Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

30. In één bedje?

Is het echt het beste voor een tweeling om ze na de geboorte niet te scheiden, maar ze in één ledikant te leggen? Ze zijn al maanden aan elkaar "gewend" en aan elkaars geschop. Ik zelf ben er een beetje huiverig voor (gevoelsmatig, is nergens op gebaseerd, misschien op visioenen van uitgeprikte oogjes, gewurgde 2lingpartner, wiegendood of zo...). Is daar info over of misschien een verwijzing?

Marco en Cindy

Reactie voor op de website?

30.1. Antwoorden vanuit meerlinglijst

Vanuit de meerlinglijst komen de volgende antwoorden:
Hanneke:
Maurits en Jeroen hebben bijna 6 maanden in één bedje geslapen. In het begin is dat Jeroen z'n redding geweest, hij had apneus (tijdelijke ademhalingsstop) en was er niet meer geweest als Maurits hem niet steeds een beetje aanraakte...... Ze hielden elkaar ook warm, ze waren erg klein en mager in het begin en het was een strenge winter toen.

Ze lagen ook veel in een box, totdat ze op elkaar klommen om eruit te komen. In bed lagen ze elkaar toen ook echt in de weg en hielden ze elkaar wakker. Weet je wat leuk was; ze zogen soms ook op elkaar duim....

Aisha:
N.a.v. de vraag over het al dan niet scheiden van tweelingen na de geboorte. Ik vond het zelf in het begin heel erg onnatuurlijk dat de meisjes niet bij elkaar konden zijn. Ieder in een eigen couveuse. Daarna Jamila in een couveuse en Zohra in een klein bedje ernaast. Gelukkig hebben ze wel altijd naast elkaar kunnen staan en volgens mij wisten beide meisjes ook heel goed dat haar zusje naast haar stond. Kortom: als je het hebt over gevoelsmatig. De meisjes werden altijd heel erg rustig en tevreden als ze samen mochten buidelen bij mij. Ik had het gevoel dat ze elkaars aanwezigheid heel duidelijk voelden, ook al konden ze dat natuurlijk nog niet heel duidelijk maken.

Toen Zohra naar huis mocht, verwachtten de artsen dat Jamila nog wel een tijdje zou moeten blijven. Ik heb mezelf heel erg verzet tegen eentje naar huis en eentje blijven, ook al wilde ik natuurlijk Zohra ook graag mee naar huis en was ik natuurlijk erg blij dat het zo goed met haar ging. Maar ik wilde ze niet scheiden en had het gevoel dat ze elkaars nabijheid nodig hadden. Zohra ging naar huis en Jamila bleef en deed vervolgens een ieder versteld staan over haar snelle vooruitgang. Uiteindelijk werd ze maar ruim vier dagen later dan haar zusje ontslagen uit het ziekenhuis. Volgens mij voelde Jamila dat ze ook naar huis wilde en bij ons (haar zusje, mij) wilde zijn.

Eenmaal thuis voelde het voor mij heel vanzelfsprekend om de meisjes bij elkaar in één ledikantje te leggen. Ook lagen ze in het begin samen in een gewone kinderwagen, daar was toen nog voldoende ruimte voor omdat ze zo klein waren, overdag samen in de verhoogde box. Toen ze wat meer gingen bewegen, met armen, benen en schuiven, draaien en rollen, lagen ze elkaar volgens mij pas wat in de weg.

Irma:
Er is een FAQ in het Engels op de . Daar slapen de meeste tweelingen eerst samen in een bedje. Het schijnt dat ze dan rustiger zijn. Na verloop van tijd merk je wel wanneer de een de ander gaat wakker maken/houden en dan kun je ze alsnog splitsen. Er zijn zelfs ziekenhuizen die kinderen samen leggen omdat premature babies het beter doen.

