet achterover wanneer ik mijn 2 kinderen (samen 42 kg) achterop zet. (De bagagedrager kan 150 kg hebben) Een heel stabiele en zeer veilige manier van vervoer. Mijn kinderen kunnen nu zelf fietsen en ik hoop dat ik er een volgend gezin mee kan verblijden! Mijn nummer 06-55343632 Almere. Ik kan je een foto sturen.

Reactie voor op de website?

9.57. Vervoer van 3 kinderen op 1 fiets

Ja de oplossing is de volgende. 1 kind voorop in een kinderstoeltje aan het stuur en de andere 2 kinderen in achterzitjes op een verlengde bagagedrager. Zo hebben wij het ook gedaan, slechts voor enkele weken omdat we uiteindelijk (nu degene die voor zit ook te groot wordt voor het voorstoeltje) voor een andere manier van fietsen hebben gekozen.

Wij hebben de verlengde bagagedrager waar 2 GMG schterzitjes achter elkaar op geplaatst kunnen worden in de verkoop. Wilt u graag een foto of meer info neem dan gerust contact met ons op. Wij laten het u graag zien.

Groeten Annelous

Reactie voor op de website?

9.58. Little Van

Wij hebben geen goede ervaring met de little Van. Hij past niet op alle fietsen en is niet makkelijk om te bouwen van fiets kar naar wandelwagen. Tijdens het los koppelen (wat ook niet echt eenvoudig gaat) en het voorwieltje plaatsen om er mee te kunnen lopen moet je de kinderen er uit halen en dat is niet handig bij een tweeling van net 2jaar, die zetten het namelijk op een lopen.

Wij haden hem overgenomen van iemand anders maar ervaren het als een miskoop.

Reactie voor op de website?

9.59. Foto duozitter

Kijk hier www.vandestaak.nl/duozit.html voor een foto van een duozitter.

Reactie voor op de website?

9.60. Urban Jungle Duo met 3 kinderen

Reactie op Ervaring duo mountain terrain

Wij hadden een zoontje van 2,5 jaar oud toen onze tweeling werd geboren (nu een jaar geleden). Wij hebben gekozen voor een Urban Jungle Duo en hebben hier zeker geen spijt van. Wij konden bij het kopen van deze kinderwagen weinig tips vinden over het vervoeren van ons zoontje van 2,5 jaar oud.

Wij hebben dus een skate-plankje/rollerboard erbij gekocht voor hem, maar deze blijkt achteraf echt overbodig. Wij hebben hem amper gebruikt. Dit komt omdat hij makkelijk op de Urban Jungle erbij kan. Toen er nog ligbakjes op de wagen zaten, kon hij zittend tussen op het frame tussen de twee ligbakjes, met zijn voeten richting de duwstang. Hij zat echt wel goed.

Toen we de wandelwagen gingen gebruiken, kon hij makkelijk op het voetenplateau zitten, zijn voetjes steunend op het frame eronder. Hij is zelfs een paar keer zo in slaap gevallen, dus dit zit echt wel lekker (ons zoontje is niet zo'n slaper).

Ik vind het jammer dat wij geen tips van te voren hebben gehad van ervaren mensen, wij hebben een duur rollerboard van € 79 voor niks gekocht, dit ding maakt herrie en is alsnog vermoeiend aangezien het kind de hele tijd moet staan.

Cynthia

Reactie voor op de website?

9.61. Welke fietskar past prima door deur?

We hebben 1 deur waar het doorheen moet: 83 cm. Welke kar is te aanbevelen? Zou KidCar nog kunnen? (2 kids moeten erin kunnen)

Susanne

Reactie voor op de website?

9.62. Kidcar bagagetas

Reactie op Ervaringen met fietskar

Goede middag,

Zelf ben ik in het bezit van de KidCar bikebuggy en ben op zoek naar een bagagetas die je op de kar kunt monteren. Als ik het goed begrijp heeft u zo'n tas? Wilt u deze eventueel los verkopen? Ik hoor heel graag van u!

Vriendelijke groet, Thirsa van den Elshout

Reactie voor op de website?

9.63. Fietskar inklappen

Hallo,

Ook ik heb een heerlijke tweeling en wil nu graag een fietskar aanschaffen. Onze voordeur is maar 74 cm breed, ik zal de fietskar daarom elke dag moeten inklappen en naar binnen dragen. Dat doe ik nu ook met onze Urban Jungle, een erg fijne kinderwagen trouwens.

Mijn vraag: wat is jullie ervaring met het inklappen van de verschillende types fietskarren? Hij moet makkelijk en snel los te koppelen zijn van de fiets en idem dito in te klappen.

Groetjes en alvast veel dank voor jullie reacties, Barbara

Reactie voor op de website?

9.64. Mand voor 2ling

Reactie op Speciaal gemaakte mand

hallo,

even heel nieuwsgierig of de mand voor bakfiets of een normale fiets is?

en hebben jullie er een foto van? ik heb namelijk ook een 2ling v 9maanden en ben me aan het orienteren...

groetjes Indy

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Op de fiets

 1. Speciaal gemaakte mand
 2. Speciale Transportfietsen
 3. Duozitter
 4. Vervoer van een meerling met de fiets
 5. Wij hebben ook drie kinderen in de kar!
 6. Tweeling in de fietskar
 7. Ervaring met fietskar
 8. Fietskar aanbevolen!
 9. Aanvulling fietskar
 10. Dolphin fietskar
 11. Ervaring met Kidcar Coach?
 12. Met 4 op de fiets
 13. Fietskarstoeltje
 14. Fietskar aanbevolen
 15. Meerling in fietskar
 16. Tweeling in fietskar
 17. Zelfgemaakte fietskar
 18. Fietsen met kinderen
 19. Onveilig met 3 kinderen
 20. \'t Mannetje
 21. De fietskarrenspecialist
 22. Duo dubbelzitter
 23. Speciale zitjes in Dolphin?
 24. Ervaringen met fietskar
 25. Ervaringen met DMT
 26. Ervaring DMT
 27. Ervaring met duo-dubbelzitter
 28. Advies gevraagd
 29. kidcar coach
 30. Driewieler
 31. Nog meer goede fietskarren
 32. Achterin op vakantie met 7 mnd
 33. Reacties van de meerlinglijst op: Achterin op vakantie met 7 mnd
 34. Op zoek naar duwstang en voorwiel
 35. Hoe heet die kar?
 36. Ervaringen Melia fietskar Turbomillie
 37. Fietskar
 38. RE: tweelingmanden
 39. Aanhangfiets Add+Bike
 40. Ik overweeg ook de turobmillie aanschaffen
 41. Voorwiel en duwstang voor "little van"
 42. Smalle fietskar
 43. Fietskar
 44. Ervaring duo mountain terrain
 45. Leggero Twist (aanvullende info)
 46. De Fietswagenwinkel.nl
 47. Goede en betaalbare fietskar
 48. Breed assortiment
 49. kid car coach
 50. 3 kinderen op een fiets
 51. Eerst fietskar, nu duo-dubbelzitter
 52. Duozitter-stabiliteit fiets
 53. Onze oplossing fietsprobleem
 54. Maxi Cosi in Burley Cub
 55. Maxi Cosi in Burley Cub
 56. De ideale fiets om 3 kinderen te vervoeren!
 57. Vervoer van 3 kinderen op 1 fiets
 58. Little Van
 59. Foto duozitter
 60. Urban Jungle Duo met 3 kinderen
 61. Welke fietskar past prima door deur?
 62. Kidcar bagagetas
 63. Fietskar inklappen
 64. Mand voor 2ling

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.