Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. Ervaringen met LBIO bij achterstallige alimentatie

Mijn ex betaald heel weinig alimentatie,   108,91 voor 6 kinderen. Hij heeft een achterstand van bijna 5000 gulden opgelopen inmiddels (en dat bedrag is excl rente!). Nu denk ik erover om het LBIO er achter aan te sturen, want de deurwaarder doet niets anders dan hem regelingen aan te bieden die hij ook niet na komt. Ik wil graag ervaringen horen over het LBIO. Zijn zij ook zo "zoetsappig" of zal ik nu sneller mijn geld kunnen krijgen met het LBIO. Je mag mij ook persoonlijk mailen.

Yvonne

31.1. Help: mijn ex betaalt geen alimentatie voor de kinderen

Help,

Mijn ex betaalt ook geen alimentatie voor de kinderen meer. Is er iemand die mij raad kan geven?

Ik ben een vrouw met 3 kinderen en moest 4 jaar geleden scheiden. Mijn ex heeft na de scheiding nog +/- 5 keer alimentatie voor mij betaald. Om toch brood op de plank te krijgen moest ik gaan werken, een halfjaar nadat hij de kinderen de deur heeft gewezen (zij kwamen daar eens in de twee weken een weekend).

Nu betaalt hij ook geen alimentatie voor de kinderen meer en omdat ik niet een rijk betaalde baan heb en toch 3 kinderen en mijn zelf moet onderhouden, heb ik een advocaat in de arm genomen (wat mij erg veel geld kost en wat niet op mijn ex te verhalen valt omdat volgens de advocaat een echtscheiding onder familierecht valt en het daarom niet te verhalen valt op de tegenpartij).

Na wat briefwisselingen tussen de advocaat en mijn ex, is er bij het bedrijf waar voor hij op dit moment werkt loonbeslag gelegd. Echt, dit is heel moeilijk omdat hij een zelfstandige ondernemer is en voor diverse bedrijven werkt. U begrijpt dat als er bij bedrijf A loonbeslag gelegd wordt, hij daar niet meer legaal voor gaat werken, en dus voor een ander bedrijf / persoon gaat werken. Ik kan niet als een spion achter hem aan gaan om uit te zoeken waar hij werkt. En dus kan nergens meer loonbeslag gelegd worden.

De deurwaarder kan wel beslag leggen op materiële zaken, maar dat is heel erg weinig, en als er dan ook zwart gewerkt wordt, is er ook geen geld op de bankrekening.

Mijn probleem is: hoe nu verder. Ik kan niet van de wind leven en vind dat als je 3 kinderen op deze wereld hebt gezet, je daar ook voor moet zorgen.

Is er iemand die voor dit probleem een oplossing weet, wil je me dan reageren of mij mailen?

Moeder

Noot redactie: Kijk eens op het Juridisch Startpunt of de Echtscheidingspagina.

31.2. Oorlogspad

Dag mede-ouders,

Sinds 1999 ben ik en mijn partner uit elkaar, inmiddels woon ik samen en heb een grandioze nieuwe liefde. Hij gaat geweldig met mijn kinderen om en samen hebben we een stabiel en fijn gezinsleven opgebouwd.

Nu mijn ex. Wat een verhaal! Hij komt de kinderen netjes iedere twee weken halen op vrijdagavond en brengt ze terug op zondagavond. Niks mis mee zou je denken, maar het geval wil dat de ex zich totaal onttrekt aan al zijn verantwoordelijkheden en dat wij steeds aan het korste eind trekken.

Uitleg van het gebeuren: Mijn ex weigerde om allimentatie te betalen en ik heb er dus een rechtszaak van gemaakt. Nu is de uitspraak als volgt hij moet   14,75 betalen per kind per maand. Geweldig, wat een bedrag!!!!!! Mijn kinderen zijn in de leeftijd van 7 en 3 jaar, en verbruiken al aardig meer dan   29,50 per maand. Maar oké, de draagkracht van de ex is nou eenmaal nihil, en dat zal hij altijd zo blijven doorvoeren zolang hij moet betalen voor zijn kinderen. Daarnaast hebben wij alleen nog via mail contact want de ex kan zich niet gedragen en haalt mij altijd onderuit door opmerkingen waar ik totaal van ondersteboven ben. De enige manier was dus ook mijn nieuwe vriend de kinderen naar de deur te laten brengen vrijdags, en ze zondags bij de deur weer op te laten halen. Ik zie mijn ex dus nauwelijks meer (wat een hoop rust geeft). Door ons mailcontact kunnen wij zaken zoals vakanties regelen en andere zaken bespreken over de kinderen. Maar ook dit gaat helemaal mis en hij stuurt altijd irritante mail met virussen enz.

Nu heeft hij in zijn administatie een rekening gevonden die hij voor mij (zijn gezin) betaald heeft in het jaar 1999 (we waren toen net uit elkaar) en wil dit gaan verrekenen met de al weinige allimentatie die hij moet betalen. De alimentatie die dus is vastgesteld op   29,50 voor twee kinderen, zou hij moeten betalen vanaf maart j.l. Maar door deze uitvinding gaat hij pas betalen in januari 2002, want dan is de verrekenig verrekend.

Snappen jullie het nog? Weer sta ik met mijn rug tegen de muur. Mijn advokaat zegt dat hij dit niet kan maken en hij niet mag spelen met de alimentatie maar dat hij dat geld wel van mij mag terugvorderen, want we woonden toen niet meer samen.

Na al twee jaar te hebben geworsteld om een goed vriendschappelijke relatiew met mijn ex heb ik de moed opgegeven en ben ik tot de ontdekking gekomen dat hij een onophoudelijke oorlog is begonnen tegen mij en mijn nieuwe gezin. Het liefste zouden wij zien dat hij de kinderen nooit meer ziet en wij een heerlijk leven zouden hebben. Maar dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen omdat ik vind dat de kinderen recht hebben op hun vader. Maar langzaamaan hebben ik en mijn nieuwe partner er zo genoeg van altijd in conclaaf te zijn en stress te hebben van wat hij nu weer verzint en waar hij nu weer mee weg komt, dat wij het erg zwart gaan zien.

Wie o wie heeft ook zo'n ex? Wat ik jullie nu vertel is hoog uit het topje van de ijsberg en een summier gegeven van de dingen die hij allemaal uitvreet om ons dwars te zitten. Wat kunnen wij doen, en hoe zal het met de kinderen verlopen als ik ze inderdaad hun vader ontzeg. Wie heeft daar ervaring mee? Ik ben ook bang dat ik later erg op mijn donder zal krijgen als het inmiddels volwassen knullen zijn geworden want dan heb ik ze hun vader afgepakt

Please help me want ik word er gek van, en ik weet me geen raad. Graag een reactie op mijn verhaal Ik ben het zo beu! Bedankt.

31.3. Het bijltje er bij neer?

Hallo,

Dit komt me zeer bekend voor. Vooral het bedrag aan alimentatie. Mijn ex betaald voor 6 kinderen   108,91 per maand, of nee, dat zou hij moeten doen. Hij heeft nog een achterstand van voor de regeling ook. De rechter heeft dat vastgesteld. De deurwaarder heeft een gedeelte van die achterstand weten te krijgen. Maar de deurwaarder wilde geen loonbeslag leggen, vreemde zaak vinden wij. In het begin betaalde mijn ex nog in ieder geval de alimentatie ook. Maar sinds een paar maanden doet hij dat ook al niet meer. Terwijl mijn nieuwe man wel ruim   408,40 per maand betaald aan zijn ex en 2 kinderen. Dat hakt er aardig in moet ik zeggen. Maar de draagkracht van mijn ex is dus een stuk minder. Eigenlijk is het alleen maar meegenomen als hij die 240 gulden gewoon betaalt.

Toen mijn ex weigerde te betalen, heb ik gewoon de omgangsregeling stop gezet. Ten eerste omdat ik vind dat beiden heel zeker met elkaar in verbinding staan, ook al zegt de rechter van niet. En ten tweede omdat hij na de uitspraak ineens opperde dat 1x per 14 dagen wel veel was. Als hij alles betaald heeft, mag hij ze weer zien van mij (dat kan nog wel even duren). De achterstand is nu nog ruim 1750 gulden. Maar ik start in januari (op verzoek van mijn advocaat i.v.m. de euro) een proces voor een nieuwe omgangsregeling, 1x per 6 weken, en een verhoging van alimentatie i.v.m. de draagkracht als hij ze minder ziet. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Ik zal in ieder geval wel een standje krijgen, maar dat heb ik er wel voor over.

Wat die verrekening van jouw ex betreft, begrijp ik niet. Maar als je advocaat zegt dat dit werkelijk zo is. Ik denk dat ook al woonde je niet meer samen, je nog niet gescheiden was en de rekeningen nog voor zijn rekening komen te staan. Maar ik weet niet om welk soort rekening het gaat. Ik wens je veel sterkte ermee en als het niet anders kan, dan moet je het dus een tijdje zonder die 65 gulden doen.

Groetjes, Yvonne

31.4. Achterstallige alimentatie

Beste Yvonne,

Met het LBIO kom je helaas ook niet veel verder. Mijn ex betaald al 8 jaar niks terwijl hij 350 euro per maand moet betalen. Deurwaarders hebben ook geen nut, want hij staat niet ingeschreven bij zijn vriendin. Het LBIO int alleen maar 6 maanden achterstallige alimentatie dus de rest vervalt.

succes, Birgit

31.5. Goede ervaring LBIO

Beste Lezer,

Toen mijn ex 4 maanden al niet betaald had (€300 per maand voor 2 kinderen) heb ik het LBIO ingeschakeld. Het is inderdaad zo dat je binnen de termijn van 6 maanden na de eerste keer niet-betalen het LBIO in moet schakelen. Ze gaan niet met achterstallige betalingen aan de slag van ouder dan zes maanden.

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ze actie ondernamen, het is daar namelijk nogal druk. En je hebt een originele grosse nodig van de rechtbank. D.w.z. een origineel afschrift van het vonnis van de scheiding.

Als de aanvraag eenmaal bij het LBIO loopt, en je komt over die zes maanden termijn, dan is dat niet erg, dat wordt toch gewoon meegenomen.

Uiteindelijk heeft mijn ex 10 maanden achterstallige ali betaald en betaalt sindsdien weer keurig op tijd. Je moet het er niet bij laten zitten en het LBIO het werk laten opknappen!

Groetjes en succes! Erica

31.6. LBIO of niet, het was niet meer nodig

Iedereen bedankt voor zijn/haar reacties. Het LBIO bracht mij niet verder. De kosten van de deurwaarder heb ik dan maar betaald. Mijn ex-man heeft aan de deurwaarder betaald wat hij moest, zonder rente of wat dan ook. Alleen de deurwaarder hield het geld vast en betaalde pas aan mij uit toen ik het LBIO inschakelde (ongeveer 6 maanden later). Zij hadden mij niet op de hoogte gehouden van de betalingen, iets heel vreemds. Nu betaalt mijn ex-man zijn alimentatie elke maand op tijd.

Yvonne

31.7. Andere stappen

Volgens mij kun je beter beslag laten leggen op al zijn bankrekeningen. Vervolgens een kort geding aanspannen waarin je directe betaling eist. Vervolgens desnoods faillissement aanvragen. Wat is eigenlijk de reden dat hij een dusdanig laag maandbedrag niet betaalt?

Simone

31.8. LBIO

Hallo allemaal,

Mijn man heeft kids uit een eerdere relatie. In het verleden heeft hij onregelmatig betaald. Uiteraard kwam het LBIO op zijn pad en terecht!

Helaas laat zijn ex het LBIO nog wel eens aanrukken uit treiterij. Maar men is daar altijd heel billijk hoor, als ik het kan overleggen is het ook goed.

Ondanks dat mijn man aan de andere kant staat dan jullie verhalen, moet ik zeggen dat het een prima middel is om te gebruiken en DOEN!

Je kind heeft er recht op!

Groetjes en sterkte allemaal met die 'lastige' exen, Mariëlle

31.9. Wat klinkt dit bekend

Dit klinkt allemaal zo bekend. Ik (27) met 2 kinderen die hun vader ook niet meer zien en niets betaald krijgt voor ze. Mijn vriend (45) met 3 kinderen waarvan er 2 bij ons wonen. Met een lastige ex die er alles aan doet om ons gezin uit elkaar te krijgen. Wil je wat kwijt, mail me dan, ik houd wel van even lekker zeuren over lastige exen.

groetjes Josca

31.10. exen bahhhhhhhhhh

Soms denk ik dat ik ons eigen verhaal lees. Wij hebben van beide kanten een ex die behoorlijk dwars zit. Wij hebben geleerd er "boven" te gaan staan hoe moeilijk dat ook is. Wat betreft kinderen niet meer naar de ex sturen het volgende: hier kun je beter niet aan beginnen, je krijgt het later volgens mij alleen maar op je brood.

Mijn kinderen komen niet meer bij mijn ex omdat ze op een bepaald moment zo "groot" worden (en de oudste is nog maar 13) dat ze zelf bepaalde dingen gaan zien, terwijl wij ze nooit ergens bij betrokken hebben. Wij hebben daardoor nu voor elkaar wat jij graag wilt, wij hebben rust (op sommige gemene brieven na, maar dat hou je toch altijd). Omdat mijn ex de fout heeft gemaakt om een weekend over te slaan willen ze niet meer. Ik heb ze gezegd dat ze altijd naar hem toe mogen. Maar voor hen was dat de druppel en ze hebben nu sinds een maand zelfs de achternaam van mijn huidige man. Voor alle ellende die mijn ex ons de afgelopen jaren heeft bezorgd zou je kunnen zeggen dat dit onze wraak is (terwijl de kinderen het zelf graag wilden). En eerlijk gezegd, het voelt fantastisch.

Jannie

31.11. LBIO heeft goed werk verricht

Hoi lezers,

Ook ik heb met het LBIO een positieve ervaring gehad. Mijn ex wilde evenmin betalen toen ik alimentatie aanvroeg. Via de rechter werd dit wel opgelegd en wel toen nog 250 gulden per kind per maand, heb 2 kinderen. Mijn ex maakte me gelijk bekend dat hij mij niet wilde betalen en ik schakelde gelijk het LBIO in. Mijn ex ging in hoger beroep en vertikte dus te betalen in deze tussentijd. Het LBIO heeft toen de inning uitgesteld tot na de uitspraak van het hof. Ik zou dus nadien weer opnieuw contact kunnen leggen met ze. Wel heb ik toen gelijk gezegd dat dit lang kon duren en wetende dat ze maar voor 6 maanden achterstand kunnen innen. Het LBIO heeft me toen schriftelijk laten weten dat ze de zaak vasthielden tot na de uitspraak en ik dan toch de gehele tijd van niet betaalde alimentatie terug kon krijgen van mijn ex. Dit omdat ik al gelijk van het begin hen ingeschakeld had.

Na de uitspraak waarbij mijn ex alsnog moest gaan betalen met terugwerkende kracht van een jaar heeft het LBIO dit gelijk in behandeling genomen en beslag gelegd op zijn inkomen, over het hele jaar dat hij achterliep. Zijn achterstand was inmiddels opgelopen tot 7500 gulden en dat kwam hard aan bij mijn ex.

Nu heeft hij alles ingelopen en gaat het soepel, wordt ook automatisch overgemaakt bij de bank.

Hij heeft zijn lesje geleerd hiermee.

Tip: als je alimentatie aanvraagd en je weet dat je ex niet al te snel met betalen is, schakel dan gelijk het LBIO in nadat de rechter de uitspraak heeft gedaan. Hiermee voorkom je veel trubbels en verloren achterstand.

Thea.

31.12. Vraagje

Ik ben ook van de vader van mijn kids af, en ben ver weg gaan wonen. Maar hij wil ze zien om de 2 weken op de zondag. Maar hij wil ze niet halen en niet brengen. Moet ik dat doen of is daar een regel voor? Ik hoop dat je me andwoord kunt geven.

een hulploze moeder

31.13. Voor een hulploze moeder

Mijn ex mag de kinderen zo vaak zien als hij wil, maar hij komt ze dan wel zelf halen. Hij is destijds zelf verder weg gaan wonen. Maar hij komt iedere week en vaak slapen de meisjes dan een nacht bij hem. Jij bent zelf verder weg gaan wonen, misschien kan je een compromie sluiten? Hij haalt ze op bij jou en jij haalt ze van zijn huis op? Sterkte.

Ellen

31.14. LBIO te traag

Zelf heb ik slechte ervaringen met het LBIO. Zeer zoetzappig, tig keer mijn ex aanschrijven etc. Uiteindelijk duurde het 9 maanden voordat ik mijn geld had. Beslaglegging op zijn salaris was nodig helaas, eigen schuld. Na nog een paar slechte ervaringen met het LBIO (vnl. traagheid) heb ik dit gemeld aan de Nat. Ombudsman. Nu doe ik het tegenwoordig gewoon via de deurwaarder. Voor de 1e van de maand moet gestort zijn. Is hij 2,3 dagen over tijd bel ik met de deurwaarder (die de 1e grosse heeft) die binnen 2 dagen aan zijn deur staat. Kosten zijn voor mijn ex. Is hij afwezig of op vakantie en heeft niet betaald, jammer dan: dan kan via de politie beslag gelegd worden op goederen en verkocht. Ik moet ook op tijd mijn rekeningen kunnen betalen en was spuugzat van iedere keer niet op tijd betalen. In 6 jaar tijd was hij 4 maanden op tijd....

Dit staat geheel los van het feit of hij wel of geen contact heeft met mijn kinderen. Hij heeft er ondanks inzet van een echtscheidsrechter zelf voor gekozen niet zorgvuldig met zijn kinderen om te gaan, dan haken kinderen vanzelf af. Triest maar waar.

Feit blijft dat hij ze ook op de wereld heeft gezet en verantwoordelijk is. Helaas is er geen wet die hem kon verplichten ook daadwerkelijk de verzorging/verantwoordelijkheid mee te dragen. Een hond heeft soms nog meer rechten.

31.15. Advies

Heb uw verslagje gelezen. U bent ver weg gaan wonen, en als advies geef ik u: zorg dat uw kids toch naar hun vader gaan. Breng ze en haal ze terug, in het belang van uw kids. Dat geeft alleen maar profijt op latere leeftijd.

vr gr V.K.

31.16. LBIO

Hallo,

Ook wij hebben het LBIO in ons leven gehad... Gehad gelukkig! De ex van mijn man vond het ook nodig om deze geweldige instantie in te schakelen. Wat overigens niet geholpen heeft. Kregen ook leuke achterstallige rekeningen van dit buro. Maar zijn ex heeft er geen baat bij gehad!

Als een alimentatieplichtige echt bewust niet betaalt is het natuurlijk een ander verhaal. Dan zou ik het ook inschakelen denk ik. Maar ik vind wel dat het LBIO ook de kant van de alimentatieplichtige moet bekijken en niet alleen moet afgaan op de verhalen van de a-gerechtigde. Per geval en van beide partijen.

In ons geval was het dus zo, dat zijn ex verwees naar een periode van achterstallige betalingen van de childsupport, waarin mijn man wettelijk nog helemaal geen childsupport hoefde te betalen. Omdat ze nog niet officieel gescheiden waren. Ook bij het vermelden van dit aan het LBIO kregen wij geen reactie terug. Behalve dat mijn man moest betalen. Niet dat we dit gedaan hebben, we hebben het via een advocaat voor elkaar gekregen en het LBIO liet ons met onverrichte zaken met rust!

Anne Marie

31.17. Ook LBIO

Wij hebben ook helaas te maken gehad met dit bureau. Wij vinden dat zij niet echt naar de mensen luisteren, maar alleen uitgaan wat anderen (oa Jeugdzorg) zeggen en beweren, terwijl wij met bewijzen kwamen dat ze liegen. Maar nee hoor, waarom naar de mensen luisteren, als ze lekker rekeningen kunnen blijven sturen. Nee het LBIO maakt zich niet geliefd.

Brigitte

31.18. Vader kan kind ook zelf halen

Hallo,

Ik zou als ik jou was de kinderen niet halen en brengen, als hij de kinderen echt wil zien dan komt hij ze zelf wel halen. Sommige vaders denken te makkelijk en ik vind dat een vader sommige dingen ook wel kan doen en daar ben jij niet verantwoordelijk voor.

groetjes Janneke

31.19. Ervaring met lbio

Ik heb ervaringen met het lbio en moet zeggen dat het weinig nut heeft die in te schakelen. Ze hebben mij ook niet geholpen kan beter zeggen dat ze eerder mijn ex aan het beschermen waren, terwijl mijn ex nu dus ook al ruim 2 jaar achterloopt. Heb het opgegeven met het lbio.

Hoop dat je aan deze reactie wat hebt Ditta

31.20. Lbio

Hoy, ik ben een moeder met 2 kinderen en heb ook last van een ex-man die geen alimentatie meer betaalt. Ik ben van plan om het lbio in te schakelen maar naar reacties van dit forum ben ik er wel huiverig voor. Nu wil ik vragen of ik niet beter een gerechtsdeurwaarder kan inschakelen, en wat kost me dit?

gr Jolanda

31.21. Hoezo geen alimentatie ontvangen!@#$@$@

Beste mensen,

Echt heel veel verhalen begrijp ik niet. Mijn man is eerder getrouwd geweest.

Wij worden ongeveer 3 keer per jaar door het lbio aangeschreven omdat wij volgens zijn ex niet zouden betalen. Nu gaat dat nogal moeilijk want we betalen automatisch.

Elke keer opnieuw mogen we bewijzen dat we betaald hebben. En bij deze instantie weten ze ook goed dat wij gewoon betalen. Maar toch kunnen ze niets voor ons betekenen want ze zeggen dat ze verplicht zijn om ons aan te schrijven. Simpel wij kunnen echt niet onder de alimentatie uit. En dat zouden we absoluut ook niet willen. Ondanks dat mijn man zijn kinderen al 5 jaar niet meer gesproken heeft.

Waarom maken gescheiden mensen het elkaar zo moeilijk? Er is toch ooit ook een gelukkige tijd geweest. Probeer het voor de kinderen en schuif daar misschien je eigen haat- en nijdgevoelens aan de kant en denk aan de toekomst van je kinderen!

Anoniem

31.22. Waarom?

Hoi,

Mijn vraag is waarom het lbio maar 6 maanden terug gaat en niet verder? Een deurwaarder zelf kan toch alles terughalen als het op papier staat?

groetjes..... Monique

31.23. Te traag

Hallo,

Ik worstel nu ook al enige tijd met het niet krijgen van alimentatie, ik zou zo graag willen weten of je zonder meer een deurwaarder in kan schakelen? Zou je me dit willen mailen.

B.v.d. Marja

31.24. Kinderen niet meer zien.

Helaas komt het maar al te vaak voor dat kinderen de andere ouder niet meer opzoeken. Reden kan zijn dat het hun verboden is. Hier vermoed ik dat ze gewoon bang zijn van de reactie van hun moeder (acting out) op hun mededeling dat ze naar hun vader willen. De kinderen bevinden zich hierdoor in een voor hun ongezonde leefsituatie die zij niet durven en ook niet kunnen veranderen.

Aandringen op bezoek heeft waarschijnlijk als resultaat dat U nog zwarter gemaakt wordt bij uw kinderen (zij gaan U haten) en verdere juridische gevechten tot aan beschuldigingen van incest toe.

Advies uit mijn ervaring:

Als gescheiden man die de dagelijkse zorg over onze 4 kinderen heeft, ben ik van mening dat zij onder alle onstandigheden contact MOETEN houden met hun moeder. Enige vriendjes van mijn kinderen die na scheiding het contact met een ouder verloren hadden, zijn door ons daarmee weer in contact gebracht (in het begin vaak in het geheim!)

Hopenlijk help ik U met mijn reactie, mocht U meer achtergrondinformatie over het hoe en waarom. Ik heb op dit punt, helaas door mijn omstandigheden daartoe gedwongen, een hele studie gedaan en wil indien U dat wilt uitzoeken waar U relevante (engelstalige) informatie hierover kunt vinden.

Koos

31.25. LBIO

Hallo allemaal

Ik las alle brieven van jullie eens door en heb besloten om ook naar het lbio te gaan. Mijn ex betaald al 6 jaar niets, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik wens jullie allemaal veel sterkte en succes toe

Groetjes Demmie

31.26. Lbio langer dan 6 maanden terug

Als je een gerechtelijke uitspraak hebt waarin staat dat de alimentatie met terugwerkende kracht betaald moet worden dan int het LBIO dat, als je ze maar binnen 6 maanden na die uitspraak ingeschakeld hebt! Het gaat erom dat je ze niet pas inschakeld als je al een jaar geen alimentatie hebt ontvangen, dan gaan ze maar tot 6 maanden terug maar anders doen ze dat dus wel!

Angelique

31.27. Je doet het nooit goed

Was getrouwd met Willem 11 jaar geleden, ben gescheiden in 1984, uit dit huwelijk drie kinderen. Wilem heeft NOOIT geen cent betaald. Ik ben hertrouwd in 1986 met Jan, Willem wou zijn kinderen niet meer zien!

Ik ben geëmigreerd naar de USA in 1989, kinderen zijn nu volwassen, en wat denk je, zijn dochter gaat op oorlogspad? Weet niets van de slampamper af, maar zoekt hem op na 15 jaar, gelooft zijn zielige verhaal, komt terug naar de States en zorgt voor een grote verwijdering met haar broers en mij en de man die ze zijn naam aangenomen heeft!

Wat je ook doet, lieverd, doe het voor je zelf, je doet het nooit goed in de ogen van een kind! Het is ongelofelijk lullig na al die jaren dat ik er nu nog mee geconfronteerd word, ze spreekt geen eens Nederlands meer! Ik hoop dat het je een beetje helpt, vecht het niet af, je kan het niet ontwijken blijkt wel!

Inge

31.28. Hij gebruikt zijn zoon

Ben in 2003 eindelijk gescheiden, na een gevecht van 2 jaar. Ik houd mij altijd keurig netjes aan de bezoekregeling, alleen houdt mijn ex zich niet aan de uitspraak van de rechter. Hij moet eigenlijk 302 euro per maand betalen voor zijn zoon. Maar ik heb nog nooit ene cent gezien.

Nu heb ik, na meerdere pogingen hem tot betalen te manen, de deurwaarder ingeschakeld. Er is alleen 1 probleem. Hij kreeg de brief van de deurwaarder toen mijn zoon daar op bezoek was. Ik kreeg ineens een telefoontje van mijn zoon van 12 met de vraag "waarom ik die brief had gestuurd". Nu kan pappa mij niet meer halen en ik ben heel verdrietig".

Ik vind dit zo laag bij de grond, dat ze mijn zoon hierin betrekken, alleen maar om van de alimentatie af te komen. Ik weet ook niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Mijn zoon is nog bij hem, maar komt als het goed is over 2 dagen terug.

Ik heb al een tijdje de angst dat hij hem niet meer terug brengt, al was het alleen maar om mij te kwetsen. En als hij hem niet terug brengt wat dan??

Ik hoop dat ik van jullie wat reacties krijg en misschien wat ervaringen op dit gebied.

Alvast bedankt van een ongeruste moeder.


31.29. Nog zo'n geval

Een reactie op "LBIO te traag".... Momenteel is een deurwaarder (gaat allemaal via mijn advocaat) al een jaar bezig om achterstallige alimentatie te innen. Zolang ik zelf niet bel, hoor en zie ik niets. Ik ben het nu zo spuugzat en na het lezen van alle verhalen hier denk ik dat het LBIO ook niet de oplossing is.

Inderdaad, wij moeten zelf ook zorgen dat alles op tijd betaald is. Binnen de kortste keren weten incassobureau's en deurwaarders je te vinden maar waarom is het zo moeilijk om te zorgen dat de alimentatie betaald wordt?!!

Na het lezen van je verhaal lijkt het mij ook verstandiger om zelf een deurwaarder in te schakelen en zoals je al zegt, op het moment dat hij een paar dagen te laat is, gelijk aan de bel te trekken.

Nu is mijn vraag, welke deurwaarder heb je? En hoe moet ik zoiets aanpakken?

Alvast bedankt! Siona

31.30. Deurwaarder

Je kunt wel een deurwaarder inschakelen. Als je het geluk hebt, behandelen ze je zaak. Die van mij ligt al een jaar daar, en ze doen niks. Ze willen nu alleen contact via een advocaat en daar krijg je geen toevoeging voor, deze instantie verwijst je door naar het lbio en deze int tot 6 maanden terug, het meerdere moet je via de deurwaarder laten innen.......

