Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

38. Mijn zoon wil niet terug naar zijn moeder

Geachte.

Ik ben een vader van een flinke 12j zoon. Ben nu reeds bijna 8j gescheiden en, zit met het probleem dat, wanneeer mijn zoon op weekend komt of als het verlof is geweest, hij niet meer naar zijn moeder wil gaan! Ben ondertussen ook terug gehuwd met een pracht vrouw die geen kindjes had of heeft. Maar de verstandhouding tussen mijn vrouw en mijn zoon is zo goed dat mijn zoon nu mama zegt tegen haar.

Graag had ik langs deze weg wat meer info gehaald ivm wat wij moeten doen om eventueel onze zoon bij ons te houden. Heb onlangs nog gepraat met mijn ex om over te gaan op co oudersschap maar ben van een kale reis terug gekomen! Ik vraag maar 1 zaak, help ons a.u.b! Onze zoon is niet meer gelukkig en ik ben bang dat er iets zou of gaat gebeuren met hem.

Alvast bedankt en hoop op reactie.

Groetjes; Peter&Christel

nb: wij zijn wel belgen.

38.1. Mijn pubers gaan bij mijn ex wonen

Hallo, weet niet goed of deze vraag bij de goede rubriek is, maar stel hem toch. Ik wil volgend jaar bij mijn vriend gaan wonen. Mijn kinderen willen liever bij mijn ex wonen. Dit vindt mijn ex ook goed. Mijn vraag is: hoe moeten we dit precies gaan doen? Wat zijn de stappen (de kinderen zijn 16 en 14 jaar)?

Rieki

38.2. Reactie op: mijn zoon wil niet terug naar moeder

Beste Peter en Christel,

Als je zoon 12 jaar oud is mag hij zelf beslissen waar hij wil wonen. Ga dus direct naar een advocaat (want normaal overleg gaat toch niet lukken!) en zorg ervoor dat je zo speodig mogelijk voor de rechter staat en laat je kind horen, hij mag zelf namelijk dan aan de rechter duidelijk maken dat hij bij jullie wil wonen. Het is niet voor niets dat hij bij jullie wil zijn. Sta voor hem klaar, dan kan hij alleen maar gelukkiger worden.

Succes

38.3. Reactie op anonieme reactie en op Peter en Christel

Hallo,

Omdat we hier te maken hebben met het Belgische recht, kun je er niet automatisch vanuit gaan dat daar dezelfde regelingen m.b.t. gezamenlijk gezag/voogdij van toepassing zijn als in het Nederlandse recht.

Mensen adviseren meteen naar de rechter te stappen omdat "normaal overleg toch niet gaat lukken", vind ik bijzonder kort door de bocht en nogal opjuttend. We horen hier namelijk slechts één kant van het verhaal en hoe waar die wellicht ook zal zijn, er is nog altijd een andere partij met háár waarheid.

Kinderen varen er niet wel bij om voor de rechter te moeten verschijnen en duidelijk te moeten gaan kiezen voor één van beide ouders. Dta is een uiterste wat m.i. zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Is er een mogelijkheid tot mediation? Het lijkt me voor alle betrokkenen de beste manier om tot consensus te komen. In elk geval zeer de moeite waard om te proberen. Die rechtbank kan altijd nog.

Gr.Marieke L.

38.4. Misverstand

Het is een groot misverstand dat een kind van 12 jaar zelf mag bepalen waar het gaat wonen. Het kind mag wel zijn wensen aangeven maar de rechter kan alsnog bepalen dat het kind blijft wonen bij de tot die tijd verzorgende ouder.

Wat wel verstandig is om goed om de tafel te gaan zitten met alle partijen en eruit zien te komen. Wellicht dat het lukt zonder tussenkomst van een advocaat en rechter, wat alleen maar gunstig is uiteraard.

mvg Martha

38.5. Reactie op misverstand

Het is inderdaad zo dat een kind vanaf zijn 12e niet zomaar zelf mag bepalen waar hij mag wonen maar dat hij / zij wel gehoord mag worden.

Ik vind dat je je eerst (in dit geval als moeder zijnde) moet afvragen waarom je kind bij de vader wil wonen en NIET bij jou. Ik vind dat moeders nog veel te vaak niet naar het kind luisteren en dingen afdwingen omdat ze egoistisch zijn. Hun wil is wet.

