Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

51. Kinderwens van gescheiden man

Ben een vrouw van 38 met een enorme kinderwens. Heb 7 maanden geleden een hele lieve man ontmoet, 40 jaar, net gescheiden met 3 kinderen. In de eerste maanden vertelde hij me ook nog graag een kind te willen maar komt daar nu van terug. Hij durft t niet aan en in mijn ogen komt t egoistisch over. Ik weet niet wat ik moet doen, wil hem niet kwijt maar de kinderwens is heel sterk. Zijn er meer vrouwen met deze ervaring?

Christel

51.1. Jij mag duidelijk stellen: voor Christel

Beste Christel, Ik zit in een soortgelijke situatie. Ik vind iemand ten alle tijden zelf moet aangeven wat hij of zij wil. Jouw kinderwens is heel groot en ik denk dat je er heel veel spijt van gaat krijgen als je zelf nooit die ervaring meemaamt van moeder worden.

Ikzelf heb nu anderhalf jaar een relatie met een man met 2 kinderen. Van het begin af aan heb ik duidelijk gezegd zelf graag 1 kindje te willen. Mocht mijn partner dit niet meer willen omdat hij er al 2 heeft dan was ik absoluut bij hem weggegaan! Niet omdat ik niet van hem zou houden maar simpelweg omdat ik zo niet zou willen leven met zo'n relatie. Ik heb altijd kinderen gewild en ik ga die wens niet opgeven omdat mijn partner al eerder wel deze ervaringen heeft gehad.

Wat betreft jouw vriend; als hij er al 3 heeft moet eentje erbij in mijn ogen niet zo'n probleem zijn, alhoewel ik me kan voorstellen dat hij er niet op zit te wachten. Maar het is een keuze die hij moet maken. Ik zou in ieder geval nooit maar dan ook nooit mijn eigen wensen vergeten voor een ander. Je zult daar uiteindelijk heel veel problemen mee gaan krijgen en uiteindelijk zul je het je partner kwalijk gaan nemen dat jij geen kinderen hebt en hij wel.

En dan komt de jaloezie van zijn kinderen als ze er zijn. Waarom heeft hij met haar wel 3 kinderen op de wereld gezet, houdt hij wel genoeg van mij? etc etc. Hij zal de consequentie moeten afwegen. Je kun t hem niet dwingen en dat zou ook niet goed zijn want daar heeft een kind ook niets aan.

Maar jij mag wel duidelijk stellen of een kind of einde relatie. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor hem. Jammer maar dan heeft het gewoon niet zo mogen zijn.

Heel veel sterkte toegewenst! Liefs Ilse

51.2. De kip of het ei?

Hoi Christel!

Man net gescheiden, 3 kinderen, komt jou tegen en meteen: een kinderwens. Natuurlijk mag jij die wens hebben, maar waar gaat het nu precies over: wil je een relatie of een kind? 7 maanden is erg kort, hij heeft al een verbroken relatie achter de rug, met alle verdriet en het missen van zijn 3 kinderen en dan kom je al heel snel in de verhouding met je kinderwens. Hoe moet hij erop vertrouwen, dat het je om hem gaat en niet om zijn mogelijkheden nageslacht te verwekken?

Als de kinderwens gezien je leeftijd (haast!) zo sterk is, kun je nog altijd overwegen om bam moeder te worden. Daarna kunnen er nog relaties ontstaan, maar je hoeft dan mannen niet meteen te "overvallen" met jouw wens, want daar is dan al in voorzien. Als je veel van deze man houdt, laat je wens dan op de achtergrond meespelen, geef hem het vertrouwen, dat het je in eerste instantie om hem als persoon gaat.

Succes! Ilonka

51.3. Zelfde situatie als Chistel

Hoi Christel,

Ik zit in dezelfde situatie in heb het daar ook behoorlijk moeilijk mee. Vriend heeft al drie kinderen en wil er geen meer. Ik ben inmiddels al 40. Dus ik moet óf deze relatie verbreken en hopen op héél korte termijn iemand te ontmoeten die het nog wel wil, óf het accepteren. Die beslissing vind ik heel lastig. Waarschijnlijk komt het erop neer dat ik de beslissing blijf uitstellen tot het definitief te laat is :-(

Groetjes! Betje

51.4. Niet eens met Ilonka!

Uiteraard moeten beide achter deze keuze staan, maar waarom moet Christel haar wens op de achtergrond houden?? Met alle geestelijke en psychische lijdenswegen, want een moedergevoel en een biologisch klokje kan je niet tegenhouden. Dat gevoel heb je nu eenmaal of niet en dat kan uiteindelijk veel met je doen. Kijk maar naar mensen die niet het geluk hebben zwanger te kunnen raken....!

