Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

19. Waar maken we ons soms druk over?

Ik ben moeder van 6 kinderen waarvan er 2 een tweeling zijn. Als ik al die reacties van ouders van meerlingen zie is dat heel leuk. Allereerst de reactie van de zwangere ouders "verrast, geweldig, super, gezellig, enz.". Als de kindjes geboren zijn "leuk al die mensen die bij je komen en reacties geven".

Als de kindjes er al een aantal maanden zijn "gek wordt je van die mensen die vragen of het een tweeling is" (mijn reactie was dan overigens nee er zit een maand tussen en dan doorlopen).

Als de kindjes lopen en dus niet meer in een buggy naast elkaar zitten, "ik mis de belangstelling, er valt niet echt meer uit op te maken dat het een tweeling is".

Als de kinderen naar school gaan op hun 4e en ze worden aangesproken als "de tweeling" vinden we het niet zo leuk.

Maar als ik mijn tweeling van 6 zie, die mensen er al tussen nemen omdat ze op elkaar lijken. Dan blijkt dat zij er geen problemen mee hebben. En als je ziet dat zelfs volwassen mensen die een tweeling zijn, speciaal naar dagen gaat om met elkaar een gezellige dag te hebben, zelf de zelfde kleding dragen. Denk ik, waar maken we ons soms druk over?

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

19.1. Groot gelijk

Yvonne,

Je hebt groot gelijk, mijn tweeling (jongen en meisje) is nu zestien en ze gaan vaak samen uit. Vroeger genoten ze zelfs van de aandacht, en nu krijgen ze er gewoon geen meer (toch niet door het feit dat ze een tweeling zijn, bedoel ik dan), en ze missen dat wel een beetje.

Teycla

Reactie voor op de website?

19.2. Waar maken we ons druk over

Een tweeling zijn en hebben is gewoon leuk.

Onze jongste kinderen zijn een tweeling. Ik ben zelf ook een van een tweeling en wij hebben ook die domme opmerkingen gehad (zijn jullie een tweeling?) Heb dit zelf ook nooit erg gevonden. Ook nu met onze tweeling van nu vier jaar stoor ik me daar niet aan. Ook de opmerkingen van "zeker wel druk he", zeg ik altijd "ja erg druk" (is toch ook zo vooral het eerste jaar).

Het leukste is als ik samen met mijn tweelingzus overstraat loop en onze tweeling er bij is zie je mensen kijken en denken (leuk toch). Ook wij hielden mensen (docenten, vriendjes) graag voor de gek. De tweeling van ons is daar ook wel eens meebezig. Dus een tweeling hebben en zijn is alleen maar supper leuk en ja die opmerkingen dat komt omdat het nog steeds iets bijzonders is. Ik voel mij ook nog steeds heel bijzonder als tweeling en bij het zien van andermans tweeling zeg ik ook geregeld leuk he een tweeling. Ook komen naar mij vaak mensen die zelf een van een tweeling zijn of er een hebben, kun je het er samen even over hebben(als je even tijd hebt) hoe bijzonder (leuk) dit is.

Dus ik maak mij er niet druk over ik geniet van die aandacht.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Waar maken we ons soms druk over?

  1. Groot gelijk
  2. Waar maken we ons druk over
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.