Maar het gaat er toch om dat je kind gelukkig is? Als je kind zelf heel duidelijk aangeeft dat hij liever bij zijn vader woont, dan kun je hem toch niet tegenhouden. Je zult dan alleen maar een kwaad kind krijgen die tegen zijn zin (midden in zijn puberteit notabene) bij zijn moeder woont. Ik vind dat niet terecht.

Je kunt natuurlijk niet alle situaties over een kam scheren, immers misschien vindt de moeder wel dat de vader niet geschikt is. Toch ben ik van mening dat ook in zo'n situatie de moeder bij zichzelf te rade moet gaan. Ooit heeft zij namelijk deze man uitgekozen als vader voor haar kind, en wellicht moet zij zichzelf te rade gaan wat de reden is dat haar kind niet meer bij haar wil wonen. Dat lijkt mij namelijk ook niet gezond. Ik zou het vreselijk vinden als mijn kind 12 was en aan zou geven dat hij/zij liever bij zijn vader zou wonen.

Maar toch zou ik instemmen en laat hem zlef beslissen, dit kun je niet tegenhouden. Afgeven op een ex is wel heel makkelijk, en het blijkt ook wel dat vele vrouwen dit als middel inzetten om hun kind krampachtig aan zich vast te houden. Hij was wel goed om een kind te verwekken en om geld voor zijn kind te betalen, maar verder bakt hij er weinig van en kan al helemaal geen kind opvoeden. Ik vind dit eerder een tekortkoming van deze vrouwen. Wie zijn zij om de vader van hun kind kapot te maken. En tuurlijk is het moeilijk als er vervolgens een nieuwe partner in het spel is, dat is niet leuk voor de moeders. Maar als de moeders zelf een nieuwe vriend krijgen dan is het allemaal goed en moeten de vaders gewoon slikken en het maar accepteren.

Mijn mening is dat als een kind niet meer bij de moeder wil wonen er iets niet goed zit in die relatie, het kind krampachtig bij je willen houden is dan ook het slechtste wat je kunt doen en het kind zal zich nog verder van je verwijderen. Je kunt mensen (een kind van 12 is ook al een denkend mens) niet tegen hun zin vasthouden omdat je zelf niet alleen kunt zijn.

Misverstand

38.6. Reactie op Mariek L, Peter/Christel

Marieke L: Inderdaad het beste als je normaal met je ex om tafel kunt gaan zitten en als volwassen mensen een oplossing probeert te zoeken. Maar als je het stukje van Peter en Christel GOED leest dan zie je dat dit al geprobeerd is en hij van en koude kermis is terug gekomen toen hij zijn ex verzohct om co-ouderschap. Hij is wanhopig en het is toch (neem ik aan) duidelijk dat ze de wanhoop nabij zijn. Hij (peter) is zelfs bang dat er iets ergs met zijn zoon gebeurt, sorry maar dan vind ik jouw reactie te goedgelovig.

Sommige vrouwen (en dit lijkt er 1 van!) daar valt niet mee te praten, waarom wil zijn zoon niet naar huis? Waarom zijn zij bang dat er iets erg met zijn zoon gebeurt? Dat is niet voor niets, dan onderneem je als goed ouder zijnde aktie zodat je zoon weer gelukkig wordt. De moeder in dit geval houdt haar zoon dus tegen haar zin bij zichzelf, en vervolgens is zelfs over co-ouderschap praten onbespreekbaar. Veel succes, ik weet in ieder geval (uit ervaring) dat je met zo'n ex absoluut niet op een volwassen manier (in het belang van het kind) kunt praten.

En ik weet zeker dat dit ook de mening is van Peter en Christel. Hij is al 8 jaar gescheiden, nu er een nieuwe vrouw is in zijn leven en de zoon liever bij hen is is de moeder gefrustreerd. En daar moeten zij mee gaan praten? Heeft geen zin, en ondertussen is die jongen ongelukkig. Als het een GOEDE moeder is wil ze dat haar zoon gelukkig is en dan denk je niet aan jezelf. Dat wil niet zeggen dat ik het niet vreselijk voor de moeder vind dat haar zoon na jaren voor hem gezorgd te hebben haar zoon ziet vertrekken. Maar toch kan zij dit niet afdwingen! Het geluk van het kind staat voorop, Belg of niet ga alsjeblieft naar een advocaat Peter en Christel.

Anoniem

38.7. Mijn zoon wil niet terug naar zijn moeder

Hoi Peter en Christel,

Ik wilde even reageren op jullie stukje over jullie zoon. Vecht voor hem en zijn/jullie geluk. Jij weet wat het beste voor je zoon is en hij zelf ook. De kinderrechter zal ook naar de mening van je zoon luisteren.

