Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

41. Oproep aan tweelingmoeders

Hallo tweelingmoeders,

Ik wil graag ervaringen uitwisselen met andere tweelingmoeders. Ik heb een zoon van 4 jaar oud en een tweeling van 5 maanden (2 geweldige meiden). Ik loop vaak tegen praktische problemen aan met vervoer en dingen ondernemen.

Wie wil ervaringen uitwisselen?

Reactie voor op de website?

41.1. Ook moeder van 2 meisjes en een zoon

Ik ben ook moeder van twee meisjes, inmiddels al weer 15 maanden (geboren 19-6-98) en een zoon van inmiddels 5 (15-5-94). We zullen ons dus ongetwijfeld ook regelmatig in soortgelijke situaties bevinden.

Groeten van Aisha

Reactie voor op de website?

41.2. Moeder van een tweeling

Dag Monique en Aisha,

Ik heb een zoontje, Aaron van 22 maanden een twee dochters, Sarah en Noa van 5 maanden. Een druk gezin waar het soms moeilijk is om even tijd voor jezelf te vinden. Af en toe moet ik echt een eilandje tijd voor mezelf opeisen om bijvoorbeeld in bad te gaan. Ook dan staat Aaron nog te springen om mee in bad te gaan en keilt gelijk zijn lading eendjes en vissen in bad. Mijn moederlijk hart zwicht dan gauw. Om met zo een gezin op stap te gaan in een heel gedoe. Voor je alle nodige pampers en flesjes en papjes en propere kleding voorzien hebt heeft er vast weer eentje overgegeven of een pamper gemaakt. Gelukkig begint Aaron nu te beseffen dat er wat in die pamper gebeurt en het zal niet lang meer duren voor ik hem kan trainen. Dat zal heel wat schelen in verzorging maar ook financieel. Drie kindjes kort op mekaar is een dure zaak. Toch ben ik heel gelukkig met mijn collectie spruiten en zou nooit willen wisselen met de knappe dames die 's morgens opgetut naar werk vertrekken. Ik hou ervan om met een gemakkelijk kleed en mijn haren opgestoken bij mijn kroost te zijn en van elk moment te genieten.

Groetjes,
Trix

Reactie voor op de website?

41.3. Mogen papa's van een tweeling ook reageren?

Hallo tweelingmoeders,

Misschien is de inhoud van deze site hét middel bij uitstek om mijn echtgenote achter het computerscherm te krijgen! Voorlopig doe ik het hier nog even in haar plaats. Als papa van 3 jongens (12, 10 en 6) en een schattige meisjestweeling van bijna 2, kan ik meespreken over probleempjes, maar vooral de onwaarschijnlijk grote vreugde van een meisjestweeling in de peuterfase.

met vriendelijke groet uit Vlaanderen,
Mario

Reactie voor op de website?

41.4. Onze meiden de tweeling.

Hallo andere tweelingouders,

nou ik/wij hebben een tweeling van bijna 9 jaar, Mandy en Shirley, een oudere dochter Priscilla van 12, en nog een zoontje Leroy die op 18 december 7 jaar is geworden. Ja, een drukke boel dus en we hebben er ook nog eens 5 katten, een hond en een bak vissen bij. Dus druk druk druk! Maar wel ontzettend gezellig!!!!!!!

De babytijd vond ik zelf het zwaarst omdat ze ook 's nachts voeding moesten hebben omdat ze prematuur waren. Dus elke nacht een aantal malen je bed uit en al die luiers en wasgoed, echt waar ongelooflijk. Maar wat je er allemaal voor terug krijgt, dat is met geen pen te beschrijven. Die lieve koppies en al het geluk samen, echt waar, dat had ik voor geen goud willen missen!!

Ondertussen zijn ze al allemaal wat ouder en ze hebben al een heel eigen leventje en ze gaan ook op hun fietsjes op pad naar de winkel. Soms houd ik m'n hart vast als ik wel eens hoor hoe ze zijn en doen. Maar ik ben blij dat ik niet alles weet en ziet wat ze allemaal doen!!!!

Nou voor alle aanstaande tweelingouders en pas tweelingouders veel GELUK en plezier met jullie dubbele kroost en misschien tot schrijfs?????

Conny

Reactie voor op de website?

41.5. Vader van tweeling

Beste Monique, (en andere tweelingouders)..

Is het zwaar..? ja, soms wel. Naast een dochter van nu 4 jaar een tweeling van 5 maanden oud, ook twee meiden. Samen de agenda's naast elkaar leggen en goed plannen. Zie je elkaar veel? Minder, maar de genietmomenten zijn dan meer, mijn vrouw werkt nu via ouderschapsverlof 2,5 dag per week en ikzelf 4 dagen. In de periode dat onze eerste dochter is geboren hebben we dat omgedraaid en heeft mijn vrouw 4 dagen gewerkt en ben ik bijna full-time vader geweest. Hardstikke leuk, echter je moet natuurlijk wel de mogelijkheden vanuit je werk hebben.

Onze auto is vreselijk te klein, ze kunnen in stoeltjes achterin, de oudste zit dan middenin. Kan natuurlijk ook een welvaartsgedachte zijn, maar een grotere auto is geen overbodige luxe. Vooral 4 deuren is een must. Even wegwezen binnen 10 minuten is natuurlijk een rare vraag, alleen het inpakken van kinderen en spullen vergt het dubbele aan tijd, aangenomen dat je er met zijn 2en aan begint!! Ik hoef denk ik niet te vertellen wat je er allemaal voor terug krijgt... Je eerste kind, maar dan in tweevoud, lachen, huilen, het eerste draaien van rug naar buik. Je ziet, ik kan nog wel uren vertellen. Succes!

Ik kan alleen maar zeggen.. hou vol..

Frank

Reactie voor op de website?

