Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

32. In verwachting van een tweeling

Mijn vrouw Deborah en ik hebben kort geleden het fantastische nieuws gekregen dat wij in verwachting zijn van een tweeling. Eerst een aardige schok, want het komt niet voor in beide families. Nu we er aangewend zijn, voelen wij ons bevoorrecht.

Echter, praktisch gezien weten we nog van niets. Hoe ze te vervoeren, welke buggies, wiegjes te kopen etc. Alle advies welkom.

Het is een behoorlijke dure toestand, zo twee in 1 x; misschien hebben jullie ervaring met tweedehands zaken etc. Wij zijn geïnteresseerd in jullie ervaringen!

Groetjes van Sake & Deborah

Reactie voor op de website?

32.1. Een antwoord

Beste Sake en Deborah,

Allereerst van harte proficiat! Sinds (bijna) 2 jaar ben ik moeder van een drieling en weet dus dat de kosten inderdaad aardig kunnen oplopen. Wij hebben destijds enorm veel tweedehands spullen gekregen en gekocht via familie, kennissen en het Meerlingen Magazine van de NVOM. Dit is ons enorm goed bevallen en nog steeds. Het enige wat bij ons eigenlijk niet tweedehands is, zijn de schoenen.

Omdat de vraag naar tweedehands spullen enorm groot is, organiseer ik op 12 september a.s. dan ook een meerlingenmarkt in Huissen (Gld.). Op deze markt kunnen kleding, boxen, buggies e.d. verkocht worden. Misschien is dit voor jullie ook een oplossing?! Succes ermee. Voor eventuele vragen: 026-3255351

Groetjes, Rebecca

Reactie voor op de website?

32.2. Reactie op Sake & Debora

Beste Sake en Deborah,

Ook voor ons was het een grote verrassing om te horen dat er een tweeling kwam. Inmiddels zijn ze bijna 2 en zijn we er wel aan gewend.

Ook wij hebben veel aan de NVOM gehad; een meerlingdag bezoeken is heel informatief en er is het nodige tweedehands te koop. De volgende is op 26 september in Houten. Ook is het nuttig om daar eens aan iemand te vragen of zo'n wagen echt zo handig is of zo. Het tweelingen boek Duijvelaar & Geluk was ook heel handig.

Wij hebben een maxi-taxi met aanpassingsbeugel gehuurd bij Babyrent (in Dordrecht). Daar passen twee maxi-cosy's op (NB alleen de maxi cosi 2000; de nieuwe passen er niet op). Echt heel handig; stuurt als een gewone kinderwagen, lekker smal dus je kunt overal gewoon in. Achteraf was het waarschijnlijk wel voordeliger geweest om de wagen te kopen en door te verkopen (geldt overigens ook voor de kolf pomp). De twee maxi cosy's met voetenzakken etc, hebben we nog. Laat even weten als je interesse hebt. Met de maxi cosy's en deze wagen ben je de eerste 9 a 10 maanden door.

Daarna zijn wij overgeschakeld op de tweeling buggy van MacLaren. Is de smalste die er momenteel is en lekker licht (wij wonen op een bovenhuis). Deze buggy hebben wij tweedehands gekocht (vanaf een gulden of 300 moet je een goede hebben tweedehands.) Nieuw zijn ze rond de   272,27 maar slecht leverbaar; wij konden 'm toen niet nieuw krijgen. Als je dus per se een nieuwe wilt moet je overwegen om 'm gewoon te kopen als je er een tegen komt.

T.a.v. boxen; wij hebben geen tweelingbox gebruikt, maar twee aparte boxen om de kinderen af en toe lekker rustig alleen te laten spelen. In het begin hadden we ze in één box, maar toen ze om begonnen te rollen en op elkaar rolden was dat niet leuk meer.

Tot zo ver onze tips op dit moment. Wil je nog meer ervaringen weten, dan vinden we het leuk om contact met jullie te hebben.

Groetjes,

Lizette en Adriaan

Reactie voor op de website?

32.3. Gefeliciteerd

Denk niet alleen aan de materiele dingen.

Wij hebben sinds een maand een tweeling, twee jongetjes. We hebben al een zoon van 2 en een half. Het vergt best wel veel van ons. Via thuiszorg hebben we (met veel pijn en moeite) gezinshulp kunnen krijgen, omdat mijn vrouw vanwege een baarmoederontsteking het bed moest houden. Maar ook na die tijd is een extra handje altijd makkelijk. Onderschat het niet. Het is heel leuk, maar ook best wel zwaar.

