Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

17. Op vakantie met de tweeling

Woensdag 30 augustus 2000 zijn onze dochters Carlijn & Lara geboren. Volgende zomer willen wij op vakantie gaan naar Canada. De tweeling is dan 11 maanden. Heel graag zou ik ervaringen, tips en andere opmerkingen horen over het op (vlieg)vakantie gaan met baby´s.

groetjes Georgette

Reactie voor op de website?

17.1. Onze vakantie met tweeling

Hallo Georgette,

Wij zijn met onze tweeling van 13 maanden naar West-Canada gevlogen, ruim 10 uur en hadden 3 stoelen geboekt, zodat er in ieder geval 1 stoel voor hen was. Heen kregen we een 2e stoel erbij, 2x 2 plaatsen achter elkaar. Kind bij het raam, ouder bij gangpad. Beter kind niet van z'n plaats te laten gaan om te kruipen, want dan is het gedaan met de rust.

Terug zat vliegtuig vol, dus toen 3 stoelen naast elkaar op een rij waar een wiegje voor kon worden opgehangen, zodat er 1 in kon slapen. Probeer dat van te voren te reserveren via reisburo.

Op Schiphol heb je een speciale babyverzorgruimte, ideaal voor flesje, luier, dutje, borstvoeding, etc. In Canada dat niet getroffen. Ik heb gemerkt dat de service in het vliegtuig heel verschillend is. Tref je stewardessen die zelf moeder zijn, of daar affiniteit mee hebben, dan word je aan alle kanten geholpen. Tref je andere, dan zoek je het letterlijk zelf maar uit. Je moet er dan om vragen maar er is van alles aan boord: luiers, fruit/groentehapjes, speeltjes, ze kunnen de flesjes voor je warmen.

Tip, vraag zeer nadrukkelijk of ze bij aankomst de buggy direct bij de gate kunnen plaatsen, zodat je niet met 2 kids, handbagage, luiertas, etc. beladen het hele vliegveld over moet om pas bij de bagageband je buggy op te kunnen pakken, die vaak ook nog als laatste komt. Echt waar.

In Canada auto gehuurd, een minivan met 2 achterbanken. Bestel 2 kinderzitjes erbij, anders krijg je 1 zo'n standaard ingebouwde, veel te grote, kinderzit. 2e achterbank opgeklapt en daar onze bagage geplaatst. Ik had 2 campingbadjes meegenomen (had veel overgewicht voor de reis, maakten ze heen geen probleem van, heb ik anders meegemaakt naar Gran Canaria). De bedjes gebruikten we als box en als bed tijdens overnachtingen onderweg.

Het vliegen zelf zag ik erg tegen op met de kids. Viel mij ook niet mee, volgens m'n man ging het wel redelijk.... Moeilijk om een meisje dat niet stil kan zitten, en alle slaapjes gewoon niet deed, 10 uur zoet te houden. Afijn de dag komt om.

Tips: veel water laten drinken, vooral bij stijgen en dalen. Speeltjes mee (aan veters vastmaken, dan valt het niet zo ver, wel weer opletten.

Lang verhaal geworden. Wil je meer weten, laat dat even weten.

Cora

Reactie voor op de website?

17.2. Vliegvakantie Canada

Hoi Cora,

Bedankt voor je reactie op mijn vraag over de vliegvakantie. Het staat er al een hele tijd op, maar we beginnen nu langzaamaan echte plannen te maken en dan komen de vragen pas! Wij zijn van plan om een camper te huren, zodat we daarin ook kunnen slapen. Wat heb jij met kinderstoelen gedaan? Ik neem niet aan dat je die bij je had, maar kun je zonder? Heb je nog andere slimme tips, alles is welkom!

groetjes Georgette

Reactie voor op de website?