Sagni

31.31. 22.26 LBIO langer dan 6 maanden terug

Ik wil even reageren op Angelique.

Ik heb destijds een uitspraak gekregen waarbij vastgelegd is dat mijn ex voor 2 kinderen alimentatie moest gaan betalen. Die rechtszaak liep toen al een jaar voordat de uitspraak er was. Er werd gesteld dat de alimentatie met terugwerkende kracht inging, vanaf het moment dat de rechtszaak begon moest hij betalen.

Keurig berekening gemaakt, aangetekend verstuurd aan ex... ongeopend retour. De weg naar het LBIO dus, inmiddels had mijn ex hoger beroep aangetekend, reactie van het LBIO? Ik moest dat hoger beroep afwachten, indien de uitspraak gehandhaaft bleef kon ik terug komen.

Half jaar na de eerste uitspraak werd in het hoger beroep de uitspraak bekrachtigd en gehandhaafd. Ik naar het LBIO. Werd mij doodleuk verteld dat zij niets konden wat langer als 6 maanden terug was... ondanks hun eigen advies aan mij. Ik kon het zelf opknappen en het was spijtig dat mij verkeerd advies was gegeven. Heb nog wel bezwaar gemaakt bij het LBIO, maar je raad het al, levert niets op.

Voor achterstallige alimentatie tot 6 maanden terug, werkt het LBIO heel goed, ook die ervaring heb ik. Maar zodra je een uitspraak met terugwerkende kracht hebt, mag je het zelf uitzoeken in dit land. Mijn kids hebben nog recht op zo'n EUR 3500, maar ik heb geen idee via welke weg ik dat moet innen. Dus als iemand een tip heeft? Heel graag!

Angel

31.32. Goede ervaringen met LBIO

Hallo, ik heb zelf nu ook het lbio ingeschakeld (4e keer). Ik ben nu 13 jaar gescheiden en heb met het lbio goede resultaten behaald, zeker doen. Succes, miranda

31.33. Hoe lbio langer dan 6 maanden terug?

Ik hoop dat het klopt wat jij schrijft, ik krijg nl. eerdaags het vonnis, waarin ook sprake is van een halfjaar terugwerkende kracht. Ik heb info ingewonnen, maar ik begrijp daaruit steeds, dat er vanaf datum vonnis zes maanden teruggeteld wordt, ongeacht de datum die in dat vonnis genoemd wordt. Ik zou graag willen weten hoe jij dit voor elkaar gekregen hebt, en velen met mij denk ik. Alvast bedankt voor je reactie!

Anja

31.34. Kan het LBIO ook dan helpen?

Kan het LBIO ook hierbij helpen?

Want ik betaal al enkele maanden alimentatie voor mijn 2 kinderen die ik al 3 maanden niet heb gezien. Dat wordt door bio-moeder tegengehouden. Kan het Lbio ook zorgen dat ik mijn kinderen mag zien opgroeien, of mag ik alleen betalen?

Wie kan mij helpen?

1307

31.35. ABOP: Advies Bij Overheid Problemen

De ABOP is een initiatief om kosteloos hulp te bieden aan particulieren bij overheid problemen. Ook bijvoorbeeld wanneer je problemen hebt met het LBIO.

31.36. Ook gescheiden

Waarom ik reageer specifiek op dit bericht, weet ik eigenlijk niet. Ik voel me altijd zo vreselijk verscheurd als mijn 2 jongetjes weer bij hun vader zijn. Hij heeft in ons huwelijk altijd laten merken dat de kinderen hem teveel waren, had heel veel tijd, rust en aandacht nodig voor zichzelf. Kon niet die stap opzij doen, zijn hart niet vullen met de liefde voor zijn kinderen. Nu hij dan alleen is, doet ie niks anders (in mijn ogen) dan een beetje schijn(T)heilig naar de buitenwereld de geliefde vader spelen. Ik kan wel spontaan gaan braken en vind het walgelijk hoe hij zogenaamd toneel speelt. Het kan toch niet waar zijn dat zo'n enorme egoist ineens een geliefde vader wordt (zoals ie zelf denkt).

De alimentatieverplichting probeert ie ook onderuit te komen. Heeft negentien jaar gewerkt als een paard, wou geen dag als het kon op de W.W. En verhip, nu ineens, al vier maanden geen werk meer, zelfs in de ziektewet gegaan in de W.W., om maar zo weinig mogelijk inkomen te hebben en onder de alimentatie uit te komen. Want hij ziet het nog steeds als een betalen aan zijn ex-vrouw en niet als een onderhoudsbijdrage aan zijn kinderen. Er is niemand op de wereld die zo zielig is als hij.

De kinderen weten hier allemaal niks van, ik houd ze erbuiten. Hopelijk doet hij hetzelfde (als ie zijn verstand tenminste een beetje kan gebruiken). Het enige wat ik steeds voor mezelf duidelijker krijg is dat de kinderen op hun niveau een eerlijk antwoord kunnen krijgen van mij op hun vragen soms (vertel ze wel dat er ook grote mensen dingen zijn die ik ze nog niet kan vertellen, misschien later als ze groot zijn. Dat zien we dan wel).

Ze mogen van mij van hun vader houden. Ik gelukkig niet. Wat een bevrijding. Ik zie het als mijn taak om ze rust, vertrouwen, liefde en bescherming te geven en een zo goed mogelijke opvang voor te zijn gedurende voor hun zo moeilijke periode. Ik hou van ze en doe mijn best, ook al is de strijd soms loeizwaar.

Zorg voor mensen die je begrijpen om je heen, zodat je daar af en toe je hart kan luchten en uithuilen.

Dikke knuf, een medemens.

31.37. Int het LBIO ook niet betaalde indexering van vijf jaar?

Hoi..

Mijn ex heeft tot op heden nog geen betaling van wettelijke indexering gedaan van de afgelopen vijf jaar. Ook loopt hij nu 8 maanden achter met betalen van de maandelijkse kinderalimentatie. Int LBIO ook deze achterstand of moet ik een deurwaarder inschakelen?

Gr P

31.38. Toch LBIO inschakelen

Hoi,

Ik ben Petra en heb ook problemen met het krijgen van de wettelijke alimentatie. Ikzelf ga ook het LBIO inschakelen, en zeg daarom zelf: "niet geschoten is altijd mis". Je leest hier allerlei verhalen die niets goeds te zeggen hebben over het LBIO.. Maar misschien is het wel zo dat er bewijsstukken missen om zo de alimentatie te innen. En blijkbaar wordt dit er niet bij vermeld. Ik zou zeggen als je de grosse hebt van de scheiding schakel dan het LBIO in.

Veel succes.

Petra

31.39. Reactie op 22.37

Hoi beste P.

Het kan zijn dat jou ex-partner nooit te weten is gekomen dat er een indexering plaatstvindt. Mijn partner wist dat ook niet de eerste 2 maanden (het gaat hierbij om de alimentatie voor de kinderen uit een eerder relatie) en we zijn het daarna gaan navragen toen we erop gewezen werden.

Want het is zo dat de betalende partij NIET wordt ingelicht dat er een verhoging is en wordt ook NIET ingelicht hoeveel dat dat is.

Het kan dus uit ontwetendheid gebeurden dat je de verhoging niet van hem krijgt, want de rest van het oorspronkelijk bedrag krijg je toch wel, of niet?

Wijs hem erop dat hij zelf kan berekenen op www.lbio.nl hoeveel de verhoging is.

Groetjes Maja

31.40. Alimentatie

Hoi, ik zit namelijk ook met zo een probleem, mijn ex is ook een tijdje gestopt met alimentatie betalen, al vanaf oktober. Kan ik dan lbio inschakelen, en hoe gaat dat precies in zijn werk? Ik weet wel dat hij ontslagen is waar hij toen nog werkte. Ik weet niet of hij nu ergens anders werkt.

Alvast bedankt Donia

31.41. Krijg je nooit!!

Ben ook gescheiden. We hadden 7 goedlopende zaken, alles goedgeregeld, op huwelijksvoorwaarde getrouwd, notariele akte's, zeer hoge levensverzekeringen. Zelf was ik altijd een werkende moeder. We hadden het financieel zeer maar dan ook zeer goed. Had zelf ook nog een baan, had het beredruk, deed veel leuke dingen met de kinderen, liepen altijd in de leukste kleding, aten er zeer goed van, veel op vakantie, sporten, goeie scholen, alles wat het leven aangenaam kon maken. Maar ik wilde scheiden. Ben met de kinderen weggegaan, heb beslag op zijn laatste zaak laten leggen. Hij heeft tijdens beslagglegging verkocht, ongelooflijk maar waar. Is veroordeeld tot alimentatie. Nooit een dubbeltje gezien. Ben er jaren mee bezig geweest, heeft geen zin. Mannen die het smerig en hard willen spelen doen dat. Ik raad je aan te stoppen met vechten, heeft geen zin, kost je gezondheid. Liever minder geld dan een hartaanval. Je kinderen hebben je nog hard nodig. Heb er ook lang over gedaan om het in te zien, ben alles kwijt geraakt, behalve mijn kinderen en voel me weer mens en geniet.

Wens je succes!! Als je onvoldoende inkomen hebt kan je altijd ondersteuning krijgen.

Yvon

31.42. Alimentatie aan ex

Hoi dames, ik ben een vader die wel trouw elke maand zijn alimentatie betaalt. Probleem is dat ik ook al vanaf de scheiding voor mijn ex-vrouw moet betalen (wat ik ook netjes doe). Dat ik voor mijn 2 kinderen moet betalen is geen probleem, maar voor mijn ex-vrouw stuit het steeds meer in tegen mijn geweten. Zij wilde destijds scheiden omdat ze ons huwelijk saai en leeg vond, haar keuze en mening dus.

Nu, 5 jaar later, ben ik nog steeds goed genoeg voor het geld, ben hertrouwd met een vrouw die 3 kinderen bij zich had. Ondertussen is er ook een kind van mij en mijn huidige vrouw en moet ze zeer binnenkort bevallen van een tweede kindje van ons samen. Mijn ex heeft een Afrikaanse vriend die via uitzendburo's werkt. Mijn ex heeft een 32-urige baan. Jullie begrijpen dat mij de kosten boven het hoofd groeien en we het steeds moeilijker krijgen.

Het vervallen van de ex alimentatie zou dus een geschenk van boven zijn. Probleem is dat mijn ex dit niet laat vallen (lekker makkelijk geld). We leven nu met 2 volwassenen en 4 kinderen (spoedig 5 kinderen) en ik moet elke maand €400,- ophoesten. Dit is keihard geld. Herberkening kost ook weer geld en is dit het waard. Wie heeft hier ervaring mee?

groetjes een vader.

31.43. reactie op vader "alimentatie aan ex"

Hallo,

Als je kunt aantonen dat die vrijer van je ex bij haar woont ben je van de partnerali verlost. Zo je dat niet kunt dan zou je om een herziening kunnen vragen. Hou in dat laatste geval rekening dat veel rechters blijven zeggen "u had al een stel kinderen, die laatste twee zijn willens en weten door u en uw tweede vrouw erbij gezet terwijl u wist welke onkosten u had". Hard, maar zo gaat het. Dus; zie te bewijzen dat ze samenwonen en ga (als dat zo is) menteen bij de rechter om een teruggave vragen van al die tijd dat je betaalde en zij reeds samenwoonden.

Groetjes, Marieke L.

31.44. Zelf getekend?

Hallo,

Je zegt dat je na 5 jaar "nog steeds goed bent voor het geld", is jouw vrouw "goed om voor de kinderen te zorgen?" Ik begrijp wel dat je kosten erg hoog worden voor je maar je bent toch zelf akkoord gegaan met deze regeling en hebt er je handtekening voor gezet? Dan kun je wel schrijven dat het voor haar "lekker makkelijk geld" is maar dat lijkt mij niet helemaal eerlijk. Je hebt ervoor getekend en hebt nog een jaar of 7 te gaan lijkt mij (tenzij je ex gaat samenwonen).

Succes, Willeke

31.45. Omgangsregeling

Hoi Yvon,

Wat rot zeg dat je ex helemaal niets betaalt. Hebben de kinderen nog wel contact met hun vader of niet meer? Ik ben erg benieuwd hoe dat allemaal verloopt.

Willeke

31.46. Irritaties omtrent ex en alimentatie

Ik leef met je mee ook ik heb zo'n verhaal en weet me momenteel ook geen raad meer. Jij hebt dan nog een nieuwe partner gevonden en een dak boven je hoofd. Mijn geval geen nieuwe partner en als klap op de vuurpijl binnenkort sta ik op straat met de kids, dankzij mijn ex.

groetjes, lotgenoot

31.47. LBIO

Hallo

Mijn ervaring met het LBIO is niet zo geweldig te noemen. Ze hebben me gewoon aan het lijntje gehouden. Na een jaar brieven schrijven krijg ik gelukkig hulp van de nationale ombudsman. Die nemen mijn klachten wel serieus en de LBIO MOET binnen twee weken voor een oplossing zorgen. Dat betekent dat er eindelijk loonbeslag gelegd wordt. Ik ben benieuwd of het wat uitmaakt. De LBIO kan maar zes maanden met terugwerkende kracht innen. Ik zal maar snel een beslissing nemen.

Groetjes Maria

31.48. Inschakelen LBIO

Hallo,

bij deze een reactie als u het LBIO inschakelt. Het LBIO int achterstallige alimentatie van de afgelopen 6 maanden. Het is een bureaucratische rompslomp maar zij gaan over tot inning en zij hebben bevoegdheid om eventuele beslaglegging te doen. Tegenpartij wordt op de hoogte gesteld van de achterstand en wordt verzocht om alsnog het bedrag te betalen die zij opgeven. Doet hij dit niet dan wordt er beslag gelegd op zijn inkomen.

Voor U is het van belang dat U een beschikking kunt overleggen waarin het bedrag voor kinderalimentatie is vastgesteld.

Tot zover,

groetjes Josje

31.49. reactie

Hai,

Mijn man heeft net zo'n ex. Het enige verschil is dat het een vrouw is en het kind bij haar woont. Ook ik ben het verwoesten van onze huidige levenssituatie spuugzat!! Wij hebben inmiddels een dochter en een tweede kindje is op komst. Sinds onze relatie is zij al bezig om te zieken, zieken en te zieken. Ik kan heel goed begrijpen dat je zegt; ik ontzeg ze der vader. Rechtsmatig is daar weinig aan te doen (kijk maar naar de dwaze vaders) en het geeft zoveel rust!!

Ik zou voor mezelf de overweging maken wat nou beter is voor de kinderen, rust en regelmaat en gezelligheid bij de een, of een gefrustreerde moeder met alle stress van dien. Ik merk het zelf al bij mijn dochter dat als ik gespannen ben zij heel erg driftig wordt en dat komt het gezinsleven toch niet ten goede? Betreft de alimentatie; heb je er weleens aan gedacht om een particulier onderzoeker in te zetten? Die kunnen alles uitzoeken, leveren jou het bewijs en jij kan meer eisen!

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Groetjes Lydia

31.50. Reactie op LBIO

Hoi,

Via het LBIO kun je het achterstallige bedrag van de laatste zes maanden terug laten vorderen. Het is wat papieren rompslomp maar het werkt wel doeltreffend.

Groeten Anoeska

31.51. Alimentatie aan ex

Beste alimentatie betaler,

Ik ben heel benieuwd of je er al uit bent. Als je ex samen woont dan zou haar recht op partneralimentatie moeten vervallen. Als ze het niet zelf aangeeft dan pleegt zij volgens mij alimentatiefraude. Je kunt een recherche (particulier) inschakelen. Dit kost veel geld. Ik heb zelf weinig vertrouwen. Volgens mij is het lastig om frauderende ex-partners aan te pakken omdat ze zielig zijn.

Sandra

31.52. Al 13 jaar geen normaal gezin of inkomen opbouwen

Hallo allemaal,

ik ben gescheiden toen mijn dochter 4 was, ze is nu 18. Bijna al die tijd van het gescheiden zijn loopt het lbio al achter mij aan met loonbeslagen. Eerst deed de raad voor kinderbescherming dat en nu dus het lbio. Mijn achterstand bedraagt nu 23.817,69 euro. Sinds korte tijd bestaat er een beslagvrije voet, dus kan niet meer op het gehele loon beslag worden gelegd, maar helaas heeft dat voor mij veel te lang geduurd. Ik heb nu al zoveel baantjes gehad omdat ik telkens ergens anders moest gaan werken om rond te kunnen komen dat ik nu geen werk meer kan vinden.

Het lbio heeft er geen boodschap aan dat je niet kunt betalen en naar de rechter stappen kan ik ook niet betalen. Bbovendien hebben de rechters er soms ook totaal geen boodschap aan dat je niet kan betalen. Het was namelijk bij mij zo dat ten tijde van de scheiding ik al even werkloos was en dus geen inkomen had. Mijn ex- wilde geen geld van mij hebben en ik meldde (bij het ouderverhoor) dat wanneer zij geld wilde hebben en/of nodig had, zij dat altijd van mij zou krijgen, hoeveel zij ook nodig had, mits ik dat had natuurlijk.

Maar de uitspraak van de rechtbank was dat ik 250,00 gulden per maand moest betalen, ook al was ik werkloos en zonder inkomen. Als je dan later weer eens werk hebt en een nieuw gezin met kinderen, dan wordt er dus zomaar even een loonbeslag gedaan en kunnen je kids niet eten, je kan de huur niet betalen enz, enz.

Dus op zoek naar ander werk, zonder loonbeslag en dat keer op keer op keer. Daaruit vloeide ook nog eens voort dat mijn nieuwe relatie stuk liep op die narigheid met het lbio en de loonbeslagen, ik zat natuurlijk telkens zonder inkomen en moest mijn vriendin af en toe steunfraude plegen om een uitkering te krijgen. We moesten wel 3 kids eten en een dak boven het hoofd geven. Sommige vrouwen (exen) mogen ook wel eens stilstaan bij het feit dat de man ook een nieuw leven wil opbouwen, maar ook de rechters moeten daar af en toe eens bij stilstaan.

ps. ik kwam wel altijd netjes mijn kind ophalen en op tijd terugbrengen en ze kon altijd bij me komen als ze dat wilde. Ik was er altijd voor mijn kind en nu nog.

Martin

31.53. Samen?

Ook mijn ex is er zo een. Hij moet betalen, doet dit echter niet. Ik wil alle vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten, vragen met mij te mailen, omdat het tijd wordt dat wij ons gaan verenigen. Dit achterbakse, zelfs crimineel gedrag moeten wij niet langer tolereren. Als wij ons verenigen kunnen wij misschien voor een doorbraak gaan zorgen. De wet moet veranderd worden, de alimentatie-inning moet men anders gaan regelen in dit land. Laat me weten wat jou verhaal is en misschien kunnen we er iets aan veranderen.

Liefs aan alle vrouwen (en Mannen) die niet krijgen waar ze recht op hebben. Marielle

31.54. Hulp nodig met deurwaarder

Hoi, Ik heb problemen met mijn deurwaarder en ik wil zo graag hulp hebben met een niewe te zoeken - mag ik aub de naam van jouw deurwaarder? Het is een grote pijnhoop geweest - ik woord uitbetaald iedere 2 maanden bij de deurwaarder maar ze heeft het geld allang binnen - ik word hier stapelgek van en word binnenkort uit mijn huis omdat ik de huur niet kan betalen. Mijn zoon heeft ook gestelijk problemen met al de allende van hem en de niewe vrienden. Ik vind het zo goed dat de deurwaarder van jou gaat ook de politie inschakkelen als hij niet betaalt - dat wil ik ook doen. Mijn ex is ook een alcoholist en heeft al onze geld weggezuipt - ik heb een klacht ingediend bij de deurwaarder en nu heeft ze de loonbeslag gestopt - mijn advokaat doet ook niets meer omdat hij zegt hij heeft geen zin in jaren achter mijn alimentatie te lopen - ik heb de scheiding met hulp van pro-deo maar nu zegt de advokaat als ik will verder met hem moet ik 180 euros per huur aan hem betalen - ik kreeg 600 euro per maand en geen alimentatie meer -kan ik ook niet een andere advokaat aanvragen met pro-deo? Ik hoop dat u kan mij adviseren. Mijn nederlands is slecht omdat ik kom uit ierland maar ik hoop dat u mijn e-mail begript. PLEASE HELP.

aj

31.55. Oorlogspad!

Kinderen weghouden bij een ouder. Hoe is hun relatie met hun vader? Wij waren met z'n 3en, waarvan 2 meiden en 1 knul. Toen mijn ouders uit elkaar gingen was ik, 11 zusje 5 en broertje 2. In het begin kwam hij ons halen om de 14 dagen, maar we mochten niet bij hem slapen. Ik hield het al snel voor gezien en wou niet meer naar hem toe. Maar als ik niet ging, gingen mijn broertje en zusje ook niet. Op een gegeven moment, mijn moeder had een feestje en vroeg mijn vader of we bij hem mochten blijven 1 nacht. Nou ik stond gewoon om 2 uur 's nachts buiten met 2 kindjes en zelf was ik 11. Dat vergaf/vergeef ik hem nooit meer.

Uiteindelijk mocht hij ons niet meer opzoeken en ook niet in de straat komen. Helaas na 4 jaar kwamen ze weer bij elkaar. Maar na 2 jaar kwamen we erachter dat hij een ander had. Via de chat. We mochten geen telefoontjes meer aannemen want wij woonden daar zogenaamd niet. Na een paar weken was mijn ma het zat (als hij ging werken stond de telefoon naar zijn mob doorgeschakeld). Mijn ma zette dat uit en toen werd er gebeld. Me ma nam op en legde haar alles uit. Toen me pa uit zijn werk kwam begon me ma tegen hem te praten over die vrouw.

Hij had schulden door de telefoon waar ik altijd de schuld voor kreeg. Maar nu wisten we de waarheid. Hij ging tekeer tegen ons. Ik sleurde mijn zusje en broertje de zolder op. Hij deed alle deuren op slot en wou het gas aan zetten. Hij heeft t gelukkig niet te ver aangedraaid en me ma wist t uit te zetten. Toen stonden we weer op straat. En niemand die ons hielp (woningstichting of politie)

Sinds die dag wou ik hem nooit meer zien. Hij mocht ook niet meer komen. Maar al gauw na een jaartje, zag mijn broertje dat zijn vriendjes een moeder en een vader had. En ook hij wou dat. En hij begon te zeuren dat hij zijn vader wou zien. Toen hij 6 of 7 jaar was liet ik hem naar zijn vader gaan. 2 keer was leuk, maar dan zien ze de ware aard en nu hoeven we hem geen van 3en meer te zien. Ik was mijn moeder dankbaar dat ik hem niet meer hoefde te zien. Als een ouder al begint met raar doen, echt waar, wees dan op tijd, en ze zullen je later echt dankbaar zijn. Leg het ze later uit en als hij dan nog steeds zijn echte vader wil zien laat hem dan gaan. Ik heb mijn vader al jaren niet gezien of gehoord. En daar ben ik echt gelukkig mee.

Mensen, ouders: kinderen weten en begrijpen veel meer dan je denkt. En kunnen erg afstandelijk gaan doen of erg koppig of erg op zich zelf worden. Maak ook nooit ruzie met elkaar waar kinderen bij zijn)

Nance

31.56. Omgangsregeling

Mijn ex wilde geen bezoekregeling met de kinderen tijdens de scheiding. Deze is WEL op papier gekomen. Standaard, om de veertien dagen en de helft van alle vakanties. In de praktijk is dit nooit uitgevoerd. Mijn ex is hertrouwd en was draagkrachtig om iemand uit het buitenland te onderhouden, maar alimentatie kon hij NIET betalen. Ook is het zo dat hij beweert, dat de drie kinderen een te grote belasting voor zijn nieuwe vrouw zijn.

De kinderen vinden het oke om naar hun vader en diens vrouw te gaan. Hier moet ik aan toevoegen, dat de oudste van 11 jaar autistisch is, en het dus best weleens zwaar kan zijn.

Wat ik me nu afvraag is het volgende:
-Kan ik mijn ex verplichten zich aan de bezoekregeling te houden? En zo ja HOE?
-Hoe kan het dat iemand niet draagkrachtig is voor alimentatie, maar in hetzelfde jaar wel draagrachtig bevonden wordt om een vrouw uit Thailand naar NL te halen?

P.S. Tegen moeders zou ik willen zeggen: Het kan niet zo zijn, dat zoveel mannen na een scheiding plotsklaps incapabel zijn om omgang met jullie kinderen te hebben. Tijdens de relatie stapte je ook niet naar de rechter dat hij het niet goed deed. Dat kwam pas na de scheiding. Daarmee maak je mensenlevens kapot, en het maakt je erg onmenselijk. ((Enkele uitzonderingen daargelaten uiteraard))

Een pluim voor al die vechtende vaders!

Sibje

31.57. Achterstallige kinderalimitatie

Hallo allemaal,

Het volgende wil ik eventjes kwijt nadat ik hier heb gekeken. Ten alle eerste: geduld loont. Ik krijg van mijn EX een aantal jaren 9 a 10 jaar nog achterstallige alimitatie voor de kids.

Hij weigerde te betalen, ben daarmee naar een advocaat geweest en een rechtszaak begonnen. Al de rechtszaken heb ik gewonnen, zelfs bij de hoogste rechter.

Nu is de deurwaarder ermee bezig. Het duurt lang, maar ik heb geduld want hierdoor betaalt hij wel zijn maandelijkse alimitatie voor de kinderen op tijd, na veel omwegen. Nu de achterstallige nog.

Heb al tegen de deurwaarder gezegd dat ik niet meer accoord ga met een maandelijkse regeling omdat hij zat tijd heeft gehad. Mijn geduld is nu op, na al die tijd. En desnoods laat ik opnieuw loonbeslag, en op al zijn bankrekeningen en huis beslag leggen .

Dit heeft hij mede aan zich zelf te danken, en wegens de uitingen en beledigingen naar mij en de kinderen toe. Zorg daarom dat je ten alle tijde zoveel mogelijk op zwart en wit hebt, want dan sta je sterk. Tenslotte doen wij het voor de rechten van de kids. Ook mijn huidige man betaalt voor zijn kind, zoals het ook hoort.

Groetjes Conny

31.58. Scheiding en nu de kinderen!!

Hallo,

Ik heb een oproepje geplaatst om eens te horen hoe de bezoekregeling geregeld wordt bij gescheiden ouders. Ik wil, wanneer er problemen zijn met het halen en brengen van de kinderen hierin een mediair zijn. Zodat uw kinderen niet alleen op de trein of hoe dan ook naar hun papa of mama moeten. Ik vraag hiervoor een vergoeding en wil beginnen in de buurt van Breda om te kijken of er behoefte aan is.

Vanuit mijn jeugd die ik heb doorgebracht in kindertehuizen en een pleeggezin (waarin ik van Roosendaal NB naar Amsterdam moest reizen om mijn familie te zien.) heb ik veel gezien van verdriet en pijn bij kinderen en ouders. Ik zie en lees nog dagelijks de ellende die kinderen meemaken. Vooral voor de kinderen vind ik het belangrijk dat er iemand is die hoe klein ze ook zijn naar de andere ouder kunnen, die mogelijkheid wil ik scheppen.

Ik ben vader van 3 kinderen, 21, 18 en 10 jaar oud. 1-ouder gezin (mijn vrouw is 7 jaar geleden overleden).

Groeten van

31.59. Halen en brengen

reactie op 25/12 hulpeloze moeder

Bij de alimentatieberekening wordt er rekening mee gehouden welke ouder de kinderen haalt en brengt ivm de hoogte van de alimentatie.

Iris

31.60. Alimentatie aan ex

Ik betaal mijn ex iedere maand netjes. Een half jaar geleden ontdekt dat zij niet zo netjes is. Zij woont samen. Dit heeft zij mij niet gemeld. Ik heb een half jaar recherchewerkzaamheden verricht. Zij verblijft elke dag op het samenwoningsadres, maar is daar natuurlijk niet ingeschreven. Haar partner weet van niets! Zij weet van niets!

Maar mijn aangetekend stuk op haar naam hebben ze toch mooi aangepakt en geopend. Hij belde direkt. Maar, hoe weet hij wie ik ben als ze niet bij elkaar zijn? Mijn telefoonnummer is nergens geregistreerd. Alleen de kinderen weten dit nummer.

