Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

50. Reiskostenvergoeding?

De ex van mijn vriend heeft sinds april een vriend en is bij hem gaan wonen. Ze is er financieel zeer veel op vooruit gegaan, nl. van een bijstandsuitkering (omdat ze niet wilde werken) naar een mooi maandsalaris van haar vriend. Ze heeft een nieuwe auto van hem gehad, een vakantie en nu moeten wij het kind ipv 6 km rijden, 70 km. rijden om hem thuis te brengen op zondag. Als wij waren verhuisd dan hadden we haar extra geld moeten geven omdat het onze keuze is om te verhuizen, logisch.

Nu is het dus omgekeerd en ik wil gewoon dat zij mij het verschil in km betaalt á 0,19 de km. Het kost mij nu gemiddeld per maand 26 euro.

Wie heeft hier ervfaring mee?

Gr. Desiree

50.1. Reactie op reiskostenvergoeding

Hallo Desiree,

Ik begrijp je probleem maar moet je teleurstellen. Als je als iets wilt regelen op dit gebied zul je dat middels een goed gesprek moeten doen met de moeder en anders via de rechtbank. In dat laatste geval geef ik je weinig kans, de ouder die het kind komt ophalen moet over het algemeen die kosten zelf betalen.

Sukses. Marieke L.

50.2. Niet best toch!

Jeee in wat voor wereld leven wij! Mijn vriend heeft 3 kinderen en die halen wij om de twee weken op en brengen ze weer thuis bij hun moeder. Het is 140 km heen en terug en dan de zondag weer naar huis, dat is weer 140 km! Wij staan voor die kosten omtrent vervoer.. bezine! Wij moeten een smak alimentatie betalen. Wat natuurlijk ook logies is he? Maar wij kunnen het niet meer betalen! Mijn vriend heeft een inkomen van 1200 euro. Ik zelf verdien 30 euro bij met schoonmaak, daar moeten wij het mee doen. Ik zelf heb ook twee kinderen waarvan ik geen alimentatie ontvang. Mevr heeft een uitkering en heeft een opleiding betaald gekregen. Zij gaat straks aan het werk. En heeft dus dan een goed inkomen. We betalen nu 400 euro alimentatie en dan komen de kosten van de benzine er nog over heen. Reken maar uit. Heb ik hier gvd om gevraagd? Zij heeft besloten toendertijds om bij hem weg te gaan omdat ze zat te rotzooien met andere kerels! Ja ja ja, het is de man zn plicht om te betalen! Maar als wij dat niet kunnen opbrengen wat dan? Wie helpt ons? Ik kan niet eens kosten voor de onderhoud van mijn eigen kinderen betalen! Ik ben nu 3 dagen aan het werk, en ga ik er op vooruit? Nee dus, we kunnen het volle pond huur betalen! En zij? Ow wat heeft mevr een mooi leventje toch? Met haar mannen!! 400 euro alimentatie, 60 euro benzine in dat weekend dat we ze halen en brengen! Dat is dus 120 euro er over heen, dat komt dus op zo'n 520 euro uit dan onze vaste lasten. Dan heb ik ook nog kids. En ja om ook niet te vergeten, we moeten ook eten! Maar dat kan niet, we eten 2 keer in de week bij mijn ouders omdat we gvd geen geld hebben! Mevr eet smakelijk. Je hebt het goed voor elkaar! En prettige feestdagen, en heel gelukkig nieuw jaar en dat je maar mooi kan vangen (geld innen)

de groeten!!

50.3. Moet al dit gevloek op deze site

Ik kan je boosheid goed begrijpen maar snap niet dat groot gezin jouw gevloek op de site zet, ik ben overigens zelf niet gelovig maar je kunt er wel mensen mee kwetsen!

ik wens je overigens wel een fijne toekomst met de kinderen en hoop van harte dat je situatie financieel veranderd!!!!!!!

groetjes daisy

50.4. Eerlijkheid is ver te zoeken

Hoi ff mijn verhaal, en misschien moeten we anders eens gaan zorgen dat er verandering in de wet komt... maar goed mijn verhaal.