Ik heb er geen echte documentatie over en ik heb het zelf niet gedaan vanwege het gewichts/formaat verschil en vanwege het feit dat Chris een aantal weken langer in het ziekenhuis lag. Wel heb ik ze samen in de eenling kinderwagen gehad omdat ik bij de tweelingwagen nog geen kap had. Ging erg goed.

Joyce:
Kaylin en Randy sliepen in het ziekenhuis al af en toe samen in een bedje. dat hebben we de eerste 5 maanden thuis ook zo gedaan. ze lagen dan met hun rugjes naar elkaar toe, met een kruik tussen hen in. dit hebben we gedaan tot ze zo groot werden dat ze last van elkaar begonnen te krijgen, toe gingen ze elk in hun eigen bedje.

Ze lagen overdag altijd met zijn tweeën in een box(ook slapen) en mijn ervaring is dat het eigenlijk nooit problemen gaf. Je merkt vanzelf wanneer ze er te groot voor worden en elkaar in de weg gaan zitten. eerst stonden de bedjes met de hoofdeindes tegen elkaar langs de muur, maar een paar maanden terug hebben we ze met het hoofdeinde naar de muur gezet tegen de zijwanden, zodat ze nu naar elkaar kunnen kijken vanuit hun bedjes. dat was groot succes!

Ze houden elkaar niet wakker, maar `kletsen` wel met elkaar als ze wakker worden.Dan hebben ze de grootste pret en schateren het uit.

Arian:
Wij hebben Ot en Pien (29-7-99) de eerste 6 weken in een ledikantje gelegd. Dit ging prima. Ze raken elkaar aan; handjes en voetjes maar meer als verlengde van zichzelf dan dat het bewust een ander aanraken is. Als ze meer gaan bewegen wordt het lastig in een bed. Dus na 6 weken ieder in een eigen ledikantje maar wel bij elkaar op de kamer!

Nu ze 5,5 maand zijn zijn ze elkaar echt aan het ontdekken. Dat is een feestje op zich aanraken en lachen grijpen en reageren op elkaar. Ik zou een tweeling in het begin echt nog niet uitelkaar halen. Pien sloeg soms als ze even alleen in de box lag haar armen uit en maakte een soort zoekachtige zwembeweging alsof ze Ot probeerde te voelen; "waar ben je nou"? het is ook wel logisch 9 maanden lang zitten ze gezellig dicht tegen elkaar aan en dan zou je dat rigoreus uit elkaar halen.

Reactie voor op de website?

30.2. Apart vlak bij elkaar

Onze tweeling (j/m van nu 8 maanden) heeft de eerste 6 weken bij elkaar in een ledikantje geslapen. Het was een prachtig gezicht. Na de keizersnede zijn ze gelijk bij elkaar in een glazen bakje gelegd. Maar na 6 weken begonnen ze zich toch wat ongemakkelijker te voelen en hebben we ze in aparte ledikantjes gelegd maar, wel vlak bij elkaar op dezelfde kamer. Ook hebben ze nu ieder een eigen box. Ook naast elkaar dus ze kunnen elkaar aanraken en in de gaten houden. Ze staan (?) rechtop naar de Teletubbies te kijken. Het is geweldig allemaal!!!!

Hanneke

Reactie voor op de website?

30.3. Samen slapen in één kamer

Sinds 5-1-1999 zijn wij de trotse ouders van Amber en Ramon. Zoals bijna alle tweelingen hebben ze samen in één bedje geslapen. Toen ze daar te groot voor werden, kreeg ieder zijn/haar eigen bedje. Amber en Ramon delen samen een slaapkamer en ik heb daar tot nu toe nog steeds geen spijt van. Amber en Ramon drinken 's morgens zelf hun fles Brinta in hun bedje leeg, daarna leg ik ze bij elkaar in bed zodat ze samen kunnen spelen en ik dan rustig de kleertjes klaar kan leggen en het bad vol kan laten lopen. Ik leg ze zo samen sinds het allereerste begin, en Amber en Ramon hebben dit ritueel al helemaal in de peiling. Ze hebben samen de grootste lol. Helaas heeft Ramon s' nachts regelmatig last van Pseudo Kroep en is erg overstuur. Als het dan echt niet lukt om hem rustig te krijgen dan leg ik Ramon bij Amber in bed en, wij vinden het nog steeds een wonder, maar Ramon begint vrijwel gelijk rustiger te ademen en is binnen 15 minuten in slaap gevallen. Dan leg ik hem terug in zijn eigen bed.

