Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

35. Een tweeling is het leukste wat je overkomen kan

Beste iedereen met een tweeling (of tweeling op komst)

Ik ben Kirsten, 26 jaar en in het trotse bezit van een jongenstweeling van bijna 4 jaar. Ik kan maar een ding zeggen over het hebben van een tweeling. Het is het mooiste wat er is. Ik kreeg tijdens mijn zwangerschap een hoop reactie's in de vorm van "goh leuk voor jullie maar ik zou er niet aan moeten denken" en dat terwijl ik alleen maar apentrots was en nog steeds ben.

Ik kan niet zeggen dat het altijd even makkelijk is geweest. Niet tijdens mijn zwangerschap (33 weken lang ziek van de misselijkheid) niet tijdens mijn bevalling (keizersnee omdat de placenta van een van de kinderen niet meer mee wilde werken) en niet toen ze net geboren waren (ruim 7 weken te vroeg met een gewicht van 1390 en 1870 gram) Maar wat was het heerlijk om twee van die kleine mannetjes om me heen te hebben en daar van te genieten.

Nu bijna vier jaar later kan ik alleen maar zeggen "'t is een genot!" Ze spelen lief met elkaar, maken ruzie met elkaar maar dat gevoel van verbondenheid, het niet zonder elkaar kunnen dat zie je meestal niet bij broertjes en zusjes met een leeftijdsverschil. Qua vervoer was het best wel even moeilijk. Ik heb geen rijbewijs, maar toen ze eenmaal een jaar waren geweest heb ik van mijn familie een kidcar gekregen. Een kar voor achter de fiets. Er kunnen twee kinderen naast elkaar inzitten, ze zitten vast en er zit een kap op die open kan met mooi weer en dicht met de regen. En zelfs nu nog heb ik er ontzettend veel plezier van.

De enige tip die ik de (toekomstige) ouders van een tweeling mee geven wil is "geniet met volle teugen, het is dubbel genieten in de helft van de tijd" dus laat de boel soms even de boel om te genieten van de kids of voor een moment voor jezelf. Een tweeling is double the trouble but twice the fun.

groetjes
Kirsten

Reactie voor op de website?

35.1. Een tweeling, hoera!!!!!!

Ja, dat was onze eerste reactie toen we hoorden dat ik een tweeling verwachtte. Ik had toen al 2 dochtertjes van ruim 5 en 2 jaar, maar we zagen het gelijk helemaal zitten. Ze zijn geboren op 24 maart 1999, een jongen en een meisje, mijn geheime grote wens.

Ze zijn nu dus 9 maanden en ik vind het steeds leuker vinden. Was het in het begin alleen nog maar voeden en verschonen, nu krijg je er zoveel gezelligheid voor terug. Het is wel druk, vooral in het begin, maar ik heb me nooit over de kop gerend om alles piekfijn in orde te hebben.

Ik denk wel dat hoe ouder ze worden hoe drukker het wordt, want in het begin heb je de flessen de hele dag, maar voor de rest lagen ze braaf te slapen (daar hadden we geluk mee). Maar nu worden ze al echt zwaar en ze kunnen ook nog niet echt goed los zitten of kruipen, dan zeul je er best wel veel mee.

Maar ik zou het allemaal echt niet willen missen, want het is gewoon heel erg bijzonder.

Groetjes Yvonne

Reactie voor op de website?

35.2. Een tweeling, wat leuk

Ja het is echt leuk om een tweeling te krijgen. Ook wij kregen een tweeling, twee meisjes van bijna 1 jaar. We hadden al 4 kinderen een jongen van 16, en een jongen van 14 hij woont niet bij ons maar bij zijn moeder, een jongen van 7 en een meisje van 5 jaar. Wat een groot gezin en ik krijg ook vaak te horen 'wat zul je het druk hebben'. Maar ik vind het reuze meevallen. Ik denk dat je makkelijk moet zijn en vooral niet denken van vandaag ga ik dit en dat doen, want dat lukt niet. De ene dag kun je meer dan de andere dag doen in het huishouden.

Wij hebben toen ik zwanger was een andere auto gekocht want ze moeten wel allemaal meekunnen. Het is een busje geworden met dubbele cabine. Het is voor ons een vervoermiddel en hoeft niet luxe te zijn. Voorin kun je met z'n drieen zitten. Zo'n busje is goedkoop en je hebt veel ruimte. Geniet van jullie zwangerschap en van de kindjes.