17.3. Vliegtips

Hallo Georgette,

Ik ben een moeder van vijf kinderen (waarvan een tweeling van 22 maanden) met relatief veel reisvliegervaring. We hebben acht jaar in de USA gewoond en hebben veel naar Nederland gevlogen en veel met een camper gereisd (ook door Canada). Dus als je specifieke vragen hebt, kun je me altijd emailen en zal ik ze proberen te beantwoorden.

We nemen altijd stoelen voor de kinderen en voor de kleintjes nemen we de carseats mee het vliegtuig in, zodat ze een goede plek hebben om te slapen. Niet veel mensen doen dat, maar het mag.

Verder moet je zorgen dat je je buggy meeneemt tot letterlijk aan de deur van het vliegtuig. In ons geval hangen we de kinderstoelen aan de buggy, zodat we onze handen vrij hebben voor de andere kinderen. Maar je kunt ook na de douane een bagagekarretje pakken en ze daarop zetten. In een camper heb je zeker een carseat nodig, dus als je je eigen twee gebruikt, is je probleem opgelost.

Groeten,

Reactie voor op de website?

17.4. Tweeling op camping

Dit jaar gaan wij voor het eerst met de tweeling (beiden 1,5 jaar) kamperen. Onze zorg (natuurlijk): hoe houden we ze bij de tent zonder dat ze weglopen. Graag horen we jullie ideeen en ervaringen.

Alvast bedankt en een prettige vakantie.
Jolanda

Reactie voor op de website?

17.5. Afrastering

Nou, wat gaas meenemen, zeker 90 cm hoog en wat paaltjes en dan een afrastering maken, lijkt mij het meeste voor de hand liggend. Tuurlijk, je kunt de kinderen ook aangelijnd aan een paal vastleggen, maar een afrastering rond tent/caravan lijkt mij het best.

Jolanda met de bende van 4

Reactie voor op de website?

17.6. Kamperen met 3 kinderen

Wij gaan al 3 jaar kamperen met 3 kinderen (nu 3-3-9 jaar oud). Het jaar dat ze nog net niet liepen was het moeilijkst. Ze kropen overal en trokken zich overal aan op. Dat jaar zijn we in Nederland gebleven. Heel mooi weer gehad met als gevolg erg nat gras vanwege de dauw. Gevolg: vaak natte knietjes en verplicht in kinderstoel of buggie.

We letten er wel op dat we met kamperen op een veldje staan waar de kinderen niet makkelijk wegkomen. Liever niet halverwege een straat want als je even niet oplet dan weet je niet welke kant ze zijn opgelopen.

TIP: neem een textielpen mee en schrijf op een T-shirt jullie naam en plaatsnummer, als ze dan toch per ongeluk weglopen kunnen ze altijd teruggebracht worden.

prettige vakantie
groetjes Miranda, mamma van David, Bart en Stijn

Reactie voor op de website?

17.7. Met een box en een sprint

Onze meiden waren vorig jaar ook 1.5 jaar toen we gingen kamperen. We hadden een camping uitgekozen met op het campingveldje waar wij stonden een wip wap, een zandbak een een uitkijk/klimtoren, welke veilig was voor kleine kinderen. De meiden hadden genoeg vertier op het veldje zelf. Tevens had ik een oude box meegenomen, die we ook al thuis al buiten gebruikten, deze ging dus ook mee op vakantie, hadden we op momenten dat wij het echt noodzakelijk vonden even onze handen vrij, eten koken, barbecuen, 's ochtends bij het aankleden, toiletgebouw.

En ja, de rest van de dag in je stoel voor de tent/caravan zitten en de uitgangen van het veldje goed in de gaten houden, want die hebben toch wel erg veel aantrekkingskracht. Dan kun je vanuit je stoel een sprint trekken achter je kind(eren) aan als ze weer eens voor de zoveelste keer het veld af gaan.

Veel plezier en een prettige vakantie!
Annemiek

Reactie voor op de website?

