Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

36. Herberekening alimentatie na samenwonen

Hallo

Ik heb niet echt een antwoord kunnen vinden bij de onderwerpen over alimentatie, daar stel ik mijn vraag nu.

Tijdens de scheiding zijn er afspraken gemaakt over de alimentatie. Nu kwam ik een jaar na de scheiding erachter dat mijn ex me een beetje beduveld heeft hij had tijdens het huwelijk DRIE banen en heeft voor de alimentatie maar eentje opgegeven.

We zijn toen naar een advocaat gegaan hij gaf toen aan niet meer te kunnen betalen. We hadden toen afgesproken dat als hij ging samenwonen de alimentatie in het voordeel van de konderen weer berekend zou worden. Nu heb ik dus via via gehoord dat hij samenwoond.

Ik ben vorig jaar ook weer samen gaan wonen en heb samen met mijn vriend een kind. Nu is mijn vraag als ik een herberekening laat maken wordt het loon van mijn vriend en zijn vriendin ook mee gerekend? Het is wel zo dat mijn ex ten tijde van de scheiding informatie over zijn banen achter heeft gehouden. De reden dat ik hier pas een jaar later achter kwam is heel simpel, ik kwam pas na een jaar weer tot rust en ben toen pas dus de papieren gaan nakijken.

Groeten Jary

36.1. Herberekening alimentatie

Beste Jary,

Natuurlijk wordt jouw situatie ook anders, wellicht moet jij nu gaan dokken. Misschien was je ex je het zat omdat jij, ondanks zijn drie banen, nog ontevreden was, maar ondertussen jij wel de revenuen van zijn drie banen genoot. Tijd dat jij er een baan bijneemt. Een man is na scheiding geen garantie voor een inkomen, zoals een vrouw ook geen enkele garantie geeft, niet tijdens het huwelijk en ook niet erna.

Chris

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Herberekening alimentatie na samenwonen

  1. Herberekening alimentatie
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.