Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

2. Onoplosbaar probleem rond tweeling

Wat mij overigens brengt bij een 'probleempje', dat ik laatst geconstateerd heb. Wij vroegen Museumjaarkaarten aan voor het hele gezin, maar kregen er voor Esmee geen een toegezonden. Navraag leerde dat 'het systeem' geen twee dezelfde geboortedata accepteert (??). Maar er zou aan gewerkt worden. Na enkele weken en nog een extra herinneringstelefoontje viel er een kaart in de bus. Een tweede voor Sanne (i.p.v. Esmee) maar wel met een klein foutje in de achternaam. Weer gebeld. 'Ja maar', klonk het aan de andere kant, 'ons systeem weigert die gelijke data. Kunt u niet een datum opgeven, die een dag later valt?' (ik zweer het, is echt gebeurd!).

Niet alleen had ik er gevoelsmatig moeite mee, maar wat te doen als een ijverige suppoost zijn werk serieus zou nemen: 'U heeft de kinderen een dag na elkaar gekregen?' Ik probeerde nog iets van 'elke kaart heeft toch een uniek nummer', maar die boodschap leek niet meer over te komen. De mevrouw aan de telefoon zei in ieder geval mijn bezwaren te begrijpen en het daarom 'hogerop te gaan zoeken'. Na weer enkele weken viel er dan uiteindelijk een correcte kaart in de bus en werd uit het begeleidend schrijven duidelijk hoe men bij de Museumjaarkaart de zaak had opgelost: we ontvingen een replica, omdat de vorige kaart verloren was gegaan.

't Is jammer dat "Ook dat nog" niet meer bestaat, want het had een perfect voorbeeld van nodeloze bureaucratie en 'het is de schuld van de computer' smoezen geweest.

Hoe zou dat opgelost worden bij een vijfling??

Ronald

Reactie voor op de website?

2.1. pdd-nos

Hoe kan een kind met pdd-nos zich op een kinderdagverblijf redden??

Marjon

Reactie voor op de website?

2.2. Ook bij de Bibliotheek

Hier was het ook een probleem. De boeken van de bieb kon je via de website verlengen. Wachtwoord was je geboortedatum. Wat ik ook probeerde, voor eentje kon ik niet inloggen. Bleek dus dat ze hem een andere geboortedatum hadden gegeven bij het inschrijven omdat ze niet 2 kinderen met dezelfde geboortedatum konden inschrijven. Inmiddels zouden ze nieuwe software hebben en zou het wel mogelijk moeten zijn. Toch raar. De kinderen hebben dan wel dezelfde achternaam, maar andere voorletters.

Desiree

Reactie voor op de website?

2.3. Bij de ziektekostenverzekering!

Vanmiddag was ik bij onze huisarts, die vertelde dat ze er bij onze ziektekostenverzekeraar ook geen raad mee wisten! De assistente kreeg steevast de papieren terug omdat ze bij de verzekering niet snapten om wie het ging. Nou já!

Ik dacht nog dat het handig was dat ze in elk geval niet dezelfde initialen hadden, maar een zelfde gebóórtedatum... tjonge, dat schijnt echt raar te zijn. Ik moet nu de BurgerServiceNummers gaan opgeven, zodat het hopelijk wat duidelijker wordt bij de verzekeringsmaatschappij. Pff.

Overigens kán het best, een meerling die niet op dezelfde dag geboren is. Ik weet zeker dat die ook wel rare dingen mee zullen maken...

Jacqueline

Reactie voor op de website?

2.4. Ook als je groot bent kan dit problemen geven

Ik ben inmiddels volwassen en nog zijn er instanties die de zaken doorelkaar gooien. Bij aanvraag van nieuwe hyphotheek ging er al iets mis, geregeld met onze pensioenen en zo zijn er meerdere dingen die dus op geboortedatum gaan. Wel hebben wij een JJ en JA voor onze achternaam staan, kunnen ze daar dan niet lezen denk je dan!

Met onze tweeling tot nu toe nog geen problemen gehad zoals in bovenstaande (ik kan wel lekker treinen op haar kortings kaart, zien ze toch niet op de pasfoto). Ik ben het af en toe ook helemaal zat dat onze gegevens zo doorelkaar gehaald worden. Ik hoop dan ook dat we als we later een pensioen krijgen dat die uitkering klopt voor ons. (Ik hoop dat we dubbel uitbetaald krijgen, zou een mooie stunt zijn). Stelletje sukkels zijn het die een dezelfde geboortedatum niet goed kunnen invoeren. Alsof het nooit voorkomt een tweeling! Of zijn die computers te stom om dit te snappen? Ik zit nu wat te dollen maar het is soms ook wel lachwekkend dat ze dit met de moderne techniek van tegenwoordig nog steeds niet goed kunnen oplossen.

Jessica

Reactie voor op de website?

2.5. Museumjaarkaart

Zo gek is dat niet hoor. De pc is zo geprogrammeerd om zelfde data niet door te laten. Hier kan de instantie zelf niets aan doen, dat zal de programmeur moeten doen van het systeem waar ze mee werken. het is geen kwestie van wat knoppen omzetten. Ik denk dat ze wel gelijk hebben dat het allemaal niet zo makkelijk is. Ik vind het al heel correct dat ze het toch hebben opgelost. Zal hen geld gekost hebben.

Pien

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Onoplosbaar probleem rond tweeling

  1. pdd-nos
  2. Ook bij de Bibliotheek
  3. Bij de ziektekostenverzekering!
  4. Ook als je groot bent kan dit problemen geven
  5. Museumjaarkaart
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.