Wij zijn een samengesteld gezin mijn man heeft 2 dochters uit zijn eerdere huwelijk en ik heb ook 2 dochters uit een eerder huwelijk. Mijn man zijn oudste dochter is nu 13 jaar en wil ook niet meer bij haar moeder wonen. Ze is meerdere malen weggelopen bij moeder heeft al in een pleeggezin gezeten en is nu weer op een neutrale plek. Ze heeft inmiddels een onder toezicht stelling en uitplaatsing van moeder. Wat jullie ook beschrijven ik heb een hele goede band met haar en voelt als eigen ik kan me ook voorstellen dat moeder dat pijn doet. Maar misschien moeten moeders ook te rade gaan waarom de kinderen dat willen en naar hun gezin kijken ipv tegenwerken.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

Groet, Ruud en Astrid

38.8. Rechten van een 13jarig kind

Mijn zoon wil graag bij zijn vader wonen omdat hij niet overweg kan met mijn nieuwe man.

Het is in zijn belang, als hij gelukkiger is zo, vind ik dat prima. Mijn vraag is: moet dit nu via de rechter of kan hij zonder gedoe gewoon bij zijn vader wonen? Graag snel een reactie.

Yalina

38.9. Andere site

Hallo,

Deze vraag kun je het beste stellen op een andere website van co-ouders forum. Daar kun je allerlei vragen stellen over allerlei onderwerpen. Dus ook over hoe je dat doet met kiezen op zijn leeftijd. Ligt namelijk aan van allerlei dingen. Ligt er aan of je co-ouderschap hebt, of jouw ex het er mee eens is. Als het allemaal in goed overleg kan is het volgens mij makkelijk, anders wordt het een gedoe via de Rechter.

ik hoop dat je er iets aan hebt.

Xandra

38.10. Kind van een alcoholiste heeft niets in te brengen

de zoon van mijn vriend wordt in december 11 jaar. Zijn moeder is al 15 jaar alcoholiste, 6 weken geleden barstte de bom, na klachten door de directeur van zijn school, mijn vriend en mijzelf aan het AMK is hij per direct met ons meegegaan naar Spanje, waar wij wonen, voor een time out. Moeder zit nu in de verslavingszorg en hij moet weer terug naar moeder, wat hij niet wil. De reden omdat een rechtzaak te lang duurt en de hulpverlening vindt dat moeder aan haar probleem werkt en altijd een goede moeder is geweest. Wat moet je hier nu mee?

Ook de advocaten zeggen dat het niet in het belang van het kind is om de rechter op te zoeken.

Ineke

38.11. Help (een kind zelf)

Hallo, ik ben Bert en heb een problem. Ik ben 12 jaar en mijn ouders zijn gescheiden. Ik ga om de 14 dagen (in het weekend) naar mijn vader. Die heeft al een nieuwe vriendin en mijn moeder al een nieuwe vriend. Maar de nieuwe vriendin van mijn vader wilt precies niet met mij overeenkomen. Mijn vader is kompleet veranderd nadat mijn ouders waren gescheiden, ik herkende hem niet meer. Die vriendin was ook gescheiden en heeft ook een zoon (18 jaar). Maar sinds die vriendin er was leek het of ze de macht had over mijn papa. Sinds dan besteede mijn papa bijna geen tijd meer met me. En dan komt er nog bij dat ik ADD heb (aandachtstoornissen), daarvoor neem ik rilatine. Maar mijn vader heeft in het een of ander boekje gelezen dat het dodelijk is ik geloof er niks van en de psychiater zei dat ook, dus mag ik dat daar niet gebruiken. Met gevolg slechte toetsen, want ik kan mijn aandacht niet bij het leren houden. Vanwege al deze redenen wil ik bij mijn moeder blijven. Hier heb ik goede zorg en ben ik blij. Wat moet ik doen?

groeten Bert

38.12. Wees er rustig onder, ga niet touwtrekken

Maak je geen zorgen, wees er rustig onder. Zoon is 12 dus hij gaat steeds meer zelf kiezen. Probeer zo min mogelijk hem te beïnvloeden, als het gewoon gezellig en fijn bij jullie thuis is (zonder dat je een 'doel' voor ogen hebt) gaat hij zelf wel kiezen voor jullie. ik spreek uit eigen ervaring.

Maar blijf altijd eerlijk, hoor. Je ex heeft ook recht op haar zoon (of is ze manipulatief van karakter, was er altijd getouwtrek). Als zij een eerlijk en goed mens is moet je haar ook het contact gunnen.

