Groot Gezin
Informatie meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. En België?

Belgie specifiek  Jullie hebben hier een leuke site voor meerlingouders. Zelf heb ik een zoontje Aaron van 21 maanden en twee dochters, Sarah en Noa van 4 maanden. Dat betekent een druk gezin. In België vind ik geen leuke tweedehandswinkels of verenigingen in verband met tweelingen. Wie kan me helpen?

Dank je. Trix

9.1. Belgische twins

Beste Inge, Patrick, Trix en Catherine,

Via een tip in het januarinummer 2000 van Twins (Infoblad Oost-Vlaamse meerlingenregister) ivm deze site, kwam ik jullie op het spoor. Ikzelf ben zwanger van een tweeling en ben nu in mijn 22 week. Op basis van problemen bij een vorige zwangerschap moet ik reeds een tijdje vrij strikt rusten, en is lezen, TV-kijken en sinds deze week ook surfen zowat het enige waarmee ik (noodgedwongen) mijn dagen vul. Vanaf deze zomer zal daar (hoop ik) veel verandering in komen. Ik hoop dat onze berichtjes een aanzet kunnen zijn voor een Belgisch initiatief als dit, want het is inderdaad ontgoochelend hoe weinig info er voor onze Belgische meerlingenouders beschikbaar is, met uitzondering van Twins, die nu ook in Antwerpen met een gelijkaardige werking gestart zijn.

Aan alle Belgische bezoekers, graag uw reakties. En aan Inge en Patrick : werden het jongens of meisjes ?? Alvast proficiat met dit "godengeschenk".

Vele groetjes,

9.2. Speciaalzaken tweelingen

Ik zou graag wat adressen van speciaalzaken van tweelingen in België hebben, kan dat?

Bert

9.3. Uitbreiding Ouderschapsverlof

Sinds 13 februari zijn we de trotse ouders van een meisjestweeling. Ik ben weer aan het werk en wil graag ouderschapsverlof opnemen. Ik ben dus benieuwd in hoeverre de wetswijziging m.b.t. uitbreiding ouderschapsverlof voor meerlingen al van kracht is. En zo niet of de wetswijziging met terugwerkende kracht in werking zal treden zodat ik nu zonder het risico te lopen mijn rechten te verspelen voor de tweede periode, voor het eerste kind ouderschapsverlof kan opnemen.

Erik en Jolanda

9.4. Ouderschapsverlof op het internet

Het ministerie geeft een uitgebreide beschrijving over de regels in Nederland.
Maar lees ook over de stand van zaken op de site van de NVOM.

De regeling bij een miskraam.

Over financiële kwesties kunnen we lezen op de site www.vacature.com.

Nell

9.5. Gezocht: adres Twins vzw

Ik las dat ook in Antwerpen een vzw Twins bestaat? Heeft iemand hiervan het adres? Ik ben zwanger van een tweeling en vind hierrond haast geen informatie over.

Christine

9.6. Het adres van Twins vzw

Kijk eens op de pagina van VVOC, daar vind je een beschrijving van Twins vzw, inclusief de adressen van de afdeling Antwerpen.

9.7. info adressen voor meerlingen

Hallo,

Al eens in de babyafdeling in Molecule geweest. Daar hebben ze heelwat voor meerlingen. Ik ken al 2 personen die bevallen zijn van een tweeling en die daar hun uitzet gekocht hebben. De mensen daar zijn heel vriendelijk en helpen ook heelwat mee in het zoeken wat voor de klant gepast is. Gewoon eventjes langs gaan en uitleg vragen.

Groetjes Els

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

En België?

  1. Belgische twins
  2. Speciaalzaken tweelingen
  3. Uitbreiding Ouderschapsverlof
  4. Ouderschapsverlof op het internet
  5. Gezocht: adres Twins vzw
  6. Het adres van Twins vzw
  7. info adressen voor meerlingen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.