Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

34. Zware premature tweeling

Hallo,

ik ben Thera (29) en ik heb een tweeling van inmiddels 4 jaar, twee meiden Camille en Yasmin. Met deze meiden heb ik al heel wat te stellen gehad. Ze werden 5 weken te vroeg geboren met het transfusiesyndroom. Allebei waren ze doodziek maar gelukkig hebben ze het gehaald. De artsen waren alleen erg verbaasd over hun gewicht. Yasmin woog 3060 gr en Camille woog 2560 gr.

Ik ben best wel benieuwd of er nog meer tweelingen zijn die 5 weken te vroeg geboren zijn met zo'n gewicht. Verder zijn het twee heerlijke meiden, maar o zo ondeugend.

groeten Thera

Reactie voor op de website?

34.1. Ook een zware premature tweeling.

Hallo Thera,

Ik ben 23 juni 2000 bevallen van een jongens tweeling. Ze zijn geboren met 36 weken en 3 dagen en waren ook erg goed van gewicht nl. Dajo woog 3410 gram en Lars woog 3550 gram. De gynaecoloog had gezegd dat ze ongeveer 6 pond zouden wegen, hij stond er zelf ook van te kijken. Ze zijn nu bijna zeven maanden en allebei 8850 gram.

Groetjes van Gea

Reactie voor op de website?

34.2. Veel te vroeg !!!

Hallo,

Ik heb een zoon van 7 jaar en sinds 7 maanden een tweeling (Robbe en Julie) erbij. Bij het nieuws van de gyneacoloog waren we erg geschrokken. Ondanks ben ik blijven werken tot mijn 26 weken en dat gaf geen problemen.

Op het moment dat ik nog wat wilde genieten van mijn zwangerschap gebeurde het onverwachte: op 28 weken ben ik bevallen van mijn 2 spruiten. Robbe woog 1250g en Julie 1170g.

Na 6 dagen is Julie geopereerd van een darmperforatie met een tijdelijke stoma tot gevolg. Haar toestand was amper gestabiliseerd of haar broer was aan de beurt. Hij werd geopereerd aan zijn ductus (dit is een adertje aan het hart dat normaal spontaan moet sluiten na de geboorte maar dit is bij hem niet gebeurd dus werd het chirurgisch gesloten).

Na 83 dagen heen en weer rijden mochten onze kindjes eindelijk mee naar huis. Voor Julie begint op 10 december 2001 opnieuw een vervelende periode want dan wordt haar stoma gesloten.

Wij hopen dat hiermee het einde van de tunnel in zicht is en dat we dan echt kunnen gaan genieten van onze tweeling!!!

Zijn er mama's en papa's die deze situatie hekennen?

Groetjes Susy.

Reactie voor op de website?

34.3. Ttts

Hallo,

Ik ben op 13 juli 2003 bevallen van een meisjestweeling, Anke en Britt. Anke is helaas op 27 april 2003 gestorven toen we een laseroperatie hebben moeten laten doen om ze te scheiden. Mijn volledige verhaal staat op de website van Lieve Engeltjes bij verhalen en dan Anke. Zij is nog in mijn buik gebleven tot ook Britt geboren is op 13 juli.

Britt was precies 1 maand te vroeg en woog toch ook al 2kg660. De dokter vond dit toch ook al vrij veel voor een kindje dat helft van een tweeling was en toch al zoveel had meegemaakt...

veel vlinderknuffels van Véronique, mama van Anke* en Britt

Reactie voor op de website?

34.4. n.a.v. Susy

7 februari jongstleden zijn mijn tweelingmeisjes geboren, na een zwangerschap van 29 weken en 5 dagen. Caroline woog 1390 gram, en Alexandra 1299 gram. Sindsdien liggen ze beiden op de NICU van het LUMC.

Het gewicht verbaasde mij erg, te meer omdat ik de eerste 4 maanden zo ziek was, dat ik 8 kilo verloor. Met zes maanden zwangerschap woog ik even veel als toen ik niet zwanger was!

