Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Ze slapen slecht!

Onze jongenstweeling van 6 maanden slaapt nog geen nacht door. Nou is het niet erg als ik er 's nachts uit zou moeten, maar zij zijn per nacht zo'n twee uur wakker. Niet huilen maar gewoon wakker. Bij voorkeur niet geheel gelijktijdig waardoor ik soms 3 à 4 uur bezig ben. Ook overdag mogen we onze handen dichtknijpen als ze een uurtje achter elkaar doorslapen. Ze zijn in de tijd dat ze wakker zijn dan ook niet beregezellig omdat ze ook moe zijn. Wie herkent dit en heeft een tip. Inmiddels beginnen we redelijk wanhopig te worden.

Groetjes, Bernice

Reactie voor op de website?

11.1. Homeopathie om beter te slapen

Er zijn homeopatische middeltjes in de handel om je kindjes beter te laten slapen. Je kunt ze zonder recept bij de apotheek/drogist kopen. Maar je zou ook een afspraak kunnen maken met een homeopatisch arts.

Succes, Willeke

Reactie voor op de website?

11.2. Slapen slecht - 2

Beste Bernice,

Ook wij hebben problemen met onze 2 jongens maar het klinkt alsof je er alleen voor staat. Probeer om samen met je man/vriend een afwisseling te vinden in het nachtelijk waken. Ik begrijp dat het frustrerend is om overdag zo kort maar van een rustmoment te kunnen genieten. Ook wij hebben dit probleem dat ze niet lang te vermaken zijn, na 15 minuten moet er afwisseling komen anders wordt er gehuild.

Ik begrijp van andere ouders dat dit een fase is en dat het op een moment voorbij zal gaan. Dat ze niet huilen is prettig, het kan namelijk ook anders. Geen tip voor je maar wel veel sterkte!

Groeten, Richard

Reactie voor op de website?

11.3. Er komen zeker betere tijden

We hebben een tweeling van bijna 6 manden (j/m). Zij slapen niet geweldig, maar gelukkig, nu, bijna de hele nacht door. Mijn strategie is altijd een combinatie van alles proberen, vooral zo natuurlijk mogelijk houden, niet wanhopig doen, wel consequent zijn, maar wel een beetje meegaan met wat het kindje voelt. Homeopatische middeltjes zoals kindival, en passiflora, solum uliginosum insmeren op het borstje, onderbenen en voetjes. We hebben ook inbakeren geprobeerd, er is een boekje bij thuiszorg te koop. Hoewel ik de uitleg ik overdeven vond, maar je kan zeker er iets aan hebben.En geloof me, neem het ook met een beetje humor, lach met je kind, er komen zeker betere tijden! Succes.

Laura

Reactie voor op de website?

11.4. Ervaring met inbakeren

Ik zal allereerst eerlijk zijn: ik ben blij dat ik niet in uw schoenen sta. Gelukkig hielden bij Kim de slaapproblemen redelijk op toen ze na drie maanden van ons op haar buik mocht slapen. Werd ze daarna nog 's nachts wakker, dan legden wij haar bij ons in bed en viel ze al spelend met mijn hand weer in slaap. Manon haar slaapproblemen waren groter. Ook wij kennen het wanhopige gevoel. Wij hebben wanhopig gezegd: Dan maar inbakeren proberen.

We hebben in het WKZ uitleg gekregen over het hoe en wat. Daar wilden ze dat we Manon inbakerden als ze aangaf moe te zijn en dan in haar bed in slaap zouden laten huilen. De uitwerking bij ons is geworden: Inbakeren en op de arm in slaap wiegen. Later konden we ook naast haar gaan liggen en viel ze neus tegen neus in slaap. Ja je gaat "rare" dingen doen.

Manon was precies zeven maanden toen we met inbakeren zijn begonnen en is vandaag precies 14 maanden. Sinds vorige week ligt ze niet meer ingebakerd. Ik leg beide meiden in bed en ga tussen ze inzitten. Mijn armen gaan door de spijlen van het bed en na 5 of 10 minuten slapen ze in zonder huilen o.i.d. Sinds vorige week heb ik tot ongeveer 5 uur door kunnen slapen: wat een verwennerij.

Ik hoop voor jullie dat er snel verbetering in jullie situatie komt. Mail gerust voor meer info of als je je ellende even lekker van je af wilt schrijven

groeten

Reactie voor op de website?

11.5. Inbakeren

Bram is nu precies 9 weken oud en tnt is het ene probleem nog niet opgelost of het volgende dient zich alweer aan. Hij is 4 weken te vroeg geboren maar was dankzij mijn suikerziekte wel op gewicht. Toch was het niet echt een happy baby. Hij heeft vanaf het begin geen vast eet/slaap patroon gehad.

