Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

45. Graag ervaringen over meerling voeding

Graag ervaringen als je tweeling niet meer uit de fles wil drinken en ook niet wil overstappen op een beker. Onze tweeling van 1 jaar wil niet meer uit de fles drinken en een overstap naar beker of tuitbeker is ook een gevecht. Zodra wij met iets bij hun mondje komen is er een gezwaai en geduw met handen en geschud met het hoofd. Een antilek-beker bij ze neerzetten resulteert in het gooien met de beker, ondanks onze dochter van 3 het ze probeert voor te doen snappen ze niet wat de bedoeling is.

Het drinken ook uit de fles heeft vanaf hun geboorte al problemen opgeleverd en het lijkt wel of ze gewoon angst hebben voor te vloeibare voeding. Wij denken dat dit allemaal te maken heeft met de eerste weken na hun geboorte (36 weken); sondevoeding/ couveuse. Via consultatiebureau of huisarts worden we weinig wijzer die zijn tevreden omdat beide jongens goed groeien. Wij geven ze de voeding nu maar via verse fruithapjes en yoghurt en vla.

Hebben hier meer mensen ervaring mee en hoe zijn jullie hier mee omgegaan? Want op de lange termijn lijkt ons dit geen oplossing. Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet, Ina

Reactie voor op de website?

45.1. Tip voor tweeling met eetprobleem

Hoi Ina

Ik denk dat het heel goed is dat jezelf aan de bel blijft trekken. Ik heb namelijk afgelopen maandag een uitzending van netwerk gezien, met kinderen die hetzelfde hadden als wat jij beschrijft, en erger. Kijk eens op deze site.Ik heb er verder geen ervaring mee maar wat ik in die uitzending zag vond ik wel heel erg. En het is dan zeker goed om het serieus te nemen. Onderaan het verhaal op die site staan twee linken, ik hoop dat je daar goed informatie kan vinden. Heel veel sterkte.

Groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

45.2. Rietjebeker

Reactie op Graag ervaringen over meerling voeding

Hallo,

Ik ken het wel hoor. Ik ben toen overgestapt op de rietjebekers.

Gr. Monique

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Graag ervaringen over meerling voeding

  1. Tip voor tweeling met eetprobleem
  2. Rietjebeker
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.