Hoe dan ook; kind is altijd loyaal aan beide ouders. Dus probeer niet te trekken, hoor, en maak er geen concurrentiestrijd van want dat is niet eerlijk en ga je aan het kortste eind trekken. Eerlijkheid duurt het langst.

s

38.13. Kind wil bij vader gaan wonen

Hallo, kan mij er iemand inlichtingen geven aub ,mijn vriend zijn zoontje die momenteel bij de moeder woont, wil daar niet wonen, hij wil bij zijn vader komen wonen. Hij is pas 7, voor co-ouderschap is zij niet te vinden. Is er soms iemand die een andere oplossing weet aub? Dank bij voorbaat.

Bonny

38.14. Reactie op kind wil graag bij vader wonen

Hallo allemaal,

Ten eerste wil ik kwijt dat ik het ontzettend fijn vind dat er site bestaat als deze.

Als een kind 12 jaar is wordt hij/zij wel gehoord door de rechter maar er wordt niet altijd naar het kind geluisterd. Wij hebben het zelf meegemaakt. Mijn man zijn oudste dochter toen 13 jaar wilde graag bij ons wonen, maar alles bij elkaar heeft het meer dan 17 maanden geduurd voordat de rechter uiteindelijk de uitspraak deed, en de huidige woon- en verblijfplaats heeft veranderd van moeder naar vader.

Moeder gaf absoluut geen toestemming en zodoende zijn wij in molen van jeugdzorg terecht gekomen, onderzoeken gehad bij het Ambulatorium met gedrags- en kinderpyschologen, een ondertoezichtstelling uithuisplaatsing en onze meissie heeft 14 maanden in diverse pleeggezin doorgebracht. Schandalig gewoon, er was niets mis met haar alleen maar om het feit dat ze liever bij papa wilde wonen en moeder geen toestemming gaf. Dus liever vreemde mensen voor je kind zorgen als de vader. Hopelijk hebben jullie iets aan deze info.

Groetjes Astrid

38.15. Stiefzoon wil niet meer hierkomen

Hier zie ik dus heel veel problemen dat de kids niet naar een ouder toe willen. wij hebben dus ook dat probleem met mijn stiefzoon van 14. Die komthier al een hele poos (bijna) niet meer! Zegt dat het aan mij ligt omdat hij mij niet aardig vindt, dat is de enige reden die hij geeft. Papa en ik hebben hier ontzettend veel verdriet van, omdat hij het hier echt heel goed heeft, we snappen ook niet echt goed waarom hij datnu zegt. Ik weet zeker dat ik wel lief en aardig ben. Maar hij zit dus midden in de pubertijd.

Maar nu is mijn vriend zo radeloos omdat hij zoon zo vreselijk mist, dat hij wel wil dat we weer apart gaan wonen zodat zoon dan (mischien) wel weer hier komt! We zijn echt aan het eind van ons latijn, omdat dit probleem al bijna een jaar duurt.

Zelf denk ik dat het te maken heeft met puberen, en dat het tijd nodig heeft en dat hij wel weer terug komt. maar lief gelooft daar niet zo in!! Het kan toch niet zo zijn dat wij ( mijn lief en nog 3 kids) uit elkaar moeten omdat een kind van 14 dwars ligt en niet hier komt, en ook nergens over wil praten. En als we al eens met hem praten, belooft ie altijd om wel te komen, maar vervolgens blijft hij gewoon bij mama. Moeder stimuleert hem ook wel, maar is ook zo moe van de hele situatie dat ze het ook zat is!

Please please, heeft iemand tips voor mij

Rietje

38.16. Stiefzoon

hi Rietje,

het is puberteit. Hij weet dat hij zijn vader zo in de macht heeft. Hij denkt dat hij er beter van wordt. Niet dus. Maar jullie huwelijk lijdt eronder.

Tips: volhouden bij je man. En misschien is er wel een vader van een vriendje of een neef of nichtje van hem die een duidelijk woord kan spreken. O ja, ik spreek uit ervaring, .... stiefzonen in de puberteit... vreselijk.

Miep

38.17. Wil mijn zoon van 11 weer terug

Mijn zoon van bijna 11 jaar, is een jaar geleden bij zijn vader gaan wonen. omdat hij autisme heeft, hij zou mijn zoon helpen, is tot nu toe niet gebeurd. Maar mis mijn zoon verschikkelijk en wil hem terug. Het is via advocaat gegaan, kan ik hem terug eisen,ook al zou mijn ex het niet willen.