Ik heb een WW-uitkering van 1150 pm en moet 470 pm betalen alleen omdat mijn vrouw ook een baan heeft. Anderhalf jaar geleden heb ik dit via de rechtbank kunnen laten verlagen van 740 tot 470. Maar ik vind dit nu niet eerlijk meer omdat zij in dezelfde situatie verkeert. Zij heeft ook een partner met inkomen.

Heeft iemand ervaring in situaties van fraude met alimentatie. Graag hoor ik meer hierover.

Groetjes

31.61. Alimentatie verhoging

hoi hoi

Mijn man heeft 3 kinderen in een vorige huwelijk, helaas ziet hij zijn kinderen niet meer. Hij draagt per maand 500 euro voor zijn kinderen bij. Nu wil zijn ex vrouw de alimentatie verhogen naar 1200 euro per maand. Dus wij moeten weer op komen draven bij de rechtbank. Maar wij kunnen dat helemaal niet betalen. Wij houden dan zelf 800 euro over om van te leven. Is dit niet een beetje absurd? Mijn vraag is de volgende of bij verhoging van de kinderalimentatie ook het overwerk wordt meegenomen als netto inkomen. Heel vervelend allemaal want je nachtrust wordt danig aangetast. Hoe moet je alles rondbreien...

groetjes Esther

31.62. Waanzin

Ik vraag me af waarom mensen soms zo vreemd reageren, het is toch logisch als je met iemand kinderen hebt dat je daar ook voor zorgt. Wat je met je ex hebt maakt niet uit het zijn ook jou kinderen.

Sandra

31.63. lbio

Helaas heb ik mijn advocaat moeten inschakelen om ook de alimentatie voor de kinderen te kunnen krijgen. Het is dat ik zelf op internet het LBIO ben tegengekomen, ik vind het vreemd om op zo'n manier erachter te komen. Maar goed, het is zaak om wel het geld binnen te krijgen. En ben er nog mee bezig.

Mijn ex is een gierigaard. Hij wist het zelfs te klaren bij zijn advocaat om maar 13 euro per kind te vragen. Ik heb er drie, een van 6 en een tweeling van 3,5 jaar. Ik heb gejankt en hem gezegd zijn ze maar zo weinig waard voor je? Uiteindelijk wel kunnen opkrikken naar 50 euro per kind, maar da's nog belachelijk weinig. Ik haat hem.

En al die exen die niet hun alimentatie betalen? Ze laten alleen maar zichzelf kennen, ze dragen niet hun verantwoordelijkheid, over de rug van de kinderen heen. Schaam je. Ik wil niet iedereen over een kam scheren, maar de zorg van de doorsnee moeder is toch wel 24 uur waakzaam zijn, zorg voor de kinderen en zorg voor het algemeen welzijn. En heel vaak is het die vanzelfsprekendheid.

Laat al die ex-mannen maar eens 9 maanden zwanger zijn voor ze zich echt bewust worden wat het inhoudt om liefde voor je kinderen te voelen, eens kijken of je dan het lef hebt om je kind aan zijn lot over te laten.

Eveline

31.64. Alimentatie aan ex

Beste vader,

Opnieuw laten berekenen is het zeker waard, je hebt nu ook zelf een gezin, je hebt een nieuwe partner (ook met 3 kinderen!) en jouw ex heeft ook een nieuwe relatie dus die hoort ook zijn bijdrage te leveren. Gewoon naar de advocaat gaan en opnieuw laten berekenen. Ik weet zeker dat het de moeite waard is, kom nou toch, je wordt gewoon misbruikt!

31.65. Irritaties omtrent ex en alimentatie

Ik ben het er absoluut mee eens dat een vader voor zijn kinderen moet betalen, dat is zijn plicht! Maar de moeder heeft ook haar plichten en die worden nog veel te vaak niet nagekomen. Moeders die kinderen bij hun vader weghouden of moeders die over lijken gaan om een vader helemaal kapot te maken of kaal te plukken. Ze drukken die vaders met de rug tegen de muur en willen alleen maar wraak nemen. De mooiste voorstellen worden afgewezen, maar ze willen maar meer en meer en meer. Als vrouw zijnde heb je ook respect voor jezelf te behouden en helaas wanneer een relatie voorbij is dan zul je als vrouw zijnde de schouders eronder moeten zetten en ook een bijdrage moeten leveren.

Gefrustreerde vrouwen (die zich niet kunnen neerleggen bij het feit dat hun ex niet meer van haar houdt) kunnen gemene monsters zijn. Moet een man zich dan maar kapot laten maken en alles pikken? Nogmaals een fatsoenlijke alimentatie absoluut en als de vrouw zich dan ook in het belang van haar kinderen aan haar verplichtingen houdt en de kinderen met regelmaat naar de vader laat gaan dan zou er veel minder aan de hand zijn hier in Nederland.

31.66. Werkt het LBIO ook andersom?

Gescheiden sinds feb 99 en sindsdien de kids (geb 1984 en 1986) niet meer gezien. Wel per kind E 310,-- p.m. betaald tot ze 21 zijn. Hoor nooit iets, tot het om geld gaat. Alimentatie te laat (in hun ogen) levert een grote bek op over de telefoon of voicemail. Krijg nu een aanslag van de fiscus over 2003, omdat de oudste (dochter) over geheel 2003 voldoende eigen inkomen zou hebben gehad. Het gaat om maar liefst E 2.200,--. Geld voor een advocaat voor wijziging beschikking heb ik niet, bovendien is het twk, omdat zij in 2005 21 werd. Feitelijk heeft zij dus onterecht ali ontvangen.

Kan het LBIO nu voor mij de onterechte ali terug halen, of zorgen dat zij die aanslag betaalt? Zo nee, ben je als gescheiden vader kennelijk plukbaar wild.

Jur

31.67. Is die wraak wel zo zoet?

Jammer Jannie, dat je denkt dat je kinderen er zelf voor gekozen heben hun vader af te wijzen. Jij wast je handen in onschuld, want de kinderen mogen altijd naar hem toe. Tja, maar toch heb je liever van niet denk ik.

De naamsverandering heb jij toch zelf aangevraagd? De vervulling van je heimelijke wens, de echte vader is vervangen door je nieuwe man. Daarom ben je ook zo blij. Je noemt dit terecht wraak. Je wraak gaat dus over de rug van de kinderen.

Je kinderen hebben recht op de liefde van hun vader en op het beleven van hun bloedband met hem.

Noor

31.68. Vaders die wel betalen en toch nog achtervolgd worden?

Ik ben getrouwd met een gescheiden man, die al ruim 10 jaar keurig alimentatie betaalt aan vrouw en kinderen. De alimentatie voor de vrouw wordt echter steeds meer een probleem met oplopende kosten voor ons gezin en twee studerende kinderen. Hiervoor heeft hij via de rechter vermindering aangevraagd en dat werd toegekend en via hoger beroep weer terug gedraaid.

In de periode dat de eerste uitspraak stond is mijn man die vermindering gaan betalen en is er dus door de uitspraak van de hoge raad een achterstand in betaling ontstaan. Die achterstand wilde de ex geen betalingsregeling voor treffen, nee madame wilde alles in een keer ontvangen of met 10%!!

Uiteindelijk heeft zij dus het LBIO in werking gesteld en als resultaat daarvan is onze bankrekening geblokkkeerd en kunnen we onze eigen rekeningen en huur niet eens meer betalen. Wij wonen in Amerika en hier kan je dus geen lening aangaan of een andere bankrekening openen als er beslag is gelegd.

Daarnaast heeft mijn man alle bankafschriften vanaf 2002 tot heden aan het LBIO gefaxt om te laten zien dat hij altijd betaald heeft ware het echter over een periode wat minder. De ex beweert dat er ook een achterstand is aan kinderalimentatie (uit principe wil mijn man dat dat eerst kwijtgescholden wordt omdat hij voor de kinderen ALTIJD betaald heeft).

In de afgelopen 2 jaar heeft ze iedere maand op tijd de alimentatie ontvangen en nu zitten wij hier in Amerika zonder geld! Ik vind het een schande! Zij mag alles beweren en het is haar woord tegen dat van mijn man en aangezien het LBIO voor haar werkt geloven ze haar eerder...? Ze beweert zelfs dat de verzonden bankafschriften vals zijn... nu vraag ik je.

Heeft iemand enig idee hoe we het LBIO aan het verstand kunnen brengen dat eea snel opgelost moet worden om deze ellende op te lossen? Ze zijn nu met de ex aan het overleggen... zij probeert deze ellende zo lang mogelijk te rekken, want daar geniet ze gewoon van.

Het enige waar het om gaat is om mijn man kapot te maken. Bij zijn werkgever komt natuurlijk van alles binnen over dat hij een wanbetaler is, bij de bank is beslag gelegd en nu kunnen we ook de huur niet meer betalen. Hij wordt overal zwart gemaakt door haar.

31.69. Nihilstelling alimentaie

Mijn ex man heeft vanaf de uitspraak van de rechter (nov. 2003) nooit de kinder- en partneralimentatie betaald. Ja vlak voor de definitieve uitspraak, toen we moesten verschijnen in de rechtbank heeft hij voor de goede orde 3 maanden kinderalimentatie ineens betaald en daarna werd het weer stil.

Inmiddels was hij ontslagen, heeft inmiddels alweer 2 andere banen gehad in dezelfde functie, maar uit zich zelf betalen nee! Een aantal keren heeft het LBIO loonbeslag weten te leggen waarbij ze ook hun eigen deel inhielden. Deurwaarder inschakelen had geen zin daar hij geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft hij heeft in afgelopen jaren ook bij andere grote schulden gemaakt.

Inmiddels heb ik vorige maand een brief van zijn advocaat ontvangen dat hij een verzoek heeft ingediend de kinder-en parnteralimentatie vanaf de uitspraak in 2003 op nihil wil laten stellen door de rechter. Ik werk nog steeds 16 uur en kan ivm de zorg voor beide kinderen en de problemen die de scheiding op hun hebben, nog niet meer gaan werken.

Sinds kort gaat de oudste (14)weer om de 2 weken een weekend naar zijn vader die inmiddels in een leefgemeenschap woont, de jongste (6) ziet mijn ex 1x per 2 weken een uurtje wat ik hoop uit te kunnen breiden in de toekomst. Sinds 1 maart heeft mijn ex weer een goedbetaalde baan.

Ik kan me haast niet voorstellen dat hij onder die nihilstelling van kinder- en partner alimentatie uitkomt! Heeft iemand hier ervaring mee?

Linda

31.70. Geen ondehoudsbijdrage!

Mijn dochter is in december 18 geworden, ze werkt parttime en gaat naar school (1 dag pweek), ze verdient ongeveer 398 euro p mnd. Nu wil haar vader geen alimentatie meer betalen. Ze verdient genoeg volgens hem.

Maar ze gaat over een paar maanden 2 dagen studeren en reist dan naar Arnhem heen en weer vanuit r'dam. Ze kan dus de komende 3 jaar niet meer gaan werken. Ik draai nu met mijn man alleen voor de kosten op (niet vd studie, betaalt haar baas). We hebben ook geen kinderbijslag meer. Ze moet haar rijbewijs nog halen, belangrijk voor de baan die ze krijgt zodra ze is afgestudeerd. We zitten echt in de problemen, en haar vader heeft nu ook nog een advocaat genomen om er vanaf te komen! Hij onderhoudt wel een stiefzoon die 21 is en niet werkt en geen school heeft maar wel zekgeld krijgt. Dit stuit mijn dochter erg tegen de borst, kan dit zomaar?

een verdrietige moeder

31.71. Reactie op "geen onderhoudsbijdrage"

Nee, dit kan niet zomaar. Als uw ex de alimentatie meent te moeten stoppen voordat het kind 21 is, zal hij dit via een rechtzaak moeten doen. Ook als zij nu een baan heeft! Daarbij zal HIJ moeten aantonen dat uw dochter in staat is volledig in haar eigen onderhoud te kunnen voorzien. Zodra uw dochter echter 21 is wordt dat een andere zaak. Een studie is dan geen enkele reden meer om een vader/moeder te dwingen tot het betalen van alimentatie. De rechtbank oordeelt dat indien een kind/jong volwassene kan studeren hij of zij ook kan werken en in haar of zijn eigen onderhoud kan voorzien. Uw dochter doet er verstandig aan de inschrijving van haar nieuwe school mee naar een rechtbank te nemen zodat ze kan aantonen dat ze niet in staat is in haar eigen onderhoud te voorzien.

Mariek L.

31.72. Te laat betalen

De ex van mijn vrouw betaalt weliswaar alimentatie, maar altijd te laat. Wat zouden wij het beste kunnen doen?

Dave

31.73. Te laat betalen

Het klinkt misschien een beetje raar, maar als hij gewoon de alimentatie betaalt is er toch nix aan de hand? Hij houdt zich daarmee wel aan de afspraak om te betalen.

Is het wel eens in uw opgekomen dat hij misschien financiele problemen oid zou kunnen hebben? Wel dingen om rekening mee te houden vind ik (ook al is het een ex en zal het u verder waarschijnlijk weinig interesseren....)

Betreft het trouwens kinderalimentatie? Zo ja, vind ik het gemeen om de vader nog een rotschop na te geven en stappen te ondernemen als hij wel gewoon betaalt.

Maar goed, om antwoord te geven op uw vraag, u zou naar het LBIO kunnen stappen ivm kinderalimentatie, wbt partneralimentatie weet ik het niet.

gr. Sammie

31.74. Te laat betalen

Dag Dave,

Ik vond het ook een beetje naar van je dat je schrijft dat de ex van je vriendin/vrouw wel betaalt maar te laat. Wees inderdaad blij dat hij betaalt, dit toont toch wel dat hij zijn verplichtingen nakomt. Als je nu gaat zeuren dan kan ik het me best voorstellen dat je problemen met hem krijgt, en terecht!

Succes Mara

31.75. Te laat betalen

Ik vind de reactie van Mara en Sammie wel een beetje kortzichtig. Wat denk je van je onkosten zoals je vaste lasten, en alle andere betalingen die je maandelijks moet doen en die vaak rond de 1e vd maand van je rekening worden afgeschreven! Ik kan mij die irritatie wel voorstellen en begrijpen. En wat is er mis mee om op tijd te betalen, een alimentatie is net zo goed een verplicht betalen dan je hypotheek of je huur. En als je daarvan afhankelijk/gedeeltelijk misschien bent is dat vreselijk lastig. Het zou ook veel makkelijker en fijner zijn als men over dit soort dingen gewoon respectvol met elkaar om zou kunnen gaan, het gaat tenslotte wel over de gezamelijke kinderen die we allemaal hebben.!

Groetjes Liesje

31.76. Ook te laat, of niet ?

Hoi,

Ik zie hier iedereen praten over een of andere organisatie waar je achterstal kan innen. Sorry ik woon in Belgenland, dus hier heet dat anders.

Wat te laat betalen betreft, ook zoiets, mijn ex betaalt ofwel te laat ofwel helemaal niet. (hangt er vanaf hoe snel je de deurwaarder stuurt) Erg irritant, hij moet voor de 5de van iedere maand gestort hebben, is intussen weer de 10de, ik heb enkel kinderali gevraagd en gekregen 150€ per maand per kind, (2 kids), lijkt misschien veel, maar hij verdient meer dan genoeg (ook veel zwart geld, dat kan ik moeilijk aantonen natuurlijk)

Heeft 3 jaar vertikt om te betalen, ik ben ook naar de rechter gestapt, na een "kort" geding van een jaar, uitspraak gehad en hij moet betalen, met terugwerkende kracht tot aan de datum van onze feitelijke scheiding. (36 * 300 = 10080 € achterstal). Verder natuurlijk vanaf nu iedere maand.

1 probleem, ex heeft een hoger beroep aangespannen, (dan zit je hier in belgenland gebeiteld voor een jaar of 8, met geluk tenminste). Ondertussen heeft hij braaf 10 keer de maandaflossing gedaan, ik was al bereid de achterstand te laten liggen indien dit nodig was om de boel rustig te krijgen.

Krijg ik een aanslag voor de personenbelasting van meneer, ja mevr hij betaalt niet, wil u aub zo vriendelijk zijn om 1900€ op tafel te leggen? Nee belastingdienst, dat kan ik niet, ga geld halen bij wie het je verschuldigd is, mijn belasting is betaald (ook zo'n belgenmop, tot 3 jaar na je wettelijke scheiding kan men bij jou belastinggelden komen innen indien nodig). Belasting zover gekregen dat zij eerst bij hem loonbeslag leggen vooraleer ze aan mijn geld komen.

Tja, meneer betaalt natuurlijk zijn ali niet meer. (kan wel zijn dat ie niets meer heeft natuurlijk, maar dat maakt mijn zaak niet)

Ik kan natuurlijk een deurwaarder sturen en aan zijn leefloon zitten en zo de ali krijgen, tja, deurwaarder kost me iedere keer dat hij moet gaan 250€ (voorschieten aub mevr, u kan dat later via gerechterlijke weg terugvorderen van uw ex) .

Hoezo belgenmop, ik kan gewoon geen kant uit en hoop dat hij gewoon er vandaag of morgen het loodje bij legt, dat zou de enige aanvaardbare oplossing zijn.

2de punt, bezoekrecht, om de 14 dagen een weekend en de helft van de vakantie's. Kids gaan gewoon mee, maar komen wel kaalgeschoren terug, moeten ginds lijfstraffen ondergaan. Ja mevr u moet ze meegeven, ga maar klacht indienen, ondertussen heb ik een dossier zo dik als een telefoonboek, maar al deze klachten worden standaard geseponeerd (aja, het belgisch parket heeft een achterstand mevr, zolang hij ze niet zichtbaar afranselt kan u niks doen.)

Mijn besluit is genomen, mijn kids gaan niet meer mee, en als hij voor de deur komt te staan, laat ik hem mij "zichtbaar' afranselen, zijn de nieuwsgierige buren ook nog ergens goed voor, en krijg ik op een of andere manier toch hetgeen waar de kids recht op hebben.

Een veilige en stabiele thuis en geen geldzorgen.

Sorry voor de anonimiteit, maar hij stalkt me en ik kan het me niet veroorloven dat hij me zou herkennen.

31.77. Geen alimentatie

Hallo allemaal.

Ook dit klinkt mij erg bekend in de oren helaas. Ik ben sinds 2002 gescheiden en heb alleen maar problemen gehad met de alimentatie van mijn ex voor onze zoon. In het begin viel het nog wel mee, en betaalde hij nog wel eens wat. Maar sinds ik in 2003 een nieuwe relatie kreeg betaalt hij niets meer.

Ik heb het LBIO erachteraan gezet om toch dat geld te krijgen dat voor mijn zoon bestemd is. Het maakte mijn ex alleen maar woester, want hij had nooit verwacht dat ik er daadwerkelijk een instantie voor zou inschakelen. Ook mijn ex is zelfstandig ondernemer en heeft diverse zaken zoals woonadres op papier weten te omzeilen. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren, maar ik zal mijn gelijk krijgen. Niet alleen de lusten voor mijn ex maar ook de lasten. Ik blijf vechten voor mijn kind en waar hij recht op heeft.

Jet

31.78. Geen alimentatie

Mijn dochter is ook verwikkeld in zo een situatie. Echter de deurwaarder die via haar advocaat is ingeschakeld, gaat na ruim 3 weken al over op beslaglegging. Via LBIO gaat ze voor de komende periode van 6 maanden de alimentatie laten verzorgen. De meeste kosten zijn voor de betaler, tenminste via de deurwaarder. Via LBIO is het geheel voor de betaler.

Corina

31.79. Alimentatie aan ex

Te belachelijk voor woorden dat je nog alimentatie voor je ex moet betalen. Als de kinderen nou erg klein waren maar ze werkt al 32 uur. Mijn dochter moet van de rechter een schamele 158,00 van haar ex-vriendje krijgen en voor haar zelf moet ze zelf ophoesten. Haar kindje is pas 1 jaar.Een bijstandsuitkering vindt ze te ver gaan, dus werkt ze zelf 32 uur en de kleine kan bij oma of op de creche. Trouwens alimentatie voor de kleine krijgt ze ook niet.

Als je in staat bent zelf te kunnen werken en je kinderen zijn groot genoeg, in ieder geval moeten ze naar school gaan, dan kan je best zelf wat werken. Je hoeft je ex niet uit te kleden of het nou een vrouw of een man is.

Corina

31.80. LBIO

LBIO werkt fantastisch, ze hebben wel een wachttijd van 3 weken, maar als je zorgt dat ze alle info op tijd krijgen (even bellen hierover wat ze nodig van je hebben). Dan gaan ze voortvarend aan de slag. Mij hebben ze super geholpen en mijn ex zag groen.

Groetjes Caroline

31.81. Rechtzaak tegen eigen kind!

Mijn dochter is 18 jaar, en sindsdien wil mijn ex niet meer voor haar betalen! Hij maakt er nu een rechtzaak van, tegen zijn eigen kind! Ik vind dit vreselijk voor haar, maar helaas hebben we het geld hard nodig! Ze wil hem niet meer zien, ze werkt wel, maar dat dekt haar kosten niet eens. Ze houdt amper wat over. Ze betaalt haar eigen rekeningen, dat moet wel. Ze verdient tussen de 300 en 398 euro per maand, en studeert nog 3 jaar.

Haar stiefbroer werkt niet, en is 21 jaar en krijgt nog zakgeld toe. Hij studeerd ook niet eens! Dit doet haar veel pijn! We zijn nu bang dat we de rechtzaak verliezen, het LBIO werkt erg traag en als het nog even duurt is de rechtzaak al en hoeft hij misschien lekker niks te betalen! Hij verdient zat geld, heeft zelf pas een duurder huis gekocht! Zullen we dit winnen? Mijn man en ik werken ook, maar dit drukt de kosten niet, nu we ook al geen kinderbijslag meer krijgen van haar! Het is wel oneerlijk zo. Ben benieuwd of er nog rechtvaardigheid is!

een bezorgde moeder.

31.82. Reactie op rechtzaak tegen eigen kind

Beste bezorgde moeder,

Allereerst ben ik benieuwd waarom uw dochter haar eigen vader niet wil zien en geen contact heeft? Ik kan me namelijk best wel voorstellen dat de vader moeite heeft om te betalen voor een dochter die hij nooit ziet of contact heeft. Maar goed, ik weet het hele verhaal niet dus dat is moeilijk te zeggen. Als uw dochter niets meer met haar vader te maken wil hebben dan snap ik niet dat ze wel geld van hem wil hebben, daar zou ze zich dan ook te goed voor moeten voelen.

Met een beetje hulp van u (en uw man) en een baantje zou ze het toch moeten redden en zo ook haar trots kunnen bewaren? Ik denk net dat naar de rechter gaan iets oplevert, ik denk dat ook de rechter zich af zal vragen waarom er geen contact is tussen kind en vader. Alimentatie is absoluut geen kijkgeld, maar als ze 18 jaar oud zijn en alleen de lusten willen (geld dus) en geen lasten klopt er ook iets niet toch?

Anoniem

31.83. Reactie op "rechtszaak tegen eigen kind"

Als de vader meent dat hij niet meer wil betalen is de enige mogelijkkheid voor hem om dat te doen middels een rechterlijke beslissing. Punt is dat jullie dochter 18 is en studeert. De ouders zijn tot het 21ste levensjaar van een kind verplicht in de kosten van het levensonderhoud en de studie te voorzien. Tenzij het kind zelf in het onderhoud kan voorzien omdat het een behoorlijke baan heeft. Dat moet dan wel aangetoond worden!

Als een kind niet studeert maar wel een baan heeft, wordt er gekeken wat het kind verdient. Mocht het beneden een bepaalde grens verdienen, dan worden de ouders verplicht een bijdrage te leveren tot het op het door de rechtbank vastgetselde niveau zit.

In jullie situatie zal er in eerste plaats gekeken worden waarom de vader de alimentatie meent te kunnen stoppen. Is hij buiten zijn schuld om werkloos geworden of dusdanig ziek dat hij een kleine uitkering ontvangt? Zo dat niet het geval is zal er gekeken worden naar de kosten die het meisje moet maken en wordt er een berekening gemaakt waarbij zijn eigen dochter voor zijn stiefzoon zal gaan. Ik kan me niet voorstellen dat de rechtbank zal beslissen dat dit kind geen alimentatie meer krijgt. Van 400 euro per maand kan zij zichzelf niet bedruipen dus zal er bijgedragen moeten worden. Maak je niet te druk en wacht rustig af.

Gr.Marieke L.

31.84. Reactie op anonieme reactie "rechtzaak regen eigen kind"

Hallo,

Ik ben het niet eens met datgene wat je stelt. Alimentatie is inderdaad geen "kijkgeld"en het is dan ook van geen enkel relevantie of een kind wel of geen contact heeft met de vader. Wel is het zo dat die vader mede verantwoordelijk is voor het verwekken van dit kind èn dus verantwoordelik is voor de verzorging en opvoeding, waaronder ok de studie valt. Het feit dat het kind wil dat de vader zijn plicht nakomt heeft niets te maken met het hebben van geen trots, maar alles met het opkomen voor het eigen recht. Wat ik begrijp is dat de dochter bij haar moeder en haar man woont. Deze dragen in zo'n geval al flink bij door de kosten van wonen, eten drinken enz. Daarnaast heb je geen flauw idee wat de inkomsten van deze mensen zijn.

Gr. Marieke L.

31.85. Reactie op Marieke L

Beste Marieke,

Ik ben het met je eens dat de vader een kind op de wereld heeft gezet en daar zijn financiele verplichtingen voor heeft. Maar denk je dat deze relatie er beter op wordt als de rechter er aan te pas moet komen?

Hij heeft schijnbaar altijd alimentatie betaald voor zijn dochter, toch is hij ermee gestopt. Daar is een reden voor, ik vind dat ook die kant van het verhaal belicht dient te worden. Hij dient (niet alleen op financieel vlak!) voor zijn kind te zorgen, maar als er geen geen relatie is kan ik me nogmaals voorstellen dat ook hier naar gekeken dient te worden.

Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar ik kan me nogmaals voorstellen dat de vader er moeite mee heeft om te betalen voor een dochter die hij nooit ziet. Ook daar dient aan gewerkt te worden, zodat de vader ook het idee heeft dat hij een dochter heeft. Wederom wordt alleen de financiele kant van het verhaal bekeken. Is het niet ook heel belangrijk dat de relatie wordt hersteld? Voor het meisje in kwestie lijkt het mij heel erg emotioneel als ze straks bij de rechter staat (tegenover haar eigen vader!!). Dit blijft haar de rest van haar leven bij.

Kunnen mensen dan niet gewoon als volwassenen een normaal gesprek met elkaar aangaan en een oplossing zoeken? Ik ken inderdaad niet het hele verhaal, maar de vader is ook niet gehoord. Ik vind het goed dat je de financiele (juridische) kant beschrijft Marieke, toch dien je ook de gevolgen van het niet vertellen van de emotionele kant aan de kaak te stellen. Als je elke maand voor een kind moet betalen die je niet ziet, kan ik me best voorstellen dat je daar moeite mee hebt. het werkt van 2 kanten.

Wellicht kan de dochter een fatsoenlijk gesprek aangaan met haar vader en de relatie herstellen zodat de vader nog 3 jaar mee wil helpen (betalen) in de kosten. Ik vind niet dat het bevordelijk is om naar de rechter te stappen, dit verpest alles!

Anoniem

31.86. Hij heeft maar te betalen

Vaders zijn wettelijk verplicht om te betalen voor hun kind. Ook al ziet hij ze niet. Het is niet vóór wat hoort wat. Maar ik weet niet bij welke leeftijd het ophoudt. Als het kind de kosten van school niet kan betalen en jullie ook niet, dan zal de vader mee moeten betalen

31.87. Dan een ander bedrijf inschakelen

Het LBIO haalt alleen geld terug van een half jaar meer niet. Het is dus beter dat u een ander bedrijf inschakelt. In de Gouden Gids kunt de dichtsbijzijnde vinden. Het loont echt wel om dat te doen. Echter zijn er wel kosten aangebonden maar bij mij waren ze vrijschappelijk omdat het om alimentatie betrof.

31.88. Reactie op: hij heeft maar te betalen

Ja joh, gewoon een bedrijf inschakelen, LBIO wat dan ook! Gewoon praten met elkaar daar wordt niet over nagedacht. Zullen jullie dat niet eerst proberen? Kun je een kind dwingen om naar zijn vader te gaan? Het is namelijk ook het recht van een vader om zijn kind te zien. Je kunt iemand niet dwingen, en op de manier zoals LBIO / advocaat weet ik bijna zeker dat er meer verpest wordt dan dat er recht gedaan wordt.

