Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

10. Derde kind

Hallo,

Ik heb een aantal vragen en hoop dat er iemand is die mij advies kan geven. Ik heb een relatie met een man die al 2 kinderen heeft uit zijn vorige huwelijk. Het zijn twee meiden van bijna 10 jaar oud.

Mijn vriend en ik willen graag samen nog een kindje. alleen is er een probleem. de ene dochter vindt het idee van het krijgen van een half zusje verschrikkelijk. Na lang praten zijn we er achter gekomen dat ze bang is dat haar papa minder van haar gaat houden en ze weinig aandacht zal krijgen als het kindje er is.

Nu hebben we haar al meerdere keren proberen duidelijk te maken dat dit niet het geval zal zijn maar toch wordt ze erg verdrietig als we het er over hebben. we weten nu niet zo goed wat we hier mee aan moeten. wanneer vertellen we haar dat we proberen zwanger te worden, direct of pas als we zwanger blijken te zijn? de relatie met de ex vrouw is goed. Moeten we haar er direct bij betrekken of juist niet? Is er iemand die weet hoe we hier het beste mee om kunnen gaan?

Alvast bedankt voor de reactie, Petra

10.1. Derde kind, reactie

Dag Petra,

De beslissing of je man en jij nog een kind willen is de beslissing van je man en jou. ook in gewone grote gezinnen vragen ouders geen toestemming aan de kinderen om een kindje te krijgen. Als jullie graag een kindje willen, is dat jullie keus en ga er ook voor. Bovendien kan een meisje van 10 nog niet overzien hoe leuk of vervelend dat is. Bovendien zal jij haar je hele leven verwijten dat jij geen kindje van haar mocht en dat is veel te zwaar voor een kind.

Vertellen: lijkt me verstandig dat je wacht tot je een bollere buik krijgt, na 3 of 4 maanden. Anders wordt het wachten voor haar ook zo lang. Bovendien kan je nog even samen met je man genieten van jullie wondertje in de dop, zonder meteen strijd te moeten leveren.

Ik zat in dezelfde situatie, en geloof me, het was oorlog toen we vertelden dat er nog een kleine kwam. Dat was niet leuk. Wij zijn er blij mee en wat de rest van de wereld vindt, kan me niet schelen.

Miep (stief)moeder van 7 kinderen van verschillende vaders en moeders

10.2. Alimentatie blijven betalen.

Mijn man Jos, betaalt alimentatie, terwijl ze niets meer met hem te maken willen hebben. Ook hebben zij een naamsverandering aangegaan van hun moeder en deze is ook door de wet aangenomen. Jos heeft dat nooit gewild. Zelfs een bezwaarschrift hielp hier niet tegen. Moet hij nu gewoon door blijven betalen?

Corry

10.3. Stoppen van alimentatie

Als er geen kontakt meer met de kinderen is en ze hebben zelf hun achternaam van hun moeder aan genomen, moet de vader dan even goed alimentatie blijven betalen.

Corry

10.4. Mijn broer

Mijn Broer en zijn vriendin zijn sinds een paar weken uit elkaar, ze hebben een dochter van 6. Mijn broer is inmiddels al iemand anders tegen gekomen en wil graag gaan samenwonen, het is snel maar het is niet anders. Hij dacht goede afspraken gemaakt te hebben ivm zijn dochter maar nu heeft ze toch een advocaat op hem afgestuurd en ze wil hem volledig uitkleden, nu wil hij gaan samenwonen dus maar als hij dat doet moet hij dan meer alimentatie betalen? Mijn broer heeft zijn dochter elke dag na school tussen 16uur en 18uur omdat zijn ex werkt op dat moment en ze eet 2 tot 3 keer per week bij hem, en hij heeft haar dan om het weekend en 2 weken in de zomervakantie.

Tenminste dat staat in de brief van haar advocaat, maar de realiteit is dat mijn broer haar ook uit school haalt op woensdag en vrijdag middag om 12.15, omdat zijn ex dan ook werkt, omdat hij zijn dochter zo vaak heeft hoeft hij toch ook niet zoveel alimentatie te betalen? ik ben erg benieuwd. Hij gaat dinsdag zelf naar een advocaat, maar wil hier ook graag wat reacties horen wat jullie ervan denken.

groetjes Moon

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Derde kind

  1. Derde kind, reactie
  2. Alimentatie blijven betalen.
  3. Stoppen van alimentatie
  4. Mijn broer
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.