Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

42. Rechten van bonusvader

Ik ben stiefvader (bonusvader) van 2 kinderen, maar ik heb een probleem met de ex van mijn vrouw. Ik heb het gevoel niet begrepen te worden en dat ik goed genoeg ben om de rekeningen te betalen (daar hij geen alimentatie betaalt) en wel plichtig is. Als er leuke dingen zijn te doen zoals sinterklaas, dan bepaalt hij wanneer dat gebeurt. Mijn vrouw durft de confrontatie niet goed aan en ik heb niet het gevoel dat ik er wat van kan zeggen daar het niet mijn natuurlijke kinderen zijn.

Zijn er meer mensen die dit herkennen? Ik heb wel alle verplichtingen maar weinig tot geen rechten.

Koen

42.1. Reactie voor bonusvader

Ik ben de nieuwe partner van een gescheiden vader van twee kinderen. Zijn kinderen wonen bij zijn ex en komen eens in de twee weken een weekend bij ons. Mijn partner heeft voornamelijk de verplichtingen, maar heeft nagenoeg geen rechten, en ik natuurlijk al helemaal niet.

Ik heb vaak de indruk dat mijn partner alleen maar mag betalen en dat zijn ex waar het maar kan nog meer geld uit hem vandaan sleept als normaal gesproken gebeurt. Zij heeft een nieuwe partner en als we het zo bekijken dan hebben zij echt geen slecht inkomen. Sterker nog, een heel goed inkomen.

Om wille van de kinderen gaat mijn partner over het algemeen akkoord met wat zijn ex wil. Tegenwoordig betaalt hij dan niet het hele bedrag, maar de helft, ook al zijn het dingen waarvan ik van mening ben dat zij die hoort te betalen. Maar omdat wij de kinderen de dupe niet willen laten worden gaan we dus toch akkoord. Ik vind dit soms wel om moedeloos van te worden.

Wij hebben zelf inmiddels ook kinderen en ik zal niet zeggen dat we het financieel slecht hebben, want er zijn mensen die het veel zwaarder hebben dan wij. Maar het wordt er echt niet makkelijker op en als ik dan de indruk heb dat zijn ex er nog meer een slaatje uit slaat (terwijl zij degene is die de scheiding in werking heeft gezet) dan wordt ik daar behoorlijk boos en verdrietig over.

Zo zie je, het is voor een nieuwe partner van een gescheiden ouder aan allebei de kanten moeilijk.

Sterkte. Mary.

42.2. Omgekeerde situatie...

Hoi,

ik herken wat je schrijft. Ik ben stiefmoeder, alleen de kinderen wonen bij ons! Ik zorg voor ze als mijn vriend naar zijn werk is. De kinderen gaan 1x in de 2 weken naar hun moeder toe. Nou probeert zij mij steeds de les te lezen over hoe ik ze moet opvoegen enz. Maar ik heb in mijn huis zo mijn regels en ik vind dat zij zich eraan moeten houden (het zijn gewone regeltjes als niet springen en klimmen op de bank boven geen schoenen enz., ik ben echt geen tiran). Nou denk ik gewoon dat ze erg jaloers is.

Zij hoort alimentatie te betalen, maar dit doet ze niet! Volgens haar heb ik daar ook niets mee te doen! Dat is wel waar, want het is straks zo dat ik moet gaan werken voor haar kinderen. (dat zal ik met liefde doen want ik ben gek op de kinderen, maar het gaat om het idee!)

Samen hebben we ook een kindje en ik wil graag thuis zijn om voor hem te kunnen zorgen! Maar omdat zij haar plichten niet na komt kan dat straks niet meer!

Zij moet mij niet. Dus volgens haar heb ik ook niets te vertellen! Zij heeft alleen de leuke dingen om het weekend gezellig te doen!

Ik moet ze opvoeden, dus ook soms corrigeren! De was enz enz. Nogmaals ik doe dit met liefde, maar ik wil niet steeds afgezeken worden door haar!

Nu zijn we aan het kijken wat mijn rechten zijn.... ehhh GEEN!! Dat is wel krom, want ik zorg voor ze en niet zij!!

Suus

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Rechten van bonusvader

  1. Reactie voor bonusvader
  2. Omgekeerde situatie...
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.