Yvonne

38.18. stiefdochter van 12 wil bij ons in belgie komen wonen

Hallo allemaal,

ben een moeder van 3 dochters, wonende in Belgie. Ben hertrouwd met een nederlander. Hij heeft ook 3 dochters die bij hun moeder in Nederland woonden. Twee zijn er al het huis uit, van 18 en 22 jaar. De jongste dochter van 12 wil liever bij ons wonen.

Wat kunnen we doen? Wij wonen in Belgie en zij in Nederland.( ter informatie, de 18 jarige dochter liep meermaals van huis weg,werd uiteindelijk uit huis geplaatst en is op 17 jarige leeftijd zwanger geworden om met haar vriendje samen te wonen, dus...)

We zijn ten einde raad. Hopelijk heeft iemand tips voor ons.

Alvast bedankt,

Nancy en Tony


38.19. het kind is geen 12 maar 6 en dan???

Allemaal leuk en aardig al deze berichten over kinderen die 12 jaar of ouder zijn en dan gehoord kunnen worden door de rechter..
Maar ik ben een vader van 2 kinderen (dochter 6 jaar en zoon 3 jaar) en nu wil mijn dochter graag bij mij komen wonen. Ik vind hierover niets terug op internet. Het lijkt wel of kinderen onder de 12 jaar geen rechten hebben. Mijn ex is geen gebruiker wat er volgens mij op neer komt dat ik en mijn dochter gewoon pech hebben, en dat je dan zogenaamd kunt overleggen met je ex (kom op zeg! dat is gewoon een sprookje!) of het niet verstandiger is om de kinderen bij de ander hun hoofdadres te laten hebben.

Ik weet het allemaal niet meer. Wie heeft echte nuttige tips voor mij? Niet van die tips ga erover praten of probeer het met een mediator... kom op de realiteit is dat de meeste exen elkaars bloed kunnen drinken dan luisterene ze echt niet meer wat het beste voor het kind is...


38.20. Egoist

Sorry hoor maar ik vind dat u absoluut verkeerd bezig bent. Kleintjes hebben een moeder in eerste plaats nodig. Wat weet een meisje van 6 jaar nou?. Heeft u er ook wel eens aan gedacht dat kinderen ook aan kunnen voelen dat u een hekel aan u ex heeft? Ik weet bijna voor 100% dat ze het lieftst bij mama wonen. U bent gewoon een egoist!!

anoniem

38.21. Zoon van 12 wil bij zijn vader wonen

Geachte mevrouw/meneer

Ik heb een vraagje. De zoon van mijn man 12 jaar wil bij ons wonen. Hij kan niet omgaan met de vriend van zijn moeder (water en vuur). Van het weekend kwam hij bij ons en zei: ik wil bij jou wonen, pap, het gaat niet meer. Wat moeten we nu doen hoe gaat dit allemaal in zijn werk.

Met vriendelijke groeten, Marianne

38.22. Zoon 12 wil bij vader, moeder houdt tegen

Zoon van bijna 12 wil al jaren bij zijn vader wonen, maar zijn moeder houd het steeds tegen.

Hallo,

Wat ben ik blij dat ik even mijn verhaal kwijt kan. Wat een gedoe zeg! Mijn vriend heeft een zoon van bijna twaalf die echt al vanaf het begin (toen 3 jaar) zegt dat hij liever bij papa wil wonen. Dit toen hij wat ouder was (ongeveer 6 jaar) besproken met zijn moeder. Die daar helemaal niks van wilde weten. Als hij 12 is dan zou ze er wel mee instemmen.

Acht jaar, weer heel veel drama wilde echt niet naar huis, zijn moeder is hem toen komen halen, weer erover gehad met haar, zij wilde er niks van weten. Hij was hier heel stellig in zijn besluit, maar na eenmaal een gesprek met mama gehad te hebben wilden hij het ineens niet meer.

Nu is hij bijna 12 en kwam weer steeds als hij er was dat hij hier wilde wonen, nu weer met zijn moeder besproken, en ze vond het goed. Nog geen half uur later belde hij terug dat hij toch niet wilde. Hij heeft daarvoor wel eens verteld dat z'n moeder als hij met dit verhaal komt, gaat lopen huilen en boos op hem wordt, waardoor hij dan toch weer voor z'n moeder kiest. Mijn vriend is er steeds kapot van, ik wil nu toch eens wat gaan ondernemen maar wat kunnen we er tegen doen? Ze vertelt dan alleen maar negatieve dingen van als hij hier zou komen wonen, waardoor zijn beeldvorming ook anders wordt.

