Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

29. Een van de tweeling gaat naar groep 3, de ander nog niet

Mijn tweeling is geboren in november 2000. Ze zitten nu beiden in groep 2 (niet bij elkaar). De leerkrachten adviseren nu dat een van de twee naar groep 3 gaat volgend schooljaar, en dat de ander nog een jaar blijft kleuteren. Op zich vinden wij dit prima, maar we weten niet of dit (later) problemen zal geven bij hen, omdat de een dan een klas hoger zit. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of iets soortgelijks hebben meegemaakt?

Angelique

Reactie voor op de website?

29.1. Een van de tweeling gaat naar groep 3, ander nog niet

Hallo,

voor het eerst op deze site en zag de vraag wij hebben een tweeling waar van er 1 is doorgegaan naar groep 4 en de ander is nog een jaartje in groep 3 gebleven. Op zich best even moeilijk want jah hoe leg je het uit? Maar na de grote vakantie duurde het maar even en het meisje dat is blijven zitten had prima haar draai gevonden.

Nu zitten ze inmidels in groep 7 en 8 dus het grote verschil komt nu eigenlijks pas omdat 1 naar het voortgezet onderwijs gaat. Het meisje dat is blijven zitten vindt het soms wel eens moeilijk omdat we in huis er veel over praten. Maar we hebben het opgelost door haar ook overal mee naar toe te nemen en ook al hier en daar een kijkje laten nemen (ook op een school waar onze schoolverlaatster niet naar toe gaat). Ze heeft nu een prima gevoel er over. En dat is ook het enige dat een beetje moeilijk is. We hebben er nooit geen spijt van gehad. Lekker hun eigen vriendinnetjes, heerlijk toch!!

Anita

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Een van de tweeling gaat naar groep 3, de ander nog niet

  1. Een van de tweeling gaat naar groep 3, ander nog niet
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.