Toen Bram 5 weken oud was begonnen de problemen met zijn voeding. Hij spuugde alles uit tot ik ingreep en naar de kinderarts ging met hem. Hij bleek geopereerd te moeten worden aan zijn maaguitgang. Dat gebeurde en daarna ging het eten beter maar de regelmaat was ver te zoeken. Hij at op de gekste tijden. Soms zat er nog maar 1 à 2 uur tussen de voedingen in en slapen deed hij al helemaal niet meer. Hele kleine haze-slaapjes en dat 8 keer op een dag of meer. Ik kwam aan werkelijk niks meer toe. En er zijn natuurlijk dingen in een gezin die gewoon door moeten gaan.

Ik wilde echter een hele goede moeder zijn en er altijd voor mijn zoon zijn. Dus ik was heel de dag bezig om hem in slaap te krijgen. Sliep hij eenmaal dan ging dat 20 minuutjes goed en daarna was het weer huilen geblazen. Ook was hij zo enorm onrustig. Zijn handjes waren heel de tijd in de weer. Ze "grepen" in het niets en graaiden in het rond.Ik werd er zelf zenuwachtig van. En het zag er ook zo zielig uit, vreselijk. Van de kinderarts kreeg ik te horen dat ik hem in bed moest leggen en maar moest laten huilen. Ok, ik was voor alle tips in dus dat heb ik een week of 2 gedaan maar Bram bleef maar huilen. Vlot 6 uur achter elkaar met even een pauze om zijn fles leeg te drinken, zo zielig, het geschreeuw ging door merg en been en ik kon er werkelijk niet meer tegen. Ik kreeg een hekel aan thuis zijn met hem want als hij wakker was, was het toch alleen maar huilen. Toen gaf een vriendin mij de brochure over inbakeren mee. Ik heb die gelezen en herkende veel van het gedrag van Bram terug in de verhalen van moeders die er in verteld stonden. Dus gisteren ben ik begonnen met inbakeren. Ik deed het heel resoluut. En wanneer Bram even huilde liet ik hem gewoon huilen maar ik hou hem wel telkens goed in de gaten. En wonderwel, nu 1 dag verder zie ik al resultaat. Hij is rustiger en heeft al 3 uur achter elkaar geslapen, het lijkt wel een wonder! Wanneer ik in zijn kamertje hem zie liggen moet ik wel even slikken want zo een ingepakt ventje ziet er dood zielig uit. Maar het werkt wel. Ik ben voorzichtig optimistisch, wat is nou 1 dag?

Wel wilde ik graag wat hulp, doe ik het wel goed, hoe lang mag ik hem laten huilen, hoe lang moet ik hem inbakeren, en mag ik nog wel eens wandelen met hem in de wagen. Dat zijn allemaal vragen waar ik erg mee zit. Helaas weet mijn consultatieburo hier geen antwoord op. Die heb ik vanochtend gebeld en info gevraagd, maar zij zeggen er niks vanaf te weten en geen begeleiding te kunnen bieden. Jammer want nu zit ik met veel vragen waar ik nergens hier in de buurt mee terecht kan. Toch zet ik door want ik zie dat Bram zich er goed bij voelt en ik haal de info wel van internet af. Want ik wil ook eindelijk eens samen met Bram gaan genieten, daar zijn we samen echt aan toe. Ik heb het gevoel dat we elkaar nu pas leren kennen. Dus... ik zet door!!!

groeten van Laura

Reactie voor op de website?

11.6. Inbakeren werkt (volgens ons)

Beste Laura,

Hierbij het relaas van een ex-wanhopige! Mijn vriendin en ik staan bovenaan het begin van deze mail-conversatie. Dominic & Christopher waren toen 6 maanden. Vandaag zijn ze precies één jaar.

Ik kan je vertellen dat we geluk hebben gehad dat internet ons heeft kunnen helpen. Het idee van het inbakeren heeft fantastisch gewerkt. Ze konden niet meer zonder. Best een probleem als je op visite gaat, dan kunnen ze de slaap dus niet vatten. Ze hadden de doeken nodig om tot rust te komen en niet van hun 'maaiende' handjes wakker te schrikken in hun slaap. Ze konden helemaal over hun toeren zijn als ze op het inkleedkussen lagen maar op het moment dat de doeken werden omgedaan werden ze rustig. Zo zielig als het in het begin lijkt zo vertederend is het na een paar weken om je kindje heel klein te zien liggen. Ik blijf zeggen dat wat voor het ene kind werkt voor het andere niet hoeft te gelden maar voor ons is het een uitkomst geweest.

Ongeveer een maand geleden hebben we voorzichtig geprobeerd om overdag de doeken eens weg te laten. En ja hoor, stukje bij beetje gingen ze beter doorslapen en konden ze zelf de rust vinden die nodig is om uit te rusten.

Vandaag is het feest... niet omdat zij één jaar zijn geworden (ook wel een beetje natuurlijk) maar ook omdat wij het jaar overleefd hebben.

Heel veel succes en sterkte maar geniet vooral van de kleine, het gaat zo verschrikkelijk snel!

