Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

35. Rechten en plichten?

Hierbij een reactie van een "lastige(?) ex". Ik ben een man van 30 die 1x in de 14 dagen zijn zoontje mag zien en daarnaast een flinke smak geld betaalt aan onderhoudskosten. Mijn ex besloot, toen mijn zoontje één jaar was, de relatie met mij te stoppen, omdat zij verliefd op iemand anders was. Mijn ideaal, een gezin te stichten, viel uiteen en het eerste jaar verzorgde ik mijn zoontje terwijl mijn ex op stap was met de ene nieuwe liefde naar de andere. Toen ze haar ware tegenkwam, kwam ze mijn zoontje halen, gooide er een rechtzaak tegenaan om zeker te zijn van alimentatie en probeert nog steeds mijn nieuwe leven te verzieken met tal van nieuwe "streken". Ik heb geen enkel RECHT alleen maar plichten. Niet getrouwd geweest, wel biologisch (erkend) vader en alleen maar dokken!

Vanmorgen kreeg ik weer een verzoekschrift van de rechtbank om de alimentatie te herberekenen. Dus... wat ik hier mee zeggen wil is dat jullie als biologische moeders allerlei rechten hebben en de "lastige exen" alleen maar plichten.. misschien daarom zo lastig?

Ik ben van mening dat het hoog tijd gaat worden voor nieuwe wetsvoorstellen waarin er rekening gehouden dient te worden met emotionele belangen i.p.v. zakelijke, formele en feitelijke gronden. Een oproep aan alle gescheiden mensen: Hou op met het voeren van strijd, kijk naar het belang van het kind en gun elkaar een nieuw leven!

Ferdi

35.1. Lastige exen

Hallo Ferdi,

Ik ben het helemaal met je eens Ferdi, maar wat is in het belang van het kind? En wie handelt in belang van het kind? Er zijn lastige ex-vrouwen en er zijn lastige ex-mannen.

En wat als er een nieuwe echtgenoot(te) is? Die hebben namelijk alleen maar plichten, wist je dat? Heel af en toe kom ik een stel tegen dat "netjes" tegen elkaar is en dan denk ik, "dat wil ik ook". Helaas maken rechtzaken en regels het niet makkelijker en ik ben het met je eens er moet nodig iets veranderen.

Sterkte, Yvonne

35.2. Zeker lastige ex

Ferdi,

Ik vind het voor jou heel erg, maar er zijn ook andere exen. Mijn ex heeft een omgangsregeling, maar komt die niet na. hij heeft ze nu al 5 weken niet opgehaald. En alimentatie betalen hoeft hij nog niet eens. Hij koopt niet eens wat voor zijn kinderen. Het enige wat hij doet is uitgaan. Mij geld geven voor z'n kinderen, daar denkt hij niet eens aan. Hij komt alleen voor zijn kinderen als het hem uitkomt. Nou, ik vind het niet normaal.

Brenda

35.3. Waarom zo'n strijd?

Ferdi,

ik ben het met je eens. Waarom zo'n strijd? Hopelijk ziet je ex in dat ze niet handig bezig is. Zeker niet in het belang van je kind. Niet alle ex-en zijn lastig hoor. Mijn ex mag de kinderen zien wanneer hij wil. In beginsel is een afspraak gemaakt, elke zondag bij hem, maar daar houden we ons niet aan. Als de meisjes naar hem willen dan bellen ze hem, zo zijn ze bijna ieder weekend bij hem en slapen ze daar dan ook.

Natuurlijk zijn ze al wat ouder (11 en 9) maar ook toen ze nog jong waren (ik ben bijna 8 jaar gescheiden) deden we allebei niet moeilijk. En nee, van structuur kan je bij ons niet spreken, maar moet dat dan? Als je van iemand houdt (vader - kind relatie) dan is het toch fijn dat zo vaak mogelijk te kunnen uitspreken. Ik moet er zelf ook niet aan denken dat ik mijn kinderen maar 1 keer in de zoveel tijd zou zien.

En al jaren krijg ik hetzelfde geld (alimentatie) voor de kinderen, dat wil hij niet verhogen, dat is wel nodig als kinderen ouder worden, maar ik weet dat als ik daar moeilijk over ga doen dat hij zijn kont tegen de kribbe gaat gooien en daar heb ik alleen maar mijn kids mee.

Ellen

35.4. Precies mijn ervaring

Ik heb zelf 4 kinderen. Ik had ook een uitkering en alle 4 kinderen tot vorig jaar oktober toen de 2 oudsten naar hun vader gingen. Voor hun had ik nog een aardig bijdrage van kinderbijslag omdat ze beiden nog in de oude system staan en de oudste ook nog in aanmerking kwam voor TOG. Nu is dat anders omdat ik 'maar' de 2 jongste heb. Inderdaad heb ik het oneerlijk gevonden dat ik met net zoveel moest rondkomen als een moeder met één kind (een moeder van een vriendin van mijn jongste dochter). Nu heeft mijn ex het voorlopig voor elkaar dat hij ook geen alimentatie betaalt voor de 2 die bij mij wonen. Voordeel EN nadeel voor mij is, ondanks dat de echtscheiding dec 2003 al uitgesproken is, nog niets is geregeld kwa de kinderen (ze hebben een voogd en er is een onderzoek bezig van de raad van de kinderbescherming), of zelfs kwa het huis en inboedel etc... Veel sterkte met alles en als je tips heb of vragen graag.

Jocelyn

35.5. Halen en brengen van de kinderen.

Mijn ex wil nu ineens de kinderen niet meer brengen. Ze zegt dat ik ze dus moet halen en brengen. Wie weet wat de standaard regel is voor dit soort dingen?

Henk

35.6. Communicatie is nog altijd het beste

Mijn ex haalt de kinderen altijd op en brengt ze ook weer terug. Dit heeft voor mij het voordeel dat ik niet ieder weekend de auto in hoef (wij wonen 25 km uit elkaar) en voor hem het voordeel dat hij flexibeler de kinderen kan halen en brengen. Ik kijk niet op de minuut na of hij op tijd is, het is ook zijn verantwoordelijkheid dat de kinderen weer op tijd in hun bed liggen.

Maar mocht het zo zijn dat het hem niet uitkomt om ze op te halen (auto defect of zoiets of wanneer hij tot laat is gaan stappen) dan breng ik ze wel, op een tijdstip dat hem en mij goed uitkomt.

Ik weet niet wat standaard is, ik denk ook dat het belangrijk is wat er besproken wordt hoe het het best geregeld wordt. Communicatie is nog altijd het best, ook voor de kinderen.

Ellen

35.7. Vastgelegd? Of niet?

Als het goed is, hebben jullie in feite die afspraak al gemaakt ten tijde dat de alimentatie berekend werd. Als daarin vervoerkosten voor jouw rekening staan, dan hoor je ze op te halen en terug te brengen. Daar is het eigenlijk mee gezegd. Het beste is strijd daarop uit de weg te gaan en het zo op te lossen dat de kinderen er niets van merken. Het is de sop niet waard.

Alex

35.8. Alimentatie

Hallo,

Ik wil eerst even zeggen hoe geweldig deze site is.

Wie kan mij helpen, of zit ook in dezelfde situatie als mij. Hier mijn verhaal. Sinds een paar maanden ben ik gescheiden van een buitenlandse man, die nog geen vaste verblijfsvergunning heeft, maar er is dus een geweldige zoon bij gekomen, die nu inmiddels bijna 2 jaar is. Zelf wou ik niet dat hij het gezag zou krijgen en een omgangsregeling. Om twee verschillende redenen, hij is verslaafd aan de softdrugs en lijdt aan pysoges, en ten tweede ben ik heel bang dat hij het kind zal ontvoeren. We zijn in Hoger Beroep gegaan, en wat kwam ik daar te horen tot mijn grote verbazing, dat hij wel het medegezag krijgt, en een omgangsregeling. Daar komt nog bij dat hij geen alimentatie hoeft te betalen, omdat hij een bijstandsuitkering heeft, en dat ik het kind maar moet brengen en halen, terwijl ik zelf ook niet zoveel geld heb.

Mijn vraag is nu, hoe erg ik het ook voor het kind vind, wil ik toch graag dat er geen omgang plaatsvindt. Misschien is er iemand die in zo'n zelfde situatie als mij zit.

Jolanda

35.9. Brenda

Waarom ga je dan niet LIOB inschakelen, hij is toch alimentatie plichtig. En als het niet is vastgesteld, dat zou ik alsnog een advocaat in de armen nemen, zodat hij maandelijks moet betalen. Maar er zijn vele mannen die van de lusten willen maar niet de lasten. En als hij komt wanneer het hem uitkomt, dan had ik gewoon gezegd, sorry hoor maar ik heb een afspraak.

Jolanda

35.10. Alex

Dat is het hem nu juist, er is geen alimentatie vastgesteld, omdat hij een bijstandsuitkering heeft, en dan hoeven ze niet te betalen is er mij verteld. En ja gelukkig snapt hij het ook niet, hij is nog maar 21 maanden.

Jolanda

35.11. reageren

Hallo Jolanda,

Heb jij wel een goede advocaat? Want dan zou je weten dat je ook tegen het hoger beroep in beroep zou kunnen gaan, en dat je de kinderbescherming erbij haalt, deze mensen blijven dan de gehele tijd bij het kind als deze bij uw ex-man is. Tevens is er bekend dat als iemand aan de drugs is en psyschoses heeft het onverandwoordelijk is de kinderen daarbij in huis te laten. Ik zou en second opinion aanvragen bij een andere advocaat, mede omdat hij niet eens een verblijfsvergunning heeft. En daar om een andere rechter te vragen die de zaak nog overweegt en daar een goede uitspraak aan te geven. Nogmaals uw ex heeft geen recht op het kind.

groeten Nathalie

35.12. Hallo nathalie

Ik zat dus in hoger beroep met iemand van de kinderbescherming erbij. En voordat er iets werd gezegd, zei hij van de kinderbescherming dat het kind recht had om de vader te zien, en dat de vader recht heeft om ook het gezag te hebben. Dus ja ik kan niet hoger gaan, zat al bij het hoger beroep.

Dus ik zou niet weten hoe ik nog verder moet, mijn advocaat had dit ook niet verwacht dat dit zou gebeuren, en daar kwam ook nog bij dat mijn ex gewoon zat te liegen tegen de rechters. Hij zei: ik ben niet verslaafd en rook geen softdrugs meer. En dat hij aan psychose leidt was niet waar, dat had ik dus er van gemaakt. Ik dacht echt bij de rechtbank: hoe kan dit nou, hij liegt en ze geloven hem ook nog.

En daar komt ook nog bij dat hij zelf geen huis heeft. De bezoekregeling gebeurt dus 1 x in de twee weken bij een vriend in huis om zijn kind te kunnen zien. De rechtbank heeft alleen gezegd dat hij het zoontje dus onder toezicht van die vriend mocht zien. En hoe ouder het kind wordt hoe langer hij een omgangsregeling krijgt. Ben echt radeloos, dit is niet goed voor mijn zoontje hij moet ook niks van zijn vader weten.

Maar ik heb niet geweten dat je ook een second opion kunt aanvragen. Ik dacht altijd dat het hoger beroep het einde was van een procedure.

Groetjes Jolanda

35.13. Samengesteld gezin

Lieve allemaal,

Ik hoop dat ik jullie met mijn verhaal een hart onder de riem kan steken. Mijn (ex)man en ik zijn 15 maanden geleden uit elkaar gegaan. Onze zoon was toen 1 1/2 jaar. Wij hebben beide altijd de insteek gehad, dat onze zoon voor alles ging en daar tot op de dag van vandaag ook naar gehandeld. Wij hebben een co-ouderschap, dat houdt in de praktijk in dat onze zoon van woensdag tot woensdag bij 1 van ons is. Vanavond komt mijn ex hem weer naar mij toe brengen en volgende week breng ik hem terug. Wij bespreken alles met betrekking tot onze zoon samen. Sterker nog we kopen zelfs om de beurt schoenen of een jas en maken daar beide gebruik van. Onze zoon is voor ons nummer 1 en daar handelen wij naar. Aanstaande vrijdag heeft mijn ex bijvoorbeeld Sinterklaasfeest op zijn werk. Onze zoon is daar natuurlijk ook welkom, maar het is mijn week. We hebben afgesproken dat ik onze zoon vrijdagmiddag naar het werk van mijn ex breng en dan brengt hij hem zaterdagochtend weer naar mij. Binnenkort heeft mijn ex een kerstdiner en dan is onze zoon officieel bij hem. Nu blijft hij 2 dagen langer bij mij, zodat mijn ex geen oppas hoeft te regelen en hij lekker aan de kerstborrel kan. Geen punt!!

Helaas weet ik ook uit eigen ervaring hoe het kan lopen als 1 van de 2 dwars gaat liggen. Ik heb een vriend die ook gescheiden is en zijn ex doet alles om ons het leven zuur te maken. Vooral waar het de omgangsregeling betreft. Wat ik zo jammer vindt is dat ze niet in wil zien dat ze ons er niet mee kwetst maar wel haar eigen kinderen. Het is nu zo uit de hand gelopen dat er een hoorzitting komt en de rechter uiteindelijk moet gaan beslissen wie, wanneer de kinderen heeft. Ik vind het ronduit belachelijk en ben blij dat mijn ex en ik het op een hele andere manier doen, naar ieders tevredenheid!!

Ik zou graag in contact komen met andere mannen en vrouwen van eind 20, begin 30 die deze situatie herkennen en die nu samen 3 kids hebben, ik heb 1 zoon van 2 1/2, mijn vriend een zoon van 6 1/2 en 2 dochters (een tweeling) van 4. Wij willen heel graag samen een toekomst opbouwen en over een tijd samen proberen om nog een kindje te krijgen. Maar ik vind het heel moeilijk, vooral omdat zijn ex zo dwars ligt, probeer ik de "gemiste" aandacht en liefde aan zijn kinderen te geven als ze hier zijn, waardoor ik voor mijn gevoel mijn eigen zoon te weinig aandacht geef.

Wie heeft hier ervaring mee en kan mij een positief duwtje in de rug geven??

Sterkte allemaal!!

Liefs

35.14. Jolanda

Hoi Jolanda,

Bij het lezen van jou verhaal ben ik enorm geschrokken. Mijn ex en ik zijn nu al bijna 2 jaar uit elkaar, na vele mishandelingen zowel geestelijk als lichamelijk, hij is daarvoor veroordeeld. Vorig jaar heeft ie een verzoek ingediend voor een omgangsregeling, maar ik ben daar pertinent tegen. Hij heeft nadat we uit elkaar zijn gegaan de kinderen elke weekend kunnen zien, maar hij bleef doorgaan met ruzie maken bij het ophalen en bij het brengen.