Wij realiseren ons dat dit misschien niet blijvend zal zijn maar het is toch geweldig dat twee van die kleine mensjes zo enorm gek zijn van elkaar. Op zaterdag en zondag ontbijten wij met zijn viertjes in ons bed en blijven dan nog lekker even liggen. Amber en Ramon doen dan hun favoriete spel: Papa beklimmen. En papa geniet dan met volle teugen. Heerlijk om zo de dag te beginnen.

Groetjes Mireille

Reactie voor op de website?

30.4. Lekker bij elkaar

Hallo mensen,

Nou ik heb dus een tweeling, 2 lekkere meiden van 9 jaar. Ze zijn 9 weken te vroeg geboren en toen was er maar 1 couveuse leeg. Daar zijn ze toen met z'n tweetjes ingelegd en dat ging prima. Daarna mocht Mandy als eerste uit de couveuse. Shirley heeft de eerste dag vreselijk gehuild, toen stond haar zus op een andere kamer. Dus ze hebben het wiegje met Mandy naast Shirley gezet en toen was alles weer goed.

Ze zijn nu al redelijk groot, maar ze slapen meestal nog bij elkaar in bed. Ik ga 's avonds altijd eventjes bij ze kijken en dan liggen ze lekker bij elkaar in 1 bed, en dan leg ik ze weer in hun eigen bed maar 's ochtends liggen ze weer bij elkaar..

Nou ik vindt het wel best hoor. Als ze dadelijk ouder worden dan gaat het wel over???? Hoop ik maar zolang ze dit zelf willen, vind ik het prima.

Groetjes van Conny

Reactie voor op de website?

30.5. Enkele tips

Ik heb een aantal tips voor aankomende ouders van meerlingen. De meeste baby winkels geven korting op het tweede artikel wat je aanschaft. Zo kan je soms het tweede ledikantje voor de helft van de prijs krijgen.

Als de baby's moeten eten, leg ze dan in een wipstoel met een handdoekje onder de fles. Zo heb je zelf je handen vrij en kunnen ze te gelijk drinken.

Eveline

Reactie voor op de website?

30.6. Tips van een moeder van een tweeling

Ik ben moeder van 5 kinderen en zwanger van nummertje 6 (3 jongens van 10, 9, 7) en een tweeling van 19 maanden (2 meisjes). Ik heb in het begin de meisjes bij elkaar in het bedje gelegd. Deden wij dit niet dan was het brullen. In het begin maakte ik me weleens druk, de jongens waren naar school mijn man was naar het werk, hoe moest ik dat toch allemaal doen: voeden, baden, de aandacht verdelen? Voor het voeden hebben ze van difrax een leuke oplossing, dit is een ring die je over een ronde fles schuift. Zo kunnen ze de fles zelf al heel snel vasthouden,ze zitten ook verpakt per twee, dus lekker handig. Het baden verschoof ik naar 's avonds als mijn man weer thuis was van het werk.

Veronique

Reactie voor op de website?

30.7. Uit de handel

De hierboven beschreven ringen difrax zijn niet meer te koop, heb ik me laten vertellen door de drogist. Ik heb echter toen twee flessen gekocht die in beugelvorm waren. Dit is een platte ovale fles met een gat erin (ook van Difrax). Heel handig en makkelijk voor kleine handjes vast te houden.

groeten Miranda

Reactie voor op de website?

