Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

24. Derde kind?

Ik ben 37, twee kinderen samen met m'n man (bijna 3 en bijna 5 jaar, ongelooflijk schattige schepsels, ondanks hun frequente ruzies). Hij heeft ook drie (nagenoeg volwassen) kinderen heeft uit z'n eerste huwelijk (met wie ik, nu, trouwens een goede relatie heb; in 't begin was dat wel moeilijk). De jongste daarvan (18 j.) verblijft nog veel en graag bij ons (WE's en schoolvakanties).

Ik wil graag een derde, maar voor m'n man is dat z'n zesde en dat is nog wel iets anders dan een derde.

Ik weet, door m'n stiefkinderen, dat zelfs als ze volwassen zijn, het je kinderen blijven, met problemen die qua omvang meestal groter zijn (relaties enzo). Vandaar en ondanks dat, mijn kinderwens (ik wil er gerust vier van ons), dat ik vrees, niet zal uitkomen. Ik was al 30 toen ik m'n man leerde kennen en weet nu, door met m'n twee schatjes bezig te zijn, dat dit echt wel het belangrijkste voor me is. Ik werk, maar vlakbij hun school zodat ik ze 's middags kan gaan halen en zodat we 's avonds op een redelijk uur (17u) thuis zijn.

Wie deelt deze ervaring?

uit Vlaanderen, Ine

24.1. Een derde kind, ook een vierde?

Hallo,

Ik heb een zoontje uit mijn vorig huwelijk en hij heeft een dochtertje uit zijn vorige relatie. Sinds oktober hebben we een dochtertje samen. Tesamen zijn dat er 3. Ik zou dolgraag nog eentje willen, maar ik denk niet dat het zover zal komen. Ik heb hem er nog niet over aangesproken. Als ons dochtertje wat ouder is misschien, ik heb altijd een groot gezin gewild!

Ik hoop op het beste en ik hoop voor jou mee. Lyndsey

24.2. Keuze 3 e kind

Zelf heb ik (vrijwillige alleenstaande moeder) 1 kind uit mijn huwelijk en 1 kind van mijn huidige vriend. Hij staat mij heel goed bij met de opvoeding, dus dat is het probleem niet. Wat de beslissing voor mij zo moeilijk maakt voor een 3e kind, is dat ik 2 keer een postnaledepressie heb gehad, de 1e keer van 2 jaar en de 2e keer van 1 jaar. Ik ben bang dat ik dit weer zal krijgen als wij een derde kindje er bij willen.

Marrianne

24.3. Weet iemand een goed boek?

Hallo,

Ik ben een stiefmoeder van 2 kleine kinderen (3 en 5 jaar), die soms bij ons wonen en soms bij hun bio-moeder.

En mijn man en ik willen beide nog een kleintje erbij. Maar dan duikt er ook meteen een probleempje op, hoe kunnen we aan onze 2 kleine schatjes duidelijk maken als het zover is dat ze nog een broetje / zusje erbij gaan krijgen, waarvan ik de mama ben.

We willen absoluut niet dat ze jaloers worden of dat ze het gevoel krijgen buitengesloten te worden. En omdat ze beide van lezen cq plaatjes kijken houden zou ik graag voor hen een boek aan schaffen waarin duidelijk staat vermeld dat ze altijd ook een deel van ons gezin zijn en dat we dan 3 kinderen hebben waar we veel van houden, ookal wonen ze niet altijd bij ons.

Wie weet er een goed boek dat geschikt is voor onze kids? Mail me dan gerust.

Veel liefs

24.4. Alimentatie

Wie kan er antwoord geven op deze vraag?

Mijn partner is gescheiden en heeft 2 kinderen. Hij betaalt een fors bedrag aan alimentatie. We willen samen ook nog graag 'n kind. Mijn vraag is nu of de alimentatie voor z'n andere 2 kinderen dan kan worden aangepast? Zo ja, hoe moet je dit aanpakken?

Groetjes Anouk

24.5. Reactie op alimentatie

Hallo Anouk.

