Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Het World Wide Web

Geldwijzers Alimentatie en Co-ouderschap

www.alimentatiepagina.nl is een informatieve pagina met alimentatie- en huwelijksregelingen.

Lees op echtscheidingswijzer.nl alles wat je wilt weten over een echtscheiding.

Lees bij Ouders Online: Acht valkuilen voor stiefmoeders.

Lees de brochure van Hulpverleningsdienst Kennemerland GGD Samen verder met een nieuwe gezin, met een aantal concrete tips.

Het voorvoegsel stief van stiefmoeder komt af van het oud-germaanse woord steupa, hetgeen te maken heeft met verweesd of beroofd. Na al die jaren komt het stiefzoontje van Martine met een nieuwe naam: liefmoeder.

Er is een speciale site voor nieuw-samengestelde gezinnen.

De site samengesteld-gezin.wereld.nl is een trefpunt voor samengestelde gezinnen.

Het samen op blijven voeden van kinderen na de scheiding. Er is een site die ouders die een co-ouderschap overwegen bij elkaar wil brengen: co-ouderschap.

Er is een Stiefmoeder Website! Voor het uitwisselen van ervaringen via een forum of een e-zine.

SOS-Papa is een stichting die de positie en het welzijn van kinderen en ouders tracht te verbeteren als die ouders uit elkaar zijn gegaan

De Stichting Stiefgezinnen Nederland(SSN) vindt dat een stiefgezin niet te vergelijken is met een kerngezin. Een stiefgezin heeft een heel eigen karakter. De Stichting wil handvatten aanreiken om een gelukkig gezinsleven op te bouwen. Zij richt zich op alle leden van een stiefgezin.

4.1. Cirkel Vakanties voor grote en samengestelde gezinnen

Voor de kinderen zijn er natuurlijk veel leeftijdsgenoten en ons enthousiaste Sun & Fun team, waardoor ze zich geen moment hoeven te vervelen. Zo hebben de ouders ook de tijd om er af en toe lekker samen op uit te gaan. Met zoveel mensen op vakantie gaan kan best duur zijn. Maar niet bij Cirkel! Bijv. 1 week Wezeperbrug al vanaf 249,- per tent in de zomervakantie. Bekijk ook onze leuke weekenden in het voorjaar.

4.2. Minder vrouwen krijgen alimentatie, bedragen nemen iets af

Eén op de zes vrouwen die in 2013 is gescheiden, kreeg alimentatie toegekend. Gemiddeld ging het om een bedrag van 980 euro per maand. Deze partneralimentatie is sinds 2009 licht gedaald. In de periode 2001-2009 nam de partneralimentatie nog elk jaar sterk toe.

Lees het hele artikel: hier.

4.3. Introductie Magazien.net 16 januari 2004.

Website Het Magazien: informatie en discussie rondom echtscheiding. Deze site is een wegwijzer en informatiebron voor 6 sites die aan elkaar gekoppeld zijn en bestaat uit:

4.4. Kennis over Jeugd en Opvoeding: Samengesteld gezin

Bijna tien procent van alle gezinnen zijn samengestelde gezinnen of stiefgezinnen. De verhoudingen binnen een samengesteld gezin zijn vaak complex. Kinderen moeten wennen aan het nieuwe gezin en aan de stiefouder. En omgekeerd moet de stiefouder een band opbouwen met de kinderen. In de hulpverlening is dit onderwerp nog onderbelicht.

Lees meer in het Dossier Samengesteld Gezin.

Het World Wide Web

  1. Cirkel Vakanties voor grote en samengestelde gezinnen
  2. Minder vrouwen krijgen alimentatie, bedragen nemen iets af
  3. Introductie Magazien.net 16 januari 2004.
  4. Kennis over Jeugd en Opvoeding: Samengesteld gezin
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.