30.8. Kei schattig!

Hallo,

Ik heb nu een dochtertje van 25 maanden & een tweeling van 6 maanden. Ik heb ze altijd als 2 aparte individuen bezien dus altijd in hun eigen bedje! Maar, ze slapen wel naast elkaar! Ik heb wel een beertje met baarmoeder geluiden bij hen leggen als ze bewegen of wenen, dan schiet dat beertje aan zodat ze weer kalm worden.

In de box liggen ze nog altijd te samen, daar beginnen ze elkaar nu al aan te raken & naar elkaar te lachen! Kei schattig!

Ze liggen dus wel samen op de kamer, bedjes parallel zodat ze elkaar kunnen zien. Hierdoor kijken & lachen ze naar elkaar als ze 's morgens wakker worden, waardoor mama nog effe op haar gemak kan wakker worden!

groetjes, Chacha

Reactie voor op de website?

30.9. Bij elkaar of uit elkaar?

Lieve mensen,

Onze tweeling kwam toen ons oudste dochtertje 20 maanden was. In de eerste vier jaren hebben we ze met z'n drieen op één kamer gelegd. We wilden hiermee zoveel mogelijk voorkomen dat onze oudste zich teveel apart zou ontwikkelen, omdat een tweeling automatisch al erg op elkaar gericht is. Dit is uitstekend gegaan.

Na vier jaar verhuisden we en werd de behuizing te klein. Onze oudste dochter was toen net 6 jaar en vond het tijd dat ze 'op zichzelf' ging. Dit was ook inmiddels wel tijd, want als ze vriendinnetjes mee naar huis nam kon ze op haar eigen kamertje met ze spelen.

Nu de tweeling 6 jaar is wilde eentje ook graag een eigen kamer. Gelukkig hadden we hier nog de ruimte voor en werd de tweeling gescheiden. De ander echter heeft hier aan het begin wel moeilijk mee gehad, die vond het heel jammer dat ze niet meer gezellig kon kletsen met haar zusje. Toch hebben ze het nu prima naar hun zin op hun eigen kamer en kunnen ze zich ook fijn met eigen vriendinnetjes even terug trekken.

groetjes, Christel

Reactie voor op de website?

30.10. Uit elkaar

Hallo,

Wij hebben een tweeling van 21 maanden die al een jaar niet meer bij elkaar op de kamer liggen. Onze zoon werd 's nachts onrustig en huilde nog al eens, en hij was 's ochtends ook vroeg wakker, terwijl ons dochtertje veel langer kon/wilde slapen.

Toen ze ongeveer een jaar waren, ging ons zoontje 's ochtends nog een uurtje en dan 's middags om half 2, maar onze dochter ging 's ochtends niet meer, maar 's middags wel om 12 uur, dus dat ging op den duur gewoon niet meer samen.

Ik denk dat het per tweeling verschilt of ze samen slapen of niet. Onze tweeling verschilt zo veel van karakter en temperament dat het gewoon voor hun nachtrust beter is dat ze niet samen slapen. Overdag zijn ze dan goed uitgerust en kunnen ze fijn een hele dag samen spelen.

Groetjes Yvonne

Reactie voor op de website?

30.11. Praktisch slapen

Hallo allemaal,

Wij hebben een tweeling van 6 jaar die nog steeds in 1 bed slaapt. Dit is ontstaan doordat in het eerste begin de kinderen niet zonder elkaar konden slapen. Het gaat om 2 jongens die eeneiïg zijn. Later hadden ze er natuurlijk niet echt meer last van. Maar omdat we 6 kinderen hebben en de ruimte op een gegeven moment beperkt, hebben we een stapelbed gekocht met een enkel bed boven en een dubbel bed (1.20 m) beneden (te koop bij Wehkamp of Neckermann). Zo slaapt grote broer van 9 jaar boven en de twee andere beneden.

Als we ergens anders zijn kunnen ze best apart slapen hoor, maar hier thuis is dit de grote oplossing.