Nee, de alimentatie zal niet worden aangepast als jullie samen een kind krijgen. De rechter gaat er van uit dat de eerste twee kinderen er al zijn en jullie dat weten. Als jullie besluiten er nog een kind bij te nemen mag dat niet ten koste gaan van de twee reeds bestaande kinderen. Dat betekent dus dat je dan zult moeten gaan werken of anderszijds moet inleveren.

groet, Marieke L.

24.6. Reactie voor Anouk en Marieke L

Beste Anouk,

Wat Marieke zegt is niet helemaal waar, het is namelijk wel degelijk zo dat er een herberekening kan worden gemaakt. Als er eenmaal 3 kinderen zijn dan wordt het bedrag van alimentatie naar beneden gehaald. Ga daarom naar een GOEDE advocate en laat op basis van jullie nieuwe gezinnetje een herberekening maken. Woont de ex inmiddels ook samen? Of zijn de kinderen al wat groter van de ex, dan zou ik daar ook eens goed naar laten kijken. Wellicht kan de ex ook iets meer gaan werken of indien een nieuwe partner kan deze ook een bijdrage leveren.

Je kan namelijk ten ALLE tijde een wijziging aanvragen van de alimentatie. Situaties wijzigen namelijk heel vaak. Wat als je partner bijvoorbeeld een andere baan krijgt of hij wordt ontslagen?? Ik vind uiteraard wel dat de eerste twee kindjes ook alimentatie dienen te krijgen maar deze hoeven geen voorrang te krijgen op een kindje van jullie samen, deze zullen dan simpelweg moeten delen met hun half broertje of zusje.

De reactie van Marieke vind ik niet fair!

24.7. Reactie op anonieme reactie over aanpassing van alimentatie

Ik spreek niet vanuit mijn gevoel maar vanuit mijn rechtskennis. Je kunt inderdaad ten alle tijde een herberekening aanvragen. Punt is dat een andere baan b.v. waar je minder verdient, niet snel als reden zal woren aangenomen voor minder alimentatie. Tenzij je aantoonbaar geen schuld hebt aan deze situatie. Ik beperk me uitsluitend tot de feitenkennis en die is zoals ik genoemd heb. Ik heb me niet uitgelaten of ik het ermee eens ben of niet, dat is in deze absoluut niet relevant.

Marieke L.

24.8. Eens met Marieke L

Ik ben het, ook vanuit jurische kennis, met Marieke eens. Het aanvragen van een wijziging van de alimentatie kan altijd (net als je ook een aanvraag voor huurtoeslag of van alles en nog wat kunt aanvragen). Maar het betekent niet dat dat ook wordt toegekend. En om aannemelijk te maken dat je aanvraag ergens op gegrond is, zul je eerst zwanger of moeder moeten zijn.

Wordt je verzoek niet ingewilligd, vanuit de argumentatie dat je dit allemaal had kunnen voorzien, en dus zelf verantwoordelijk bent, dan zit je met de brokken. Nog niet rampzalig, maar dan zul je of moeten bezuinigen of zelf moeten gaan werken.

Natuurlijk kun je naar een advocaat stappen, maar het probleem is dat die niet kan garanderen dat het gaat lukken, er zijn ook advocaten die vrijwel kansloze zaken aannemen om te proberen een precedent of doorbraak te bereiken. Lukt dat niet, dan zit je met een verloren zaak en de advocaatskosten erbij.

Ine

24.9. Reactie op Marieke L

Beste Marieke, als je advies geeft vanuit rechtenkennis dan kun je er toch ook in je eerste verhaal bij vertellen dat er wel een herberekening gemaakt kan worden. Dit heb je er niet bij vermeld. Inderdaad een andere baan is niet een goede reden maar zoals ik al zei een nieuw kindje erbij wel degelijk. Meer kosten door veranderde situaties worden wel bekeken. Ze betalen op dit moment een forse alimentatie (dat schrijven ze). Waarop is deze alimentatie destijds gebaseerd? Heeft hij nog steeds hetzelfde inkomen? Wijs hen daar dan op, dit zodat zij ook deze mogelijkheden kunnen bekijken. Als je rechtenadvies geeft, geef dan ook advies waar ze iets mee kunnen (is mijn mening). Verder niets persoonlijks.