Nogmaals eerst een goed gesprek met zowel de vader en de dochter van 18 jaar met elkaar. Uitleggen hoe het zit en proberen nader tot elkaar te komen en de noodzaak van het betalen aangeven. Wil hij dan nog niet/ of zij? Tja dan kun je zoiets altijd nog doen, maar denk dat je er weinig mee op schiet. Ook een vader kun je niet dwingen, net zoals e het kind niet kunt dwingen. De vader heeft in bovenstaande kwestie het betalen stopgezet (na 18 jaar), wat is de reden? Kijk daar eens naar ipv meteen het LBIO in te schakelen

Anoniem

31.89. Rechtzaak tegen eigen kind en emotionele band

Hallo Anoniem,

Het is in de eerste plaats de vader die een rechtzaak wil starten, niet het kind en ook niet mijn advies. Het is niet aan mij om op dit punt de emotionele kant te belichten, de vader dient gewoon te betalen tenzij de rechter stelt dat dit niet langer nodig is. Hoe vervelend het voor een ouder ook is dat hij/zij zijn/haar kind(eren) niet meer ziet, dit is absoluut geen argument om je van je verantwoordelijkheden te distantiëren.

Gr. Marieke L.

31.90. Rechtzaak tegen eigen kind

Allereerst, wij zijn niet naar de rechter gegaan, maar mijn ex! Wij moeten wel, dus, dat is zélfs verplicht. Mijn dochter wil haar vader niet meer zien, omdat ze vindt dat zijn stiefzoon wel wordt onderhouden, die is 22 jaar, geen baan heeft en met school is gestopt, hij heeft zelfs een keer van mijn dochter geld gestolen! Wat haar vader ontkent.

Ze moest daar huishoudelijk werk doen, en oppassen als ze er was, een keer in de twee weken! Zijn vrouw werkt niet! Zij eiste dat! Hij is zélfs niet in het z-huis geweest, toen ze daar lag! Enz enz, dat doet haar pijn. Dat ze onderhoudsbijdrage wil, is geen luxe, maar bittere noodzaak (hij heeft geld zat) verder ga ik hier niet op in, als het niet noodzakelijk was zouden wij de eer aan ons zélf houden! Absoluut! Het lijkt wel alsof mensen denken dat wij er beter van willen worden!

een onbegepen moeder!

31.91. Reactie op anoniem!

Jammer dat er wordt gedacht dat er alleen financiele zaken spelen, helaas heeft de vrouw van mijn exman hier een hele grote vinger in de pap! Zij heeft namelijk beslist dat mijn dochter geen onderhoudsbijdrage behoeft! Terwijl mijn dochter op haar halfbroertje past als zij uitgaan terwijl zij het weekend kwam om haar vader te zien! En heel hard studeert, om later een goede baan te krijgen , dat kost geld, daar zouden ze trots op moeten zijn! Toen zij zich ermee ging bemoeien ging de relatie met haar vader stuk, hij heeft dat wel zélf laten gebeuren. Dat kan ik niet snappen! Ik heb ook stiefdochters en doe er alles aan om die relatie juist in stand te houden! Dat kunnen vrouwen vaak heel goed beinvloeden! Ook negatief blijkt wel! Mijn dochter is dus er teleurgesteld in haar vader, dat is toch logisch. En dat ze nu ze door haar eigen vader word gedaagd voor de rechter, omdat hij er niet over kan/mag praten van z'n vrouw is voor haar de druppel. Hoe kan je nou gezellig gaan zitten bij je vader als hij is begonnen met een advocaat en rechtbank! Ze had geen keuze en móest ook een advocaat nemen. Logisch toch dat ze hem dan niet wil zien? Ik kan hier niet in bemiddelen zijn vrouw regelt daar nl álles, en dat word niks als ik met haar een gesprek aanknoop ze haat mij, want ik ben de drijfveer volgens haar! En dit is absoluut de keuze van mijn dochter niet van mij!

Verdrietige moeder imv z'n vrouw,

31.92. Reactie op verdrietige moeder

Beste verdrietige moeder,

Dat is inderdaad heel erg moeilijk. Ik kan me best voorstellen dat jouw dochter niets meer met hem te maken wil hebben. Als ze elke keer een trap krijgt en zijn nieuwe gezin is belangrijker als haar, dan is dat een hele harde levensles en geen onvoorwaardelijke liefde tussen vader en kind.

Ik heb vroeger hetzelfde meegemaakt met mijn vader en tot nu toe heb ik nog steeds niets met die man. Hij heeft mij op bijna alle mogelijke manieren teleurgesteld. Dit doet pijn. Zeker in jullie geval als de stiefzoon wel alles krijgt en zij niets. Dit komt natuurlijk door de nieuwe vrouw (moeder van de stiefzoon).

Op de een of andere manier wil zij dat zij zelf het goed hebben en dat er zo min mogelijk naar jouw (en zijn) dochter gaat. Dat kan natuurlijk niet. Maar inderdaad een slappe zak jouw ex als hij niet voor zijn eigen dochter kan opkomen en haar alles laat bepalen. Dan zal deze rechtzaak ook wel haar idee geweest zijn. Ik denk alleen dat zij (de nieuwe vrouw) jaloers is op jou en je dochter en hier niet mee om kan gaan. Zodoende wil ze niets met jullie te maken hebben en al helemaal niet betalen.

Als hij daar mee akkoord gaat dan is het gewoon een slappe zak met geen ruggegraat. Bij haar is het gewoon een tekortkoming. Ik vind als geen ander dat stiefkinderen door hun stiefmoeder met respect behandeld moeten worden alsof het hun eigen kinderen zouden zijn en daar horen ook de financiele verplichtingen bij. Wat ze nu bij jouw dochter doen vind ik dan ook erg egoistisch. Het is nog maar een paar jaar mee betalen aan school moet hier nu zo moeilijk over worden gedaan.

Ik kan me voorstellen dat jullie jezelf willen verdedigen bij de rechter en ik hoop dat hij moet mee betalen aan de kosten. Als hij echt zoveel geld verdient en stiefzoon krijgt wel alles dan komt het wel goed.

De relatie met haar vader zal helaas niet meer zo snel goed komen vrees ik. Dit voel je de rest van je leven. Een bepaald gemis. Ik begrijp mijn vader nog steeds niet en wil hem ook niet meer zien. En toch doet het heel erg pijn.

Bedankt voor je uitleg verdrietige moeder en heel veel succes. Zo zie je maar weer dat als iets beter wodt uitgelegd het veel duidelijker wordt hoe het precies in elkaar steekt.

Anoniem

31.93. LBIO - wat ze voor je kunnen doen!

N.a.v. de vrag van Yvonne; of ze haar achterstalligge alimentatie sneller kan tegemoet zien als ze het LBIO inschakelt? Ja, Yvonne ik heb zelf ook helaas al 3 jaar met het LBIO te maken, vanwege een koppige ex die niet bij wil dragen aan het onderhoud van zijn eigen kinderen.

Het LBIO kan, als je man in loondienst is, beslag leggen op het salaris. Bij een eigen baas kunnen ze weer beslag leggen op het pand of iets dergelijks. Maar dit is, in elk geval in mijn geval, moeilijker omdat in ene dan alles op een ander z'n naam staat?! In elk geval worden de kosten van het incassoburo of deurwaarder ook doorberekend aan de alimentatie-plichtige!

Succes! Meriam

31.94. Reactie kan lbio helpen als je kids worden weggehouden

Het antwoord is kort maar krachtig: Nee, de betalingsplicht staat los van het omgangsrecht. Ik adviseer een advocaat (rechtsbijstand?) een gepeperde brief naar uw ex te laten sturen.Kinderen hebben het recht met beide ouders een band op te bouwen. Als de ene partij kinderen weghoudt, zijn ze aan alle kanten "fout", de rechter zal dit gedrag zeker afwijzen!

Succes! Meriam

31.95. 700 euro

Hallo ,

Mijn vriend betaalt vrijwillig 700 euro per maand aan alimentatie, voor 1 kind. Dus zijn ex en zoon (10 jr) mogen in zijn koopwoning blijven wonen. Daarnaast koopt hij speelgoed en betaalt ook de internet. Maar hij mag hem altijd zien wanneer hij het ook maar wil. En dat heeft hij over voor zijn zoon. Ik ben er niet helemaal tevreden mee. Omdat zijn exvrouw ook werkt.

Terwijl ik voor alles moet betalen, en mijn vriend geeft me een x bedrag, waar ik zijn spullen ook van moet kopen kleren enz.

Mijn ex betaalt 340 euro voor 2 kinderen van 14/15 jr. En ik ben daar tevreden mee. Vind, hij moet ook rond komen met zijn bedrag. Daarom heb ik ook geen partner alimentatie gevraagd.

Ik heb in de eerst 3 maanden wel gelijk LBIO ingeschakeld, en ze hebben goed werk verricht. Mijn kinderen krijgen netjes hun geld op hun rekening.

Groetjes, Kim

31.96. LBIO

Hoi Yvonne,

Ik heb de afgelopen tijd met het LBIO-bijltje gehakt en ik ben er zeer tevreden over. Het duurde wel lang voordat er uiteindelijk betaald ging worden, maar je wordt goed op de hoogte gehouden en er werken mensen die zich echt voor je inzetten. Nadeel is dat ze alleen helpen als de alimentatie door de rechter is vastgesteld en ze innen alleen de alimentatie-achterstand vanaf 6 maanden voor de aanmelding.

Succes! Marlies

31.97. Declaratie kosten advocaat

Even een reactie op het niet kunnen declareren van je eigen bijdrage voor een advocaat; wanneer het gaat om een onderhoudsbijdrage, kun je dat via de fiscus declareren. Het gaat immers om inkomen. Dus kosten die jij moet maken om je inkomen vast te stellen.

Succes!!!

31.98. Daklozen Uitkering

Mijn ex betaalt helaas geen alimentatie en zegt vaker dat hij kleding of andere nodige spullen voor zijn 2 kinderen zal kopen, en dat doet het jammergenoeg niet. Hij heeft een uitkering voor daklozen en woont in bij zijn nieuwe vriendin die werkt en ook 2 kinderen heeft( niet van mijn ex). Hij wilt het adres ook niet geven waar hij verblijft en neemt de kinderen toch 4 a 5 keer perjaar mee.

Ik weet niet hoe ik dit verder moet aanpakken. Ik ben wel een werkende moeder die de omgang tussen vader en kinderen niet wil belemmeren. Ondanks dat mijn kinderen hem weinig zien en spreken zijn ze altijd blij en enthousiast om met hun vader mee te gaan. Ik zelf heb een zeer slechte relatie ervaring met hem achter de rug van bijna 5 jaar en ben nu 3 jaar uit elkaar met hem.

De kinderen zijn inmiddels bijna 7 en 8 jaar oud en zitten alletwee op een sport. Ik heb meerdere malen met hem geprobeerd te praten maar dan krijg ik als antwoord. Ik zal het jou ook moeilijk maken en je gaat het geld in je eigen zak steken. Je zal zien wat ik met jou ga doen. Ik heb hem nog een kans gegeven omdat hij weer heeft beloofd om winterjassen en kleding en schoenen voor zijn kinden te kopen en heb de afspr. voor alimentatie afgezegd bij de advocaat.

Wie weet hoe ik dit kan aanpakken met hem. Ik kan in ieder geval en wil dit in ieder geval niet oplossen door te zeggen dat hij de kinderen dan niet mag zien. Hij is en blijft de vader en daar wil ik niet tussen komen, ondanks alle ellende.

Een treurige moeder. Donna

31.99. LBIO

hoi met Tamara

Je had t over lbio om deze in te schakelen om de zak aan te pakken.

Nou ik kan je vertellen dat ik ook al een 5200 euro van mijn ex-parner moet krijgen voor mijn kind(alimentatie). Deze betaalt hij niet. Ik heb achterstand van 2003 september en kon pas na een half jaar niet betalen van alimentatie het lbio inschakelen.

Dat deed ik dus ook. Maar tot op heden werken ze zelf ook traag. Er is nu op mijn verzoek, uiteindelijk, een deurwaarder ingeschakeld. Als ik zeg mijn ex heeft bezittingen, dan gaan ze m inlichten zodat hij vroegtijdig spullen van zijn naam afhaalt, zodat er niets valt te halen bij m. Ook werkt mijn ex, maar beslag op zijn loon leggen, welnee ho maar! Ook lbio is soft en traag.

Dus t maakt bijna geen verschil.

Enigste is via juridische weg (advocaat)

31.100. Vraagje

Een vraagje, kan nergens vinden of ik ook mijn alimentatie kan vorderen. En of dit wel zin heeft. Ik werk in een komkommerkas en krijg nou op dit moment net een loon dat boven het bijstandsniveau uitkomt. Maakt mij niets uit om voor mijn geld te moeten werken, maar de rechter heeft besloten dat ik toch nog recht heb op die alimentatie. Omdat ik al 43 ben is het lastig om werk te krijgen en vooral als je 22 jaar huisvrouw bent geweest, en je man het niet goed vond dat je ging werken.

Sinds ik gescheiden ben en dit werk doe is er voor mij een hele wereld open gegaan. Mijn kinderen vinden dat ik recht heb op die alimentatie en zien het als een soort van vergoeding voor al die jaren. De kinderen willen zelf niet meer naar hun vader toe en mijn dochter overweegt zelfs een naamsverandering, ze wil graag mijn achternaam.

Wie kan mij advies geven hoe ik toch die alimentatie krijg.Ik woon nu al een jaar met de kinderen alleen en nog geen cent ontvangen. Kan het wel gebruiken.

groeten Christa

31.101. Reaktie halen en brengen kinderen

Even een reaktie op het antwoord van Janneke, mijn ex is zonder overleg naar Drenthe verhuisd. Wat inhoudt dat ik in mijn weekend met mijn dochter een dikke 400 km moet reizigen, in mijn situatie zou ik dus zeggen dat ze ook wel eens gebracht kan worden als ik door omstandigheden met mijn werk haar niet kan halen (5-ploegendienst).

Verder ben ik het er wel mee eens dat een vader er wat voor over moet hebben maar omgekeerd vind ik ook dat een kind heeft namelijk niet om een scheiding gevraagd die word hem of haar opgedrongen.

Verder zie ik mijn kind nu alleen in haar weekend of in de vakanties, en eerst zag ze prakties elke dag want dan kwam ze na schooltijd ook wel eens aanwaaien we woonden namelijk vlak bij elkaar.

31.102. Zelfde bootje

Beste mevrouw,

Ik wou dat ik je een mailtje kon sturen dat ik de oplossing had, echt hoor, ik zit prcies in hetzelfde bootje. Alleen ben ik afkomstig uit Belgie, in 2004 een wijze beslissing genomen, en beslist om van de vader van mn 3 kids te scheiden.

Maar 6 weken later leerde ik John kennen, een Nederlander, en 7 maanden later woonde ik al in Nederland. Mijn ex heeft nog geen cent alimentatie betaald, is ondertussen opgelopen tot 7500 euro! Maar omdat ik hier woon en hij niet hier, heb ik dus een probleem. Hij zit nu ergens ondergedoken, en werkt zwart.

De gerechtsdeurwaarder weet hem niet te vinden, en ondertussen moet ik al zoveel geld van hem. Gelukkig heb ik een goede job en werken we met zn 2tjes, maar het is verdorie ook mijn recht om het geld te krijgen. Moest jij al tips hebben van weet ik veel wie, wil je die dan naar me mailen.

Heel veel moed meis, vele meeleefgroeten,

31.103. Geen recht voor de man!

Ik wil even iets kwijt. Waar is het recht van de vader, vaders hebben helemaal geen recht! Mijn man zijn dochter bleef zomaar weg zonder enige uitleg, van de een op de andere dag. Terwijl mijn man een hele goede band met zijn dochter had!. Contact zoeken kan niet omdat de moeder dat niet wil en met gegil en geschreeuw los je het niet op.

De moeder heeft inmiddels en andere man en is hertrouwd, die zijn dochter nu als haar vader beschouwd. En mjn man laten vallen van de een op de andere dag, alleen uit wraak van de moeder. Mijn man was niet getrouwd met deze vrouw. Mijn man wil wel betalen, dat vindt hij ook zijn plicht. Maar stopgezet toen zijn dochter niet meer kwam. Dat was na anderhalf jaar dat hij haar niet gezien heeft.

Nu heeft hij haar al 2 jaar niet gezien. Evengoed hebben wij het geld opzij gezet voor zijn dochter. Zijn dochter is nu 16, jaren kun je niet terug halen! Mijn man wordt nu ook aangevallen door dat buro Lbio, en niets in deze wereld kan hem helpen. Weet je hoeveel verdriet hij hierover heeft? Nee, dat weten jullie niet! Het gaat alleen maar om geld en wraak van de moeder. Maar over gevoelens van mijn man of welke vader dan ook die dit meemaakt, wordt niet gedacht. Wel de lusten maar niet de lasten.

Groetjes Marjan

31.104. Geen loonbeslag?

Dan kan er ook nog een bankbeslag worden gedaan. Dus, wellicht kom je daar verder mee?

Janna

31.105. Mijn anabool-ex en alimentatie

De eerste maanden na onze scheiding (2002) betaalde mijn ex nog gewoon de kinderalimentatie (€150), en nam hij om het weekend onze zoon mee, hij mocht hem van vrijdag t/m maandag hebben, maar koos voor zaterdag t/m zondag. En zelfs dit begon hij steeds meer bij verstek te laten gaan omdat hij in het weekend zwart bij kon verdienen aan de deur, naast een baan die hij al had. Om de verloren tijd te compenseren kwam hij dan te pas en te onpas zomaar langs om zijn zoon mee te nemen, met als lokkertje een zakje chips of reepje chocola, want een kinderhand is natuurlijk al snel gevuld.

Toen ik op een gegeven moment er schoon genoeg van had, begon het qua omgang nog slechter te gaan dan het al ging, en weigerde hij uiteindelijk ook de alimentatie te betalen, waardoor ik het LBIO heb ingeschakeld. Nog voordat zij loonbeslag konden leggen, had hij ontslag genomen, en van een officiële kale kip kan je niet plukken. Na bijna twee jaar had ik het eigenlijk al opgegeven dat ik ooit nog een cent zou ontvangen.

Maar wat blijkt, het LBIO controleert om de zoveel tijd tot 2 1/2 jaar lang, of hij inmiddels een inkomen heeft, en dat had ie, met als gevolg dat hij de alimentatie met terugwerkende kracht terug moest gaan betalen. Hij was weer eens furieus op mij, en begon weer te dreigen met van alles nog wat. Inmiddels heeft mijn zoon geen contact meer met zijn vader. Dit had ik graag anders gezien, ik heb zelfs een advocaat ingeschakeld om een omgangsregeling te treffen, omdat hij dat maar niet deed. Maar het was geen doen, hij maakte mij in bijzijn van ons kind voor van alles en nog wat uit. Weggegooid geld en tijd was het voor mij. Als hij zijn zoon wil zien, mag hij nu 's een keertje moeite doen zei ik. Maar daar had hij geen geld voor (fulltime job + zwart aan de deur), en op een dag komt hij zelf wel naar mij toe zei hij tegen mijn huidige vriend.

Binnenkort moet ik een nieuw paspoort voor mijn zoon aanvragen, moet hij toestemming voor verlenen, en aangezien hij drie maanden achterloopt met de alimentatie (alweer), wil hij het nu op een akkoordje gooien, je kan wel raden wat dat is, misselijk wordt je er van. Het is jammer, want hij is van nature niet de kwaadste, door al die troep die hij gebruikt om spieren te kweken, heeft ie zoveel kapot gemaakt, maar dat ziet hij helaas niet in.

Susy

31.106. Geen medewerking van lbio

Mijn dochter zit nu ongeveer 6jaar te wachten op alimentatie van haar vader. De lbio kan hem niet vinden, hij woont in Nederland maar gebruikt een valse naam. Dus kunnen ze geen loonbeslagleggen en ik geloof dat het nu verjaard is. Verder heb ik vaak aan de telefoon gehangen om de lbio te bellen, maar word van de kast naar de muur gestuurd, dus ben ik gestopt met bellen.

Ramsaransing

31.107. Alimentatie

Hoi, ik heb destijds zoŽn 5 jaar geleden ook het lbio ingeschakeld en het werkte erg goed. Er zitten wel wat regeltjes aan, je moet veel gegevens van hem hebben en je moet een paar maanden achterstand hebben.

Ik had gelukkig een loonstrookje gekopieerd van hem voordat we gingen scheiden, dus ik had alle gegevens van hem. Ze haalden het gewoon van zijn loon af en ik kreeg het netjes gestort. Ik heb alle achterstand terugbetaald gekregen. Hij betaalt nu na een paar jaar nog steeds netjes op tijd omdat hij weet dat ik het zo weer doe. Dus het helpt wel

suces. gr. Francien

31.108. Terugwerkende kracht indexering betalen

Mijn ex heeft 10 jaar de kinderalimentatie geaccepteerd, door de rechter vastgesteld, nu , eist zij 10 jaar lang met terugwerkende kracht de indexering, wie weet of dit zomaar kan?

Hendrikus

31.109. Misschien wil de vader ook een nieuw leven?

Ik wil beginnen met de mededeling dat ik een vrouw ben. Gescheiden van de vader van mijn kinderen. Ik heb nooit alimentatie geeist omdat ik vind dat iedereen in zijn eigen levensonderhoud moet kunnen voorzien. Mijn ex en ik betalen samen voor de kinderen en alles word gedeeld, wel zo eerlijk.

Zelf heb ik inmiddels al een poosje een nieuwe relatie met wie ik ook samen een kind heb gekregen. Mijn partner had ook al 2 kinderen uit een eerder huwelijk en hij moet een belachelijk bedrag aan kinderalimentatie betalen. Wij zijn uiteindelijk naar de rechter gegaan en we zijn minder gaan betalen. Maar ook al had mijn partner de draagkracht niet om zoveel te betalen voor we de rechtzaak begonnen toch moet hij met terugwerkende kracht de achterstand die is opgelopen terug betalen.

Niemand denkt erover na dat de vaders al gedupeerd worden omdat ze de kinderen een stuk minder zien maar ze worden ook nog eens finacieel uitgekleed. Dus als je een vervelende ex hebt die het onderste uit de kan wil halen kan je als man eigenlijk geen nieuw leven meer opbouwen. Het is goed dat het lbio er is voor de echte wanbetalers maar niet voor de vaders die wel willen betalen maar die het echt niet kunnen.

Bij deze wil ik tegen alle vrouwen zeggen die hun ex financieel dwars willen zitten. Ga werk zoeken en zorg dat je niet zo afhankelijk bent van je ex.

31.110. Help ik weet het niet meer!

Hallo, ik ben een dame van 18jaar, woon samen met mijn vriend en zoontje van 1 jaar.

Ik heb 2 oudere broers en sinds mijn 2jarige leeftijd heb ik altijd bij mijn moeder gewoond. Zij heeft voor ons toen via de rechter vast laten zetten dat ik alimentatie zou krijgen. Mijn vader heeft tot nu toe nog nooit iets betaald. Mijn moeder krijgt via het lbio Gouda elke keer papieren waarop staat wat ze nog van hem tegoed heeft. En ze is mijn hele leven er al achteraan aan het bellen en doen. Ze heeft geen geld voor een advorcaat.

Ik heb nu op me 18jarige leeftijd een brief gehad of ik het wou laten vervallen, of dat ik het uitbetaald wilde krijgen. Ik heb dus voor dat laatste gekozen want ik heb er gewoon recht op! Alleen tot nu toe krijg ik steeds geen bericht.

Hoe kan ik dit na 18jaar bellen en schrijven een keer oplossen? (ik bedoel na 18jaar hebben ze toch wel stappen ondernomen?!) Kan ik naar een advocaat gaan? Krijg ik zo iets vergoed, want ik heb zelf geen inkomen en wil mijn vriend daar niet mee belasten. Ik heb verder ook geen contact meer met mijn vader.

Bedankt, ben echt hopeloos en ben bang dat ik er naar kan fluiten!! Als ik het geld krijg, geef ik mijn moeder er een deel van mee, zij heeft het echt verdiend!!

Annemarie

31.111. Stuur het lbio!

Voor iedereen waarvan de ex de alimentatie niet meer betaalt, na 2 maanden achterstand kun je het LBIO inschakelen. Het kost je niets (je ex betaalt de extra kosten). Het LBIO is niet zoetsappig en gaat er echt achteraan. Het kan een paar weken tot maanden duren, maar ze halen alle achterstanden voor je terug.

Mijn ex had 3 maanden achterstand en ik heb het LBIO ingeschakeld. Zij hebben hem gesommeerd om te betalen. Nadat hij geen gehoor gaf, hebben ze het via een loonbeslag terug gehaald via zijn werkgever. De extra kosten die het hem kostte heeft er voor gezorgd dat hij nog wel 3 keer zal nadenken voordat hij weer eens niet op tijd betaalt. Ik krijg mn alimentatie tegenwoordig keurig op tijd! Succes allemaal!

31.112. Lbio heeft voor mij geen resultaat

Het lbio? Ik vind het inmiddels een lachertje. Mijn zaak loopt al jaren (10jaar) bij het lbio maar zonder enig resultaat. 'Niets te halen' volgens hen, omdat hij nergens ingeschreven staat. Sinds korte tijd blijkt hij wel ergens ingeschreven te staan, nog sterker, hij is zelfs nog niet zolang geleden getrouwd. En wat denk je? De deurwaarder laat zich zomaar wegsturen omdat zijn 'ex' doodleuk vertelde dat hij er nog wel ingeschreven stond, maar daar inmiddels niet meer woonde. Wat willen ze nu? Ik snap er niets meer van.... Wordt er nergens geinformeerd dan hoe of dat de vork in de steel zit? Ik ben het meer dan zat met dat hele lbio.

Sharon

31.113. Of teveel of te weinig

Beste lezer.

Allereerst het feit dat ik zelf gescheiden ben. Doch mijn voornaamste reden om hier te schrijven is dat ik zakelijk te maken heb met de hele problematiek van echtscheidingen en alimentatie, ben ik gaarne bereid andere, uiteraard kosteloos vooruit te helpen. Een en ander puur vanwege het feit, dat er veelal niets van klopt wat er gebeurt en dat het LBIO ook niet heiligmakend is.

Groet.

31.114. Alimentatie, wat dacht je van gewoon werken

Als ik hier al die rampscenario's voorbij ziet komen over niet-betalende ex-en dan moet ik bijna overgeven, al die ex-vrouwen die ineens als een blad aan een boom inhalige vrekken blijken te zijn als ze merken dat er geld te halen is voor de kinderen. Ze hebben dat moeten realiseren voordat ze aan kinderen begonnen, het zijn tenslotte geen "lopende geldzakken"!

Ga gewoon werken en leef je eigen leven en laat dat niet afhankelijk zijn van een alimentatie regeling, het is niet zo dat de alimentatieplichtige zijn/haar betalingen niet zou moeten voldoen maar om er afhankelijk van moeten zijn is eerder een tekortkoming van de alimentatiegerechtigde. Alles kost geld, maar hoe kan het dat al die ex-en die hier klagen over niet ontvangen alimentatie zichzelf wel goed weten te onderhouden met de inmiddels "nieuwe vriend/in" maar als het op de dagelijkse onderhoud aankomt alsmaar bij de ex blijven aankloppen.

En dan het weghouden van de kinderen vanwege het niet betalen van alimentatie is ook zo'n misselijkmakend idee, dus zijn de kinderen "te koop"? Realiseer dat er two to tango zijn waar gescheiden wordt en jezelf moet aanrekenen over het lot van de kinderen. Ik walg van die mensen die kinderen weghouden van hun vader/moeder! Staat voor mij gelijk aan ontvoering. Advies aan diegene die hier mee te maken hebben, hou je rug recht en wees rustig.

Vader van 2 dochters

31.115. Nu eens de andere zijde

Ja ik ben een man, ik ben gescheiden in 1999 en nog voordat de uitspraak van de rechter er was betaalde ik mijn bijna ex al 175 gulden per week uit vrije wil vanaf juni tot en met september. In september werdt de convenant op gemaakt en moest 600 gulden betalen voor mijn kinderen die toen 10 en 7 jaar oud waren.

