Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. Eeneiïge tweeling

Gisteren voor een echo en nu 12 weken zwanger van jawel een eeneiige tweeling ontzettend leuk. Hebben nu twee meiden van 5 en 6 jaar en die vinden het prachtig. Alleen kon de gynacoloog op de echo geen tussenschot (vlies) vinden en moet nu vrijdag voor een echo naar het AMC. Ook zei hij dat er meer complicaties en vroeggeboortes zijn bij een eeneiïge tweeling zoals jullie begrijpen zit ik met veel vragen. Wat gebeurt er als het tussenschot ontbreekt?

Ik ben heel erg blij want we gingen voor een derde kindje en krijgen er zomaar 2. Hopelijk reageren ouders in dezelfde situatie. Alvast bedankt.

Natascha

Reactie voor op de website?

31.1. Voor Natascha

Wij hebben, inmiddels 8 jaar geleden, ook een eeneiïge tweeling gekregen (het 4e en 5e kindje). Zonder tussenschot, 1 placenta. Ze zijn gezond ter wereld gekomen na een zwangerschap van 40 weken met een geboortegewicht van ieder 7 pond. Ze zijn nog steeds heel erg gezond. Het enige verschil was, wij wisten niet dat het een tweeling zou zijn.

Ik neem aan dat je wel in de gaten gehouden wordt. Maak je geen onnodige zorgen dat zou alleen het geweldige gevoel in de weg staan.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

31.2. Eeneiige tweeling

Ik heb even de uitslag afgewacht en er is gelukkig een dun tussen vlies gevonden. Wel hebben ze samen een placenta maar ik heb begrepen dat dit vaker voorkomt. Ik wordt nu goed in de gaten gehouden en ben net terug van de echo en alles zag er goed uit. Over 3 weken weer een echo. Ik ben nu 16 weken, ga nu maar genieten anders ben ik aldoor bezig om in angst te zitten of alles wel goed gaat.

En Yvonne, nog bedankt voor je reactie.

Groeten Natascha

Reactie voor op de website?

31.3. Verschillende een-eiïge tweelingen

Hai,

Er zijn diverse soorten tweelingen: twee-eiige, een-eiïge; ze kunnen ieder een placenta hebben (twee-eiïg) samengegroeide placenta's (twee of een-eiïg) samen één placenta (een-eiïg), maar in de bovengenoemde zitten ze in aparte vliezen. Je kunt hier meer over lezen in de volgende boeken, ze staan bordevol informatie en tips:

Titels:

Een tweeling op komst !
Een tweeling op komst !
C. Cooper


Het tweelingenboek
Het tweelingenboek
Lenny Duijvelaar & Anjo Geluk

Veel leesplezier!
Groetjes Ilona

Reactie voor op de website?

31.4. Zonder tussenschot

Hallo,

Ook ik zit met een hoop vragen maar vooral met een heleboel angst. Ik ben zwanger van een eeneiïge tweeling met 1 placenta, 1 vruchtzak en helaas dus geen tussenschot. Dat is enorm risicovol hebben we inmiddels begrepen en elke dag is dan ook weer erg zwaar. Zomaar kun je je baby,s verliezen, zonder dat je er wat aan kunt doen of dat je het zelfs maar voelt.

Genieten van de zwangerschap is er dan ook niet bij. Er is ons zelfs aangeraden om tot week 30 maar niets gereed te maken of aan te schaffen. Dat maakt toch verdrietig....

Ik zoek dan ook mensen die in de zelfde situatie zitten of zaten, graag zou ik meer lezen over hoe het bij anderen is gegaan en OF het ook wel eens goed gaat.

Reactie voor op de website?

31.5. Ook op zoek naar niet identieke ééneiige tweeling

Ik weet niet of we eerder contact hebben gehad. Het lijkt me leuk met een andere moeder te praten die hetzelfde overkomt als ons. Onze twee jongens; Lucas en Casper verschillen van haarkleur, de ene rood en ander blond. Casper woog bij geboorte een kilo lichter dan Lucas, heeft dat gewoon ingehaald, weegt nu ongeveer hetzelfde, maar blijft altijd tengerder ogen. Ze zijn nu tweeenhalf jaar. Verschillen in gedrag vrij veel. Zijn we altijd erg extreem in driftbuien, Casper is aanhankelijker kan zich slecht vermaken, en Lucas zet je ergens neer gaat spelen, en ziet je niet meer... verschillend dus.

Ik heb al gemaild met het tweelingregister, zij beweren dat het dus inderdaad vaker voorkomt, ook kleur ogen kan verschillen. Lees het stukje over gespleten lip in hun laatste informatie bulletin TWINFO.

Toch heb ik ze pas weer gemaild of het niet mogelijk zou kunnen zijn opnieuw een dna-test te laten doen, op hun kosten voor onderzoek naar nog meer niet identieke tweelingen. Misschien kan jij je hierin ook melden, samen staan we sterker. Graag zou ik je beter leren kennen en ook je kindjes natuurlijk.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

31.6. Het gaat goed of het gaat foet

Wij hebben 5 kinderen waar er 1 zoontje van niet meer leeft. Na deze zwangerschap kregen we weer een kindje en daarna een eeneiige tweeling, wat we met 12 weken al wisten. Ik had dus al twee kinderen rondlopen van net 3 en 1 van 6 maanden. Had veel angsten net als jij, maar dacht: het is goed of niet, ik kan er nu niets meer aan doen.

Een zwangerschap is een gezonde ziekte en daar kun je eigenlijk alles mee doen. Alleen luisteren naar je lichaam, maar ook dat kon ik niet altijd, want er liepen er al 2 en een hond. Ik wil alleen maar zeggen dat de doktoren je een beetje bang maken, wat eigenlijk helemaal niet goed is voor een zwangere vrouw. Zolang het goed gaat, gaat het goed en je verliest er niet zomaar 1.

