Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

22. Thuis werkende tweeling moeder

Wij hebben twee meiden van 7 maanden. Ik wilde niets missen en ben gestopt met werken. Toch krijg ik weer kriebels om iets te gaan doen. Er zijn mensen die thuis werken, maar mijn vraag: wat kun je doen en hoe pak ik het aan? Wie heeft hiermee ervaring of tips.

groetjes Erica

Reactie voor op de website?

22.1. Ik werk thuis

Ik werk thuis, maar dan voor ons eigen bedrijf. Ik doe de boekhouding en de administratie. Hoe je aan thuiswerk komt weet ik dus niet. Wel zijn er via internet ook wel bedrijven te vinden die met thuiswerkers werken, of daarin bemiddelen. En aanmelden bij een uitzendburo is ook een mogelijkheid.

Waar ik je wel voor wil waarschuwen: denk erom dat je als je thuis werkt, niet altijd kunt werken wanneer dat zou moeten, of jij dat zou willen. Zeker als de kinderen wat groter worden, en meer aandacht nodig hebben, voordat ze naar school gaan. Ik merk nu zelf dat ik eigenlijk alleen maar tijd heb voor mijn werk als de kids op de peuterspeelzaal zitten, of 's avonds als ze slapen. EN in de weekenden. Niet altijd leuk dus.

Verder is het natuurlijk een prima manier om wat bij te verdienen. Iets anders doen dan alleen maar voor de kinderen te zorgen, en je hersens te blijven gebruiken.

Veel succes...

Erika

Reactie voor op de website?

22.2. Huiswerken als tweelingmoeder

Ik ben moeder van Falko en Rachel, tweeling van 7 maanden oud. Ik werk twee dagen, buiten de deur, bij het bedrijf waar ik al tien jaar werk, en de rest van de week werk ik gedeeltelijk vanaf huis. Thuis heb ik een PC, fax, telefoon van de zaak.

Het systeem is heel mooi, maar de tijd om thuis te werken is heel beperkt, vooral nu de kinderen steeds meer wakker zijn, komt het nog wel eens op de avonduren aan, wat niet altijd even leuk is. Toch zou ik mijn werk voor geen goud willen missen.

Francis

Reactie voor op de website?

22.3. Het lukt niet

Ik ben een trotse mama van Magalie (25 maanden) & een tweeling Maxime & Delphine van 6 maanden! Ik heb altijd meer dan fulltime gaan werken maar nu na de geboorte van de tweeling ben ik niet meer gaan werken omdat de crèche bijna een heel mijn salaris ging opeisen & ik zag het nut er niet van in om te gaan werken om die kost te betalen! Dan maar liever voor mijn eigen kinderen zorgen & ze zelf zien opgroeien!!!! Maar nu na 6 maanden begint het mij wel te kriebelen om toch wat te werken! Niet buitenhuis maar lekker thuis! Maar .... ik vind nergens thuis werk! Waar ik werkte vóór mijn 2de bevalling wil er helemaal niet van weten dat ik thuis werk (alhoewel boekhoudingen doen kan je gemakkelijk thuis doen!). Toch wens ik jullie nog veel succes met die combinatie! Leuk om te weten dat er toch mensen zijn die dat kunnen!

groetjes Chacha

Reactie voor op de website?

22.4. Thuis werken mogelijk, onder voorwaarden

Bij deze wil reageren op de tweeling moeders die thuis willen werken. Mijn ervaringen zijn als volgt. Ik ben de moeder van Sanne & Eva bijna één jaar oud. Ik werk één dag in de week thuis en drie dagen op kantoor als jurist.

Een dag thuis werken is heerlijk, maar ik heb dan wel altijd een oppas in huis, anders kom ik echt nauwelijks aan werken toe. Het voordeel van thuis werken is dat ik de kinderen tussendoor toch zie en dat ik niet zo als anders anderhalf uur per dag aan reistijd kwijt ben.

Ik vind het knap als moeders thuis kunnen werken zonder dat er een oppas aanwezig is, ik zou dat eerlijk gezegd niet kunnen.

Karen

Reactie voor op de website?