Richard

Reactie voor op de website?

11.7. Slecht slapen: druivensuiker?

Ik ben zelf de trotse moeder van drie kinderen, waarvan de jongsten een meisjestweeling van 7 maanden is. Mijn beide meisjes hebben ook een tijdje minder goed geslapen totdat ik in het blad 'Ouders van nu' een tip las, die bij mijn meisjes goed hielp. Ik geef ze bij de laatste fles, die is ongeveer om 19:00 uur een schepje druivensuiker van Zonnatura mee en ze slapen als roosjes Ze slapen van 19:30 tot 7:00 uur. Af en toe komen ze nog 's nachts maar dat hoort erbij.

Hopelijk heb je wat aan deze tip. Ik ben het nu aan het afbouwen en ze slapen nog steeds goed door. Waardoor het overdag ook lekker loopt.

Bernice succes ermee!

Hilda

Reactie voor op de website?

11.8. Wanneer gebruiken?

Ik las dat je kindival kunt gebruiken voor het beter slapen gaan. Vanaf waneer mag je dit gebruiken? Ik heb namelijk een dochter die ontzettend slecht slaapt, bijna niet zullen we maar zeggen. Er is niks aan de hand met haar, want dat hebben we al in het ziekenhuis laten onderzoeken. Maar na 7 maanden ben ik toch wel erg oververmoeid,

Alvast bedankt voor je reactie, groetjes

Reactie voor op de website?

11.9. Inbakeren

Het stukje wat jij schrijft is heel herkenbaar. Wij hebben een tweeling en zijn heel vroeg begonnen met inbakeren. Ook bij ons werpt het zijn vruchten af. Jij had het over een folder. Graag zou ik willen weten waar wij informatie kunnen krijgen over inbakeren, want het lijkt nog steeds een taboe.

Groeten van Sandra

Reactie voor op de website?

11.10. Wat inbakeren is

De bakermat geeft een folder uit: Inbakeren brengt rust. Een handleiding voor het inbakeren van je kind. Je kunt hem daar ook bestellen.

Verder vind je informatie op:

Reactie voor op de website?

11.11. Babyhangmatjes

Ook ik heb dit soort problemen gehad met onze inmiddels alweer 2 jaar oude tweeling. Slopend was het! Totdat ik op het consultatiebureau in gesprek raakte met een andere meerlingmoeder. Zij gaf mij de tip het eens te proberen met babyhangmatjes. Daar liggen ze compact en lekker warm in (wel met dekentje hoor!).

Gelukkig kon ik van een vriendin zo'n hangmatje lenen om het eens te proberen (met helaas maar een van de twee). De eerste dag moest mijn zoon er even aan wennen, maar de nacht erop is hij slechts een keer wakker geweest...voor zijn voeding! Vervolgens heb ik voor mijn dochter ook zo'n matje gekocht...zelfde verhaal! Sindsdien hebben ze altijd prima geslapen.

Nu slapen ze ook in gewone bedden goed, en gebruik ik het hangmatje voor mijn derde, een zoontje van 5 weken, en dat gaat geweldig.

Informeer wel eerst bij de winkel wat het matje kost, want de prijsverschillen zijn enorm! Ik heb het toen bij "Babyplanet" gekocht en betaalde toen (omgerekend) E20,-, bij Prenatal verkochten ze ze ook voor (omgerekend) E50,-.

Ik hoop dat iemand iets aan deze tip heeft! In ieder geval heel veel sterkte voor iedereen die hiermee zit!

Groetjes Mica

Reactie voor op de website?

11.12. Inbakeren helpt zeker!

Hoi,

Met mijn eerste kind hebben wij zo'n 4 maanden getobt, omdat hij moeilijk sliep. Zowel overdag als 's nachts. We liepen elke nacht minstens 2 uur met hem rond. Vanaf die 4e maand ongeveer is hij op zijn buik gaan slapen, en hoewel ik het in eerste instantie eng vond, sliep hij door (tot z'n voeding). Bij onze derde openbaarde zich hetzelfde probleem, maar die ben ik op de 2 maanden gaan inbakeren. Daar had ik eerder niet van gehoord, anders had ik het bij de eerste ook gedaan! Hij sliep meteen behoorlijk door. Hij bleek achteraf dus ook last te hebben van z'n maaiende armpjes. En hoewel ik het een zielig gezicht vond, reageerde hij met een smile als hij de doek zag en begreep dat het slaaptijd was, dus hij vond het zelf niet zielig.

Ik ben het inbakeren gaan afbouwen toen hij een maand of 10 was (dat vond hij niet meteen leuk, want de eerste keren huilde hij als hij z'n doek niet omkreeg, maar dan hielp ik hem in slaap door 'm in m'n armen te wiegen. Eerst overdag zonder (hij ging wel meteen op z'n buik slapen) en na een paar weken ook 's nachts. Toen hij 1 jaar werd sliep hij weer normaal.