Succes verder in de zwangerschap.

groetjes Willemien

Reactie voor op de website?

31.7. Reactie op 29.4, zonder tussenschot, Marianne

Ik heb enkele jaren zwangerschapsyoga gegeven aan groepen vrouwen, waaronder 3 maal een tweeling-zwangere Twee van hen bevielen via de natuurlijke weg, een, en dat was ook een met een gezamelijke vruchtzak/placenta, beviel via een keizersnede. De tijd tussen de geboorten kan dan heel kort zijn, wat gunstig is voor de kinderen. De bevalling was enkele weken te vroeg, en ze hebben in de couveuse gelegen, maar alles ging goed.

Als cursusleidster probeerde ik in te schatten welke vrouwen veel hebben aan informatie en welke er alleen maar onrustiger en zenuwachtiger van werden. Sommigen zogen echt alles als een spons op en gingen daar dan de hele dag over piekeren, wat er allemaal mis kon gaan enz. Bedenk ook dat er inmiddels veel veranderd is, en dat info die je van buurvrouwen, moeders en tantes krijgt inmiddels verouderd kan zijn. (mijn moeder verkeerde echt nog in de veronderstelling dat je, als de vliezen braken, tot aan de bevalling moest blijven liggen, dat is achterhaald, als het hoofdje goed ingedaald vast in het bekken zit, hoeft dat niet meer)

Probeer een goed contact met je gyneacoloog op te bouwen, ook daarin is veel veranderd, hoe meer je je nuchter en fier opstelt, hoe meer de gyneacoloog serieus zal ingaan op je vragen. Als je je als een bang vogeltje gedraagt, zijn ze minder geneigd je serieus te nemen. Tot de 30e week niets kopen voor je baby's en ervan uitgaan dat je ze zomaar kunt verliezen zonder het te voelen lijkt me onzin. Probeer bakerpraat te onderscheiden van echte medische informatie.

Sterkte en pieker niet teveel.

Ine

Reactie voor op de website?

31.8. Bedankt, Ine!

Hallo Ine, wat leuk dat je reageert. Mijn verhaal is inmiddels al van een jaar geleden. Een zeer bewogen jaar... met een prima einde!!! Sinds 25 oktober zijn wij de trotse ouders van Nanda en Merel, geboren na een zwangerschap van 38 weken en met geboortegewichten van respectievelijk 2720 gram en 3180 gram! Geweldig toch?

Ik vraag me af of je goed begrepen hebt wat bij ons het probleem was. Want het scheen toch erg weinig voor te komen. Op vrijdag was ik bij mijn eigen gyneacoloog en die stuurde me meteen door naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar kregen we van een professor te horen welke risico's er waren, en zij vertelde ons dus ook dat de kans op een goede afloop (2 gezonde kinderen) niet erg groot zou zijn. Ook kregen mijn man en ik de nodige (bloed)onderzoeken. De kinderen in mijn buik zouden kunnen sterven doordat ze o.a. in elkaars navelstreng verstrengeld konden komen.

Het is een heel medisch verhaal maar het komt er op neer dat ze NET geen siameese-tweeling waren, waar men eerst bang voor was, maar het stapje ervoor. Een zeer late deling van het eitje.

In elk geval hebben we een moeilijke tijd gehad, zijn door verschillende mensen onderzocht maar men bleef erbij: het amnion was er niet. Omdat ik goed in de gaten moest worden gehouden, kreeg ik enkele keren een prenatale screening van 3 kwartier PER kindje. Steeds heel spannend natuurlijk omdat ik steeds langer zwanger was en je je meer en meer gaat hechten aan dat wat in je buik woont. Op een bepaald moment tijdens zo'n onderzoek, liep de arts plots weg.

Wij waren in alle staten, ik dacht: nu is het voorbij, ik moet me voorbereiden op het ergste. De arts kwam weer binnengesneld met het hoofd van de afdeling en ze gingen aan het rommelen met het echoapparaat. Wij zaten als versteend. Tot de arts ons uitbundig feliciteerde want hij zag 2 gezonde kinderen, en bovendien een amnion tussen de baby's. Weliswaar flinterdun (normaal is het 8 lagen, bij ons maar 4) maar daardoor werden alle risico's vele vele vele malen lager. Nog altijd is het een raadsel hoe het door 5 verschillende medici niet eerder is gezien terwijl het er toch zat.

Daarna konden we gelukkig wat meer genieten van de zwangerschap (voor zover dat gaat met een enorme buik) en kwam alles toch nog goed!

Marianne

Reactie voor op de website?

31.9. Geen tussenschotje

Hallo Marianne.

Ik kan je zeggen dat wij precies in dezelfde situatie zaten als dat jij zit. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat er iets fout kan gaan, dat hadden wij ook heel erg,maar probeer positief te blijven.

Het kan ook goed gaan. Wij hebben 2 weken geleden twee gezonde jongens gekregen met een keizersnee. Het kan dus ook goed gaan! Al weet ik dat je in hele erge spanning zit. Het kan echt ook goed gaan!

Marja

Reactie voor op de website?

31.10. Tussenschot

Hallo,

wij hebben ook een eeneige tweeling van 6 jaar [meisjes] en een zoontje van 8 jaar. Wij kregen met twaalf weken te horen dat het een tweeling zou worden. Er was geen tussenschot te zien. Er werd niet verteld dat het een risico zwangerschap zou worden.

Met 20 weken begon ik heel erg dik te worden. Toen we in het ziekenhuis kwamen schrok de gynaecoloog ontzettend. Ze hebben dezelfde dag nog 3 liter vruchtwater afgetapt. Een week later zat de 3 liter er weer. Hij zei dat hij niks meer voor ons kon doen, dat we maar naar huis moesten gaan en wachten tot ze geboren zouden worden.

Toen we eenmaal thuis waren ging de telefoon. Het was de gynaecoloog. Hij zei dat we gelijk naar Leuven moesten gaan en dat we daar nog een kans maakten dat ze het zouden overleven.

