Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

5. Samenwonen met één helft van een tweeling

Hallo,

Ik heb een vraagje en jullie zijn de eerste site waar ik ermee terecht kan. Ik hoop echt dat iemand me kan helpen of raad kan geven.

Ik woon samen met mijn vriend, één helft van een tweeëiige tweeling (geboren in 't sterrenbeeld tweeling). Beide broers zijn van karakter heel verschillend. Toch is het zo dat wanneer mijn vriend zijn tweelingbroer eens langskomt of belt, alles moet wijken. De wereld is te klein om bij hem te komen. Zelfs onze gezamenlijke activiteiten worden aan de kant gezet om iets met zijn broer te doen. ??..??

We zijn nu voor een huis aan't kijken, en dat mag niet te ver van zijn broer (en zijn moeder) zijn. We wonen nu allemaal bijna in dezelfde straat. D.w.z. wij twee, mijn partner zijn tweelingbroer met zijn vriendin en hun moeder. En die laatste houdt natuurlijk alles goed in het oog voor 'haar mannekes'. Mijn familie woont 25 km verder.

Is dit normaal? Kan ik iets doen zodat ik niet aan de kant wordt geschoven, of hoort dit bij een tweeling? Kan iemand me raad geven?

Alvast bedankt! Marianne

Reactie voor op de website?

5.1. Samenwonen met een tweeling

Hoi Marianne,

Wij hebben een ander probleem. Voor ons is het eigenlijk nu nog geen probleem, maar na het lezen van jouw verhaal kan ik me voorstellen dat het een probleem kan gaan worden. Onze zoons, een tweeling van 19, ééneiïg, gaan samen ons huis kopen. Dus gaan bij elkaar wonen. Toen wij aan hen vroegen: "hoe doen jullie het oplossen als jullie verkering krijgen?" ,was de oplossing: "we hebben ieder een grote kamer en we maken gewoon afspraken. Gaat het helemaal niet, dan verkopen we het huis en dan zien we wel verder."

Ik denk dat je niet het gevoel moet krijgen dat je aan de kant geschoven wordt, probeer er bij te horen. Een tweeiling heeft toch altijd een speciale band met elkaar en ik denk niet dat je er tussen komt. PS: onze tweeling is ook geboren onder het sterrebeeld tweeling. Als je meer wilt weten, dan schrijf je maar, ik zal vragen of mijn zoons daar dan op willen reageren.

Reactie voor op de website?

5.2. Samenwonen met een tweeling

Hallo, ik ben zelf 1 van een 1 eiïge tweeling, en als ik die verhalen van Marianne en Joke lees, hebben die 2 wel een hele erge sterke band. Dat heb ik ook heel erg met mijn zus, maar wij hebben afspraken gemaakt. Wanneer wij met z'n tweeen iets willen gaan doen, vragen we aan onze partners of het gelegen komt

En Marianne, hij leeft niet met zijn broer maar met jou. Vraag of hij eerst afspreekt met jou of het goed is en of gelegen komt. Bij ons wijkt er niks, afspraak is afspraak. Dat moet zijn broer toch wel begrijpen, en je partner's broer zijn vrouw, heeft die er geen moeite mee? Praat eens met haar. Succes!

Daniëlle

Reactie voor op de website?

5.3. Literatuur over tweelingen en hun relaties onderling

Ik ben zelf de ene helft van een tweeëiige tweeling, (ook geboren onder het sterrenbeeld tweling!) en de laatste tijd ben ik erg bezig met het "losmaken" van mijn zus. Is er iemand die mij aan literatuur kan helpen wat mij meer inzicht kan verschaffen over de relaties tussen tweelingen onderling?

Reactie voor op de website?

5.4. Scheiden van een tweeling

Beste Thea,

ik heb helaas geen titels voor je. Maar ik zoek voor een tweeling van 12jaar een goed boek over hoe het is/zal zijn als je allebei in een andere klas gaat zitten in het voortgezet onderwijs. Ik wil geen 'probleemboeken', maar juist wat daar zo leuk aan kan zijn. Als jij mij kunt helpen heel graag. Wie weet krijg je vele reacties?

Succes en alvast bedankt, Riet

Reactie voor op de website?

5.5. Samenwonen met de helft van een tweeling

Mijn man is er een van een tweeling, zijn broer woondt nog thuis. 2jaar geleden is zijn vader overleden. Zijn moeder was aan het dementeren en sindsdien mag ik niks meer weten. Ze bellen met elkaar wanneer ik er niet ben. Ze hebben nog een zus, die laten ze ook vallen.

Nu is ook zijn moeder overleden en trekken ze nog meer naar elkaar. Ik voel me buitengesloten, en dat is niet goed voor mijn huwelijk.

Els

Reactie voor op de website?

5.6. Wen er maar vast aan

Hier al bijna 12 en half jaar getrouwd met de helft van een 1-eiige tweeling. Ze hebben een zeer sterke band, maar dat hoeft niet perse zo te zijn, hier toevallig wel, ze hebben ook samen een bedrijf. Er gaat geen dag voorbij of ze hebben elkaar gesproken, en als hij moest kiezen tussen mij of zijn broer... durf ik niet 100% te beweren dat hij voor mij kiest :-) .

Ik adviseer je om er maar aan te wennen, daar moet je niet tussen gaan zittenn. Je mag wel verlangen dat je partner rekening met jou houdt, en een en ander overlegt, maar dat kan nog groeien in de loop der tijd.

Sofie

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Samenwonen met één helft van een tweeling

  1. Samenwonen met een tweeling
  2. Samenwonen met een tweeling
  3. Literatuur over tweelingen en hun relaties onderling
  4. Scheiden van een tweeling
  5. Samenwonen met de helft van een tweeling
  6. Wen er maar vast aan
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.