Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

52. De ex van mijn man

Hoi,

Ik ben een mama van 3 kids en nu sedert een jaar getrouwd met een papa met 2 kids. Samen zijn we echt gelukkig, ook de kinderen. Als we ergens naartoe gaan en ze vragen of die 5 kinderen allemaal van ons zijn, antwoorden ze gelijk in koor "ja ,dit is mijn mama en mijn papa".

Maar het grote probleem is de ex van mijn man.Zij gedraagt zich of ze god is en wij moeten maar dansen naar haar pijpen.

Iedere keer er een pedagogische studiedag is belt ze de avond ervoor om te melden dat de kinderen bij ons moeten komen zoniet wel dan zien we ze een tijdje niet. Hoelang? Dat weet enkel zij. En zo zijn er nog meer voorbeelden.

Zo heeft ze ook een jack russel die de kinderen al ettelijke malen gebeten heeft, als wij daar een opmerking over maken zegt ze gewoon laconiek: "hij mag nog 1x bijten en dan gaat hij weg, want mijn kinderen gaan voor!" Begrijpe wie begrijpe kan, maar ik niet.

Wij hebben al ettelijke malen erover gepraat met zij en enkele psychologen, telkens horen wij dat we moeten blijven onze angsten vertellen tegen haar. De enigste reactie die wij krijgen van haar is "ja je hebt gelijk er moet iets aan gedaan worden", maar als puntje bij paaltje komt doet zij louter haar eigen gedacht, goed of kwaad voor haar eigen 2 kinderen speelt voor haar gene rol.

Wat moeten en kunnen wij nog meer doen voor die kinderen? Weet er iemand raad?

Bedankt op voorhand, Vero

52.1. Contact gezocht

Hallo,

Ik zal mij even voorstellen, ben Heidi moeder van 3 kinderen. Nu alweer een kleine 3 jaar gescheiden. Woon sinds 1,5 jaar samen. Mijn vriend heeft 1 kind dat bij zijn moeder woont. Het contact met beider exen verloopt nogal stroef. Het meest moeite heb ik met de ex van mijn vriend. Om de lieve vrede te bewaren, geeft hij haar in alles gelijk en geeft toe aan haar nukken. Anders krijgt hij zijn kind niet mee. Mijn vriend houdt heel veel van zijn kind en heeft alles voor hem over.

Graag zou in in contact komen met andere ouders, om zo eens wat ervaringen met elkaar uit te wisselen, want er zijn best wel dingen die ik moeilijk vind om mee om te gaan.

Groetjes,

52.2. Re: Ex van mijn man, contact gezocht met Stiefmoeders

Dag Stiefmoeders, kom vooral eens langs bij stiefmoeders.nl (wel even aanmelden).

Miep

52.3. Lezen e-mail vader

Is het normaal dat de ex-vrouw van mijn man haar kinderen de mails over de omgang van hun vader laat lezen? Het zijn kinderen van 5 en 9 jaar.

Linda

52.4. Lezen e-mail vader

hallo Linda,

Ook wij kampen met dit probleem; de ex van mijn man overlegt zelfs de financien met de kids van 10 en 13 jaar! Er is geen enkele advocaat of hulpverlener die zal beamen dat dit een gezonde situatie is! Zoals onze advocaat al zei: 'deze vrouw zal er alles aan doen en de feiten zover te verdraaien dat de kids een negatief beeld krijgen van hun vader (en nieuwe vrouw)!'

Wij hebben inmiddels een ordner aangelegd met de kopietjes van alle brieven en mailtjes van ex en advocaten, zodat de kinderen als ze ouder zijn (en er behoefte aan hebben) kunnen lezen wat er werkelijk speelde! Verder is er weinig aan te doen.

Manon

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De ex van mijn man

  1. Contact gezocht
  2. Re: Ex van mijn man, contact gezocht met Stiefmoeders
  3. Lezen e-mail vader
  4. Lezen e-mail vader
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.