Ik ben zo bang voor die man omdat hij ook vaak zegt dat hij mij zal terugpakken en dat hij mij de kinderen zal afnemen. Gelukkig heb ik het gezag over mijn kinderen.

Mijn ex is op de eerste plaats niet te vertrouwen. Je kunt niet 2 kinderen bij hem achterlaten. Hij gebruikt softdrugs en soms flipt hij helemaal, dan weet hij echt niet wat ie doet en ziet hij dingen die er niet zijn en is heel wantrouwig. Binnenkort start het onderzoek van de raad van kinderbescherming en ik heb daar zoveel rare verhalen over gehoord en gelezen dat ik er bij voorbaat al geen vertrouwen meer in heb.

Ik weet niet hoe ik zo iemand van de raad zover krijg dat hij inziet dat het levensgevaarlijk is om 2 jonge meiden van 5,5 en 4 jaar met hem mee te geven. Ik heb het vorig jaar een aantal maanden gedaan omdat ik dacht dat dat het beste was, maar ik heb me erin vergist. Mijn dochters kwamen beteuterd terug en konden er niet tegen als wij ruzie hadden en dat de politie steeds over de vloer kwam.

Graag zou ik van jou willen weten hoe het nu is en wat ik nog meer kan doen, alleen de raad is voor mij niet voldoende. Die zijn er op gefocust om een omgangsregeling te regelen en kijken volgens mij niet alleen naar de kinderen?

Maar ja, we zullen zien, ik weet ook niet hoever ik kan gaan, ik bedoel na zo'n eerste uitspraak in hoger beroep etc. Maar wat kan zo'n rechter nou allemaal voor sancties nemen om mij te dwingen de omgangsregeling na te leven en wat als ik naar Duitsland of Belgie verhuis?

Wie kan mij hiermee verder helpen. Ik zeg niet dat er nooit een omgangsregeling moet komen maar ik vind dat mijn ex aan zichzelf moet werken wat betreft softdrugs en zijn waanbeelden. En zijn losse handjes. En dan zijn mijn dochters iets ouder en zullen ze het een ander meer begrijpen. Hoop ik.

Drifa

35.15. Niet alleen de lusten

Nou er zijn ook mannen die dolgraag de verzorging op hun willen nemen en alles willen betalen en niet alleen de lusten. Maar dan is het ook weer niet goed. Het is niet terecht dat de mannen aan het kortste eind trekken. Ze willen de lusten en de lasten wel. Maar dan moet het altijd gaan zoals de vrouw het wil. Dat klopt ook niet.

Ik kan het weten, want ik ben ook alleenstaande moeder met kinderen. Maar ik heb wel respect voor de vaders. Dus eerst maar zorgen dat je het zelf voor elkaar hebt. Ze willen wel weg bij hun man of vriend maar wel de wetten blijven dingen bepalen van hun ex. En de kinderen maar uitspelen tegen hun vader. Daar krijg je dus rare dingen van zoals die vrouw laatst met de 3 kinderen. En vrouwen maar denken: ik gun hun vader geen plezier. Dat is toch ook erg. Maar daar denken moeders niet aan.

35.16. Ook zonder alimentie van mijn ex-man

Hallo lotgenoten, ik heb ook geen alimentatie omdat hij maar drie dagen werkt. Maar hij heeft wel een eigen huis en caravan. Eigen vermogen telt niet mee zegt de rechter. Maar het huis dat we hadden heeft 400.000 opgebracht. We hebben ieder de helft gehad, maar hij kan doen met zijn geld wat hij wil. En ik moet mijn zes kinderen onderhouden.

Ben twee keer naar de rechter geweest en afgewezen. Hij komt zijn kinderen ook niet meer ophalen voor bezoek, al zeven jaar heeft hij geen contact met hen. Alle zes lekker makkelijk verantwoording afschuiven. Hij wil zelfs geen contact meer met ze. Heb wel een omgangsregeling geregeld, maar die lapt hij aan zijn laars. Sterkte in jullie strijd, Jenny

35.17. Henk

Het ophalen of brengen is geen regeling, gewoon onderlinge afspraken. Wel als je ze ophaalt, kun je dat in het alimentatie zetten, het bedrag wat je kwijt bent voor het ophalen .

Jack

35.18. Kalf reeds verdronken?

Reactie op 23.8

Kijk toch uit voordat je een kind op de wereld zet. Zeker met een buitenlander. In jouw geval zou ik proberen hem uit te laten zetten. Zijn verblijfsrecht vervalt immers bij beeindiging van jullie relatie? Dan moet hij vanuit het buitenland zijn recht proberen te halen. Zal niet meevallen! Slechts weinig relatie's met buitenlanders overleven. Cultuurverschillen met islamieten zijn zeker niet te onderschatten.

Sterkte!!!

Lees

35.19. Nog meer problemen

Hoi.

Ik ben ook zowat tien jaar met mijn ex samen geweest waarvan anderhalf jaar getrouwd. We hebben twee kinderen samen die ze nu opzet tegen mij en mijn nieuwe vrouw. Zij heeft in die tijd een grote fout gedaan door met mijn beste maat een relatie te beginnen. Ik heb na een jaartje een nieuwe vrouw leren kennen waarmee ik nu gelukkig getrouwd ben. Mijn nieuwe vrouw en ik hebben het drie jaar geprobeerd de kinderen zo keurig en zo goed mogelijk op te voeden.

Maar mijn ex dwarsboomt alles en stookt de kinderen op om hier de boel te verzieken en ons huwelijk veel spanningen te geven met het eindresultaat dat ons geluk aan een dun draadje is komen te hangen. Ik heb toen besloten in overleg dat de kinderen dan maar bij hun moeder moesten blijven en als ze normaal konden doen weer terug konden komen.

Maar nu begint mijn ex met een rechtzaak om me te dwingen mijn kinderen alsnog te komen halen. Met andere woorden zal ze op een gegeven moment toch nog het geluk hebben om ons geluk in de weg te staan. Wat kan ik hier aan doen?

met vriendelijke groet Chris.

35.20. Reactie op 25.5

Henk,

Standaardregel is dat de belanghebbende haalt. Dus jij haalt je kinderen bij je ex op en zij haalt ze vervolgens weer bij jou op.

Anna

35.21. Onder toezicht

Hallo, ik weet niet of het een optie is, maar kun je niet voorleggen dat wanneer jouw kind naar de vader gaat er iemand van jouw familie of vrienden mee gaat?

Sagni

35.22. Bezoekregeling en afstand

Hoi, Ik ben een gescheiden vader en zie in iedergeval 1 van mijn 2 kinderen om het weekend. Nu is het zo dat mijn Ex ruim 150km bij mij vandaan is gaan wonen. En ik ook volgende de rechter mijn kinderen moet halen en brengen en daar ook nog eens niets voor in rekening mag brengen omdat ik een lease auto heb (waar je overigens als belastingbetaler flink voor moet betalen). Kan ik eisen dat zij me tegemoet komt in de afstand? Door bijvoorbeeld haar te verplichten te verhuizen? Ik ben zelfs al verder van mijn werk gaan wonen om de afstand in te korten waardoor ik nu geregeld 2 uur onderweg ben om van mijn werk naar huis te komen.

Ook krijg ik meestal maar 1 van de 2 kinderen mee omdat de oudste "niet wil" of omdat ze "ziek" is. Het contact met mijn ex verloopt uiterst stroef en ik heb al van alles geprobeerd om dit te versoepelen, soms met tijdelijk resultaat. Ik voel me vervreemd van mijn kinderen en heb geen flauw idee hoe het met ze gaat. Na elk verzoek om op de hoogte gehouden te worden over de gang van zaken omtrent mijn kinderen, gaat dit 1 week goed en dan is het weer over. Wat zou ik hier tegen en of mee kunnen doen?

Tot overmaat van ramp is ze nu ook nog eens zwanger van een ander, maar probeert me hier volledig over in het duister te houden. Is het niet de plicht van de moeder om mij in te lichten over het eventueel samen gaan wonen enzo. Ten eerder ten opzichte over de gevolgen voor de verzorging van onze gezamelijke 2 kinderen?

Heeft iemand hier adviezen of ideeen over?

gr. Erik

35.23. Voor Erik

Beste Erik,

Wat vreemd dat de rechter heeft besloten dat jij de kinderen moet halen en brengen! Ook ik ben ruim 150 km. bij mijn ex vandaan gaan wonen en ik moet de kinderen gewoon ophalen hoor! Heb ook niet iets anders ingezet omdat ik dat ook fair vind.

Succes! Ano

35.24. Jij weet wat het beste voor je kind is

Denk verstandig na, gebruik je gezond verstand, houd het redelijk. Allemaal van die gezonde uitspraken. Als jij ziet en voelt dat het voor je kind beter is om geen omgang met zijn vader te hebben, hou je dan gewoon niet aan de omgansregeling, ga er niet mee akkoord. Breng de juiste argumenten in VOOR je kind. Blijf eerlijk en oprecht voor je kind. Betrek je kind niet in de strijd, maar geef het in de eerste plaats liefde en geborgenheid. Dat verdient het.

Dikke knuf, een medemens.


35.25. Rechten en plichten herzien?

Ferdi,

Ik heb niet geheel hetzelfde probleem, ben hertrouwd en voed kinderen op waarvan ik niet de biologische vader ben, er zitten er ook bij die wel van mij zijn. Mijn ex ontvangt maar al te graag haar deel van de alimentatie en hier kan ik weinig aan doen. Maar ik zou maar al te graag een oproep krijgen voor een herberekening en ik denk dat ik daar een stuk vrolijker van wordt.

Mijn uitgaven betreft opvoeding en nieuw gezin zijn dermate hoog geworden dat het net goed komt. Ik werk 6 dagen per week om rond te komen. Inderdaad ben ik het helemaal met je eens als het gaat om de wetgeving op dit vlak eens flink te herzien en ook de achterblijvers of exen ook eens wat meer rechten te geven betreft bezoek recht en alimentatie plicht. Eigenlijk zou automatisch elke 3 of 5 jaar je alimentieplicht moeten worden bekeken. Een achterblijver kan haast geen nieuw leven met een nieuwe partner opbouwen alleen al op financieel vlak. Hebben wij (achterblijvers) dan helemaal geen recht op een nieuwe liefde en wat geluk?

Cor

35.26. Drugs en psychoses?

Hai,

Dat is dus niet helemaal waar! Ik ken een ex die voor de kinderrechter toegeeft teveel te drinken en die zichzelf helemaal klemlult als er gevraagt word waarom? En waar zijn de kinderen nu? Bij die ex die regelmatig dronken door het appartementje loopt te lallen! Er zal maar brand uit breken! Door zaken als Savannah heb ik absoluut geen hoge pet meer op van de kinderbescherming en/of jeugdzorg! Het is schandalig dat zulke dingen kunnen gebeuren!

Maar ach het motto is toch; beter een hele slechte ouder dan geen? Onbegrijpelijk!

Aal

35.27. Legitimatie

Geachte mensen,

Mijn vriendin wil graag haar kinderen op haar paspoort zetten (als ze deze nieuw aanschaft). Nu is het probleem, zoals zij zegt, dat er eerst toestemming moet komen van de ex-partner. Is dit zo? En zo ja, als hij niet meewerkt, kan hier iets aan gedaan worden?

E.W.

35.28. Kinderen bijschrijven

Kinderen van elke leeftijd mogen een eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben. Kinderen tot 16 jaar kunnen worden bijgeschreven in het paspoort van één of beide ouders, voorwaarde is wel dat de ouder ook het ouderlijk gezag over het kind heeft. Voor het bijschrijven is schriftelijke toestemming van de andere ouder nodig wanneer deze ook het ouderlijke gezag heeft (ook wanneer het kind al in uw huidige paspoort staat). Bij de aanvraag moet het bij te schrijven kind aanwezig zijn.

Kosten:
- € 8,06 per kind in een nieuw paspoort
- € 18,80 per kind in een bestaand paspoort

Meenemen:
- 1 recente goedgelijkende pasfoto
- schriftelijke toestemming andere ouder (+ legitimatiebewijs)
- paspoort ouder

35.29. Legitimatie

Je vriendin heeft gelijk ze heeft de toestemming hiervoor nodig van haar ex-partner. Ik zit in dezelfde situatie. Ik heb een vakantie geboekt naar Turkije met mijn kinderen, overigens na overleg gepleegd te hebben met mijn ex. Nadat ik de benodigde papieren voor de legitimatiebewijzen opstuurde weigerde hij echter te tekenen.

Morgen sta ik voor de rechter, dit schijnt de enigste mogelijk te zijn, om legitimatie papieren te verkrijgen als een van beide partners weigert te tekenen. Ik zal je de afloop van dit proces mailen.

Anita

35.30. Legitimatie verkrijgen

Hoi Anita,

Ook ik heb in januari van dit jaar met hetzelfde gezeten. Uiteindelijk ook via de rechtbank, kinderrechter in korte zitting geregeld dat hij niet alleen de handtekening moest geven. (Had hij inmiddels ook gedaan nadat hij een oproep van de rechtbank had gekregen) Hij is echter ook veroordeeld in de kosten die ik heb moeten maken voor de aanvraag bij de rechtbank. Ik hoop dat je zelf hier ook aan hebt gedacht? Anders kan hij nl. alsnog binnen de termijn tekenen en heb jij de kosten en de ellende op je nek!

Laat het een lesje zijn voor over 5 jaar als je opnieuw een verzoek doet voor bijschrijving als je kinderen dan nog niet volwassen zijn.

Mieke

35.31. Elke week zonder alimentatie

Hallo allemaal,

Ik heb een zoontje van 7 maanden en zijn vader komt elke week 3 uurtjes langs. Wel krijg ik helemaal geen geld om hem te onderhouden en ben dan ook afhankelijk van mijn uitkering (die bijna stopt) en mijn ouders bij wie ik nog woon. Hij wil wel meer langs komen en hem mee nemen (wat ik niet wil), maar over geld heb ik hem nog nooit gehoord.

Groetjes Mandy

35.32. Elke week zonder alimentatie

Hallo Mandy,

Wat ik mis in je verhaal is de informatie of de vader het kind heeft erkend en of er een rechterlijke uitspraak ligt dat hij alimentatie moet betalen. Zo dat niet het geval is zou ik daar maar eens achteraan gaan. Sukses.

Marieke L.

