Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

40. Graag informatie

Hallo,

Ik ben al sinds lange tijd op zoek naar informatie over de psychische gevolgen voor de geboren tweeling, terwijl de ander vlak voor dan wel tijdens de bevalling is komen te overlijden. Ik hoop dat iemand hierop kan reageren via mijn e-mail adres. Alvast ontzettend bedankt!

Reactie voor op de website?

40.1. Mailinglist

Er is een Nederlandse mailinglist voor mensen die een of meer kinderen van een meerling verloren hebben te vinden bij Yahoo. Het mailadres is en een webadres is groups.yahoo.com/group/tweelingengeltjes.

Kijk ook op de website Tweeling Engeltjes.

Reactie voor op de website?

40.2. Lieve Engeltjes

De Stichting Lieve Engeltjes is een vrijwilligersorganisatie die ouders (en grootouders) die een (klein)kind verloren hebben, in de gelegenheid stelt om via e-mail contact te leggen en ervaringen uit te wisselen.

Ronald

Reactie voor op de website?

40.3. Mailingslist

Ik heb pas een egroup mailinglist opgericht voor mama's die net als ik een van hun tweelingkindjes moeten missen en ook niet zo lang geleden weer opnieuw mama geworden zijn. Om samen de dubbele gevoelens van vreugde en verdriet te delen. Klik hier voor meer informatie en om lid te worden.

Josée

Reactie voor op de website?

40.4. Tweeling waarvan broer gestorven

Hoi,

Ik ben ook een tweeling waarvan mijn broer is gestorven tijdens de geboorte. Ik zou graag met u in kontact komen om het een en ander met u te emailen of te bespreken.

m v g

Reactie voor op de website?

40.5. Mijn broertje is aan difterie overleden

Ik ben nu 63 jaar en denk steeds meer aan mijn een-eiïge broertje die in 1943 aan difterie overleden is. Bijzonderheden van zijn dood werden mij pas veel later duidelijk gemaakt door mijn moeder. Omdat ik het trauma nooit heb kunnen verwerken, heb ik nu bindingsangst, met als gevolg, dat ik na 32 jaar huwelijk gescheiden ben. Vraag: Is er alsnog psychische hulp mogelijk?

m.v.g. Ab

Reactie voor op de website?

40.6. Groei achterstand tweeling 5 jaar

Onze tweeling van nu vijf en een half zijn nu 104m en 16.5 kg. Ze zitten op de onderste groeilijn. Ze zijn met 29 weken geboren met een gewicht van 1140 en 1150. Dit was voor hun leeftijd toen niet te weinig. Ze eten goed slapen goed. Wij maken ons wel zorgen over hun lengte. Onze andere kinderen waarvan ook een prematuur heeft wel de gemiddelde lengte voor zijn leeftijd. Wie heeft hier ervaringen mee?

Jessica

Reactie voor op de website?

40.7. Extreem prematuur geboren tweeling zonder groeiachterstand

Hallo Jessica,

Mijn tweelingdochters zijn geboren na een zwangerschap van slechts 26 weken. Ze wogen ieder minder dan een kilo, mijn ene dochter slechts nog maar 730 gram na 3 dagen. Nu zijn onze meisjes inmiddels ruim 8 jaar oud. Wegen 30 kilo en zijn in hun lengte ongeveer 1.32 meter.

Ze doen absoluut niet onder voor leeftijdsgenootjes, niet qua lengte en qua gewicht. Het is wel vaker zo dat sommige ex-prematuren kleiner van "stuk" zijn. Het is echter geen regel, en heeft dus, aangezien wij er ervaring mee hebben, niet altijd te maken met vroeggeboorte, iets waar door ouders van ex-prematuren wel vaak snel iets aan wordt geweten, en niet altijd, vaak zelfs niet, terecht. E.e.a. heeft vaker met genetische aanleg te maken.

Mocht je je echter toch zorgen maken consulteer dan een kinderarts. Veel succes en geluk met je kinderen toegewenst.

Nancy
www.tevroeggeboren.com

Reactie voor op de website?

40.8. Groeiachterstand tweeling 5 jaar

We zijn afgelopen week bij de kinderarts geweest met onze tweeling van bijna 6 jaar. Hij vond ook dat ze toch wel een groeiachterstand lijken te hebben. We gaan nu een foto laten maken van hun handen en er wordt bloed geprikt. Wij zijn dan ook zeer benieuwd wat hier uitkomt.

We weten nu wel dat ook voor hen de kans bestaat dat ze wel op latere leeftijd een groeispurt krijgen. Maar om andere zaken uit te sluiten vond de kinderarts het wel wenselijk om nader onderzoek te doen. Wie heeft hier ervaringen mee?

Jessica

Reactie voor op de website?

40.9. Groeiachterstand

Onze tweeling van bijna zes is nu gestest. Uit het bloedonderzoek is niets bijzonders gekomen. De bot-leeftijd komt ook overeen met de kalenderleeftijd. Dus we weten nog steeds niet wat de oorzaak is waardoor ze zo weinig groeien. Ze worden nog wel bespoken in een speciaal team wat zich bezig houdt met kinderen die weinig groeien. Is er iemand die daar ervaringen mee heeft?

Jessica

Reactie voor op de website?

40.10. Groeiachterstand

Vandaag weer met onze tweeling van nu zes bij de kinderarts geweest. Ze werden weer gemeten en tot onze opluchting en verbazing waren ze in drie maand tijd drie centimeter gegroeid. Ook de kinderarts heeft niets kunnen vinden waardoor ze minder hard zouden groeien en het speciale team weet het ook niet.

Wij en ook de kinderarts zijn blij dat ze gergroeid zijn. Ze zijn nu allebij 107. We zijn wel nu een paar weken gestopt met de pufjes en dit gaat goed. Het zal toch niet waar zijn dat dit invloed had op hun groei? Volgens de kinderarts kan dit niet een oorzaak zijn. Ik hoop zelf van wel en hoop dat we het weer zolang mogelijk zonder die pufjes kunnen doen. Er zit toch spul in dat de groei kan remmen, ook al beweert de kinderarts van niet ik denk dat het bij onze tweeling wel het geval is.

Wie heeft daar ervaringen mee?.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Graag informatie

  1. Mailinglist
  2. Lieve Engeltjes
  3. Mailingslist
  4. Tweeling waarvan broer gestorven
  5. Mijn broertje is aan difterie overleden
  6. Groei achterstand tweeling 5 jaar
  7. Extreem prematuur geboren tweeling zonder groeiachterstand
  8. Groeiachterstand tweeling 5 jaar
  9. Groeiachterstand
  10. Groeiachterstand
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.