Het zou toch niet eerlijk zijn als de eerste 2 kinderen wel alles krijgen en het derde kindje niets omdat er teveel wordt betaald aan de andere 2. En dus zouden mensen hun nieuwe geluk niet mogen hebben??

Anoniem

24.10. Aanpassen kinderalimentatie

Beste Anoniem, laten we eerst vaststellen dat niet genoeg informatie bekend is over deze zaak. Logisch, want het gaat om vertrouwelijke zaken, die je niet zomaar op het net zet.

Je zegt "teveel wordt er betaald aan de andere 2". Is dat wel zo ? Bij het berekenen van de kinderalimentatie wordt ervan uitgegaan dat de kinderen zoveel mogelijk de levensstandaard moeten kunnen blijven genieten als voor de scheiding. Dit om de kinderen te sparen. Dat bedrag zal dus niet zomaar tot stand gekomen zijn. Dat het als "teveel" ervaren wordt is iets anders.

Dan is er een onderscheid tussen kinderalimentatie en partneralimentatie. Bij die laatste wordt er idd vanuit gegaan dat de partner na verloop van tijd weer verdiencapaciteit kan inzetten, dat begint meen ik al bij aanvang van de leerplichtige leeftijd van het jongste kind, dus 5 jaar. Maar uit de gegevens van Anouk is niet duidelijk of er ook partneralimentatie wordt betaald. Ik meen uit de gegevens op te maken dat er geen partneralimentatie wordt betaald. En kinderen worden alleen maar duurder, naarmate ze ouder worden.

Over een nieuwe partner van de ex, tja, niet veel nieuwe partners zullen daaraan beginnen. Weten dat je door samen te gaan wonen moet bijdragen aan het vroegere gezin van je nieuwe partner.

Het gaat er niet om dat je geen nieuw geluk zou mogen hebben, maar dat je gescheiden partner vaderschapsverantwoordelijkheden heeft en houdt. Ook als hij een nieuw gezin bij een nieuwe partner begint. Als je er nog een kindje bij wilt zal dat ergens van betaald moeten worden, net als dat dat tussen niet-gescheiden ouders besproken wordt.

Kwam net op een site van een particulier recherchebureau, via een link/advertorial op deze site, een gluurbureau wat voor de deur van je ex dagen komt gluren of je ex samenwoont, en dezelfde auto rijdt met een relatie of een anderszins intieme relatie heeft. Als ze dat kunnen aantonen, bieden ze aan voor je te regelen dat de partneralimentatie stopgezet kan worden. Of dit juridisch standhoudt, is de vraag. Ik bedoel maar, er is een hele branche in echtscheidingsland die verdient aan van alles en nog wat (ook "goede" advocaten), maar je komt in een loopgravenoorlog terecht en het komt de al bestaande kinderen meestal niet ten goede.

Wat als de omgangsregeling bijv in gevaar komt? Er zijn talloze mogelijkheden om dat te traineren. Het aantal gescheiden vaders dat hun kinderen niet meer te zien krijgt vanwege onenigheden is groot. Ik weet dat dit een heel gevoelig onderwerp is, maar bekijk het ook eens vanuit het belang van de nu bestaande kinderen. Zij hebben niet om een scheiding gevraagd.

Ine

24.11. Reactie op Ine

Beste Ine,

Ik ben het absoluut in vele zaken met je eens. De kinderen hebben er inderdaad niet om gevraagd en deze dienen ten alle tijden gespaard te blijven. De verantwoordelijk heden liggen hier dan ook bij de ouders om de kinderen zo min mogelijk verdriet te doen en op een volwassen manier met elkaar om te blijven gaan en dus ook financiele zaken bekijken.

Helaas zijn er zoveel verschillende zaken dat je niet met 1 simpel antwoord alles kunt oplossen. Ik denk dat niemand kinderen op de wereld zet om vervolgens te gaan scheiden. Dus ook de ouders hebben er niet om gevraagd om te scheiden.