Ik kan het iedereen aanbevelen die een kind heeft die onrustig slaapt.

Succes. Maaike

Reactie voor op de website?

11.13. Ontbakeren

Hoi, ik heb een vraag, mijn zoontje is nu 9 maanden en is ingebakerd, maar draait zich regelmatig op de buik. Dan moet je officieel stoppen, maar hij ligt gewoon met het hoofd op zij. Daar jullie met 11 mnd. pas afgebouwd hebben wilde ik informeren of jullie het zelfde probleem hebben gehad, en hoe dit opgelost hebben of niet natuurlijk. Ik durf nog niet af te bouwen want dan is hij zo onrustig en gaat echt niet slapen! Soms denk ik wel eens dat ik er nooit vanaf kom.

Jolanda

Reactie voor op de website?

11.14. Ontbakeren bij 11 maanden

Hoi, ik heb een vraag jullie. Hebben jullie kids pas met 11 maanden ontbakerd? Mijn zoontje is nu 10 maanden en hij wil/kan gewoon echt niet zonder inbakerdoek. Hebben jullie niet het probleem gehad dat ze wilden draaien op de buik en over dwars met benen eruit in bed liggen? Hebben jullie ook geprobeerd eerder te ontbakeren? Hebben jullie alle overdagse slaapjes tegelijk ontbakerd en hoe lang sliepen ze met inbakerdoek en later zonder, was er een verschil in?

Alvast bedankt voor de moeite, ik begin namelijk te denken dat hij er nooit vanaf komt, bovendien gaat de omgeving ook van die opmerkingen maken dat het niet veilig is als ze de 1 jaar gepasseerd zijn.

Jolanda

Reactie voor op de website?

11.15. Ontbakeren

Hai Jolanda,

Wij zijn eigenlijk bij toeval aan het ontbakeren gekomen. Een van de jongens was ziek en had zulke hoge koorts dat ik hem gewoon niet wilde inpakken. En wonderwel sliep hij door. Toen hebben we het bij de ander ook geprobeerd en dat lukte ook. Ze draaiden ook op hun buik maar lagen met hun hoofden opzij en konden ook weer terug draaien en dat ging goed dus we lieten het zo.

Ook wij dachten er nooit meer af te komen maar ineens was er dus zo'n moment. Er is mij toen geadviseerd om langzaam af te bouwen en te beginnen met de middagslaap. Ik hoop dat het voor je gaat lukken. Succes en geduld gewenst!

Bernice

Reactie voor op de website?

11.16. Ontbakeren

Hoi Bernice,

Ik heb ook een vraagje over het ontbakeren, onze dochter is nu 7 maanden, en wij bakeren haar in vanaf 6 weken. Momenteel ligt ze sinds 2 mnd, s'nachts niet ingebakerd en overdag in een trappelzak met riem. Dan baker ik alleen haar armpjes in. (s'nachts dus niet) Mijn vraag is hoe deed jij dat met die maaiende armen, liet jij dat gewoon gaan, als zij haar armpjes onder het lakentje vandaan krijgt dan heb ik al zoiets, dit wordt niets. Of heb jij mischien een andere tip, hoe deden jouw kinderen met hun armen toen je stopte met inbakeren?

Alvast bedankt, Chantal

Reactie voor op de website?

11.17. Ontbakeren

Beste Chantal,

Eigenlijk heb ik de fase waar jij het over hebt overgeslagen. In de periode voorafgaand aan de ontbakering heb ik ook wel eens geprobeerd te stoppen. Maar zodra we dat deden gingen die armen inderdaad weer maaien en waren ze om het uur wakker. Dat was voor ons een teken dat het nog niet kon. Toen we daadwerkelijk stopte, wat ik eerder vertelde, bleek dat ze inmiddels rustiger waren en zich zelf niet meer wakker maakte. Ze zijn er zelf naartoe gegroeid. Mijn tip kan alleen maar zijn, als ze zichzelf nog steeds wakker maakt is het blijkbaar nog geen tijd voor de ontbakering. Mijn jongens hebben het zelf echt aangegeven doordat ze rustig gingen slapen. Daar moet je het natuurlijk af en toe voor proberen anders weet je niet of ze het al kan natuurlijk.

Ik wens je veel succes, het komt goed.

Bernice

Reactie voor op de website?

11.18. Ontbakeren

Hallo allemaal,

Zelf ben ik moeder van 3 eenlingen, en het "toetje toe" blijken er twee te worden. Mijn tweede kindje was ook zo'n onrustige slaper, maar ik dacht toen nog dat dat kwam omdat hij een jongen was (eerste was een meisje), en dat dat dus een van de verschillen was. Al in de kraamtijd van mijn derde kindje (ook een jongen) kwam ik er al snel achter dat hij echt niet alleen wilde liggen. Alleen strak in de armen van mama sliep hij, en zodra ik hem neer wilde leggen was hij alweer wakker.