Yvonne

Reactie voor op de website?

30.12. Drie kinderen op één kamer

Hallo Christel,

Ik vind het heel leuk om je verhaal te lezen en met name te lezen dat het heel goed kan gaan. Wij verwachten in mei 2002 onze tweeling en dan is onze oudste ook 20 maanden. Wij hebben op dit moment geen extra slaapkamer dus de tweeling komt ook bij de oudste op de kamer. Het voordeel dat de oudste zo extra betrokken is bij de tweeling had ik ook bedacht maar ik krijg veel sceptische reacties in de omgeving. Mensen denken dat de kinderen elkaar uit de slaap zullen houden etcetera. Onze oudste slaapt heel goed en heeft weinig stoornissen dus ik verwacht eigenlijk het wel te zullen redden.

Ik vind het echter heel leuk te lezen dat jullie het ook zo gedaan hebben en als positief hebben ervaren. In de loop van 2004 gaan wij verbouwen is de planning en dan kunnen we kijken of de kinderen aparte kamers krijgen of dat we e.e.a. mixen. Maar dat zien we dan wel wat het beste past lijkt ons. Maar nogmaals ik wilde je laten weten dat ik het leuk vind om een positief verhaal over een dergelijke situatie te vernemen.

Hartelijke groeten, Lia

Reactie voor op de website?

30.13. Liever samen op een kamer

Wij hebben 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Maar helaas maar 3 slaapkamers, dus moesten 2 kinderen hun kamer delen met een broer of zus. Na veel zoeken naar de beste combinatie, bleken de 2 jongens toch het beste samen te gaan, nu ze allebei wat ouder zijn (7 jaar en 4 jaar). Dus de meisjes hadden een eigen kamer, maar wat bleek na een tijdje......? De meisjes wilde ook het liefst op één kamer!

Dus werd er nog een keer de boel omgegooid en nu slaap ieder met 2en op een kamer! Ze vinden het geweldig en slapen prima! En wordt er 's nachts eens iemand huilend wakker, de ander kan dan troosten of mama roepen. Meestal geeft het geen probleem en zijn ze allebei zo weer in slaap. Het geeft een vertrouwd en veilig gevoel om samen op een kamer te slapen! Ik merk dat ze nu veel rustiger slapen en minder wakker worden 's nachts. En 's morgens kunnen ze lekker even bij elkaar kletsen en spelen en bevalt ook prima!

Hier zijn we dik tevreden met 2 kamers met elk 2 kinderen, ...en een kamertje over voor was en strijkgoed, ideaal toch!

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

30.14. Samen in 1 bedje

Marie en Joanne lagen overdag in een tweelingenbox beneden, maar nu zijn ze 11 weken oud en houden ze mekaar regelmatig wakker. Dus af en toe, als ze het echt te bond maken, vliegt er eentje naar boven in haar bedje. Meestal vallen ze dan allebei al gauw in slaap. In hun kamertje staan twee aparte bedjes en de meisjes slapen daar prima. Overdag leggen we ze regelmatig eens naast mekaar in een relax of op de zetel en dat vinden ze heel leuk. Ze reageren nu echt leuk op mekaar.

Ann

Reactie voor op de website?

30.15. Tweeling samen in de wieg

Wij hebben onze tweeling ongeveer 6 weken samen in het wiegje laten slapen. Ze zijn immers al tijdens de zwangerschap ook samen geweest. We hebben ze met de ruggetjes steeds tegen elkaar aan gelegd en we wisselden ze na elke voeding van plek, zodat ze op een ander oor sliepen.

Dit is goed gegaan totdat ze te bewegelijk werden en ze maakten elkaar daardoor wakker. Ze gingen zelfs opelkaars handjes sabbelen omdat ze honger hadden en maakte ook zo elkaar wakker.

Nu slapen ze ieder in een ledikantje op dezelfde kamer en dat gaat prima.