Mijn tweeling is 2 maand te vroeg geboren doordat ik het helpp-syndroom (vorm van zwangerschapsvergiftiging) kreeg. De meiden wogen bij de geboorte 1025 en 1200 gram. Ze moesten in de couveuse maar ze deden het buitengewoon goed, echte vechtertjes zijn ze. Ik ben bevallen met een keizersnede en ben erg ziek geweest maar ik geniet met volle teugen van alle kinderen. Wie ook zulke ervaringen heeft en erover wil schrijven dan hoor ik dat graag.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

35.3. Hoera, een tweeling!!

Wat een leuke reacties allemaal over het krijgen van een tweeling! Ik was plm. 3 maanden zwanger, toen mijn man en ik het hoorden van de gynaecoloog, die toevállig een echo maakte. Het was nét of zijn stem van héél ver kwam, toen hij zei: "Het zijn er twee....". Mijn man reageerde ietwat geschokt en zei: "Als dát maar goed gaat!" Ik heb dagen in een roes rond gelopen, ik was zó opgewonden!

De meiskes, Sabine en Suzanne, zijn nu drie jaar (ze zijn met een keizersnee gehaald, een flinke tegenvaller, dát wel, maar daar kom je ook weer overheen) en wat is het leuk allemaal. Inderdaad, zoals ik las, spelen met elkaar, ruzie maken met elkaar, maar inderdaad een verbondenheid, zó leuk!

Vandaag was de fotograaf op school, het leek me leuk om ze ook apart op de foto te laten zetten, maar Sabine zette het op een brullen, zij wilde met Suzanne op de foto, niet alleen!

We hebben nóg twee dochters, van 7 en 10 jaar, en die kunnen gelukkig af en toe een handje mee helpen; het is gezellig, maar ook erruuggg druk ......

Veronica

Reactie voor op de website?

35.4. Een tweeling geweldig leuk

Ik was 3 maanden zwanger toen wij hoorden dat er een tweeling (eeneiïg) op komst was. We vonden het allebei te gek. Het zit bij mij in de familie. De zwangerschap verliep niet vlekkeloos, maar met 37 weken zijn ze ter wereld gekomen via de natuurlijke weg. En alles was prima in orde. Twee prachtige jongens, Colin en Dylan.

Ze zijn nu inmiddels al weer 20 maanden geweest. En enorm ondeugend. Samen kattekwaad uithalen en absoluut niet zonder elkaar kunnen. Ik en mijn man vinden het geweldig leuk en wij zitten ook wel eens samen op de bank heerlijk te genieten van onze twee boys als ze zomaar lopen te keutelen door de kamer.

Jessica

Reactie voor op de website?

35.5. Wie heeft tips?

Ik ben nu bijna 27 weken zwanger van een tweeling en heb al twee meiden van 5 en 6 jaar. Het is een spontane tweelingzwangerschap en zijn er erg blij mee.

Nu komen eigenlijk de praktische vragen: Hoe moet dat straks als de twee meiden naar school gebracht moeten worden om 8.30 brengen om 12.00 halen en om 13.00 brengen en om 15.00 weer halen. Hoe verdeel ik straks mijn aandacht goed tussen alle voedingen door (wil graag borstvoeding geven) aan de twee oudsten?

Ach, misschien lost het zich vanzelf wel op en misschien heeft iemand nuttige tips.

Alvast bedank, Natascha

Reactie voor op de website?

35.6. Uitproberen

Onze tweeling is in het ziekenhuis geboren omdat ik een keizersnee moest krijgen. De jongens waren helemaal in orde en werden ieder in een eigen wiegje gelegd. Dat deed ik ook thuis tot de kraamhulp voorstelde ze samen in de wieg te leggen omdat ze zo onrustig waren. Dat hebben we inderdaad gedaan en de eerste twee weken ging het inderdaad beter. Omdat de wieg toch wel krap was hebben we die verruild door een ledikantje en de jongens met hun beentjes naar elkaar toe gelegd.