41.6. Antwoord

Hallo Monique

Ik denk dat ik wel weet hoe je, je voelt. Ik heb een dochter van 2 1/2 jaar en een tweeling (jongens) van 1 jaar ook ik heb een beetje last van vervoersproblemen. Nu ze dus 1 jaar zijn worden dingen weer wat makkelijker, wat is het precies wat je wil weten, misschien weet ik een oplossing.

Groetjes van Marjolein.

Reactie voor op de website?

41.7. Gezellige drukte

Ook wij hebben een tweeling van bijna drie, een zoon van acht, en een zoon van vijf; een hond, een konijn, een hamster en zeven katten. Druk? Ach welnee, ik werk in de avonduren, mijn oudste zoon gaat twee keer in de week voetballen en op zaterdag heeft hij wedstrijden. Mijn tweede zoon zit op zwemles, ook twee keer in de week. De kinderen moeten allemaal mee, want ik heb geen familie die kan oppassen (ouders overleden).

Mijn man en ik redden het prima, je moet alleen veel van te voren plannen en regelen.

Onze wens is: nog een keer een tweeling. Gezellig zo'n hok vol kids!

Astrid

Reactie voor op de website?

41.8. Een onverwachte tweeling

Onze jongens zijn nu drie, maar we zullen hun geboorte niet gauw vergeten. We wisten namelijk niet dat we een tweeling kregen. Pas toen Auke geboren was, kwamen we er achter dat we nog een kind zouden krijgen. Waarschijnlijk heeft Auke, de kleinste, zich tijdens de zwangerschap verstopt achter Koen. We denken nog vaak aan de uitspraak van de verloskundige: nee het is geen tweeling, het is een dikke baby in een boel vruchtwater. Hij beweegt nog alle kanten op. Net hoorde ik het hartje hier, en nu zit-ie daar...

We vragen ons af of er meer ouders zijn die dit hebben meegemaakt. In het ziekenhuis (waar het laatste stukje van de bevalling plaatsvond, Auke en Koen waren bijna thuis geboren) - in het ziekenhuis dus konden ze zich zo'n geboorte niet herinneren.

De geboorte van Auke en Koen heeft ons door het onverwachtse ervan enorm overvallen. Als je wilt reageren kan dat bij

Reactie voor op de website?

41.9. Is zeker druk????

Af en toe word ik niet goed van mensen die alleen een tweeling associeren met, och is zeker erg druk? Ze vergeten alle liefde en plezier die hun alleen maar aan een kindje kunnen geven. Wij hebben inmiddels twee zonen, en twee meiden van 7 maanden. Heerlijk!!!!!!!

Marlou

Reactie voor op de website?

41.10. Tweeling jaaaaaaaaa wij ook

Ook wij zijn sinds 6 weken de trotse ouders van een tweeling na een perfecte zwangerschap en een nog betere bevalling (jaja deze mamma is heel optimistich). Ze zijn er eindelijk onze Quinten en Michelle, twee kanjers van kinderen. Maar tips en andere leuke weetjes zijn altijd welkom.

Reactie voor op de website?

41.11. Oproep aan ouders van meerlingen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Suhreta Mujakovic en ik studeer op de Hogeschool Limburg, faculteit Gezondheidszorg, richting verpleegkunde. Momenteel ben ik bezig met afstuderen. Als onderwerp heb ik gekozen "Verpleegkundige zorg aan ouders van meerlingen". Ik ben op zoek naar ouders die hun ervaringen met mij willen delen over de tijden voor en na bevalling m.b.t. de zorg die ze hebben gekregen.

U kunt mij schrijven op het adres:

Bij voorbaat dank,

Suhreta Mujakovic

Reactie voor op de website?

41.12. Drieling!!!

Hierbij wil ik reageren op bovenstaand stuk, ik kan heel kort zijn. Wij hebben een drieling van 03-09-98 en hebben totaal geen verdere hulp gekregen nadat de kinderen thuis zijn gekomen na 3 maanden neonatologie. We hadden wel hulp gevraagd. Er werd wel gekeken naar wat er aan inkomsten waren, maar niet naar de uitgaven. Voor ons was het gewoon niet te betalen.

Wanneer je hier behoefte aan hebt wil ik je hier graag meer over vertellen.

met vriendelijke groeten, de trotse vader van een drieling en een dochter van 7,
Bart

Reactie voor op de website?

41.13. Het zijn wel twee individuen!

Een tweeling is vreselijk leuk. Al vond ik dat nou niet bepaald toen ik hoorde dat ons nakomertje er twee zouden worden! Ik ben 27 december 1983 bevallen van een identieke tweeling, twee schatten van dochters. Opeens hadden we na 3 zonen 5 kinderen!

Amper tijd om er van te genieten, maar elke minuut die over was genoten we!. We hebben ze bewust steeds als TWEE kinderen opgevoed, niet als "de tweeling". Daar ben ik nu ontzettend blij mee. Want 5 juli 1997 overleed een van de twee tengevolge van een ongeval. Onze andere dochter heeft een enorme klap gehad, die ze net als wij nooit te boven komt. Maar ze redt het, mede omdat we haar als apart individu hebben opgevoed, met een eigen kamer en met eigen vriendinnen!

Tegen alle moeders wil ik zeggen: "geniet, geniet en geniet zoveel je kunt!

Graag zou ik in contact komen met tweelingmoeders waarvan ook een van de tweeling is overleden.

Reactie voor op de website?

41.14. Op zoek naar tweelingouders in Vlaanderen

Hallo allemaal,

Wij zijn sinds 13 maart de trotse papa en mama van een jongens tweeling. Graag zou ik, de mama, in contact willen komen met andere tweelingouders bij ons in de buurt. Dit om ervaringen uit te wisselen. Wij wonen in Belgie, in de omgeving van Roosendaal.

U kunt altijd contact met mij opnemen via de e-mail. Mijn e-mail adres is:

Groetjes

Reactie voor op de website?