17.8. Kamperen met tweeling etc etc

Ik ben een alleenstaande moeder met dochter van 10 jaar en 2 zoons van 2 jaar. Onlangs ben ik wezen "proef"kamperen om te zien of het ging met de tweeling.

Ik zocht een camping "bij de boer" uit in de buurt waar ook speeltoestellen waren voor kinderen en welke niet langs een drukke weg lag.

Ik nam 2 kleine, snel op te zetten, koepeltentjes mee (alleen geschikt dus als het niet te veel regent).

Ik ben 3 dagen gebleven en het ging eigenlijk prima. Die 2 jongens van mij zijn vreselijke hooligans maar ze hebben het prima gedaan. 's Avonds ging ik even bij ze liggen tot ze sliepen. Ik stond vlak bij de uitgang van de camping maar (gelukkig!!!) gingen ze er niet af. De paar speeltoestellen en de andere kinderen op de camping waren genoeg om ze bezig te houden!

Ik denk dat als je kampeert met kleine kinderen je beter niet al te veel uitstapjes moet gaan maken.

Over een week of 2 ga ik nog eens kamperen, maar dan wat langer.

groetjes...

Reactie voor op de website?

17.9. Op vakantie naar Amerika/Canada

We willen graag deze zomer naar Canada met een camper op vakantie met onze 2 babies (ze zijn dan 4 maanden). Wie heeft hier ervaring mee? Graag horen we zoveel mogelijk tips.

Reactie voor op de website?

17.10. Zeilvakantie met een tweeling

Hallo,

Ik ben Ria, moeder van een tweeling (j/m) van 2 jaar en 8 maanden. Samen met mijn man Auke zeilen wij met de tweeling en gaan daar ook mee op vakantie. Ik zou graag met andere ouders van tweelingen mailen, die net als wij gaan zeilen in hun vakantie. In 2003 willen wij 3,5 maand gaan varen naar de Oostzee en Noorwegen en Zweden. Wie heeft daar ervaring mee, heeft soortgelijke plannen? Onze tweeling is dan ruim 3,5 jaar. Graag reacties,

groetjes, Ria

Reactie voor op de website?

17.11. Vakantiestrubbelingen

Hallo,

Mijn man en ik hebben vijf kinderen, een dochter van 6, twee zonen van 4 en 1 jaar, en een tweeling van bijna vijf maanden. We zijn gewend meerdere keren per jaar op vakantie te gaan maar door de zwangerschap(pen) zijn we dit na- en voorjaar niet weggeweest. Hoog tijd dus! Graag willen wij de laatste drie weken van juli naar een zonnige bestemming gaan. Maar ons probleem is dat er een huisje moet zijn met 3 slaapkamers, ruimte voor 2 campingbedjes en een magnetron. Ook willen we een zwembad in de buurt en animatie/speelgelegenheid in de buurt. Waar en hoe we er moeten komen is niet zo relevant, vliegen of zelf rijden kan allebei. De landen waar we normaal naar toe gaan, Spanje, Italie en Frankrijk, voorzien maar slecht in onze eisen. Tips zijn heel erg welkom. Normaliter gaan we kamperen en dit gaat altijd met alle kinderen goed, ongeacht hun leeftijd.

Groetjes, Pascale

Reactie voor op de website?

17.12. Zwanger van tweeling en vakantie

Hallo,

Een vraagje aan tweelingmoeders. Ik ben nu 23 weken in verwachting van een tweeling. Wij willen in week 27/28 met het vliegtuig op vakantie gaan naar Spanje of Turkije of in ieder geval een land waar we van de zon kunnen genieten. Op dit moment voel ik me goed en heb tot nu toe totaal geen problemen. Wat zijn jullie ervaringen? Is het wel verstandig om te vliegen en ver weg van huis op vakantie te gaan rond je 27ste/28ste week?

Hartstikke bedankt alvast voor jullie reaktie.

Groetjes, Jeannette

Reactie voor op de website?

