Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. Meisje van 2 en 2-ling erbij: positief verhaal gezocht

We hebben een meisje van bijna 2 en zijn daar heel gelukkig mee. Na lang wikken en wegen besloten wij om te proberen nog een kindje erbij te krijgen. Voor onszelf, maar zeker ook voor onze dochter, zodat ze een broertje of zusje heeft om leuke dingen mee te doen en om in haar leven steun aan te kunnen hebben als ze dat nodig heeft. Nu krijgen we een 2-ling. We zijn daar heel blij mee!

Voor onze dochter lijkt het echter minder leuk te zijn. We vinden op internet tot nu toe alleen berichten van mensen die zeggen dat de 2-ling kinderen alleen/vooral met zichzelf bezig zijn en dat het andere kind er buiten valt. Ik ben benieuwd of er ook andere verhalen zijn, waarbij het ook voor het andere kind leuk is. Volgens de gynaecoloog is de kans op een twee-eiige tweeling het grootst. Voor zover ik heb begrepen is de kans op klitten dan wel wat kleiner, maar toch.

Daarnaast houd ik me aanbevolen voor andere fora waar ik deze vraag kan stellen.

Groet, Selwin

Reactie voor op de website?

13.1. Tweeling: 4 handen op 1 buik

Hallo Selwin,

Gefeliciteerd met je 2-ling zwangerschap. Zelf heb ik een 2-eiïge tweeling die enorm op elkaar zijn ingespeeld. Ze zitten (noodgedwongen) bij elkaar in 1 klas maar hebben wel eigen vriendjes en vriendinnetjes, echter ze hebben eigenlijk behalve elkaar niemand nodig. Dus als er geen vriendjes of vriendinnetjes zijn dan is het ook goed. Ik heb lange tijd gehoopt op nog een zwangerschap maar dan wel weer 2 tegelijk.

Een vriendin van me heeft behalve haar 2ling ook nog een kindje onder de tweeling. De tweeling doet alles samen en het andere kind is meer / erg op zichzelf maar zeker niet ongelukkig. Helaas is het nu eenmaal zo dat een tweeling (vaak) erg op elkaar gericht is. Waarom leg je je vragen ook niet eens voor op het meerlingprikbord, hier zijn meerdere moeders met naast hun tweeling ook nog een derde of vierde kindje. Veel geluk met je zwangerschap.

Groetjes, Nancy

Reactie voor op de website?

13.2. Vriendinnen

Beste Selwin,

Onze jongste twee dochters zijn een tweeling. Hun zusje daarboven is 22 maanden ouder. Ze zijn alle drie dikke vriendinnen van elkaar. De oudste is nooit door de tweeling buiten gesloten, maar altijd bewonderd als hun grote zus en vriend. Als ik haar nu met de tweeling uit school ga halen, tilt ze één van de tweeling altijd in de lucht en knuffelen ze elkaar uitgebreid. De ander heeft daar niet zo'n behoefte aan. De vriendschap die zij met haar heeft uit zich gewoon anders. Het zijn drie zusjes die ieder een unieke plaats na elkaar toe innemen en veel van elkaar genieten.

Wel hebben we er zo goed mogelijk op geprobeert te letten dat de plek van de oudere zus niet werd ingenomen door de tweeling. We hebben haar erg veel geknuffeld en haar ook veel vertroeteld. Zodoende hoefde ze wat dat betreft niet jaloers te worden. Verder bekijken wij de tweeling niet als eenheid. Zo kleden we ze niet hetzelfde. Natuurlijk is het uniek om een maatje te hebben dat precies even oud is en die je door en door kent. Maar wij zien ze zelf vooral als twee verschillende mensjes.

Ik wens jullie erg veel geluk en plezier met jullie drietal.

groeten José

Reactie voor op de website?

13.3. Jongen van 1,5 en tweeling erbij

Beste Selwin,

Toen onze oudste zoon 1,5 jaar oud was, kregen wij er een tweeling j/m bij. Mijn oudste is nu 3 jaar, de tweeling anderhalf. De tweeling speelt wel wat samen, maar onze oudste kan ook heel goed met het tweelingmeisje spelen (terwijl ik dacht dat eerder de jongens naar elkaar toe zouden trekken).

Het is volgens mij niet standaard zo dat een ouder kind wordt buitengesloten. Ik merk dat ze opkijken naar hun grote broer en dingen na willen doen. Onze tweelingjongen kan ook heel goed apart spelen en wordt daarbij nauwelijks afgeleid door zijn tweelingzus en oudere broer die samen spelen.

Wat vooral belangrijk is: betrek jullie oudste overal bij. Onze oudste ging mee naar het ziekenhuis toen ze pas geboren waren, kwam erbij zitten als ze de fles kregen. Hij voelde zich meteen de belangrijke grote broer!

Succes! Liesje

Reactie voor op de website?

13.4. Ouder zusje van tweelingjongens

Hier een positief verhaal hoor!

Wij hebben een dochtertje van 3 jaar en een paar maanden, en een tweeling (1-eiige jongens) die net 1 jaar zijn geworden. Mijn dochtertje vindt de tweeling heel leuk en speelt veel met ze. De jongens vinden dat prachtig! Wij hebben mijn dochtertje in het begin vooral heel erg betrokken bij alles, en haar vaak bij haar oma en opa's laten spelen zodat ze daar 1 op 1 aandacht kreeg (wat ze gewend was). Ook is ze begonnen in de dagopvang, wat ze heel leuk vindt.

Ik denk dus dat het heel belangrijk is dat je het oudste kindje probeert te prioriteren, omdat het voor hem/haar de grootste overgang is.

Maaike

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Meisje van 2 en 2-ling erbij: positief verhaal gezocht

  1. Tweeling: 4 handen op 1 buik
  2. Vriendinnen
  3. Jongen van 1,5 en tweeling erbij
  4. Ouder zusje van tweelingjongens
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.