Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

41. Verdriet van een gescheiden pa

Onze relatie is heel goed. Maar nu ik zwanger ben van een tweeling is mijn vriend overspannen. Hij mist zijn dochter van 18 heel erg. Moeder wil niet dat ze contact hebben. Aan de telefoon heeft ze vaak genoeg gezegd dat hij niet meer hoefde te bellen want dochter wil hem nooit meer zien. Wij geloven dat niet, maar de moed zakt je zo wel in de schoenen. Verder dan kaartjes en brieven schrijven komt hij niet. Soms krijgt hij bericht terug van haar.

Nu is zijn zoon 12 geworden en is hij heel erg bang hem ook kwijt te geraken nu hij zelf mag weten wanneer hij mag komen.

We zijn blij met mijn zwangerschap en ook de jongens vinden het leuk en interessant om broertjes/ zusjes te krijgen. Ik hoop dat mijn vriend snel genezen is en weer volop kan genieten van de komst van de tweeling.

groeten van Monique

41.1. bericht voor Bram Bakker

Bram,

jij hebt er voor gezorgd, in die jaren therapie, dat ik mijn vertrouwen in de hulpverlening compleet ben kwijtgeraakt. Ik ben nog steeds erg boos op je, op de kunstjes die jij mij geflikt heb en zal binnenkort mijn bijdrage leveren in een bekend blad over jouw handelwijze, jouw trucs en je gevaarlijke en idiote manier van therapie bedrijven.

Anne Mart Witvoet.

41.2. Reactie op "bericht voor Bram Bakker"

Hallo Anne Marie

Ik begrijp niet goed waarom boosheid die op het bord van Bram Bakker thuis schijnt te horen hier op deze site verschijnt. Ik twijfel er niet aan dat je erg boos en verdrietig bent en wellicht veel geleden hebt. Maar dan nog is het m.i. niet goed een dergelijke hetze te beginnen en daar mensen bij proberen te betrekken die er niets mee te maken hebben. Waarom ga je niet gewoon een gesprek aan met die meneer, eventueel met behulp van een derde of, als er fouten zijn gemaakt, leg je het bij juiste instantie neer? Met alle respect voor jou, maar ik geloof niet dat dit een goede manier is.

Vr. gr. Marieke L.

41.3. Reactie op monique

Hoi Monique,

Mijn vriend en ik hadden net zo'n soort situatie als jullie. Maar ik kan je zeggen, je vriend moet gewoon even naar een psycholoog gaan, dan kan die daar rustig mee praten. Want soms vertel je niet alles aan je partner of kan je dat gewoon niet.

En wat betreft de kinderen, gewoon rustig blijven, kaartjes sturen met kerst en verjaardagen en verder niks doen en gewoon afwachten. Later dan zijn die kinderen het huis uit en dan zullen ze misschien wel verkeerde gevoelens hebben tegen hun moeder omdat die hun altijd heeft tegengehouden om naar hun vader te gaan. Het is wel leuk dat hij af en toe een bericht terug krijgt van zijn dochter (hopelijk is het positief?). Het is in ieder geval beter dan niks toch?

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes Sylvia

41.4. Reactie op 'bericht voor Bram Bakker'

Beste Anne-Mart,

Als ex-patient van Bakker kan ik me jou boosheid enorm goed voorstellen, maar dit is inderdaad niet de juiste plek. Er bestaat een specifieke site voor voor het aankaarten van grensoverschrijdend gedrag door hulpverleners. Doen!! Het lucht op en het is belangrijk dat fouten boven water komen. Heel veel sterkte.

Maria

41.5. Vraag: problemen met kinderen en ex

Ik heb mijn vriend (een nederlander) in het buitenland leren kennen en we hebben nu een relatie al twee jaar en samen wonen in het buitenland, nadat hij al drie jaar alleen had gezeten sinds de scheiding. Nu hij weer een relatie heeft wordt zijn ex geel van jaloezie, dat het heel goed gaat tussen en ondertussen een partnerschap hebben afgesloten. Naar mijn weten gaat het goed tussen de kinderen (12, 14 jaar) en mij, als ze bij ons op vakantie zijn doen wij onze uiterste best voor hen en ze zijn hartstikke blij als ze weer weg gaan en als we chatten dan weer nog bedanken.

Laast is mijn partner er achter gekomen dat als de kinderen van ons vandaan komen, ze helemaal overstuur zijn, en dat zijn zoon hem voorlopig niet wil zien en niet erover wil praten. Zijn dochter daar chat hij wel regelmatig mee, en wil wel het goede contact met haar vader blijven houden. Nadat ik dit heb vernomen en zie hoe mijn partner eronder lijdt, durf ik niet zo goed te reageren als ze online komt. Een reden die ik kan bedenken is dat; ik ben zelf niet onbedeeld, en als zijn zoon van die dure computerspelletjes vraagt en hij vindt dat dat te duur is en er geen reden voor is, dan zegt hij nee. Hij wordt dan kwaad en dat is natuurlijk koren op de molen van zijn ex, dan excaleert alles weer. Ik probeer afzijdig te blijven. Ik ben zelf ook een gescheiden moeder met drie grote kinderen, meerderjarig, die op zichzelf wonen, en altijd heb ze gemotiveerd om naar hun vader te gaan en contact te blijven houden, iets waar ik vandaag de dag heel trots op ben.

Ra Ra help alle info advies welkom. Ik houd heel veel van zijn kinderen en van hem en wil om zijn gezondheidsredenen dat alles goed gaat. Rian

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Verdriet van een gescheiden pa

  1. bericht voor Bram Bakker
  2. Reactie op "bericht voor Bram Bakker"
  3. Reactie op monique
  4. Reactie op \'bericht voor Bram Bakker\'
  5. Vraag: problemen met kinderen en ex
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.