41.15. Tweeling, we vinden het zalig, maar hebben heel veel vragen!!

Hallo allemaal,

Sinds 3 weken zijn wij de trotse ouders van 2 dochters, Lianne (geboren op 10 augustus)en Iris (geboren op 11 augustus). Vanaf de eerste seconde was ik verliefd op mijn meiden en dat zullen alle ouders wel hebben. Lianne was bij de geboorte 2665 gram, na 1 week al 2800 gram. Iris woog bij de geboorte 2985 gram en woog na 1 week 3000 gram.

Het verzorgen gaat me (voor het grootste gedeelte) toch wel vrij makkelijk af, alleen hebben we 1 groot probleem waarvan ik hoop dat iemand op deze site me mee kan helpen.

Onze tweeling lijkt namelijk onverzadigbaar. Ze blijven eten.

Toen de kraamhulp wegging kregen we het advies om overdag 6 voedingen te geven en eventueel (als ze komen) 's-nachts. Per voeding werd 100 cc vastgesteld. Als na 2 dagen kwamen we er achter dat 100 cc per voeding dus niet genoeg is. Dit is echter niet bij iedere voeding zo. Het lijkt haast wel of ze 's-morgens en 's-avonds meer eten als overdag. Op "probleemtijden" hebben ze na ongeveer 150 cc genoeg en vallen ze in slaap. Geef ik 100 cc dan slapen ze niet en liggen ze tot aan de volgende voeding te gillen. We zijn al overgestapt op Frisolac voor hongerige baby's, maar dat lijkt ook niet echt te werken.

Ik ben eigenlijk een beetje bang dat ze teveel voedsel binnen krijgen, maar volgens de verhalen van andere ouders (niet van meerlingen, maar van "enkele" kinderen) is dat flauwekul.

Heeft iemand hier ervaringen mee of kan iemand me andere handige tips geven voor de voedingen? Graag!!

Margareth

Reactie voor op de website?

41.16. Tips voor voedingen

Hallo Margareth,

Ik heb zelf ook een tweeling inmiddels al bijna 10 maanden. Twee identieke jongens, Colin en Dylan. Zelf heb ik er niet echt mee te maken gehad dat mijn jongens zo hongerig waren. Ze lustten graag hun flesje en eten nu nog erg graag. Met de flessen gaf ik gewoon wat ze vroegen en nu ze ook brood en warm eten krijgen eten ze gewoon normaal "volgens het boekje" zoals ze dat zo mooi noemen.

Je kunt ze volgens mij gewoon geven wat je nu geeft als ze maar niet meer dan een liter melk (vocht) binnen krijgen. Dat hebben ze mij verteld op het bureau.

Succes ermee

Groetjes jessica

Reactie voor op de website?

41.17. Voeding

Hallo Margareth,

Ik heb het zelfde probleem als jij. Mijn tweeling is nu bijna 8 maanden oud en mijn dochter eet gewoon volgens de voorschriften, s'morgens een fles, tussen de middag een fles, s'middags haar fruit en s'avonds haar groenten en een halve fles.

Mijn zoon lust geen groenten en eet met pijn en moeite s'middags zijn potje fruit leeg. Hij krijgt totaal op een dag nog 6 flessen van 240cc binnen. Volgens mijn consultatiebureau kan dit geen kwaad en mag je een kind gewoon geven waar hij behoefte aan heeft.

Ik zou, als ik jou was, gewoon op je eigen gevoel afgaan. Je voelt altijd zelf wel het beste wat jouw kindjes willen.

Priscilla

Reactie voor op de website?

41.18. Help buikkrampen

Help, wie kan mij goede tips geven over voeding en buikkrampen? Mijn tweeling, Floris en Max (eeneiïg) 9 weken oud,hebben last van buikkrampen. Ik ben begonnen met Nutrilon Premium daarna Nutrilon Omneo en toen Nutrilon Pepti . Ook venkelthee geprobeerd en cinababy. Zelfs inbakeren wil niet helpen. Nu hoor ik dat je molenaars kindermeel moet gebruiken. Wie heeft hier ervaringen mee ????

Help mij, alvast bedankt.
Ingrid

Noot van de redactie: Eventueel kun je kijken op de site van Friso, daar kun je ook vragen stellen. Maar natuurlijk zijn eigen ervaringen hier erg belangrijk, dus graag uw reactie!

Reactie voor op de website?

41.19. Rooibosthee

Ingrid,

Je zou het kunnen proberen met rooibosthee. Nadat ik was gestopt met borstvoeding te geven heb ik voor mijn tweeling altijd de melk (nutrilon premium) aangemaakt met rooibosthee. Ik zette altijd een kan thee en liet dat vervolgens afkoelen. Als ik dan melk moest klaarmaken dan deed ik dat in de fles met de thee (wel verdund, mocht het te sterk zijn dan deed ik er wat Bar-le-Duc bij) en vervolgens warm maken in een flessenwarmer of pannetje water. Ik gebruikte nooit de magnetron hiervoor, want uit onderzoeken die gedaan zijn blijkt dat de DNA-structuur van melk in de magnetron verandert. Ik probeer het gebruik van de magnetron dan ook zoveel mogelijk te vermijden, dus ook voor het warm maken van het groentehapje).

Met de thee ben ik gestopt toen ze overdag geen melk meer wilden drinken. Op dit moment zijn ze bijna 1 jaar (15/9) en de enige melk die ze binnenkrijgen is via de pap 's-morgens en 's avonds.

Nu moet ik er bij zeggen dat ik eerst wel bij een homeopaat ben geweest. Daar bleek dat de dikke darm van mijn dochtertje niet goed werkte. Vandaar dat zij veel buikpijn had. Ik heb daar druppeltjes voor gekregen, maar aangezien ik had gelezen dat er veel positieve reacties waren over het gebruik van rooibosthee bij baby's en kinderen heb ik dat standaard gebruikt bij het aanmaken van de melk.Rooibosthee is o.a. goed tegen darmklachten, eczeem, uitslag, etc. Er bestaat ook een leuk boekje over rooibosthee. In de reformwinkel is het misschien nog wel verkrijgbaar.