35.33. Inlichten ex

Heb 8 jaar samengewoond met een gescheiden man met 2 kinderen. Samen kregen wij nog 2 kinderen. Na een zware hartoperatie van hem zijn we getrouwd en een half jaar nadien vertelde hij mij dat hij al 6 weken een ander had... okee.. uiteindelijk wilde ik scheiden. Hij betaalde al alimentatie voor zijn eerste 2 kinderen en nu dus ook voor mijn 2 kinderen. De kinderen wonen bij mij. Hij heeft een nieuwe relatie, waarvan zij 3 kinderen heeft. Ik heb een nieuwe relatie, waarvan mijn vriend 2 kinderen heeft. Over grote gezinnen gesproken?

Voordat ik een huis kocht met mijn nieuwe partner eiste mijn ex ingelicht te worden over dit feit. In eerste instantie vond ik dat onzin, maar later heb ik dit toch gedaan omdat dat in het belang van de kinderen was (de kinderen had ik overigens wel ingelicht dat we het plan hadden een huis te kopen en te gaan samenwonen). Dus ik vind dat je een ex wel moet inlichten over zaken die in het belang van de kinderen zijn. Vooral als de kinderen hierover iets tegen hun vader zeggen. Is wel zo eerlijk.

Vandaag heb ik een rechtzaak vanwege vermindering kinderalimentatie. Mijn ex kwam in augustus vorig jaar met de mededeling dat hij niet meer het bedrag kon betalen wat de rechter destijds beslist had tijdens de echtscheiding. Hiermee was ik het niet eens (het kwam neer op 40 euro per kind per maand!) en ben in verweer gegaan. Vandaag zal blijken of de rechter vindt dat hij wel of niet minder kan/mag betalen.

Aangezien hij mij zo bedonderd heeft (een half jaar na trouwen vreemd gaan en verliefd worden en niet voor mij kunnen kiezen!) heb ik geen enkel vertrouwen meer in hem. En verantwoordelijkheid nemen voor zijn kinderen.... nou.. weinig... hij neemt ze mee naar de kroeg om de week (kinderen zijn 4 en 6 jaar) en gaat naar een concert als hij de kinderen heeft (laat zijn oudste dochter uit het eerdere huwelijk dan oppassen)... Ik kan er soms niet bij en denk dan: "ben ik nu zo'n zeikerd?".

En wat ik handig vind als je niet goed met elkaar kunt communiceren: een schriftje waarin de gebeurtenissen rondom de kinderen worden opgeschreven en meegaat bij de overdracht tijdens de omgangsregeling. Werkt prima!

Heeft iemand ooit een rechtzaak ervaren omtrent vermindering kinderalimentatie?

Grt. Margreet

35.34. Gewoon praten

hallo, ik ken het verhaal. Wat je kunt doen is je kinderen laten komen en gewoon praten, en uitleggen hoe en wat anders met zwaargeschut. Zet ze zo ook tegenover hun moeder. Heb ik ook gedaan, helpt wel, houden ze vanzelf op.

gr Betty

35.35. Exen! Zij een nieuw leven, waarom hij niet dan?

Even een korte uitleg van ons gezin. Hij gescheiden en twee kinderen en ik gescheiden en twee kinderen en samen hebben er eentje. Ik woon samen met hem in een koopwoning die van hem en zijn ex was.

Zijn jongste kind komt hier maan/dins/dond middag lunch en maan/dond eten en slapen. En dan 1 x in de 14 dagen is ze het weekend hier. Zijn oudste woont al bijna 6 maanden hier (daar ontvangen we geen cent voor). Als zijn ex buiten schoolvakantie op vakantie gaat kunnen de kinderen hier worden gebracht. Als ze gaat stappen of iets dan kan ze de kids hier kwijt. Allemaal zonder kosten (eigenlijk zo gedaan omdat ik het vervelend vind dat we haar niet kunnen betalen).

Ik krijg alimentatie van mijn ex-man die overigens helemaal niet moeilijk doet want omdat we hier net rondkomen kan ik bij hem altijd aankloppen voor nieuwe kleren en schoenen voor die kinderen en schoolgeld betaalt hij altijd de helft.

Zij ex is dus degene waar wij moeite mee hebben. Zij werkt en naar eigen zeggen heeft ze het niet slechter dan ons maar omdat hij wilde scheiden moet hij dus ook voelen wat zij voelt zegt ze.

Nu wij sinds 2004 een kleintje hebben, kunnen wij helaas geen alimentatie meer betalen omdat we (we hebben een eensmanszaak) net ons eigen gezin draaiende kunnen houden. Zij heeft recht op de helft van het huis. Zij vond namelijk dat hij moest blijven wonen dat was beter voor hun kinderen. Okee dus heeft zij recht op de helft van de waarde die het huis heeft. (dat klopt ook) Ze heeft nadat ze het huis verliet een groot bedrag al gekregen maar nog niet alles. Maar dat mocht betaald worden als hij daar toe is staat was. De alimentatie is een ander verhaal. Dat zij een nieuw huis kreeg, heeft hij dat helemaal geschilderd en dingen gekocht voor de slaapkamer van zijn dochters. Ze heeft een tweede hands auto gehad. enz. De advocaat kosten van de scheiding heeft hij ook betaald (omdat ex vond dat hij wilde scheiden dus hij ook voor de kosten moest opkomen).

Jammer genoeg kunnen we die alimentatie niet opbrengen en hebben dus al de caravan verkocht om haar dat geld ook te geven. Mijn alimentatie komt binnen en een groot deel gaat gelijk door naar haar (ze komt dan 100 euro tekort per maand maar meer kan ik niet kwijt heb nog eigen kids).

Nu is ze naar de advocaat gestapt om de resterend 4800.00 euro te eisen van ons. Ze weet als ze naar de advocaat stapt dat deze ook gaat aanvechten over het geld van het huis maar dat maakt haar niks uit.

Heb haar te kennen gegeven dat ik het nu zat ben want ze maakt mijn geluk helemaal kapot en gewoon uit wraak (want weet dat ze recht heeft op alimentatie maar wij doen er echt alles aan). Heb haar ook gezegd dat als wij het huis moeten verkopen en in een huurwoning moeten dat we nog meet moeten betalen dus dan is er helemaal geen geld voor alimentatie (maar dat komt volgens mij niet aan bij haar). Heb ook gezegd dat als wij ergens anders gaan wonen we kleiner gaan wonen zodat alleen mijn kinderen een eigen kamer hebben en geen plaats meer is voor andere. Dat betekent dat haar kinderen dus niet meer bij ons terecht kunnen (wat ik heel vervelend vind want zijn kinderen zijn mijn ook alles) en dat de oudste weer terug moet naar haar en de problemen die dochter en moeder hebben dan maar opgelost moeten worden door haar zelf dat ik me handen er dan van afhaal.

Raar dat zij een eigen leven mag beginnen zonder enige verantwoordelijkheid en hij moet wel zijn verantwoordelijkheid hebben en mag dus gen gelukkig nieuw leven beginnen.

P.S Weet wel dat ze er recht op heeft natuurlijk maar de wet is op zich krom als het om de alimentatie gaat wordt tijd dat men van persoon naar persoon gaat kijken.

groetjes Monaliza

35.36. Zoek het hoger op

Hoi Ferdi,

Dat is heel erg sneu, maar uit ervaring wil ik jou door verwijzen naar bureau jeugdzorg, want die zeggen dat je minimaal één keer per week contact met je kinderen moet hebben (telefonisch, of op woensdag dat je de kinderen de middag bij je mag hebben). Want de kinderen hebben recht op de vader.

Lizette

35.37. Kijk uit

Hoi,

Ik zou je graag een tip willen geven, en de kinderen hun eigen legitimatiebewijs te geven en zeker als je van elkaar af bent. Want als ze bij je ex op de paspoort staan dan ben jij dus elke keer verplicht om aan je ex te vragen of ze mee op vakantie mogen. En je ex kan er ook zonder jou toestemming dan vandoor omdat ze bij haar op paspoort staan.

Lizette

35.38. Lig in scheiding met buitenlandse man

Hoi jolanda,

Allereerst wil ik graag aan je kwijt dat ik n.l ook in scheiding lig met een buitenlandse man die ook geen N.L paspoort heeft en wel een omgangsregeling heeft. Nu probeert hij dus om zijn kind bijgeschreven te krijgen in zijn paspoort! Dit wil ik ABSOLUUT NIET omdat hij kan worden uitgezet!

35.39. Drifa

Hoi Drifa,

Ook ik was bezig met een omgangsregeling voor mijn dochter van 5 jaar. Mijn man was al bijna 2 jaar het huis uit en keek verder niet naar zijn dochter om. Nu eist hij een weekend om de 14 dagen, de helft van de vakanties, etc.

Ik en mijn dochter hebben in het verleden met drank en agressie te maken gehad, maar ook dat schijnt voor de rechter niet uit te maken. Mijn man had voorlopige voorzieningen aangevraagd hiervoor en krijgt het dus voor elkaar dat zijn dochter v.a. november weekenden bij hem en zijn nieuwe vriendin verblijft (terwijl wij die nog nooit gezien hebben). Ook hier kan ik niet tegen in beroep.

Net als jij denk ik aan verhuizen. Mijn dochter heeft vrede met hoe alles nu gaat, waarom moet haar leven onnodig overhoop gegooid worden ?

Ik ga zeker verder op zoek naar tips e.d. en ik hoop dat jij ook reacties of tips van mensen krijgt. Misschien een idee om deze met elkaar te delen.

Veel succes. Amanda

35.40. Waarom afwijzen?

Beste Amanda,

In die 2 jaar kan er een heleboel gebeurd zijn met je ex-man, waardoor hij zich nu wel in staat voelt jullie dochter regelmatig te zien. Waarom ga je niet kennis maken met hem en zijn nieuwe vriendin? Misschien ben je zelfs in staat je angst(en) met hen te bespreken? Een omgangsregeling al bij voorbaat frusteren vind ik een heel slecht idee. Jullie dochter heeft 2 ouders en niet 1. Ga praten!

Anna

35.41. Alimentatie

Ik heb een zoontje van bijna 12 en hij is erkend. Zijn vader en ik wonen al jaren niet meer bij elkaar en zijn vader draagt ook niets bij aan onderhoudskosten. Zijn vader is totaal niet aanspreekbaar, constant hebben we ruzie. Dus er is ook geen contact meer sinds een jaar, om een lullig ding overigens. Mijn vraag is: kan ik alimentatie voor mijn zoontje gaan vragen? Ik heb zelf niet echt een wereldsalaris. Straks gaat hij naar het voortgezet onderwijs en dan moet ik toch alles ophoesten.

Lisa

35.42. legitimatie

Niet iedereen kan een vervangende handtekening krijgen van de kinderrechter.

Wij zitten met een ex die niet wil communiceren. We mogen niet bellen en alle brieven stuurt ze retour. Nou wilden mijn partner en ik met de kinderen (mijn en zijn) op vakantie en vroegen wij om bijschrijving in paspoort omdat ex weigert de ID kaarten mee te geven.

Uiteindelijk zijn er 2 zittingen geweest. Beide keren is ex niet komen opdagen. De rechter heeft het verzoek toen afgewezen. Niet omdat hij er niet mee eens was, maar omdat hij niet anders kon. Hij had ex behoorlijk opgeroepen, zij is niet verschenen omdat ze wist dat ze niet verplicht was. De rechter wilde een compromis sluiten en kon dat nu niet.

Jammer voor ons!

Wel had ex aan de rechter geschreven dat zij de ID mee wilde geven als zij Tijdig op de hoogte wordt gesteld van Doel, bestemming, tijd, etc. De rechter vond dit werkelijk te ver gaan. Het ging haar helemaal niets aan. Wij hebben haar tijdig op de hoogte gesteld en wat denk je... we hebben de kaarten NIET gezien.

Wij zijn nu een mogelijkheid aan het zoeken om haar te laten communiceren met ons. Ze weigert alles en wij zien het voor de kids heel somber in

Puck

35.43. Opnieuw beginnen

Ik ben zo boos, ik heb een vriend die gescheiden is en 700euro alimentatie betaalt. Sinds z'n ex weet dat hij een nieuwe relatie heeft, met mij, wordt ons leven kapot gemaakt. De bezoeksregeling is ingetrokken, hij is stapel op z'n kids en deed alles voor ze. Nu hij toch voor mij kiest heeft z'n ex de volgende stap gezet en m'n vriend beschuldigd van incest.

Onze relatie staat onder zware druk is er dan niets wat we tegen deze gemene ex kunnen doen? Hij betaalt ook haar onderhoudsbijdrage, terwijl de jongste al 11jaar is, en ze makkelijk kan werken.

Hopelijk heeft iemand tips voor me.

groetjes Karin

35.44. Opnieuw beginnen

hoi Karin,

Ik herken je probleem toen ik mijn man leerde kennen ging zijn ex ook door het lint ze heeft er alles aan gedaan om ons kapot te maken ze ging naar het gerecht er moest meer geld komen voor de kinderen ze ging mij jaloers maken stalken over de telefoon briefen schrijfen mij zwart maken naar de kinderen toe en ga zo maar door, de enige tip die ik jullie kan geven en die ook echt daadwerkelijk werkt is ervoor zorgen dat zij niet gaat winnen in dit gevecht.

Als jullie genoeg van elkaar houden kiezen jullie voor elkaar ze kan alles kapot maken maar geef haar niet dat laatste beetje geluk wat jullie samen hebben want dat is hetgeen zij wil zorg dat jullie bijelkaar blijven en op een gegeven moment als zij in de gaten krijgt dat ze het niet gaat winnen wordt het vanzelf beter.

Ik hoop dat je er wat aan heb het heeft mijn relatie destijds gered en we zijn nu getrouwd ze heeft alles kapot gemaakt maar niet onze liefde voor elkaar.

Groetjes Mariska

35.45. Wat moeten we....

Kerst... wat zo mooi behoort te zijn volgens een boekje, gaat voor ons dit jaar niet op: enge ex, vreemde vrouw, wie denk jij wel niet wat je bent, denk eens 1x aan de kinderen, vergeet eens 1x jouw rooster. Wij zijn te laat met het melden wat we met de kerst gingen doen, nu hebben we straf. We hadden het eerder moeten melden. Nu mogen we ze niet zien met de kerstdagen. We waren er nog niet uit wat we gingen doen, ivm de andere famleden hoe of wat met het kerstdiner. Dat was maandag rond, we hadden het klaar. We hebben jou gevraagd hoe of wat, maar het was te laat: 1 week van te voren melden is te laat... Tjah, jouw rooster, hadden we daar nou maar aan gedacht. Vreemde enge ex, wat doe jij de kinderen wat aan zeg! Alleen maar aan je zelf te denken.

