Groot Gezin
Informatie meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Verenigingen

Het lijkt redelijk te verwachten dat in grote gezinnen meer meerlingen voorkomen dan in kleine gezinnen. Soms word je door de geboorte van een meerling ineens een groot gezin! En dan is het prettig ervaringen te kunnen uitwisselen.

3.1. In België

TWINS

In België bestaat een vereniging, die evenwel nog geen werking heeft via het internet. Wel kan ik jullie de volgende coördinaten meegeven: Zij organiseren info-avonden en praatavonden voor ouders van meerlingen. Wij zijn onlangs naar de info-avond geweest voor toekomstige meerlingouders en vonden dit een zeer positieve ervaring. (Alain).

Vlaamse Tweelingenstudie

Verder is er de vereniging Vlaamse Tweelingenstudie, p/a UZ-De Pintelaan 185 Postbus 91 9000 Gent (09/240 29 14).

Adressen gevraagd

Aangezien ik in februari 2000 moet bevallen van een tweeling (ons oudste zoontje zal dan anderhalf zijn) zouden wij het zeer leuk vinden indien wij ook de nuttige adressen in België zouden kunnen ontvangen van organisaties en/of winkels (cfr oproep van Trix En België?).

We blijven alleszins jullie site opvolgen voor de vele nuttige tips die zeker welkom zullen zijn!

Inge & Patrick

Zelfde probleem

Dag Inge en Patrick,

Ik zit met hetzelfde probleem. België is blijkbaar nog een beetje achter met zulke zaken. Willen jullie toch eens contact dan kunnen jullie me mailen. Misschien is het leuk om informatie uit te wisselen. Succes met de tweeling!


3.2. NVOM

De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) is een belangenvereniging voor (aanstaande) ouders van meerlingen. Eens per drie maanden ontvangen leden het Meerlingen Magazine. Het adres is: Postbus 14, 1300 AA Almere tel: 036-5318054. Lid worden kan o.a. via de website.

Meerlingentelefoon: 0900 - MEERLING (ofwel 0900- 6337546, euro 0,10 per min.) (A.s.) meerlingouders, hulpverleners, onderwijzend personeel en natuurlijk meerlingen zelf, die vragen hebben over bijv. zwangerschap en bevalling, schoolkeuze of opvoeding kunnen terecht bij het panel van de Meerlingentelefoon. Elke maandagmorgen van 9.00-11.15 uur en elke eerste maandagavond van de maand van 20.30-21.30 uur zitten er deskundigen aan de telefoon voor een gesprek of advies-op-maat.

Als je lid bent/wordt van de NVOM en je stuurt het secretariaat een geboortekaartje (dat staat in het Meerlingenmagazine) dan krijg je een lijst met adressen. Dan moet je al die bedrijven een (kopie) van je kaartje sturen en dan krijg je (soms) hele leuke dingen.

Jaarlijks wordt de Meerlingdag georganiseerd. Dit is een landelijke bijeenkomst met lezingen, fims, workshops, de algemene ledenvergadering en een beurs waar bedrijven en organisaties op het gebied van meerlingen zich presenteren.

Nederlandse Tweelingen Register

Het Nederlandse Tweelingen Register is bedoeld om gegevens (over gezondheid en gedrag) van Nederlandse tweelingen vast te leggen, en ter beschikking te stellen voor wetenschappelijk onderzoek. Ter bescherming van privacy worden namen gescheiden van de gegevens bewaard, en kunnen maar door één persoon gecombineerd worden.

3.3. Internationaal

Een lijst van internationale verenigingen voor meerlingen vind je in deze Links.

3.4. Nieuwe Meerlingen Magazine is uit!

Het kwartaalblad van de NVOM staat weer boordevol met informatie!

Verenigingen

  1. In België
  2. NVOM
  3. Internationaal
  4. Nieuwe Meerlingen Magazine is uit!
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.