Maar wij voelen dat hij heel graag wil. Zijn moeder heeft nog een zoon uit een vorige relatie, en is nu weer met een ander die ook kinderen heeft van een andere relatie. Er lopen alleen maar rechtzaken tegen die exen. zo ook tegen mijn vriend. Ze wil de volledige voogdij en het gezag over hem. Ik ben klaar met haar. Ze kan alles maar maken en doen. Ze is zelf al 4 keer verhuisd, maar hij kan niet naar zijn vader verhuizen want dat zou zo een omschakeling zijn. Wel steeds een andere man is huis halen???

Ik ben zo boos op haar. Straks stort het kind in, en dan mogen wij hem wel opvangen. Wie kan ons helpen, wie heeft de goude tip. Please, voordat het te laat is!!!!

Miranda

38.23. Afblijven

Het is jouw kind niet. Blijf met je poten dus van hem af

L.

38.24. Moeder wil niet voor hem zorgen

Mijn partner heeft een zoontje van 4 jaar. Nu komt de moeder van het weekend aan via een sms dat ze niet meer voor haar zoon kan zorgen omdat ze depresief is en waanideeen heeft, nou wil ze dat wij voor hem zorgen maar wel maar voor een week. Mijn stiefzoon doet het bij ons heel goed en zit sinds kort op school, als hij tenminste gaat. En het gaat heel slecht met hem op school. Heel agressief ook. Wij hebben daar heel weinig last van.

Nou hebben wij voorgesteld dat wij de weken voor hem zorgen en zij de weekenden omdat ze immers overspannen is en een echte overspanning is niet in een week over. Kan hij bij ons naar school en krijgt hij vast ritme en wordt er goed voor gezorgd. Nou ligt ze allemaal dwars en nog niet eens in het belang van haar zoon, maar alleen over haar gaat het. Zo vermoeiend. Heb zelf ook een zoontje van 5 en zij zijn echt 2 broertjes en mijn zoontje staat ten alle tijden op de eerste plaats.

Nou is mijn vraag: als zij akkoord zou gaan maar na een week dus zegt (als ze haar dingen heeft kunnen doen): ik wil hem terug! Mijn partner is 2e voogd. Kan zij dat danzomaar, kan zei dat eisen? Ook al wordt er daar niet goed voor de kleine gezorgd. We hebben bewijs dat ze letterlijk smst dat wij maar voor hem moeten zorgen. Wat zijn mijn partners rechten als voogd zijnde?

alvast vriendelijk bedankt, Daisy

38.25. Andere naam voor papa

Reactie op Mijn zoon wil niet terug naar zijn moeder

Weet iemand een leuke naam voor het papa zijn. Ik heb zelf 1 dochter van bijna 15 jaar. Mijn toekomstig echtgenote heeft 1 dochter en een zoon van bijna 10 jaar. Om diverse redenen is het in ons gezin prettig als ik niet als papa word aangesproken maar met een andere naam. Wie weet een leuke aanduiding voor papa? Het zou erg fijn zijn om deze dan te gebruiken.

Alvast vriendelijk dank, Roland


38.26. voor Roland


Hallo Roland,

Zelf ben ik wel gecharmeerd van het friese 'Heit'( vader) en 'Mem'(moeder). Zelf geen banden met het Noorden, maar bij ons is het er zo'n beetje ingeslopen als koosnaampje. Succes ermee!

Groet, Dees


38.27. Weet het niet meer?

Hallo mensen,

ik ben na 15 jaar huwelijk gescheiden, omdat mijn exvrouw een ander had. Ik heb een zoontje van 12 jaar, die bij mij wil wonen. Zijn moeder vindt mij niet geschikt? Heb al die jaren voor hem gezorgd, heb namelijk 100% wao. Zij had een fultime baan en was altijd werken, vroeg naar bed en vroeg op. Ik stond altijd klaar als hij naar school ging, sporten, samen spelen, buiten voetballen, enz enz. Zelfs in de weekenden, lag mevrouw gewoon uit te slapen, en had geen zin om naar hem voetbal te kijken.