Ik ben ongegeveer twee en een half jaar geleden gescheiden en heb 1.5 jaar geleden een lieve man ontmoet, lag toen net zelf gescheiden en sinds dit voorjaar gelukkig getrouwd. Mijn kinderen gaan regelmatig naar mijn ex zodat hij zo min mogelijk van onze kinderen mist met mijn man en met zijn ex is het 1 drama. Vorig jaar kerst is ze verhuisd met hun kinderen naar Limburg, zo'n 190 km van ons vandaan. En na 4x de reisschema's en ophaalplekken te hebben veranderd, waren wij het zat en wilden rust. Dus zijn we naar de advocaat gegaan om te vragen wat eerlijk is in deze situatie. Beide ouders zijn toen uitgenodigd om tot een compromis te komen, want ze vroeg of we ze om de week op vrijdag op wilden halen op een carpoleplek om 21:30 uu. Daarna moesten wij nog 1.5 uur reizen om ze thuis te krijgen. Ze waren dan dus pas 23:00 uur thuis. Das niet normaal voor kinderen van net 9 en 12 jaar toch?

Maar we moesten accoord of zelf halen!! Sorry hoor, maar mijn man betaalt mega alimentatie en moet nu zo'n 80 euro extra dokken en zij vindt dit normaal. En als we zeuren moeten we ze helemaal halen en brengen!! Nederland, dit kan en mag toch niet!! We zijn toch rechtstaat??

Vrouwen in Nederland, denk ook een aan de man, die mist al zoveel van de kinderen. Bij een scheiding moet hij nu voor alles opdraaien?? Ik ben zelf een gescheiden vrouw, maar wel met normen en waarden. Ook voor mijn ex, ook al is het nog zo moeilijk!

Houd de eer aan jezelf, en gun je ex ook een leven! Verbeter de wereld maar begin dan bij jezelf!!

Sannie

50.5. Reactie op niet best toch

Hallo boze vrouw,

Ik snap je woede. Wanneer jullie iets veranderd willen zien, zul je met het hele kostenplaatje naar de rechter moeten stappen, bewijzen aan moeten tonen van het samenwonen van mevrouw eetsmakelijk en alles wat er nog meer bij komt kijken. Een hele onderneming, maar misschien in jullie geval wel de moeite waard.

Succes ermee.

Met vriendelijke groet,

Anoeska

50.6. Reiskosten kinderen vader

Ook ik zat in hetzelfde probleem in verband mat reiskosten. Mijn enige weg om dit voor mij opgelost te krijgen is te moeten dreigen naar mijn ex en haar vriendje. Als ik de kinderen wilde zien volgens (gedwongen) rechterlijke uitspraak moest ik na mijn werk vrijdags VIER uur rijden. De afstand is ong. 180 km. Dus 360 heen en terug. Daar mijn ex zonodig vreemd moest gaan en door nieuwe relatie ver weg moest wonen werd ik hiervan de dupe.

Kom me niet aan met tekst dat alles jur. ook goed is geregeld voor de man. Als ik de kinderen wilde zien moest ik ook maar zelf voor de kosten opdraaien. Na verschillende (BLUF)dreigingen gaf ze toe ook te gaan rijden in deze omgangregeling. Nu is dit een poos terug, de kinderen zijn nu de twaalf gepasseerd en mogen ze zelf kiezen of ze wel of geen zin hebben om te komen bij de vader. Vanzelfsprekend zie ik ze haast niet meer om dat mijn ex hier dankbaar MISbruik van maakt. In dit land is er bij scheidingen voor de man GEEN EERLIJK RECHT.

50.7. Is dat zo?

Vervelend zeg dat jij en je ex er niet gemakkelijk uit komen. Maar is het echt waar dat kinderen van die leeftijd zelf mogen kiezen bij wie ze gaan wonen? Ik dacht dat in geval van onenigheid tussen de ouders de rechter de mening van het kind (dat dan in iedere geval 12 jaar of ouder moet zijn) Hoe het ook zij, succes en ik hoop voor je dat je je kinderen toch vaak blijft zien.

Jetje

50.8. Reiskosten kinderen vader

Wanneer kinderen de twaalf zijn gepasseerd mogen ze kiezen of ze wel of niet bij de vader voor een weekend willen komen. Ik bedoelde niet bij welke ouder dan te wonen. Als de kinderen (nog) geen twaalf zijn treedt gewoon de regel in van om de 14 dagen. Ter verduidelijking: Ik zet NIET mijn kinderen er tussen. Je mag van een BEETJE moeder verwachten dat ze de kinderen niet uit eigenbelang van de vader afhoudt voor eigen voordeel.

