Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

39. Tweelingzwangerschap kwaaltjes

Hallo,

Ik ben na KI nu ruim 20 weken zwanger van onze tweeling, we zijn daar erg blij mee. Wat me wel tegenvalt is de constante vermoeidheid en hoewel ik de eerste drie maanden niet topfit ben geweest maar ook niet misselijk begint die misselijkheid nu dubbel te komen. Zijn er meer mensen die zich tijdens hun zwangerschap zich constant niet lekker hebben gevoeld? Voor mijn gevoel zou ik op wolken moeten lopen vooral ook omdat ik nu ruim in de tweede trimester zit.

Ik moet daarbij wel zeggen dat ik een geweldige vrouw heb die het grootste deel van het huishouden momenteel doet (en heb dus niet te klagen, ik zou niet weten wat ik zou moeten doen als ik alleen zou zijn geweest), ikzelf kom niet veel verder als de hond uitlaten en wat kleine dingetjes als koken of in de tuin wat doen. Ik vind dat vrij frustrerend.

Zijn er meer mensen die hun ervaringen over hun zwangerschap willen uitwisselen?

Sandra

Reactie voor op de website?

39.1. Tweelingzwangerschap

Hoi,

Ik ben ook 20 weken zwanger van een tweeling en ben ook al heel veel ziek geweest. De eerste 8 weken ging alles goed, toen werd ik steeds meer misselijk en moest soms overgeven. Vanaf week 12 werd het erger en moest ik elke dag meerdere keren overgeven, kreeg ik hoofdpijn en werd steeds duizelig. Mijn bloeddruk was aan de lage kant. Van 12 tot 16 weken ben ik eigenlijk de hele tijd ziek geweest.

Gelukkig ging het vanaf toen beter en heb ik nu alleen nog af en toe een slechte dag. Ik ben wel nog steeds erg moe, ben snel kortademig en heb soms last van lage rugpijn. Waarschijnlijk komen er nog wel andere klachten bij als mijn buik groter wordt.

Het is natuurlijk bij iedereen anders, maar ik reken er niet op dat ik tijdens mijn zwangerschap nog topfit zal worden. Positief blijven is denk ik het enige dat je kunt doen. We zijn al over de helft, dus gewoon volhouden...

Groetjes, ukkepuk

Reactie voor op de website?

39.2. Tweelingzwangerschap

Hoi, ik ben ook zwanger van een tweeling. Nu 23 weken. Ik ben niet misselijk geweest, wel was ik extrem moe! En groeide bijzonder hard. Nu heb ik veel last van zuurbranden. Het minste geringste komt omhoog. Ik ben nog steeds snel moe. Dan geef ik me er maar aan over.

Ik heb fibromialgie(spierreuma) en we hadden in eerst instantie willen kijken hoe het met 1 kindje zou gaan. Nu hebben we geen keuze meer! Soms overvalt het me allemaal heel erg en denk ik dat ik het nooit allemaal redden zal. Maar dan komt gelukkig het positieve weer in mij naar boven en denk ik hoe bijzonder het is dat er straks 2 kindjes zijn! Anders was dat misschien nooit gebeurd!

groetjes Sylvia

Reactie voor op de website?

39.3. Voor Sylvia

Het zou voor jou prettig zijn dat je wat hulp krijgt van de thuiszorg. Informeer eens of je daar recht op hebt. Het zal jou gezien jouw ziekte al heel wat schelen als je wat minder huishoudelijke taken hebt. Je kan dan ook meer genieten van je tweeling als die hulp kan krijgen. Ik heb zelf een jaarlang twee keer per week 3 uur thuiszorg gekregen na de geboorte van onze tweeling en ik moet je zeggen dit was heerlijk dat eerste jaar.

Ook de thuiszorgmedewerkers hebben geholpen met de badjes en flessen en vonden dit supper leuk om dit naast de huishoudelijke taken te doen. Ik ben echt blij dat ze dit vanuit het ziekenhuis hebben geregeld. Dus probeer hulp te krijgen dan zal het je nu al wat meer rust geven. En als de tweeling er eenmaal is en je de hulp hebt geniet er maar lekker van.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tweelingzwangerschap kwaaltjes

  1. Tweelingzwangerschap
  2. Tweelingzwangerschap
  3. Voor Sylvia
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.