22.5. Huishouden

Ik ben mama van een j/m-tweeling van 14 maanden. Mijn vriend en ik werken allebei 4 dagen per week buitenshuis. Op de dag dat ik doordeweek thuis ben, vind ik het al moeilijk om het huishouden te doen omdat ik de kinderen steeds in de gaten moet houden (ze lopen nog niet maar hebben er een handje van om overal aan te zitten wat niet mag). Ik ben maar één dag in de week alleen thuis met ze.

Het lijkt me (zoals blijkt uit eerdere reacties) erg moeilijk om thuiswerk te doen met een, twee (of meer) kindjes om je heen in huis. Het huishouden hoeft niet persé af, dat kun je nog eens laten liggen, in tegenstelling tot je opdrachten voor het werk.

Karin

Reactie voor op de website?

22.6. "Jaloers" op jullie keuze

Hallo allemaal!

De titel klinkt wat onvriendelijk, maar dat is absoluut niet zo bedoeld! Ik ben wel jaloers op het feit dat jullie schijnbaar de keuze om thuis, of niet te werken kunnen maken! Ik benijd jullie, maar besef ook best dat ook daar nadelen aan hangen.

Zelf heb ik helaas de keuze niet omdat dat financieel niet kan, mijn man heeft een auto-ongeluk gehad en is deels verlamd waardoor hij in zijn "werkgebied" 100% afgekeurd is. Nou is hij wel bezig met een omscholing maar er is al niet veel werk te krijgen, zeker niet als je ook nog eens een handicap hebt! Hierdoor ben ik "verplicht" om minstens 24 uur per week te werken. Wij hebben dus de keuze moeten maken tussen iets meer of minder werken. Omdat het huishouden en de zorg voor de kinderen (j/m tweeling en 1 zoon)ook grotendeels op mij neer komt, hebben wij gekozen voor het minimaal mogelijke aantal uren werk. Wat overigens wel inhoudt dat we met zeer weinig geld per maand moeten rondkomen!

Wat ik eigenlijk zeggen wil, doe waar je je goed bij voelt, mits je situatie het toestaat natuurlijk! Succes en veel gelk met de keuze die je maakt!

Groetjes Mica

Reactie voor op de website?

22.7. Gastouderschap

Hallo allemaal

Met veel plezier lees ik al jullie reacties. Ik heb nl. vaak ook een goot gezin en werk thuis. Ik heb zelf 3 kinderen van 13, 9 en 5 en werk als gastouder waarmee ik door de week ook nog eens 7 kindjes opvang, elke dag een groot gezin dus en steeds wisselend van samenstelling. Het is heerlijk om te doen, ik ben thuis bij mijn eigen kinderen en werk intussen 5 dagen per week fulltime. De kinderen spelen heerlijk met elkaar en ik geniet van alle momenten. Misschien een tip voor mensen die een groot gezin over de vloer helemaal niet erg vinden ?

groeten Petra Ekkelboom

Reactie voor op de website?

22.8. Het lukt wel

Hallo allemaal,

Ik ben blij om te horen dat ik niet de enige ben. Mijn jongenstweeling is inmiddels 5,5 jaar oud en ik werk thuis al vanaf het begin. Minimaal 1 dag per week thuis en andere dagen op kantoor of bij klanten. Als ik thuiswerk ben ik meestal alleen met de kinderen (mijn zusje springt er soms bij). Het zijn wel hele lange dagen maar is wel te doen. Vroeg beginnen, goed plannen, tijd maken om kinderen aandacht te geven, te wandelen etc. Het lukt ook wel om vriendjes van school meet te nemen om te lunchen of te spelen.

Zakelijk lukt het ook prima. Ik voer regelmatig gesprekken met klanten en collega´s als ik bij het voetballen sta te kijken of thuis met de kinderen bezig ben. Nog nooit heb ik het meegemaakt dat men er geen begrip voor had. Ik vind het ideeal om op deze manier werk en prive te combineren. Persoonlijk vind ik dat veel meer bedrijven dit moeten ondersteunen en dat er voor de overheid thuiswerken moet stimuleren (zou kunnen helpen bij files, arbeidparticipatie en geboortecijfer).

Mirela

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Thuis werkende tweeling moeder

  1. Ik werk thuis
  2. Huiswerken als tweelingmoeder
  3. Het lukt niet
  4. Thuis werken mogelijk, onder voorwaarden
  5. Huishouden
  6. "Jaloers" op jullie keuze
  7. Gastouderschap
  8. Het lukt wel
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.