In ieder geval Jetje bedankt voor je reactie!

Koos

50.9. Betreft: kiezen bij 12 jaar of ouder

Ik wil even reageren op het feit dat er wordt aangegeven dat kinderen vanaf 12 jaar zelf mogen kiezen bij welke ouder hij of zij wil gaan wonen. Dit is in de volksmond een beetje krom vertaald.

Kinderen van af 12 jaar worden bij de rechter gehoord, daarbij zal ten alle tijden gekeken worden naar het belang van het kind (een naar mijn mening vaak misbruikte term) dus het kind kan niet bepalen waar hij wil wonen, maar deze zal worden gehoord door de rechter

(stel: paps is eigenaar van een leuk bordeel in een heel ongure buurt, dan zal dit niet bevorderlijk zijn voor het kind en zal de rechter dit verzoek afwijzen)

Ed

50.10. Kijk eens

Op de site van bijvoorbeeld justitie (als je "omgangsregeling 12 jaar en ouder" intoetst). Daar staat duidelijk dat het recht op omgang ontzegd kan worden als het kind grote bezwaren heeft tegen omgang met de niet-verzorgendfe ouder. Is dat niet iets anders dan zelf kiezen? Het lijkt me een verschrikkelijk nare situatie. sterkte ermee

Jetje

50.11. Re: Kijk eens

(ik weet niet of het bovenstaande een reactie is op mijn post, anders moet je het maar als niet gelezen beschouwen)

Ten eerste is omgang een tijdelijk iets ten opzichte van ergens woonachtig zijn

Maar buiten dat, dat zou je zo kunnen opvatten, maar het heeft niet zoveel met kiezen te maken. Het kind maakt in zo'n situatie "bezwaar" maar niet in de vorm "ik vind bij mamma/papa wonen niet leuk" er moeten zware bezwaren zijn indien dit kan worden ingewilligd bij de rechter

Maar ik zal het anders formulieren:

Als de ouders in goede harmonie besluiten bij wie de kinderen gaan wonen is dat de keuze van de ouders, ook al zijn de kinderen het daar niet mee eens

Maar zeker net wat je zegt: het lijkt me ook een vreselijke situatie

Ed

50.12. Grote verandering

Ik, gesch vrouw, zelf 3 gr kids heb vriend leren kennen. Hij, 2 kids 13jr 8jr, is al 6jr in gevecht met z n ex om elk klein dingetje. Zij maakt zijn leven wel uit over de rug van hun kids en hij wordt nooit in t gelijk gezet. VREEMD HOOR.

Nu, recent gebeurd, ex heeft ruzie met dochter en beslist gewoon maar van ga maar tijdje bij vader wonen. Natuurlijk wil vader maar al te graag, heeft ex ook al eens gedaan bij zoon [3mnd bij zijn vader gewoond] maar er zitten vele redelijke gevolgen aan. Maar dat wil ex niet terwijl hij er dan recht op heeft.
Het vooruitzicht is nu dat dochter van 13 jr bij haar vader wil komen wonen. Daarom zullen er veel stappen ondernomen moeten worden op zeer korte termijn. Maar hij heeft ook zo'n advocaat van lek me vestje. We betalen al 6jr, maar waarvoor?
Nu komt t erop aan dat hij iets gaát doen op dat gebied met resultaat! Ik ga mijn vriend zoveel mogelijk helpen en steunen, vorige week 20 brieven weggedaan naar verschillende instanties: minister,koningin,enz. Want dit kon ik als moeder en vriendin niet aanzien! Exen kunnen t leven maar regelen van hun ex mannen /vaders en recht krijgen ze nooit. En dan maar niet te spreken of dit allemaal in 't belang is van de kids waar rechters zo gauw over beslissen maar meeste keren niet goed luisteren.

Daarom zijn er ook zoveel familiedrama's de laatste tijd. Waar vaders ten einde raad zijn. Exvrouwen mogen altijd fouten maken of tegenwerken maar owee als mannen /vaders een fout maken! Schandalig dat dit steeds meer gebeurt hier in nl. m.v.g. angele


50.13. niet best toch.....