Groetjes Ilona

Reactie voor op de website?

30.16. Tweelingwiegje

Met veel belangstelling heb ik alle mailtjes over wel of niet naast elkaar leggen van een tweeling gelezen. Ik zelf zou ze ontzettend graag in 1 wiegje zien, heeft iemand de juiste maten voor zo'n wiegje ? Of misschien zelfs wel een foto ?

Cynthia

Reactie voor op de website?

30.17. Slapen

Hallo,

Wij hebben ook een eeneiïge tweeling van negen jaar. Het zijn jongens. Ook zij slapen in één bed. Ik maak mij er wel een beetje zorgen over. Misschien is het leuk om hier met elkaar over te praten.

Misschien tot horens.

Elly

Reactie voor op de website?

30.18. Tweeling in ledikant of in aparte wiegjes?

Hallo allemaal!

Ik ben 10 weken zwanger van een tweeling. In eerste instantie dacht ik de tweeling bijelkaar in 1 ledikant te doen de eerste weken. Maar nou lees ik overal dat ze niet bij elkaar in 1 bedje mogen slapen vanwege risico wiegendood. Nou ben ik op zoek naar een tweelingwieg, want die zouden bestaan. Maar het valt niet mee te vinden helaas. Ik ben eigenlijk benieuwd hoe jullie dit hebben opgelost, aparte wiegjes, of een tweelingwieg of gelijk allebei in een aparte ledikant? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bedankt alvast!!

Groetjes Ilona

Reactie voor op de website?

30.19. Reactie/vraag op tweelingwiegje Cynthia

Hoi Cynthia,

Heb je nog antwoord gekregen op je vraag mbt de grootte van een tweelingwieg? Ik ben daar namelijk ook benieuwd naar.

Alvast bedankt

Mvrg. Jeannette

Reactie voor op de website?

30.20. vraag maten tweelingwieg

Ik las uw vraag op het forum. Ik ben eigenlijk ook benieuwd naar de maten die je voor een tweelingwieg nodig hebt. Onze fam wieg is 90 cm lang. We wilde ze tegenoverelkaar leggen. Heeft u hier ervaring mee?

Lian Geluk

Reactie voor op de website?

30.21. Samen/apart in bed

Als kraamverzorgster werk ik momenteel bij een tweeling. Ik ben op zoek naar het antwoord op de volgende vraag: is het wel oke dat de tweeling samen gebruik maakt van een bed maar dan met de hoofdjes naar elkaar toe liggen? Op deze manier is er voldoende ruimte tussen de kinderen.

Annelies

Reactie voor op de website?

30.22. Afmetingen 2ling bed

Ik heb de maten gezien op een advertentie voor een tweeling bed, dus zal het vast kloppen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Ik ben trouwens ook zwanger van een tweeling, het is misschien nog maar zeven weken. Maar toch ik wil het eventjes kwijt! Ha ha ha, vind het zo spannend!

Afmetingen
- Breedte: 78cm (binnenmaats 72cm)
- Diepte: 76cm (binnenmaats 72cm)

- Hoogte: 50cm vanaf de grond tot bodem, 84cm vanaf grond tot bovenkant wiegje

Patricia

Reactie voor op de website?

30.23. Samen slapen, betekend, oorlog hahahahahaha

Wij hebben een tweeling van nu twee weken. Na de geboorten kregen ze in eerste instantie een eigen bedje, totdat er een verpleegkundige vertelde dat ze ook tweeling bedjes hadden, die kregen we dus, en dat was een leuk gezicht. Dat was ook iets dat we graag wouden. Maar het bleek geen succes te zijn, ze werden erg onrustig en hebben ons de hele nacht wakker gehouden, niet te weten dat het aan het samen slapen zou liggen. Thuis hebben we ze ook samen in een bedje laten slapen, en ook die nacht was het oorlog, als de een bewoog begon de ander te mopperen en andersom, laat staan als er een begon te huilen. we hebben ze nu in hun eigen bedje op een kamer en dat gaat prima, zolang er een nachtlampje aan is.