Als het helaas niet meer gaat en mensen gaan uit elkaar probeer dan in ieder geval ervoor te zorgen dat de kinderen zowel hun vader en moeder regelmatig zien en dat ze toch dezelfde levensstandaard kunnen genieten. Maar we hebben het in mijn ogen allemaal teveel over geld geld en nog eens geld. Heeft een kind alleen geld nodig? Dat dacht ik niet, tuurlijk moet er een bedrag worden vastgesteld voor kinder alimentatie die niet teveel verschilt van de voorgaande situatie (namelijk niet gescheiden zijn).

Maar laten we wel eerlijk blijven dat een man naast de kosten voor zijn oude gezin ook bij scheiding in zijn eigen onderhoud dient te vorzien en vervolgens in het geval van een nieuwe relatie ook nog eens voor een gedeelte in haar onderhoud en misschien zelfs voor een kindje van hen samen?? Dan lijkt het mij logisch dat er een nieuwe berekening gemaakt wordt en dat de andere kinderen dan moeten delen met hun nieuwe broertje of zusje. Immers als de ouders niet waren gescheiden en er was een derde kindje bijgekomen dan was er toch ook minder geld geweest?

Ik denk dat niemand er om vraagt om uit elkaar te gaan, maar helaas is de werkelijkheid anders. Ik vind wel dat er teveel gepraat wordt over de (financiele) verplichtingen van de vader, maar vervolgens hoor ik weinig over de verplichtingen van een moeder. Een moeder heeft in mijn ogen ook financiele verplichtingen (zeker als de kinderen op school zitten!). Als alleenstaande ouder zul je (ALLEBEI) een stapje terug moeten doen. Ook zul je als moeder zijnde je eigen verdriet en frustraties niet mogen botvieren op je ex of je kinderen. Dit is niet in het belang van de kinderen.

Geld/kinderen/omgang met de kinderen dienen ten alle tijden los van elkaar te staan. Ik ben een nieuwe partner van een man met 2 kinderen. Mijn vriend is financieel helemaal kapot gemaakt door zijn ex en KAN helemaal niets meer betalen. Na 2 jaar gefrustreerde omgang en huilende kinderen (als ze bij ons zijn) heb ik besloten dat IK uit mezelf kinder-alimentatie voor hen betaal. Dit hoef ik niet, maar dit is mijn picht, ik houd namelijk ook zielsveel van de kinderen. Ik heb ze zelfs opgenomen in mijn testament.

Ik walg van zijn ex, vind het een hele slechte moeder, maar toch wil ik me niet verlagen en blijf ik geld betalen voor haar en mijn vriend zijn kinderen. Dat zij zich vervolgens niet aan de afspraken houdt en de kinderen kapot maakt doet zij, niet ik. Als mijn vriend en ik zelf een kindje krijgen zal ik NOOIT maar dan ook nooit mijn kind voortrekken. Geld voor de kinderen wordt in drieen gesplitst en eerlijk verdeeld. Mijn kind heeft er ook niet om gevraagd om een pappa te hebben die al kinderen heeft......

Anoniem

24.12. Reactie op anoniem over herberekening alimentatie

Ik blijf bij wat ik heb gezegd: een herberekening is inderdaad altijd mogelijk, maar wordt niet echt vaak gehonoreerd. Dan zal daar een zwaarwegende reden voor moeten zijn. Een kind met je nieuwe partner krijgen is GEEN dringende reden voor de meeste rechtbanken. Logisch ook. Want wàt als deze relatie ook weer misloopt en er een scheiding komt en de vader aan een derde relatie begint met wederom een kind?

Als je weet dat je beperkte financiën hebt en dan tòch besluit om nog een kind te krijgen dan zitten daar consequenties aan. Dat wil niet zeggen dat ik mensen hun kind niet gun, maar (en nu geef ik dus inderdaad mijn mening als persoon en als jurist) het zou niet terecht zijn dat daar andere (kinderen of de gemeenschap) voor moeten bloeden. Deze mening is dus niet alleen de mijne, binnen de rechtspraak is het een vrij gangbare.

Gr.Marieke L.

