Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

15. Samen in bad

Wie heeft nog meer handige en veilige tips om baby's samen te badderen?

Reactie voor op de website?

15.1. Gewoon erbij blijven

Volgens mij doe je je kinderen het veiligst in bad als je er gewoon bij blijft. Toen onze tweeling nog te klein was om zelf in bad te kunnen zitten deed ik ze gewoon één voor één in het babybadje. Daar waren ze helemaal aan gewend en vonden ze prima. Nu ze goed kunnen zitten gaan ze gewoon samen in het grote bad.

Groetjes, Miranda

Reactie voor op de website?

15.2. Onze tips

Wij (m'n man en ik) deden ze meestal samen in bad. In het begin wel om en om in het kleine baby-badje, maar al heel snel ging ik zelf in bad zitten met een kindje in m'n arm en de ander op m'n schoot. Dan droogde Dick ze af en zetten we de "afgedroogde" in de maxi-cosi, terwijl de ander werd afgedroogd.

Soms deden we ze om en om. Eerst eentje spelen op het aankleedkussen in de badkamer met papa (of mama) en de ander in bad bij mama (of papa) en daarna omgekeerd.

Heb je ook meteen mooi de tijd om babymassage te geven met babyolie. Dat deden wij veel en dat vonden ze héérlijk!

Wat ik ook wel eens heb gedaan is een klein laagje water, en twee handdoeken opgevouwen in bad waar ze met hun hoofdje op lagen, op hun rug. Maar dat kun je niet meer doen als ze zich kunnen omdraaien

Groetjes, Miriam

Reactie voor op de website?

15.3. Bijna nooit samen

Hoi,

Ik heb de kinderen bijna nooit samen in bad. Te veel te dweilen daarna en ik vind het gevaarlijk. Wij deden ze, zodra ze konden kruipen, onder de douche, kon onze oudste er ook meteen bij. In bad heb ik ze tot die tijd eigenlijk ook nooit gedaan: ik had een grote emmer en dat ging prima.

Groetjes Hanneke

Reactie voor op de website?

15.4. Badtips

In de baby-walz staan badstoeltjes te koop, maar ik geloof dat ze ze ook verkopen bij de baby-dump of de baby-stunter. Ik heb de tweeling al heel gauw, gewoon op hun rug gelegd in bad, toen konden ze nog niet zitten en het bad 5 cm vol laten lopen. Ze vonden het allebei prachtig en maar trappen met de beentjes. Als ik er schuim in deed dan hadden ze een hele schuimkraag om hun hoofdjes.

Toen ze net konden ziten heb ik het babybadje weer in ere geroepen en heb ze er samen in gezet, met de gezichtjes naar elkaar toe (wel hulp erbij voor als ze eruit moesten). Dit vonden ze ook leuk.

Toen ze een keer stevig konden zitten zaten ze samen weer in bad. Ik heb het bad nooit erg vol laten lopen, nooit meer dan 10 cm water en anti-glij figuurtjes op de bodem zijn echt een must, vind ik.

groetjes Miranda

Reactie voor op de website?

15.5. Tweeling in douchebak

Hallo,

Omdat wij geen bad hebben, deed ik mijn tweeling altijd in de douchebak. Vol met water zitten ze net lekker tot ongeveer hun middel in het water. En natuurlijk moet je er bij blijven.

Groetjes José

Reactie voor op de website?

15.6. Ook in de douchebak

Hallo,

Ik zet onze tweeling nog steeds in de douchebak om te badderen. Toen ze baby waren gingen ze om en om in het babybadje, en in het weekend de een met papa en de ander met mama onder de douche. Zodra ze konden zitten hebben we de douche bak gedoopt tot bad. Ze zijn nu anderhalf geweest en ze vinden het nog steeds prachtig om samen in de douchebak te gaan. Daarna wel even de badkamer grondig droog maken, maar zij hebben de grootste lol gehad in bad. En natuurlijk erbij blijven dat is het veiligste badderen.

Groetjes Jessica

Reactie voor op de website?

15.7. Badvariant

Samen in bad:

Wij willen onze badkamer verbouwen en met het oog op de toekomstige gezinssamenstelling (nu nog twee, maar graag vier) kiezen wij voor geen bad en een dubbele wastafel. De douchebak maken we zelf van beton en wordt 1 1/2 x zo groot en veel hoger als gemiddeld. De afvoer kan je afsluiten met een dop en zo heb je toch een minibad. Nu hebben we als tussenoplossing bij de bouwmarkt een rechthoekige speciekuip gekocht (±   11,34) en daar passen makkelijk twee kinderen in. Deuren dicht (past nèt) en bijna geen wateroverlast.

