Groot Gezin
Samengestelde gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

43. 'Ongewenste' zwangerschap

Hallo,

Mijn naam is Wouter. Ik ben gescheiden en heb twee prachtige kinderen. Ik leef ca 5 jaar alleen, zonder vriendin. Ik betaal alimentatie en leef naar omstandigheden zonder ooit geld over te houden voor andere zaken dan die van de kinderen.

7 maanden geleden kwam ik een leuke vrouw tegen op een kinderspeelparadijs waar ik met mijn kinderen was. Zij heeft twee kinderen. Daar ik al ruim 4 jaar geen sex meer had gehad was ik al snel onder de indruk van haar. Ze had een aantal maal over "de pil" gesproken en wat voor bijwerkingen die bij haar had, wat bij mij de indruk had gewekt dat ze die ook gebruikte.

Nu, na 4 keer in de 5 maanden met elkaar naar bed te zijn geweest is zij zwanger. Het blijkt dat ze al lang nog een kind erbij wilde en heeft mij gebruikt om zwanger te raken. Ik wil zelf geen kinderen meer en had dat ook aan haar nog voor de 1ste keer dat we naar bed gingen verteld. Ik ben bang dat er nu toch een kind geboren gaat worden dat voor de helft van mij afkomstig is. Wat moet ik doen? En moet ik ook alimentatie voor dit kindje gaan betalen? Ik weet niet wat ik moet doen, ik ben ten einde raad, failliet en emotioneel in de war.

Ik hoop dat U iets weet van dit soort zaken en mij op weg kan helpen. Alvast bedankt voor iedere reactie die U mij geven kan.

Met vriendelijke groet, Wouter

43.1. Ongewenste zwangerschap

Sorry Wouter,

maar wel de lusten en niet de lasten, zielig hoor. Als jij geen kinderen wilt, moet je ook ervoor zorgen dat je ze niet meer krijgt. Ooit van sterilisatie gehoord? Als het kindje van jou is, dan zal je ook de verantwoordelijkheid ervoor moeten dragen.

Mary

43.2. Emotionele verantwoordelijkheid

Wat een vreselijk probleem. Je bent erin geluisd. Zij wilde een kind, jij niet en dat was helder. Nu is ze dan toch zwanger. Wat in ieder geval duidelijk is: je hebt geen financiele verplichtingen. Je hebt niets met de moeder.

Maar er is wel de emotionele verantwoordelijkheid: het is jouw kind. Je kan ervoor kiezen om het kind financieel te ondersteunen. Je erkent het niet maar je stelt je financieel verantwoorelijk. Hiermee troef je moeder wat af. Ik wens je veel succes en sterkte

Jacobien

43.3. wouter

Tja, Wouter, een kind is eigenlijk nog het beste wat je kan overkomen als je niet veilig vrijt met een onbekend iemand. Is dit niet wat je je oudere kinderen zou moeten leren, en jijzelf zou moeten nastreven? Dus volgt nu de 2x L. Lusten en Lasten.

Als jij er alleen maar voor het maken van een kindje was, was ze niet geïnteresseerd in jou als partner maar als donor. Dan zal ze ook niet bij iemand waar geen geld te halen valt, gaan plukken. En anders, tja, eigenlijk wel een beetje, eigen schuld, dikke....

Ellen

43.4. Overdreven

De reactie van Mary vind ik wel erg overdreven. Hij heeft duidelijk aangegeven geen kinderen meer te willen, zij heeft hem bewust gebruikt om zwanger te worden en moet dus ook maar zelf voor de gevolgen opdraaien, zou anders wel erg makkelijk zijn zeg!

Monique

43.5. Te gemakkelijk

Maar toch vind ik het stuitend dat iemand in deze tijd geen voorbehoedsmiddelen gebruikt. Vooral mannen maken zich er te vaak gemakkelijk vanaf. Voor hetzelfde geld had Wouter AIDS opgelopen.

43.6. Eigen verantwoordelijk

Voor mij is het echt onbegrijpelijk dat anno 2004 je als man de verantwoordelijkheid bij een ander neerlegt. Als je zelf geen kinderen meer wilt zul je daar volgens mij zelf maatregelen voor moeten treffen condooms etc. Volgens mij is het ook zo dat je sowieso verantwoordelijk bent voor een kind ook al zou je het kind niet erkennen. Je zal moeten betalen.

Groeten, Saskia

43.7. Mij ook overkomen

Na het geval van Wouter te hebben gelezen, vraag ik me af of hij wel weet wat hij die dame aandoet. Ik heb namelijk in soortgelijke situatie verkeerd. Heeft zij jou gezegd, Wouter, dat zij de pil niet gebruikte? Daarvan werd ik ook beschuldigd. Nu, bijna drie jaar verder, kan de vader haast niet van zijn kind afblijven, zo vertederd is hij door hem. In mijn geval was het dus eind goed, al goed. Ga niet met vuil smijten op een nog ongeboren schepsel. Denk ook eens aan het kind, van wie jij per slot van rekening de vader bent.