Eenmaal in Leuven heeft de dokter een laser behandeling gedaan. Die was 99 procent gelukt. Met 30 weken zijn de meisjes geboren, 1400 gram en 1218 gram. Ze hebben 14 weken in het ziekenhuis gelegen. Ze zijn nu kerngezond en twee stevige meiden geworden.

Allegonda

Reactie voor op de website?

31.11. Geniet van je zwangerschap

Hoi Natascha.

ik ben 4wk geleden moeder geworden van 2 prachtige zoons, ze zijn met 36wk gehaald omdat ik het niet meer aankon. In het begin maakte ik me ontzettend druk of alles wel goed zou gaan, ik hoorde zoveel enge verhalen en las ook de meest bizarre dingen op internet. Mijn man heeft me aangeraden om dat niet meer te doen en gewoon proberen te genieten van je zwangerschap.

Ze wogen trouwens 2500gram en 2390gram! Enne ik heb ook nog een zoontje van net 1jaar. Dus natascha geniet van je zwangerschap.

Dina

Reactie voor op de website?

31.12. Eeneiige tweelingen gezocht voor fotoreportage

Hoi iedereen!

Ik ben student fotojournalistiek en ik ben momenteel bezig met een fotoreportage van eeneiige tweelingen. Ik mis er alleen nog een paar! Ik vroeg me daarom af of ik op dit forum misschien eeneiige tweelingen zou kunnen vinden die zin hebben om geportretteerd te worden. Op zich heb ik maar 1 foto nodig van iedere eeineiige tweeling, en daarnaast nog een kort tekstje waarin wordt geinformeerd over naam, leeftijd, beroep, etc. Het maakt verder ook niet uit hoe oud je bent of waar je woont, ik ben wel bereid naar je toe te komen.

Lijkt dit je wat, reageer dan op dit bericht of stuur een mailtje naar .

Dank je wel!

Groetjes,

Reactie voor op de website?

31.13. ɂn beweegt meer dan de ander

Hallo,

Ik ben 27 weken zwanger van een tweeëiige tweeling wat op zich goed gaat. Ze groeien goed en zijn even groot dus dat is alvast goed nieuws. Nu hebben we halverwege de zwangerschap wat problemen gehad omdat na een vruchtwaterpunctie bleek dat er bij één van de twee kindjes een chromosoomafwijkinkje is geconstateerd. Na veel uitgebreide onderzoeken konden ze ons gelukkig zeggen dat dit een kleine afwijking is wat waarschijnlijk geen klinische gevolgen zal hebben voor het kindje. Het zal hoogstwaarschijnlijk een gezond kindje zijn. Dus we gaan hier ook gewoon vanuit.

Echter, nu ik de babies steeds beter ga voelen, valt me op dat ik het rechterkindje veel vaker en beter voel dan het linkerkindje. Het linkerkindje is het kindje wat het chromosoomafwijkinkje ook heeft. Ik word nu toch weer onzeker of het kindje wel gezond is, omdat het veel minder beweegt! Of kan het dat één kindje duidelijk minder beweegt dan het andere kindje bij een tweelingzwangerschap? Wie heeft dit ook zo ervaren? Ik ben erg benieuwd naar reacties...

groetjes Edith

Reactie voor op de website?

31.14. Re: 30.13 bewegen van tweeling

Beste Edith,

Bij mij lag mijn zoon hoog en die lag dwars, die bewoog gelukkig niet zo vaak als zijn zus maar veroorzaakte wel elke keer dat hij mijn ribben uit elkaar drukte. Mijn dochter lag eronder in een stuit en die trapte veel. Onze zoon Jarno is ook veel rustiger dan zijn zus Elise dat is al zo van baby af. Elise is veel dominanter vandaar dat zij nu eerst 2 jaar in gescheiden groepen op school zitten met groep 3 komen ze dan weer bij elkaar. Met een tweeling kun je dat ook leuk verfgelijken. Elise kon ook eerder lopen etc maar Jarno was beter met praten. Veel succes met je zwangerschap. Lyda

Reactie voor op de website?

31.15. Bang zijn of niet?

Hallo,

Van de week voor het eerst een echo laten maken, en ik ben in verwachting van een eeneiige tweeling. Helemaal gelukkig, totdat we te horen kregen dat er toch risico's zijn. Ze delen samen een placenta. Ik lees allemaal dingen over het tts syndroom en hoe vaak dat fout gaat. Ik wil er echt van genieten en leuke dingen gaan kopen enzo, maar ik ben zo bang dat het fout gaat. Ik ben pas 11 weken zwanger, en heb nog een tijd te gaan. Maar toch ben ik erg onzeker........

Hester

Reactie voor op de website?

31.16. Ook onzeker

Hoi Hester!

Ik weet niet of jouw berichtje lang geleden gepost is, maar anders wil ik graag weten hoe het verder gegaan is? Ik ben namelijk 13 weken zwanger nu en ook bij mijn echo (1 eiig 1 placenta), zeiden ze meteen dat de gyneacoloog me wel eerlijk zou gaan inlichten over mogelijke complicaties zoals TTS. Ook zeiden ze dat ze 2 eiige tweelingen met 37 weken inleiden en 1 eiige met 36 weken. Ik ben al twee keer met 42 weken bevallen van gezonde zoons, dus heb geen ervaring met inleiden. Ben zo bezig hiermee dat ik niet eens durf te genieten. Hoe is het met jou nu?

Tirza

Reactie voor op de website?

31.17. Re: Ook onzeker

Hoi Tirza, Hester

Ik kan me je spanning best voorstellen. Toch gaat het ook wel heel vaak goed. Ik heb een 1eiige tweeling geboren met 38weken, wel ingeleid, vanaf 26 weken bedrust met een sysmetrische groeiachterstand (die achteraf heel erg meeviel, beide jongens waren rond de 2500gram, niet abnormaal voor deze zwangerschapsduur).