Ik heb een gezin en ben twee keer eerder getrouwd geweest, nu inmiddels voor de derde keer, maar hier hebben wij goeie afspraken wat MIJN ex betreft over de betalingen van gelden. Zo betaalt mijn ex geen alimentatie, maar moet ze wel komen halen en brengen iedere 14 dagen. Zo gaat het al jaren goed. Daarnaast betaalt hij ook zo nu en dan nieuwe kleding voor de jongens.
Ik vind deze oplossing uitstekend hoor, zo heeft niemand er last van, en ook de gene niet die een uitkering hebben, want wij hebben het via de rechter zo laten vastleggen en kunnen de uitkeringsinstanties er niet omheen door jou op te leggen dat je alimentatie moet gaan vragen voor je kids, als vrouw zijnde, scheelt een hoop gezeur en nare iritatie"s van beide kanten.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat het bij ons nooit een echt probleem heeft opgeleverd hoor, maar de EX(HEKS) van mijn huidige man is hierin wel de gene die moeilijk doet, die eist dus wel de alimentatie op. Dat kan ze mooi vergeten. Wij zijn degene die al haar( en natuurlijk die van mijn man) de schulden op onsg hebben genomen, en die zijn niet echt zuinig. Dus zolang die er nog liggen, betalen we aan haar helemaal NIKS! Maris..


50.14. Brengen en halen van de kids

Ik had eigenlijk een vraag en misschien dat iemand daar een antwoord op heb. Wij zijn een samengesteld gezin en de twee kinderen van mijn man komen om de veertien dagen een weekend. De kinderen wonen ong. 100 km bij ons vandaan en mijn man moet ze altijd halen en brengen. We hebben aleens geopperd naar zijn ex dat het eerlijker is als de een ze komt brengen en de ander weer thuisbrengt. Gewoon om en om dus, maar zijn ex wil daar niks van weten en zegt dat het zijn taak is om de kids te halen en thuis te brengen. (dit staat overigens niet beschreven in het convenant)

Maar is dit wel zo en is het niet eerlijker om en om, of is het normaal dat de man dat MOET doen?

Hopelijk weet iemand dit, want we komen er niet goed uit.

Neeltje

50.15. Hetzelfde hier: alleen maar onrecht

Hoi, hier hebben wij de zelfde problemen. Mijn man en ik zijn nu 5 jaren getrouwd en hebben samen geen kinderen. Hij heeft 2 kids en ik heb er zelf 1. Wij zijn in de schuldensanering gekomen en leven van 80 euro per week, maar moeten natuurlijk trouw de kinderen ophalen, kost 60 euro in het weekend. Soms lukt dat echt niet, want er zal ook gegeten moeten worden.

Maar mw wil de kids niet brengen. Of te wel eigen schuld dikke bult. Ik ontvang geen alimentatie omdat mijn ex steeds onder het minimum blijf zitten. Mijn man betaalt meer dan 400 euro aan alimentatie en haalt ze trouw iedere 2 wk op, ongeveer 250 km heen en terug. Tenzij mevr. het in haar hoofd krijgt om weer mijn man uit te schelden over de telefoon en hij van alles naar zn hoofd krijgt zoals een slechte vader zijn, nooit voor de kids klaar staan. Nou geloof me, we doen alles voor ze.

Zo gaat het al 6 jaar. Wij hadden beiden 2 wk vrij genomen in de kerst vakantie omdat zij de kids niet meer aankon zodat ze dan bij ons mochten komen. Maar nee hoor, 2 dagen voor de vakantie kregen we gevloek en getier naar ons hoofd, we mochten ze niet ophalen. Want we stonden nooit klaar voor haar en voor de kids. Gelukkig weten ze beter.

Nu is het weer zo ver: mevrouw kan de kinderen niet aan en wij moeten meteen vrij van ons werk nemen en de kinderen ophalen, eigenlijk moesten we meteen in de auto stappen om ze op te halen, wat bezielt die vrouw. Zij heeft ellende in haar hoofd, reageert dit af op de vader van de kids en ook op de kids met haar geschreew. Ik ben haar zo zat, eigenlijk maar beter dat ze ver weg woont. Ik vind dit zo zielig voor mijn man en de kinderen, want zij zijn altijd heel blij om bij ons te komen. Maar ja, met zo een moeder weet je niet wanneer je vader mag komen. Ik hoop alleen dat ze de kinderen niet van alles gaat wijs maken.