Ik ben toen toevallig begonnen met inbakeren, met behulp van zijn omslagdoek, en dat werkte!! Hij heeft tot ongeveer een jaar ingebakerd geslapen, en toen werd hij te sterk, en wurmde zichzelf uit de badhanddoek die ik gebruikte. Hij gaf vanaf dat moment dus zelf aan dat hij wel zonder kon.

Ik denk dus ook dat je kindje het zelf aangeeft als het eraan toe is. Ik hou er sterk rekening mee dat de tweeling er straks ook aan moeten wennen dat ze "opeens de ruimte hebben", en dat ze behoefte hebben aan een bakerlaken (of handdoek, werkt net zo handig en een stuk goedkoper). Het kan in ieder geval hun en de rest van je gezin een heleboel rust geven.

Heel veel succes!! Jolanda

Reactie voor op de website?

11.19. Inbakeren en nog huilen

Wij zijn ongeveer 3 1/2 dag geleden met het inbakeren van onze dochter (6wkn oud). Dit ging de eerste twee dagen goed,maar gaat nu weer helemaal mis. Ik heb gehoord van de dipdag,maar die zou met 24 uur over moeten zijn.

Nu zijn we inmiddels al weer twee dagen verder en het huilen lijkt alleen maar erger te worden. Is het mogelijk dat onze dochter zich langer verzet tegen het inbakeren en is er nog hoop voor ons?

Groetjes Karin

Reactie voor op de website?

11.20. reactie op 11.19 inbakeren, langer proberen

Beste Karin,

wij hebben ons dochtertje ingebakerd vanaf 6 weken op advies van consultatiebureau (en het principe van rust en regelmaat ingevoerd wat daarbij hoort: telkens na ongeveer 1,5 uur wakker legden we haar in bed, ook al zag je het niet altijd, dan was ze echt weer moe). Ook niet vaak met haar op pad etc., in het begin om teveel prikkels te vermijden (omdat ze heel moe was).

Het duurde bij ons 2 weken voordat het goed werkte. Toen sliep ze veel meer, was niet meer moe en huilde minder (het huilen bleek echt van vermoeidheid te zijn). En ook bij ons ging het de eerste 2 dagen goed, waarna er een terugval kwam. Totdat ze een week of 10 was sliep ze overdag best snel in, maar was 's avonds erg onrustig. Daarna sliep ze uit zichzelf in. Ook werd ze overdag vaak huilend wakker uit haar slaap, maar dat is ook sinds ze 3 maanden is veel minder. Ik geloofde het niet, maar ook ons dochtertje was na 3 maanden veel rustiger van zichzelf.

Nu is ze 18 weken en willen we gaan afbouwen, wat nog niet lukt (ze slaapt wel in, maar wordt na een uur huilend wakker en slaapt niet meer). Consultatiebureau waarschuwt ook voor inbakeren na 6 maanden, omdat dat gevaarlijk kan zijn omdat baby's zich dan op de buik kunnen draaien en de armpjes niet kunnen gebruiken.

groeten Chantal van G.

Reactie voor op de website?

11.21. Kindival

Kindival heeft bij ons niks uitgehaald. Hij slaapt nu nog niet door! Hij is al bijna 8 maanden en heeft maar 3 of 4 keer doorgeslapen. Ik vraag me ook af wat ik verkeerd doe... Misschien helpt de osteopaat ons.

Succes, Marjolein

Reactie voor op de website?

11.22. Kindival

Hoi,

Ik heb ook een zoon van 8.5 maanden hij heeft in die tijd bijna geen een nacht normaal doorgeslapen. Nu geef ik al een 1.5 week kindival maar dat helpt niet. Hij wordt gewoon nog wakker en meestal op de zelfde tijden snachts, en 's morgens is hij weer vroeg wakker. Hebben jullie nog tips? Mischien toch druivensuiker proberen?

Sjak

Reactie voor op de website?

11.23. Inbakeren

Ik wil jullie wijzen op de sites inbakeren.nl en de site pacco.nl . Dit zijn hele informatieve sites over inbakeren. Het boekje van Ria Blom heet inbakeren brengt rust bevat veel informatie.
Regelmaat en inbakeren
Regelmaat en inbakeren
Ria Blom

Ik heb mijn beide zoontjes moeten inbakeren en mijn oudste heeft zich altijd verzet maar "deed" het toch beter met doek dan zonder. Vanaf 6 maanden heb ik inbakeren gestopt omdat dit inderdaad onveilig is ivm omdraaien. Hij heeft een dip gehad en t/m 1,5 jaar veel gezeur met slapen maar nu is hij een prima slaper. Het is denk ik echt belangrijk je kind de kans te geven het zelf te doen en niet te snel in willen grijpen.