Ik heb altijd inclusief de index keurig betaald tevens heb ik haar 20.000 gulden extra gegeven uit de opbrengs van ons huis dus ze ging met 120.000 gulden weg. In al die jaren heeft ze me alleen maar op de nek gezeten voor meer GELD EN GELD EN GELD. In de tussentijd had ik minder betalende baantjes maar altijd het alimentatie bedrag trouw betaald. Nu 2007 ben ik in juni werkloos geworden en heb haar gebeld en gezegd: ik stort i.p.v 320 euro eerst 120 euro en wat ik over heb stuur ik dan. Dus heb NOOIT gezegd ik betaal niet en ook wat ik achter zou lopen zou ik betalen als het mij financieel wat beter zou gaan. Nu ben ik 50 en probeer iets voor mijzelf op te starten zodat de toekomst weer wat rooskleuriger er uit gaat zien in financieel opzicht maar door de ww kan ik alles niet meer betalen maar doe mijn best.

En ja dan verwacht je begrip. Nou dat begrip bestaat uit dat ze het LBIO inschakelt en haar geld wil hebben snel heel snel. Nou ik denk dat ik meer verdien dan wat ze me nu aan doet me het mes op de keel zetten want ik heb het niet op het moment. Ik heb mijn kinderen lief en zal alles doen om ze te helpen en toen ik het financieel goed had zijn er computers gekocht vakanties betaald kleding gekocht voor mijn kids. Dus zeg mij wat voor een geldmonster ze is want dit wat ze nu doet heeft niets met het verzorgen van mijn kids te maken maar alles met haar honger naar geld. Ik heb denk ik toch meer respect verdiend dan wat ik nu krijg.

Welnu onthoud mijn woorden: over 2 maanden zal ze inzien dat ze via een gerechtelijke procedure minder, veel minder zal gaan krijgen. En ja ze wil oorlog. Nu dan krijgt ze het! En even voor alle duidelijkheid mijn kinderen zullen er niet onder lijden daar geef ik mijn leven voor,

Groetjes van een liefhebbende vader met een geldhongerige ex

31.116. Crimineel gedrag

En als de ex van de man weggaat vier kinderen bij de vader achterlaat en na een jaar zonder omkijken weer op de stoep staat met haar nieuwe man die een goede baan heeft en zij zelf ook en dan ineens de kinderen weer wil zien met daarbij 1200 euro per maand graag per direct met terug werkende kracht te ontvangen door middel van het LBIO. Wat dan?


31.117. Een vraag

Ik ben in 2000 gescheiden en mijn ex betaalt sinds die tijd gewoon de alimentatie van 250 euro voor 2 kinderen. Maar hij weigert de indexering te betalen omdat hij vond dat hij al genoeg betaalde. Omwille van de kinderen (omdat hij alles via de kinderen probeert uit te spelen) ben ik hier al die jaren niet achteraan gegaan. 6 jaar geleden heeft hij met zijn vriendin een huis gekocht en 4 jaar geleden heeft hij samen met haar een dochter gekregen. Vorig jaar heeft hij zich een duurder huis gekocht. Ik ben inmiddels hertrouwd en heb samen met mijn man nog 2 dochters. Mijn man werkt en ik zorg voor de kinderen. Ik ben ook verhuisd naar België en mijn ex woont nog steeds in Nederland.

Natuurlijk hem ook nu weer gewezen op de indexering gewezen maar hij weigert nog steeds met als antwoord dat hij nu een duurder huis heeft gekocht en dus hogere hypotheeklasten heeft, hij een dochter heeft en dat zijn vriendin minder is gaan werken. Hij zegt dat hij volgens de draagkrachtberekening zelfs minder zou moeten betalen dan wat hij nu betaalt. Het is helemaal niet zo dat ik meer alimentatie wil eisen of alles met terugwerkende kracht wil maar ik wil gewoon dat hij betaalt wat hij wettelijk verplicht is.

Nu staan hier heel wat negatieve verhalen over het lbio en omdat ik in België woon weet ik ook niet welke stappen ik nu moet ondernemen. Is er iemand die mij raad kan geven?

Maria

31.118. Ex-zeikwijven

Ik vind dat er in nederland heel wat gefrustreerde exzeikwijven wonen. Niet allemaal hoor. Ik vind dat de wet veranderd moet worden. Vrouwen die echt alleen zijn die hebben kinderalimentatie nodig. Maar vrouwen die opnieuw samen gaan wonen hebben daar geen recht meer op. Een beetje vent moet maar voor die kinderen zorgen. De lusten maar ook de lasten, daar kiest hij voor.En die lamwijven die maar om alimentatie zeuren kunnen ook eens gaan werken.

Ik ken er een hoop die een nieuwe partner hebben en dan proberen ze ook nog hun expartner leeg te zuigen. En zelf wat bij gaan werken ho maar. Ik krijg ook alimentatie voor mijn kind maar wat mij betreft mogen ze het afschaffen. Punt 1 ga ik zelf wel werken en punt 2 moet mijn vriend maar voor mijn kind zorgen. Ik neem het aan omdat ik en mijn vriend ook weer voor hem zoon alimentatie moeten betalen. Zo krom allemaal.

Sylvia

31.119. Ex-zeikwijven

Als je kinderen op de wereld zet, moet je ervoor zorgen, totdat zij volwassen zijn. En of de moeder van het kind nu een andere partner heeft of niet, daar staat een kind helemaal buiten. De vader blijft altijd de vader. En jammer voor die nieuwe vrouw, die het gevoel heeft dat zij voor een ander zijn kind moet werken. Dan moet zij het maar niet aanleggen met een man met een verleden.

Marie

31.120. Misschien een andere inslag

Sylvia,

Beide ouders (dus biologische vader en moeder) zijn verantwoordelijk voor hun eigen kinderen. Dat wil niet zeggen dat ma of pa met nieuwe vriend(in)/echtgenoot(e) gaat samenwonen, dat dan de plichten ophouden.

Waarom wil iedereen toch alleen de lusten hebben en niet de plichten. Een nieuwe partner moet natuurlijk ook voor je kind(eren) kiezen, maar dat betekent niet dat hij/zij dan ook verantwoordelijk is voor de levensonderhoud van deze kind(eren). Met zo'n instelling kan ik me wel voorstellen dat ex-vrouw hierover niet mee eens zal zijn. De nieuwe partner kan ook aardig zeiken blijkbaar. Iedereen kijkt natuurlijk naar zijn eigen persoon, wat voor hem/haar natuurlijk het beste uitkomt, maar bottom line is toch dat beide ouders verantwoordelijk zijn voor hun eigen kinderen.

Beide waren toch ook bij de verwekking van het kind aanwezig, dus niet zeiken, maar doen wat men behoort te doen!

Reza

31.121. Re ex zeikwijven

Sorry wat krom wat jij zegt. Je vindt het onzin, maar neemt het omdat je huidige vriend voor zijn kind moet betalen. Jij bent pas erg. Er zijn mensen die zijn opnieuw getrouwd zoals ik. Maar ik ben blij met de alimentatie, kinderen zijn al duur zat. En ik gebruik het voor hen, niet zoals jij voor een ander kind,

Tuurlijk zijn er vrouwen die het echt bont maken. Maar jij zegt het wel erg krom. Ik zou zeggen, je hoeft het niet aan te nemen. Dus doe dat niet en laat je vriend wat meer werken!

groetjes Natasja

31.122. Re exzeikwijven

Sylvia,

Ik vind dat je het wel heel erg vanuit jouw straatje bekijkt. Het feit dat ik bijvoorbeeld een nieuwe man heb neemt niet weg dat de biologische vader van de kinderen gewoon zijn alimentatie moet betalen. Mijn nieuwe man zorgt financieel gezien net zo goed voor de kinderen en als je dat eens goed gaat bekijken is dat maandelijks gezien heel wat meer dan de alimentatie die mijn ex voor de kinderen betaalt. Zeker gezien de extra kosten die we hebben met de orthodontist, logopedie en bijlessen die ze nodig hebben (waar mijn ex wettelijk gezien ook de helft van zou moeten bijdragen maar dat vragen wij niet). We willen hem niet 'leegzuigen' zoals jij dat zo mooi zegt maar hij moet gewoon zijn wettelijke verplichting nakomen!

Wij hebben er bewust voor gekozen dat ik thuis blijf om voor de kinderen (in totaal 4) te zorgen. Anders zou ik alleen maar moeten gaan werken voor de buitenschoolse opvang en de opvang van de 2 kleinsten. Waar doe je het dan uiteindelijk allemaal voor. Zodra de kleinste naar school gaat ga ik ook weer aan de slag.

Daarnaast betaalt hij nog niet eens de volledige alimentatie die hij zou moeten betalen (weigert de indexering te betalen) omdat hij liever zijn geld uitgeeft aan dure kleren, een (te) duur huis (hij heeft precies laten uitrekenen hoeveel dat zou moeten kosten zodat hij niet meer voor zijn kinderen hoefde te betalen), iedere 2 jaar een nieuwe auto en minimaal 2 keer per jaar op vakantie (zonder de kinderen want dat vind hij te duur!!!!)

Net zo goed als dat het voor mijn nieuwe partner vanzelfsprekend is dat hij voor de kinderen zorgt vind ik het vanzelfsprekend dat mijn ex gewoon zijn alimentatie moet betalen. Op het moment dat je kinderen krijgt ben je de rest van je leven verantwoordelijk ervoor en dat houdt niet op als je gaat scheiden. Je gaat scheiden van je partner en NIET van je kinderen!! %0

Maria

31.123. Re exzeikwijven 2

Oh ja, wat ik vergeet te melden is dat het mij helemaal niks uitmaakt dat mijn ex dure kleren koopt, nieuwe auto's koopt, 2 keer per jaar op vakantie gaat enz. Dat vind ik allemaal prima ik ben niet zo materialistisch aangelegd. Ik vind dat iedereen zelf mag bepalen waar of aan wat hij zijn geld uitgeeft! Maar wees wel een vent en komt je verplichtingen na! Niets meer en niets minder.

Maria

31.124. Je gaat niet van je kinderen scheiden

Tjonge jonge,ik schrik van de soms aggressieve toon die ik hier lees. Ik heb mijn eerste alimentatie net onvangen en nog geen cent van de bijstand. Heb vier kinderen en dus krijg ik gelukkig maar een beetje bijstand.

Mijn bijna ex-partner vindt dat als ik een nieuwe partner zou krijgen ooit in de toekomst die dan maar voor onze kinderen moet betalen. Ik snap hier niks van, hij gaat van mij scheiden niet van zijn kinderen, alhoewel.... En hoe grappig. Stel over een tijdje vind ik oh wonder een fantastische baan waarbij ik ruim kan leven, stopt hij dan ook met alimentatie betalen? Hij stopt toch ook niet met vader zijn, hoop ik. Je houdt je verantwoordelijkheid of je nou samen bent of niet.

Oh ja, heel grappig, hij kan niet voor de kinderen zorgen want hij heeft een full-time baan en ik kan dat wel, maar... ik mag straks ook 40 uur per week werken want mijn kinderen zijn allemaal op school. Zijn ze nou helemaal? Eerst was hun vader er al niet voor ze, nu zien ze hem eens per veertien dagen en straks zien ze mij alleen bij het ontbijt en het avondeten. Anno 2008 weten we nog niet dat kinderen hebben en verzorgen ook een baan is? Grrrr!

En nee,ik ben niet op zijn geld uit. Ik ben niet wraakzuchtig en zou het liefst geen contact meer met hem hebben. Maar hij is de vader en dat staat los van mijn relatie met hem. Ik zal hem dan ook altijd de gelegenheid geven om met zijn kinderen om te gaan zo lang zij dat willen en dit ook stimuleren zowel naar de kinderen als naar hem. En denk maar zo, je bent niet voor niks ex-partners. Denk maar aan een collega waar je mee moet werken die je niet leuk vindt, je doet je best maar! En denk je nu die verandert nog wel van gedachten, vergeet het maar. Mijn scheiding was een heel lang proces waarin ik heel veel genomen heb om de kinderen en vanwege zijn psychische gesteldheid. Ik wou dat ik niet van hem afhankelijk was.

Alice

31.125. Nog even

Ik wil nog even wat aanvullen. De kinderalimentatie wordt vanaf de 18e verjaardag van het kind. Het kan het dan rechtstreeks van de betalende ouder krijgen. Die alimentatie is dus ook voor die tijd van het kind, dus de niet de ex-partner eist geld, maar hij/zij vraagt dat voor zijn /haar kind.Uitzonderingen daar gelaten.En voor diegene die dat nodig hebben voor de eerste levensbehoeften, zoals in geval van een aanvulling door de bijstand, niet-betalende partner, ga je schamen.En kom me niet aan met je kunt wel werken voor je geld want dat kan in mijn geval voorlopig niet!

Alice

31.126. Lbio

Ik ben in 2005 gescheiden. Zij wilde niet verder. Ik had toen een bedrijf in Suriname en heb uit emoties getekend voor Euro 750,- voor mijn twee kinderen. Ik ben in okt 2006 failliet gegaan en ben terug gekomen naar Nederland. Zij is naar lbio gestapt en ik naar mn advocaat voor nihilstelling en berekening nieuwe alimentatie. Heb haar vanaf ik terug ben gevraagd mij de kans te geven weer op de rit te komen hier. Ik heb de eerste driekwart jaar moeten zorgen voor mijn moeder en toen ik haar in verzorgingshuis had kon ik gaan werken. Ik heb van mei 2007 tot sept 2007 elke maand 250 voor de kinderen gestuurd.

Ik ben eind juli gaan werken en eind sept. werd er beslag gelegd op mijn loon. De uitspraak van de rechtbank zou op 13 febr. j.l. zijn. Tot op heden geen uitspraak. Ik ben financieel aan de grond. Ik heb schulden en weet niet meer wat te doen. Hoe moet ik rond komen van Euro 650,-? Ik betaal ook crediet af die ik voor mijn rekening heb genomen na de scheiding, tw.Euro 460 per maand. Mijn ex wil lbio niet van mn rug afhalen. Ben door de ellende inmiddels werkloos. Krijg geen ww want ik was een paar dagen ziek in de 6 maanden dat ik gewerkt heb.

Ik ben moe, ik ben kapot, ik weet niet hoe, wat, wanneer en waarom. Ik heb nooit gezegd dat ik geen alimentatie wilde betalen, ik heb altijd goed voor mijn gezin gezorgd, ik kon geen Euro 750,- meer ophoesten, ze gelooft me niet, ze denkt dat ik een zak met geld heb. Ik heb haar gisteren gesmeekt om lbio te stoppen. Ik ben echt aan het einde van mijn latijn. Ben bij buro welzijn om hulp gaan vragen. Ik ben een trotse man die nooit zn hand heeft opgehouden. Ik solliciteer als een gek, zonder resultaat. Mijn dochter woont vanaf begin januari bij mij. Ik wil voor haar kunnen zorgen maar weet niet meer hoe. Ik moet van mn ex ook 4000 sparen voor mijn kinderen voor studie. Ik heb twee kinderen dus moet 8000 sparen.

Maikel

31.127. Te veel of niet betaald

Ik ben een gescheiden man en doortoe doen van mijn ex in de ziektewet terecht gekomen. Gevolg 70% van mijn inkomen. Wij als mannen moeten dan een advocaat in de hand nemen om vermindering aan te vragen. Gevolg kosten kosten en nog eens kosten. Mijn ex gaat in de verweerschriften liegen. Gevolg mijn advocaatkosten worden kunstmatig omhoog getrokken. Op de rechtbank plotseling worden de leugens snel verteld dat ze niet kloppen. Mijn kind met toevoeging steekt een zeer emotioneel verhaal af. De teveel betaalde alimentatie krijg ik niet terug vanwege de uitspraak van mijn ex dat het geld al is uitgegeven. Terwijl ze al van te voren weet dat ik op 70% zit. En mijn advocaat geschreven heeft dat ze daar rekening mee moet houden.

Ik heb op internet gelezen dat deze kinderen niets te kort komen, de ene gaat met 16 jarige leeftijd alleen met vriendinnen naar Spanje en de ander rijdt notabene met een eigen paard rond dat tenslotte ook betaald dient te worden.

Kijk je kan het Lbio wel inschakkelen als je te kort komt of niets krijg maar wees dan ook zo eerlijk en het te veel betaalde alimentatie geld verrekenen met het andere geld. Dan ben je eerlijk bezig. Nou schort het ook aan haar communicatie, die mijn voormalige ex voert, niets dus. Met andere woorden je kan als ex de kosten van je man lekker hoog laten oplopen, maar in mijn ogen benadeel je daar je kinderen mee. Noodgedwongen extra rekeningen van advocaatkosten bedoel ik daar mee. Waar haal ik het geld nog vandaan?

Siep

31.128. Waarom zelf niet werken?

Ik ben de vrouwe van een gescheiden man. Zijn inmiddels ex vrouw wilde van hem af. Is gaan samenwonen met een nieuwe man. Samen hebben ze 4 kinderen. Mijn man werkt 80 uur in de week om de zorg voor de kinderen te kunnen bekostigen. Zijn exvrouw maar 12 uur. Waarom kan zij niet meer werken? In plaats van alleen maar wachten tot 'het geld' binnenkomt. Ze zijn toch samen verantwoordelijk voor de kinderen. De kinderen zijn nota bene ook nog meer dan de helft van de tijd bij ons. Vrouwen moeten eens leren voor zich zelf te zorgen in plaats van maar aan hun ex man te blijven hangen voor het alleen maar het geld.

Klaartje

31.129. Re: Waarom zelf niet werken?

Hoi Klaartje,

Je hebt het over 1 vrouw en daarna gaat het ineens over "vrouwen". Waarom is dat? Soms wordt ik daar een beetje moe van. De ex van jouw man werkt volgens jou niet genoeg en dus moeten "vrouwen" meer werken. In mijn ogen betekent dat voor jou alimentatie vermindering. Als je daar recht op denkt te hebben vraag je het toch aan?

Gelukkig zijn er genoeg vrouwen die wel voldoende werken maar dat betekent niet dat de alimentatie omlaag kan volgens mij.

Ik ga er van uit dat je het over kinderalimentatie hebt omdat je schrijft "de zorg voor fde kinderen te kunnen bekostigen". Mag ik vragen hoeveel jij zelf werkt?

groetjes Jetje

31.130. Alimentatie zorg voor jezelf

Wat een gezeik allemaal over de alimentatie, zekers als het om partneralimentatie gaat. Dit is te belachelijk voor woorden, dat je nog jaren voor je ex moet zorgen. Wat de reden ook is van de scheiding . Je bent volwassen, dus is mijn mening dat je zeker voor jezelf moet kunnen zorgen. Kinderalimentatie loopt ook uit de hand. Sommige mensen kunnen gewoon geen nieuwe relatie aangaan vw de alimentatie. Dit is te triest voor woorden.

Zelf ben ik gescheiden, heb 4 kids, zorg voor mijn eigen inkomen, wil geen alimentatie, ook geen kinderali. Als mijn ex zo nu en dan benodigheden zoals kleding ect. voor ze koopt, vind ik het prima. Waarom zou ik hem uitkleden zoalks vele exen doen? Hij heeft ook recht op een nieuw bestaan met een nieuwe partner.

Inmiddels heb ikzelf ook een nieuwe partner met 2 kinderen, alleen zijn ex denk er anders over. Telkens als wij iets doen, vacantie, andere auto, begint ze over meer alimentatie. Maar ons is laatst te horen gekomen dat ze met haarr nieuwe vriend in een megahuis gaat wonen. Wat wij haar trouwens gunnen, en we hopen ook met recht dat ze gelukkig wordt.

Maar toch wil ze meer en meer en het liefst nog meer. Mijn lief betaalt school, sport, kleding, begrafenispolis, maandblad, en als er iets is wat ze nodig hebben kunnen ze het krijgen. Maar blijkbaar is het voor sommigen nooit genoeg. En dat vind ik echt erg krom. Get a life en zorg voor jezelf ipv nog altijd afhankelijk te blijven van je expartner.

Cato

31.131. Europese afspraken over alimentatie

  Het wordt in Europa makkelijker om een ex-huwelijkspartner te dwingen tot het betalen van alimentatie als die is verhuisd naar het buitenland. Daarover hebben de EU-ministers van Justitie in Luxemburg afspraken gemaakt.

  Voortaan zijn uitspraken van de rechter over het betalen van alimentatie in vrijwel alle lidstaten van de EU van kracht. Denemarken is het enige EU-land dat heeft besloten om niet mee te doen met de nieuwe regels.

  Volgens schattingen zijn er jaarlijks ongeveer 100.000 echtscheidingen van mensen die uit verschillende EU-landen afkomstig zijn.


31.132. Reaktie voor Siep

Beste Siep,

Ik merk dat je diep gekwetst bent door je ex en misschien doet ze dat nog. Ik vind dat alleen geen reden om haar met naam en toenaam te noemen op het internet. Hoe je het ook wendt of keert, een scheiding heeft twee kanten net als elk ander conflict. Ik heb ook veel (psychische) schade opgelopen en nog erger mijn kinderen ook. Allevier zijn ze aangemeld bij Jeugdzorg. Maar ik noem zijn naam niet, want ook al kan ik hem wel wat doen, in zijn optiek ben ik fout en verkeerd en zo voorts.

Ik hoop dat je er (geen) spijt van krijgt als je ergste woede is bekoeld.

Alice

31.133. Aan Alice

Alice,

Je schrijft dat ik diep gekwetst ben, na 7 jaar ben ik daar overheen gegroeid. Kijk alleen al naar de grote mensen die zich met alles bemoeien en beter willen weten. En dat in het belang van kinderen! Nee ik zou niet weten waarom ik geen namen mag noemen. Ik betreur het dat kinderen schade op lopen, die van mij zijn er ook lang nog niet, later krijgen deze kinderen ook te maken met doffe ellende. Kijk als een ex vrouw zelfs criminelen in haar leven haalt, de woning leeg rooft geen enkel overleg wil. Noem je dat dan een vertegenwoordiger, de opvoedster van kinderen. Deze vrouw is met name het probleem, deze haat, niet ik, maar brengt het wel over op kinderen. Kijk ik woon lekker ver weg van al deze elende die ze veroorzaakt.

En echt woede nee, verbaas me alleen nog maar. Voor liefde heb je twee personen nodig en voor oorlog maar een. Kijk dat je je eigen gezicht kapot wil maken tot daar aan toe, maar als je er ook andere gezinnen bij betrekt, nee daar heb ik geen woorden voor over. Gelukkig is dat gezin nog bij elkaar. Nee Alice mijn advies kijk uit voor deze psychopatische vrouw. Je schrijf ook dat je hem wel wat kan doen, laat het is mij advies en ga met beide benen op de grond staan en help je kinderen uit deze ellende. En het liefst als het mogelijk is de vader ook erin te betrekken. Dat is het beste voor de kinderen.

Siep

31.134. Vraag aan Alice

Beste Alice

Ik weet niet wie je bent maar het kan zijn dat je deze vrouw kent? Als je haar kent zal het voor jou en voor velen een klap in je gezicht zijn. Twee verhalen ja klopt, dan lees je hier de andere kant van het verhaal, je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor je eigen gedrag. Kijk als ik nu leugens schrijf is dat wat anders. Moet ik ook nog uitkijken, komen er aangiftes. In mijn ogen was het huwelijk goed, blijft nu achteraf dat zijn dat anders heeft beleeft. Maar moet je geen gemene dingen achter mijn rug uit halen. Deze vrouw heeft twee persoonlijkheden. En moet haar gedrag verantwoorden wat zij zelf gedaan heeft, maar niet over mijn rug. Vroeg of laat komen de leugens naar voren. Ook waar ze werkt, dit houdt ze niet vol hoor. Ik hoor nog genoeg van mijn golf vrienden dat hou ze niet tegen. Maar dat zijn nou mensen die niets laten blijken laat ik zeggen de notablen van Den Helder. Vond dit wel een leuke, trouwen kost 10 bomen en scheiden kost 25 bomen, het is wel zo, voor de man dan.

Siep

31.135. Alimentatie en omgang

Begrijp me niet verkeerd, een instantie zoals het LBIO is prima voor onwillige ex-partners die hun alimentatieverplichting niet nakomen. Maar waar vind je (kostenloze) steun als je ex-partner de omgangs- en informatieplicht niet nakomt? Zat ben ik het om alsmaar duizenden euro's aan advocaatkosten kwijt te zijn terwijl zij toevoeging krijgt en in de tussentijd mijn kinderen hersenspoelt.

Kinderloze pappa

31.136. Kinderloze pappa

Precies wat ik ook moet slikken. Als ze de advocaat zelf moeten betalen is het snel over hoor. Iedereen die zegt ze komen wel, laat maar, ik verwerk het op mijn manier. Kijk ex vrouwen die het de vader onmogelijk maken, laat die kinderen met rust. Jullie zijn zo bezig om dat wij zelf besluiten om de kinderen te gaan haaten, is ook een manier van overleven. Voor mijn zijn ze dood, leeft een stuk makkelijker.

Siep

31.137. Vaders

Ik hoor altijd alleen maar vaders die hun kinderen niet mogen zien. nou mijn ex mag ze zien maar wil ze niet zie . Ik zit met vijf kinderen zou het juist fijn vinden als ze keer een weekend naar hun vader gingen. Maar dat wil hij niet want stel je voor dat ik dan een paar uur de handen vrij heb. Ach het is nooit goed.


31.138. Reactie op Vaders

Hier sluit ik mij volledig bij aan! Je leest alleen hoeveel procent kinderen hun vader niet MOGEN zien maar is er ook bijgehouden hoeveel procent vaders hun kinderen niet WILLEN zien?

Ik heb drie kinderen waarvan vader ze bijna 2 jaar niet meer haalt, ziet, belt of ander vorm van contact. 1 kind heeft afgelopen vaderdag zijn kadootje opgestuurd maar geen enkele reactie! Oudste heeft in januari gebeld om te vragen wanneer ze mogen logeren, hij beloofde terug te bellen, maar hij zei niet in welk jaar, moet nog bellen.

Karin

31.139. Waar het alimentatie geld aan op gaat

Door getuigen ben ik benaderd dat het jongste kind van 17 zich in het uitgaansleven bedrinkt en daarna bewusteloos afgevoerd wordt. Wie van jullie heeft daar meer ervaringen in. In mijn ogen loopt de opvoeding dan niet goed, maar ja wie ben ik? Mijn vermoeden is dan ook dat daar mijn alimentatiegeld aan op gaat.

Siep

31.140. Pubers

Beste Siep,

Die situaties komen overal voor. Het hoeft echt niet aan de opvoeding te liggen en heeft al zeker niets te maken met de alimentatie. Steun liever je ex in het opvoeden van pubers i.p.v. te dreigen met het inhouden van alimentatie.

Onderzoek wijst uit dat de invloed van vrienden tijdens de puberteit groter is dan de invloed van de ouders. Praat met je puber en kijk of dit soort gedrag zich ook voordoet als de puber een weekend bij jou is.

Roos

31.141. Weigering om alimentatie te betalen

Sinds 4 jaar ben ik gescheiden, in het begin betaalde m'n ex keurig de 270 euro aan kinderalimentatie die de rechter aan hem opgedragen had. Toen m'n ex samen met z'n vriendin een dochter kreeg begonnen de problemen. Hij dacht dat hij nu hij een nieuw gezin had niet meer voor onze 2 dochters hoefde te betalen en regelde via z'n advocaat en met de sociale dienst waar ik een uitkering van kreeg buiten mij om dat ik nog maar 93 euro per maand voor m'n 2 dochters zou krijgen.

Omdat ik het hier absoluut niet mee eens was heb ik de rechter er bij gehaald en werd ik in het gelijk gesteld dus zou m'n ex weer het oorspronkelijk bedrag van 270 euro moeten betalen. Inmiddels had ik ook het lbio ingeschakeld. Op dit moment zit het lbio al 1,5 jaar achter de achterstallige allimentatie aan, zonder resultaat. Er is bankbeslag gelegd bij m'n ex, er is gekeken naar z'n bezittingen, nu hebben ze z'n vriendin weer aangeschreven. Het lijdt allemaal tot niets.

Mijn ex werkt voor z'n vriendin, zij is op papier de baas van zijn tekenburo. Bovendien heeft hij waarschijnlijk geen bezittingen en staat alles op haar naam.Ik ben benieuwd wat voor kronkel dit duo nu weer bedenkt om onder zijn onderhoudsplicht t.o.v. mijn 2 dochters uit te komen. Ik begrijp ook niet hoe dit wettelijk allemaal maar kan, ik heb het gevoel dat ik word opgelicht!