Aangezien jouw zoontjes pas 9 weken zijn is het wel iets wat veel voorkomt op die leeftijd. De darmpjes moeten zich nog ontwikkelen en de een heeft daar meer last van dan de ander. Het is alleen vervelend om die tijd door te komen omdat ze natuurlijk regelmatig huilen van de pijn.

Groetjes en succes,
Hanneke

Reactie voor op de website?

41.20. Mijn tweeling

Hallo,

Ik ben ook moeder van een tweeling: Dave en Alejandra. Ze zijn nu 16 maanden oud, en het is heel leuk maar ook heel druk, vooral als ze lopen. Je kan honderd keer zeggen niet aankomen, als de ene er niet aan zit zit de andere er we aan. Samenwerking lijkt het wel.

Ze zijn na 34 weken en 4 dagen geboren, wogen allebij 5 pond. Dat was allemaal goed, maar ze hebben nog wel 2 weken in het ziekenhuis moeten liggen.

Ik kreeg alleen last van paniekaanvallen. Dat is minder leuk, maar het gaat steeds beter. Ik heb ook geen hulp gehad en dat vond ik best jammer, ik kreeg zomaar 2 babys en moest verder alles alleen doen met een beetje hulp van het ziekenhuis, dat wel. Het zijn mijn eerste kinderen, wel leuk.

groetjes Theresia

Reactie voor op de website?

41.21. Twin

Ook wij hebben een tweeling, een jongen en een meisje van nu alweer 7 jaar. Daarna kregen we nog een dochter (nu 5 jaar) en een zoon (1 1/2 jaar). Dus (het is al bijna stereotiep:) druk maar ontzettend gezellig. En ontzettend waardevol, vier gezonde kinderen. Dat ze hun kamer moeten delen en niet altijd alle nieuwe speelgoedrages kunnen krijgen, is echt geen probleem. Volgens mij worden kinderen niet materialistisch geboren, maar zo gemaakt. Misschien een leuk nieuw discussiepunt? Ik leer onze kinderen bewust tevreden te zijn met wat ze hebben, en laat ze regelmatig zien dat ze het beter hebben dan een heleboel andere kinderen op de wereld.

Nu nog een leuk gedichtje voor als je veel commentaar krijgt op je tweeling in de trant van: "Zeker wel druk, twee babies?":

Double the trouble,
Double the fun,
Having two babies
Instead of one

Leuk om mensen met vervelende opmerkingen van repliek te dienen! Veel succes met opvoeden allemaal!

Petra

Reactie voor op de website?

41.22. Heerlijk een tweeling !!

Sinds half juni ben ik de trotse moeder van twee heerlijke meiden. Na een probleemloze zwangerschap van 38 weken werd ik ingeleid en werden onze dochters Daphne (2770 gr) en Myrthe (2340 gr) zonder problemen geboren.

Toen ons werd gemeld dat de gezinsuitbreiding, gezinsverdubbeling zou betekenen, vonden wij dat geweldig en we genieten er dan ook dagelijks van.

We werken allebei 4 dagen in de week, en dat gaat heel goed, maar wij lopen ook regelmatig tegen 'problemen' aan. Ook de opmerkingen zijn niet van de lucht, maar gelukkig kunnen we er samen om lachen en lossen we het heel praktisch op.

Geniet er van !!!!!

Jolanda

Reactie voor op de website?

41.23. Een tweeling!!!

Ook wij hebben een tweeling!! Ze zijn 20-3-2000 geboren, en ondanks de drukte af en toe, in ééen woord fantastisch. Wij behoren nu tot de catagorie groot gezin, want we hebben nog twee kinderen, van 8-1995 en van 6-1997. Ik heb nu vier stoere mannen (mijn eigen man niet meegeteld!!), ik moet zeggen dat een meisje me erg leuk had geleken, maar zo'n mannengezin is erg gezellig!!

Ik wil met deze bijdrage ook even mijn grote jongens in het zonnetje zetten, ik ben zo trots op ze. Ze helpen me graag met alles en zijn (bijna) altijd heel erg lief voor de tweeling. Het is ook voor de kinderen een enorme opgaaf om niet 1 maar 2 broertjes er bij te krijgen. Er verandert opeens heel veel. Dus mijn petje af, overigens ook voor mijn man, die er regelmatig uitgaat s'nachts en altijd meehelpt met het badgebeuren 's avonds. Uit verhalen die ik op het schoolplein wel eens hoor, schijnt dit een uitzondering te zijn!!

Ik vind het enorm gezellig met mijn grote gezin, ook al is het wel eens (te) druk, denk je wel eens zat ik maar op een onbewoond eiland. De tweeling is druk aan het kruipen en beginnen allemaal "stoute" dingen uit te voeren, laatst kwam mij een regen van papier snippers tegemoet, de heren hadden mijn boekenkast geplunderd!! Wij hebben de jongens al snel uit de box gehaald (5 mnd) en de box gedemonteerd tot hek als afscheiding tussen kamer en keuken. Ondanks dat je wat extra op moet letten bevalt ons dat erg goed. In de box zaten ze elkaar in de weg en voor twee boxen hebben we niet echt de ruimte, dan is de keus snel gemaakt.

Wij willen iedereen veel geluk toe wensen met hun tweeling of tweeling to be.

groetjes Erik en Janne

Reactie voor op de website?