Zorg dat je je goed voor laat lichten over de tekenen van TTS (snelle gewicht en omvang toename, minder beweeglijk etc).

Of je daadwerkelijk ingeleid zult gaan worden hangt van zo veel factoren af, daar kan je niks over zeggen. veel meerlingen worden zo wei zo vroeger geboren. Het scheelt dat je goed (soms wekelijks vanaf de helft van de zwangerschap) in de gaten wordt gehouden en mocht je je onzeker voelen, vraag dan gewoon om extra controles.

Als je je kindjes bv wilt geven dan kan ik een cursus bij de VBN of LLL aanraden ter voorbereiding, bovendien zijn er bij deze verenigingen de nodige ervaringsdeskundigen te vinden (contactpersonen met een zelf gevoede tweeling).

Groetjes, o ja, natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie bijzondere zwangerschap!

Astrid
mv 1 van 3 en 2 van 2
(en contactpersoon van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk in Enschede ;-) ;-))

Reactie voor op de website?

31.18. reactie TTS

Beste Hester en Tirzan,

Ik weet niet of jullie berichtjes al van lang geleden zijn, maar ik wou toch eens reageren ivm TTS-syndroom. Ikzelf moest op 21 weken op routinecontrole in Leuven waar ik deel nam aan een tweelingonderzoek (eeneiige). Bij de echo werd meteen duidelijk dat ik snel moest geopereerd worden (met laser) gezien de kindjes TTS ontwikkeld hadden en de kleinste al helemaal tegen mijn buikwand aangeplakt zat zonder vruchtwater noch blaasvulling. Ik werd de volgende ochtend meteen geopereerd: de placenta werd in 2 delen gelaserd en er werd 1,5 liter vruchtwater weggehaald). Sindsdien moet ik wekelijks op controle maar de babies doen het uitstekend en de groeiachterstand van de kleinst is ingehaald.

Vandaag ben ik iets meer dan 27 weken en alles gaat prima! Net voor de operatie was - door de plotse toename van het gewicht, 2 kilo in 1 week - mijn baarmoederhals serieus ingekort tot een kleine 2 cm. Vandaag is dat alweer een goeie 4 cm dankzij het vele rusten. Ik heb geen platte rust voorgeschreven gekregen maar moet me wel zo kalm mogelijk houden, dit komt erop neer dat ik echt wel veel in de zetel lig of op bed hoewel ik nu al eens wat meer durf te doen. We zitten in de levensvatbare fase en ik heb niet het gevoel dat het voor binnenkort is! Mijn buik is heel soepel en ik heb sinds de operatie ook geen weeën gehad, welke harde buiken maar dat heeft iedereen natuurlijk...

Zo zie je maar, TTS is een hele klap in je gezicht maar de operatie - die ze enkel in Leiden en Leuven kunnen doen - kan wel degelijk je kindjes redden! Er zijn dus ook positieve verhalen want mocht er nu nog iets met de kindjes gebeuren dan ligt dat niet aan het TTS-syndroom want dat is nu volledig weg!

groetjes

Kenza

Reactie voor op de website?

31.19. TTS overwonnen

Hallo,

Ik ben Kenza van hierboven, mijn jongens zijn geboren op 31 weken en 4 dagen zwangerschap! Ze wogen 1554 en 1620 gr, 41 en 43cm en hebben 5 weken op neonatologie gelegen waar ze nooit alarmpjes hebben gedaan. Ze moesten louter groeien en bloeien.

Vandaag zijn ze meer dan 3 maand oud en zijn het flinke babies geworden van meer dan 5 kilo. Niets meer TTS, gewoon gezond en springlevend!

Zo zie je maar...

Kenza

Reactie voor op de website?

31.20. tts tweeling

Hallo, ik heb ook een tts tweeling twee jongens ik ben met 17 weken geopereerd,gelaserd en dat is allemaal goed gegaan.
Mijn jongens zijn nu bijna 5 en alles gaat goed ik ben wel met 31 weken bevallen maar als je ze nu ziet zou je dat ook niet zeggen hoor.
wat ik wel kan aanraden doe echt rustig aan dan is de kans veel groter dat ze langer blijven zitten.

groetjes raquel

Reactie voor op de website?

31.21. Verschillend gewicht eeneiige tweeling

Hallo, ik was benieuwd of er meer ouders een eeneiige tweeling hebben die veel in gewicht verschilt. Onze tweeling, nu 5 weken oud, verschilt sinds hun geboorte een kilo in gewicht. Loek de grootste is nu 3400 gram en Freek de kleinste is 2500 gram. De kinderarts geeft aan dat ze snel op een gelijk gewicht zullen komen, maar ik vraag het me af.

Esther

Reactie voor op de website?

31.22. voor Natascha

Hoi Natascha,

Allereerst gefeliciteerd met je tweeling-zwangerschap, geweldig hoor. Ik ben zelf 15 sept 2008 bevallen van twee mooie meiden,na een zwangerschap van 37,5 week. We hebben ook nog een oudste dochter die nu drie jaar is. Mijn man is ook een een-eiige tweeling.

Zelf had ik ook 1 placenta en een heel dun vliesje, dus mono choriaal ( een-eiig). de meiden verschilden niet veel qwa gewicht 2135 gram en 2075 gram en er zit 7 minuten tussen de twee dames. inmiddels zijn ze bijna 7 maanden en doen het heel erg goed, We zij supper trots.

Ik kreeg in mijn zwangerschap heel veel echo┤s om de groei in de gaten te houden en dat voor mij heel erg prettig omdat een tweeling zwangerschap toch veel risico┤s meebrengt, als je het niet vertrouwd gelijk aan de bel trekken. Ik wens je heel veel succes met je verdere zwangerschap en geniet.

Groeten Jolande

Reactie voor op de website?