Uiteraard is het nog maar kort die relatie. Maar ze is al 38 en dan mag er toch enige duidelijk-heid zijn naar de man toe van wat zij verwacht in een relatie met hem?! Dan is het de keuze voor beide hoe ze met deze wensen omgaan en wat de keuze uiteindelijk word. Met elkaar of zonder elkaar, met of zonder kinderen.

Zelf ben ik 3,5 jaar met een gescheiden man en 2 stiefkids, samen hebben wij er één van net 2 jaar en de tweede is onderweg, ondertussen getrouwd etc. Ik heb het ook aangegeven dat ik met de tijd kinderen wilde en dat ik mijn kinderwens door geen enkele man laat afnemen omdat hij al kids heeft.

Hij wilde gelukkig heel graag, maar als hij nee had gezegd dan had ik de relatie verbroken. Waarom zou ik geen kinderen op de wereld mogen zetten.....vanwege het feit dat hij er al 2 heeft uit een eerdere relatie die is mislukt??

Het is maar hoe je het wilt bekijken en welke keuze je maakt. Christel....als jouw wens zo sterk is, moet je deze niet laten varen voor een man. Dan komt jouw ware nog wel, want blijkbaar kan hij jou niet hetgeen bieden wat jij zoekt!

Daarbij zijn mijn stiefkids dol op hun kleine zusje en blij dat er nog eentje bijkomt!

Angie

51.5. Pardon?

Ik schrik heel erg van bovenstaande brieven. Dames, een man is geen babyverwekmachine!! Net zo min als vrouwen babybaarmachines zijn. Een kind heeft er recht op gewenst te zijn door beide ouders. Dat moet voorop staan. Niet het gekrakeel van ouders onderling die elkaar egoisme of iets anders verwijten. Een babywens of een biologische klok is niet te onderdrukken? Dat klinkt behoorlijk dwingelanderig.

En ik onderschrijf het commentaar van Ilonka: respecteer je partner om de persoon die hij is, en niet in eerste instantie om zijn mogelijke baby-verwekmogelijkheden. Kies dan idd voor BAMmoederschap.

51.6. Ga af op je gevoel

Christel,

Ik ben getrouwd met een man die 3 kinderen uit een eerder huwelijk heeft en we hebben echter wel samen een zoontje van net 2.

Helaas kan ik je niet het juiste antwoord geven. Alleen jij kan de juiste keuze bepalen. Als jouw moedergevoel heel erg groot is moet je je inderdaad afvragen of jouw relatie het überhaupt zal redden. Kies je nl. voor je vriend, dan kan het inderdaad zijn dat je het hem (en zijn kinderen misschien zelfs) altijd kwalijk zal blijven nemen en als gevolg daarvan jullie relatie alsnog strandt.

Ga heel goed bij jezelf na wat het zwaarste weegt bij jou en of je bereid bent om je moederwens niet te vervullen en dit ook zelf nu te besluiten en zelf hiervan de consequenties te aanvaarden, zonder dit anderen later kwalijk te nemen.

Veel sterkte! Matthuschka

51.7. Christel neem raad van een man

Hey Christel

Ik ben een man van 44 gescheiden 2 jaar geleden, ik heb 2 kids jongen en meisje van 13 en 10 jaar oud en ben eigenlijk initiatiefnemer van mijn scheiding. Ik heb een nieuwe vriendin sinds drie kwartalen en Zij heeft twee jongens van de zelfde leeftijd dus wij hebben geen kinderwens meer, maar?!

Ik hoor en begrijp wat je zegt. Maar besef dat twee dingen bij jou spelen en dat je nieuwe vriend alleen maar bezig is met een ding. Jij wilt en een relatie en een kind. Hij wil alleen maar een relatie en heel misschien als hij zich "echt" veilig waant bij jouw ook wel een kindje van jullie beiden.

Het werkt alleen niet om hem daar mee onder druk te zetten, want uiteindelijk zal je hem op deze wijze gaan verliezen. Los van het feit dat bij jou het klokje tikt wat voor jou in je eigen beleving de factor is die je onder druk zet en daarmee de hele relatie, zijn jullie er beide nog lang niet aan toe!

Als je graag kinderen wilt en een relatie tegelijk zal je minimaal een tijdspanne van ongeveer drie jaar moeten investeren om een stevige relatie te bouwen. Het eerste jaar is leuk en vind je elkaar lief en aardig en ben je hopeloos verliefd. Echter heb je geen enkele krediet opgebouwd en schort het nog danig op het vertrouwens vlak zodra het moeilijk wordt.