Groetjes Mandy, Rubina en Quinty en Deacon

Reactie voor op de website?

30.24. tweelingwieg

Wij hadden een tweelinghangwieg van Kindekeklein, deze heeft twee aparte matrasjes naast elkaar.
De wieg hang je aan een veer aan het plafond. Volgens mij is dit zo ongeveer de enige tweeling wieg die nieuw te koop is. Onze tweeling heeft daar heerlijk in geslapen. Zij sliepen zelfs hand in hand. Een waar succes!

Reactie voor op de website?

30.25. Tweelingwieg verhuur

Bekijken jullie mijn site: www.tweelingwiegen.nl

Dat wilt u toch ook? Hopelijk tot gauw

Reactie voor op de website?

30.26. Tweelingwiegjes

Beste Mensen,

Hier dan de oplossing voor u kindjes wanneer deze zijn geboren. Neem een kijkje op marktplaats, en zoek onder tweelingwieg, daar staan er verschillende te huur. U kan kiezen uit hele mooi aparte modelen, en alle wiegjes hebben een apart matrasje wat volgens de arst geadviseerd word voor de veiligheid. Maar ze liggen wel bij elkaar, en dat zijn ze immers ook gewend, dus raad die een tweeling verwachten dit zeker aan, en wat nog mooier is ze bij u op de kamer kunnen staan, de leuke reacties meemaakt van u kraambezoek. Het is ook ideaal tijdens een voeding ze dan dichtbij u heeft.

Hoop u hier wat aanheeft.

Wens iedereen die een tweeling verwacht, heeft een mooie tijd.

Annemieke

Reactie voor op de website?

30.27. Mooie tweelingwiegjes te huur

Beste aanstaande ouders,

Een zwangerschap is heel bijzonder, maar van 2 nog meer. Daarom wilt u er vast ook van genieten als ze geboren zijn. Dit kan door een tweelingwieg te huren, kijk voor verschillende onder "tweelingwieg" op marktplaats.nl en laat u verrassen. Deze kan u bij u op de kamer zetten tijdens de kraamdagen en zo genieten van de leuke reacties die u er gezegt worden. Maar het is ook nog ideaal wanneer u de voeding geeft.

Veel plezier met het maken van de juiste keuze tweelingwieg

Dina

Reactie voor op de website?

30.28. Tweelingwiegjes

Wil u genieten van de tweeling tijdens de kraamdagen en ook het gemak tijdens de voeding ?

Neem dan een kijkje hier: verkopers.marktplaats.nl/12347497

Ideaal om een poosje een wieg te huren

Veel succes met de juiste keuze.

Wie weet tot gauw

Reactie voor op de website?

30.29. Tweelingwiegjes

Wil u genieten van de tweeling tijdens de kraamdagen en ook het gemak tijdens de voeding ?

Neem dan een kijkje hier: verkopers.marktplaats.nl/12347497

Ideaal om een poosje een wieg te huren

Veel succes met de juiste keuze.

Wie weet tot gauw

Reactie voor op de website?

30.30. Re: maten tweelingwieg

Aanstaande ouders: meerling,

Ik lees hier verschillende verhalen op het forum over het opzoek zijn naar een tweelingwieg, en de juiste maat ervoor. Nu staan er verschillende op marktplaats te huur: zoek onder de titel tweelingwieg en u komt ze dan allemaal tegen. Ik hoop dat jullie hier allemaal wat aan hebben. ps. het zijn ronde wiegen met een doorsnede van 90 cm en met 2 aparte matrasjes erin. Zo zijn ze dus bij elkaar en toch in 1 wieg, wat een mooie oplossing.

Hoop hiermee de oplossing over de vragen van een tweelingwieg zijn opgelost, qua maat en ze dan ook veilig apart maar toch in 1 wieg kunnen liggen.