31.23. 27 weken zwanger

Ik ben inmiddels 27 weken zwanger van een 2 eiige tweeling. Ook ik maak me veel zorgen, en ben bang voor vroeggeboorte ook al groeien ze heel erg goed tot nu toe. Ze lopen zelfs een aantal weken voor qua groei. Zelf voel ik me minder goed, heb vaak harde buiken en ook ademnood is geen uitzondering. Verder is bewegen moeilijk en met deze hitte veel vocht wat het ook niet makkelijker maakt.

Ik zou graag in contact komen met andere tweeling moeders of andere zwangere vrouwen om ervaringen me uit te wisselen. Ik hoop een reactie te krijgen.

Groetjes

Reactie voor op de website?

31.24. Aan Marijke

Hoi Marijke,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je tweelingzwangerschap. Wat een mooi geschenk is het hé. Ook al voel je je nu niet zo goed en onzeker je krijgt er iets moois voor terug.

Ik zou zeggen tegen je probeer veel te rusten als dat mogelijk is, s┤middags lekker een paar uur op bed. Maar ik kan me ook voorstellen dat dat erg moeilijk is, ik weet niet of dit je eerste twee zijn, want als je er al een hebt lopen is rusten erg moeilijk.

Ook als je nog werkt zou ik in de ziektewet gaan, ( ik was zelf met 23 weken al in de ziektewet ivm rugklachten, werk in de gehandicaptenzorg) En als je bang bent voor een tevroeg bevalling kan ik je maar een advies geven, als jij denk dat ze te vroeg komen komen ze dat ook, dus richt je "mind" ergens anders op elke week is er weer 1 bij en blijf positief!!!!! Ik hoop dat je verder een zorgelose zwangerschap hebt en een super bevalling. Als je verder nog contact met me wil mag je me rustig mailen.

Meid doe je best

Groeten Jolande

Reactie voor op de website?

31.25. Eeneiige tweeling

Reactie op Bedankt, Ine!

Hallo allemaal, jammer dat er geen datum bij de inzendingen staan. Ik ben ook zwanger van een eeneiige tweeling (vandaag 21 weken) met maar een heel dun tussenschot. De gynaecoloog heeft ongeveer 45 minuten gezocht, maar gelukkig gevonden. Zonder tussenschot is inderdaad heel gevaarlijk met erg veel risico's. Ik zou graag met meerdere moeders in contact komen welke ook zwanger zijn van, of reeds een eeneiige tweeling hebben. Ik kom tot nu toe alleen maar tweeeige tweelingmoeders tegen. Ben erg benieuwd naar alle ervaringen ed. Je deelt tenslotte ook iets dat zeer uniek is! Ik geniet met volle teugen!

Groetjes Kim

Reactie voor op de website?

31.26. Kim

Als je een datum zoekt, hoef je alleen maar met je muis op het vet gedrukte te staan en dan zie je welke datum er is ingezonden. Ik wens je heel veel strekte met je zwangerschap. Zijn dat je eerste kindjes?. Hier een moeder met een tweeling(nu al weer 7). Ze lijken echt heel veel op elkaar maar volgens de eerste echo toch twee eiige tweeling. Heel veel mensen kunnen ze niet uit elkaar houden, ze zouden best wel een een eiige tweeling kunnen zijn.(lekker boeiend)

Zelf ben ik ook een van een tweeling(waarschijnlijk wel een eiige) ik kan je je zeggen dat dit super is. Geniet er van zou ik zo zeggen. En laat eens van je horen hoe het gaat.

Jessica

Reactie voor op de website?

31.27. Elly

Reactie op Eeneiige tweeling

Wij zijn afgelopen dinsdag voor de echo geweest en hebben tevens te horen gekregen dat we een eeneiige tweeling krijgen. Wij moeten volgende week vrijdag ook weer komen omdat er geen tussenschot te zien was en hopelijk kunnen ze het dan beter zien. Wij waren dinsdag nog maar 9 weken en dus volgende week 10,5. Maar bij jullie konden ze het dus bij 12 weken ook nog niet zien! Wij hebben een zoontje van 9,5 maand, dus we krijgen het wel druk, maar we zijn super blij.

Elly

Reactie voor op de website?

31.28. Een-eiigetweeling

hallo allemaal

ik ben ook zwanger van een eeneiige tweeling, van 2 jongens met 1 placenta, en er zit wel een tussenschot tussen. Ons werd ook verteld met 14 weken over het TTS, we schrokken er wel van we hadden er ook nog nooit eerder van gehoord. Totdat bij ons toen de 18e week zwangerschap aan was gebroken, bij controle-echo ook TTS ondekt werd. Met spoed naar Leiden heen gegaan en diezelfde dag nog eraan geholpen.

Ik ben nu 28 weken zwanger en de 2 kleintjes doen het heel goed en we zijn superblij en we blijven positief want nog een paar weekjes en dan zijn ze er vast wel. Zo zie je maar weer dat het TTS ook wel positiefe verhalen zijn.

Ik hoop voor jullie allemaal ook het beste. En als het zover is laat ik hier zekerr een berichtje achter!!!

Melanie

Reactie voor op de website?

31.29. Succes

Gefeliciteerd Melanie, met de zwangerschap een ook de geslaagde behandeling. Ik ben ook moeder van een 1 eiige tweeling (gelukkig zonder TTS), en kan zwangeren inderdaad niet genoeg waarschuwen om tijdig aan de bel te trekken bij elk gevoel van onrust. Liever een controle te veel dan te laat (een vriendin van mij is helaas beide meisjes verloren aan TTS, door de ongunstige ligging was laseren helaas geen optie). Ik hoop dat je de kleintjes nog een flinke poos bij je kunt dragen zonder complicaties en wens je dan ook al het goede toe!

Groetjes Astrid

Reactie voor op de website?