Net als Susy werkte ik tot 28 weken (voltijds) en week 28 halve dagen. Op exact 29 weken werd ik met een baarmoederhals van 1,6 cm ter controle opgenomen in het ziekenhuis.

Missen andere premature moeders die laatste fase van de zwangerschap ook zo? En een 'normale' kraamtijd ?

Groetjes, Petra

Reactie voor op de website?

34.5. Mailinglijst mama’s van prematuren

Hallo Petra,

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochtertjes! En zag dat je je afvroeg of andere ouders van prematuren ook de laatste fase van de zwangerschap ook zo missen en een normale kraamtijd. Ik ben Nancy, de mama van een meisjestweeling geboren naar een zwangerschap van 26 weken en inmiddels 5 en half jaar oud en kerngezond. Samen met 2 vriendinnen Fronie en Aline, die eveneens een extreem premature tweeling hebben zijn we een aantal maanden geleden een Yahoo lijst begonnen. Hieronder vind je de aankondiging. Misschien dat je het leuk vindt om mee te praten, wij zijn allen zeer positief ingesteld en steunen elkaar waar het kan. Wie weet tot mails!

Overigens staat er een artikel over onze 3 tweelingen deze maand in het blad Groter Groeien, met de titel 14 weken te vroeg geboren nu 6 kerngezonde kleuters.

vriendelijke groeten, Nancy Mailinglijst mama’ s van prematuren

Enige tijd geleden hebben wij, Aline, Fronie en ik, het idee gelanceerd om een mailinglist te starten voor mama's van (ex) prematuren. Wij zijn toevallig alledrie moeder van een extreem premature tweeling van < 26 weken zwangerschap. Om gezellig te kletsen, problemen te delen en elkaar te steunen bij de verwerking van de vroeggeboorte. Via deze mailinglist ontvangt men alle berichten die binnen deze groep verzonden worden. Men hoeft uiteraard niet overal op te reageren maar het is zeker leuk als men af en toe een berichtje post.

Men kan zich aanmelden via groups.yahoo.com/group/mamasvanprematuren.

Misschien dat er moeders zijn die het fijn vinden om deel te nemen aan deze groep. Hen hopen wij te kunnen verwelkomen als nieuwe leden van onze groep!

Groetjes van Aline, Fronie en Nancy

Reactie voor op de website?

34.6. Premature tweeling

Hallo iedereen,

Ik ben bevallen op 13 januari 2007 van een tweeling, twee meisjes Tiffany en Eloïse. Ze wogen 1,800kg en 1,620kg. Ze zijn 8 weken tevroeg geboren. Ze hebben aan een ademhalingstoestel moeten gaan enzo. Ze mogen eindelijk zaterdag naar huis. Wanneer ze de papfles krijge braken ze dikwijls. Ze hebben mij gezegd dat het normaal is dat de maagklep niet sluit wanneer het moet en dat het dan weer naar boven komt.

Maar het kan ook van de poedermelk zijn want het is niet vast genoeg maar ze zijn wel te klein op ander poedermelk te krijgen. Ik kolf wel af maar het is niet genoeg er moet dus af en toe poedermelk gegeven worden. Maar dat stelt mij niet gerust en dat maakt mij zorgen voor hun terugkeer. Hebben jullie ook dat probleem gehad?

Virginie een ongeruste moeder.

Reactie voor op de website?

34.7. Mama's van prematuren

Beste Virginie,

Ik ben moeder van tweelingmeisjes geboren naar een zwangerschap van 26 weken, inmiddels zijn zij ruim 7 en half jaar oud. Tezamen met 2 vriendinnen, ook beiden moeder van een te vroeg geboren tweeling hebben het initiatief genomen tot het opzetten van een mailinglijst voor mama's van prematuren. Deze lijst bestaat inmiddels bijna 3 jaar heeft ruim 90 leden en maandelijks worden er vaak ruim 500 berichten geplaatst. Daarnaast hebben we de website tevroeggeboren.com gelanceerd. Deze website is opgezet om informatie te verzamelen over prematuren en de gevoelens en emoties omtrent een te vroege geboorte van een kindje. Op deze site staan eveneens ervaringsverhalen, waaronder die van mijn dochtertjes. Ik nodig je van harte uit eens een kijkje te nemen.