Succes iedereen met de keuzen en zwangerschap / geboorte

Madelene

Reactie voor op de website?

30.31. Tweelingwieg

Reactie op Antwoorden vanuit meerlinglijst

Ideaal voor meerlingen ouders zijn deze tweelingwiegen die te huur zijn: verkopers.marktplaats.nl/12347497. Zo kunnen meerlingenouders toch ook genieten tijdens de kraamdagen en erna. Ideaal tijdens het verzorgen en voeden. De tweeling kunnen heerlijk tot 5 maanden in zo'n wieg.

Het is geweldig om uw tweeling de eerste maanden nog lekker bij elkaar in één wiegje te kunnen leggen. Deze tweelingwieg(en) bieden de mogelijkheid! Uw kinderen hebben 9 maanden bij elkaar gezeten en willen daarna ook samen zijn, dat wilt u dan toch ook.

Het is een vereiste dat je kindjes op aparte matrasjes liggen, en ze daardoor apart kan opmaken i.v.m. de veiligheid. Bij deze wiegen liggen ze op een eigen matrasje, maar toch samen. Wat is er mooier!

Reactie voor op de website?

30.32. Tweelingwieg

Onze tweeling heeft ook heerlijk in romantische tweelingwieg geslapen! Lekker dichtbij en snel vertrouwd. Voor een idee kun je kijken op www.louris.nl.

Succes!

Groetjes,

Sara

Reactie voor op de website?

30.33. Tweelingwieg

Reactie op In één bedje?

Een tweelingwieg huren is volkomen veilig. Onze tweelingwiegen bestaan uit 2 aparte matrasjes die u apart opmaakt. De kindjes kunnen dus niet naar elkaar toerollen. Onze tweelingwiegjes voldoen aan de NEN-EN 1130 norm Neem gerust een kijkje op onze site www.tweelingwiegenannelot.nl. Zeer veel kleuren bekleding! En leuke geborduurde teksten

Reactie voor op de website?

30.34. Dubbelgeluk Tweelingwieg

Een tweeling, dat brengt dubbelgeluk. Een lange tijd hebben de twee kleintjes samen doorgebracht en wat zal het dus fijn zijn als ze na de geboorte ook heerlijk samen met elkaar door kunnen brengen.

Elkaars warmte voelen, geluidjes en ademhaling horen en lichaamsgeur ruiken. Dit alles kan op een hele veilige manier.
Kijk snel eens op www.dubbelgeluk.com

Ook voor leuke olifantenknuffels en labeldoekjes

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

In één bedje?

 1. Antwoorden vanuit meerlinglijst
 2. Apart vlak bij elkaar
 3. Samen slapen in één kamer
 4. Lekker bij elkaar
 5. Enkele tips
 6. Tips van een moeder van een tweeling
 7. Uit de handel
 8. Kei schattig!
 9. Bij elkaar of uit elkaar?
 10. Uit elkaar
 11. Praktisch slapen
 12. Drie kinderen op één kamer
 13. Liever samen op een kamer
 14. Samen in 1 bedje
 15. Tweeling samen in de wieg
 16. Tweelingwiegje
 17. Slapen
 18. Tweeling in ledikant of in aparte wiegjes?
 19. Reactie/vraag op tweelingwiegje Cynthia
 20. vraag maten tweelingwieg
 21. Samen/apart in bed
 22. Afmetingen 2ling bed
 23. Samen slapen, betekend, oorlog hahahahahaha
 24. tweelingwieg
 25. Tweelingwieg verhuur
 26. Tweelingwiegjes
 27. Mooie tweelingwiegjes te huur
 28. Tweelingwiegjes
 29. Tweelingwiegjes
 30. Re: maten tweelingwieg
 31. Tweelingwieg
 32. Tweelingwieg
 33. Tweelingwieg
 34. Dubbelgeluk Tweelingwieg

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.