31.30. Een-eiige tweeling

Hallo allemaal

even weer een berichtje van mij. Ik heb hier al eerder een berichtje achtergelaten. Toen was ik 28weken zwanger van een een-eiige tweeling. Ik ben nu ondertussen 32 weken en het gaat nog steeds goed. We hopen natuurlijk dat het nog langer goed blijf gaan. Ik wil iedereen nog steeds hoop geven als er TTS bij de kleintjes ondekt wordt. Bij mij gaat het nog steeds goed. We zijn al zo eind gekomen. Dus geef nooit gelijk de moed op, er bestaat ook nog een groote kans dat het goed komt!

Liefs Melanie, en wens iedereen een goede en een fijne zwangerschap

en laat zekerrr weten wanneer het bij mij zover is!!!

Reactie voor op de website?

31.31. Een-eiïge tweeling met tussen schot

lieve mensen

Ik heb 2 keer eerder hier een berichtje achter gelaten, ik ben bevallen via een keizersnee vorige week vrijdag 18-02-2011 van onze een-eiige tweeling. Ze zijn helemaal gezond. Ik was toen 34 weken... en doen het goed. Ze moeten nog wel een paar weekjes in het ziekenhuis blijven, maar ze zijn in goede handen.

Ondanks de TTS hebben onze 2 zoontjes het goed gedaan. Het Laser in Leiden heeft hun gered, en daar ben ik hun heel erg dankbaar voor. Bij ons is het goed gegaan. En ik hoop bij heel veel meer van jullie.

Wil iedereen bij deze heeeeeeel veeel succes wensen... en geef niet snel de moed op!

Groetjes Melanie

Reactie voor op de website?

31.32. Melanie

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zonen. Zes weken te vroeg maar zo te lezen gaat alles goed. Ik hoop dat je genoeg tijd hebt om in het z.h te zijn bij je mannetjes. Zijn dit jullie eerste kinderen? Doe het rustig aan. Een keizersnee is een hele grote buikoperatie,kijk uit met wat je doet,geen zware dingen tillen!

Heb je al uitgestelde kraamzorg aan gevraagd voor als ze thuis komen?. Daar heb je recht op. En misschien verlengt zwangerschapsverlof als je werkt?

Jessica

Reactie voor op de website?

31.33. Jessica

Heey jessica

leuk dat je een reactie op mijn berichtje hebt achter gelaten. Het zijn idd onze eerste kindjes en ze doen het heel goed, ik denk zelf dat ze nog 2 weekjes moeten blijven en dan lekker mee naar huis mogen :)
Verder heb ik ook kraamzorg straks als ze thuis komen, dus dat is wel fijn. heb je zelf ook een tweeling???

Groetjes melanie

Reactie voor op de website?

31.34. Melanie


Mooi om te lezen dat het goed gaat met ze. En echt heerlijk voor jullie dat je als je thuis komt nog heerlijk die kraamzorg hebt. Zie het dan ook als een kraamperiode,laat je lekker verwennen en laat dan veel visitie langskomen als die kraamhulp er is. Ik neem aan dat jullie in het z.h veel al zelf mogen doen met je zonen dus daar weten jullie alles al van.
Hoe zit het met je werk(als je werkt)? Heb je daar ook wat uitstel voor kunnen vragen?. Het zal echt heerlijk zijn als ze eenmaal thuis zijn geeft zoveel rust. Je bent dan wel 24 uur bezig maar je hoeft er de deur niet meer voor uit. Hoop voor jullie dat ze samen naar huis mogen.
Hier is het al weer 8 en een half jaar geleden dat onze tweeling(jongens)11 weken te vroeg kwamen. Uiteindelijk 10 weken z.h. Hier wel een andere situatie,er waren er hier nog drie van 9, 8 en 5 en een half. Ook wij hebben die uitgestelde kraamzorg gehad en zelfs een jaar lang twee keer in de week huishoudelijke hulp voor drie uur. Echt een luxe. Ik moet zeggen dat die uitgestelde kraamzorg echt geweldig was ondanks wij als ouders alles wel wisten. Onze kraamverzorgster was een schat en had in haar loopbaan nog geen tweeling gehad vond het ook heel bijzonder. Wij hadden toen 8 dagen maar zij heeft het kunnen verlengen met 10 dagen.
Nou, hou het samen nog even vol die komende weken. Lijkt lang he,nog twee weken,je zou ze het liefts morgen nog meenemen. Ik snap dat het moeilijk is om met "lege"handen naar huis te gaan. Heb je thuis een of twee bedjes?. In het begin lagen ze hier in een bedje. Eerst naast elkaar en daarna voet aan voet. Toen dat niet meer paste wel elk in een ander bedje. Nu hebben ze een stapelbed,liggen toch vaak bijelkaar in bed. Ben zelf ook een van een eeneiige tweeling en weet hoe sterk een band is. Vond het vaak ook zielig als ze appart lagen in het z.h. Soms lagen ze samen. Vandaar dat bed met twee kinderen toen het nog paste. Laat nog eens wat van je horen als ze eenmaal thuis zijn.
Jessica

Reactie voor op de website?

31.35. Jessica


Heey Jessica

wat leuk dat je ook een een eiige tweeling hebt en er ook zelf 1 van bent heel speciaal hoor :).....op dit moment werk ik niet zit in de uwv ziektewet omdat er in oktober TTS bij de kleintjes ondekt was kwam ik in de ziektewet terecht en in december moest ik een vast contract krijgen maar dat kreeg ik dus niet, dus vandaar ik denk zelf dat ik dit aankomend jaar ook nog niet ga werken eerst even kijken hoe het allemaal gaat lopen met die 2 mannetjes in huis.

trouwens die 2 mannetjes van jullie zijn dan wel heel erg tevroeg geboren maar gelukkig is alles mooi goed gekomen.
In jouw zwangerschap van de tweeling had je toen ook TTS gehad bij de kleintjes???? als ik nog aan die weken trg denk was het echt een HEL voor ons vreselijk zo iets gun je niemand je leeft zo in angst en als ik dan nu zo naar die 2 mannetjes kijk ben ik zo gelukkig dat ze het hebben overleefd. ze doen het echt goed, het is alleen nu afwachten dat ze alle flesjes goed leren leeg te drinken en dan mogen ze mee naar huis, maar die 2 zijn nogal wat lui hihi hebben gewoon wat meer tijd nodig met het drinken. En bij de tweeling had je een normale bevalling of een keizersnee?....ik heb een geplande keizersnee gehad omdat 1 van de 2 minder vruchtwater had en daar door geen normale bevalling aan kon.

