Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

59. Stichting Stiefmoeders Nederland

Stichting Stiefmoeders Nederland brengt moeders uit samengestelde gezinnen bij elkaar.

Stichting Stiefmoeders Nederland verricht al enkele jaren onderzoek naar het stiefmoederschap, want als je partner al kinderen heeft, is het bouwen aan een nieuw (samengesteld) gezin een hele uitdaging. Het stiefmoederschap is geen gemakkelijke opgave, dat blijkt wel uit de slagingskansen. Gemiddeld strandt 2/3 van de relaties waarin een of beide partners al kinderen uit een eerdere relatie heeft. In Nederland zijn naar schatting minimaal 250.000 stiefmoeders.

Uit onderzoek blijkt dat er grote behoefte is om met gelijkgestemden te praten en ervaringen uit te wisselen, daarom starten er vanaf september weer gespreksgroepen voor stiefmoeders door heel Nederland dus ook bij jou in de buurt. De gespreksgroep komt vijf avonden bij elkaar. Inschrijven kan via www.stichtingstiefmoeders.nl.

In de gespreksgroep kunnen stiefmoeders ervaringen uitwisselen en advies krijgen van een professionele hulpverlener die de groep begeleidt. De gespreksleidsters zijn zelf ook stiefmoeder. Er zijn inmiddels gespreksgroepen voor stiefmoeders door heel Nederland. Stichting Stiefmoeders organiseert ook Stiefmoederdagen, heeft een gratis helpdesk en gratis mailmaatjeservice. Op de site vinden stiefmoeders veel informatie en verhalen van andere stiefmoeders.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.