41.24. Herkenbaar verhaal van Bart met drieling

Hoi Bart,

Wij zijn ook trotse ouders van een drieling (25/12/1999). Ook wij hebben geen hulp gehad na thuiskomst van de kinderen. Ik ben bevallen met 30 weken en 5 dagen zwangerschap. De kinderen hebben 6 weken in het ziekenhuis doorgebracht. Ook wij hebben hulp gevraagd, maar ook voor ons is de thuiszorg of wat dan ook te duur. Zelfde probleem als bij jullie. Veel familie hebben we niet in de buurt (mijn familie op 150km afstand). Vrienden werken, etc. Ik heb dus overdag alles alleen gedaan, mijn man hielp 's avonds natuurlijk volop, na zijn werk. Het heeft best wel wat spanningen opgeleverd. Naarmate de kinderen nu ouder worden, wordt het makkelijker.

Maar... buiten de drukte genieten we wel volop van onze kroost elke dag. Een rijkelijk bezit!

Groetjes Ingrid

Reactie voor op de website?

41.25. Een tweeling en misschien een tweede opkomst

Hallo Allemaal,

Ik ben een zeer blije mams van een meisjes tweeling van ruim 10 maanden. Sinds een week weten we dat we weer in verwachting zijn. Daar onze kindjes "made in UMC" zijn en ik dankzij het UMC weer in verwachting ben is er een goede kans dat ik weer een tweeling krijg. Zijn er onder jullie ouders die eveneens een dubbele tweeling hebben? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Reactie voor op de website?

41.26. Een tweeling krijgen is leuk maar ook heel druk

Ik ben 3 en half jaar geleden bevallen van een tweeling. Nu moeten jullie weten dat ik maar 1 kindje verwachtte. Toen mijn dochtertje kwam dachten we wel: "wat klein", maar gelukkig gezond. Maar 3 minuten later lag er nog zo'n klein meisje op mijn buik. Dat was wel schrikken. Maar het komt wel groot als het maar gezond is. Onze oudste dochter, toen 3 jaar, vond het prachtig: ze had 2 zusjes. Maar nu 3 jaar later moet ik toch zeggen: ik geniet elke dag van mijn meiden. Het is wel heel druk maar daar krijg je er ook weer een hoop liefde voor terug.

José

Reactie voor op de website?

41.27. Hongerige baby´s

Hallo Margareth,

Onze tweeling Max en Ole, nu alweer ruim anderhalf, waren ook van die hongerlapjes. Wij hebben er altijd op vertrouwd dat Max en Ole eten/aten wat ze willen en kunnen verdragen. Als baby zijn die kleintjes nog zo puur, dat ze uitstekend naar hun gevoel kunnen luisteren en voor zichzelf kunnen zorgen. Ze kregen van ons dus ook meer dan in de boekjes stond.

Wel hebben we ze vrij snel, als ik me goed herinner met 2 maanden omdat wij zelf op instorten stonden, in de late avondvoeding een lepeltje rijstebloem gestopt, zodat ze meer te verteren hadden en minder snel wakker werden. En wij dus meer slaap kregen.

Nu, met anderhalf, eten ze tussen de middag soms wel 3 boterhammen elk, met 2 bekers melk. Ik zelf eet en drink niet eens zo veel. Toch zijn ze niet dik. Wel groot, sterk en beweeglijk.

Volg je hart als je dat durft en geef de kids wat ze lusten. Wat wij nu wel proberen is om ze niet te laten snoepen. Als ze eten dan eten ze goed voer en geen suikers en slechte vetten.

Veel succes ermee en mail gerust als je zin hebt.

Groeten van

Reactie voor op de website?

41.28. Oproep aan tweelingmoeders

11-06-'01

Hallo meerlingouders,

Ik heb een zoon van 9 jaar en een tweelingdochter/zoon van 14 maanden (23-04-'00). Ik heb ook zelf voor m'n kids gezorgd, heb ook geen hulp gekregen, al hadden zoveel mensen het wel beloofd toen ik zwanger was. Ik vond het eerste half jaar best wel zwaar, m'n dochter heeft 5 maanden gehuild om darmkrampjes en spuugde ook nog eens erg veel. Wij hebben de kids op de Similac gezet en m'n dochter kreeg er nog eens Nutriton (johannesbroodpitmeel) doorheen. Dat ging al stukken beter.

Nu hebben ze nergens last meer van, ze eten alles en slapen prima. Ook wij hebben in het begin rijstebloem door de melk gedaan om ze 's nachts te laten doorslapen, werkte goed. Daar hadden ze geen krampjes van, voor alle duidelijkheid. Mijn zoon en man hebben mij fantastisch bijgestaan in de zorg, hebben er allebei veel plezier in.Had het denk ik ook niet zonder hun gered. Dus even mijn dank hiervoor.

Wij gaan begin volgend jaar naar Middelburg verhuizen en ik zoek alvast wat contact met andere ouders, meerling of niet, ik vind het leuk om een bakkie te leuten en te kletsen. Dus woon je daar in de omgeving en vind je het leuk om alvast met mij te mailen laat het me dan even weten. Ook ouders die niet in omg. M'burg wonen kunnen reageren, ik vind het altijd gezellig om ervaringen uit te wisselen.

Groetjes

Reactie voor op de website?

41.29. Buikkramp

Helaas moet ik mij aansluiten bij het verhaal van Ingrid.

We zijn nu ouders van een tweeling van 3 maanden oud (21-07-01 geboren, beide voldragen en 7 pond) en hebben het er druk mee. Het genieten is nog niet echt losgebarsten want het is iedere voeding weer een gevecht om ze de fles leeg te laten drinken of een rustige borstvoeding te geven.

Tijdens en na de voeding geven ze allebei veel terug wat weer een hoop gehuil tot gevolg heeft. Onze Dominic en Christopher zijn prachtig maar na drie maanden onophoudelijk geschreeuw bij elke voeding zijn wij als ouders redelijk aan het einde van onze krachten.

Volgens de huisarts en consultatiebureau schijnt dit 'normaal' te zijn en moeten we 'er doorheen'. Zijn er ouders die dit bekend in de oren klinkt want wij beginnen ons zorgen te maken of er niet iets ernstigs met onze kanjers aan de hand is?

Richard

Reactie voor op de website?