Nou een heel lang verhaal weer haha haha maar heb je misschien anders een email adres kunnen we mailen naar elkaar gaat wat makkelijkerder. dit is me email adres

Groetjes melanie

Reactie voor op de website?

31.36. Eeneiige meerling 10,5 weken en verschillend gewicht

Hoi Allemaal,

Wij verwachten ook een eeneiige tweeling! Helemaal blij ermee!! Wel extra spannend doordat ze je gelijk wijzen op alle risico┤s. Ik ben nu 10,5 weken maar op de laatste twee echo┤s bleek dat er eentje kleiner is. Loopt zo┤n 5 dagen achter. Zijn er meer mensen die dit hebben meegemaakt? Daar maken wij ons een beetje zorgen om!

Groetjes

Reactie voor op de website?

31.37. Een eeneiigetweeling

Reactie op Jessica

hey hey

ik wou even reageren op het stukje die gene die 10,5 week zwanger is van een eeneiige tweeling....

Je moet je niet al te zorgen maken om die 5 dagen, het kan zo zijn dat het zo weer bijtrekt. Geniet lekker van je zwangerschap, heb ik ook gedaan. Tuurlijk, het blijft een risco, zwangerschap. had ik ook. Ik kreeg met 17 weken te horen dat er TTS bij de kleintjes onstaan was. Bij ons is het goed gekomen. Ze hebben mij in Leiden in het ziekenhuis er goed aan geholpen, en ik ben ze daar ook erg dankbaar voor. Mijn jongens zijn wel met 34weken gehaald omdat er 1 minder vruchtwater had, en ze zeiden ook een groeiachterstand. Maar dat bleek van hun dus een fout te zijn, want met de geboorte was er niets te zien van een groeiachterstand. De jongens zijn nu 11 weekjes oud.

Ik wens je heel veel succes, en geniet ervan. Positief blijven :)!!!!

Liefs Melanie

Reactie voor op de website?

31.38. Houd moed!

Tja, toen ik zwanger was van onze eeneiige tweeling, maakten de artsen zich ook zorgen omdat ze dachten dat er TTS aan de hand was. Een zeer spannende tijd volgde.. genieten van de zwangerschap was er niet meer bij en ik was er zeker van dat ik er één of misschien wel allebei ging verliezen. Bij de geboorte met 37,3 weken bleek er een verschil in gewicht van welgeteld 10 gram!

De jongens worden deze zomer 11 jaar...

Niet dat ik nu wil beweren dat het altijd meevalt, er zijn ook hele nare gevallen van TTS, maar het kan zomaar meevallen! Sterkte en houdt moed!

Yvonne

Reactie voor op de website?

31.39. Antwoorden en steun gezocht, identieke tweeling, 1 placenta, 1 vruchtzak

Reactie op Eeneiige tweeling

Ik weet niet hoe recent deze berichten zijn want ik zie nergens een datum staan maar wil toch ook even een reactie geven en misschien via deze weg ook in contact komen met vrouwen die inderdaad ervaring hebben of momenteel ook zo'n zwangerschap meemaken. Vooral voor mijn dochter zou het erg fijn zijn om te horen hoe of wat met tweelingen, ook na de bevalling dus. Ik ben dus een hele trotse aanstaande oma van wie de 22 jarige dochter (en haar 23 jarige verloofde) zwanger zijn. Alles is een wonder en komt als een verrassing al is de situatie niet de meest ideale!
Ten eerste doen ze beide fulltime een opleiding, kan hij geen werk vinden en kunnen ze samen geen woning vinden dus wonen ze apart.
Ten tweede hoort mijn dochter al 7 jaar van specialisten dat zwanger worden voor haar onmogelijk is, ja het woord onmogelijk is gebruikt. Uiteindelijk ging ze naar de huisarts voor misselijkheids en vermoeidheids klachten, de arts was verplicht om bij misselijkheid ook het bloed op zwangerschap te laten testen, al zei hij na al die onderzoeken en bevinden van specialisten dat dat het natuurlijk niet kon zijn, dus zo kwamen ze er bij toeval achter dat ze toen 8 weken zwanger was.
Ja de minst ideale situatie maar wellicht de enige keer in haar leven dat ze het geluk heeft zwanger te worden en dus vreselijk welkom. Vanmorgen 2e echo, de 12 weken, en ik mocht mee. Bleek dus dus ze 13 weken is en verrassing het is een tweeling! En ja ook de mededeling... identiek, 1 grote placenta en 1 vruchtzak, risico op groeiachterstand en wat ik zelf natuurlijk ook meteen bedacht, stel dat het fout gaat en de vliezen breken te vroeg dan betekend dat ook direct dat beide baby's geboren worden.
Verder weten we nog niet heel veel over de risico's en ontwikkeling van zo'n zwangerschap maar ze moet over een paar dagen terug en dan word alles aan hun uitgelegd en besproken. Verder weten we wel al dat ze vanaf nu elke 4 weken een echo (en afspraak) krijgt om alles heel goed in de gaten te houden en op sommige momenten zal ze zelfs elke 2 weken een echo krijgen.
Misschien omdat ik nog niet goed besef(te) hoe risicovol zo'n zwangerschap is maar ik heb geprobeerd het de positieve kant op te draaien... wow het is een tweeling en joh elke paar weken een echo, leuk toch heb je in ieder geval een hele hoop mooie echo foto's van je kindjes.