Let wel als mijn oudste aan het krijsen was heb ik ook geregeld weer ingegegrepen en meegehuild maar bij mijn jongste (nu 4 maanden) neem ik die ervaring mee en merk ik dat het veel makkelijker gaat. Hij is sinds 3 weken ingebakerd en slaapt nu 3x daags 2 uur alleen 's nachts is het de ene keer goed doorslapen en soms nog voeding. Ik wil iedereen succes wensen!

Edith

Reactie voor op de website?

11.24. Maaiende armen

Voor het ontbakeren van mijn inmiddels 14 maanden oude dochter, ben ik begonnen met 1 arm niet mee in te bakeren. Die ene arm maaide dan wel in het rond, maar ik stopte een katoenen luier in het rondmaaiende handje en dat ging meteen een pak beter. Wat ik soms ook wel deed was de 2 armpjes mee in de slaapzak steken ipv door de armsgaten. Tijdens hun slaap wurmen ze die armpjes dan ook wel naar boven en soms steekt er dan toch een arm door een armsgat. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Mijn dochter slaapt nu al een hele poos niet meer ingebakerd en slaapt 's nachts als een roosje.

Ellen

Reactie voor op de website?

11.25. Inbakeren langer proberen

Beste Chantal en al die anderen,

Wat heerlijk dat dit de eerste keer is dat ik een stukje lees van een moeder die pas resultaat ziet na twee weken in plaats van na een dag of wat! Mijn kleine van vier weken is net ingebakerd en de eerste dagen zijn een ramp, ik probeer overal herkenning te zoeken, maar ik vind het pas hier. Ik heb de moed al bijna laten zakken, hij wil niet slapen overdag in zijn bedje. Ik ben erg moe, maar wil iets hebben waar ik me aan vast kan houden zoals jouw ervaring dat het gewoon even de tijd nodig heeft, dan geeft deze burger moed. Wie weet kan je me nog meer nuttige info geven of wil je je ervaring delen al is het een meerling en heb ik er maar 1, ik ben al zo blij dat er meer mensen zijn bij wie het inbakeren niet na een dag al werkte.

Groetjes Carla Blankenstijn

Reactie voor op de website?

11.26. Slecht slapen een ramp!

hoi

Las je verhaal en herkende het meteen. Wij hebben een tweeling van nu ruim 2 1/2 en ze hebben tot nu toe nog maar twee nachten doorgeslapen. Uren zijn we wakker geweest met ze en alles gelijkertijd doen behalve het snachts spoken zoals wij dat inmiddels noemen.

Na veel dingen proberen en veel ziekenhuis bezoekjes verder is de oplossing misschien??? gevonden. Waarschijnlijk hebben ze door vroeggeboorte oren die niet helemaal goed ontwikkeld zijn. Buisjes hebben ze al meedere malen gehad, was tijdelijk wel een oplossing hun slapen ging dan stukken beter. Nu alle amandelen eruit en nieuwe buisjes. Wie weet zijn het de oren die bij jullie kindjes opspelen.

Na drie a vier uuur slaap neemt de druk in de hoofdjes dan toe waardoor ze wakker worden en eventueel gaan huilen of schreeuwen. Dit laatste was bij ons niet altijd het geval. Ze waren gewoon wakker en wilden koste wat kost niet meer liggen.

Het bedje aan het hoofdkant wat omhoog zetten kan soms helpen. Het is maar een tip als je meer wild weten mail me dan

succes en gr Karin

Reactie voor op de website?

11.27. Ontbakeren

Hoi,

Mijn dochter xanthe slaapt al vanaf de geboorte ingebakerd. Inmiddels is ze zes en een halve maand. Omdat het afgeraden werd om haar met zes maanden nog ingebakerd te laten slapen heb ik al verschillende pogingen gedaan (vanaf vier maanden) om haar niet meer in te pakken. Alles heb ik geprobeerd volgens de tips van het boekje van Ria Blom. Steeds moest ik het inbakeren weer oppakken omdat ze helemaal ontregeld en chagerijnig werd.

Het is een super zware klus en verschrikkelijk vermoeiend om dit ontbakeren door te zetten. Ik ben begonnen om haar te laten slapen in een slaapzak met dichtgestikte mouwen zodat ze wat meer ruimte kreeg. Dit ging erg goed. Daarna de slaapzak met lange mouwen waar ze nu in slaapt. Met warm weer een crime en veel te warm. Ze doet het nu heel redelijk, maar slaapt een stuk minder goed en is veel onrustiger. Het is ook zeker zo dat ze minder gezellig is, want echt uitgeslapen is ze niet. Het gaat nu in die slaapzak drie weken goed, maar de laatste drie nachten is ze elke keer weer wakker en ook overdag gaat het slapen niet meer goed.

Ik zie 's nachts elk uur op de klok en wordt er stapelgek van. Vanmorgen wilde ze weer niet slapen en heb ik haar zelf huilend van vermoeidheid in de slaapzak met dichtgestikte mouwen gelegd. Meteen rust en drie uur achter elkaar geslapen. Zou het dan toch nog te vroeg zijn of moet ik gewoon doorzetten.

groetjes Kim

Reactie voor op de website?