41.30. Het gaat over!

Er is waarschijnlijk geen ouder van een tweeling die dit probleem niet herkent. De eerste maanden van een eenling zijn al zwaar; laat staan van een tweeling. Doordat je niet lekker door kunt slapen ben je ook nog eens extra gevoelig voor alles wat niet lekker loopt.

Onze tweeling dronk op zichzelf goed, maar beiden waren spugers. Oftewel: na de voeding kwam alles weer fijn terug. Op een gegeven moment word je er zo moe van dat je zelfs maar vast de handdoeken klaar legt omdat je weet dat het er weer aan zit te komen. Consultatiebureaus en huisartsen bieden wat dat betreft niet erg veel steun. Zij kijken meer vanuit het medische standpunt en minder vanuit de stress en vermoeidheid die dit allemaal met zich brengt.

Zolang je babies blijven groeien is er vanuit een medisch oogpunt niet zoveel om je zorgen over te maken. Dat is denk ik ook het belangrijkste waar CB en huisarts naar kijken; uit je bericht maak ik op dat zij zich daar geen zorgen over maken. Voor jou en je partner betekent dat dat je zou moeten proberen om je in elk geval wat dat betreft ook geen zorgen te maken. En verder vrees ik dat ik je weinig meer kan adviseren dan jezelf voor te houden dat dit niet eindeloos door zal gaan maar dat het gewoon op een gegeven moment beter c.q. over zal gaan. Je zult zelf merken dat kleine dingen wellicht een verschil zullen maken. Misschien helpt het als je wat minder tegelijkertijd geeft (en dus wat vaker kleinere hoeveelheden voedt). Soms kan de positie van de baby ook wel helpen; rechtop houden in plaats van horizontaal. Een andere voeding (bijvoorbeeld met johannesbroodpitmeel) wil soms ook wel een klein beetje helpen. Je moet in elk geval proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat elke voedingssessie een stressvolle toestand wordt zodat je niet in een vicieuze cirkel terecht gaat komen.

Bij onze oudste ging het een stuk beter vanaf het moment dat we (na zes weken) helemaal zijn overgegaan naar flesvoeding. Eerst een week ofzo (of zolang zo'n pak meegaat) van die anti-spuug voeding, daarna gewoon. Bij de tweeling bleek het noodzakelijk om ze tussendoor (soms wel twee of drie keer) te laten pauzeren en te laten boeren. Ieder kind is anders en ieder kind reageert anders op verschillende omstandigheden. Nogmaals: het gaat over en ik beloof je plechtig dat het alleen maar leuker zal gaan worden!

Succes

Reactie voor op de website?

41.31. Zoek het in het alternatieve circuit

Hallo,

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met jullie zoons!

Ik kan me voorstellen dat je dit niet had verwacht en ook absoluut niet leuk vind. Dit zijn vragen waar een cb en een arts vaak geen raad mee weten. Zo hadden wij ook een probleem met onze dochtertjes vorig jaar. Na een week of vier begonnen ze te huilen als ik ze net op de arm had of anderszins in beweging hield. Het lag beslist niet aan de voeding maar niemand kon ons helpen. We kregen vaak te horen dat we moesten wachten tot ze 3 maanden waren en dat het dan vanzelf wel over zou gaan. Ik was er echter van overtuigd dat er meer aan de hand was en dat ze dit gedrag niet zomaar vertoonden.

Ik ben toen met ze naar een homeopaat gegaan, die heeft een uur met mij gepraat en ze daarna eenmalig drie korreltjes gegeven. Je kunt het geloven of niet maar na drie dagen was het over!! (ze bleken erg veel last van verlatingsangst te hebben).

Mijn advies aan jullie is dan ook: "Zoek het in het alternatieve circuit". Het is volgens mij absoluut niet normaal dat kindertjes niet willen drinken en daar zo veel moeite mee hebben. Mensen zeggen dat vaak omdat ze zelf geen antwoord weten en denken dat het allemaal wel meevalt. Ik hoop dat jullie de oplossing vinden en dat het grote genieten kan gaan beginnen.

Sterkte
groetjes Willeke

Reactie voor op de website?

41.32. Probeer alles in perspectief te blijven zien

Ook bij ons was het drie maanden (haast op de dag af) huilen geblazen. Of het normaal is weet ik niet, maar dat je 'er doorheen moet' weet ik wel. Leuk is anders, maar als het voorbij is vergeet je het weer snel. Ik heb eigenlijk maar een tip: Hoe moe je ook bent: probeer alles in perspectief te blijven zien. Bedenk hoe opgelucht je bent dat ze beiden gezond geboren zijn, hoe je wereld er over een jaar uitziet, etc, etc. Kortom, probeer je niet te fixeren op deze periode, maar houdt een 'open mind'.

Sterkte, Ronald

Reactie voor op de website?

41.33. Enfamil AR 1

Hallo,

Zeer herkenbaar dat teruggeven. Onze tweeling heeft er ook last van (gehad). Nu is het nog maar zelden. Onze oplossing: geen johannisbroodpimeel, maar Enfamil AR 1 van de firma Mead Johnson. Verkrijgbaar bij de DA (anders bestelbaar daar). Dit kost slechts   10,44 per blik van 900 gram. Wij vinden het ideaal: overdag borstvoeding, maar voor de nacht een flinke dosis ;) enfamil. Ruime tijd een boertje laten doen (een minuut of 20) totdat ze in slaap vallen in je armen. Daarna (voorzichtig) in bed. Dit recept werkt bij ons goed. Nog maar zelden gaat het fout.

Ook hebben wij opgemerkt dat dingetjes zoals ferrofumaraat (bij ijzergebrek) onze tweeling compleet van slag en veel erger aan het spugen bracht. (gestopt dus :P ) Er kunnen zoveel dingen van invloed zijn. Bekijk eerst eens wat de tweeling extra krijgt, en lees aandachtig de bijsluiter (dit leverde bij ons de Ferrofumaraat op). Probeer evt in overleg met de dokter te stoppen, indien de dokter geen medewerking verleent, stop dan eens zonder overleg. Als na 7 dagen een en ander beter gaat heb je de oorzaak gevonden, anders gewoon weer beginnen.