24.13. Derde kind? Profiterende ex

Ik wil graag reageren over het aanpassen van de alimentatie. Natuurlijk hoort een vader zijn kinderen te onderhouden, maar er wordt wel weinig naar de individuele situatie gekeken.

In het kort mijn verhaal. Mijn man is gescheiden en heeft 2 kinderen uit dat huwelijk. Hij betaalt flinke alimentatie, terwijl zijn ex er vandoor is gegaan met zijn beste vriend, de kinderen mee heeft genomen en verder alles wat waarde had, ook nog een flinke smak geld uit de overwaarde van het huis. Toen ik bij hem kwam wonen was ook ik gescheiden en had 2 kinderen. Samen hebben we nog een kind gekregen.

Ik krijg geen alimentatie, maar dat vind ik niet erg, de band met hem en de kinderen is heel goed, dus dat vind ik belangrijker. De ex van mijn man is opnieuw getrouwd en haar man werkt niet (heeft ie geen zin in). Dat betekent dus dat ik mee krom moet liggen om hun monden te voeden. Wij hebben het financieel heel zwaar, en dan nog krijgen we altijd commentaar van zijn ex dat we te weinig uitstapjes met de kids maken. Waar moeten wij dat van doen? Al het reserve gaat naar hen.

Ze vindt ook dat we de kids mee moeten nemen op vakantie, want dat verdienen ze... ik zou heel graag een keer op vakantie gaan, maar dat is voor ons niet te betalen. Ik werk zelf nog 20 uur per week mee, om mijn kids te onderhouden, maar een keer een extraatje voor hun zit er niet in en daar baal ik van.

Dus ik wil absoluut betalen voor de kinderen van mijn man, daar hebben ze recht op, maar ik zou ook zo graag een heel klein beetje adempauze willen hebben, nu is het: de kids van mijn man alles en mijn kids niets... Dat klopt toch ook niet?

Susanne

24.14. Verlaging alimentatie

Alimentatie zal enkel en alleen aangepast worden als je wederom naar een advocaat stapt en vervolgens naar de rechtbank.

Tot die tijd zal de alimentatie alleen maar toenemen met de jaarlijkse indexeringen. Echter die stap naar de rechter kost je ook heel veel geld, daarom moet je goed overwegen of het de moeite waard is. Daarbij zal alimentatie door een rechtbank niet zomaar klakkeloos naar beneden bijgesteld worden.

Neem eens contact op met een rechtswinkel of de stichting dwaze vaders, deze kunnen je hiervoor goed informeren!

Angelique

24.15. Nieuw leven nieuw geluk

Als verlaging van alimentatie er toe leidt dat de vader zijn kinderen niet meer mag zien, kan hij overwegen om afstand te tekenen. Moeilijk? Nee, nu heeft een vader ook geen zeggenschap over zijn kinderen.

Dus er verandert weinig, jammer voor de kids maar als de moeder zo`n loeder is, is dit de enigste oplossing. Geluk maak je zelf en het wordt tijd dat die ex-vrouwen ook eens verplichtingen krijgen!

Patty

24.16. Reactie Marianne

Ik herken die keuze van jou erg goed, Marianne. Ik heb zelf ook met beide kinderen een postnatale depressie gehad. Mijn 1e kind is nu bijna 3 en mijn 2e kind is 7 maand. Ik slik nog volop medicatie en ik kan waarschijnlijk nooit meer zonder. Heb er dwanggedachten aan overgehouden en die gaan nu eenmaal nooit meer weg.

Mijn grootste angst was om zelf dood te gaan en daar was ik heilig van overtuigd. Ik kon ieder moment zo dood neervallen. Ik moest bijna worden opgenomen op de PAAZ, zo erg was het.

Maar goed. Ik zit dus zelf ook met die vraag. Eigenlijk zou ik straks best nog wel een kindje erbij willen hebben, maar dan betekent dat, dat ik moet stoppen met de medicatie. En dat kan ik niet. Daarnaast was de 2e postnatale depressie veel erger dan de eerste. Wat als ik er straks nog een krijg en die is nog erger? Ik functioneer nu met medicatie redelijk, maar wat als die dan niet meer zo goed helpen?

