Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

21. Cursussen voor meerlingouders

In het artikel De lastige vragen van ouders van tweelingen in de Gelderlander (10-september 2000) kunnen we lezen over de cursus opvoeding verzorgd door de stichting Thuiszorg. Zijn er wellicht meer cursussen voor meerlingouders, en hoe zijn de ervaringen hiermee?

Graag jullie reactie.

Reactie voor op de website?

21.1. Een aanvulling

Hoi allemaal,

Even als aanvulling op dat krantenartikel...

In sommige regio`s worden door de thuiszorg, in samenwerking met de meerlingenvereniging bijeenkomsten georganiseerd voor meerlingouders. dit zijn verschillende avonden

Ik ben zelf in Almelo bij een avond over peuters en kleuters geweest en binnenkort (16 okt) is er een avond voor aanstaande meerlingouders.

De avond voor aanstaande ouders is wat algemener, informatief. De avonden voor ouders van baby`s peuters en kleuters werken meestal met een bepaald thema. De algemene avond is puur een avond om contact te leggen met andere meerlingouders.

De NVOM is druk bezig (al een hele tijd) om dit soort avonden door het hele land van de grond te krijgen. Probleem is daarbij dat de thuiszorg-organisaties niet overal mee willen werken.

Ik ben wel benieuwd hoeveel meerlingouders wel interesse hebben aan dit soort bijeenkomsten, en wat voor soort bijeenkomsten zou je dan interessant vinden:

groetjes Joyce

Reactie voor op de website?

21.2. Tikkie verbaasd

Toen mijn kids geboren waren was het eerste wat de wijkverpleegster tegen mij zei dat er meerlingavonden zijn, en ik ben ze ook gaan volgen. Heerlijk een avondje voor jou en je partner en met gelijkgestemden die snappen waar je tegenaan loopt. Ongelooflijk, dat dit niet beter landelijk bekend is. Hier in Hoorn doen ze het al jaren via de kruisvereniging!! Dus als je interesse hebt, zou ik eens contact op nemen met de plaatselijke kruisvereniging!!

Groetjes van Christa

Reactie voor op de website?

21.3. Oudercursus

Ik heb de cursus gedaan. Werd gegeven door de kruisvereniging hier in de regio. Ik weet dat elders in het land dit soort cursussen ook gegeven worden, meestal door kruisverenigingen in samenwerking met consultatiebureau's enzo. Ze noemen dat oudercursussen. Het prettige is dat je met ouders kan praten die in dezelfde situatie zitten als jij, met een beetje structuur in de groep door een deskundige leiding. Deze gespreksleider is meestal een pedagoog of zo. Bij "onze" cursus was het een mevrouw die ook Gordoncursussen geeft. Bij ons was het wel prettig dat ik wat mensen hier uit het dorp leerde kennen.

Hanneke

Reactie voor op de website?

21.4. Meerlingen cursus

Voor een meerlingcursus kun je ook terecht bij de Thuiszorg.

Reactie voor op de website?

21.5. Bijeenkomsten voor tweelingouders

Hallo,

Ik zou het heel leuk vinden om eens deel te nemen aan een bijeenkomst voor tweelingouders, al was het alleen maar om andere tweelingouders in de regio te ontmoeten. Helaas kan ik hier in de regio (Weesp, tussen Amsterdam en Hilversum) geen informatie over cursussen of contact-avonden vinden.

Groeten Pauline

Reactie voor op de website?

21.6. Contactpersonen NVOM

Kijk eens op de site van de NVOM, daar staat een agenda van activiteiten of word lid van het magazine, daar staan ook veel leuke dingen in.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

21.7. Bijeenkomst tweelingouders via NVOM

Ha Pauline

Ik zit in dezelfde regio als jij. Tenminste, ik hang ertegenaan (Bussum). En ook ik zou het wel eens leuk vinden zo'n bijeenkomst bij te wonen. Mijn meiden zijn nu 9 maanden. Gelukkig kan ik veel afkijken bij mijn broer, die ook een tweeling heeft van precies een jaar ouder. Maar die woont weer een eindje weg, helaas. Wat je kan doen is de contactpersoon van de NVOM voor je regio benaderen. Misschien weet die van bijeenkomsten.

groetjes, Anne

Reactie voor op de website?

21.8. Behoefte aan uitwisseling

Dag Yvonne en Anne,

Bedankt voor jullie reacties. Ik kijk met enige regelmaat op de site van de NVOM, maar ik krijg toch de indruk dat er in deze regio weinig georganiseerd wordt. Ik zal morgen de NVOM voor de zekerheid eens bellen.

Anne, ha er wonen dus toch meer tweelingouders in de regio. Nee, grapje hoor, ik zie wel eens mensen lopen met tweelingen, maar ja om mensen op straat zomaar aan te spreken is ook zo wat. Bussum is hier vlakbij (ik woon in Nederhorst en ik ga soms in Bussum zwemmen en natuurlijk wel eens winkelen). Onze tweeling (jongen en meisje) is 11,5 maand en hoewel mijn behoefte aan het uitwisselen van ervaringen het sterkst was tijdens mijn zwangerschap en in de maanden na de bevalling, zou ik het nog steeds heel leuk vinden om andere tweelingouders te leren kennen. Ik laat nog even weten of mijn telefoontje naar de NVOM nog iets oplevert. Zo niet, dan kan ik de de thuiszorg Gooi- en Vechtstreek misschien eens aanmoedigen om iets te organiseren.

Groetjes Pauline

Reactie voor op de website?

21.9. Reactie behoefte aan uitwisseling

Hallo allemaal,

Mijn tweeling wordt vandaag over een week 1 jaar! Zeker het eerste half jaar had ik erg veel behoefte aan contact met andere meerling ouders en ik las wel in het blad van de NVOM dat er in het land contact-avonden/meerling info avonden waren, maar niet in Utrecht. Ook in het blad van de thuiszorg vond ik niets op het gebied van tweelingen.

Nu is mijn behoefte hieraan wel iets minder sterk maar toch zou ik het fijn vinden af en toe contact te hebben met andere meerling ouders (liefst in dezelfde leeftijd natuurlijk).

Weet iemand of er iets georganiseerd word in de buurt van Utrecht?

groetjes, Héléne

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Cursussen voor meerlingouders

  1. Een aanvulling
  2. Tikkie verbaasd
  3. Oudercursus
  4. Meerlingen cursus
  5. Bijeenkomsten voor tweelingouders
  6. Contactpersonen NVOM
  7. Bijeenkomst tweelingouders via NVOM
  8. Behoefte aan uitwisseling
  9. Reactie behoefte aan uitwisseling
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.