Michelle

43.8. Denk je?

Het lijkt me vreemd dat iemand die absoluut zwanger wou raken, maar 4 keer op 5 maanden met je zou vrijen Wouter. Dit lijkt veel meer op het klassieke excuus: "ik heb mijn verantwoordelijkheid niet genomen en nu schuif ik ze maar af op een ander". Jullie zijn hier beiden verantwoordelijk voor en dus moeten jullie hier ook zelf uitraken. Op een voor beide partijen aanvaardbare manier. Wie zegt trouwens dat ze alimentatie wil?

Als ik het zo zou willen spelen zoek ik toch iemand uit met veel geld hoor!! Dus: zelfs als ze je gebruikt zou hebben voor nog een kind is de kans klein dat ze het om het geld deed.

Bretty

43.9. Lastig

Ja, wat al eerder is vermeld, makkelijk om je er zo af te maken. Maar ik ben ook zeker van mening dat je een kindje met z'n tweeën neemt, en dat als jij aangeeft er niet voor te kiezen, dat zij dan wel kan besluiten het kindje te houden, maar jou daar geen verdere verplichtingen mee kan opleggen! Dus voortaan op stap met condoom meneer!!

Esther

43.10. Ongewenst?

Hoi Wouter,

Een kind als je dat al als ongewenst beschouwt? Het is wel een kind van jou, van jouw vlees en bloed? Later als het kind groter is wil je het misschien in ene zien? Niet alleen zij is stom geweest, geloof dat er 2 personen voor nodig zijn om sex te hebben. Jij had behoefte. Zij waarschijnlijk ook, heeft ook 2 kinderen en massa's verantwoording net als jij die hebt. Zou zeggen: samen oplossingen bedenken. Een kind kan je nu eenmaal niet als onzichtbaar beschouwen.

Sterkte samen hiermee

Groetjes Ilse

43.11. Typisch

Duidelijk de reactie van een vrouw! Sorry Mary, maar in de tijd dat we nu leven spreek je samen over kinderen. Als een vrouw een man er in luist dan is dat wel heel laag bij de grond. Alsof een vrouw niet geniet van de sex? Of zijn er uitzonderingen, Mary?

de groeten, Katrien

43.12. Aansprakelijkheid kind

Geachte heer, mevrouw,

De meningen lopen nogal uiteen; ben ik als ex-vriend aansprakelijk voor een verwekt kind dat ik niet wou?

Mvg, Christian

43.13. Wouter

Wouter dit is natuurlijk geen uiting van intelligentie maar deze vriendin kan zeker alimentatie eisen via een dna test. Je kan door de rechter gedwongen worden daaraan mee te werken. Dus er is geen sprake van vrijuit gaan want maar dat weet jezelf ook wel je bent volledig verantwoordelijk.

Als ik jou was zou ik me zo snel mogelijk laten steriliseren maar dan nog zou ik een condoom gebruiken want anders loop je kans op soa a etc etc, dan heb je er weer een probleem bij en wees niet zo goedgelovig. Succes verder.

Yvon

43.14. Vraag - Consequenties

Hallo ben op zoek naar antwoorden en wat het beste is.

Hierbij laat ik weten dat ik een enige tijd geleden een vrouw heb leren kenen, en omdat ik zelf in een scheiding zit is het fijn om met iemand weer iets te gaan delen. Alleen deze vrouw heeft ook een relatie getrouwd en kinderen. Goed ze vertelde me dat ze eigenlijk meer aandacht nodig heeft en deze niet krijgt. Zelf achteraf denk ik ze deze aandacht wel kreeg, maar ze wou een kind en dat wilde (denk ik) moeilijk met haar huidige echtgenoot. En om het te versnellen ook liefde bedrijven met mij. Voor haar is echt de tijd gaan dringen (41 jaar).

Kreeg van de week een SMSje: ben zwanger vergeet mij! Hierop heb ik geantwoord dat ik dan een vaderschaptest wil doen na de bevalling. Antwoord was of ik haar gezin wilde ruïneren. Het kind is van haar huidige echtgenoot en dat ze bang is, om haar hogere leeftijd.

Wat kan ik doen? Alles vergeten? Ben bijna zeker dat ze mijn kind draagt, kan me natuurlijk vergissen. Of moet een kind opgroeien zonder te weten wie zijn vader is of dat hij/zij dan nog meer broer of zussen heeft?

Laat eerst de boel maar bezinken zodat zij toch van haar zwangerschap kan genieten. Maar zelf wil ik er op terug komen en heb ik dan wel recht op vaderschaptest. Uf moet ik er niet op terugkomen? In mijn ogen kan dit alleen als je het bespreekbaar maakt. Maar hoe?

Met vriendelijke groet Anoniem

43.15. i.t.t. anoniem

Reactie op Aansprakelijkheid kind

Wil jij dus onder een eventuele verantwoordelijkheid uit komen. Jij wilde geen kinderen maar nam zelf geen maatregelen. Eigen schuld dikke bult, luid toch het spreekwoord?