Het bouwen aan een gezin kost tijd en energie. Jij hebt op dit moment nog maar net vers een fundament in de grond gelegd. Voor een nieuwe en mooie relatie.

Let op als een man net gescheiden is afhankelijk of hij het eens was met de scheiding of niet, Een man kan zelf de initiatiefnemer zijn of het overkomt hem! Dan is hij nog wel een tijd van een a twee jaar nodig om een stabiele situatie te creeeren en dan speelt de verstandhouding tussen ex partner ook nog een rol.

Natuurlijk zijn er altijd mannen die denken snel een kindje en de relatie is geborgd maar zo werkt het niet! Ik begrijp je wens maar de beslissing van wel een kindje of niet is er een van jullie beiden.

In principe ben ik het met de beweringen van Ilonka eens. Zij heeft een heldere kijk op jouw vragen en situatie. Echter waarom heb jij niet eerder aan een kindje gedacht? Misschien een vraag die niet zo belangrijk is voor het nu en waarom nu maar feitelijk had je natuurlijk tijd zat?!

Christel ik hoop dat snel je wens in vervulling gaat maar wees ook een beetje lief voor je nieuwe vlam. Hij is vooral liefde en stabiliteit nodig om over zijn ellende met zijn ex partner te komen.

Gr Henk

51.8. reactie kinderen van gescheiden man

Beste Christel,

Ik begrijp jou wens heel goed. Ik vind het erg lullig van je vriend dat hij zegt eerst wel met jou een kind te willen en zich dan terugrekt. De reactie van Henk "waarom heb je niet eerder aan kinderen gedacht" vind ik zelf erg kortzichtig. Soms zit je in een relatie waarbij je niet het gevoel hebt dat je met die man of vrouw een kindje zou willen. Jij hebt dit gevoel wel bij deze man, en geloof me ik begrijp dat maar al te goed.

Ik heb ook een relatie met een gescheiden man. Voordat ik hem kende had ik geen kinderwens meer. Maar sinds een half jaar heb ik die wens wel en hij gelukkig ook. Maar bij ons is het ook nog eens zo dat hij zich heeft laten steriliseren toen hij nog getrouwd was, nog geen jaar later zegt zijn ex dat ze verliefd geworden is op een ander en kon hij zijn koffers pakken! We zijn nu aan het kijken of hij een vaso vasostomie kan laten doen zodat we toch nog onze wens in vervulling kunnen laten gaan.

Christel, ik wens je veel sterkte toe, je moet voor jezelf even alles goed op een rijtje zetten, wat wil je? Een man en een kindje of een man zonder kind of alleen het kind. Zou er in ieder geval weer bespreekbaar maken tegenover je vriend zonder hem onder druk te zetten. En als hij niet meer wil dan had hij meteen eerlijk moeten zijn en iemand moeten zoeken zonder kinderwens.

Suus

51.9. reactie op 47.5

"Een man is geen babyverwekmachine"
"Kies dan voor BAMmoederschap"

Humor!

Anna

51.10. Ik begrijp je volledig, Christel

Beste Christel,

Ik ben een vrouw van 35 en maak momenteel hetzelfde mee als jij. Mijn partner heeft 2 kinderen van 3 en 6 jaar uit een vorig huwelijk. Zijn kinderen zijn echt letterlijk "kleine duivels". Vooral het meisje van 6 is vreselijk vervelend. Ze halen werkelijk het bloed onder mijn nagels vandaan. Ze komen om de twee weken bij ons en het is nu zo ver gekomen dat ik 1 nachtje bij mijn moeder ga slapen om ons huis te ontvluchten als ze er zijn. Het probleem is dat ze verschrikkelijk verwend zijn en alles krijgen wat ze maar vragen. Als hun vader niet meteen antwoord geeft op hun vraag, dan beginnen ze meteen te schreeuwen. Hun vader geeft ook bijna alles toe.

Ik kan het echt niet meer aan. Mijn partner wil ook geen kinderen meer. Dit doet me heel erg pijn, temeer omdat hij van mij verwacht dat ik zijn kinderen wel accepteer. Ik kan het gewoonweg niet, omdat zijn kinderen echt vreselijk vervelend zijn. Ik verwijt het hun ook dat mijn partner geen kindje meer wil. Ik ben bang dat het al zo erg is geworden, dat het misschien niet meer goed zal komen...

Ik wens jou ook heel veel sterkte toe
Hopeloosje

51.11. Reactie op Christel

Ik heb alle reacties gelezen, maar niemand geeft aan of het wel mogelijk is om samen een kind te krijgen!

Ik heb nu 4 jaren een relatie met een gescheiden man met 2 kinderen. Ik had ook een kinderwens, maar helaas is mijn wens niet in vervulling gegaan. Twee jaren hebben wij in en uit het ziekenhuis gelopen, tevergeefs.