Toch heel veel plezier gewenst. Wij vinden het ook heel mooi en prachtig dat we een tweeling (erbij) hebben. Het blijft iets unieks.

Eelco en Heidi.

Reactie voor op de website?

32.4. Leuk, leuk, leuk!!!

Beste Sake en Deborah,

Ten eerste van harte gefeliciteerd!!! Ik was 20 weken zwanger toen wij hoorden dat ik niet met een maar met twee kinderen in verwachting was. Ik was drie dagen in een shocktoestand. Blij, bezorgd, bang etc. maar uiteindelijk heel gelukkig.

In maart, na 38 weken zwangerschap zijn ze geboren. Een jongen en een meisje, beide 5 pond. Wat zijn we toch gelukkig! Ze zijn mooi en gezond en gelukkig geen huilbabies. De bevalling verliep trouwens prima maar ik was wel ingeleid.

Laura en Zoltan zijn nu 6 maanden oud en ze vermaken het prima. Over praktische zaken, vragen en antwoorden kunnen we misschien emailen.

Veel geluk!

Zsuzsanna

Reactie voor op de website?

32.5. Van harte Sake en Deborah!

Hallo Sake en Deborah,

Gefeliciteerd met deze dubbele blijde gebeurtenis. Ondanks dat het tegenwoordig weer vaker voorkomt, blijft het leuk om twee kinderen tegelijk te krijgen. Onze tweeling (j/m) is inmiddels bijna 2 jaar en het wordt eigenlijk alleen maar leuker.

Het enige wat ik niet goed in de gaten heb gehouden de afgelopen twee jaar is wat tijd voor mezelf. Ik kon het allemaal zo goed zelf. Maar omdat mijn man een drukke baan heeft en toevallig het afgelopen jaar heel veel heeft gestudeerd, deed ik niks meer dan voor de (4) kinderen zorgen. Mijn batterijtje was dan ook op. Ik ben nu net een weekje weggeweest zonder man en kinderen en kan er weer helemaal tegenaan! Ik heb me wel voorgenomen om wat meer tijd vrij te maken voor mezelf, al is het maar een dagje winkelen of me weer wat meer op mijn bestuursfuncties concentreren. Probeer het in de gaten te houden, hoewel ik zelf ook was gewaardschuwd en desondanks de fout inging.

Onze ervaring is wel dat twee vrolijke kinderen minstens twee keer zo leuk zijn maar twee huilende kinderen zeker niet twee keer zo vervelend! Dus verheug je er maar lekker op en heb je zin om te mailen; gezellig!

Shirley

Reactie voor op de website?

32.6. Van harte hoor

Ik ben zelf op 30 juni 1999 bevallen van een tweeling (Stephan en Michelle). Ik moet wel zeggen dat het even wennen was, zeker omdat ze met 36 weken met een keizersnee gehaald zijn omdat Michelle te ver achterliep in haar gewicht. De kinderen moesten daarom ook in de couveuse, gelukkig ging het allemaal er goed en mocht Stephan na twee weken mee naar huis en Michelle na drie en halve week.

De eerste weken heb ik echt als een gek in de rondte gerend om alles maar zelf te kunnen doen. Dit was echter niet te doen. Dus als je hulp aangeboden krijgt, gewoon aannemen, hoe moeilijk dat soms ook is. Een beetje tijd voor je zelf is heel belangrijk. Laat ze lekker een uurtje gaan wandelen met de kinderen, zodat je even op je gemak kan douchen.

Tweedehands hebben wij niets gekocht, wel veel kleertjes gekregen van diverse mensen, dat is alles. Veel ervaring met vervoeren hebben we nog niet, maar in de auto met twee maxi-cosies gaat prima (een op de voorstoel een achterin en dan kunnen er nog drie volwassen bij).

Louise

Reactie voor op de website?

32.7. Van harte Sake & Deborah

Van harte met deze dubbele zwangerschap. Ook wij zijn in blijde verwachting van een tweeling. Mijn vrouw is uitgerekend op 18 april 2000. Ons eerste kind (Thom) zal dan 2 jaar en 3 maanden zijn.

Ondanks dat tweelingen in mijn familie voorkomen was het voor mij iets waar ik geen rekening had gehouden. Terwijl mijn vrouw vanaf het begin het gevoel had dat het een tweeling was.

Na een week of wat was ik aan het idee gewend en uiteraard zeer vereerd met dit "unieke" nieuws. Iedereen in mijn omgeving was ontzettend blij, maar kwam ook met de mededeling dat het ontzettend druk zou worden. Dit beseffen wij ons echter zeer goed want goede vrienden van ons hebben ook een tweeling.