De jongens ontwikkelden echter ieder hun eigen ritme tussen de voedingen in waardoor ze elkaar door de bewegingen wakker hielden. Uiteindelijk liggen ze nu dus in hun eigen bedje. Omdat ze nog steeds erg onrustig van elkaar worden als er een wil slapen zit ik er zelfs aan te denken om ze ieder hun eigen kamer te geven. Borstvoeding vond ik moeilijk te combineren met een ouder kind dat rondloopt. Ik heb ze eerst na elkaar aangelegd en later tegelijk omdat het een hoop tijd scheelt, maar ik werd er erg onrustig van, ook omdat de kussens dan weer weg zakten, het aanleggen van de eerste wel lukte en van de tweede weer niet. Omdat ik ook nog eens kloven kreeg en kolven en flesjes geven helemaal een gedoe is ben ik overgegaan op flesvoeding. En dat bevalt mij heel goed.

Dus uiteindelijk is mijn advies: probeer het gewoon uit, je merkt vanzalf wat jij en je tweeling het prettigst vinden.

Linda

Reactie voor op de website?

35.7. melody/ricardo

Wij wilden 1 kindje, ik dacht dat zal het minste zijn dat voor mij is weggelegd. Zelfs dat was niet zeker. Maar we werden dubbel beloond, want enige tijd later, nadat er gedacht werd het is 1 kindje, dook nummer 2 op die verscholen had gezeten achter nummer 1.

Eerst schok ik, want daar hadden wij ons niet op ingesteld. Maar kort daarop was ik apetrots en heb ik keihard gevochten voor mijn kinderen. Want makkelijk is het zeker niet geweest, ho nee!

Linda

Reactie voor op de website?

35.8. Een tweeling, dubbel geluk!!

Hallo Allemaal,

Ik ben moeder van een jongetje Sven(6jr) en van onze ééneiige tweeling dochters Britt en Dewi(3jr). Ik vind het super leuk om moeder te zijn van een tweeling. Ik vind het leuk om te zien hoe ze met elkaar praten en spelen. Ze zijn zo leuk op deze leeftijd. Ik ben ook nieuwsgierig hoe ze later met elkaar om zullen gaan. Ik ben zelf ook een deel van een ééneiige tweeling en mijn zus en ik zijn onafscheidelijk, we wonen bij elkaar in de straat, we werken bij dezelfde baas en we zien of bellen elkaar dagelijks. Ik hoop dat mijn meiden later ook zo goed met elkaar overweg kunnen.

groetjes Linda P.

Reactie voor op de website?

35.9. Altijd blij

Wij zijn ouders van een jongetjes tweeling van 21/2 jaar en altijd positief. Het is tot nu toe nog niet zwaar en heel gezellig! kortom, het valt ons heel erg mee en we wachten nog steeds op de drukte die komt, want iedereen had dat verwacht! Wij maken ons niet zo druk om huishoudelijke taken en genieten van elke momenten. Natuurlijk zijn we ook wel eens moe/ziek en dan is het wel ff doorpakken, poeh! Maar wij stralen de pan uit als we het over onze boys hebben! We weten dat het niet zo hoeft te blijven, hihi, dus zitten wij graag ik het moment van nu!

Sterremunt

Reactie voor op de website?

35.10. Kan iemand mij een tip geven over kinderwagens

Ik ben nu 13 weken zwanger van een tweeling en probeer op het internet een beetje uit te vogelen wat voor kinderwagen we moeten kiezen. Heeft iemand tips voor mij?

Jesje

Reactie voor op de website?

35.11. Tweelingwagen

Wij zijn zelf eerst naar een babyspeciaalzaak geweest om daar wat wagens uit te proberen, te vergelijken en uitleg te krijgen. Wat voor ons ook belangrijk was, was te zien hoe "klein" de wagen zou zijn, nadat-ie was ingeklapt, en hoe zwaar.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Easywalker duo, en wel via Marktplaats, wat enorm scheelt. Er is best wel een groot aanbod, evenals de bijbehorende accessoires, zoals voetenzakken enzo.

De Easywalker (met dubbel voorwiel) rijdt echt heerlijk soepel en is erg stabiel. De reiswiegjes zijn vrij lang (langer dan de Mountain buggy) en ook vrijwel plat in te klappen. De hele wagen is trouwens ook erg simpel in- en uit elkaar te klappen. Echt een aanrader!

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Een tweeling is het leukste wat je overkomen kan

 1. Een tweeling, hoera!!!!!!
 2. Een tweeling, wat leuk
 3. Hoera, een tweeling!!
 4. Een tweeling geweldig leuk
 5. Wie heeft tips?
 6. Uitproberen
 7. melody/ricardo
 8. Een tweeling, dubbel geluk!!
 9. Altijd blij
 10. Kan iemand mij een tip geven over kinderwagens
 11. Tweelingwagen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.