17.13. Rustig aan

Hoi Jeanette,

Als tweelingmoeder wil ik even reageren. Doe alsjeblieft rustig aan! Door omstandigheden lag onze tweeling op de Ic. Daar hebben we zoveel leed gezien met te vroeg geboren baby's. Ze hebben het zo zwaar en er kan zoveel mis gaan.

Zelf geloof ik er heilig in dat rustig aan doen en veel liggen ten goede komt van de zwangerschapsduur. Je hoort en leest nog veel over te vroeg geboren tweelingen. Daar kunnen veel redenen voor zijn. Maar in mijn beleving is een tweelingzwangerschap toch extra zwaar voor je lichaam, dus moet je je lichaam ook extra goed verzorgen.

Zelf wilde ik geen risico lopen dat de kindjes door overbelasting van mij te vroeg ter wereld zouden komen. Daar deed ik graag een stapje voor terug. Vliegen en het buitenland zou ik zeker niet aangedurfd hebben. Waarom risico lopen terwijl het maar een korte periode is dat je zwanger bent.

Zoals je merkt ben ik van de heel voorzichtige kant maar al die prematuur zorgen en leed wens ik niemand toe.

groeten José

Reactie voor op de website?

17.14. Reactie Zwanger tweeling en vakantie

Als je zover in de zwangerschap bent, dat de kinderen levensvatbaar zijn, zou ik niet zomaar naar het buitenland op vakantie gaan. Buiten je eigen gesteldheid om heb je andere dingen, waar je rekening mee moet houden. Stel de kinderen worden dan geboren, moeten in de couveuse. Stel dit gebeurt in Turkije. Zijn daar de voorzieningen net zo goed als in Nederland? Ze moeten dan toch een hele poos in het ziekenhuis blijven, jij/jullie moeten daar dan ook blijven. Zijn de kinderen dan niet Turks staatsburgur? Hoe krijg je ze mee naar Nederland? Vooral in Turkije, maar ook in Spanje gaat dit volgens mij niet zo gemakkelijk.

Kortom: Ik zou dan niet meer zo ver van huis gaan!

Groetjes Petra

Reactie voor op de website?

17.15. Reactie op Petra

Hoi, mijn man en ik stonden twee jaar geleden net zo in dubio. We hebben onze vakantie geannuleerd naar menorca, het was die zomer erg warm en ik kreeg daardoor last van een hoge bloeddruk. En als je dan niet in eigen land bent, dat vonden wij niet zo'n veilig idee. Verder ging het tot 29 weken perfect en toen werd het van het ene moment op het andere een stuk zwaarder. Ga toch lekker relaxen in eigen land, vakantie kan altijd nog. Maar deze zwangerschap kun jij niet over doen.

Succes verder, Taimi

Reactie voor op de website?

17.16. Reactie op Jeanette

Hallo Jeanette,

Natuurlijk moet je niet dagelijks stil staan bij het feit dat je baby's eerder kunnen komen. Je moet genieten van je zwangerschap, iedere dag weer. Ook door mijn verhaal moet je je niet gek laten maken, denk maar zo: dat overkomt mij niet. Maar toch even als opmerking. Tot 25 weken was er bij mij ook niets aan de hand en ging ik fluitend naar de gyn. voor een echo. Precies een week (dus na 26 weken zwangerschap) was ik moeder van 2 prachtige, piepkleine meisjes.

Gelukkig waren we niet op vakantie gegaan, gelukkig hier in Nederland met geweldige medische IC voorzieningen. Ik dacht dat ik nog zeeeen van tijd had voordat de meisjes zouden komen, normaal gesproken (en ook bij jou) is dat ook zo. Ik ben blij dat ik destijds toch gekozen heb voor een weekje Centerparcs terwijl ik dol ben op buitenlandse reizen. Ik heb nu 2 geweldige dochters die over een paar weken alweer 6 jaar worden en niets aan hun vroeggeboorte hebben overgehouden.