11.28. Tweeling

hoi hoi

Wij hebben een tweeling 2 jongens en ja die sliepen ook slecht in het begin. Maar toen zijn we begonnen met inbakeren en dat ging perfect. Ze slapen gewoon door van 23.30 tot 6.00 de volgende dag ongeveer, dus dat is echt lekker.

groetjes Priscilla

Reactie voor op de website?

11.29. Maaiende armen

hey

Mijn zoontje van 6 maanden heeft eczeem in zijn gezicht en ik baker hem al in. Maar vanwege omdraaien moet ik het afbouwen. Na 2 weken zonder bakerdoek zijn wij gebroken, hij slaapt heel slecht, veel huilen. Ben weer begonnen met inbakeren. Alleen zijn wij bang dat hij zich omdraait. Hebben jullie er ervaring mee? Hoe lossen jullie dit dan op?

groetjes Nel

Reactie voor op de website?

11.30. Inbakeren

Hallo Dames,

Ik werk in een babyspeciaalzaak (Baby Planet) en daar hebben wij vaak te maken met moeders die naar een oplossing zoeken voor baby's die slecht slapen en wakker worden door de bewegingen van hun eigen armpjes. Vanuit onze klantenkring krijgen wij veel vuldig positieve reacties op de PUCK A BABY. Dit is een soort slaapzak zonder armsgaten. Je baby kan dan nog wel wat bewegen met de armen in de zak, maar het kan niet meer ongecontroleerd met de armpjes zwaaien. Deze zak is verkrijgbaar in 2 varianten: 0-3 maanden en 3-6 maanden. In de laatste variant zitten ritsjes bij de armsgaten zodat je op den duur kunt gaan afbouwen zodat de armpjes weer vrij komen.

Misschien dat iemand iets heeft aan deze tip?

Succes! Wendy

Reactie voor op de website?

11.31. Slechte slaperkes

Hallo

Ik heb 3 kinderen. Dochter van net 3 jaar en 2-ling zonen van 22 maanden. En ik wil niet ontmoedigen maar onze tweeling slaapt nog steeds niet door. Ik moet ook nog dikwijls (zo'n 4 a 5 keer per nacht) opstaan. En ook bij ons is het zo dat ze niet altijd huilen. Ze zijn gewoon klaar wakker, hebben precies al hun slaap gehad die ze nodig hadden. Ik heb al aan onze kinderarts gevraagd wat te doen om dat we soms ook met de handen in het haar zitten. Er valt gewoon niks tegen te doen.

Vandaag kwam ik een oude bekende tegen en die zei me van avondpapje te veranderen. In plaats van volle melk een in kruidvat te kijken voor een pyjamapapje. Ik ga dat deze week proberen. Ik denk niet dat het helpt maar ik laat het zeker weten. Inbakeren heeft bij ons nooit geholpen. Zonder deken ook niet. Ik heb nu ze bijna 2 worden de aerosleep van hun matras gehaald, ook dat helpt niet. Ik heb al 3x hun bedjes anders gezet, geen resultaat, al diertjes op de muren geplakt, een knuffel gegeven, knuffel weer weg. Niets heeft tot hiertoe geholpen. Langer wakker houden, daar was ik niet voor, maar toch eens geprobeerd, dat was nog erger toen heb ik gewoon een nacht niet geslapen, zelfs mijn bed niet aangeraakt. Vroeger in bed leggen helpt ook niet.

Mijn dochter heeft ook een periode gehad dat ze probeerde om telkens mama uit bed te krijgen. Maar toen liet ik haar gewoon wenen. Een uur aan een stuk en het was na 3 dagen gedaan. Maar met onze tweeling gaat dit niet. De zus wordt wakker, de broer ook als die dan al niet wakker is. En ook papa krijgt geen rust. Wij hebben afgesproken om een beurtrol te doen. Wie de moeilijke nacht heeft gehad, mag 's morgens langer blijven liggen. De dag en nacht nadien, draaien we de rollen om anders is dit niet vol te houden. Maar ja als werkende ouders is dit ook niet altijd gemakkelijk hoor.

Dolores

Reactie voor op de website?

11.32. Uitbakeren eenling

Hallo allemaal,

Ik heb geen meerling, maar 1 zoontje van 5,5 maand. Ik kwam op deze site terecht via Google, want ook ik kamp met het 'probleem' uit/ ontbakeren. Gelukkig staat mijn consultatiebureau wel achter me, en hebben zij me het boekje van Ria Blom gegeven en uitgelegd hoe je met de normale doeken veilig kan inbakeren.