35.46. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}

hallo ieder.

ik heb een vraag omtrent het halen in brengen van je zoon of dochter. Misschien dat er hier iemand op de site me daar een antwoord op kan geven. Via de rechtbank heb ik een bezoekregeling kunnen afdwingen. Nu is het zo dat moeder hem brengt, en dat ik hem terug moet brengen. Maar inmiddels heb ik een nieuwe relatie en ben verhuisd. Nu verwacht mijn ex, omdat ik verhuisd ben, hem ook maar haal, omdat zij het niet kan betalen om hem te brengen, terwijl ik wel alimentatie betaal.

> Kan ik daar wat aan doen? Of zijn er mensen die met hetzelfde probleem zitten?

mvg hoekse

35.47. Ja ben ik het ook mee eens

Ik vind het jammer dat je zo een ervaring hebt. Bij mij is het toch echt anders. Ben een moeder die haar kinderen absoluut een vader gunt. Net zo belangrijk als een moeder, maar bij mij word er helaas misbruik van gemaakt. Mijn ex ziet zijn kinderen elk weekend, en hij hoeft geen godsvermogen aan alimentatie te betalen, er wordt rekening mee gehouden dat hij in de schuldhulp zit.

Ik daarentegen word gekort bij de sociale dienst omdat mijn kind elk weekend bij de vader is...

Yvette

35.48. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}

Hallo ieder.

ik heb een vraag omtrent het halen in brengen van je zoon of dochter. misschien dat er hier iemand op de site me daar een antwoord op kan geven. Via de rechtbank heb ik een bezoek regeling kunnen afdwingen. Nu is het zo dat moeder hem brengt, en dat ik hem terug moet brengen.

Maar inmiddels heb ik een nieuwe relatie en ben verhuisd. Nu verwacht mijn ex, omdat ik verhuisd ben, hem ook maar haal, omdat zij het niet kan betalen om hem te brengen. Terwijl ik wel alimentatie betaal!

Kan ik daar wat aan doen? Of zijn er mensen die met het zelfde probleem zitten.

mvg Hoekse

35.49. Geen omgang!

Voor alle moeders die zo hard strijden om een omgangsregeling te voorkomen; hou vol! Ik voer al 5 jaar rechtszaken en tot nu toe heeft de rechter nog altijd de omgang met mijn dochter aan mijn ex ontzegd!

Het is altijd tijdelijk, dus ex dient elke keer een nieuw verzoek in, maar uitstel is afstel ! Ondertussen heeft hij haar al 5 jaar niet mogen zien! (en er is geen incestverleden of andere vorm van kindermishandeling) Hou je poot stijf als je er werkelijk van overtuigd bent dat geen omgang beter is voor je kind.Het kan! Echt! vecht voor je kind(eren)!

Biba

35.50. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}

hallo ieder.

ik heb een vraag omtrent het halen in brengen van je zoon of dochter. meschien dat er hier iemand op de site me daar een antwoord op kan geven. via de rechtbank heb ik een bezoek regeling kunnen afdwingen,nu is het zo dat moeder hem brengt,en dat ik hem terug moet brengen.maar inmiddels heb ik een nieuwe relatie en ben verhuist,nu verwacht mijn ex omdat ik verhuist ben,hem ook maar haal,omdat zij het niet kan betalen om hem te brengen, terwijl ik wel alimentatie betaal.

Kan ik daar wat aan doen? Of zijn er mensen die met het zelfde probleem zitten. mvg hoekse

35.51. Wat geeft jou het recht?

Hoi Biba,

Ik vraag me af wat jou het recht geeft je kinderen hun vader te onthouden en andersom, terwijl je zelf zegt dat er geen sprake is van incest of andere vorm van mishandeling! Mijns inziens ben jij dus die ene gemene ex die het verpest voor duizenden anderen... vreselijk hoe egoistisch kan een mens zijn??!!!! Ze zouden jou je kinderen eens een tijd moeten afnemen, kijken hoe leuk jij dat vindt..!

Ik hoop dan ook zeker dat je kinderen je dit in de toekomst (wanneer ze oud genoeg zijn en dit alles beseffen) je dit gaan verwijten, en jou buitensluiten, zoals jij op dit moment doet met hun vader..

Groetjes van een andere moeder

35.52. Ouderlijk gezag

De vader van mijn kind en ik zijn meer dan 2 jaar uit elkaar. Ik woon sinds een jaar samen met mijn nieuwe vriend, en hij is ook degene die alles voor ons kind doet en koopt.

Mijn ex betaalt geen alimentatie vanwege schulden en mag ons kind elke 2 weken halen, wat hij niet doet. Is nu al 6 maanden geleden dat hij hem voor het laatst haalde. Hij heeft geen ouderlijk gezag.

Nu willen we graag dat mijn vriend het ouderlijk gezag krijgt, zeker omdat de 2e op komst is en ik wil dat als er met mijn iets gebeurt, de kinderen bij elkaar blijven aangezien ze ook samen opgroeien.

Maar nu werd me gevraagd, als ik voor mijn vriend ouderlijk gezag wil regelen of ik daarvoor toestemming van mijn ex nodig heb... hij heeft geen ouderlijk gezag en het is me niet helemaal duidelijk of we dit gewoon kunnen regelen, want de toestemming van mijn ex zullen we niet krijgen.

mama

35.53. Voor Inga, stiefkinderen zelf..

Dag Inga,

De kinderen horen bij jouw partner net als de oren aan zijn hoofd en de maat van zijn voeten. er zit niets anders op dan ze te accepteren zoals ze zijn, wanneer ze er zijn en hoe zij zijn. Je kunt wel met je partner afspreken hoe jullie vorm geven aan je huishouden als ze er zijn, wat de grenzen zijn, en elkaar bijpraten hoe je bepaalde dingen graag ziet. je mag zeker jezelf zijn.

Misschien een beetje raar, maar wat je erin stopt, komt er ook weer uit op een of andere manier. probeer ze liefde te geven en houd de eer aan jezelf door vriendelijk en vastberaden door te gaan met van elkaar te houden. probeer ze vooral niet te negeren, of ze te laten ophoepelen. dat doet je partner ontzettend zeer en dat is de dood in de pot voor je relatie.

heel veel sterkte.

Miep (stief)moeder van 7 kinderen van verschillende vaders en moeders

35.54. Rust voor dochter

Hallo,

Mijn vriend is al zo'n 2 jaar verwikkeld in een echtscheiding. Zijn dochter woont bij zijn ex. ze heeft op allerlei manieren de bezoekregeling geboycod. Nu eist zij dat mijn vriend haar iedere twee weken komt halen. Zijn dochter zit met een groot loyaliteitsconflict en vindt het moeilijk om over zaken te praten. Ze is afstandelijk en voelt zich niet op haar gemak. Zijn ex heeft duidelijk gemaakt aan haar dochter dat zij ook graag vrije weekend wil hebben. Ook heeft ze mijn vriend erg zwart gemaakt. Het lijkt mijn vriend beter om zijn dochter niet zo onder druk te zetten, en haar zelf te laten beslissen wanneer ze wil komen. de raad van kinderbescherming denkt daar anders over. Zij willen dat hij zich aan de bezoekregeling houdt.

Elke keer als zijn dochter is geweest krijgt hij een brief van haar advocaat. Wij wonen mooi, dus duur??? Hebben dingen aangeschaft???? Kortom de alimentatie kan wel hoger worden. Hieruit blijkt dat zijn dochter uitgehoord wordt etc. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Zijn dochter is 12. Nu heeft hij een brief van de advocaat van haar gekregen met de mededeling als hij zijn dochter niet iedere 2 weken komt halen dat hij dan een boete van €350 per dag krijgt. Kan dit zomaar? Graag reacties.

Carolien

35.55. Gevolgen voor kinderen

Biba, realiseer jij je wel welke gevolgen die triomph van jou voor je kind heeft? Ik heb de 3 kids uit mijn eerste huwelijk nooit hun vader ontzegd. Hij kwam ze zelf meestal niet halen, enkel wanneer het uitkwam en dat is (nog steeds) zo'n 2 a 3 keer per jaar. Mijn zoon van bijna 17 loopt hierdoor bij jeugdzorg, om gesprekken te voeren over zijn gevoelens! Hij vindt het zo erg dat hij er niet eens over kan praten.

Dus als je voor je kind vecht Biba, ontzeg je haar niet haar eigen vader, waar ieder kind recht op en behoefte aan heeft! Denk eerder dat je je poot stijf houdt uit rancune!!

Diane

35.56. Henk

Henk, de ex van mijn broer had ook ineens zo'n besluit genomen. De rechter heeft echter bepaald dat ze de kinderen moest ophalen, op straffe van € 500,00 per keer! Dus ze haalt ze netjes op, kon ze niks tegen inbrengen. Tenzij de financiele situatie zo is dat ze geen geld heeft maar jij juist wel, zal de rechtbank je in het gelijk stellen.

Diane

35.57. Omgang kinderen?

Ik ben helaas al 16 maanden met een huis, tuin en keuken scheiding bezig. Mijn ex vertelde mij een jaar of 6 geleden dat ze vreemd ging en niet van plan was dat op te geven. Toen waren onze drie dochters 6, 11 en 13 jaar en kon ik het niet over mijn hart verkrijgen ze bij haar te laten wonen en kon ik er ivm mijn werk ook niet voor zorgen. In de scheidingsprocedure moets mijn ex van de rechter het huis verlaten (dit in een rechtszaak die zij had aangespannen om mij eruit te zetten). Ze ging met zoveel verschillende mannen uit dat dit een hele slechte invloed had op vooral onze 2 jongste dochters van toen 15 en 10.

Nadat ze het huis uit was heeft ze voor 2 maanden niet aan haar kinderen laten weten waar ze zat. Alledrie de kinderen zijn bij mij gebleven maar de jongste van 11 zit nu bij haar. Naar de twee oudsten van 16 en 17 kijkt ze eigenlijk niet om. Op dit moment heeft ze haar ouders uit eten gevraagd en heeft ze haar oudste 2 niet uitgenodigd en de jongste wel. Ze krijgt uiteraard KA en ook PA; zei het niet dat ze recent werk heeft gevonden.

Ik sta er al jaren alleen voor en heb nu ook ongelooflijke hoge advocaatkosten. Ze blijft maar eisen en eisen en eisen. De rechtsgang in Nederland is absoluut ziek. Indien ik aan een rechter gewoon het verhaal zou kunnen doen hoe het was en is zou mijn leven er heel anders uitzien maar het zijn allemaal regels en spelletjes van advocaten

Het ergste vind ik dat ze geen tijd en interesse in haar oudste 2 dochters steekt en dat de jongste er onverzorgd uitziet met lange nagels en vies onverzorgd haar. Tevens gooit de jongste altijd haar kleren bij mij in de wasmand omdat moeders niet wast. Helaas zijn dus ook mannen zoals ik slachtoffer van hun ex waar ook hun kinderen in worden meegenomen en er niets aan te doen tenzij je bakken met geld zou hebben.

Ronald

35.58. Ouderverstoting

Beste Biba,

Dit is nu typisch een geval van ouderverstoting voortkomend vanuit een egoistische gedachtegang. Al die rechtzaken hebben uitwerking op jouzelf, jouw ex en jullie kind. Hoe kun je dat verantwoorden? Hoe houdt je dat emotioneel en financieel vol? Waar haal je de tijd vandaan? Die moet ten koste gaan van de zorg voor jullie kind.

Ik heb respect voor de vader die volhardt in zijn gevecht om het contact met zijn kind. Maar geen begrip voor degene die moedwillig levens verstoort.

Misschien, Biba, vindt je de aandacht gewoon fijn die je uiteindelijk krijgt van je ex als je hem weer eens daagt. En als dat niet zo is, denk ik dat je een onverwerkt scheidingstrauma hebt.

Sterkte toegewenst voor je dochter en je ex.

P. Appa

35.59. Weigering halen of brengen

Mijn kinderen wonen bij mijn ex, zoals zoveel kinderen zijn ze aan haar toegewezen bij de scheiding. Nu is het zo dat ik ze al sinds de scheiding (zo'n 4 jaar al weer), bij haar haal en breng.

Ik woon al die tijd op zo'n 25 km afstand van mijn ex, dicht bij mijn werk, dus niets onredelijks. Nu is het zo dat zij pertinent blijft weigeren om de kinderen te brengen of te halen. Ze zijn 2 keer per maand bij mij. Ik heb geen hoog inkomen maar betaal wel ca. 470,- euro per maand voor mijn 2 kids. Ik zou het niet meer dan redelijk vinden dat zij ze brengt en ik ze weer thuis breng, andersom is mij ook goed. Het moet toch een gedeelde last kunnen zijn? Buiten het feit dat ik elke keer qua tijd rekening moet houden op mijn werk, worden de kosten voor het voortdurend heen en weer rijden mij ook te veel. Als ze bij mij zijn gaan ze ook nog eens sporten (in de woonplaats van hun moeder uiteraard) en hebben ze zwemles (ook bij mijn ex in de buurt). Verder breng en haal ik ze van school, wat ik ook leuk vind, dan blijf ik daar ook bij betrokken.

Het is toch niet te veel gevraagd dat zij ze dan ook haalt of brengt, meer vraag ik niet, maar het is voor haar niet bespreekbaar. Nu lees ik van alles, meningen, verplichtingen en kortingen op alimentatie etc. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en kan vertellen of zoiets bij wet geregeld is ?

Bedankt alvast, Ron.

35.60. Slangenkuil

Wettelijke bepalingen of niet.

Wat ik nou echt wil weten, is er in de wet een officiële standaard omgangsregeling vastgelegd? Mag of moet een omgangsregeling? En hoe vaak dan? en op straffe waar van?

En zijn er standaarden over alimentatie vastgelegd? Als ik al het voorgaande lees is het 1 slangenkuil zonder enige houvast voor hen die het overkomt. Geen wonder al die wanhoop en frustraties.

Oma

35.61. Ex gaan werken en nu?

Ik ben een man van 41 met 3 kinderen. Mijn vrouw heeft zich al jaren lang ontrokken aan iedere verantwoording mbt relatie, opvoeding, huishouden en financien. Nu zijn we net officeel gescheiden. Mijn 2 oudste dochters van 17 en 16 wonen bij mij en onze jongste bij mijn ex. Er is door de rechter kinder- en partneralimentatie bepaald, maar toen zat ze in de bijstand. Nu heeft ze werk en heb ik na 3 maal eindelijk een inkomensoverzicht van haar. Haar advocaat beweert dat het door mevrouw gegenereerde bedrag geen aanleiding geeft tot verandering van de alimentatie.

Haar inkomen, de kinder- en partneralimentatie, zullen tot een inkomen leiden wat hoger is als het mijne terwijl ik 2 kinderen heb. Wat nu? Ik begrijp niets meer van recht in dit land.

