Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

29. Als de zorg niet goed is bij de vader

Ik ben sinds bijna drie jaar gescheiden. De vader deelt voor de helft mee in de zorg voor mijn 6 kinderen. Nu is het zo dat de vader een vrij klein huis heeft voor als alle kinderen er zijn. Er zijn ook veel huisdieren. Er is een meisjes- en een jongenskamer. De drie jongens hebben een dubbel uitschuifbed, ieders heeft daarmee een eigen bed. De meisjes hebben met zijn driën 1 eenpersoons hoogslaper. Zij moeten met zijn driën (4, 7 en 10 jaar) in 1 bed. Ze kunnen vaak niet goed slapen en dan gaan 1 of twee kinderen op dekens op de grond slapen. Tegen de kinderen zegt hij dat hij geen geld heeft voor een matras erbij.

Ik vind dit heel erg, in het begin heb ik er wat van gezegd en dan wordt hij boos. Ik ben wel afhankelijk van hem, de zorg voor 6 kinderen in mijn uppie, daar moet ik niet aan denken. Ik vind ook dat kinderen beide ouders nodig hebben. Kleding voor de kinderen is ook erg. Ze stinken en hebben meestal te kleine kleren aan. Hij heeft er geen gevoel voor en het kan hem gewoonweg niet schelen. Ook als ik hier wat over zeg wordt hij boos.

Weet iemand misschien hoe ik met hem hierover een gesprek kan voeren, ik vind het niet langer kunnen, het is toch niet normaal! Ik wil voor mijn kinderen opkomen, maar wil de vader niet tegen mij in het harnas jagen. Kan iemand mij advies geven?

Vriendelijke groeten van Saskia

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.