Willeke

31.142. Alimentatie

Hallo,

Ik heb net wat van dit forum doorgelezen en wil daar mijn reactie op geven. vorig jaar is er bij ons een gerechtelijke uitspraak geweest voor het betalen van de alimentatie door mijn ex, hij zou een enorm bedrag moeten betalen maar natuurlijk weigert hij dat.

Omdat ik dit op voorhand al wist heb ik er meteen het LBIO op gezet. Ze kunnen tot 6 maanden terug gaan vanaf het moment dat je ze inschakelt, op het moment dat de zaak loopt en het is al langer dan 6 maanden aan de gang loopt dat dus gewoon door.

Het is dus ook zo als je bijvoorbeeld een jaar niks hebt ontvangen dat zij het dan tot een jaar terug vorderen. Dit weet ik omdat ik er zelf midden inzit.

Inmiddels komt er voor ons einelijk schot in de zaak. Er is nu loonbeslag gelegd en als het goed is moet de eerste alimentatie deze maand binnen komen. Het is wel zo als dat eenmaal loopt dat het lbio er 50% vanaf trekt om hun eigen kosten de 15% te dekken. In mijn geval kan dat nog vrij lang duren maar ik zal niet klagen. Beter iets dan niets. Tot het moment dat alle achterstand is ingelopen vanaf het moment dat de alimentatie eis is gaan lopen. Mits dat deze niet langer dan 6 maanden oud was ten tijde van aanmelding zal het LBIO blijven innen.

Geloof mij er is hoop, al gaat het niet zo snel het gebeurt wel!

Veel sterkte!

Groetjes Deborah

31.143. Reactie op vaders

Hallo,

Hier ook even een commentaar van mij.
Vader zijn betekent in mijn ogen ook verantwoordelijkheid nemen, dit houdt in zowel financieel als emotioneel. In geen van beide gevallen heeft mijn ex dat ooit gedaan. Nu is mijn verhaal denk ik ook geen standaard verhaal maar toch. Ik heb mijn ex het huis uit geschopt na het vinden van kinderporno op zijn pc, je kan je misschien voorstellen dat de ruzie hoog opliep. Hij beweerde dat hij dat had ontvangen en dit niet wist maar zijn leven bestond uit leugens. Al met al zijn we uit elkaar gegaan en heb ik gezegd dat hij de kinderen nooit meer mee zou krijgen.

Wel mocht hij ze van mij bezoeken, was er toen nog 1 maar was ten tijde dat ik bij hem weg ging zwanger van de 2e. In het begin kwam hij wanneer hij er maar zin in had en liet net zo makkelijk afweten maargoed hij kwam wel. Toen kwam de grote kink in de kabel, hij wilde mijn zoon erkennen waar ik nee op heb gezegd, het laatste kwam uiteindelijk voor de rechter en ik won de zaak.

Ten tijde dat hij met een advocaat begon zei mijn advocaat dat ik dan ook allimentatie moest gaan eisen waar ik eigenlijk niet eens zin in had, hoefde geen geld van hem. Toch hebben we dat gedaan en door zijn nalatigheid met het overleggen van spullen bij zijn advocaat wonnen wij in beide gevallen de zaak. Helaas ben ik nog wel wachtende op het geld maar voorgaand stuk vertelt daar meer over.

Inmiddels is mijn ex uit op wraak. Prive foto's zijn door hem op internet gegooid terwijl hij mij de garantie had gegeven dat deze niet eens meer bestonden. Ik ben met het hele verhaal naar de politie gegaan en deze hebben mij gezegd dat hij onder geen beding de kinderen nog mag zien, doet hij dat wel heb ik jeugdzorg aan mijn broek.

Al met al heeft hij het echt verpest voor zichzelf al denk ik dat het hem niet veel uitmaakt. De laatste keer dat hij de kinderen heeft gezien is inmiddels alweer 9 maanden geleden en daarvoor heeft een gat van een half jaar gezeten. Niet vanwege de afstand want het is slechts 12 km wat hij hoefde af te leggen om de kinderen te zien. Ik heb deze mogelijkheid geboden tot dat de polie zei dit is de grens. Dit is slechts 2 maanden geleden nu. Al was hij een goede vader geweest had ik hem nooit dwars gezeten maar na it alles.... Nee ik ben er klaar mee.

Deborah

31.144. Kansen als ex hoger beroep begint om GEEN alimentatie te betalen

Hallo

Mijn ex wil/gaat hoger beroep aanspannen om geen alimentatie te betalen Nou schijnt er een rekenfout gemaakt te zijn waar hij zijn voordeel uit kan trekken Nou is bij de uitspraak ook rekening gehouden met schulden die hij heeft gemaakt NA het huwelijk met mij Heeft iemand enig idee wat mijn kansen zijn?

Groeten van Linda


31.145. Ontglippen beslaglegging erfdeel

Wie wil met mij meedenken? Ruim 1.5 jaar geleden heb ik LBIO ingeschakeld, nadat mijn ex onze dochter mishandelde en door een glazen deur gegooid. Hierdoor wilde zij geen contact meer met hem. Sinds die tijd betaalt hij geen alimentatie voor beide kinderen meer. Onze zoon ziet hij regelmatig volgens een bezoekregeling, maar desondanks weigert ook maar iets voor hem te betalen. Als ik erom vraag, antwoord hij dat je van een kale kip niet kunt plukken. Hij voelt zich denk ik slim, maar zelf vind ik het diep triest als je niet voor je eigen kinderen wilt zorgen.

Maar goed, de schuld is dus aan het oplopen. Omdat hij veel halve bedrijfjes heeft, zwart werkt en illegaal samenwoont heeft LBIO geen vat op hem. Onlangs is helaas mijn ex schoonvader overleden, waardoor mijn ex gaat erfen. Het huis van mijn ex schoonvader gaat verkocht worden.

LBIO kan geen beslag leggen op het erfdeel van mijn ex, omdat de notaris niet diegene blijkt te zijn die de erfenis verdeelt. Aangezien mijn ex de oudste zoon was, denk ik dat hij door mijn ex schoonvader werd benoemd om de erfenis te verdelen. De notaris wil dit niet aangeven en LBIO probeert dit uit te zoeken. Ik denk dat het LBIO opnieuw geen vat op hem krijgt, nu hij in de positie zit dat hij zelf de erfenis moet verdelen en LBIO dus zijn medewerking moet vragen om beslag te kunnen leggen. Wie heeft advies of tips?

Vast bedankt, Gerda

31.146. Reactie op vaders

Hai Deborah,

je zou graag willen dat jouw ex verantwoording neemt. Maar mensen die verantwoordelijkheid willen dragen, zijn mensen met fatsoensnormen. Helaas lijkt jouw ex daar niet over te beschikken. En wat er niet in zit, komt er niet uit. Het lijkt mij goed dat je jouw grens trekt, hoe moeilijk dit ook is. Je kinderen zijn te klein om dit zelf te doen, zij moeten door jou beschermd worden.

Jouw ex kan alleen veranderen als hij dit zelf wilt, niet omdat jij dit wilt. Laat je kinderen niet de dupe van hem worden. Er bestaan namelijk situaties waarin kinderen echt van hun vader (of moeder) weggehouden dienen te worden! Kinderporno, emotioneel geweld zijn ernstige zaken.

Ik had zelf veel eerder actie moeten ondernemen. Maar vreemd genoeg was ik zo gewend aan het gedrag van mijn ex, dat ik het allemaal gewoon vond. Ik heb dus niet tijdig ingegrepen, waardoor mijn kinderen te oud werden om ze hierin te beschermen, Nu moeten zij zelf hierin hun besluiten nemen.

Mijn ex heeft ook geen fatsoensnormen. In de loop van de tijd is dit van kwaad tot erger gegaan. Hij heeft onze kinderen mishandeld. Dit is bij de politie gemeld (bij een mishandeling was 6 man politie nodig om te voorkomen dat mijn ex mijn dochter wurgde, nadat hij haar door een glazen deur heeft gegooid). We konden aangifte doen, maar, vertelde de politie erbij, dan wordt je vader wel aangeklaagd voor poging tot moord. Dit wilde zij niet, dus bleef het bij meldingen. Bij herhaling heeft hij hun bestolen van hun spaargeld, verjaardagsgeld en eigendommen en mijn dochter is zelfs door hem opgelicht. Haar paard, betaald met geld dat zij van mij gekregen had, overleed en hij hield het verzekeringsgeld. Ik kan nog uren doorgaan over de valse dingen en beloften die hij gedaan heeft en nog steeds doet, over de zaken die hij zijn zoon geeft en weer afneemt en over de troep die hij zijn kinderen als cadeau geeft (mijn dochter kreeg bijvoorbeeld voor haar 16de verjaardag een compleet kapotte scooter uit de jaren 60. De scooter heeft geen moment gelopen en was dermate verrot dat hij niet te repareren viel. Mijn dochter heeft haar cadeau moeten afvoeren naar de vuilnis.

Ze is nu 20 en wil hem niet meer zien. Mijn zoon is 14. Een prachtkind, bijzonder trouw en loyaal. Hij wil hem blijven bezoeken. Nadat hij zich op de WC had opgesloten en zijn vader met een koevoet de deur probeerde te forceren, kon hij door een afleidingsmaneuvre van zijn zus, samen met zijn zus vluchten. Daarna heb ik hem verboden naar zijn vader te gaan. Inmenging van politie en Bureau Jeugdzorg mocht niet baten. Hij was te oud om hem te verbieden naar zijn vader te gaan.

Nu steun ik hem in zijn besluiten, het draait om zijn vader en blijkbaar moet hij hier zelf keuze in maken. Tenzij er weer een mishandeling zou plaatsvinden, dan grijp ik in. Gelukkig gaat het alweer tijden goed. Mishandeling is fysiek, emotionele pijn is onzichtbaar, maar daarom niet minder ernstig. Met pijn in mijn hart zie ik telkens weer de ellende die mijn ex bij hem aanricht.

De afgelopen maanden heeft mijn zoon een aantal keren het om-de-week weekend bij zijn vader overgeslagen. Hij bloeide helemaal op. Nu gaat hij weer, zijn vader oefent druk uit. Mijn zoon voelt zich schuldig en is bang dat zijn vader boos wordt. Ik weet dat binnenkort de tijd komt dat deze ellende voorbij is. Mijn zoon wordt steeds ouder en begrijpt, ziet steeds meer wat zijn vader voor man is. Ik merk dat hij opstandig wordt en weet dat hij zijn keuze gaat maken. Hoeveel pijn is nog nodig, tot hij de pijn van zijn keuze kan verdragen?

Ik wilde dat ik hem dit alles kon besparen, maar sta hierin machteloos. Beste Deborah, onze exmannen zijn natuurlijk verschillende mannen, maar de parallel die ik zie, maakt dat ik je wil zeggen; grijp in, nu je de kans hebt! Hoe dan ook, de situatie is heel naar.

Maar jij bent nu nog bij machte om deze respectloze, gewetenloze man uit het leven van jou en je kinderen te bannen. Maak je geen zorgen over het geld, dat krijg je waarschijnlijk toch niet. En als je het krijgt, is het meegenomen. Later krijg je van je kinderen misschien het verwijt, dat jij hen hun vader ontnam, maar onthoud dat jij daarvoor in de plaats rust hebt gecreerd en hun een gezonde basis en zorgeloze jeugd hebt gegeven. Als zij willen, kunnen zij later nog altijd hun vader opzoeken en hun keuze maken, maar nu moet jij dit voor jou kinderen doen, omdat jij verantwoordelijk bent voor hun welzijn. Hun vader heeft geen normbesef en kan dit dus niet geven.

Sterkte, Gerda

31.147. oh oh

Ja ja, het zijn altijd de boze mannen. Ik hoor nooit eens andersom. Dat kan net zo goed.

Jan

31.148. Man krijgt alimentatie?

Hallo Jan,

Kan dat net zo goed? Kan het dan voorkomen dat de vrouw alimentatie aan de man moet betalen? Dan zou het inderdaad ook eens andersom zijn.

P.

31.149. Gewoon werken

Ik werk gewoon. 5 dagen in de week! Mijn ex mag zijn kind zien maar wil niet. Ons kind is niet helemaal in orde psychisch en hij wil hem wel weer zien als het goed met hem gaat! Kiss my ass! Het is mijn en zijn kind en hij moet daarvoor zorgen net zoals ik dat doe! En dat betekent ook financieel!

31.150. Wat komt er op me af?

Beste allemaal,

Ik heb het hele tranendal van boven tot onder bijna gelezen en word er erg verdrietig van. Word ik ook zo'n rotzak die niets wil doen voor m'n eigen kinderen.? Wordt zij een geldwolf en gaan we elkaar voor rotte vis uitmaken?

We gaan uit elkaar als zij een nieuwe woning heeft. en onze drie kinderen zullen bij haar gaan wonen.

Ik hoop echt dat wij normaal tegen elkaar blijven doen en altijd eerst aan de kinderen zullen denken.

L.

31.151. Deurwaarder en LBIO

Mijn vriend heeft onlangs bericht gehad van een deurwaarder die is ingeschakeld door het LBIO aangezien hij een achterstand heeft met kinderalimentatie voor 3 kinderen (ca. € 5000,-). Deze is opgelopen door het feit dat hij ruim 2 jaar heeft moeten procederen om zijn kinderen te zien. Tot 3 maal toe had hij de rechtszaak gewonnen, maar de "moeder" lak had aan de uitspraken. En bij een 4de rechtszaak heeft zij gewonnen doordat een kinderrechter het "beter" vond voor de kinderen om hun vader maar niet meer te zien. Alle kosten heeft hij zelf op moeten hoesten en nu betaalt hij nog steeds aan advocaatkosten en alles is voor "niets" geweest. Maar de alimentatiekosten worden achteraf natuurlijk wel even opgeéist.

En het is nu eenmaal zo in Nederland dat omgang en alimentatie niet samengaan.

Nu is het zo dat er al loonbeslag wordt gelegd door het LBIO op zijn salaris van € 550,00 euro (inclusief opslag) doordat de alimentatie wel gewoon doorbetaald moet worden en is er nog ruimte voor maximaal € 50,00 voor de deurwaarder want dat voorstel had hij gedaan.

Deze zijn hier tot 3 maal aan toe niet mee akkoord gegaan en nu hoort hij niets meer.

Nu is het zo dat mijn vriend bij mij in huis is ingetrokken en dus dit (wettelijk gezien) al mijn spullen zijn aangezien hij niets had. Want wat hij had is weggegooid want dat was allemaal al 4de hands.

Mijn vraag is dan ook of de deurwaarder uberhaupt aan "mijn" spullen kan komen?

Mijn vriend staat (nog) niet op het huurcontract vermeld, alleen nog maar ingeschreven op het woonadres, maar uiteraard is dit wel zijn "thuishaven".

Hij ziet zijn kinderen ook al sinds 2,5 jaar niet meer want dat wil hun "moeder" niet of althans ze noemt zich dan een moeder en heeft haar kinderen goed gehersenspoeld, en nu dan wel een deurwaarder inschakelen omdat ze te weinig inkomsten heeft blijkbaar.

Zou het tevens mogelijk kunnen zijn dat het LBIO het geprobeerd heeft via een deurwaarder maar nu deze tot 4 maal aan toe bot heeft gevangen, want hij heeft echt niet even 5000 euro om ineens te betalen.

En hij is echt niet te beroerd om te betalen voor zijn kinderen hoor, want ik heb zelf ook 2 kinderen en vanaf het begin van de scheiding gelukkig voor de kinderen geen problemen met omgang en/of financieen gehad, dus het is logisch dat je je kinderen moet onderhouden, maar dan wel in het redelijke.

Ik kan me best wel voorstellen dat als je je kinderen niet mag zien maar wel mag dokken iedere maand dit erg frusterend is voor de niet verzorgende partij en kan de verzorgende partij een mooi machtsspelletje spelen.

Maar goed, hier kunnen vast alle vaders én moeders die in dit schuitje zitten uren en uren over discussieren want iedereeen wil het beste voor zichzelf maar ook voor de kinderen en dit zal ten aller tijde een hekel punt blijven in deze maatschappij.

Maar mijn vraag is dus (mocht het vergeten zijn door het beetje lange verhaal wat het is geworden) of die deurwaarder dus uberhaupt 1 voet in "mijn" huis mag zetten, laat staan "mijn spullen" opschrijven.

Nogmaals is dit uiteraard ook de thuishaven van mijn vriend, maar wettelijk is het van mij en dus vrijgewaard voor deurwaarders van mijn vriend omdat het dus tevens wettelijk mijn lasten niet zijn.

En ik help mijn vriend uiteraard aan alle kanten en hij hoeft dus geen droog brood te eten maar ik ga uiteraard niet de kas spekken van iemand die zich een "moeder" durft te noemen die dat in geen enkel opzicht is.

Ik hoop dat 1 van u kan en wil reageren.

Francisca

31.152. Zo herkenbaar

Dit verhaal is zo herkenbaar, mijn ex is ook ineens armlastig geworden, gaat op vakantie, woont onofficieel met een nwe vrouw, werkt zeer waarschijnlijk ook zwart erbij, maar nog geen euro voor de kinderen. Eisen heeft hij heel veel! Maar verplichtingen, daar hoor je hem niet over.

Eigenlijk was de alimentatie voor 2 kinderen 240 p mnd. Via de rechter heeft hij het zelfs zo kunnen spelen dat hij niets kan betalen en de alimentatie op nul is gezet.

Als vrouw zijnde sta je met je rug tegen de muur en maak je je heel kwaad,zeker als hij de kinderen dan ook kadootjes gaat geven, terwijl hij mij geen 10 euro p mnd kan geven want zelfs dat heeft hij niet zegt hij. Maar ik daar aantegen moet wel meewerken aan een bezoekregeling met de kinderen (door de rechter bepaald) terwijl hij een crimineel verleden heeft, waaronder ook drugs en dergelijke en met zijn leven is bedreigd, hij dingen heeft gedaan waar wij als gezin gewoon gevaar hebben gelopen.

Ik weet niet hoe zijn leven er nu uitziet maar daar zegt de rechter op.. jeugdzorg.. ontmoetingshuis, met als einddoel de kinderen mee kunnen geven aan pa. Maar zijn levensstijl natrekken cq controleren doen ze niet, zo krom! Ze zijn niet sexueel misbruikt krijg je dan als antwoord van de rechter. Woedend maakt me dit!! pff

Cindy

31.153. Al ruim 10.000 euro achterstand betaling kinderalimentatie

Hallo,

Ik ben al ruim 9 jaar gescheiden en vanaf het begin heeft mijn ex geweigerd kinderalimentatie te betalen. Ik heb direct het LBIO ingeschakeld, daar ik van mijn advocaat had gehoord over de 6 maanden regeling. Mijn ex heeft een eigen zaak, een 6-kamer koophuis, 3 auto's en een boot en moet volgens de berekeningen ongeveer 200 Euro per kind betalen. Wij hebben er samen 3, dus dat is 600 Euro per maand, echter heeft hij tot nu (juni 2009) toe een achterstand opgelopen van ruim 10.000 Euro.

Ik bel ongeveer 2 a 3 x per maand met het LBIO, maar heb het gevoel dat ik het bos in word gestuurd. De laatste brief die ik van hen heb ontvangen, bericht mij dat de deurwaarder informatie aan het navragen bij het RDW over de auto's van mijn ex. Dit was mij reeds eerder meegedeeld, maar dat was november vorig jaar.

Toen had mijn verwarmings ketel het begeven en zaten wij in de kou en moesten ons wassen met een keteltje gekookt water. Uiteindelijk heb ik een dure lening moeten nemen. Ik werk zelf 5 dagen per week om alle rekeningen te kunnen betalen en werk vaak over om mijn schulden te betalen. Hierdoor komen mijn kinderen veel aandacht tekort en voel me hier nog eens extra rot door.

Mijn ex heeft via onze kinderen getracht ons leven kapot te maken en heb ik verscheidene malen de politie erbij moeten halen. Hierdoor hebben wij buiten de financiele problemen ook emotionele problemen. Mijn kinderen en ik zijn verscheidene malen in therapie geweest om alles te verwerken. Sinds de zomer 2006 heb ik besloten op aanraden van de kinderbescherming de omgang tussen mijn kinderen en mijn ex te stoppen. Ze hadden nachtmerries en waren bang dat hun vader ieder moment op kon duiken om ons om het leven te brengen.

Regelmatig worden mijn kinderen geteisterd door emotionele problemen en gaan nog steeds naar het maatschappelijk werk. Ook op school gaat het lang niet zo goed als dat ze eigelijk verdienen. Ik moet mijn kinderen veel ontzeggen doordat naar mijn gevoel het LBIO geen barst doet. De laatste betaling was bijna een jaar geleden. Ongeveer 3 jaar geleden kreeg ik van het LBIO het bericht dat er binnenkort 2000 Euro overgemaakt zou worden. Mijn wasmachine had het begeven, dus had ik via een postorder bedrijf direkt een nieuwe aangeschaft. Na 6 weken ben ik maar weer eens gaan bellen en toen werd mij heel nuchter verteld dat er geen geld meer over was van de beloofde 2000 Euro omdat ze eerst alle kosten van de deurwaarder en henzelf eraf moesten halen. Er bleef voor ons dus niets meer over.

Graag zou ik advies willen krijgen met wat te doen, daar ik ondertussen aan het eind van mijn latijn ben. Ik weet dat geld geen problemen oplost, maar mijn kinderen hebben er gewoon recht op en zoveel vragen ze niet. Ze zijn echt heel begripvol als ik weer eens nee moet zeggen.

Ondertussen blijf ik bellen met het LBIO.

Anja

31.154. Reactie op Anja

Hallo Anja,

Jij houdt de kinderen bij hun vader weg en verzint van alles en puur alleen maar omdat je geen alimentatie ontvangt. Nu gooi je alles op "emotionele" problemen en loop je zogenaamd bij allerlei instanties de zielepiet uit te hangen.

Ik zet dit bewust zo neer aangezien mijn vriend ook kinderen heeft uit een vorige relatie en deze hex heeft het nu ook zover dat hij alleen maar mag betalen maar ondertussen heeft hij zijn kinderen al ruim 2 jaar niet gezien. Allerlei verzonnen verhalen zijn de ronde gegaan en die kinderen zijn zo gehersenspoeld en dit gaat makkelijk hoor als ze bij de verzorgende partij wonen. Er werd onder andere verteld door haar dat hun vader hun niet meer wilde zien. Maar, als dit het geval is dan had onderstaande ook niet gebeurd en dat is het aanspannen van rechtzaak na rechtzaak. Want dat is ook niet gratis voor een full-time werkend iemand. Want als mijn vriend die kinderen niet meer had willen zien had hij natuurlijk ook niet zoveel moeite gedaan.

Er zijn dus 3 rechtzaken geweest die gewonnen zijn door mijn vriend, maar die hex heeft zich er niet aan gehouden, en dit is in een tijdsbestek geweest van ca. 2 jaar en in al die tijd is er geen alimentatie betaald en dit was puur uit het principe. Maar ja, het LBIO komt toch wel hoor, maar goed, wie kinderen heeft moet er natuurlijk wel de verantwoording voor nemen,maar dan niet alleen de vader.

Maar om op die rechtzaken terug te komen: de "moeder" hield zich dus niet aan de rechterlijke uitspraken en uiteindelijk kwam er een hoger beroep en wat gebeurde er? De kinderen zijn gehoord door een lieve lieve kinderrechter en wat werd er ge-oordeeld? Ach, die kinderen hadden hun vader al zolang niet gezien dat het maar beter was dat ze niet meer gingen en dat wordt dan per papier naar je toegezonden door je advocaat die vervolgens doodleuk mededeeld: ach, we hebben ons best gedaan. En punt.

Vandaar dat ik bewust dus kan zeggen dat Anja haar kinderen bij de vader weghoudt omdat er dus geen inkomsten binnen komen.

p.s. ik heb zelf ook met mijn ex 2 kinderen en die zien hun vader zo vaak als ze willen en sowieso elke 2 weken het gehele weekeind en op 1 doordeweekse dag gaat hij met ze naar sport. En wij zijn dan ook zoals het hoort "on speaking terms" dat als er iets belangrijk betreffende de kinderen is dit ook gezegd wordt.

Ik hoop uiteraard in ieder geval dat je kinderen verder geen "psychische" (?) schade oplopen hierdoor.

Maria.

31.155. Aan Maria

Jammer dat jou reaktie zo hard over komt, maar waarschijnlijk is dat omdat je het hele verhaal niet kent.

Ik heb juist zolang mogelijk geprobeerd het kontakt tussen mijn ex en mijn kinderen te behouden, maar in eerste instantie weigerde hij de kinderen op te halen en regelmatig werden zij teleurgesteld en moest ik ze noodgedwongen weer ophalen. Ze belden mij dan huilend op en wilde weer naar huis. Er werd daar gescholden tegen ze en er werd niet naar ze omgekeken. 's Nachts liep ik nachten met ze op, omdat hun vader hen verteld had dat hij mij dood ging maken.

Maandenlang heeft hij ons gestalkt en bedreigd, waardoor mijn kinderen inderdaad emotioneel zwaar schade opliepen. Uiteindelijk werd mij verteld dat ik de omgang moest stopzetten. Dit nadat mijn oudste zichzelf begon te verwonden omdat hij haar zo vernederend behandelde.

Ik ben echt niet alleen op het geld uit, geloof me. Ik vind alleen dat hij ook verantwoordelijk is voor zijn kinderen. Ook ik heb iemand in mijn naaste omgeving waarbij het juist andersom is. Hij mag ook zijn kinderen niet zien en zijn ex probeert ook op alle manieren ze te hersenspoelen. Dit is inderdaad verschrikkelijk, maar in mijn geval is dit absoluut niet ter sprake.

Ik hoop dat er misschien ook iemand reageert die wel begrip kan opbrengen en mij misschien advies kan geven wat te doen.

Anja

31.156. Bijdragen in kosten voor stiefkinderen

Beste mensen,

Ik wil vragen of iemand weet of ik vermindering van kinderalimentatie kan aanvragen van mijn 3 biologische kinderen aangezien ik sinds enige tijd ben gaan samenwonen met mijn vriendin die zelf 2 kinderen heeft maar ik natuurlijk ook kosten maak voor mijn "nieuwe" kinderen.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn vraag.

Jeroen

31.157. Alimentatie voor kinderen die je niet mag zien

Ik wil toch even het volgende kwijt na het lezen van alle reactie van de moeders die hun kinderen bij hun vader weghouden omdat ze volgens hun niet of geen genoeg alimentatie betalen.

Ik heb het anders aangepakt met mijn vriend.

Hij heeft met zijn ex partner 3 kinderen maar die heeft hij dus bijna 3 jaar niet mogen zien omdat zij dit niet wil omdat hij zoveel problemen had met het overmaken van de alimentatie. Na een aantal maanden loonbeslag hebben wij besloten dat hij zijn baan op zou zeggen, via een uitzendbureau 1 dag in de week werkt voor het ziekenfonds anders wordt de premie teveel.

Waarvan hij verder leeft? Van mijn inkomen, want ik verdien ca. € 3200 netto in de maand als vertegenwoordigster. U raadt het al, ex helemaal over de rooie want het LBIO kan nu nergens meer innnen. Helaas, pindakaas maar dan had ze maar normaal moeten doen, en niet de omgang stop moeten zetten.

En ze mag als ze wil een rechtzaak beginnen, maar er valt niets te halen bij mijn vriend want hij werkt dus maar 1 dag in de week.

Als de kinderen groter zijn en ze hebben wat nodig kunnen ze het persoonlijk komen halen, maar we geven geen geld mee maar alleen de spullen die ze eventueel nodig hebben.

een vriendin van een verdrietige vader

31.158. Wie zijn er weer de dupe: de kids

Voor alle verzorgers die er een zooitje van maken, voor het weghouden van de kinderen bij de andere ouder en voor de andere ouder om maar even geen alimentatie te betalen, omdat ze denken dat door het aangaan van een andere relatie met (eigen/stief) kinderen ze geen bijdrage moeten betalen voor hun eigen kids.