Ronald

35.62. Weet wat het beste is voor mijn dochter

Hallo,

Ik lees nu jouw verhaal en voel precies hetzelfde als jou. Maar ik weet niet of ik die omgang wel kan weigeren. Ik zit midden in een rechtzaak. Mij ex komt 1 keer in de week voor een klein uurtje bij mij thuis om een relatie op te bouwen met zijn dochtertje van bijna 2. Mijn dochter wil niets van hem weten en ten 2de zit hij 3 kwartier op de bank en steekt geen poot uit. Volgends de kinderbescherming heeft hij recht op omgang. Ik heb keer op keer verteld dat het zonde van de tijd is en dat hij niks doet.

Volgende week is er weer een zitting en beslist de rechter wat er gaat gebeuren. Ben bang als ik me niet aan de regels houdt dat ik mijn dochter kwijt raak. Toen ik 3 maanden zwanger was is hij vertrokken en heeft nooit wat van zich laten horen wil geen alimentatie betalen, maar wil nu wel zijn kind zien. Vind dit best moeilijk.

Demi

35.63. Verwijten

Biba,

Ik snap niet zo goed waarom je je dochter bij je ex weg wil houden, als er nooit iets van mishandeling of zo is voorgevallen. En hoe reageert je dochter hier op? Wil zij haar vader zien? Ben je niet bang dat als je dochter 18 is, ze het jou zal verwijten? Dan raak je haar alsnog kwijt.

Ik wil dat mijn zoon, als hij dat zelf wil, zijn vader af en toe kan zien. Momenteel vraagt hij niet naar hem en ze zien elkaar eens per 2 maanden of zo, terwijl het om de week zou mogen.

Het enige wat ik wil is dat mijn huidige partner het ouderlijk gezag zou krijgen omdat we nu ook samen een kindje krijgen, en ik er niet aan moet denken dat als er ooit iets met mij gebeurt, mijn zoontje bij zijn broertje/zusje en stiefvader wordt weggehaald, terwijl hij al zo'n verdriet zal hebben. Dan valt zijn hele stabiele thuissituatie weg.

Mijn ex heeft schulden, geen werk, geen interesse. Hij heeft mijn zoontje op lange termijn niets te bieden. Mijn zoontje zou dus beter af zijn bij mijn nieuwe partner. Maar geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.

Mama.

35.64. Omgangsregeling

Hallo,

Twee jaar geleden zijn we gescheiden, in het convenant was destijds bepaald dat de kinderen 6 dagen per maand bij mij zouden komen. Ten tijde van de regelingen was ik erg ontdaan en emotioneel vanwege de scheiding welke ik eigenlijk niet wilde. Ik miste de kinderen enorm en al snel zijn we overeengekomen dat de kinderen gemiddeld 12 tot 15 dagen bij mij kwamen. Ik woon op 100 meter lopen van het oude huis waar mijn ex-vrouw met de kinderen in is kunnen blijven wonen omdat ik geen aanspraak heb gemaakt op de boedeldeling en omdat we het huis lager hebben laten taxeren zodat zij een lagere maandlast zou hebben.

Ik heb steeds gestreefd naar een vast schema maar het liep niet altjd even vlekkeloos en soms was een gesprek bij mediator (op mijn verzoek) noodzakelijk. Omdat de kinderen zoveel bij komen (waar ik en zij heel blij mee zijn) heb ik vorige maand in gesprek met mediator aangegeven dat ik het niet onredelijk zou vinden wanneer een deel van de kinderbijslag ook op mijn rekening gestort zou worden of dat we een gezamelijke rekening zouden openen. Mij ex regaeerde furieus en wil nu alles terugdraaien en de kinderen weer comform het convenant 6 dagen bij mij laten komen!

Afgelopen zaterdag lag er plots een brief van de advocaat op de mat. Mijn ex wil nu de kinderen niet meer dan 6 dagen laten komen, ze geeft een aantal data door waar ik me maar aan te houden heb. (ik werk full-time en heb tot nu toe steeds werk met zorg voor de kinderen kunnen combineren omdat ik onregelmatige werktijden heb) De kinderen zijn 6, 10 en 12 jaar oud en geven aan gewoon vaker bij mij te willen blijven komen. Ik ben zeer ontdaan en geschokt en heb er slapeloze nachten van als ik er aan denk dat ik ze straks zo weinig zou kunnen zien.

groet, Peter

35.65. Goede, zorgzame en (ten onrechte) betalende vaders!

Ik reageer in eerste instantie op het verhaal van Ronald. Over het algemeen hoor en lees je veel over ex-vaders die er alles aan doen om maar onder de alimentatie plichten uit te komen. Ronduit walgelijk! Ik heb er zelf ervaring mee met mijn ex-man. Ik heb het hier over een man en tevens vader van onze dochter van 12 die op allerlei manieren weigert op een normale manier te communiceren en te betalen. En dan te bedenken dat hij zwemt in het geld. Ik woon inmiddels al 3 jaar samen met mijn nieuwe partner die zelf ook is gescheiden en 3 kinderen heeft (9-12 en 14 jaar). Samen hebben we dus 4 kinderen. Hij heeft met zijn ex-vrouw een co-ouderschap en een week-om-week regeling.

Nou komt het frustrerende van alles: Mijn partner probeert in alles een goede vader voor zijn kinderen te zijn en dat lukt hem goed! Petje af voor hem, hij komt zijn verantwoordelijkheden na! Het probleem is alleen dat hij zijn ex-vrouw, die hem overigens aan de kant heeft gezet, per maand 600 euro moet betalen voor de kinderen! Dat doet hij overigens zonder problemen. Hij is van mening dat zijn kinderen het bij de moeder ook goed moeten hebben. Geweldig zou je denken, wat een man en vader! Maar vergeet niet dat we het hier over een co-ouderschap hebben en beide ouders de kosten moeten dragen voor de kinderen gedurende het verblijf. Het gaat zich hier om de extra kosten als clubs, schoolgeld etc. Daar zijn duidelijke afspraken in eerste instantie over gemaakt tussen beiden, maar zijn ex-vrouw wilde meer.

Onze situatie is behoorlijk krap geworden sinds de rechter deze uitspraak heeft gedaan. Terwijl zijn ex-vrouw nu dure merkkleding koopt voor haar kinderen, 3x per jaar op vakantie gaat en daarnaast nog een dikke betaalde baan heeft. Ik voel me hier enorm kwaad over, want ik het is niet terecht. Mijn partner is van goede wil (geweest en nog steeds), heeft zijn ex-vrouw na de scheiding een huis en geld gegeven en afgesproken dat ze verder altijd overleg zouden voeren over de kinderen. Hier is echter niets meer van over.

Ik zit dus zelf met een ex die weigert te betalen terwijl hij wel de middelen heeft en ik zit met een partner die (nu nog) de middelen heeft maar gezien de situatie (co-ouderschap) belachelijk veel geld moete betalen aan zijn ex.

En nu niet lachen: Hij mag (extra) kosten die hij maakt gedurende het verblijf van de kinderen bij ons bij zijn ex declareren. Dat deed hij dus na een aantal maanden netjes middels een mailtje met alles gespecificeerd! Het ging om een bedrag van rond de 150 euro en bestond uit pianolessen, fietsreparaties, schoolkamp, nieuwe kleding en nog wat dingetjes. Na meerdere malen vriendelijke pogingen dit bedag te krijgen van zijn ex-vrouw wat overigens niet gebeurde, heeft hij het de volgende maand van de 600 euro in mindering gebracht. En wat denk je.... we kregen een brief van het LBIO en na een paar brieven over en weer werd mijn man veroordeeld tot het betalen van de 150 euro en nog eens een boete voor het komende jaar van 730 euro per maand!!!!

Eigenlijk moet ik er maar gewoon om lachen, want je doet er dus niets tegen. Ik word er alleen kotsmisselijk van dat het rechtsysteem hier in Nederland zo walgelijk slecht in elkaar zit.....

Dus Ronald, ik begrijp je frustratie!

Els

35.66. Omgangsregeling met vader

Mijn kind van 6 jaar oud wil al vanaf de scheiding niet met vader mee. Kind heeft een hekel aan zijn vader. Het kind raakt iedere keer over zijn toeren als vader hem komt halen om de veertien dagen. Hij trekt het kind aan zijn armen, goed hard, en gooit hem de auto in. Nu is het kind bij vader tot a.s zondagavond 19.00 en komt dan terug naar moeder toe.

Ik als moeder zijnde vind dit niet goed want zo hoort het niet te gaan. Een kind moet graag meegaan, maar niet op deze manier. Het kind lijdt hier veel mee. Mijn ex geeft hier niets om: je gaat mee of je nu wel of niet wilt, zegt mijn ex man tegen het kind. En moeder en nieuwe man waar ik nu mee getrouwd ben, worden gewoon uitgescholden door ex man aan de deur.

Nu heb ik een advocaat in armen moeten nemen. Ik ga toch proberen iets te veranderen aan de omgangsregeling of anders stop te zetten via advocaat en rechter. Wie heeft ook zo'n probleem met ex man?

afz wmaton-blankert
Alvast bedankt, graag wil ik hier een reactie hebben als het kan.

35.67. Geen Omgang!

Hey Biba,

Ik heb net jou berichtje gelezen over dat je het voor elkaar hebt dat je ex geen omgangsregeling heeft met je dochter. Maar mijn probleem is dat de rechter een omgangsregeling heeft opgelegd alleen in het bijzijn van de moeder (ik dus). Nu is dat geen probleem. Maar mijn ex is een 1ste klas leugenaar en liegt en bedriegt alles wat los en vast zit en mensen geloven het nog ook. Hij heeft een behoorlijk drugsverleden en tot voor kort weet ik zeker dat hij nog gebruikte.

Nu is het zo dat meneer vaker niet dan wel komt op de afgesproken dag maar legt de schuld nu bij mij en wil een nieuwe zaak beginnen zodat hij m'n zoontje om de week een heel weekend krijgt. Ik wil dat koste wat kost voorkomen omdat m'n zoontje zelf heeft aangegeven aan m'n moeder dat m'n ex hem pest, knijpt en tegen hem schreeuwt en tegen mij zegt hij maar steeds uit het niets: ik wil bij je blijven mama. En dat is niet voor niks, zou ik zo zeggen.

M'n ex heeft er een handje van te laat te komen als hij al komt opdagen, zomaar weg te blijven terwijl hij een dag van te voren nog afspreekt hoe laat ie komt, irritante smsjes stuurt doordeweeks terwijl de relatie al lang en breed voorbij is, dreigementen uit per sms of per voicemail als ik niet op hem reageer en dat soort dingen meer. Wat moet ik doen om onder deze omgangsregeling uit te komen zonder ervoor strafrechtelijk te worden vervolgt?

Linda

35.68. Reactie 31.38 buitenlandse ex

In Nederland kan een kind niet bijgeschreven worden in paspoort als je als partner geen toestemming geeft. Of dit moet per verzoek bij rechtbank gedaan worden. Maar heeft de man een dubbele nationaliteit, dan kan het gewoon in eigen land gedaan worden zonder dat je er iets over te zeggen hebt. Een kind met een buitenlandse vader krijgt naast dat hij in Nederland geboren is en dus Nederlandse nationaliteit heeft, ook die van herkomstland van de vader als vader dit wil.

En wat betreft exen die mishandelen, dreigen naar het buitenland te vertrekken, verslaafd zijn: er wordt helemaal niks aan gedaan door de kinderbescherming omdat ze vinden dat een kind ten alle tijde recht heeft zijn vader (of moeder) te leren kennen, al dan niet onder toezicht. Zelfs als een kind duidelijk aangeeft dat hij niet wil omdat hij/zij al te vaak getuige is geweest van geweld enz. wordt gezegd dat ze onder 12 niet zelf kunnen beslissen. Het enige wat je kan doen is een voorstel voor een bezoekhuis te vragen.

A

35.69. Kosten legitimatiebewijs kinderen

Hoi,

Mijn vraag betreft 2 kinderen van mijn vriend. Wij (mijn vriend, de kinderen en ik) zijn dit jaar op vakantie geweest. Voor de vakantie hadden de kinderen nog een identiteitskaart nodig, (of bijschrijven op het paspoort). In overleg met de moeder is gekozen voor een identiteitskaart.

De kosten hiervoor heeft mijn vriend gehalveerd, en verrekend met de alimentatie. (je koopt het in het belang van je kinderen, dus delen?)

Nu wil zij hier niet aan mee betalen, het gaat maar om 30 euro, en ik kan haar het geld wel geven, maar ben bang dat dat niet de oplossing is. Kan iemand mij antwoord geven?

Alvast bedankt
Groetjes Bobbie

35.70. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}

hallo ieder.

ik heb een vraag omtrent het halen in brengen van je zoon of dochter. Misschien dat er hier iemand op de site me daar een antwoord op kan geven. Via de rechtbank heb ik een bezoekregeling kunnen afdwingen. Nu is het zo dat moeder hem brengt, en dat ik hem terug moet brengen. Maar inmiddels heb ik een nieuwe relatie en ben verhuisd. Nu verwacht mijn ex, omdat ik verhuisd ben, dat ik hem ook maar haal, omdat zij het niet kan betalen om hem te brengen, terwijl ik wel alimentatie betaal.

Kan ik daar wat aan doen? Of zijn er mensen die met het zelfde probleem zitten.

mvg hoekse

35.71. Reactie op afstand bij bezoekregeling

Da's nou toevallig; afgelopen week hebben mijn huidige partner en ik ons licht eens opgestoken bij een advocaat omdat mijn ex-man problemen maakt over het halen en brengen van onze zoon. Wat zijn dan je rechten/plichten vroegen wij ons af. De advocaat vertelde ons dat er zoiets bestaat als een ophaalplicht (dus geen wegbrengplicht). Komt het er dus op aan dan zul jezelf je kind moeten ophalen en de moeder het daarna weer bij jou ophalen (ons kostte dit advies even 90 euro, dus doe er je voordeel mee, hahaha)

Els

35.72. Oudervervreemding

Stem mee op www.umaghetzeggen.nl en stem voor aandacht d.m.v een tv campagne van stichting Sire, je kent het wel (wie is die man die op zondag het vlees snijdt). Er zijn zoveel kinderen en ouders die door de breuk van een scheiding elkaar niet meer kunnen en mogen zien, gun al deze kinderen hun ouders en ouders hun kinderen iedereen heeft recht op family life ga naar www.umaghetzeggen.nl en zoek op oudervervreemding

dank je wel, Mik

35.73. Als je ex gaat verhuizen naar een andere stad

Mijn vraag is hoe het zit als je ex gaat verhuizen.Zij gaat naar Arnhem verhuizen en dat is ongeveer 80 km. bij mij vandaan.Moet zij de kinderen dan ophalen bij mij en weer terug brengen? Ik ben namelijk niet van plan om even op en neer Arnhem te gaan rijden om het weekend. Zij kiest er voor om te verhuizen. Is daar een stel regel voor?
Heleen


35.74. Geen omgang

Biba, mijn ex is aan de drugs. Ik wil mijn dochter echt niet meer meegeven. Ik ga een rechtzaak aanspannen, maar ben bang dat ik ga verliezen omdat hij alles gaat ontkennen. Kun je me tips geven?

