Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

14. Alleen moeders mag alles doen

Hallo tweelingen ouders,

Ik heb een tweeling van 2,5 jaar Chelsea en Naomi. Schatten van meiden. Erg levendig. Zo levendig dat alleen moeders alles mag doen bij ze, en ze bij vaders de hele boel bij elkaar krijsen. Terwijl vaders ook de hele dag thuis is. Ik alleen mag de luiers doen, ze willen alleen bij mij eten. Maken ruzie wie er bij mij achter op de fiets mag, want ze willen niet bij paps. Ik mag niet alleen weg, want dan moeten ze bij paps blijven, dus dan wordt het weer huilen. Ik moet overal in de buurt blijven.

Heeft er iemand hier ervaring mee, ik zou graag willen weten hoe ik dit het beste kan oplossen. Graag wat advies hierover.

Groetjes Anita

Reactie voor op de website?

14.1. Voet bij stuk houden

Hallo Anita,

Ook ik heb een tweeling van ruim 2,5 jaar, Michael en Samantha. Jouw verhaal kwam me wel bekend voor maar in een iets mindere mate. Ze wilden inderdaad ook alleen maar bij mama zitten, bij mij eten en op een gegeven moment kon ik 's avonds ook niet meer weg.

Maar door, hoe moelijk ook, voet bij stuk te houden hebben we dit enigszins doorbroken. We stelden gewoon de regel: doet mijn man hun eten geven dan maak hij dat ook af, met of zonder gezeur. Wil hij de schoentjes aandoen, en ze willen dit niet hebben, dan hebben ze pech want mama doet het op dat moment dus niet.

Het is eerst wel moeilijk, maar op een gegeven moment hebben ze echt wel in de gaten wat je bedoelt en gaat het nu eigenlijk heel goed. Alleen als ze erg moe zijn en zich pijn hebben gedaan, dan is alleen mama goed, maar dat vind ik normaal.

Veel sterkte, hopelijk lukt het bij jou ook. Geniet van ze.
José

Reactie voor op de website?

14.2. Alleen moeder mag het doen

Ik heb precies dezelfde ervaring. Juist omdat het een tweeling is is dit extra vervelend omdat het handig is als je de werkzaamheden een beetje kunt verdelen. Bovendien werd mijn man er ook niet vrolijk van. Gelukkig is deze fase vanzelf overgegaan. Mijn jongens zijn inmiddels 4 jaar en trekken net zo veel naar hun vader als moeder. Even volhouden dus.

Anke

Reactie voor op de website?

14.3. Gaat inderdaad beter

Bedankt voor de reacties, ik moet zeggen, het werkt inderdaad om voet bij stuk tehouden. En het gaat nu dan ook beter, we zijn er nog niet helemaal, maar er komt vooruitgang in. Gelukkig.. :)

Groetjes Anita

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Alleen moeders mag alles doen

  1. Voet bij stuk houden
  2. Alleen moeder mag het doen
  3. Gaat inderdaad beter
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.