Kan het begrijpen, als je elke dag vroeg op moet, maar een keer kan toch wel? Mijn zoontje woont hier tijdelijk tot na de rechtzaak, maar ben bang hem kwijt te raken, hij is me alles voor mij en hij wil zelf ook niet naar zijn moeder. Mede dat hij hier zit, is, omdat zijn moeder volgens hem altijd zit te schreeuwen, als zij tv kijkt of als er iets niet volgens haar gaat, zo als zij het wil. Daarbij komt het dat zij tegen mijn zoontje leugens zit te vertellen over mij. Zelf weet ik van haar, dat ze alles liegt en bedriegt, maar kan niks bewijzen. Ik had haar gevraagd of hij bij mij mocht komen wonen. Antwoord nee, jij bent niet geschikt, einde en gooide ze de telefoon neer. Haar eigen zoon uit vorige huwelijk, laat mijn zoontje ook pornofilms kijken, hij is 17 jaar, en slaat hem ook. Kan iemand mij zeggen wat ik voor kansen heb en wat ik eventueel meer kan doen om hem hier te houden.

grt Henk en allemaal veel sterkte met de problemen van hun kind.

38.28. Zeggenschap 6-jarige

Mijn vriend woont samen met zn ex nog in een huis vanwege de kinderen. Ze hebben een dochtertje van 4 en een zoontje van 6. Zij heeft gedreigd dat als hij weggaat hij de kinderen nooit meer zal zien. Zij ligt steeds met andere mannen in bed (hij slaapt al 2 jaar op de bank). En als ze boos is kan ze het hele huis kort en klein slaan. Mijn vriend wordt gekleineerd en gekoeieneerd. Hij wil dolgraag weg daar maar kan zijn zoontje van 6 niet achter laten. Zijn zoontje wil ook het liefst bij papa wonen en kan het totaal niet met mama vinden, luistert niet naar haar en heeft altijd ruzie. Mijn vriend voelt zich gevangen. Hij is al een keer eerder weggegaan daar en heeft toen zn kinderen al die tijd niet gezien en de moeder heeft de kinderen al die tijd bij haar ouders gedropt en ging altijd stappen en met andere mannen weg. Als hij naar de rechter gaat heeft hij dan kans dat zijn zoontje bij hem mag blijven wonen en dat hij eens in de 2 weken naar moeder gaat? Het gaat vooral om zn zoontje, dochter hangt heel erg aan moeder.

Bianc

38.29. Zoon van 12 wil bij vader wonen

Als ik de reacties lees dan komen mijn haren bijna recht. Ooit al gedacht dat een puber mss alleen kiest voor ene ouder uit zelf egoisme? Mijn zoon is nu sinds een jaar bij zijn papa en sindsdien gaat het gewoon achteruit met hem. Zowel op school als prive. Bij zijn papa gaat en mag hij weg gaan wanneer hij maar wil en bij ons natuurlijk zijn er regels waar hij zich moet aan houden. Ik had altijd een goede band met hem en dan ineens is hij er niet meer. Hij geeft het zelf toe dat hij daar blijft omdat hij daar vrijer is. Maar wat dan met de opvoeding? Is dat dan goed, je kind laten kiezen?

Als ik mijn ex aan de lijn heb waar ik totaal geen goede band mee heb, zegt dan steeds "hij wil bij u niet komen". Ipv iets te doen. Er was al co-ouderschap maar hij heeft daar natuurlijk vrede mee en ik zit vaak te huilen omdat ik mijn zoon zo erg mis en hem liefst zo kort mogelijk bij me wil. Niet altijd maar toch één week of twee, nu zie ik hem bijna niet en dan zit zijn papa hem te dwingen dat hij zijn adres naar daar moet veranderen voor nieuwjaar want anders moet hij terug bij mij komen wonen. Welke ouder zegt nu zoiets.

Enfin, praten met mijn ex lukt niet dat is het erge. Hij wil dat alles blijft zoals het is. Ik sta machteloos en ga hier echt kapot van, mijn zoon van nog maar 15 hangt bijna constant rond op straat met vrienden. Er is niemand die hier iets over zegt, dit wens ik nog mijn ergste vijand niet. Ik zou alles doen om hem terug bij mij te krijgen. Maar hij heeft liever zijn vrijheid jammer genoeg. Moet ik dan naar de rechtbank? Hij is echt niet goed bezig op school, hij heeft een contract en als hij nu nog éénmaal iets mis doet dan moet hij weg van die school. Wat nu?

Carinne

38.30. Zoon van 12 wil bij vader wonen

Sinds 5 jaar wordt een jongen, nu 12 jaar, verzorgd door zijn vader, na uithuisplaatsing toen hij bij zijn moeder was.

Nu willen Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming, na een vraag van de moeder, die psychisch patiente is, dat hij OTS geplaatst moet worden.