Ik hoop dat dit je verder helpt,

Wilco

Noot redactie: Kijk ook bij Ouders Online naar de vraag Waarom mag een baby geen gewone melk? of in de vraagbaak kinderarts Verstopt en onrustig (5 mnd.).

Reactie voor op de website?

41.34. Opbeurend bericht

Onze tweeling is op 13 juli 2001 geboren ,een gezonde jongen en meisje, genaamd Jan en Kim.

Met een maand begonnen ze ook ontzettend te spugen Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan en deze raade mij aan een andere voeding te gaan gebruiken en wel AR1.

Na 2 weken kreeg ik hele andere kindjes vrolijk en blij. Ze doen niets anders dan de hele dag lachen en ze sliepen ook gelijk de hele nacht door.

Hopelijk is dit een opbeurend bericht.
Groetjes Mariska

Reactie voor op de website?

41.35. Kamerafscheiding/hek

Onze tweeling, twee jongens Jort&Tessel, zijn bijna 9 maanden en het duurt vast niet meer lang dan kruipen ze door de kamer. Ik ben aan het overwegen om een deel van de kamer af te scheiden middels een hek, maar weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken. Mijn partner en ik zijn beide niet handig, dus zelf maken gaat niet lukken. Ik ben tot nu toe maar één hekje tegengekomen dat speciaal hiervoor bestemd is (bij Babywalz) maar dat past niet. Wie kan mij helpen aan ideeen. Of is een tweede box voldoende (ik heb er nu één). Wat zijn jullie ervaringen?

Lianne

Reactie voor op de website?

41.36. Kamerafscheiding of vergrote box

Goedenmiddag,

Ook wij zijn op zoek naar een kamerafscheiding of vergrote box. Wij dachten aan het verbinden van een aantal tuinhekjes, maar ik zou ook graag willen weten hoe andere mensen hierover denken.

groetjes Sandra

Reactie voor op de website?

41.37. RE: Kamerafscheiding/vergrote box

Hoi Sandra

Ik zag in de catalogus van de baby walz hekjes staan die er dus voor bedoeld zijn om of als box of als kamerafscheiding te gebruiken. Het zijn beukenhouten hekjes die je zoveel als je wilt aan elkaar kan zetten, ook is er een deurelement bij. 4 hekjes kosten volgens de catalogus 145 euro en een deurtje 79 euro. Het is ook buiten te gebruiken. Misschien heb je er wat aan.

Succes, groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

41.38. Homeopathie

Ik heb geen tweeling maar wel twee kindjes met buikkramp (gehad). De eerste, nu 22 maanden, heb ik op advies van de kinderarts Enfamil AR 1 gegeven en ben bij een osteopaat geweest. De voeding hielp heel erg goed. Echt een aanrader, deze voeding is eigenlijk voor spugende baby's maar onze dochter werd er een stuk rustiger van. De tweede, nu 2 weken oud, heeft ook krampjes, na al weer twee soorten voeding te hebben geprobeerd zijn we weer overgestapt op Enfamil AR 1 en jawel hoor ook de tweede dochter wordt er rustig van. Tevens ben ik met de tweede naar een homeopaat geweest die haar energiebanen heeft gecontroleerd. Op basis daarvan heb ik druppeltjes meegekregen die naar mijn mening ook goed helpen. Deze druppeltjes zijn speciaal op haar afgestemd en beter dan cynababy enz.

Normaal houd ik helemaal niet van alternatieve behandelingen maar baat het niet dan schaadt het niet en ik wil de eerste maanden ook voor mijn baby en mijzelf zo draaglijk mogelijk maken. Ondanks dat iedereen zegt dat dat er nu eenmaal bij hoort. Sterkte

Desirée

Reactie voor op de website?

41.39. Twee knullen!

Hallo allemaal, wij zijn de trotse ouders van 2 flinke knullen (nu 16 maanden!) op het kinderdagverblijf ook wel "terrible two!" genaamd! Wij zijn bovenal trots op ze.... en zo "terrible" zijn ze niet hoor, alleen super ondernemend.

Michelle

Reactie voor op de website?

41.40. Twin Jongen en meisje!

Wij wisten met 9 weken en 5 dagen dat wij een tweeling zouden krijgen. Onze eerste kinderen.. Eerst was ik niet zo happy, maar kwam snel verandering in. Met 31 weken en 6 dagen geboren. Tijdje couveuse,erg sterke wilskrachtige kiddies, na 4 weekjes naar huis. Was moeilijke tijd, hulp gekregen van GGZ en familie gelukkig. Ze zijn nu bijna 1,5. En het gaat nu erg goed.

Maar heb een vraag, wij gaan zo aan de driewielers met duwstang. Ik vroeg me af omdat ik toch ook vaak alleen ben of er ook een koppelstuk is voor driewielers net als bij de buggy's. Weet iemand dit?

Groetjes Monique

Reactie voor op de website?

41.41. Oproep aan tweelingmoeders

Wie is van deze tweelingmoeders(vaders) zelf ook een van een tweeling?.

Ik ben eigelijk heel nieuwgierig hoe deze moeders of vaders dit ervaren. Ik ben zelf ook een van een tweeling en we vinden het ook nog steeds heel bijzonder dan ik ook weer een tweeling heb gekregen. Je weet je nog weinig te herinneren vanuit je vroegste jeugd. Het is dan ook heel bijzonder om je eigen tweeling zo te zien opgroeien. En als ik het met mijn moeder over onze tweeling heb verteld ze mij ook weer dingen die zij ook al weer haast vergeten was. Ik kom nu wel weer wat meer kleine dingetjes (die onbelangrijk voor mij moeder waren) te weten over mijn tweelingzus en mij. Hebben jullie dat ook?.