Mijn zoontje heeft reflux, maar inmiddels twijfelen wij aan de diagnose, omdat we soms denken dat hij spuugt door zijn ongecontroleerde, maaiende armpjes. Altijd, vanaf dag 1, als we hem in bed legden moest hij vreselijk slikken, hijgen en snakte hij naar adem. Ik was vreselijk tegen inbakeren, ten eerste omdat ik het weer 1 van de vele modeverschijnselen vond, ten 2e omdat ik het idee had dat mijn zoon pijn heeft, en ik vind dat hij zich wel moet kunnen uiten.

Na 4!!! maanden, was ik de wanhoop echt nabij. Ik werk in de kinderopvang en had zelf wel ervaring met bakeren, dus heb het (na steeds niet door te zetten in de voorafgaande 4 maanden) opnieuw opgepakt, en ditmaal dus ook de hulp ingeschakeld van het CB.

Mijn zoontje viel in slaap in mijn arm, als ik hem weglegde sliep hij wel door, maar altijd 3 kwartier. En werkelijk waar, vanaf het eerste moment dat ik hen CONSEQUENT en RESOLUUT ging inbakeren, ging meneer slapen, slapen en nog eens slapen. In combinatie met de 3 R'en... Ik lette erop dat hij max. 1/1,5 uur wakker was tussen de flessen door en dan ging hij weer naar bed, ook als hij niet moe leek.

Inmiddels zijn we ruim 5 weken bezig en we moeten na 6 weken stoppen. Nu is het bloedheet buiten en is het niet te doen met de doeken. Ik probeer hem nu dus uit te bakeren, de doeken moesten ook in de was. Maar wat een klus! Ik moet er nu bij zitten om zijn armpjes vast te houden, weliswaar een minuut of 5, maar ook ik vraag me dan af of hij er wel aan toe is. Hij heeft een slaappopje, maar zodra hij die in zn handjes krijgt, wordt hij wel rustig, maar na een paar tellen beland hij in zijn gezicht en dat vind hij doodeng. Dus weer in de stress... Maar met de doeken slaapt hij met het popje tegen zijn gezicht, dus dat wordt een middenweg zoeken.

Ik heb geen idee hoe oud jullie antwoorden zijn, maar ik lees graag mee. En hoop dat er nog nieuwe reacties komen. Bij ons werkt de Puckababy ook niet, want hij krijgt nog zijn armen rond zijn gezicht en maait dan zijn speen weer uit of wrijft steeds over zn koppie....

Wat mij verbaast is dat er kindjes zijn van een jaar die nog worden ingebakert. Ik las het ook op de site inbakeren.nl. Maar hebben deze kindjes nooit draaipogingen ondernomen?

Overigens wil ik 1 tip geven; Gebruik oude flanellen lakens, of een echte bakerdoek. Want een badhanddoek kan echt levensgevaarlijk zijn. Veel te dik en te warm!

Succes en bedankt voor alle tips!

Groeten Martina

Reactie voor op de website?

11.33. Apart laten slapen

Dag mede-ouders,

Wij hebben ook een tweeling van 22 maanden (eeneiige jongenstweeling), Kasper en Jelle, en jullie verhalen zijn heel herkenbaar. Totdat ze anderhalf jaar oud waren hebben ze nauwelijks doorgeslapen. Toen we de wanhoop nabij waren hebben we besloten om Jelle een eigen kamer te geven en dat heeft bij ons, en bij hun, zoveel rust gecreeerd. Als 1 van de 2 midden in de nacht wakker wordt laten we hem wat langer liggen voordat we gaan kijken en meestal valt 'ie dan zo weer in slaap.

Verder geven we ook nog elke avond pyamapapje, wordt erg gewaardeerd door de boys. We hebben ook een periode gehad dat ze heel vroeg wakker werden, zo rond een uur of vijf. Dat is pas overgegaan nadat we besloten om ze te negeren. (met behulp van oordopjes dan wel). Gelukkig kan ik nu zeggen dat er 9 van de 10 nachten doorgeslapen wordt.

Groetjes, Jolanda

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ze slapen slecht!

 1. Homeopathie om beter te slapen
 2. Slapen slecht - 2
 3. Er komen zeker betere tijden
 4. Ervaring met inbakeren
 5. Inbakeren
 6. Inbakeren werkt (volgens ons)
 7. Slecht slapen: druivensuiker?
 8. Wanneer gebruiken?
 9. Inbakeren
 10. Wat inbakeren is
 11. Babyhangmatjes
 12. Inbakeren helpt zeker!
 13. Ontbakeren
 14. Ontbakeren bij 11 maanden
 15. Ontbakeren
 16. Ontbakeren
 17. Ontbakeren
 18. Ontbakeren
 19. Inbakeren en nog huilen
 20. reactie op 11.19 inbakeren, langer proberen
 21. Kindival
 22. Kindival
 23. Inbakeren
 24. Maaiende armen
 25. Inbakeren langer proberen
 26. Slecht slapen een ramp!
 27. Ontbakeren
 28. Tweeling
 29. Maaiende armen
 30. Inbakeren
 31. Slechte slaperkes
 32. Uitbakeren eenling
 33. Apart laten slapen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.