Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

37. Wat is juist?

Hallo,

Sinds kort heb ik vernomen dat ik zwanger ben van een tweeling. Dit is mijn eerste zwangerschap. Ik wordt helemaal nerveus als ik denk aan wat ik allemaal moet regelen/kopen etc. voor de tweeling. Wandelwagen/buggy - naast elkaar of achter elkaar? - 2 bedjes of 1 bedje? - wiegjes of ledikantjes - bij elkaar op de kamer of niet?? - enz. enz.

Hoe meer ik erover lees op Internet en boeken des te meer ik ga twijfelen over wat nou de juiste manier is en wat ik precies allemaal moet aanschaffen voor de geboorte, de babykamer enz. Ik vraag me af of er meer vrouwen zijn die last hebben van deze onzekerheid en of er vrouwen zijn die mij tips kunnen geven.

Bij voorbaat dank voor uw reacties.
Christa

Reactie voor op de website?

37.1. Doe wat je zelf goed vind

Hoi Christa,

Om te beginnen, ik ben een moeder van 6 kinderen waarvan de 4e en 5e een tweeling zijn. Ik was dus voor de vierde keer zwanger en dacht alles wel te hebben na 3 kindjes. We hadden 2 meisjes en een jongetje dus variatie genoeg. Maar 9 uur voor de bevalling werd mij medegedeeld dat het er waarschijnlijk 2 waren (de arts dacht nog even dat het er 3 waren!). Een onverwachte verrassing dus. Maar het enige wat we extra hebben aangeschaft is een tweelingwagen en een paar extra spenen, flessen had ik wel genoeg. Voor de rest hebben we het lekker op ons af laten komen.

De jongens die ieder ruim 7 pond wogen hebben we lekker bij elkaar in 1 ledikantje gelegd. Na 2 maanden hebben we ze ieder aan een eind gelegd met de voeten naar elkaar. En toen ze 6 maanden waren hebben wij een matras laten maken op maat van een box en hebben ze daar tot ruim 2 jaar in gelegen. Toen werden ze groot genoeg voor een twijfelaar, waar ze nu (ze zijn bijna 7) nog steeds op liggen. Omdat ze nog een ouder broertje hebben die ook op hun kamer ligt, hebben we dus zo'n stapelbed met boven 1 persoons en onder een twijfelaar.

Het gaat prima, maar nu hebben wij het geluk dat het hier om een eeneïge jongens tweeling gaat. Bij een jongen en een meisje was het misschien heel anders geweest toen ze ouder werden. Maar als baby blijft 1 ledikant best genoeg. Laat je niet teveel spullen "aansmeren" want je hoeft echt niet 2x de baby uitzet te hebben.

Ik wens je veel sterkte de komende tijd en geniet er van, ook als ze geboren zijn, want het gaat zo snel voorbij.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

37.2. Niet veel meer nodig

Hoi Christa,

Ik ben het helemaal met Yvonne eens. Je hebt niet veel meer nodig dan bij één. Je wast ook meer dus is het zo weer schoon.

Mijn dochter en zoon hebben ook tot ruim 2 maanden in èèn bedje gelegen, heerlijk vonden ze het en ze hielden elkaar gelijk lekker warm. Ze liggen de hele zwangerschap samen dus zou het toch vervelend zijn om ineens apart te liggen.

Verder hebben wij een tweelingbox gebruikt,deze is iets groter dan een éénlingbox. Misschien kunnen andere mensen je ook voor de korte tijd spullen lenen, hebben wij ook gedaan (maxi-cosi, wipstoeltje, babybag). Als ze vragen wat je wilt hebben als kraamkado kun je ook kadobonnen vragen of iets anders nuttigs. Zo kun je ook heel wat besparen.

Wat ik zou doen als ik jou was, is je eerst rustig oriënteren en eens wat ervaringen te vragen aan anderen zoals je hier doet.

Je hebt zaterdag 15 september 2001 een meerlingendag in Houten, hier kun je ook heel veel meerlingouders ontmoeten en 2e hands kopen (als je dat wilt) en informatie vinden. Als je hier meer informatie over wilt weten wil ik je die wel sturen. Verder is het NVOM misschien iets voor jullie, meer informatie hierover vind je hier ook op deze site. Wijzelf hebben hier veel aan gehad.

Nou meid, heel veel sterkte ermee. Ik wens je een voorspoedige zwangerschap toe.

Mijn emailadres is

Groetjes

Reactie voor op de website?

37.3. Babyrent

Hallo Christa,

Onze tweelingjongens zijn nu al bijna drie en nog twijfel ik regelmatig over de aan te schaffen "apparatuur". Op dit moment is de keuze voor een groot bed of een tussenbed (ong 150 cm lang) aan de orde.

Waar ik in het begin heel veel plezier van heb gehad is de Babyrent. Er is er een in Rotterdam en in Dordrecht in ieder geval. Ze hebben ook een site, www.babyrent.nl. Je kunt heel voordelig buggies, kinderwagens, boxen, bedjes en noem maar op huren. Wij hebben pas na drie verschillende buggies een keuze gemaakt. De maxi-cosies die je in een dubbele maxi-taxi kunt plaatsen hebben we ook gehuurd. Ze werken met bijna nieuwe spullen en je wordt heel vriendelijk geholpen.

Veel plezier van je tweeling en ik hoop dat alles goed gaat.

Hartelijke groet, Corrien

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wat is juist?

  1. Doe wat je zelf goed vind
  2. Niet veel meer nodig
  3. Babyrent
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.