Een stiefman en mam die altijd blij met de kinderen is. En die de ex van haar man af en toe wel iets aan kan doen. pffffffffff

stiefmam en mam

50.16. Kan ik eisen dat hij hem komt halen en brengen?

Mijn ex wil binnenkort verhuizen naar Groningen. Dit is zeker 1,5 a 2 u rijden van waar wij wonen.

Kan ik van hem verlangen dat hij hem komt halen en brengen?

We hebben hierover niks op papier staan,we hebben de omgangs regeling onderling geregeld.

Groeten,Lara

50.17. Heen en weer rijden

Toen de ex van mijn man bij ons in het dorp woonde, haalden wij zijn dochter altijd op en brachten haar terug. Maar zijn ex is nu 115 km verder op gaan wonen. Toen de kleine meid nog niet naar school ging, hebben we gevraagd of we haar op de donderdagavond konden op halen. Dat was goed. En toen ze wel naar school ging, hebben we gevraagd of we haar om 14.00 uur kunnen op halen (ze is elke vrijdagmiddag vrij). Dat was ook goed. En nu halen wij de kleine meid op de vrijdag middag en op de zondagavond wordt de kleine meid door haar moeder op gehaald. Tenzij wij bij vrienden zijn en in de buurt van hun zijn, of we rijden er bijna bij langs. Dan brengen wij de kleine meid terug naar huis. Een beetje onzin om haar moeder en diens vriend te laten rijden, terwijl wij er langs rijden.

Bij ons is gelukkig nu (dmv tussen komst van advocaat en rechter) in overleg redelijk wat mogelijk!

50.18. Reiskosten en haal brengen

Ik weet niet van welke datum bovenstaande vraag en reacties zijn maar wil er wel even op reageren (december 2013). Sinds april is er een nieuwe draagkrachtregeling van kracht en er is zeker mogelijk de reiskosten in deze meting mee te nemen. Het bedrag is 12,5 cent per km. Ik moest een verhaalbijdrage aan een gemeente betalen omdat mijn ex een uitkering heeft. Zij is verhuist ± 220 km verder op en weigert ook tegemoet te komen met het halen en brengen terwijl ze wel een auto heeft. De gemeente weigerde in mijn draagkrachtmeting de reiskosten mee te nemen. Na tussenkomst van mijn advocaat hebben ze deze alsnog opgenomen in een nieuwe berekening (ondertussen was ik in functie terug gezet dus minder inkomen).

Betreft het halen en brengen dat staat als het goed is in het ouderschapsplan is dit niet het geval dan zou je dit nog erin kunnen vast leggen kom je er samen niet uit dan is de tussenkomst van de rechter een oplossing. Staat het er wel in dan kan je je ex hierop aanspreken en eventueel de rechter inschakelen Dat brengt in iedergeval rust voor de kinderen want verbergen lukt nooit.

Ik kom er niet uit met het ouderschapsplan, elke toenadering die ik doet gaat me ex dingen die al eigenlijk overeen waren gekomen weer veranderen dus verder van me weg zitten. Na een jaar vechten (eigenlijk al langer maar een jr met behulp van advocaat) voor dit plan en omgangsregeling ligt het nu bij de rechter. Hoop dat ik over een aantal weken op zitting kan verschijnen. En hopelijk ziet de rechter in dat vaders helemaal niet zo slecht zijn en best wel willen.

Marcel

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Reiskostenvergoeding?

 1. Reactie op reiskostenvergoeding
 2. Niet best toch!
 3. Moet al dit gevloek op deze site
 4. Eerlijkheid is ver te zoeken
 5. Reactie op niet best toch
 6. Reiskosten kinderen vader
 7. Is dat zo?
 8. Reiskosten kinderen vader
 9. Betreft: kiezen bij 12 jaar of ouder
 10. Kijk eens
 11. Re: Kijk eens
 12. Grote verandering
 13. niet best toch.....
 14. Brengen en halen van de kids
 15. Hetzelfde hier: alleen maar onrecht
 16. Kan ik eisen dat hij hem komt halen en brengen?
 17. Heen en weer rijden
 18. Reiskosten en haal brengen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.