Toch heb ik een beetje schrik met betrekking tot het verloop van de zwangerschap en de bevalling. Ik weet dat ik hier niet te veel bij moet stil staan, maar het speelt toch in je hoofd.

We zijn nu bezig met info in te winnen over een kinderwagen. Huren we de 1e 3 à 4 maanden iets en kopen we daarna een nieuwe of schaffen we meteen iets aan? Wordt het een wagen met bak(ken) of een zogenaamde jogger ? We zijn ons aan het orienteren en zullen zeker regelmatig deze site bezoeken voor nieuwtjes.

Groeten,

Hans

Reactie voor op de website?

32.8. Dubbele pret

Ontzettend gefeliciteerd!!

Wat leuk joh, een tweeling!! Zelf ben ik op 21-09-99 bevallen van een jongen en een meid. Allememachies, wat een drukte ineens. Vooral omdat ik er al een van twee-en-een-half heb rondrennen.

De eerste tijd moest ik nog herstellen van de keizersnede, onze kerel lag in kruinlgging en heeft een erg groot hoofd en bovendien had ik al een keizersnede van onze oudste achter de rug. Het grote voordeel bij mij was dat onze huisarts geen tweelingzwangerschap in de controle wilde hebben, klein dorp en geen verloskundige in de buurt, dus steeds naar het ziekenhuis en elke keer een echo, leuk, leuk!!

Best fijn dat je het al redelijk vroeg weet, dan kun je je er een beetje op voorbereiden, wij wisten het met 14 weken. Op het moment dat ze er zijn, weet je niet beter dan dat het eigenlijk erg vanzelf gaat om voor twee tegelijk te zorgen.

Wij hebben gekozen voor de fles zodat je in ieder geval de eerste tijd in ploegendienst kan werken voor de nacht, de eerste tijd had ik ze wel aan de borst maar oei wat viel dat tegen zeg! Tijdens het voeden viel ik gewoon in slaap, zoveel energie trok het bij mij.

Ik hoop voor je dat de zwangerschap een beetje probleemloos verloopt, probeer er in ieder geval zoveel mogelijk van te genieten. En... dubbele lachjes, dubbele pret.

veel liefs, Tonnie

Reactie voor op de website?

32.9. BIG FUN

Hallo alle aanstaande tweelingouders en pas tweelingouders!

Ja, wat is het druk he met een tweeling?????? Maar wat zijn wij toch gelukkig want het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend dat er een kindje komt?? Zelf heb ik ook een aantal kennissen die geen kinderen kunnen krijgen!!!!! En daar heb ik het soms heel moelijk mee omdat ik zo gelukkig en blij ben met mijn meiden dus laten we ophouden om te zeggen druk druk druk mijn vriendin zou wat graag het zo druk willen hebben maar helaas!!!!!

En ja het is soms ook echt ontzettend druk maar wat krijg je er allemaal niet voor terug?? Die lieve ondeugende koppies die je liefdevol aankijken en soms die dingen doen gewoon de kleine dingetjes dat is toch prachtig?? Dus mensen wees gelukkig met wat je heb en geniet van elke dag ook als soms je tong op je voeten hangt!!!!!!!!

Groetjes van Conny en de Kids..

Reactie voor op de website?

32.10. Gefeliciteerd Sake & Deborah

Wat leuk dat jullie een tweeling krijgen. Ik kan jullie zeggen dat het erg leuk kan zijn. Het is wel een beetje afhankelijk van jezelf en je kinderen (huilbabies e.d). Onze tweeling - jongen en meisje - is nu bijna 16 maanden en we hebben er veel schik van, ondanks de drukte (we werken allebei).

Een paar praktische tips:

In verwachting van een tweeling

 1. Een antwoord
 2. Reactie op Sake & Debora
 3. Gefeliciteerd
 4. Leuk, leuk, leuk!!!
 5. Van harte Sake en Deborah!
 6. Van harte hoor
 7. Van harte Sake & Deborah
 8. Dubbele pret
 9. BIG FUN
 10. Gefeliciteerd Sake & Deborah
 11. Hoe leuk is een tweeling?
 12. Moe maar gelukkig...
 13. Van harte Sake & Deborah
 14. Ook een tweeling!
 15. Maak je geen zorgen
 16. Gewoonweg fantastisch!
 17. Helemaal niet zo duur
 18. Kiezen voor een keizersnede
 19. Super geweldig een tweeling!
 20. Alleen maar leuk
 21. 40 weken
 22. Flinke kinderen
 23. 41 weken zwanger
 24. Ook 40 weken

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.