Mijn advies voor jou daarom: Geniet van je zwangerschap, die buitenlandse vakanties kun je nog genoeg maken, straks als je je kindjes gezond en wel bij je hebt. Een hele fijne, nog lange zwangerschap toegewenst!

Groetjes, Nancy

Reactie voor op de website?

17.17. Carseats in vliegtuig

Wij hebben geen stoel gereserveerd voor onze baby (1,5 jaar), maar moeten wel een carseat meenemen, omdat dit niet bij de camper zit. Is het verstandig deze mee te nemen in het vliegtuig? Voor het geval er een stoel over is en we daar ons stoeltje op mogen zetten? Of vinden ze dat niet goed? Waar laat je je carseat als er geen stoel over is?

Kirstin

Reactie voor op de website?

17.18. Tweelingbuggy

Hallo, ik lees over de buggy mee tot aan de gate, dat kan ik helemaal volgen en als de buggy opgeklapt meekan, dat we het weer mee kunnen nemen bij het verlaten van de vliegtuig. Maar zijn dat ervaringen met een tweelingbuggy? Of aparte buggy's? We gaan met onze 2 zoontjes en mijn man zal dan toch de bagage voor zijn rekening moeten nemen en ik in dit geval de kinderen?

Carianne

Reactie voor op de website?

17.19. Reactie tweelingbuggy

Hoi Carianne,

Mijn ervaring met een tweelingbuggy en vliegen is niet helemaal positief. Bij vertrek werd er erg lastig gedaan over het meenemen van de buggy. Na navraag mocht hij dan wel mee tot aan de gate. Bij aankomst kregen we hem pas terug bij de bagage. Op de terugreis kregen we hem bij aankomst ook pas weer terug bij de bagage.

Vanaf het vliegtuig naar de bagageband was op schiphol ruim 15 min. lopen. Ook kwam de buggy niet van de bagageband, maar moesten we hem bij een loket ophalen (hier kwamen we achter na lang wachten en zelf navraag doen). Ook was de buggy licht beschadigd. Niet echt een goede ervaring dus. Wel waren we op de plaats van bestemming super blij dat we hem bij ons hadden, zonder hadden we niet gekund.

groetjes Marjolein

Reactie voor op de website?

17.20. Tweeling van 3 mnd 14 uur alleen vliegen

Hallo, ik heb twee jongens van nu net 3 mnd. Mijn man werkt op de philipijnen en vroeg of ik 2 weken kom omdat hij langer moet blijven. Ik weet niet of ik dat wel zie zitten zo een lange reis in een vliegtuig met twee baby's en krijg je dan hulp van de stewardessen? Want bij het landen en opstijgen moet je ze toch laten drinken? En hoe zit het met het tijd verschil? Raken ze dan niet helemaal ontregeld?

Kan iemand met ervaring hier tips en advies in geven?

Groetjes Annie.

Reactie voor op de website?

17.21. Tweeling van 3 mnd

Ik zou wel oppassen. Ze zijn nog erg jong en mogen nog niet tegen alles gevaccineerd worden. Vraag dit ook even na bij de GGD want je hebt bepaalde vaccinaties nodig voor je daarheen gaat. Sommige vaccins moet je ruim van te voren halen.

Pas ook met het water daar als je er heen gaat. Het water daar kan heel anders zijn (ook het water dat je koopt) dan hier en dat kan wel gevolgen hebben. Kortom laat je heel goed voorlichten voordat je met zulke kleintjes gaat.

d

Reactie voor op de website?

17.22. Naar de camping met 4 kinderen

Reactie op Afrastering

Hoi

Ik ben me erg aan het orienteren hoe we op vakantie zullen gaan? We hebben namelijk 4 zoons bijna 8, 4 en een tweeling van ruim 1 1/2. En met name voor de tweeling heb ik de meeste zorgen over hoe we dit moeten gaan aanpakken.