Anja

35.75. Antwoord voor Heleen

Hallo Heleen,

Ik ben een tijd geleden met de kinderen naar een andere stad verhuisd. Als tegemoetkoming heb ik met mijn ex toen afgesproken dat ik de kinderen (ze gaan om de week een weekend) naar hem toebreng (ik combineer dat dan altijd met boodschappen doen of even lekker stadten) en hij brengt de kinderen dan weer naar huis. Officieel gezien moet hij ze halen en brengen maar omdat ik verhuisd ben vond ik dat ik hem tegemoet moest komen. Je moet er in het belang van de kinderen toch samen uitkomen.

Sucses verder! Simone

35.76. Verder willen maar niet kunnen...

Hallo mensen,

Sinds bijna 4 jaar is mijn expartner uit huis. We hadden samen 2 kids die nu 6 en 8 zijn. Ik heb inmiddels een nieuwe relatie die harstikke goed verloopt, we hebben er nog een zoontje bijgekregen en er is nog een kindje op komst nu.

Door een aantal gewelddadige voorvallen waarvan de kinderbescherming me op de hoogte stelde en de verhalen van de kids wilde ik via jeugdzorg het contact met hun vader proberen te onderhouden want het blijft toch hun vader he... Hij had een nieuwe vrouw maar de ruzies waren ook bij hun erg gewelddadig. Vader zag af van enige vorm van omgang. Hij heeft echter tegen zijn huidige vrouw verteld dat dit door mij kwam omdat ik aan geen regeling wilde mee werken. Wanneer hij de kids tegenkomt in het dorp negeert hij ze volkomen. Zijn vrouw echter stuurt met verjaardagen een kaartje en probeert mij dus alles naar de schoenen in te schuiven. De kids hebben geen behoefte aan contact, ik heb hen wel duidelijk gemaakt dat als ze hun vader willen zien dat ze dat gewoon kunnen zeggen. Echter na 3,5 jaar geen contact zien ze mijn huidige partner na 3 jaar als hun vader.

Kan ik iets doen tegen de pesterijen van zijn vrouw? Ze is momenteel zwanger en heeft foto´s van mijn kids op haar site gezet. Ik heb haar voor mijn doen niet zo vriendelijk verzocht in het gastenboek om de foto´s te verwijderen aangezien haar man niet naar de kinderen omkijkt maar dit levert dus nu weer een hoop gelazer op. Wat moet ik hiermee... we kunnen zo allemaal niet verder met ons leven!

Angelique

35.77. Omgangsregeling vader en zoon

Ik ben een alleenstaande moeder en heb een zoon van 8 jaar. Hij gaat al in het begin naar zijn vader toe om de 14 dagen een weekend. Dit is vastgelegd bij de rechtbank. Vader heeft het kind alleen erkend en is zelf met alimentatie betalen gekomen. Mijn zoon gaat niet graag naar vader.

Vader betaalt al enkele jaren 130 euro aan alimentatie. Hij verhoogt het niet. Ik ga daar niet om zeuren. Hij is daarmee gekomen om alimentatie te betalen en ik niet.

Hij wil zijn kind meer zien. Ik heb het gezag en ik vind om de 14 dagen voldoende wat is vastgelegd bij de rechter en omdat mijn kind niet graag gaat, moet hij toch vanwege vastgestelde omgangsregeling. Hier heb ik me aan te houden en dat doe ik vervolgens. Meer hoef ik niet te regelen en te veranderen. Ook niet wat vader wil.

Als mijn zoon bij vader is onderneemt vader niet veel met zijn zoon. Geen aandacht. En dat is jammer. Dat is aan vader niet uit te leggen. Gaat gewoon zijn eigen gang. Jammer voor het kind.

S.

35.78. Gelijk

Ferdie, ik geef je gelijk, ik zie mijn kind eens in de 9 maanden, maar betaal wel. Het rechtsysteem moet eens kijken wie de schuldige is, en dan oordelen.

Karin, ik heb betaald tot mijn oudste haar 21e, terwijl ze al vanaf haar 17e werkte.

gr Ron

35.79. Alimentatie

Moet je bij justitie kijken. Alleen als jij en je eigen kind het er samen over gehad hebben om haar of hem het bedrag door te betalen. Dus in overleg, anders ben je niks verplicht. Ben ook met rechtzaak bezig want mijn dochter woonde toen al samen en voorzag in haar eigen onderhoud.

gr Ron

35.80. Alimentatie

Ja, bij mij is het net zo gegaan. Nu ben ik inmiddels hertrouwd en vele jaren zijn voorbij gegaan en ik moet nog steeds veel dokken en dat terwijl mijn situatie is veranderd, ben hertrouwd, heb twee kinderen in een nieuwe relatie. Mijn dochter wat twee jaar oud toen we gingen scheiden en is inmiddels 13 jaar oud. Mijn ex heeft een nieuwe vriend en mijn ex heeft mijn dochter in die 11 jaar met zo veel negatieve onzin over haar vader overgoten dat ze ook niet meer naar mij toe wil. Eens komt ze wel weer, loslaten dus, maar blijft moeilijk.

Richard

35.81. Bang voor kinderontvoering

Hoi Jolanda, ik ben in 1993 gescheiden van mijn ex. Hij is Egyptenaar. Heb drie kinderen. Ben zelf weggegaan, een hele toestand. Om kort te gaan: ben financieel alles kwijtgeraakt, maar mijn kinderen heeft hij nooit gekregen. Er was geen omgangsregeling en al was die er wel geweest, dan had ik er nooit aan meegewerkt. Egyptenaren zijn enig in het ontvoeren van kinderen en als ze eenmaal in Egypte zijn, krijg je ze bijna nooit meer terug. Heeft met de Haagse Conventie te maken. Er is geen uitleveringsverdrag, Egypte heeft namelijk nooit getekend. En dat geldt ook voor een aantal andere Arabische landen.

Inmiddels is de wet gewijzigd en ben je nu verplicht om mee te werken aan een omgangsregeling. Als dat zo is, vecht het weer aan. Maar doe wat en geef nooit je kind mee. Klinkt misschien niet aardig, maar als je erover wilt praten mag je mij mailen.

Hoger beroep is niet het eindstation, je kan nog een stapje hoger. Mail me, ik kan je nog veel meer informatie geven.

Groetjes

35.82. Met een lachend gezicht

Yolanda laat je niet verleiden door super aardig gedrag van je ex of allemaal mooie praatjes, want dat is de manier om je kind mee te nemen. Ik weet niet welke nationaliteit je ex heeft, maar een Egyptenaar bv kan in Den Haag zo een paspoort voor zijn kind krijgen. Daar hebben ze jouw toestemming niet voor nodig, ze hebben maling aan de Nederlandse wetgeving of ze nu hoog of laag ongeleid zijn.

Ik heb het over Egyptenaren omdat ik jaren getrouwd ben geweest met een Egyptenaar. Heb zelf drie kinderen en mag wel zeggen dat ik het volk erg goed ken. Heb er ook zaken mee gedaan, dus ook de mentaliteit ken ik door en door.

Het probleem van ontvoering wordt in Nederland zwaar onderschat. Op de site staat ook een heel interessant stuk van het Ministerie van Justitie mbt kinderontvoering het is en blijft een moeizaam proces zeker wat betreft Egypte en de Arabische landen daaromheen tot op heden geen verbetering of vooruitgang. Het zal je verder maar gebeuren dat je kind het meest dierbare wordt ontvoerd je wordt helemaal gek van verdriet als moeder zijnde, dus het is zaak dat er eindelijk verdragen worden getekend.

Als je je bedreigt voelt, doe aangifte! Ook is er in Nederland een vereniging voor vrouwen die het al is overkomen of dat er een dreiging is. Dit is een zeer prettige en vriendelijke vereniging die eventueel wat voor je kan betekenen.

Op internet staat vrij veel over ontvoerde kinderen. De meeste kinderen die worden ontvoerd gaan naar Egypte. Daarom zou ik er voor zijn dat er een paspoortsignalering komt voor de vaders die inmiddels ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Het Nederlands paspoort is voor Egyptenaren erg belangrijk dus zou zeker werken en daardoor minder ontvoeringen naar Egypte. Dit zelfde geldt voor de landen die daar omheen liggen.

Verder ben ik tegen een dubbele nationaliteit, zeker als er sprake is van een ontvoering of een drieging daartoe. Als iemand kiest voor het Nederlanderschap zou het verboden moeten worden bij de wet om er nog een ander paspoort op na te houden. Zeker als het gaat om landen buiten Europa.

Even over de alimentatie: laat lekker zitten. Heeft jouw ex een verblijfsstatus gekregen door jou, dan heeft hij dat waarschijnlijk/misschien op valse gronden gekregen. Ga naar de vreemdelingendienst en vertel ze dat hij uit berekening en niet uit liefde met jou is getrouwd, om daardoor een verblijfsvergunning te krijgen. De vreemdelingendienst neemt dit zeer hoog op. Schrijf ook het Ministerie van Justie aan, het liefst aangetekend versturen, en vertel ze hetzelfde verhaal, dat hij op deze oneerlijke gronden geen recht heeft op de Nederlandse Nationaliteit.

Waarom heeft hij recht op een Sociale uitkering, komt hij uit een politiek onveilig land? Zoniet dan zijn er waarschijnlijk economische gronden en dat kan de reden zijn waarom hij met jou is getrouwd. Daarom kan je er nu nog werk van maken. Dat kan een reden zijn hem aan te geven, want in Nederland is het nog steeds verboden om voor een verblijfsvergunning te trouwen. Ook dit probleem wordt gigantisch onderschat. Je moet niet wachten totdat hij zijn Nederlandschap heeft maar je moet er nu werk van maken. Nogmaals je mag me mailen als je dat wilt.

Ik wens je erg veel sterkte, Yvon

35.83. Rechten en plichten

Heb sinds 8 maanden een leuke man leren kennen met 2 zoontjes die hij niet te zien krijgt. Hij heeft in begin zijn ex mondeling bedreigd en gestalkt, daarvoor is hij gestraft. En daarna probeert hij een nieuw leven op te bouwen. Maar ex blijft hem dwars zitten. Bij elke scheet krijgt hij een rechtzaak, bij elke brief die hij schrijft aan de kinderen krijgt hij boete. Ik wil hiermee alleen maar zeggen dat het recht niet klopt in Ned. Hij heeft zijn straf gehad en mist zijn kinderen elke dag een beetje meer, hij gaat er aan kapot, en er is niemand waar hij terecht kan. Er is geen enkele instantie die hem kan helpen en waarom..?? Iedereen heeft recht op nieuw leven, gun een vader dan ook zijn kids en kijk naar gevoel van een mens!!

Elly

35.84. reactie op Ferdi

Ik ben de vrouw van de zogenoemde lastige ex, Ferdi je hebt helemaal gelijk. Je hebt alleen 1 groot geluk en daar moet je wel zuinig op zijn jij mag je kind 1 x in de 14 dagen zien mijn man mag zijn zoon helemaal niet zien.

Alimentatie stond nog berekend op een salaris van 2002 wat misschien 2x zoveel was toendertijd als nu. Wat een ongelooflijk bedrag was voor een kind van toen 2 bijna 450 euro, tja moeders ging regelmatig naar haar man in het buitenland, woont samen hier in nederland met een ander. en wij maar dokken, herberekening aangevraagd tot die tijd niks kunnen betalen (moesten maar op bijstandsniveau leven volgens het l.i.b.i.o)

Inmiddels herberekend maar toch een ongelooflijk schuld op gelopen. Nu daardoor een deurwaardoor door het zogenoemde engeltje.
Tja krom nederland. we kunnen zijn zoon ophalen met politieexcort maar ja welke vader zou dat zijn kind aan doen?. Bij elke instantie horen we het weer, tja u ziet u kind niet, vind u dat niet belangrijk?, Maar goed, elke keer weer een muur waar je tegen aanloopt, en ik ben het absoluut met je eens!!! vaderschap hier in nederland zou een stuk belangrijker


35.85. Convenant berekeningsfout

Hallo,

Graag zou ik jullie vragen wie hier ervaring mee heeft.

De toenmalige scheidingsadvocaat heeft een berekeningsfout in het convenant gezet. Hij berekende dat mijn man 1000 euro voor 2 kinderen kon betalen i.p.v. 500 euro voor 2 kinderen. Hij heeft zich alleen aan mondelinge uitspraken m.b.t. het inkomen en uitgaven van mijn man gehouden en er zijn dus nu ruim 6 jaar later geen enkele bewijzen van zijn toenmalige berekening.

Mijn man heeft toen tijdens de scheidingsperikelen een hoop uitgaven vergeten te vermelden in het gesprek, de advocaat vroeg dus ook niet om de bewijsstukken. Wij hebben wel nog alle uitgaven en inkomsten afschriften, voor de aankomende rechtzaak. Mijn man en zijn ex zijn, na het ontdekken van de fout in het convenant mondeling overeen gekomen dat hij gewoon 500 euro voor 2 kinderen zou betalen, zij wist uiteraard dat hij niet 1000 euro kon missen. Das heeft hij ook al die jaren correct gedaan en heeft ook nog heel veel extra uitgaven aan zijn ex gedaan die niet vermeld stonden in het convenant, uiteindelijk hield hij maandelijks 220,-- euro over om te leven.

De exvrouw van mijn man heeft ons vanaf het moment dat ik met mijn man ging samenwonen gestalkt op allerlei manieren. Toen ze bemerkte dat ik goed met haar kinderen overwegkon heeft ze het bewerktstelligd dat de kinderen niet meer hun vader wilden zien, dit ging op een hele subtiele manier uiteraard.

Maar jullie raden het al, 6 jaar na de scheiding eist ze nu alsnog de alimentatie die in het convenant vermeld staat. Toen wij een advocaat namen om alsnog de berekeningsfout in het convenant wettelijk te laten veranderen, nam ze het LIBO ter hand om via hun de alimentatie te innen. Gelukkig heeft het LIBO ons uitstel verleend in afwachting van de uitspraak van de rechter.

Feit is dat de exvrouw nooit gewerkt heeft (officieel dan) en toen ze erachter kwam dat ik een inkomen heb dacht nu wel meer alimentatie te kunnen eisen. Echter ondanks mijn extra inkomen hebben we nog niet genoeg om 1000 euro te betalen. Al helemaal niet door de extra hoge kosten die een advocaat met zich mee brengt.

