Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

30. Wat met de school

Hallo,

mijn naam is Tine Vandenbroucke. Ik ben 21 jaar en zit in mijn laatste jaar opleiding voor lager onderwijs. Daar mijn vader ook in het onderwijs staat, komt het fenomeen van nieuw samengestelde gezinnen vaak aan bod. Daarom vond ik het een leuk idee om mijn eindwerk daarover te maken.

Wat me al dikwijls heeft bezig gehouden, is de vraag wat de ouders in een nieuw samengesteld gezin verwachten van de school uit. I.v.m. de omgang tussen leerkracht en leerling, de financële kant van de zaak, oudercontacten, moederdag en vaderdag. Daarom had ik u graag willen vragen hoe u daarover denkt. Wat uw ervaringen daaromtrent zijn en eventueel ook reacties van uw kinderen uit.

Alleen op die manier kan ik er meer over te weten daar in artikels en boeken nog niet veel wordt vermeld over de al dan niet positieve ervaringen met de school en de verwachtingen die jullie koesteren.

Alvast bedankt en hopelijk tot schrijfs. Vandenbroucke
Kastanjelaan 25
8400 Oostende
België
059 50 92 54

30.1. Geen bijdrage, een vraag.

Hallo Tine,

Ik ben zeer geinteresseerd in de reacties die je krijgt. Vooral omdat ik nu zelf een conflict heb met school: de adjunct-directeur heeft mijn partner verzocht de gespreksruimte te verlaten. Hij mocht niet deelnemen aan het gesprek over mijn zoon. Terwijl mijn ex man en ik toestemming gaven. Het was geen gesprek waarin beslissingen genomen zouden worden. Deze man deed alleen maar "zaken" met de wettelijke vertegenwoordigers. Terwijl mijn partner 90% van de opvoeding meemaakt.

Ik hoor het graag van je.

Met vriendelijke groet, Babs

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wat met de school

  1. Geen bijdrage, een vraag.
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.