Jessica

Reactie voor op de website?

41.42. Krampjes en spugen

Reactie op Buikkramp

heej richard onze tweeling is nu ook 3 maanden en hadden ook veel last van buikkrampjes.
sinds kort gebruiken wij infracol het werkt super voor elke voeding eerst infracol geven en je kinderen hebben geen kramp meer tenminste die van ons niet.
ik hoop dat je er wat aan hebt.
groetjes anita

Reactie voor op de website?

41.43. Mijn tweeling

Ja, wij zijn de trotse ouders van vijf dochters die nu 13, 12, 11,11 en 10 zijn. Het is soms lastig met vervoeren, maar gelukkig hebben wij een zevenzitter als auto. We hebben ook een tweeling. De zwangerschap was zwaarder dan die van de anderen, maar het was het waard. Het is prachtig om een tweeling te hebben (de rest ook, hoor). <,p> Ze zijn eeneiig en ze lijken sprekend op elkaar, zowel qua karakter als qua uiterlijk. Je kon ze vroeger echt niet uit elkaar houden (de ouders natuurlijk wel, he), de enige verschillen zijn dat de ene een bril draagt en de ander niet en dat de ene links- en de andere rechtshandig is. Dat gaf vroeger soms wel problemen, omdat ze elkaar altijd nadeden.

Els

Reactie voor op de website?

41.44. Help!

Wie O wie kan mij helpen? Wij hebben 4 kinderen waar onder een tweeling van 8 jaar die helemaal gek is van voetbal. Nu wonen wij aan een drukke weg maar verderop is een grote wijk waar ze naar hartelust kunnen ballen en veel van hun vriendjes wonen. Ik weet je moet ze loslaten en dat lukt aardig maar ik wil wel graag weten waar ze zijn, nu zou je denken geef ze beide een mobiel maar dat is geen optie.

Mijn vraag dan ook wie herkent dit probleem en wat is een optie om toch te zien waar ze zijn?

Alvast bedankt,

Mvg. Natascha

Reactie voor op de website?

41.45. Spugers

Hallo allemaal;

Wij zijn OOK trotse ouders van een tweeling (03-11-13). 2 prachtige mannetjes (2-eiïg). Na een maandje op de neonatologie, waar het 'gedonder' al begon, mochten ze mee naar huis. Eerst de oudste,2 dagen later de jongste.

Het zijn refluxkindjes, allebei. Dus met een pak nutriton (johannesbroodpitmeel) naar huis. Dat ging redelijk de eerste weken, maar met de dag werden ze onrustiger: morren, slikken, smakken, kuchen, onverzadigbaar en uiteindelijk alleen maar huilen. Niets was goed totdat je ze optilde.

Bij hulp vragen aan het CB of de HA kregen we weinig anders te horen dan: ach gaat wel over, alle baby's spugen en huilen. Bovendien komt u niet overspannen genoeg over, DUS valt het wel mee (waar ze even aan voorbij gingen was het verhaal van mijn 3jarige peuter die 's avonds laat de beren naar ze deur gooide en gilde dat ze moesten stoppen).

Puur uit wanhoop heb ik het ziekenhuis gebeld, daar kwam ik in contact met de logopediste/lactatieverpleegkundige, daar heb ik zo ontzettend veel aan gehad. Zij heeft met me meegeken met de voeding, tips gekregen voor de houdingen om in te voeden, stand van de kaak en dikte van de voeding. SUPER!!!

Van de nutriton bleken de mannetjes enorm kramp te krijgen, wij zijn over gegaan op puur johannesbroodpitmeel, weg kramp.

Ze zijn nu een dikke 8 maanden, ze krijgen nog steeds ingedikte voeding (overeenkomend met 10 scheppen nutriton op 180 ml water en 6 schepjes melk), als we dat niet doen komt alles er nog uit, maar volgens de arts gaat het over, wanneer ze rechtop gaan leven. Afwachten dus maar.

Twee supertrotse, maar afgetakelde ouders ;p

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Oproep aan tweelingmoeders

 1. Ook moeder van 2 meisjes en een zoon
 2. Moeder van een tweeling
 3. Mogen papa\'s van een tweeling ook reageren?
 4. Onze meiden de tweeling.
 5. Vader van tweeling
 6. Antwoord
 7. Gezellige drukte
 8. Een onverwachte tweeling
 9. Is zeker druk????
 10. Tweeling jaaaaaaaaa wij ook
 11. Oproep aan ouders van meerlingen
 12. Drieling!!!
 13. Het zijn wel twee individuen!
 14. Op zoek naar tweelingouders in Vlaanderen
 15. Tweeling, we vinden het zalig, maar hebben heel veel vragen!!
 16. Tips voor voedingen
 17. Voeding
 18. Help buikkrampen
 19. Rooibosthee
 20. Mijn tweeling
 21. Twin
 22. Heerlijk een tweeling !!
 23. Een tweeling!!!
 24. Herkenbaar verhaal van Bart met drieling
 25. Een tweeling en misschien een tweede opkomst
 26. Een tweeling krijgen is leuk maar ook heel druk
 27. Hongerige baby´s
 28. Oproep aan tweelingmoeders
 29. Buikkramp
 30. Het gaat over!
 31. Zoek het in het alternatieve circuit
 32. Probeer alles in perspectief te blijven zien
 33. Enfamil AR 1
 34. Opbeurend bericht
 35. Kamerafscheiding/hek
 36. Kamerafscheiding of vergrote box
 37. RE: Kamerafscheiding/vergrote box
 38. Homeopathie
 39. Twee knullen!
 40. Twin Jongen en meisje!
 41. Oproep aan tweelingmoeders
 42. Krampjes en spugen
 43. Mijn tweeling
 44. Help!
 45. Spugers

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.