De exvrouw is direct na de scheiding hertrouwd maar uit alles blijkt dat ze nu geld problemen hebben, ze heeft zels de spaarbankrekening van de kinderen nu plots op haar naam gezet, de bedoeling was dat de kinderen dit bedrag uit betaald kregen als ze 18 zijn. De kinderen zijn nu 14 en 16.

Wie ooh wie heeft hier ervaring mee en kan me misschien geruststellen in deze nare tijd?

groetjes Loes


35.86. Mijn ex doet maar...

Hallo,

Voor mijn is dit bijna het zelfde verhaal, moeders flirt op de chat met andere mannen en ga zo maar door. Mijn vraag is: kan ik hier geen zaak tegen beginnen? Voel me gedupeerd via de chat, dit is een vorm van vreemdgaan, en ze liegt alles bij elkaar. Ook haar tijdelijke nieuwe vriend trapt erin. En wij als mannen maar betalen. Negen jaar zijn we bezig geweest een wolk van een dochter nu 5 maar dat ze dit moet doormaken breekt mijn hart. En wil dat de moeder er voor gestraft wordt.

Op welke manier maakt me niet er moet ergens een regel zijn, over het vreemdgaan op de chat.

Marcel

35.87. Benadeelde ouders

Ik denk dat het niet uitmaakt of je een man of een vrouw bent. Het gaat er gewoon om dat je als je uit elkaar gaat het belang van de kinderen op de eerste plaats zet. Gaat een van de twee raar doen dan stort de boel in. Er zijn heel wat mannen die hun kinderen laten barsten en net zoveel vrouwen die hun man financieel leeg plukken.

Zelf heb ik twee kids. Mijn ex-man kijkt totaal niet naar hen om. Verdomt het om alimentatie te betalen enz. Terwijl hij gewoon zijn kids mag zien en zelfs nog de voogdij na al die jaren over hen heeft. Hij heeft het financieel goed voor elkaar en heeft een nieuwe vrouw en blijkbaar een nieuw leven. Schandalig van hem als je beseft dat er vaders zijn die er alles voor moeten doen om een glimp van hun kinderen op te kunnen vangen. Ik heb me er bij neer gelegd. Dan maar zonder vader...

Hij denkt dat hij mij of de kinderen daarmee heeft? Hij is het echte slachtoffer. Hij mist twee geweldige mooie,lieve, talentvolle, schitterende meiden. Op een dag is hij oud en heeft hij niets meer. Mijn kinderen zijn mijn rijkdom. Ik heb zijn alimentatie of steun niet eens meer nodig.

Ik weet dat het een moeilijke en eenzame strijd is die je als benadeelde ouder moet leveren maar denk op een dag ook aan jezelf en kies voor jezelf. Want ook jij leeft maar 1x. Jij slaapt niet maar je vervelende ex doet er geen oog meer of minder van dicht. Ook jij leeft maar 1x en je kinderen ook. Moeilijk is het wel en ik wens alle benadeelde ouders heel veel succes en sterkte maar op een dag ook rust!

Veel liefs en nogmaals sterkte

35.88. Alimentatie en omgang

Jolanda je kan nog een stapje hoger nl de Raad van Staten. Is jouw ex een Egyptenaar of uit 1 van de landen daar omheen dan kan ik je aanraden heel maar dan ook heel erg voorzichtig te zijn.

Draagt je zoontje zijn naam dan kan je ex bij de Ambassade in Den Haag zo een paspoort voor zijn zoon regelen en eenmaal in bv Egypte ben je hem voorgoed kwijt aangezien er geen uitleveringsverdrag met Egypte is. Heeft met de Haagse Conventie te maken.

Laat je zoon geen moment alleen als hij in de buurt is ook als je zoontje naar een peuterspeelzaal of basisschool gaat. Licht de leidsters en leerkrachten in dat jij de enige bent die hem ophaalt.

Licht ook de andere ouders in ik zeg het omdat ik in dezelfde situatie heb gezeten heb, drie kinderen, mijn ex is ook een Egyptenaar. Zorg ook dat je altijd bij die vriend bent waar je ex je zoontje mag zien beter is neutraal terrein, nooit natuurlijk alleen met hem. Ik wens je succes als je me wilt mailen is dat okay.


35.89. Manipulerende vader (met nu linke vriendin)

Ik heb 2 dochter van de man waarmee ik in scheiding lig en een zoon van een ander die er nog nooit naar omgekeken heeft. Dit is verder geen probleem. Wat wel het probleem is dat mijn ex er alles aan doet om de kids niet te hoeven. Hij wil ze enkel waneer het hem uitkomt.

Ik doe er nog alles aan om hem eraan te houden en dat lukte mij ook eindelijk na 9 maanden. Tot afgelopen oud en nieuw. Nu zegt ie, terwijl ik al 3x een nieuwe omgangsregeling heb gemaakt: er is er geen want er is niks getekend. Nu door vele voorvallen van mij vastpakken telkens als ik de kids bracht of ophaalde, heb ik zoiets van: oke je zegt er is er geen, nu is er ook geen. Omdat ik niet elke x zin heb om puin te ruimen achter hem. Dat wit wil zeggen dat ik 3 á 4 dagen bezig ben mijn kinders weer op orde te krijgen als ze bij mij terug zijn (brutaal, broekplassen e.d).

Nu is er een voorval geweest op de verjaardag van mij dochter. Ik mocht ff langskomen. Vervolgens, terwijl ik aan het knuffelen ben, hoor ik ze beiden in de keuken praten, wat precies weet ik niet. Maar toen ze terugkwamen, werd er door zijn vriendin tot 10 geteld, ze pakte me vast en mijn jongste van 3 jaar werd uit mijn handen gerukt en ik werd buitengesmeten. Sorry, maar ik ben altijd rustig gebleven en hem de hand boven het hoofd gehouden, nooit geen aangifte gedaan, en het stalken ook maar laten gebeuren tot snachts 4 á 5 uur, omdat ik het zo op wilde lossen en het toch hun vader is. En dus nu ook laat ik het maar over me heenkomen omdat er al genoeg is (kinderbescherming, jeugdzorg, echtscheiding).

Ik ben er na dat gebeuren dagen niet goed van geweest, laat staan hoe mijn kinders hieronder waren. Enkele dagen later zag ik ze en ben nu al ruim 1,5 week bezig ze op orde te krijgen want in mijn ogen zijn ze getraumatiseerd door dit voorval. Ze haden het er elke ochtend over en de naweeen zoals ik ze noem zijn nog zichtbaar.

Nu heb ik ze afgelopen weekeind thuisgehouden en staat het weekeind dat ze naar mijn ex gaan voor de deur en ligt een omgangsregeling van dec08 van de rechbank van 1 x per 14 dagen + dag en nacht tusendoor. Hier houdt hij zich totaal niet aan. Ik zou het liefs de meiden bij mij houden want ze willen niet en zijn nu net weer in mijn ogen een beetje bij hun positieven. Als ik ze wel laat gaan weet ik wat me volgende week te doen staat weer puinruimen. Ik vind dat ik mijn kinderen moet beschermen hiertegen en ze niet daarheen moet sturen aankomend weekeind.

Enkel zeggen sommige mensen tegen mij als hij ze niet wilt ok, kan je hem niks maken maar als hij ze wel wilt en jij geeft ze niet kan hij de advocaat bellen en dan kan ik een boete krijgen. Hoe krom kan het zijn? Ik wil mijn kinders beschermen en dan zo! Dit klopt toch niet? Maar of het waar is wat ze zeggen weet ik niet? Wie weet dit wellicht? Of heeft er een tip voor?

35.90. Hoi Ferdi

Hoi, knap lullig wat je meemaakt. Ik maak het andersom mee. Mijn ex bedonderde mij, ben bij hem weggegaan omdat ik dit niet volhield. Heb intussen een schat van een man leren kennen. Heb mijn eigen huis geregeld en inkomen. Mijn ex is binnen een half jaar getrouwd, wou mijn zoon hebben, dacht dat hij dan kans maakte. Betaalt geen stuiver voor onderhoud. Allebei werken ze zwart, maar is niet draagkrachtig. Ondertussen krijg ik de ene na de andere rechtzaak. Is ondertussen al bijna 2 jaar aan de gang. Hier word je ontzettend moe van. Maar wel tegen mensen klagen dat ik af en toe boos word. Doet helemaal niks met zijn kind, wel met zijn stiefdochter.

Jolanda

35.91. Biologische moeder lui

Hallo,

Ik ben stiefmama van 11jaar (meisje) en 8 (jongen). Hun echte moeder haalde hen om de veertien dagen. Maar toen het vakantie was, was het onmogelijk voor haar met hen om te gaan. Zij weigerde haar kinderen op te halen, zij heeft veel excuses. Of tijdens de grote vakantie haalde ze in juli haar kinderen wel, maar in augustus niet meer. Gedurende het jaar is er vaak vakantie voor de kinderen, normaliter oet zij hen de helft van de tijd ophalen, maar dat gebeurt niet. De komende paasvakantie weigerde ze haar de kinderen op te halen want zij werkt dan, zei ze. Haar ex man (nu mijn man) werkt echter ook. Dus moet zij haar plicht doen.

Als ik dit aan mijn man vraag, maken wij altijd ruzie: dat ik een slechte stiefmoeder ben. Ik vroeg alleen dat de kinderen ook bij hun moeder verblijven tijdens hun vakantie. Is dat verkeerd?

Lyka

35.92. Kinderalimentatie herberekenen

Ik heb een vraagje. Ik woon sinds anderhalf jaar samen met mijn huidige partner. Ik heb zelf 3 kinderen, waarvoor ik geen alimentatie ontvang. Mijn ex is alcholist, schulden aan o.a de belasting etc etc. Mijn huidige vriend heeft 1 dochter waarvan de moeder een wao heeft. Sinds kort woont moeder samen met haar vriend welke wel een inkomen geniet. Hij moet partneralimentatie betalen voor zijn ex. De hoogte van mijn vriend zijn alimentatie is bijna € 400,-

Nu wil het geval dat wij (ik, 3 kinderen en vriend) nauwelijks kunnen rondkomen. Ik werk zelf part time. Vanwege psychische gevolgen en therapieen van de kinderen is het voor mij niet haalbaar fulltime te werken. Mijn vriend zijn ex leeft als god in frankrijk en doet van alles met het dubbele inkomen en wil uit alles een slaatje slaan.

Nu willen wij graag dat de alimentatie aangepast kan worden, maar weten niet of dit mogelijk is. Mijn vriend zegt dat hij er zelf voor gekozen heeft om te gaan samen wonen met een vrouw met 3 kinderen waarvoor geen alimentatie wordt betaald, en dat zijn dochter daar niet de dupe van mag worden. Maar nu zijn ex een nieuwe partner heeft en dus een extra inkomen geniet is het toch niet onredelijk dat wij de alimentatie omlaag willen hebben. Mijn kinderen en ook wij zelf kunnen niets. Kinderen kunnen niet op sport, kleding van marktplaats en 2e handswinkels.

Kunnen jullie misschien advies geven. Alvast bedankt Diana

35.93. Samengesteld gezin

Ik heb gewoon een vraag. Mijn huidige man betaalt genoeg alimentatie voor zijn 2 dochters. Voordat zijn ex weer opnieuw ging trouwen, heeft ze ervoor gezorgd dat er nog extra geld van onze kant kwam. Inmiddels is ze getrouwd en heeft dus ook een dubbel inkomen. Is het dan zo dat mijn huidige man minder alimentatie zou kunnen gaan betalen? Wij hebben ook een inwonende zoon van mij en mijn ex. De kosten gaan echt niet in je koude kleren zitten. Waar kan ik informatie krijgen over plichten van alimentatie als beide partners weer hertrouwd zijn?

b.v.d. vr. gr. Kathleen

35.94. Alimentatie

Ik ben het helemaal met je eens, ik had mijn dochter niet eens erkend, die ex vriendin had destijds een rot streek met mij uitgehaald. Ik wou geen kinderen met haar, maar ik moet wel elke maand flink betalen, schande gewoon, en daarbij zie ik ze helemaal niet, ze is nu 18.

35.95. Alimentatie voor kinderen en onderhoudsgeld voor exvrouw

Ik heb een vriend die helemaal leeg gezogen wordt door zijn exvrouw. Mijn vriend betaalt 600 euro voor de 3 kinderen, wat ik normaal vind. Maar dan betaalt hij daarbovenop nog eens 500 euro voor zijn exvrouw, omdat ze niet gaat werken en niks trekt van de dop (had 5 jaar loopbaanonderbreking daarna nooit meer gaan werken). Daarbovenop betaalt mijn vriend nog eens 250 euro af aan de autolening waar madam al 2 jaar mee rondtoert, waar mijn vriend niks aan heeft.

Ze krijgt dus samen 1350 euro van mijn vriend. Daarbovenop heeft ze van 2 kinderen dubbel kindergeld, 2 keer 400 euro en van de jongste 150 euro. Is nog eens 950 euro bovenop die 1350 eur. Samen dus 2300 iedere maand. En dat terwijl mijn vriend amper nog maar 400 a 500 euro per maand overhoudt.

En nog wil ze als de kinderen groter worden meer krijgen. Nu vraag ik me af of de papa nog wel een nieuw leven kan opbouwen? Hij staat letterlijk op straat. Gelukkig mag hij voor effe bij zijn ouders wonen. Maar ik en mijn vriend kunnen geen toekomst meer opbouwen omdat zijn exvrouw hem dat niet gunt, en hem het leven nog zuurder gaat maken.

Kan dat zomaar, dat men bijna heel zijn werkloon moet afgeven? Ik dacht altijd dat men niet meer dan 1/3 van het loon mocht afhouden, om zo toch het minimun leefloon te behouden. Er is amper genoeg om huur te betalen, moest hij alleen gaan wonen. Eten, kleren, electriciteit, enz... Gaat niet, is geen geld voor over.

Weet iemand raad? Want mijn vriend ziet het niet meer zitten en wil zo niet verder leven. Dan zegt men soms van vaders lelijke dingen, maar er zijn ook moeders die niet deugen, he!

groetjes Carine

35.96. Informatie samenwonen

Ik wil niet reageren, maar heb een vraag.

Ik wil gaan samenwonen met mijn partner en ze heeft een zoontje. Haar ex betaalt nergens voor, alleen voor kleren en speelgoed in zijn eigen omgeving. Mijn vraag is voor welke kosten ik dan op ga draaien, zoals peuterspeelzaal, scholing, zwemles. En is het mogelijk om toch alementatie aan te vragen aangezien hij wel diep in de schulden zit. Of vervalt de alementatieplicht juist als we gaan samenwonen? Ik heb wel een eigen inkomen van 40 uur in de week en mijn partner is thuismoeder.