De mailinglijst vind je onder de link groups.yahoo.com/group/mamasvanprematuren. De site onder de link www.tevroeggeboren.com.

Zelf ben ik niet erg actief meer op de lijst want gelukkig speelt het prematuur geboren zijn na een aantal jaren nauwelijks nog een rol in onze levens en kan ik zeggen dat we gewoon veel geluk hebben gehad. Op de lijst zul je veel moeders treffen van kleinere preamturen die nog wel midden in het verwerkingsproces zitten en samen kunnen jullie elkaar steunen en van tips voorzien.

Vriendelijke groetjes en veel geluk toegewenst, Nancy

Reactie voor op de website?

34.8. Zware premature tweeling

Ook mijn tweeling is 6 weken te vroeg geboren, een jongen en een meisje. Yourie woog bij de geboorte 3380 gram en Lonneke 3450 gram. Bijna 7 pond dus!! Erg flink. Ze zijn nu 8 weken

groetjes Femke.

Reactie voor op de website?

34.9. Premature tweeling op goed gewicht

Hoi,

Op 23 juni 2007 is na een zwangerschap van precies 30 weken onze tweeling geboren. Kim woog 1575 gram en Ruben woog 1670 gram. Wij vonden ze heel erg klein, maar de artsen op de afdeling Neonatalogie verzekerden ons ervan dat we flinke baby's op de wereld hadden gezet. Ruben is nog afgevallen tot 1200 gram, Kim tot 1250 gram.

Ze zijn nu 1,5 jaar oud en het gaat heel goed. Kim was na 1 jaar al "prematuur-af" verklaard (hoefde niet meer naar de kinderarts) en Ruben krijgt nu alleen nog fysio, maar hoeft ook niet meer naar de kinderarts. We mogen van geluk spreken want vaak hoor je dat het ook anders gaat.

Alle mama's van prematuren: veel geluk en succes met jullie wondertjes!

Groetjes, Liesje

Reactie voor op de website?

34.10. Zware premature tweeling

Hoi,

31 januari 2009 ben ik bevallen van 2 mooie gezonde jongens. Na een zwangerschap van 32 weken. De knullen wogen 2080gr. en 2060gr. In het ziekenhuis zeiden ze dat dat een erg mooi geboortegewicht was. Al met al hebben ze toch nog 5 weken in het ziekenhuis gelegen. Eerst kreeg de 2e een infectie en later was ook de oudste aan de beurt. Ze zijn nu ruim 13 weken en doen het ongelooflijk goed! De oudste weegt al meer dan 9pond en de jongste zit daar maar iets van af!

Groetjes, Sylvia

Reactie voor op de website?

34.11. Vroegtijdige weeën 29 wkn

Hallo dames,

vandaag ben ik 29 wkn en 2 dgn zwanger van onze tweeling. Gisteren ben ik na een ziekenhuisopname van een week weer thuis gekomen. Ik had namelijk om de 2 min vroegtijdige weeeën. Gelukkig heb ik snel op de weeënremmer gereageerd en heb ik spuiten gekregen om de longetjes te laten rijpen. Ik ben wel erg gerustgesteld als ik jullie als ik jullie berichten zo lees! Wat een kanjers hebben jullie!

Tijdens de echo bleek gisteren dat onze kindjes 1317 en 1353 gram wegen. De gyn was erg tevreden over hun gewicht! Desondanks hoop ik dat ze nog een poosje veilig in mijn buik blijven zitten!

Groetjes Luana

Reactie voor op de website?

34.12. Meerlingen

Reactie op Veel te vroeg !!!