Pfffff sorry misschien al een te lang bericht, maar nu tijdens het schrijven begin ik pas ineens een beetje te begrijpen hoe meer kwetsbaar de situatie is en hoeveel meer risico's er zijn. Realistische gedachten en wellicht ook angsten die ik niet bij hun neer wil leggen, ze hebben zelf al genoeg aan hun hoofd. Als er dus iemand is die zo'n zwangerschap heeft meegemaakt en al bevallen is en mij misschien wat tips, adviezen en/of antwoorden kan/wil geven als ik vragen heb zou ik daar heel blij mee zijn. Alvast bedankt.
Dénise

Reactie voor op de website?

31.40. Ervaring

Allereerst natuurlijk ook als oma van harte gefeliciteerd! De datum van de berichten vind je als je met de muisaanwijzer over de titel gaat trouwens.
Wat bijzonder om dit mee te maken! Ik ben zelf moeder van vier, bijna

Reactie voor op de website?

31.41. wat doe je met je kinderen als je aankomt?

Reactie op Wat te doen op de lokatie met 4 kinderen?

Hoi, In Deventer leent de Centrumgarage (parkeergarage voor auto's), die direct naast de gratis bewaakte fietsenstalling staat, gratis buggy's uit. Misschien gebeurt dat door meer parkeergarages, hier is het erg onbekend, maar het kan wel! Fietsenstallingen zouden het gratis uitlenen van buggy's (ook dubbele) eigenlijk in hun service moeten opnemen. Of bibliotheken zouden er werk van kunnen maken, met hun reclame erop. Of meerdere bedrijven (MKB) van de stad, met reclame erop voor zichzelf in het kader van MVO. Groeten Alice

vijf, waaronder een 1 eiige tweeling. Wel met vliesje tussen de twee. Overigens. Inmiddels zal je al heel wat meer hebben meegekregen na de tweede afspraak, maar wil toch nog wel ff een hart onder de riem steken. Het internet is inderdaad een bron van veel info, maar het belangrijkste is wel het eigen gevoel van je dochter. Wij hebben zelf telkens het gevoel gehad dat het wel goed zat, ondanks groeiachterstand etc.
Van nabij hebben we meegemaakt dat het is misgegaan, vertrouw op je gevoel, ga bij de minste twijfel (snel groeiende buik, minder leven voelen, of drukgevoel, twijfels etc ) meteen naar een arts en laat je niet eerder wegsturen dan dat je je weer geruster voelt. De risicovolste periode is tussen de zestien en dertig weken. Uiteindelijk kregen onze kleintjes met 26w een groeiachterstand, maar ze zijn uiteindelijk, met volledige bedrust wel 32 weken blijven zitten! De bevaling is toen ingeleid en de kinderen zijn na een vlotte bevalling in nog geen 4 uur geboren. 1 in hoofdligging, 1 in stuit.
Als je zoekt op ons2dekindje, kom je het hele verhaal wel tegen in een log. Helaas is de iets minder goed te lezen vanwege de overgang van web-log naar weblog, maar er is wel veel ervaring te vinden.

Natuurlijk zijn de angsten realistisch als je de statistieken leest, toch genieten van de momenten dat het goed gaat!

Wij hebben trouwens bij babyview 3/4 d echo's gemaakt, al heel vroeg, absoluut een aanrader omdat je dan echt de kinderen samen kunt zien. In ons geval bij haaksbergen/arnhem, bij Thea.

Verder ook evt nu al vragen om hulp, wij hebben heel vroeg al hulp gezocht, en toen ik met 26 bedrust kreeg is het mede daardoor gelukt om 40 uur thuishulp te krijgen (uk 1 was toen net een jaar!

Volgens mij kan je mij via dit bericht ook mailen, doe gerust, evt kan je je dochter ook dit adres geven. Verder weet ik niet zeker of de reacties via de weblog worden verder geleid naar mijn mail, maar dat is ook een mogelijkheid.

Groetjes en veel succes, ik blijf wel heel nieuwsgierig nu naar hoe het verder gaat...

Reactie voor op de website?

31.42. Informatie

Ik ben zelf zwanger van een eeneige tweeling. Al zes weken nu maar moet ik me zorgen maken om iets. Mag ik veel stappen want ben echt iemand die graag stapt.

Hasna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Eeneiïge tweeling

 1. Voor Natascha
 2. Eeneiige tweeling
 3. Verschillende een-eiïge tweelingen
 4. Zonder tussenschot
 5. Ook op zoek naar niet identieke ééneiige tweeling
 6. Het gaat goed of het gaat foet
 7. Reactie op 29.4, zonder tussenschot, Marianne
 8. Bedankt, Ine!
 9. Geen tussenschotje
 10. Tussenschot
 11. Geniet van je zwangerschap
 12. Eeneiige tweelingen gezocht voor fotoreportage
 13. ɂn beweegt meer dan de ander
 14. Re: 30.13 bewegen van tweeling
 15. Bang zijn of niet?
 16. Ook onzeker
 17. Re: Ook onzeker
 18. reactie TTS
 19. TTS overwonnen
 20. tts tweeling
 21. Verschillend gewicht eeneiige tweeling
 22. voor Natascha
 23. 27 weken zwanger
 24. Aan Marijke
 25. Eeneiige tweeling
 26. Kim
 27. Elly
 28. Een-eiigetweeling
 29. Succes
 30. Een-eiige tweeling
 31. Een-eiïge tweeling met tussen schot
 32. Melanie
 33. Jessica
 34. Melanie
 35. Jessica
 36. Eeneiige meerling 10,5 weken en verschillend gewicht
 37. Een eeneiigetweeling
 38. Houd moed!
 39. Antwoorden en steun gezocht, identieke tweeling, 1 placenta, 1 vruchtzak
 40. Ervaring
 41. wat doe je met je kinderen als je aankomt?
 42. Informatie

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.