Als biologisch vader zijnde heb je een zekere verantwoordelijkheid. Ook al wil het kind niet, je wilde wel de sex en nu wordt je vader, proficiat.

Desiree

43.16. Recht kind op de eerste plaats!

Moeilijke situatie, maar het recht van het kind staat bóven de rechten/privacy van de ouders. Misschien is de timing nu niet zo geschikt maar ik zou toch wel op een of andere manier contact houden en op een beter geschikt moment de situatie alsnog aankaarten.

Wacht in ieder geval tot ná de bevalling.

Sterkte, jammer dat je in zo'n situatie zit!

Roos

43.17. Wat wil jij?

Wil jij alleen weten of je de vader bent? Of wil je ook vader zijn? Wil je een vaderfiguur zijn voor dit kind? Ik denk dat je dat eerst duidelijk moet hebben. Het erkennen van een kind brengt ook verplichtingen met zich mee.

Weet je nu nog niet wat je wilt, maar zit er een kleine kans in dat je later misschien meer wilt weten van het kind, dan is het misschien zaak dat je nu informatie verzameld (naam, meisjesnaam, foto, adressen, familie, hyves, vrienden/vriendinnen, clubs enz) die je later het makkelijker kunnen maken om jouw kind te kunnen vinden. (daarbij bedoel ik dan niet dat jij je als een stalker zou moeten gaan gedragen, maar veel zoektochten lopen mis omdat er te weinig gegevens zijn).

Of ze kan genieten van een zwangerschap, waarbij ze niet weet wat jij gaat doen, is ook nog maar de vraag. Maar zet eerst voor jezelf op een rijtje wat jij wil, wat jij je ervan voor kan stellen.

Sterkte

Desiree

43.18. Voor anoniem

Hoi,

zoals Roos al schrijft, een hele lastige situatie! Ik kan me voorstellen dat je je als man ook enigszins misbruikt voelt. Maar het is net zo min niet fair van de vrouw. Ik begrijp dat ze bang is om haar ontrouw aan haar man te vertellen, maar jullie waren er samen bij. En als jij wilt weten of het jouw kind is, dan heb je daar het volste recht op. Overigens moet ik zeggen dat ik een aantal bovenstaande reacties niet begrijp, want uit het verhaal van anoniem lees ik dat hij wil weten waar hij aan toe is en gelijk krijgt hij de volle laag! En niet terecht.

Maar goed, je moet het bespreekbaar maken. En de consequenties wel aanvaarden als blijkt dat het jouw kind is, want wie a zegt, moet ook b doen. En de beste dame zal dan echt door de zure appel heen moeten bijten, maar ja, als je echt de vader van het kind bent, dan heeft zij daar ook rekening mee te houden.

Succes! (een andere) Desiree

43.19. Niet financieel verantwoordelijk

De algemene reactie hier is "eigen schuld dikke bult, jouw fout, jij nam geen maatregelen, jij moet je verantwoordelijkheid nemen, jij wilde wel de lusten maar niet de lasten, enz enz enz"

Dat de vrouw hier totaal geen schuld aan heeft, dat de vrouw dit haar partner mag aandoen, schijnt dus (volgens deze reageerders) volstrekt normaal te zijn. Raar hoor, wilde de vrouw dan geen lusten? Moet de man er alles aan doen (ik las al sterilisatie) om te voorkomen dat een vrouw je erin luist? Is het echt normaal dat een vrouw je dit mag aandoen en dat de man als k...zak gezien moet worden als hij hiervan baalt? Nou dames, hartelijk bedankt voor de les, het is nu wel weer duidelijk dat betrouwbaarheid vaak ver te zoeken is bij een vrouw.

En nu nog even een antwoord op de orginele vraag. Als je het kind niet erkent en volhoudt dat je onvrijwillig het vaderschap opgedrongen krijgt, kan je financieel niet verantwoordelijk worden gehouden.

Groetje en succes
Ronald (Mr. familierecht)

43.20. Spermabank?!

Ik ben het geheel eens met de reactie van Mr. familierecht. Als vrouw zijnde word ik onpasselijk van dit soort manipulatieve acties van geslachtsgenoten. Zeer egoistisch van zo'n vrouw, alsof een man alleen gevoel heeft zitten in zijn geslachtsdeel en de rest hem allemaal niks kan schelen. En trouwens ook niet erg handig van een man om onbeschermd te sexen. Waarom gaan deze vrouwen niet naar een spermabank anno 2012?

Sabine

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

'Ongewenste' zwangerschap

 1. Ongewenste zwangerschap
 2. Emotionele verantwoordelijkheid
 3. wouter
 4. Overdreven
 5. Te gemakkelijk
 6. Eigen verantwoordelijk
 7. Mij ook overkomen
 8. Denk je?
 9. Lastig
 10. Ongewenst?
 11. Typisch
 12. Aansprakelijkheid kind
 13. Wouter
 14. Vraag - Consequenties
 15. i.t.t. anoniem
 16. Recht kind op de eerste plaats!
 17. Wat wil jij?
 18. Voor anoniem
 19. Niet financieel verantwoordelijk
 20. Spermabank?!

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.