We gaan al een aantal jaar met de vouwwagen naar de camping. Maar we weten nog niet of we in Nederland blijven of naar het Buitenland gaan. Er zijn mensen die hebben het over een afrasteing weet alleen niet hoe ik me dat voor moet stellen en is het wel stevig genoeg.

Heeft er iemand ervaring mee of wie kan me een goede tip geven?

Groet Maartje (mama van 4 knapen)

Reactie voor op de website?

17.23. Vakantie kan wel

Hallo,

Wij hebben 2 kinderen en een tweeling van 1,5 en gaan in NL op vakantie, een lijst maken we van te voren wat mee te nemen en wat is er te huur enz. We kiezen voor NL omdat als ze ziek zouden worden dan is het makkelijker met hulp.

gr

Petra

Reactie voor op de website?

17.24. Wij kamperen met 6 kids

Hoi,

Hier een mama van 6 kids; 4 jongens en 2 meisjes (een tweeling) wij kampeerden al (met onze vouwwagen) voordat de meiden geboren zijn en zijn dat daarna blijven doen. De eerste keer waren de meisjes net 4 maanden toen we 3 weken op de Veluwe gekampeerd hebben. Ook de jaren daarna hebben we gewoon gekampeerd; 2 ikea kinderstoelen mee en een extra campingbedje als box voor buiten in de 1e jaren. En vorig jaar (de meiden waren toen net 3) hadden we om de beurt op-let-dienst ;-) zodat de ander toch even iets voor zichzelf kon doen. Dit jaar gaan we voor het eerst weer met hele hulp spul en de vouwwagen op vakantie naar Frankrijk, ben heel benieuwd hoe de reis zal gaan maar ik vertrouw erop dat dat ook goed komt.

Simone

Reactie voor op de website?

17.25. Reactie op Petra

Reactie op Reactie op Petra

Hoi Petra;

Vorig jaar novemebr bevallen van een tweeling. Ook wij hadden in januari een vliegvakantie geboekt. Niet veel later bleek ik zwanger te zijn van een tweeling....Tja wat doe je dan???

Mijn arts was heel resoluut, NEE je mag van mij niet vliegen. Ten eerste zijn de risico's van vroeggeboorte aanwezig en ten tweede, de vliegmaatschapij wil nog wel eens dames weigeren, omdat ze niet geloofd worden dat ze pas zoveel weken zwanger zijn.

Ik ben reuze blij dat ik het NIET gedaan heb, met 27 weken lag ik in het AMC met vroegtijdige weeën, ik dacht zelf dat het allemaal wel mee viel, ahum.

Het geluk was aan onze kant en ze zijn blijven zitten tot week 35, maar ik had er niet aan moeten denken dat ik in Griekenland had gezeten.

Daarnaast was ik echt ENORM (beide mannen volenden het groeigewicht van een eenling ;P ) kon me amper nog bewegen, hahaha, lekker op vakantie.

Nan

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Op vakantie met de tweeling

 1. Onze vakantie met tweeling
 2. Vliegvakantie Canada
 3. Vliegtips
 4. Tweeling op camping
 5. Afrastering
 6. Kamperen met 3 kinderen
 7. Met een box en een sprint
 8. Kamperen met tweeling etc etc
 9. Op vakantie naar Amerika/Canada
 10. Zeilvakantie met een tweeling
 11. Vakantiestrubbelingen
 12. Zwanger van tweeling en vakantie
 13. Rustig aan
 14. Reactie Zwanger tweeling en vakantie
 15. Reactie op Petra
 16. Reactie op Jeanette
 17. Carseats in vliegtuig
 18. Tweelingbuggy
 19. Reactie tweelingbuggy
 20. Tweeling van 3 mnd 14 uur alleen vliegen
 21. Tweeling van 3 mnd
 22. Naar de camping met 4 kinderen
 23. Vakantie kan wel
 24. Wij kamperen met 6 kids
 25. Reactie op Petra

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.