Groet, Wilma

Reactie voor op de website?

15.8. Samen in bad: babyzwemband

Wij deden/doen ze samen in bad. Toen ze nog niet zelf konden zitten, lagen/hingen ze in een babyzwemband. Natuurlijk moet je er wel bij blijven. Maar als je alleen bent is dit wel een ideale oplossing

Juanita

Reactie voor op de website?

15.9. Twee babybadjes

Ik doe mijn tweeling van drie en half allebei tegelijk in bad. Ik heb twee babybadjes en die zet ik op de douche. Ze gaan dan allebei zelf in een badje spelen. Je moet er natuurlijk altijd bij blijven!

Henrieke

Reactie voor op de website?

15.10. Badvariant: vierkante speciekuip

Reactie op Badvariant.

Ik ben al een tijdje op zoek ben naar een "rechthoekig" of "vierkant" bad. Onze doucheruimte biedt helaas geen plaats aan een standaard bad, maar ik zou onze tweeling graag daarin badderen. Ik wil dus graag weten: bij welke bouwmarkt verkopen ze deze speciekuipen? Ben namelijk tot nu toe alleen maar "ronde" speciekuipen tegengekomen.

Met vriendelijke groet, Jantine

Reactie voor op de website?

15.11. Samen in bad

Ik doe de tweeling sinds ze zelf kunnen zitten en ook de jongste ieder apart in een curver bak. Zo kunnen ze allemaal tegelijk en hebben ieder hun eigen plek: geen ruzie, allemaal het zelfde speeltje in, als het kan, een eigen kleur en verder de grootste lol. En ik kan gelijk even onder de douche ben er dan toch bij.

groetjes Monique

Reactie voor op de website?

15.12. Samen in bad en douche

Wij hebben een tweeling van 3 en een tweeling van 11 maanden. De oudste twee gaan samen onder de douche en kunnen zich daar tijden vermaken. De jongste twee gaan sinds ze kunnen zitten in een badring met van die zuignappen eronder. Heerlijk vinden ze het. Toen ze nog niet konden zitten deden we ze om de beurt in het babybad.

groetjes Angelique

Reactie voor op de website?

15.13. Rechthoekige speciebak in allerlei kleuren: bestaat echt

Reactie op Badvariant: vierkante speciekuip

Kijk eens bij hulkenburg: mooie rechthoekige zeer stevige speciebakken, verstevigd met metalen grepen en randen, verstevigde gesloten onderkant, stevige wanden, duist fabriikaat, in wel 5 of meer kleuren, te gek voor woorden. prijs kon ik niet vinden: dealer aanschieten of offerte aanvragen.

groet/Jochanan

Reactie voor op de website?

15.14. Speciebak

Ik gebruik ook een speciebak voor de kleinsten. In guldentijd al aangeschaft (toen ongeveer 15 gulden) bij Freek en Willem.

Nu dus al ongeveer 10 jaar in gebruik en nopg steeds in prima staat!

Ingeborg

Reactie voor op de website?

15.15. Badjasjes

Al van vrij klein doe ik de kinderen samen in bad. Helemaal in het begin nog om de beurt, daarna op van die ligsteuntjes en daarna in van die badzitjes. Als we klaar met wassen waren haalde ik de eerste eruit droogde ik een beetje af en deed ik een badjasje aan en legde ik in bed of op een speelkleed. Dan de tweede eruit afdrogen en aankleden en dan de eerste aankleden.

Hellen

Reactie voor op de website?

15.16. Baby badartikelen & badzitjes

Ik was ook erg bang om mijn zoontje in bad te doen, maar de kraamverzorgster had mij een badzitje geadviseerd, volgens haar kon je je baby erin laten zitten en was het zowel voor de ouder als voor het kind prettig. Vandaar dat ik deze heb aangeschaft en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Ik vind het wel een aanrader, want mijn zoontje is nu veel meer ontspannen en ik heb nu veel minder angst om hem in bad te doen.

Sarah

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Samen in bad

 1. Gewoon erbij blijven
 2. Onze tips
 3. Bijna nooit samen
 4. Badtips
 5. Tweeling in douchebak
 6. Ook in de douchebak
 7. Badvariant
 8. Samen in bad: babyzwemband
 9. Twee babybadjes
 10. Badvariant: vierkante speciekuip
 11. Samen in bad
 12. Samen in bad en douche
 13. Rechthoekige speciebak in allerlei kleuren: bestaat echt
 14. Speciebak
 15. Badjasjes
 16. Baby badartikelen & badzitjes

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.