Alimentatie is geen kijkgeld en omgang heeft niets met alimentatie te maken. Alimentatie is een bijdrage voor de kinderen en hoe de verzorger dit gebruikt is hun eigen keuze. Omgang met beide ouders is enorm van belang (mits er geen sprake is van mishandeling, drugs, alcohol etc.) voor de kinderen. Ik vind het gewoon jammer dat ouders niet altijd denken aan het belang van hun eigen kinderen, maar hun eigen ruzie belangrijker vinden om elkaar het leven zuur te maken.

Dus zowel oa.a bij de bijdrage van Jeroen en de vriendin van de verdrietige vader zijn de kinderen weer de dupe. Dat is pas verdrietig.

Reza

31.159. Bericht voor Reza

Hallo Reza,

Omgang en alimentatie zijn wel degelijk aan elkaar verbonden al zegt de wet van niet. Als je je kinderen niet te zien krijgt maar wel maandelijks de verzorgende partij je verdiende geld af mag geven, dan verwacht je uiteraard wel dat je ook de kinderen mag zien.

Het is natuurlijk voor beide partijen niet alleen de lusten maar ook de lasten. En als al die moeders klagen dat ze alleen de lasten hebben, dan moeten ze maar zorgen dat ze die lasten voor een deel uit handen geven aan de vaders.

Dus de wet kan best in elkaar zitten dat omgang niet met alimentatie in elkaar met verbinding staat, maar ik weet 200% zeker dat heel veel vaders (en wellicht zijn er ook moeders) er toch een andere visie op nahouden.

een vriendin van een verdrietige vader.

31.160. Vermindering partneralimentatie

Hallo,

Ik betaal 225 € aan partneralimentatie, en 425 aan kinderalimentatie voor 1 kind van 8 jaar. Moeder werkt en verdient 1300 €. Ik heb nu een uitkering en verdien 1500 €. De alimentatie van 650 € totaal vind ik absurd hoog en wil voor vermindering gaan. Ik kan mijn lasten nauwelijks betalen. Wie kan mij hier een antwoord op geven.

Jules

31.161. Mogelijk antwoord voor Jules

Hallo Jules,

Ik zou als ik zo die bedragen bekijk een draagkrachtberekening laten maken. Wat je eventueel zou kunnen doen, (maar jij zal gezien je loon wel geen toevoeging van een advocaat krijgen) is bij de rechter een vermindering aan kunnen vragen voor in ieder geval de partner-alimentatie gezien de moeder een eigen inkomsten heeft van € 1300,- en een rechter wel degelijk rekening hiermee houdt. Tevens is het zo dat zodra de moeder officieel gaat samenwonen je zeker van de partner-alimentatie af ben.

De kinderalimentatie zou wel kunnen kloppen met je inkomen.

Niet geschoten is altijd mis.

In ieder geval succes ermee.

Maria

31.162. Alimo

Reactie op reactie

Hallo, wij zijn een nieuw samengesteld gezin. Mijn man heeft 2 kids uit een vorig huwelijk. Ik woon in Belgie en mijn man is uit Nederland vertrokken en hier komen wonen. Nu zijn we 5 jaar verder en hebben nooit contact gehad met zijn hex. Alleen via de kinderen. Halen, brengen deden we allemaal.

Zakgeld hadden de kinderen nooit op zak terwijl het al tieners zijn. We betalen 400 euro voor de 2. Er werd altijd wel wat vergeten dat ik kon gaan kopen: sokken, pyama, truien ,...

Na 5jaar krijg ik plots telefoon van de nieuwe stiefvader van de kids met de mededeling dat de dochter onhandelbaar is. Mag ze aub bij jullie komen wonen? Zo gezegd zo gedaan. School gezocht en verder alles geregeld.

Tot het op de alimentatie aankwam. Wij hadden gezegd dat de alimo wegviel doordat ieder 1 kind opvoedt. De ex vrouw eiste dus dat we alle kosten voor de dochter op ons namen en we nog 200 euro voor de zoon zouden betalen!! We hadden gezegd dat we dat niet zouden doen. Ze zijn opgestaan, ons verrrot gescholden dat we het alleen maar voor het geld doen.

Nu ben ik het zo kotsbeu en boos dat ik een alimentatie herberekening heb aangevraagd. Voorlopig heb ik er al 140 euro kunnen afknijpen. Nu nog wachten tot de tegenpartij zijn inkomen heeft doorgegeven. Ik wil alleen maar zeggen, laat je als alimentatieplichtige niet uitmelken en van je profiteren!!

Cucces ermee. Nancy

31.163. Bloedhonden of Bloedzuigers?

Wat mij zo duidelijk opvalt aan al die EX vrouwen die hier reageren over niet betaalde alimentatie enz.enz. enz. is dat geld het enige magische woord is om er voor te zorgen dat zij een redelijk danwel zorgeloos leven kunnen lijden.

Ondertussen is 90% van de gescheiden vrouwen alweer samen met een nieuwe vriend danwel hertrouwd en nog blijven ze zaniken naar hun EX over alimentatie, onder het mom van "het zijn ook zijn kinderen" wordt het bloed onder de nagels gehaald.

Als je het heel concreet bekijkt is de financiele situatie weer hersteld als een gescheiden vrouw weer samenleeft met een partner, zeik dan niet en geef dan ook aan dat de financiele ondersteuning van de kinderen omlaag kan omdat de partner ook mede erbij toe bijdraagt om het voor de kinderen goed te hebben.

Vrouwen in het bijzonder zijn zeer kundig om de zwarte piet bij de man neer te leggen en hem jarenlang hiermee te blijven achtervolgen. Zorg voor jezelf en je kids zoals je dat ook gedaan zou hebben als je niet gescheiden was en door economische redenen je partner geen inkomsten heeft, of ga je dan ook bij je partner zeiken waarmee je samenwoont dat ie te weinig bijdraagt?

Ga zelf werken en zeur niet om geld, duidelijk is dat het via statistieken te zien is dat vrouwen vaker het initiatief nemen om een echtscheiding in te gaan maar alleen als daarmee hun hachje is geregeld door diegene die ze eigenlijk helemaal niet in hun leven meer willen hebben "te weten hun ex-man", kinderen zijn geen geldzakken!

Ricky

31.164. reactie 28.163

Beste R,

Ik ben het helemaal met je eens! Chapeau! Ik ben zelf een werkende stiefmoeder en moeder van een dochter maar het voelt oke dat ik zelf mijn zaken prima op orde en me niet afhankelijk voel van een ex die mij kinderalimentie moet uitbetalen. En..natuurlijk niet elke situatie is niet altijd gelijk of goed dat je vrouw kunt werken en ook de zorg moet dragen voor kinderen; maar toon in ieder iniatief om iets te doen. Voor je eigen zelfrespect!

Rebec

31.165. Wie is hier de bloedhond?

Ik heb hier geen woorden voor. Het zijn toch ook jouw kinderen dan Ricky of denk jij nu: 'mooi van mijn vrouw vanaf én van mijn kinderen'? Ze zijn ook jouw verantwoordelijkheid dus is het toch niet meer dan logisch dat je mee bijdraagt voor hun opvoeding. Wat heeft die nieuwe partner er nu mee te maken. Misschien heeft die zelf ook wel kinderen waar ie voor bijdraagt?

Ik vind jouw mening heel gemeen en zelfzuchtig. Het blijven ook jouw kinderen, hoe je het ook draait of keert! Wat leuk voor hen om te horen dat hun vader niet voor hen wil instaan!?

Nelle

31.166. Bloedhond?

Hallo Ricky,

"zorg voor je kinderen zoals je ook gedaan zou hebben als je niet gescheiden was" "Ga zelf werken en zeur niet om geld". Uitspraken waarvoor je je diep moet schamen!!

Je schrijft dat je door economische omstandigheden geen inkomsten hebt, werkloos dus. Ben jij geboren met 2 linkerhanden? Kun jij je kids niet verzorgen nu je kennelijk geen baan hebt? Jouw ex moet dus werken EN jou kinderen verzorgen.

Als je de bijdrage voor je kinderen omlaag wilt hebben zul je meer zorg voor de kinderen op je moeten nemen. Je kunt ze niet wegschuiven alsof ze niet van jou zijn.

Ik zou het erg fijn vinden als je hier op reageert Ricky.

Jetje

31.167. Re: Geen recht voor de man

Hallo Marjan,

Ik weet precies wat je bedoeld, mijn man is het ook nu zat, hij moet ook zo veel betalen voor zijn kinderen en wij komt niet rond elke maand, wij moet geld lenen van mijn schoonmoeder voor eten, en als hij aan zijn ex vraagt om minder te gaan betalen krijgt hij te horen (als je minder betaalt dan ga ik een deurwaarder inschakelen). Het is niet dat hij wil niet betalen maar dat wij kunnen niet zo veel betalen, ik ben bang dat hij een dezer dagen in het ziekenhuis belandt. Dus ja, ik ben met jou eens en ook met wat Ricky zegt: de ex-vrouw kan ook meer gaan werken, het zijn ook hun kinderen.

Groetjes Patricia

31.168. Gewoon even kwijt...

Mijn man heeft een zoontje van 4 uit een eerdere huwelijk. Hij betaalt 200,- per maand voor hem vanaf het begin en doet dit ook elke keer netjes op tijd. Er is in het convenant afgesproken dat er geen partneralimentatie word betaald voor beide kanten.

We krijgen zijn zoontje om de week een weekend en op woensdagmiddag komt hij ook altijd nog even. Vaak wordt er tussendoor ook nog even gebeld door exlief of hij mag komen. De reden zegt ze er vaak niet bij (want dat zijn dan dingen voor haar speciaal).

Nou is mijn man sinds november ontslagen en druk op zoek naar een baan, wat gewoonweg niet te krijgen is. Ik werk zelf 32uur per week. We hebben meer uitgaven dan inkomsten en dan doen we weinig tot geen leuke dingen verder. Nou heeft mijn man netjes met zijn ex overlegd om minder te betalen zodat wij ook normaal rond kunnen komen en nog een beetje kunnen leven.

Zij gaat hier niet mee akkoord want ze verdient ook niet veel zegt ze. Ze zegt 2,5 dag per week te werken en wil haar zoontje niet naar de overblijf sturen, maar ze stuurt hem wel naar de overblijf als ze vrij is en wat leuks wil doen! Dat gaat er bij mij niet in.

Ook kan ze ontzettende dure cadeaus kopen voor haar zoontje. Ze vraagt heel vaak (ook in ons vrije weekend) of hij even bij ons kan komen, maar wij mogen niet minder betalen. Ze kan nieuwe kleren en weer ik het wat allemaal kopen en heeft telefoonrekeningen van 100,-, maar ze zegt geen geld te hebben.

Nu heeft ze sinds een paar maanden een vriend en die is daar dagelijks. Hij schijnt officieel met zijn zoontje bij zijn moeder te wonen (die aan de drugs is), maar hij woont praktisch bij mijn man zijn ex. Ze hebben samen dus geld zat, aangezien zij allemaal kinderkortingen heeft, huursubsidie, werkt, alimentatie heeft. Nou hebben we via via gehoord dat haar vriend drugs gebruikt en dat dat daar in huis ook gebruikt is. We maken ons dus ook nog eens ernstig zorgen over het welzijn van mijn man zijn zoontje!

Maar het is allemaal niet te bewijzen! Zo oneerlijk! Je kan niet bewijzen dat ze samenwonen en je kan niet bewijzen dat er drugs worden gebruikt! Wij willen het beste voor het zoontje, maar ook voor ons! Ik hoef echt niet rijk te zijn, maar ik zou wel normaal rond willen komen en af en toe wat leuks kunnen doen.

Ook ben ik bang dat wij nooit aan kinderen kunnen beginnen, want als we nu al geen geld hebben om rond te komen.

Ik moest alleen even mijn verhaal spuien. Ben het erg zat als er misbruik van je gemaakt wordt en het niet eens te bewijzen valt. Deze moeder wil het beste voor haar kind, maar haalt wel een man die aan de drugs is in huis.

31.169. Oorlogspad

Al die verhalen van slechte exen! Dames en heren bekijk het ook eens van de andere kant! Ik heb een draagkrachtige ex vrouw die inmiddels >24 uur per week werkt. Ik betaal 1800 Euro per maand, moet zelf kleren kopen omdat ik alleen maar ouwe troep in de tas vind. Mijn zoontje vraagt papa waarom mag ik niet vaker bij jou zijn? Achter mijn rug om worden verkeerde voorstellingen aan buurtgenoten verteld. De vrouw is verheven tot een boven de wet staand standbeeld die alles mag roepen. Zielig en kleinerend houden de meesten iedere maand hun handjes op dat hun ex zo slecht is. Emancipatie geldt ineens niet meer. Manipulerend naar de kinderen hoe vervelend papa is. Bekijk de zaak eens objectief en gooi niet alle exen over 1 kant! Daar waar gevochten wordt hebben er 2 schuld!!

Rolf

31.170. Hier ook bezig met het LBIO

Al sinds december 2008 ben ik bij mijn ex weg. De dag dat ik het huis uit ging zat hij al bij zijn (inmiddels alweer ex) nieuwe vriendin. De eerste maanden heeft hij niet naar zijn kinderen (2 stuks) omgekeken. En ineens wilde hij ze toch wel graag zien. Mondeling hebben we toen afspraken hier over gemaakt en hij wilde ze graag om het weekend. Prima.

Ondertussen was ik bezig met onze scheiding, alleen de advocaat was niet goed. Hield geen rekening met wat het beste was voor de kinderen en hun belang heeft voor mij vanaf het eerste moment op de eerste plaats gestaan. Mijn nieuwe advocaat was wel goed en behartigt dan ook in eerste instantie het belang van de kinderen dan die van mij.

De scheiding was er nu in no time door. Alleen de alimentatie... Drama! Ik hoef geen jackpot. Ik wil dat hij betaalt wat hij kan betalen aan de kinderen. Sinds eind november 2009 is daar een bedrag voor vastgesteld en dat is in juni met terugwerkende kracht verlaagd. Dit omdat mijn ex eerst geen financiële gevens wilde verstrekken en mijn advocaat om hem daar toe te dwingen dus wel om een extreem hoog bedrag vroeg. De rechtbank heeft toen in november mijn ex gevraagd of zij een berekening mochten maken en of daarbij nog rekening gehouden moest worden met bepaalde uitgaven. Volgens hem had hij alles verstrekt en mocht de rechtbank de berekening wel maken (hij had toen ook nog geen advocaat).

Oke december 2009 geen alimentatie en mijn advocaat zei direct dat het LBIO ingeschakeld diende te worden. Juni 2010 is dus het bedrag aanzienlijk aangepast, iets wat officieel niet eens meer kon met terugwerkende kracht, mijn advocaat had graag hier tegen in beroep willen gaan. Ik wilde dit niet omdat ik er niet op uit ben mijn ex kapot te maken.

Ex beweert echter dat hij slechts 60,- per maand kan betalen en heeft dit sinds juni ook met terugwerkende kracht vanaf december betaald. Ondertussen is er een achterstand van ruim 3000,-

Het LBIO gaat nu beslag leggen op zijn loon, mijn ex is nu heel boos op mij hierom. Ik vind dat erg vervelend maar vind ook dat hij zijn verplichtingen heeft ten aanzien van zijn kinderen. Hij kan ook een andere auto aanschaffen en zo elk weekend 600km rijden om zijn huidige vriendin te bezoeken. En merkkleding dragen. Daar heeft hij wel geld voor. Maar voor zijn kinderen heeft hij nog nooit betaald (ook niet toen we nog getrouwd waren, of toen ik al met de kinderen apart woonde) op het kleine beetje alimentatie na.

Ik probeer aan alle kanten het goed te doen. Hij mag zijn kinderen zo vaak zien als hij wil, de kinderen mogen naar zijn moeder toe als ze ze graag zien wil. Probeer dat ze met iedereen het contact gewoon kunnen behouden. Maar als het om de alimentatie gaat kan ik het toch niet goed doen. Hij betaalt liever niets dan wel.

Esmeralda

31.171. Wil het gewoon ff van me afschrijven

Hallo allemaal,

Ik heb al de reacties op deze site gelezen, en ben geschrokken hoe het in Nederland gesteld is met het recht systeem. Wat een trieste verhalen allemaal! Laat ik in het kort schetsen wat mijn verhaal is. Ik ben een man en gescheiden in 2002. We zijn er samen redelijk uitgekomen over zaken als geld, alimentatie, omgangsregeling en het huis. We hadden afgesproken dat de kinderen 1 weekend in de 14 dagen bij mij zouden zijn en dat ik voor mijn 2 jongens 634 euro zou betalen. Alles netjes vastgelegd in het convenant en dit is 9 jaar lang goed gegaan. Tot zover geen problemen.

Eind 2009 ben ik door een interne reorganisatie minder gaan verdienen, en ik heb mijn exvrouw gevraagd of ik a.u.b. niet 100 euro minder mocht betalen. Mijn huidige vriendin was ook in de WAO geraakt en de kosten van leven waren voor ons steeds moeilijker op te hoesten. Laat ik duidelijk wezen, ik ben 10 jaar al niet op vakantie geweest en rij een auto van 14 jaar oud. Dit geeft niets, want ik leef nog en heb te eten, maar dit alleen ter informatie dat het geen vetpot is.

Ik ben van mening dat als je kinderen hebt, je er ook voor moet zorgen naar draagkracht (ongeacht man of vrouw). Dus ik klaag niet dat ik betalen moet. Geen enkel probleem. Ik betaal dus al weer 10 jaar netjes de kinderalimentatie. Nooit 1 gemist, en altijd op tijd. Ook als dit heel moeilijk was altijd betaald en op tijd! Maar nu komt het...

De laatste 18 maanden geven mijn kinderen aan dat ze niet meer bij hun moeder willen wonen. De redenen doen er niet toe, maar laat ik zeggen dat ik ze volledig begrijp. De oudste is 14 en de jongste is bijna 12 jaar oud. Ik heb ze steeds teruggestuurd met het advies om hierover te praten met hun moeder, en heb ze beloofd ook met hun moeder te praten. Ik heb ze ook verteld dat er bij hun moeder en nieuwe vriend nu eenmaal andere regels gelden dan bij ons, en dat ze zich daar toch bij zouden moeten neerleggen.

Helaas wil de moeder niets horen van een verandering van hoofdverblijf, of ook maar iets van een verandering (langer bij ons) aan de bezoekregeling. De kinderen krijgen nu straf als ze er over beginnen en er wordt ze van alles beloofd (dat er over gepraat gaat worden) maar er gebeurt dan verder niets. Uiteindelijk hebben de kids dit niet meer gepikt, en wilden niet meer naar huis. Dom als ik was heb ik ze dus thuis gehouden, maar heb op alle mogelijke manieren geprobeerd om met mijn ex te praten over hoe nu verder. Dit lukte dus echt niet en had 2 weken later een kort geding aan mijn broek. Ik heb van de rechter de kinderen bij me mogen houden tot dat hij definitief uitspraak zou doen.

Het resultaat kwam na 2 weken. De kids moesten eerst terug, en ik moest een bodemprocedure starten als ik de zaken wilde veranderen. Na overleg met mijn kids (of ze dit echt wilden) heb ik dit dan ook gedaan. Ik heb wijziging hoofdverblijf en kinderalimentatie bijdrage van mijn exvrouw aangevraagd. Mocht de rechter dit niet toekennen dan een officiële bekrachtiging van de mondelinge afspraak over de 534 euro kinderalimentatie. Nadat ik dit gedaan had was er helemaal geen communicatie meer mogelijk met mijn ex vrouw. Nogmaals, ik heb geprobeerd via een mediator en weet ik wat al niet meer in gesprek te komen met mijn ex, maar dit heeft ze steeds afgewezen.

Ze heeft nu schijnbaar het LBIO ingeschakeld voor achterstallige alimentatie want ik heb een brief gekregen van ze! Hoe kan dit nu? Ze wil die 100 euro terug die ik minder mocht betalen, en opeens ook de jaarlijkse indexering op de kinderalimentatie! Er staat duidelijk in ons convenant dat de kinderalimentatie expliciet is uitgesloten van indexering. Kan dit nu allemaal zomaar? We hebben het wel over 2600 euro!

Na alle kosten van het kort geding en advocaat kosten voor de komende bodemprocedure heb ik dat geld niet. Een mondelinge afspraak is in mijn opinie ook rechtsgeldig toch? Ik voel me gewoon genaaid. Ik heb het LBIO een brief geschreven met een uitleg van wat er gebeurd is en kopieën van convenant en bank afschriften gestuurd. Ik had ook per ongeluk (foutje v/d bank) 2 maanden lang toch nog 634 euro betaald. Dit had ze keurig teruggestort op mijn rekening. Ik hoop maar dat ze dit accepteren als bewijs dat ik dus geen leugens vertel omtrent de mondelinge afspraak.

Ik ben er nu wel achter dat je in Nederland als gescheiden man een fijne melkkoe bent.

Een zeer teleurgesteld, boze en angstige, bijna bankroete vader.

Een zwaar verbolgen vader.


31.172. aan zwaar verbolgen vader


Ik kan mij voorstellen dat dit je heel rauw op je dak komt vallen. Zeker als je altijd je aan de afspraken hebt gehouden. Is het niet zo dat een kind vanaf 12 jaar zelf naar de rechter toe kan om aan te geven dat ze bij de andere ouder willen wonen? Dat meende ik tenminste altijd. De rechter zal dan ook naar hun moeten luisteren.
Verder is er altijd een aanpassing mogelijk op de te betalen alimentatie als je minder bent gaan verdienen, mits dit niet eigen schuld is (zoals sommige ouders dat doen, baan opzeggen waardoor inkomen lager zal worden en dan klagen dat ze niet kunnen betalen). Maar in het geval van een WAO is het toch duidelijk dat dit geen eigen keuze is.
Er moet verder een (originele) beschikking van de rechtbank worden overlegd om de alimentatie te kunnen vorderen, als daarin destijds ook expleciet is opgenomen dat de indexering daarin niet zou worden opgenomen kan mijns inzien het LBIO dit ook niet gaan vorderen.
Mondelinge afspraken zijn erg leuk zolang ze werken maar zodra er iets mis gaat is het jouw woord tegen dat van haar helaas, probeer dan maar eens te bewijzen dat je in je recht staat. Wel zou ik vragen aan het LBIO de zaak aan te houden totdat er een nieuwe beschikking is en pas dan indien nodig een regeling te treffen. Is dit niet mogelijk en word je wel in je gelijk gesteld dan kun je het teveel betaalde bedrag nog altijd terug eisen van je ex-partner.

Succes en sterkte!


31.173. update en moeilijke keuze


Na mijn laatste bericht veel gebeurd. Rechstzaak waarbij we er samen uit zijn gekomen dat hij 280,- per maand voor beide kinderen zou betalen. Aangezien hij hier ook een fiscaalvoordeel zou hebben en hij feitelijk zelfs minder betaald dan hij anders zou moeten betalen.
Om mijn goodwill te tonen heb ik daarbij aangegeven dat dit met terugwerkende kracht zou mogen zodat zijn schuld bij zijn kinderen minder hoog zou zijn. Verder zijn verzoek om de schuld bij het LBIO weg te halen, waarop ik het LBIO een mail heb gestuurd met het verzoek dit te doen (is echter nog niet 100% gebeurd omdat ik nu voor volgende week dinsdag een besluit moet hebben genomen dat ik dit daadwerkelijk wil).
Let wel de te betalen alimentatie is hij zelf mee akkoord gegaan en is dus vlak voor de zitting samen besloten. Maar alles wat hij betaalt... Je raadt het al... Niet het gehele bedrag. Nu 3 maanden later slechts 1 maal het te betalen bedrag ontvangen en de andere malen weer een klein bedrag. De schuld loopt dus nog steeds op. De afspraak die hij had gemaakt is dat hij het volledige bedrag zou betalen en een x bedrag (nog niet overeengekomen) aan aflossing schuld.
Ik wil hem niet ten gronde richten en wil mijn goodwill best tonen, maar ergens is toch een grens?! Op dit moment weet ik dan ook niet wat ik nu moet doen met het LBIO, doorzetten met de mogelijkheid dat ik hem misschien ten gronde richt of toch stoppen en hopen dat hij de schuld nog eens een keer inlost...?

groet Esmeralda


31.174. Voor alle mannen

Ik ben een vrouw en vindt het schandalig hoe mannen behandeld worden, jullie zijn een afhankelijk zielig geval om te teren op je ex. Ik heb verhalen gezien dat de man niks overhoudt, helemaal uitgekleed wordt. En de vrouw sociale dienst, kinderbijslag, alimentatie, nieuwe vriend met inkomen en dan nog niet genoeg heeft. Gaat ze met haar luie reet maar werken. Ik heb geleefd van 300 euro in de maand omdat ik geen bijstand wilde.

Ik kan mezelf redden en zou nooit op de zak van mijn ex leven. Deze instanties zijn belachelijk omdat ze maar naar een kant van het verhaal kijken. En de vrouw dreigen met dat de man het kind niet mag zien daar zou een straf op moeten staan. Hun eigen kinderen een vader verbieden hoe egoistisch ben je. Vrouwen moeten zelfstandig zijn en een goed voorbeeld voor een kind zijn. Maar door getreiter en geaas op het geld van de ex en zelf niks doen zou ik als vader ook schijt aan hun hebben.

31.175. Afhankelijk? Zielig?

Ik reageer op 29.174 Voor alle mannen.

Mooi, vrouwen MOETEN zelfstandig zijn en een goed voorbeeld voor kind. Als mannen daar nu eens mee beginnen? Helaas is de werkelijkheid zo, dat vrouwen kinderen baren en niet mannen, dat vrouwen veruit de meeste zorgtaken hebben naast hun werk, daar zijn geen kaboutertjes voor.

Ik ben gescheiden, bijna 70 en krijg partneralimentatie. Werk vanaf mijn 15e, heb naast werk altijd zorgtaken gehad voor familie. Heb naast werk ook altijd gestudeerd en vrijwilligerswerk gedaan. Tot... Toen we scheidden, mijn initiatief, had ik een WAO-uitkering - Voor ik ziek werd heb ik me een slag in de rondte gewerkt in de zorg, had 5 part-time banen die ik combineerde met de zorg voor ons kind, huis en haard. Ex was lang werkloos en was fulltime bezig met een tijdelijke baan van 6 (ja zes) uur in de week en schoolde zich later om en bij. Ik heb geen pensioen opgebouwd en ben 10 jaar ouder dan ex. Er zijn in onze relatie nare zaken voorgevallen van ex richting mij.

Wij hebben geleefd vooral van mijn loon en uitkering. Hij heeft, na scheiding, voor zoon tot de dag betaald dat hij 21 werd en later geen cent meer. In scheidingsperiode deed hij zielig dat ik alles inpikte, alles wilde hebben (ik droeg hem echter zelfs de helft na) en hij betaal lang niets - en hij had tienduizenden guldens op bankrekeningen op zijn naam, die hij beschouwde als alleen van hem. Hij vertelde aan collegae dat hij geen cent had, werd geloofd, veel leugens over zoon en mij, maar werd geloofd, heeft n.l. overal relaties via zijn werk. De werkelijkheid was volledig tegengesteld aan zijn beweringen, maar wij kregen de klappen en hij werd gezien als het slachtoffer. Zodra je iets wilde vertellen over de feiten, was er geen interesse.

Ogenschijnlijk is hij een keurig man, dat is vooral buitenkant als je hem niet in de weg staat. Er valt een boek over te schrijven.

Maar ja, ik ben dus afhankelijk van alimentatie, heb alleen AOW, woon in eigen huis met nog forse hypotheek (heb hem in dure tijd moeten uitkopen) en ben er blijven wonen om zoon een beetje vaste plek te bieden (hij heeft een chronische ernstige ziekte) en zo nodig een vertrouwd adres, waar hij kan logeren en langskomen en ik woon in de buurt en kan zo nodig langs gaan (heb geen auto). Toch zal het er eens van moeten komen, maar heb zo veel als mogelijk afgelost. Alleen heeft ex besloten dat hij het laatste jaar geen alimentatie meer hoeft te betalen, zouden we zogenaamd in 2000 al afgesproken hebben/ en in brief naar LBIO schrijft hij "hebben we mondeling in 2007 afgesproken" (leugens zijn voor hem gewoner dan de waarheid en de pest is dat hij door iedereen wordt geloofd, wat ik ook aandraag en hoe ik e.e.a. ook onderbouw).

