Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

33. Onverwacht een tweeling

Hallo,

Ik kreeg 3 jaar geleden een tweeling. Ik wist het niet. Ik was zwanger van één baby zei de vroedvrouw . Maar bij de bevalling, toen mijn dochtertje was geboren, bleek al snel dat er nog een baby in mijn buik zat. Het was heel erg schikken! Maar o zo mooi!

Ik heb nu 3 dochters en het is het mooiste wat me overkomen is+ een dochter van 6 en een tweeling die niet verwacht werd; ze zijn inmiddels 3. Het is druk maar gezellig.

José

Reactie voor op de website?

33.1. Een tweeling!

Hallo,

Ik heb hetzelfde meegemaakt. Na het eerste kind wilden we geen kinderen meer. Maar bij toeval werd ik toch zwanger. Ik wilde geen abortus en heb het uitgedragen. Zelfs geen dag van te voren wist ik dat het een tweeling zou worden.

Toen ik bevallen was van de eerste (van de tweeling) hoorde ik totaal onverwachts dat er nog eentje kwam. Ik schrok heel erg, maar nu ben ik hartstikke blij met Kurt en Vivian!!! En natuurlijk ook met Karin, die ook dolblij is met haar broertje en onverwachte zusje. Karin is inmiddels 8 jaar en de tweeling een half jaar.

groeten van Madeli, mama van Karin, Kurt en Vivian

Reactie voor op de website?

33.2. Onverwachte tweeling

Hebben hetzelfde meegemaakt: na de geboorte van Auke bleek er nog een kindje aan te komen. Ik vond het een schok, het heeft heel lang geduurd voor de zaak weer een beetje liep. Ze zijn nu vier, en gelukkig is het een pracht stel geworden, maar o wat was het zwaar, die eerste jaren.

Jan

Reactie voor op de website?

33.3. Pretecho

Voor de eerste keer zwanger en voor het eerst (13 weken) naar de verloskundige. Voor mijn gevoel was ik zwanger van meer dan 1 kindje. Na diverse bloedonderzoeken en invullen van papieren, mocht ik eindelijk de harttonen van de baby horen. Na wat gepriegel hoorden we eindelijk wat, maar het was vrijwel meteen weer weg. Helemaal aan de andere kand van mijn buik was hij weer hoorbaar. "Zoo, die zwemt lekker zeg", was de reactie van de verloskundige. Ik heb nog geïnformeerd naar een echo maar zonder indicatie kreeg ik die niet. Wel kreeg ik een telefoonnummer en adres voor een pretecho. Natuurlijk heb ik diezelfde dag nog een afspraak gemaakt voor een echo en twee weken later konden we terecht. Toen het echoapparaat op mijn buik werd geplaatst kregen we te zien, wat ik eigenlijk al vermoedde: we kregen twee kindjes!

Als je het commentaar van je verloskundige niet vertrouw en je vermoedt dat je zwanger bent van meer dan een kindje, wat de verloskundige ook mag beweren, kan je altijd een pretecho laten maken. Dan weet je het zeker.

Angela

Reactie voor op de website?

33.4. Onverwacht zwanger van een tweeling

Mijn vraag was voor Jose, Madeli en Jan over jullie onverwachte zwangerschap van een tweeling. Mijn vraag is ofdat jullie tijdens de zwangerschap wel eens een echo hadden gemaakt?

groetjes Inass

Reactie voor op de website?

33.5. Onverwacht een tweeling

Hallo,

Ik ben een beetje schrikkerig voor een tweeling, ik ben nu 33 weken zwanger van 1 kindje zeggen ze. Maar waarom voelen ze dan een hoofdje beneden tussen mn bekken maar ook boven rechts in mijn buik, en bij de echo leek het zo vol...

Een raar feit: Het voetje van t kindje was gemeten 6,2 cm , en t scheenbeentje 5,7 cm.

Wie wil mij even toevoegen aan msn? Dan kan ik het hier over hebben.

De laatste echo is gemaakt afgelopen zondag, het hoofdje zat volgens de gyn rechtsboven, terwijl ik 3 minuten daarvoor nog een hoofdje in mn bekken had zitten, en voor mijn gevoel daar nog steeds zat. Hij heeft het echo apparaat daar ook niet gehad.

Bij de eerste echo was er tevens twijfel. Maar nu is t te groot om alles te meten en te zien of t er 1 of 2 zijn.

Help mij even aub....

groetjes

Reactie voor op de website?

33.6. Onverwacht een tweeling: 45 jaar geleden was dit niet zo bijzonder

Mijn moeder beviel alweer 45 jaar geleden van mijn tweeling zus en mij. In die tijd was er nog geen echo. En mijn moeder was gewoon onder controle van haar huisarts. Zij vond het wel vreemd dat de harttonen (met een toeter toen alleen nog maat te beluisteren) de ene keer sterk waren en de andere keer weer niet. Daarom werd er beloten om in het ziekenhuis te bevallen.