Wie weet waar ik dergelijke informatie kan verkrijgen? Website's, telefoonnummers en dergelijke.

Alvast vriendelijk bedankt

Eric

35.97. Alimentatie

De ex van mijn man manipuleert de kinderen en vertelt hen leugens over ons, waardoor de kinderen zelf niet meer naar ons toe willen komen. Kan zij dan alimentatieverhoging aanvragen?

35.98. Kinderalimentatie

Ik lees zo hier en daar verschillende verhalen over alimentatie en kinderalimentatie. Ik vorm met partner een samenegesteld gezin met 2 kinderen, een van mij en een van hem. Mijn lief betaalt iedere maand een kinderalimentatie voor 1 kind aan zijn ex. De ex weigert te werken, dat is een van de redenen voor een scheiding destijds; er gebeurde niet maar ook helemaal niets.

Die ex woont sinds de scheiding samen met een nieuwe partner met een goede baan want zij kan in het oude huis van mijn lief blijven wonen. Prima als zij die keuze maakt om niet te werken om vervolgens fulltime moeder te zijn. Echter, het moederschap kan ze niet invullen en de kinderalimetatie wordt niet aan kind besteed. Waaraan dan wel? We weten het niet.

Ik erger me wel hieraan in zoverre dat ze geen verantwoordelijkheid neemt voor opvoeding en verzorging voor haar zoon. Het ergste is dat dit kind ook denkt dat alles voor mama maar geregeld wordt en dat ze maar met de vingers hoeft te knippen en het wordt opgelost; in werkelijkheid parisiteert ze optimaal. Het ergste is dat de impact van dit parisieten gedrag groot is in ons gezin. Het geeft de nodige spanningen tussen mij en mijn lief. Onder het mom van ze is geestelijk niet helemaal optimaal wordt alles met de mantel der liefde bedekt. Nou, ze is gewoon lui en gewiekst meer niet.

Als gescheiden moeder heb ik een baan en financier mijn eigen dochter en alles wat daarmee te maken heeft. Het trieste van een samengesteld gezin is dat er toch op veel vlakken een 2 deling is. Geldzaken; het ieder voor zich. Ouderavonden; idem. Contact schoonouders; beladen als het om de ex gaat. Kinderalimentatie; wordt in onze situatie zo over de boeg gegooid en het kind wordt verwaarloosd. Soms baal ik hier enorm van.

Op dit moment zijn we bezig om een verjaardag groots te vieren en wie moet er toch nog worden uitgenodigd? Juist ja, de ex!

Rebec

35.99. Onderhoudsgeld en alimentatie

Hallokes,

ik ben Carine, moeder van 2 zoons, waar de vader nooit 1 cent alimitatie betaald heeft. Ik heb 13 jaar mijn kinderen alleen grootgebracht zonder ooit 1 cent te zien van hun papa. Ikzelf ben altijd gaan werken en mijn kinderen hebben nooit iets tekort gehad.

Nu heb ik sinds een aantal jaren een nieuwe vriend leren kennen die gescheiden is en 3 kinderen heeft. Hij heeft altijd stipt betaald voor zijn kinderen en zowel voor zijn exvrouw. En nog is zijn ex zo laf om niet te gaan werken, waardoor mijn vriend zelfs nog meer dan zijn gans inkomsten aan haar moet afgeven. Mijn vriend betaalt iedere maand 500euro aan madam, 475 euro voor de 3 kinderen. En dan nog de autolening (500euro) die op hun beider namen stond, waar mijn vriend iedere maand alleen mag voor opdraaien omdat madam zogezegd geen inkomsten heeft en niet kan werken omwille van de kinderen. Plus dat zij al 4 jaar met deze auto rondrijdt waar mijn vriend niks aan heeft. Dus in totaal betaalt mijn vriend 1475 euro terwijl hijzelf amper 1150 euro inkomsten heeft.

Betaalt hij niet, dan staan ze bij zijn ouders aan de deur. Hij is noodgedwongen terug bij zijn ouders moeten gaan wonen omdat hij zichzelf niet meer kan onderhouden. En nog eist madam meer, want eentje zit op internaat en ze wil ze gehele kosten van het internaat terug hebben via mijn vriend. Ze is in beroep gegaan en eist nu een totaal van 2250 euro maandelijks. Waar hij het geld vandaan moet halen interesseert haar niet. Desnoods zijn ouders dan maar, zegt ze.

KAN HIER IN BELGIE NU ECHT ALLES ZOMAAR??? LEVEN WIJ NU ECHT IN EEN APENLAND WAAR ALLES ZOMAAR KAN????

Carine


35.100. mijn kind gaat er aan onderdoor

Hallo,
Mijn ex en ik zijn nu een jaar uit elkaar, hij werkt heel erg tegen, betaalt nog geen alimentatie en woont in ons koophuis, waar ik ook nog aan meebetaal, omdat het op beide namen staat.
Ik heb gelukkig sinds kort een advocaat en we gaan binnenkort een verzoek aan de rechtbank doen. Mijn ex komt vaak flippend op mijn werk, ik werk met mensen met een verstandelijke beperking (kan ik een straatverbod aan vragen voor op mijn werk??)
De laatste tijd loopt mijn ex tegen ons zoontje van 5 te zeggen dat ik vies ben en een hoer en voor iedereen mijn benen spreid, mijn zoontje wil de laatste tijd niet meer naar hem toe, ik weet niet wat ik moet doen, tot nu toe laat ik mijn zoontje er gewoon nog heen gaan en spreek geen enkel kwaads over mijn ex (nog nooit gedaan ook tegen mijn zoontje). Ik vind het lastig, door de scheiding is het gedrag van mijn zoontje al veranderd, vader maakt me zwart op school bij leraren! Ik lig er snachts wakker van.. vind het zo erg voor mijn zoontje.
Daan


35.101. Mama's in dezelfde situatie gezocht!

Lieve dames,

ik zit met een probleem. Ik heb een zoon van 8 maanden bijna nu. Toen mijn zoontje 4 maanden was, heeft de vader ons verlaten. Zonder een cent. Ik heb nu een bijstandsuitkering. Vader komt hier 1x per week een uur langs om zijn zoon te bezoeken. Vader is aggresief bij drankgebruik en heeft gaten in de deuren en muren geslagen in mijn huis tijdens onze relatie. Ook in het huis met zijn ex heeft hij dit gedaan. Vriend van zijn moeder is crimineel en gebruikt drugs, vader van mijn ex heeft in de bak gezeten. Zijn familieleden vallen mij lastig door berichten te sturen en bellen op dwingende mannier.

Nu wil mijn ex dus een omgangsregeling buiten de deur, hij wil mijn zoon dus meenemen. Maar ik vertrouw hem niet en zijn familie ook niet. Wat moet ik doen? De brief van zijn advocaat ligt op mijn mat.

Ik zoek mama's in een soortgelijke sitautie en hopelijk kunnen we elkaar helpen, steunen en tips geven.!

liefs, een angstige mama

35.102. Biba.. GROOT GELIJK

Het recht heb je om je kind niet naar een vader of moeder te laten gaan,als diegene niet in staat is om zorg te dragen voor zijn kind..

Mijn ex gebruikt, loopt bij de Tactus, al met al hij vervalt steeds in zijn oude patroon. Ik was degene (omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben) die hulp in heeft geschakeld. Als eerste omgang onder begeleiding om vertrouwen terug te winnen. Ik dacht dat meneer was veranderd, maar helaas..

Ik heb meerdere aangiftes moeten doen omdat meneer met een pistool aan het zwaaien was terwijl mijn kind gewoon thuis was. Zoveel ellende gehad, en laat staan mega schulden door zijn toedoen die ik zelf kan gaan betalen..

DUS DAT GEEFT MIJ DE RECHT OM MIJN KIND TE BESCHERMEN..

Patricia

35.103. Jammer

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik vrouwen in het algemeen absoluut niet afkraak maar, wil er wel even het volgende over kwijt.

De vrouw wil emancipatie. Daar is nu inmiddels ook de nederlandse samenleving naar. De vrouw wil als gelijke behandeld worden. Prima geen punt, mee eens. De wet kent deze vorm van emancipatie echter niet. Nee, die blijft steken in de maatschappij zoals die was voor de emancipatie. De vrouw staat ten alle tijde sterker in deze zaken dan de man. Waarom??? Omdat de wet de vrouw nog steeds ziet als het zwakkere geslacht. Ik vind dat ongelooflijke ......... (vul zelf maar in). En laten we eerlijk zijn, vrouwen, kom op..... jullie weten dit en zullen ook niet schromen om daar gebruik van te maken als het jullie uitkomt. Uitzonderingen daar gelaten. Vrouwen houden ook graag de controle, ook als de relatie voorbij is en er een kind in het spel is. Bemoeien met zijn nieuwe leven dat hij probeert op te bouwen. Vertellen hoe hij het kind moet behandelen en opvoeden als het bij hem is etc.

Dat vrouwen geëmancipeerd zijn, wil niet zeggen dat de man ineens niets meer kan hoor. Hallo wakker worden en welkom in de realiteit!!! Mannen hebben ook de evolutie mee gemaakt en zijn inmiddels ook niet meer zoals vroeger. Ook mannen zijn veranderd. Waarom??? Omdat wij de kant van de vrouwen opgaan en vrouwen de kant van de mannen zodat wij elkaar op het middelpunt kunnen ontmoeten. Vrouwen van nederland, realiseer jullie dit nu eens en bemoei je niet meer met je ex, laat hem met rust. Nadenken kan hij zelf, daar heeft hij jou echt niet bij nodig!!! Uitzonderingen daar gelaten. Als iedereen dat nu eens zou doen zou er een hoop gezeur minder zijn. Dat is tenminste een begin. Dan graag ook de wet aanpassen zodat zowel man als vrouw ook daar gelijk in worden behandeld.

Met sceptische blik,

Maurice

35.104. Biologische bijstandsmoeders moeten worden aangepakt

Sinds bijna 3 jaar kampen mijn man en ik met de vechterijen van de moeder van de zoon van mijn man. Ik, als partner aan de zijlijn, kan niet meer. Ik ben op. Te pas en te onpas blijven de biologische moeders in de bijstand rechtszaken opstarten, terwijl zij juist diegenen zijn die de vakanties en andere leuke zaken kunnen betalen. Nederland, onze zogenaamde zorgstaat, moet beter zorgen voor de rechten van de vader en de bijstandmoeders aanpakken.

stiefmoeder

35.105. Voor stiefmoeder

Het zijn je zaken niet, het is iets tussen je man en zijn ex-vrouw. Het verstandigste is dus, om je er totaal buiten te houden en geen partij te zijn. Laat het bij degenen die het direct aangaat.

Je kunt alleen een klankbord zijn voor je man, verder gaat je bemoeienis niet.

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Rechten en plichten?

 1. Lastige exen
 2. Zeker lastige ex
 3. Waarom zo\'n strijd?
 4. Precies mijn ervaring
 5. Halen en brengen van de kinderen.
 6. Communicatie is nog altijd het beste
 7. Vastgelegd? Of niet?
 8. Alimentatie
 9. Brenda
 10. Alex
 11. reageren
 12. Hallo nathalie
 13. Samengesteld gezin
 14. Jolanda
 15. Niet alleen de lusten
 16. Ook zonder alimentie van mijn ex-man
 17. Henk
 18. Kalf reeds verdronken?
 19. Nog meer problemen
 20. Reactie op 25.5
 21. Onder toezicht
 22. Bezoekregeling en afstand
 23. Voor Erik
 24. Jij weet wat het beste voor je kind is
 25. Rechten en plichten herzien?
 26. Drugs en psychoses?
 27. Legitimatie
 28. Kinderen bijschrijven
 29. Legitimatie
 30. Legitimatie verkrijgen
 31. Elke week zonder alimentatie
 32. Elke week zonder alimentatie
 33. Inlichten ex
 34. Gewoon praten
 35. Exen! Zij een nieuw leven, waarom hij niet dan?
 36. Zoek het hoger op
 37. Kijk uit
 38. Lig in scheiding met buitenlandse man
 39. Drifa
 40. Waarom afwijzen?
 41. Alimentatie
 42. legitimatie
 43. Opnieuw beginnen
 44. Opnieuw beginnen
 45. Wat moeten we....
 46. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}
 47. Ja ben ik het ook mee eens
 48. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}
 49. Geen omgang!
 50. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}
 51. Wat geeft jou het recht?
 52. Ouderlijk gezag
 53. Voor Inga, stiefkinderen zelf..
 54. Rust voor dochter
 55. Gevolgen voor kinderen
 56. Henk
 57. Omgang kinderen?
 58. Ouderverstoting
 59. Weigering halen of brengen
 60. Slangenkuil
 61. Ex gaan werken en nu?
 62. Weet wat het beste is voor mijn dochter
 63. Verwijten
 64. Omgangsregeling
 65. Goede, zorgzame en (ten onrechte) betalende vaders!
 66. Omgangsregeling met vader
 67. Geen Omgang!
 68. Reactie 31.38 buitenlandse ex
 69. Kosten legitimatiebewijs kinderen
 70. Bezoekregeling op afstand {vraag over de afstand}
 71. Reactie op afstand bij bezoekregeling
 72. Oudervervreemding
 73. Als je ex gaat verhuizen naar een andere stad
 74. Geen omgang
 75. Antwoord voor Heleen
 76. Verder willen maar niet kunnen...
 77. Omgangsregeling vader en zoon
 78. Gelijk
 79. Alimentatie
 80. Alimentatie
 81. Bang voor kinderontvoering
 82. Met een lachend gezicht
 83. Rechten en plichten
 84. reactie op Ferdi
 85. Convenant berekeningsfout
 86. Mijn ex doet maar...
 87. Benadeelde ouders
 88. Alimentatie en omgang
 89. Manipulerende vader (met nu linke vriendin)
 90. Hoi Ferdi
 91. Biologische moeder lui
 92. Kinderalimentatie herberekenen
 93. Samengesteld gezin
 94. Alimentatie
 95. Alimentatie voor kinderen en onderhoudsgeld voor exvrouw
 96. Informatie samenwonen
 97. Alimentatie
 98. Kinderalimentatie
 99. Onderhoudsgeld en alimentatie
 100. mijn kind gaat er aan onderdoor
 101. Mama\'s in dezelfde situatie gezocht!
 102. Biba.. GROOT GELIJK
 103. Jammer
 104. Biologische bijstandsmoeders moeten worden aangepakt
 105. Voor stiefmoeder

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.