Je kunt het dus ook anders zien, geniet van je man en de aanwezigheid van zijn 2 kinderen. Ik doe het ook want ik heb een goede verstandshouding met de kinderen van mijn man.

Alles heeft tijd nodig, maar ik ben ook blij dat ik van andere dingen kan genieten dan alleen maar met een kinderwens bezig te zijn. Je moet natuurlijk uitkijken dat het geen obsessie voor je wordt.

Geniet van het leven, want het leven is maar kort.

Giovanna

51.12. Reactie op Christel

Doe net als ik, 40 jaar, lekker reizen en zoek een leuke hobby en haal een leuke pup in huis. Die kinderen beletten je vrijheid, snap die vrouwen niet waarom ze zonodig allemaal kids moeten hebben. Maak je leven niet stuk met poepluiers, geschreeuw, ADHD, gedragsproblemen en later als je 70, 80 of 90 bent je kinderen nooit meer zien of kijken ze alleen maar uit naar de erfenis.... tenminste dat zie ik alleen maar als wijkverpleegkundige als ik bij mijn clienten kom.

Kinderen krijgen: het meest ondankbare wat er is. Mens geniet van je leven, (het echte leven dan...) Bah, ik baal van die vriendinnen die tegen mij zeggen dat ik niet weet wat het echte leven is omdat ik geen kinderen heb. Laat je steriliseren en wees niet zo broeds. Het leven is ook mooi en waardevol zonder kinderen!

Hilde

51.13. Voor Hilde

Hallo Hilde,

Wellicht ten overvloede: op deze site proberen vrouwen elkaar een beetje uit de brand te helpen met het gebeuren omtrent kinderen. Jouw (schreeuwerige) bijdrage is daar geen visitekaartje voor; sterker nog, ik denk dat je een geheel verkeerde site hebt gevonden om jouw fantastische leven te delen met anderen. Bovendien is het stukje van Christel al twee jaar oud, dus in hoeverre ze nog wat aan deze reactie heeft? Zowel vrouwen met als zonder kinderen hebben een echt leven, en mede door reacties zoals de jouwe blijft de kift maar doorgaan.

Desiree

51.14. Voor Christel

Lieve Christel,

heb geen flauw idee wanneer je deze bericht geplaatst hebt en of ik dus laat ben met het antwoord.

Ik adviseer je zeker om je gevoel te volgen.

Ik ben niet mee eens met wie roept dat mannen geen babyverwerkmachines zijn en ook niet met diegene die riep dat je te vroeg in de relatie zit om je kinderwens te vervullen, etc.

Waarom zeg ik je gevoel volgen? Dat omdat jij de enige bent die je zelf gelukkig kan maken en zo ook met de kinderwens. Durf met je vriend te praten en onderzoek naar hoe serieus is hij in deze relatie. Ik zal je wat verklappen. Een man die geen kinderen met je wilt of twijfelt daarover....die houdt niet van jou. Het spijt me om dat te zeggen. Net zoals jij die niet zomaar een kind met de eerste man die je ontmoet een kind zal nemen.

Ik heb ook een relatie met een man van 40 (met 2 kinderen uit een eerdere relatie)en heb hem vanaf het begin gezegd dat ik een kinderwens heb en deze door niemand zal laten weg nemen. Toch heb ik natuurlijk geen zekerheid en daarom ben ik nog steeds erg aan het twijfelen. We zijn iets langer dan een jaar samen en laten we eerlijk zijn. Op een bepaalde leeftijd kies je bewuster voor elkaar en maak je deze stappen sneller. Dus als hij van je houdt, zal hij net zo graag een kind met jou moeten willen zoals jij dat met hem wilt en bewust zijn dat je 38 bent en niet zo lang meer kan en wilt wachten. Wilt hij dat niet, dan neem langzaam aan afstand. Ik weet dat het pijn doet maar je wilt toch niet met een man zijn die eigenlijk niet volledig voor je gaat??

Heel veel sterkte en laat ons weten of het beter met je gaat.

Olivea

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kinderwens van gescheiden man

 1. Jij mag duidelijk stellen: voor Christel
 2. De kip of het ei?
 3. Zelfde situatie als Chistel
 4. Niet eens met Ilonka!
 5. Pardon?
 6. Ga af op je gevoel
 7. Christel neem raad van een man
 8. reactie kinderen van gescheiden man
 9. reactie op 47.5
 10. Ik begrijp je volledig, Christel
 11. Reactie op Christel
 12. Reactie op Christel
 13. Voor Hilde
 14. Voor Christel

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.