Hallo ik ben een mama van een dochter van 2 en een drieling van 5 maanden. Ik ben bevallen op 34+3, mijn eerste spontaan bevallen en nadien spoedkeizersnede. Pauline die woog 1760 gram, Laurine die woog 1985 gram maar die ging vlug na enkele uren de 1400gram onder, en Aureline die woog 1160gram en die deed het goed de eerste twee dagen maar nadien ging ze onder de 950 gram, anderhalve week na de geboorte, kondigden ze mij dat Aureline een groot gat in haar hartje had, daar deze chirurgisch gesloten ging moeten worden, maar dat het maar technisch haalbaar is vanaf 2 kilo, we hebben lange maanden gepasseerd vol met angsten.

Pauline en Laurine waren echter al thuis, maar Aureline die bleef op de neonatologie achter, wat je ook doet je hebt het gevoel dat er steeds tekort schiet. Op 28 juli heeft Aureline haar openhart operatie gehad, ze is er door maar komt nog steeds achter qua groei en gewicht, maar we hebben enkel maar voor ogen dat ze leeft, dat is het belangrijkste, al de rest nemen we er maar bij,

Een meerling is een wonder maar de andere kant van de medaille is niet altijd even prettig p> Axelle

Reactie voor op de website?

34.13. Nu 28 en 3 dagen van tweeling

Reactie op Vroegtijdige weeën 29 wkn

ik ben Claudia en zwanger van een tweeling. Lig nu sinds 26 weken zwangerschap in ziekenhuis ivm 4 cm ontsluiting. Weeenremmers gehad en longrijping. Nu 2 weken verder, 28 weken, weer longrijping gehad. En nu afwachten hoe lang ik ze nog binnen houd. Het gewicht van tweeling is nu 1141gr en 1263gr. Dus ze groeien goed.

Kindje a heeft erg weinig vruchtwater en kindje b heeft veel/voldoende vruchtwater. Ik ben erg benieuwd hoe alles gaat lopen. Zeker omdat kindje a erg weinig vruchtwater heeft, maakt het ons wel even zorgen. Hoe staat het er nu met jullie kindjes voor?

gr Claudia

Reactie voor op de website?

34.14. Claudia

Lieve Claudia

Ik hoop dat het nog steeds goed gaat met jullie tweeling. Dat is wel even schrikken zeg!

Gelukkig ben je nu al 28 weken en 7 dagen nu je dit berichtje zal lezen. Elke dag dat ze langer bij jou zitten is winst.

Het is hier al weer bijna 9 jaar geleden dat onze tweeling met 29 weken en twee dagen geboren werd met een gewicht van 1130 en 1140. Hier was er bij een van de tweeling het vlies gebroken met 28 weken. Ze hebben met die weeenremmers nog een dag of 8 kunnen zitten. Met 29 weken en die twee dagen kreeg een het moeilijk en werden ze bijden gehaald(keizersnee). Na 10 weken mochten ze naar huis.

Ik snap dat je graag van anderen wilt weten hoe en wat.Het is hier goed gegaan. Maar ik neem aan dat je ook is verteld dat het minder goed kan aflopen. Je moet nu niet van het ergste uitgaan,hoeft echt niet. Er zijn genoeg premature tweelingen geboren waar het wel goed mee gaat. En ze hebben nu al een mooi geboortegewicht en je hebt die longrijpings spuit al gehad. Ook dat scheelt heel veel als ze nu geboren worden.

Claudia Ik hoop dat ze nog een tijd bij jou kunnen zijn. En je wordt elke dag gecontroleerd dat geeft toch een veilig gevoel? Zodra er iets veranderd zal er ingegrepen worden. Dat is heel erg verdrietig maar neem maar van mij aan achteraf ben je blij dat er op tijd ingegrepen wordt.

Ik wens jullie heel veel sterkte toe de komende tijd.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Zware premature tweeling

 1. Ook een zware premature tweeling.
 2. Veel te vroeg !!!
 3. Ttts
 4. n.a.v. Susy
 5. Mailinglijst mama’s van prematuren
 6. Premature tweeling
 7. Mama\'s van prematuren
 8. Zware premature tweeling
 9. Premature tweeling op goed gewicht
 10. Zware premature tweeling
 11. Vroegtijdige weeën 29 wkn
 12. Meerlingen
 13. Nu 28 en 3 dagen van tweeling
 14. Claudia

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.