Tussen mensen gebeuren soms afschuwelijke dingen juist als er geen getuigen zijn en de praktijk wijst uit (recent nog onderzocht) dat op vrouwen in veel gevallen als ze gaan praten karaktermoord wordt gepleegd. De zaken die gebeuren gebeuren vrijwel nooit andersom.

Ik heb LBIO ingeschakeld, begin februari en weet nog verder niks. Ik lig op de stapel van 'in behandeling' en ex heeft lange brief geschreven met een verhaal dat wij dat hadden afgesproken, dat hij in 2007 niet meer hoefde te betalen. Hoop niet dat het de zoveelste instantie is die hem geloofd en niet mij, al is er geen enkel argument te verzinnen waarom ik het laatste jaar afzie van alimentatie. Er is ook een convenant, tot stand gekomen na maandenlange onderhandelingen dat hij uiteindelijk toch niet wilde ondertekenen. Omdat mijn advocaat toen een hoger bedrag vroeg en het niet onaannemenlijk was dat dat zou worden toegewezen tekende hij.

Nu ben ik mantelzorger, bijna 70, met een hernia, in een moeilijk verkoopbaar huis, alleen AOW en had dit laatste jaar willen gebruiken voor buffer voor de komende periode en onderhoud huis omdat ik weinig meer zelf kan.

Dus hoezo afhankelijk, hoezo zielig?

Marie Vuurvogel

31.176. Ervaringen met LBIO met achterstallige alimentatie

Ik lees echt hier verschillende dingen. Mijn ex heeft wel meer dan 6 maanden terug kunnen halen bij mij, ook al zag ik mijn 2 meiden niet.

Ze houden er bij het LBIO totaal geen rekening mee als er nog meer kinderen zijn en dat die naar school moeten. Mijn oudste zoon, die toen bij mij woonde, is daardoor 3 jaar niet naar school kunnen gaan, omdat mijn ex ruim in een 6-kamer woning wil blijven wonen met een sociale dienst uitkering waar ik ruim 1850 per maand voor betaalde toendertijd. Maar door ongeluk niet meer kunnen werken toen ik nog getrouwd was met mijn ex. Maar je kan schrijven naar LBIO of advocaten die ook teveel innen en niet werken, laat staan de Rechtbanken in Nederland. Ook al heb je uit twee huwelijken kinderen, dan wordt daar geen rekening mee gehouden door het LBIO te Gouda en rechtbanken.

Frans

31.177. LBIO als wapen

Deze maand ook voor het eerst in aanraking gekomen met het LBIO. Allereerst vind ik het prima dat ze bestaan, en ingezet worden als er ten onrechte geen kinderalimentatie wordt betaald. Je bent als ouders samen verantwoordelijk voor de kosten van je gezamenlijke kinderen, en daar valt weinig tussen te brengen.Ik heb de afgelopen jaren ondanks alle ruis in de relatie met ex ook altijd netjes alles voldaan.

Helaas zit ik al 5 jaar in een vechtscheiding. Mijn 4 kinderen hebben steeds bij mijn ex gewoond, zij heeft alles geprobeerd om de kinderen niet naar mij te laten komen, maar gelukkig, door niet steeds het conflict aan te gaan en ruzies uit de weg te gaan komen de kinderen graag hier, en loopt het op zich prima. En goed zijn voor de kinderen als ze hier zijn, en verder niet te veel bemoeien met wat er aan de andere kant gebeurt, heb ik het tot op heden prima gered. Zeker nu ze wat ouder zijn komen ze naast de omgangsregeling ook steeds meer tussendoor hier. Ik zie ze dus bijna dagelijks en kan er dan ook voor ze zijn. Afgelopen december liep het met oudste zoon echter fout. Hij voelde zich steeds slechter bij zijn moeder, sliep slecht, en is uiteindelijk met forse klachten in het ziekenhuis terecht gekomen. Het ziekenhuis constateerde dat dit aan de chaotische situatie bij moeder thuis lag, en heeft bij ontslag via jeugdzorg afgedwongen dat zoon bij mij kwam wonen.

Natuurlijk was hij van harte welkom en inmiddels is het weer een vrolijke kerel, die weer hard op weg is te herstellen. Moeder had ingestemd met de verhuizing, inschrijving gemeente, kinderbijslag etc. en daar is de ellende begonnen. Als papa weet je niet precies wat er allemaal bij komt kijken om zoiets juridisch op de rit te krijgen.

Moeder blijkt dus nog gewoon recht te hebben op de kinderalimentatie voor een kind dat inmiddels 24x7 hier woont, en ze is dit gaan opeisen. Omdat ik weinig trek had om bij alles een rechtzaak te beginnen, en zoon hier woont middels een beschikking van jeugdzorg, ben ik er van uit gegaan dat het logisch is dat ik nog maar voor 3 kinderen kinderalimentatie aan haar overmaak. Gelukkig was bij jeugdzorg vast gelegd dat zij met alles accoord ging, anders had ik het niet gered. Ik heb de eerste brief van het LBIO ook een beetje glimlachend terzijde gelegd, niet beseffend dat ex in haar kromme recht stond en ik dus blijkbaar weer een kostbare rechtzaak in zou moeten gaan voor iets wat voor mij eigenlijk helemaal duidelijk is.

In het convenant was opgenomen dat ik per kind ca. 200,- betaal en dat zij 60,- betaalt voor de behoefte van ieder kind. Zij heeft van begin af aan verteld dat ze haar 60,00 niet kan en wil betalen, ik heb dat ook naast me neer gelegd. Op zich ben ik dus coulant geweest, omdat ik geen trek had in getouwtrek om geld, omdat dit mijn kinderen weer niet ten goede komt.

Het LBIO neemt echter de vordering van Ex serieus, en je wordt als een complete crimineel te kijk gezet. Moeder heeft keurig haar alimentatie voor 3 kinderen gehad, verkeerde cijfers bij het LBIO neergelegd, en die beginnen meteen te incasseren, zonder de situatie goed te bekijken. Gelukkig heb ik alles netjes betaald, en dank zij een brief van advocaat van ex, waarin wordt aangegeven dat ze het inderdaad logisch vindt dat er slechts voor 3 kinderen betaald wordt, kom ik er onder uit. Ze geven nu ook toe dat de vordering niet correct is, en zien van incasso af.

Dit alles heeft mij een periode van veel stress gegeven, door de onterechte vordering kwam zelfs de zomer vakantie in gevaar. Je probeert het buiten je kinderen om op te lossen dus moet ook nog eens vrolijk blijven.

Ergste is dat het LBIO de kosten die zij gemaakt hebben niet verhalen op exvrouw, die op basis van verkeerde informatie het LBIO aan het werk zet. Dit wordt blijkbaar bekostigd uit de opslag die zij bij andere mensen weten weg te slepen. Hiermee maakt het LBIO zich tot een wapen voor haatdragende exen, die als een soort befehl ist befehl gaan rennen voor haatdragende partners, dit is denk ik de bron van ellende voor veel mensen die te goeder trouw wel betalen, maar door omstandigheden een onjuist bedrag overmaken. Het ergste is dat je, zoals ik altijd op tijd hebt betaald, maar ineens geconfronteerd gaat worden met een periode van 6 maanden een idioot hoge opslag.

Het LBIO zou iedere zaak beter en afzonderlijk moeten bekijken, en daar ook naar handelen. Notaire nietbetalers zouden inderdaad best aangepakt mogen worden, maar mensen die al jaren netjes betalen zouden toch wel als minder risicovol mogen worden aangemerkt en dan mag er best even naar de inhoud van de zaak gekeken worden. En dat ze kosten maken is prima, maar verhaal die dan wel bij de dader, en niet bij onschuldige mensen.

Allemaal succes en sterkte met jullie problemen.

Papa

31.178. Het kan nog triester

Mijn ex heeft 15 jaar geen kinderalimentatie betaald. Omdat mijn zoon in een andere stad naar het vmbo groen ging, werden de kosten voor mij alleen, alleenstaande moeder met fulltime baan, niet meer te dragen. Heb via mediation geprobeerd om de kosten wat te delen, daar reageerde mijn ex niet op. Tís tenslotte een rechtszaak geworden en hij moet nu sinds 2 en half jaar, 300 euro in de maand betalen. Mijn zoon word nu 19 en heeft laatst een brief van ex gehad dat ie geen zoon meer heeft en dat ie maar dood moest vallen. Dit roept ie al sinds dat ie moet betalen.

Mijn zoon is intussen patient bij een therapeut. Hij heeft namelijk tot z'n 15e een goeie band met zijn vader gehad. Heb dat nooit in de weg gezeten omdat ik twee ouders in zn leven gewoon belangrijk vond. Maar toen ie mee moest betalen aan de lasten en niet alleen de lusten ervan had, was t ineens een ander verhaal. Mijn zoon is er stuk van omdat ie van de ene op de andere dag aan de kant is geschoven. Ik heb erg veel aan t LBIO gehad omdat wij al twee jaar geen contact met mn ex hebben en hij nog nooit uit zichzelf heeft betaald.

Het LBIO gaat nu voor de derde keer aan de slag om voor mijn zoon zn alimentatie via loonbeslag te innen

Ester

31.179. Kinderalimentatie

Als vader wil ook even mijn zegje doen en het niet al te lang maken want dan leest niemand meer. Ik heb 3 kinderen van 11 t/ 17 jaar. Ik zorg voor bijna 50% voor ze met alle liefde en plezier. Mijn ex-vrouw ontvangt alle kinderbijslag en heffingskortingen en betaal ik ook nog eens 500 euro per maand. Ook de studiefinanciering gaat naar haar. Nu is ze 2 maanden geleden opnieuw getrouwd en toch wil ze niets veranderen en gewoon het geld blijven ontvangen.

Ik deed een poging om de kinderalimentatie in overleg aan te passen aan de werkelijk kindgebonden kosten. Ik kwam uit op 124 euro totaal! Ik heb immers bijna dezelfde kosten en delen we de excursies van school of galajurk van examen HAVO bijvoorbeeld. Plots geeft ze aan "ik wil geen wijziging". Ik sta machteloos want ik kan geen advocaat van 220 euro of meer per uur betalen. Ik begrijp er niks van want ze benadeelt haar eigen kinderen zo want ik kan niets doen, bij haat wordt alles vernieuwd de meubels, de keuken, dakkapel, vaak op vakantie. Ik gun het haar want het is ook goed voor de kinderen. Ik zou niet weten hoe ik het moet doen. Koop dus 2e hands! Terwijl mijn salaris niet slecht is maar ook geen topper, hou ik na aftrek van die 500 euro weinig meer over.

Ron

31.180. Alli

Mijn dochter van 18 verstandelijk beperkt heeft een brief onder dwang bij haar vader getekend dat ze afstand deed van alimentatie.. omdat ze 18 was geworden en vader meende dat ze zich zelf kan onderhouden? Krijgt een wajong (9180 euro) en zorgtoeslag (70) totaal 250 euro waarvan ze zelf 130,00 euro zorg betaalt elke maand.

Vader besloot na 2 maand geen 365 euro te betalen maar 200 euro? Zelfs met dit geld redt ze nog niet eens wat ze normaal aan alli zou moeten hebben. En dan is er geen kinderbijslag meer, geen tog regeling meer in haar geval en geen kindgebonden budget. Kind kan niks, maar wij ook niet meer!

LBIO ingeschakeld maar kind was 18 en heeft getekend, dus lbio voor ons waardeloos gezien de omstandigheden (pas op dat je kind hoe dan ook niet tekent voor vermindering of geen alli meer, je bent de lul bij het lbio). Ze namen het hier voor de vader op en dat terwijl een geestelijk beperkt kind heeft getekent. Er komt nu een rechtzaak waarin ook staat dat er wel degelijk misbruik is gemaakt de beperkingen van onze dochter. Hoe durf ja als vader je zo te verlagen bah.............

Na 3 dagen bericht gehad van de rechtbank, met spoed dus (heeft na onze brieven van advocaat totaal geen contact of gereageerd). Men heeft in de gaten dat er hier nodig wat mee gedaan moet worden, vader eens flink op zijn flikker geven!!!

J

31.181. Mijn ex is ook een loser

Mijn ex heeft na de scheiding elke maand zo'n 20 duizend euro (binnen de mazen van de wet) uit zijn eigen bedrijf onttrokken alszijnde "managementfee". U begrijpt dat na ruim 2 jaar er dan niet veel overblijft, behalve in zijn dikke sok. Bedrijf failliet verklaard en heeft hij zijn vriendin, een meid die "arm" uit de Oekraine komt- een doorstart laten maken op naam van haar en van een vriend van hem.

Om het nog erger te maken: ex heeft zich dakloos en werkloos verklaard en zijn Oekrainse vriendin koopt de vrijstaande woning van mijn ex voor ruim 4 ton "doodleuk" terug- terwijl de curator en de rechtbank zonder bewijs zwart op wit niks schijnen te kunnen doen.

Ex woont dus weer in zijn grote vrijstaande woning, rijdt een dikke auto op niet-zijn naam en viert hoogtij en vakanties als nooit tevoren!!

Ik echter zit met mijn (en zijn) 3 kinderen in de armoede!!! Had ik eerstens recht op een kinderalimentatie van 500 per kind, wist hij dit terug te schroeven wegens zijn zogenaamde faillisement naar 135 per maand per kind- betaalt hij inmiddels al maanden helemaal NIKS meer!!!

Maar de kids krijgen op hun verjaardag Iphone 5's, Ipods, mini laptops, shoppen shoppen shoppen en vakanties kunnen ook niet op.

Ik sta met mijn wao'tje en dezelfde 3 kids klaar bij de voedselbank.

Het is dat ik net de eindjes aan elkaar weet te knopen en via de sociale woningbouw een huurhuis voor nog geen 400 in de maand heb weten te bemachtigen...

Maar dat dit in Nederland kan!!!!!.....

En mijn ex leeft lachend in zijn vuistje, nihil betalend aan onderhoud voor zijn kids die hier bij mij wonen, financieel "rijk" door...

Maar geloof mij: een arme NUL is het, een vader van letterlijk en figuurlijk NIKS, NADA, NIHIL!!!

Hopelijk keert t tij zich ooit en wordt meneer nog een x echt dakloos en werkloos!!! dan doet hij zijn status nu tenminste eer aan, en kan ik begrijpen dat ik NUL aan kinderalimentatie ontvang.

babbelaar Rubriek: mixgezin - Discussie: 110901


31.182. ex geeft aan te hebben betaald waar is die €12000


Nadat de rechter uitspraak heeft gedaan, is mijn ex plotseling meerdere malen werkloos geweest en in de cel beland. Ik heb over 5jaar in 3x 880€ gekregen. Mijn ex geeft echter aan dat er meerdere malen bedragen van zijn rekening zijn gehaald en dat hij in totaal meer dan €12000 heeft betaald. LBIO heeft ook vaker aangegeven te kunnen incasseren en dan weer niet, wegens preferente vorderingen etc. Mijn ex d8 al die tijd dat dat geld werd betaald. Nu vind ik LBIO ook een beetje laks en vertrouw ik dat zaakje ook niet helemaal. Dus vraag ik mij af als me ex de waarheid spreekt, wat ik bijna geloof, waar is dat geld dan. Hij geeft aan zelf contact op te nemen met LBIO, want hij wil weten waar dat geld is. Wat moet ik doen???
Hopeloze Mams

Rubriek: mixgezin - Discussie: 110901

31.183. Vraag bewijs

Beste Mams,

Vraag betalingsbewijzen van je ex en het LBIO.

Succes er mee! Rubriek: mixgezin - Discussie: 110901

31.184. Hoe diep kan iemand zinken...

Steeds als jullie denken het kan niet triester, ja, dat kan wel. De vader van mijn kind heeft ons kind (samen met zijn vriendin) bij HEMZELF uit huis laten plaatsen door AMK met de mededeling dat hij er niet voor wilde zorgen, omdat hij geen emotionele band voelde (en het vertellen van een hele hoop leugens). We hebben het over een lief, schattig peutertje. Zijn nieuwe vrouw heeft 2 kinderen en hij had al 2 kinderen uit eerdere relatie (in beide gevallen co-ouderschap). Uiteraard heeft hij nooit meer naar het kind geinformeerd. Een paar weken voor deze crisisuithuisplaatsing bij vader zelf door vader zelf, zaten we nog bij de rechter om een omgangsregeling vast te laten stellen. Achteraf blijkbaar alleen om de alimentatie lager te stellen, want er gaan omgangskosten vanaf. Wat een enorme loser. Hoe sneu kun je zijn (en zijn nieuwe partner ook).

Als hij niet betaalt, schakel ik meteen het LBIO in. Wat moet je anders? De man is te walgelijk voor woorden.

Maartje Rubriek: mixgezin - Discussie: 110901

31.185. LBIO

Mijn exvrouw heeft het LBIO ingeschakeld om mij de alimentatie te laten betalen via loonbeslag bij mijn werkgever. Het bedrag wat mij is opgelegd was gebaseerd op een werkweek van rond de 80 uur. Nu werk ik er nog slechts 40 vanwege het feit dat er geen extra uren meer gedraaid mogen worden bij mijn werkgever. Bij mijn ex dus meerdere malen aangegeven ook mede de veel te hoge woonlasten dat ik de bijna 300 euro voor 1 kind niet meer kan voldoen omdat er te weinig binnenkomt.

Nu legt het LBIO al ruim een jaar beslag op mijn loon en ik had 0 schulden. Inmiddels kan ik door het LBIO niet al mijn vaste lasten voldoen en bouwen de schulden op inmiddels al over de 10.000 euro. Ook mijn exvrouw krijgt niet het volledige bedrag zelfs niet door de beslaglegging omdat het er gewoonweg niet is.

Het LBIO gaat over lijken. Ik wil wel betalen voor mijn zoon maar kan dit hoge bedrag gewoon niet betalen. Ik heb alles voor mijn jongen over maar dit mag dan toch niet ten koste gaan van mijzelf. Ik heb zelfs moeten trouwen met mijn nieuwe liefde. Heel mooi allemaal maar de manier waarop is eigenlijk schandalig. om mijn beslagvrije voet van 932 naar 1355 euro per maand te krijgen. Ik heb alleen al een huur van 611 euro en geen recht op toeslagen en mijn ex vangt allerlei potjes en zit gewoon thuis op haar kont de hele dag tv te kijken en vangt meer dan ik. Ik leef met mijn gezin van de voedselbank. dat zou toch niet moeten gebeuren, ik kom door het LBIO steeds dieper in de shit.

Voorlopig heb ik nog een aantal jaren te betalen maar de schuld bij het LBIO stijgt ook alleen maar omdat er niet meer is om beslag op te leggen. Dus als ik straks klaar ben met mijn alimentatie verplichting mag ik nog een jaar of 15 een schuld aflossen aan het LBIO cq ex en als ik daarmee klaar ben dan mag ik nog mijn opgebouwde shit af gaan lossen waar ik dan ook nog jaren mee bezig ben. En dan heb ik een 20 tal jaren alleen maar geleefd om mijn schulden af te betalen. Dit vind ik te erg voor woorden.

M

31.186. LBIO

ik ben ook het slachtoffer van LBIO. eerste brief die ik kreeg stikte van de fouten. dit netjes aangegeven. wilde de aasgieren 4.500 of een regeling van 824 per maand. nog maal aangegeven dat de gegevens niet in orde waren, bleef het 3 maanden stil. nu kreeg ik een aangetekende brief. mag nu maar liefst 15.450 betalen binnen 1 maand. ik heb geen voogdij en ik betaal de gezamelijke lening die ik en mijn ex hebben want die vertikt het om ook maar 1 euro mee te betalen, ook al staat er beide hoofdelijk aansprakelijk. LBIO zijn maar op 1 ding uit, je kapot te krijgen. heb je keiharde bewijzen dat alles een leugen is, trekken die idioten zich niks van aan. en nederland zich dan maar afvragen hoe een vechtscheiding ontstaat

Bert

31.187. Ben zo blij met mijn co-ouderschap

Als ik zie dat mijn huidige echtgenoot naar 11 jaar nog in gevecht is met zijn ex over het omgangsrecht en de alimentatie. Hij heeft zijn dochter al jaren niet gezien of gesproken, weet niet eens of ze nog leeft. Zijn dochter woont in het buitenland. De moeder heeft echt een paar hele rare dingen gedaan om haar weg te houden bij haar vader.

De vader heeft enige malen met de politie het bezoekrecht afgedwongen, maar besloot na een paar keer dat dat ook niet in het belang van zijn dochter was. Zijn ex vond het ok dat hij geen alimentatie betaalde, als hij maar nooit meer contact met zijn kind zou opnemen. Maar ja, dan valt er na jaren ineens wel een brief van het LBIO op de mat waar 30.000 euro geëist wordt, te betalen binnen een maand en dan?

Ik begrijp beide kanten van het verhaal wel, maar eigenlijk vind ik dat het systeem van omgangsrecht en alimentatie niet klopt. Het houdt conflicten in stand waar die niet nodig zijn. Het is wel diep triest dat een scheiding zo'n groot punt zo lang in het leven van veel mensen blijft.

Nicole

31.188. voor Nicole

Dus je man ging akkoord met de eis van zijn ex door af te zien van bezoekrecht en in ruil daarvoor hoefde hij geen alimentatie te betalen? Wat vreselijk voor zijn dochter, dat hij hierop is ingegaan. Bah.

Hij is geen haar beter dan zijn manipulerende ex. Het arme meisje was in te ruilen voor geld. Wat een armzalig gedoe van beide partijen.

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ervaringen met LBIO bij achterstallige alimentatie

 1. Help: mijn ex betaalt geen alimentatie voor de kinderen
 2. Oorlogspad
 3. Het bijltje er bij neer?
 4. Achterstallige alimentatie
 5. Goede ervaring LBIO
 6. LBIO of niet, het was niet meer nodig
 7. Andere stappen
 8. LBIO
 9. Wat klinkt dit bekend
 10. exen bahhhhhhhhhh
 11. LBIO heeft goed werk verricht
 12. Vraagje
 13. Voor een hulploze moeder
 14. LBIO te traag
 15. Advies
 16. LBIO
 17. Ook LBIO
 18. Vader kan kind ook zelf halen
 19. Ervaring met lbio
 20. Lbio
 21. Hoezo geen alimentatie ontvangen!@#$@$@
 22. Waarom?
 23. Te traag
 24. Kinderen niet meer zien.
 25. LBIO
 26. Lbio langer dan 6 maanden terug
 27. Je doet het nooit goed
 28. Hij gebruikt zijn zoon
 29. Nog zo\'n geval
 30. Deurwaarder
 31. 22.26 LBIO langer dan 6 maanden terug
 32. Goede ervaringen met LBIO
 33. Hoe lbio langer dan 6 maanden terug?
 34. Kan het LBIO ook dan helpen?
 35. ABOP: Advies Bij Overheid Problemen
 36. Ook gescheiden
 37. Int het LBIO ook niet betaalde indexering van vijf jaar?
 38. Toch LBIO inschakelen
 39. Reactie op 22.37
 40. Alimentatie
 41. Krijg je nooit!!
 42. Alimentatie aan ex
 43. reactie op vader "alimentatie aan ex"
 44. Zelf getekend?
 45. Omgangsregeling
 46. Irritaties omtrent ex en alimentatie
 47. LBIO
 48. Inschakelen LBIO
 49. reactie
 50. Reactie op LBIO
 51. Alimentatie aan ex
 52. Al 13 jaar geen normaal gezin of inkomen opbouwen
 53. Samen?
 54. Hulp nodig met deurwaarder
 55. Oorlogspad!
 56. Omgangsregeling
 57. Achterstallige kinderalimitatie
 58. Scheiding en nu de kinderen!!
 59. Halen en brengen
 60. Alimentatie aan ex
 61. Alimentatie verhoging
 62. Waanzin
 63. lbio
 64. Alimentatie aan ex
 65. Irritaties omtrent ex en alimentatie
 66. Werkt het LBIO ook andersom?
 67. Is die wraak wel zo zoet?
 68. Vaders die wel betalen en toch nog achtervolgd worden?
 69. Nihilstelling alimentaie
 70. Geen ondehoudsbijdrage!
 71. Reactie op "geen onderhoudsbijdrage"
 72. Te laat betalen
 73. Te laat betalen
 74. Te laat betalen
 75. Te laat betalen
 76. Ook te laat, of niet ?
 77. Geen alimentatie
 78. Geen alimentatie
 79. Alimentatie aan ex
 80. LBIO
 81. Rechtzaak tegen eigen kind!
 82. Reactie op rechtzaak tegen eigen kind
 83. Reactie op "rechtszaak tegen eigen kind"
 84. Reactie op anonieme reactie "rechtzaak regen eigen kind"
 85. Reactie op Marieke L
 86. Hij heeft maar te betalen
 87. Dan een ander bedrijf inschakelen
 88. Reactie op: hij heeft maar te betalen
 89. Rechtzaak tegen eigen kind en emotionele band
 90. Rechtzaak tegen eigen kind
 91. Reactie op anoniem!
 92. Reactie op verdrietige moeder
 93. LBIO - wat ze voor je kunnen doen!
 94. Reactie kan lbio helpen als je kids worden weggehouden
 95. 700 euro
 96. LBIO
 97. Declaratie kosten advocaat
 98. Daklozen Uitkering
 99. LBIO
 100. Vraagje
 101. Reaktie halen en brengen kinderen
 102. Zelfde bootje
 103. Geen recht voor de man!
 104. Geen loonbeslag?
 105. Mijn anabool-ex en alimentatie
 106. Geen medewerking van lbio
 107. Alimentatie
 108. Terugwerkende kracht indexering betalen
 109. Misschien wil de vader ook een nieuw leven?
 110. Help ik weet het niet meer!
 111. Stuur het lbio!
 112. Lbio heeft voor mij geen resultaat
 113. Of teveel of te weinig
 114. Alimentatie, wat dacht je van gewoon werken
 115. Nu eens de andere zijde
 116. Crimineel gedrag
 117. Een vraag
 118. Ex-zeikwijven
 119. Ex-zeikwijven
 120. Misschien een andere inslag
 121. Re ex zeikwijven
 122. Re exzeikwijven
 123. Re exzeikwijven 2
 124. Je gaat niet van je kinderen scheiden
 125. Nog even
 126. Lbio
 127. Te veel of niet betaald
 128. Waarom zelf niet werken?
 129. Re: Waarom zelf niet werken?
 130. Alimentatie zorg voor jezelf
 131. Europese afspraken over alimentatie
 132. Reaktie voor Siep
 133. Aan Alice
 134. Vraag aan Alice
 135. Alimentatie en omgang
 136. Kinderloze pappa
 137. Vaders
 138. Reactie op Vaders
 139. Waar het alimentatie geld aan op gaat
 140. Pubers
 141. Weigering om alimentatie te betalen
 142. Alimentatie
 143. Reactie op vaders
 144. Kansen als ex hoger beroep begint om GEEN alimentatie te betalen
 145. Ontglippen beslaglegging erfdeel
 146. Reactie op vaders
 147. oh oh
 148. Man krijgt alimentatie?
 149. Gewoon werken
 150. Wat komt er op me af?
 151. Deurwaarder en LBIO
 152. Zo herkenbaar
 153. Al ruim 10.000 euro achterstand betaling kinderalimentatie
 154. Reactie op Anja
 155. Aan Maria
 156. Bijdragen in kosten voor stiefkinderen
 157. Alimentatie voor kinderen die je niet mag zien
 158. Wie zijn er weer de dupe: de kids
 159. Bericht voor Reza
 160. Vermindering partneralimentatie
 161. Mogelijk antwoord voor Jules
 162. Alimo
 163. Bloedhonden of Bloedzuigers?
 164. reactie 28.163
 165. Wie is hier de bloedhond?
 166. Bloedhond?
 167. Re: Geen recht voor de man
 168. Gewoon even kwijt...
 169. Oorlogspad
 170. Hier ook bezig met het LBIO
 171. Wil het gewoon ff van me afschrijven
 172. aan zwaar verbolgen vader
 173. update en moeilijke keuze
 174. Voor alle mannen
 175. Afhankelijk? Zielig?
 176. Ervaringen met LBIO met achterstallige alimentatie
 177. LBIO als wapen
 178. Het kan nog triester
 179. Kinderalimentatie
 180. Alli
 181. Mijn ex is ook een loser
 182. ex geeft aan te hebben betaald waar is die €12000
 183. Vraag bewijs
 184. Hoe diep kan iemand zinken...
 185. LBIO
 186. LBIO
 187. Ben zo blij met mijn co-ouderschap
 188. voor Nicole

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.