Ik denk dat ik maar tevreden moet zijn met wat we nu hebben, 2 gezonde jongens.

Natasja

24.17. Alimentatie

Het einige wat je eraan kan doen is herziening vragen. Dan wordt gekeken of de bijdrage omlaag kan of moet. Dus je moet weer een advocaat nemen en die moet een verzoek om herziening indienen bij de rechtbank. Hoop je voldoende te hebben geinformeerd.

groetjes Louise

24.18. Reactie op alimentatie

Waarde allen,

Met interesse de reacties omtrent kinderalimentatie en herberekening gelezen. Vooral de bijzondere reactie van de juriste "Marieke". Met alle respect voor de kennis, echter ik zou haar, gezien haar uitspraken aanraden zich wat beter in de stof te verdiepen alvorens een dergelijke kort door de bocht reactie te geven.

Zoals geconstateerd is het inderdaad mogelijk te allen tijde een herberekening van de te betalen alimentatie aan te vragen. Het is zelfs verstandig dit te doen zodra uw situatie verandert. De geboorte van een kind uit een nieuwe relatie is daar een mooi voorbeeld van. Jurisprudentie in deze zaken toont aan dat dit zelfs zeer succesvol kan zijn.

Wel zijn er grenzen en altijd zal de rechter kijken naar overige omstandigheden. Maar die grenzen zijn goed bekend bij de rechterlijke macht evenals de overige omstandigheden. Het mooiste is als U het onderhands kunt regelen met uw ex-partner. U sluit dan met hem/haar een nieuw contract over de eventuele nieuwe bijdrage. U hoeft dan ook niet naar de rechter.

Wel is het zaak de bedragen naar juiste inzicht te laten berekenen. Hiervoor bestaan verschillende bureaus. Mocht het niet mogelijk zijn dit onderhands te regelen dan is een gang naar de rechter vaak onoverkomelijk. Ook dan loont het om vantevoren te kijken wat uw kans op succes is. Maar in het geval van een nieuw kind in een nieuwe relatie is die zeer aanzienlijk.

mr Giethoorn
echtscheidingsspecialist

24.19. Reactie op Mr. Giethoorn

Ik heb een vraagje voor Mr. Giethoorn.

Dus met andere woorden kan vader een nieuw kind krijgen bij nieuwe partner en daardoor minder KA betalen? Volgens mij houdt de rechter toch ook rekening ermee dat vader van te voren weet wat zijn verantwoordelijkheden zijn betreft KA / Onderhoud over zijn kind van ex-partner. Zou wel makkelijk te zijn voor de vader om zijn plicht niet te voldaan, lijkt mij?

Groeten, Reza

24.20. Kinderalimentatie

Goede dag mensen,

Het is zo dat ik een zoon heb waarbij mijn ex de biologische vader is. hij heeft via de rechtbank na een mediationtraject omgangsregeling gekregen om zijn zoon om de 2 weken en vakanties te mogen zien mits mijn zoon dat wil. De rechter heeft ook een alimentatie bedrag uitgesproken rekening houdend dat hij via het uitzendbureau werkt en getrouwd is. Dus moet de vrouw dan de alimentatie betalen. Nu is het zo dat mijn ex na 3 maanden na de beslissing een bedrijf heeft. Heb ik dan recht op meer alimentatie? Of is het nadelig voor de alimentatie die ik nu heb voor mijn zoon?

Jolanda

24.21. Alimentatie

Hallo,

Uit eigen ervaring deel ik mee dat de partner alimentatie voor de ex van mijn man een wijziging heeft gekregen nadat wij samen een dochter kregen! De kinder alimentatie bleef ongewijzigd. Er ging maar liefst 600 euro vanaf! Mocht er bij ons nog een tweede komen is dit weer een reden om een berekening te laten maken. De ex van mijn man weigert te gaan werken, ze is volledig afhankelijk van ons.

gr saranne

24.22. Herbereking alimentatie

Ik ben 2,5 jaar geleden gescheiden en heb alles bij mijn ex achtergelaten(huis,auto enz). Uiteraard betaal ik ook alimentatie voor mijn kinderen, geen partneralimentatie.