De jongen wil niet naar zijn moeder en is bang van haar. Indertijd was zij ook aangesloten bij een sekte, waardoor de jongen een trauma opliep.

De rechter erkent, dat de jongen het goed heeft bij zijn vader, komt niets tekort, ziet er goed uit. Maar mogelijk luistert hij toch naar Jeugdzorg, die voor de moeder opkomt. Moeder was niet aanwezig bij de rechtszitting, want ze had een andere afspraak!

Kan de vader nog iets doen? Hij is angstig dat de vrouw het kind iets aan zal doen uit wraak.

Met vr.grt

38.31. Rechten!

Als er inderdaad al 5 jaar door vader voor de zoon gezorgd wordt kun je aangeven bij de rechter dat dit zo is en dit zal zeer serieus genomen worden. Je verkrijgt rechten door voor een kind te zorgen zonder dat de andere ouder actief in beeld is. En het feit dat moeder niet bij de zitting was is ook geen pluspunt. Spreek je zorg uit naar iedereen die het wil horen. Jeugdzorg en kinderbescherming zijn geen monsters. En de zoon is 12 dus ook hij wordt ook gehoord wat hij zou willen. Succes.

Linda

38.32. Kind(eren) omkopen

Hallo allemaal,

Wij hebben ook een samengesteld gezin. Zelf heb ik drie kinderen en mijn man heeft van zichzelf 1 kind.

Over de zoon van mijn man hebben wij co-ouderschap. Om de week hebben wij hem hier. Nu is hij eenigst kind bij zijn moeder en krijgt hij bij haar wat hij hebben wil. Ze stuurt hem berichtjes als hij bij ons is van mama heeft dit voor jou gekocht of mama heeft dat voor jou gekocht. Het gevolg is dat hij dan vaak bij ons weg wil omdat hetgeen z'n moeder gekocht heeft zo trekt. Best logisch natuurlijk van uit het kind gezien. Maar in zo'n geval vind ik dus dat je niet kan zeggen dat je eerst bij jezelf moet nagaan waarom het kind niet liever hier is.

Als hij bij ons is dan geven wij hem alle liefde, maar we kunnen ( en willen ook niet) hem materialistisch gezien alles aan hem geven. Maar als dan de dure kado's harder trekken dan de liefde die je geeft dan kan je daar niet tegen op vechten. Het is ook lastig om mee om te gaan. Moet je na het kind toe zeggen dat het je verdrietig maakt omdat hij liever bij zijn moeder is? Of krijg je dan zoiets als emotionele chantage?

Met de moeder een gesprek aan gaan heeft ook geen zin want haar hele opzet is juist dat het ventje dwars doet en niet bij ons wil zijn, maar dat ze op deze manier een vervelend mensje creëert kan haar dan klaarblijkelijk niet schelen. Daarom wees voorzichtig met zeggen dat als een kind niet naar één van beide ouders wil dat dat komt omdat hij het daar dan niet goed zou hebben.

Anoniem

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Mijn zoon wil niet terug naar zijn moeder

 1. Mijn pubers gaan bij mijn ex wonen
 2. Reactie op: mijn zoon wil niet terug naar moeder
 3. Reactie op anonieme reactie en op Peter en Christel
 4. Misverstand
 5. Reactie op misverstand
 6. Reactie op Mariek L, Peter/Christel
 7. Mijn zoon wil niet terug naar zijn moeder
 8. Rechten van een 13jarig kind
 9. Andere site
 10. Kind van een alcoholiste heeft niets in te brengen
 11. Help (een kind zelf)
 12. Wees er rustig onder, ga niet touwtrekken
 13. Kind wil bij vader gaan wonen
 14. Reactie op kind wil graag bij vader wonen
 15. Stiefzoon wil niet meer hierkomen
 16. Stiefzoon
 17. Wil mijn zoon van 11 weer terug
 18. stiefdochter van 12 wil bij ons in belgie komen wonen
 19. het kind is geen 12 maar 6 en dan???
 20. Egoist
 21. Zoon van 12 wil bij zijn vader wonen
 22. Zoon 12 wil bij vader, moeder houdt tegen
 23. Afblijven
 24. Moeder wil niet voor hem zorgen
 25. Andere naam voor papa
 26. voor Roland
 27. Weet het niet meer?
 28. Zeggenschap 6-jarige
 29. Zoon van 12 wil bij vader wonen
 30. Zoon van 12 wil bij vader wonen
 31. Rechten!
 32. Kind(eren) omkopen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.