Nadat ik ter wereld kwam zei de arts dat er nog een baby zat. Mijn vader in paniek van we hebben geen namen meer. Na de geboorte van mijn zus is dat wel goed gekomen. In die tijd was dit niet zo bijzonder. Ze hadden in die tijd gewoon de apparatuur er nog niet voor. Het verbaast mij dan ook nog steeds dat het in 2007 nog wel eens gebeurd net zoals 45 jaar geleden.

Toen ik voor de vierde keer zwanger was voelde ik me ook anders zwanger.(zwaardere borsten en ik vond dat mijn baarmoeder met 7 weken al wel erg hoog zat). Omdat ik diabeet ben mochten we direct een echo laten maken met 7 weken. Ik zei nog tegen mijn man toen we zaten te wachten straks zijn het er twee. En ja hoor het waren er twee.

Gelukkig voor ons geen verrasing tijdens de bevalling. Ik weet van mijn ouders maar al te goed hoe overdonderd zij waren tijdens de bevalling van ons 45 jaar geleden. Ik ben dan ook blij dat wij wel voorbereid waren op onze tweeling.Ook ben ik blij dat die pretecho er is als je denkt dat er meer dan een baby is dan zijn deze echo's er ook voor om het zeker te weten. Je kunnen voorbereiden op een tweeling is toch anders dan het tijdens de bevalling te horen dat er nog een baby komt.

Het is natuurlijk super een tweeling maar als je het van te voren weet is het ook prakties gezien (bedjes, kleding namen ed) toch ontspannender dat je het gewoon van te voren weet.

Jessica

Reactie voor op de website?

33.7. Onverwacht een tweeling: met zoontje van 6 maanden bij het ontdekken

Bij ons was het ook een klapper. Toen mijn zoontje 6 maanden was gingen we voor een tweede, binnen een maand bleek ik al zwanger te zijn. Vanaf het begin was heel de zwangerschap al anders en dachten we dat het een meid zou worden. Bij de eerste had ik namelijk nergens last van gehad, en wat de mensen natuurlijk zeggen is dat het van eem jongen en een meid een totaal andere zwangerschap is!?

Met ruim 10 weken mochten we voor de eerste echo, bij binnen komst maak ik nog een geintje tegen de arts: nou zal je t zien zit er dalijk niks. Omdat je met 10 weken natuurlijk nog niks voelt en ziet. Dus ik ga liggen en de arts zet het apparaat op mijn buik en zegt: nou mevrouw er zit aardig wat!! Mijn man zijn reactie was: ojee en die van mij was naar mijn zoontje van 7 maanden kijken en lachen en huilen tegelijk!

Het enige wat ik toen dacht was: hoe ga ik dat allemaal doen straks???? Ik was helemaal van de kaart en heb een week niet gegeten, mijn man daar in tegen was er gelijk overheen.

Nu ben ik alweer 34 weken van de twee-eeige tweeling en begint het aftellen, nu heb ik alleen deze vrijdag te horen en te zien gekregen dat de eerste in een stuit ligt!! Tot op 2 weken daarvoor lag de gene met het hoofdje naar beneden eerst en had ik nog niet zo'n stress maar nu, ben ik als de dood dat ze verhaken met elkaar als ik op natuurlijke wijze ga bevallen. Mijn gyneacoloog zegt namelijk dat het een natuurlijke bevalling gaat worden. Heeft iemand ook een bevalling gehad met deze ligging??

groetjes Sharita

Reactie voor op de website?

33.8. Is het altijd te zien op een echo?

Hallo Ik heb 2 weken terug een miskraam gehad, ben het in de wc verloren en heb het niet kunnen pakken.... Het was zo groot als een (grote aardapel). Op de echo zeiden ze dat er een kindje in mn buik zat... dat het niet goed was... dus ik kreeg pillen om de miskraam op te wekken.

Maar ik kreeg afgelopen donderdag weer weeen en toen zijn we ons kindje afgelopen zondag verloren wel op kunnen vangen, en je zag echt al een kindje.... Mijn vraag... zien ze altijd op een echo dat het er 2 of 1 zijn? Is dat zeker? En wie heeft hier ervaring mee?

Annemiek

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Onverwacht een tweeling

  1. Een tweeling!
  2. Onverwachte tweeling
  3. Pretecho
  4. Onverwacht zwanger van een tweeling
  5. Onverwacht een tweeling
  6. Onverwacht een tweeling: 45 jaar geleden was dit niet zo bijzonder
  7. Onverwacht een tweeling: met zoontje van 6 maanden bij het ontdekken
  8. Is het altijd te zien op een echo?
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.