Nu lees ik in veel reactie's dat vaders hun alimentatieverplichtingen gewoon moeten betalen omdat kinderen in de zelfde situatie moeten blijven leven als voorheen.

Wij hebben indertijd samen afspraken gemaakt over de hoogte van de alimentatie,en omdat ik verwachtte dat zij het financieel ook niet best zou hebben heb ik ingestemd met een voor mij aardig hoog bedrag.

Nu gaat zij nog steeds 4x per jaar op vakantie, regelmatig een weekendje weg, uit eten enz, terwijl ik het toch wel iets minder heb. Ik woon ook weer samen met mijn vriendin(die momenteel zwanger is) en kan rond komen omdat mijn vriendin een studiefinanciering heeft( een lening die terugbetaald moet worden). Voor mij zou een lagere alimentaie inhouden dat ik er wat meer financiele ruimte aan overhoud.

Er wordt vaak over gepraat dat de kinderen op het zelfde niveau moeten blijven leven, maar waarom moet mijn aanstaande kind daar ver onder zitten. Mijn ex heeft ook een nieuwe vriend met 2 kinderen maar woont nog niet samen.

Ik zou dus graag willen weten hoe ik een herberekening moet aanvragen en hoe dit in zijn werk gaat.

Frans


24.23. Vraag

Hallo, ik ben na mijn scheiding opnieuw getrouwd. Ik heb zelf uit mijn vorig huwelijk 2 kids en we hebben samen nog een kindje erbij gekregen. Helaas ziet mijn man zijn andere 2 kids niet meer. Door een enorm moeilijke scheiding en steeds maar weer belanden in rechtszaken met zijn ex vrouw. Lang verhaal en veel ellende dus.

Nu is het zo dat ik helaas in de wao zit en momenteel revalidatie doorloop. Daardoor komen we steeds onverwachte kosten tegen die mijn zorgverzekering niet of gedeeltelijk vergoedt. We zitten elke maand zeer krap en nu is mijn vraag of de kinderalimentatie om deze reden aangepast kan worden. We balen er zelf flink van, maar als de vaste lasten zijn betaald en de kinderalimentatie, dan heeft mijn man een lege bankrekening... Ik betaal zelfs een stukje alimentatie van mijn wao-tje. Dat is bijna niet meer te doen.

We kunnen zelf niets ondernemen met onze kids terwijl de andere partij elke zomer op vakantie gaat, uitgaan, salsalessen het schijnt daar allemaal wel te kunnen. Zelf wil zijn ex niet 40 uur werken want dat is zielig voor de kinderen. De kids zijn 12 en 10 jaar. Daar zit wat in natuurlijk, maar de alimentatie wurgt ons gezin elke x opnieuw. Mijn man heeft nu niet alleen zorgplicht voor ons dochtertje en de 2 kids van hemzelf, maar draagt nu ook zorgplicht uit richting mij.

Is dit een reden om de alimentatie te herzien? Wie heeft hier ervaring mee en wie heeft er wat goede raad over?

gr Saskia

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Derde kind?

 1. Een derde kind, ook een vierde?
 2. Keuze 3 e kind
 3. Weet iemand een goed boek?
 4. Alimentatie
 5. Reactie op alimentatie
 6. Reactie voor Anouk en Marieke L
 7. Reactie op anonieme reactie over aanpassing van alimentatie
 8. Eens met Marieke L
 9. Reactie op Marieke L
 10. Aanpassen kinderalimentatie
 11. Reactie op Ine
 12. Reactie op anoniem over herberekening alimentatie
 13. Derde kind? Profiterende ex
 14. Verlaging alimentatie
 15. Nieuw leven nieuw geluk
 16. Reactie Marianne
 17. Alimentatie
 18. Reactie op alimentatie
 19. Reactie op Mr. Giethoorn
 20. Kinderalimentatie
 21. Alimentatie
 22. Herbereking alimentatie
 23. Vraag

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.