Groot Gezin
Ervaringen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Tweeling van 7 maanden en willen graag snel weer kinderen

Hallo,

Vandaag precies 7 maanden geleden zijn wij trotse ouders geworden van Floor en Olivier. Dit zijn twee schatten en alles gaat heel voorspoedig, ze zijn enorm makkelijk en lief. Ik roep altijd maar dat een huilbaby veel zwaarder moet zijn dan twee van deze. En 'doe mij nog maar een tweeling!'

Wij willen graag snel voor een derde gaan. Mensen zeggen dan: zou je dat wel doen, zo druk. Maar over een jaar is het ook druk en over twee jaar ook! Zijn er meer meerlingouders die vrij snel na een tweeling aan een derde kindje zijn begonnen. Graag positieve en eventuele negatieve verhalen. Alvast bedankt!

Groetjes Eveline

Reactie voor op de website?

4.1. Snel weer kinderen.

Ja hoor, ik had net hetzelfde. Toen onze dochters nog maar net een paar maanden oud waren, had ik er al weer zin in. We hebben ook heel makkelijke, lieve kinderen die heel goed eten en slapen. Dat heeft er veel mee te maken, denk ik.

Ondertussen zijn de kinderen net één geworden. Mijn man is er nog niet uit of hij er nog eentje(of twee)ziet zitten, vandaar dat we er nog niet aan "begonnen" zijn, maar de zin is er nog steeds...

groetjes, Ann

Reactie voor op de website?

4.2. Zelfde gedachten, maar toch...

Wij zitten met dezelfde gedachten, maar hebben alleen al meer kinderen. Mijn man heeft uit zijn eerste huwelijk twee dochters van 19 en 21 jaar, ik heb uit een vorige relatie een dochter van 8 jaar en wij hebben samen een tweeling van 13 maanden.

Wij denken hard over een "laatste" kindje (de tweeling was eigenlijk ons "laatste" kindje) maar ik ben bang voor de kosten (ook al zijn de oudste twee min of meer financieel zelfstandig) en vooral voor de reacties.

Wij redden het eigenlijk prima, zowel financieel als praktisch, maar bij de tweeling kreeg vooral mijn man al behoorlijk wat opmerkingen. Misschien een stomme reden om te laten meewegen, maar toch. Ik denk ook aan mijn werk en aan mijn collega's. Ik heb net ouderschapsverlof opgenomen voor het tweede kind (dus het eerste kind van de tweeling). Ik heb het gevoel (maar dat is echt heel persoonlijk) alsof ik alleen maar ouderschapsverlof opneem de komende jaren, terwijl ik echt van mijn werk houd.

Maar ja, ik houd dus ook van al die kinderen om me heen. Moeilijk hoor. We zijn nog niet echt oud (34 en 41 jaar) dus dat is het probleem niet. En we hebben genoeg ruimte. Dus, wat houdt ons tegen? Nou, al die andere bezwaren dus.

Anneke

Noot van de redactie: Lees ook in de rubriek hete hangijzers over dit onderwerp, bijvoorbeeld in de discussie De grootte van je gezin.

Reactie voor op de website?

4.3. Ben weer zwanger!

Hallo,

Ik ben inmiddels alweer 3 maanden zwanger van onze derde. We hebben een tweeling van 11 maanden. Alleen krijgen we nu de praktische 'problemen'. Bijvoorbeeld vervoer. Zijn er mensen met ervaring. De tweeling zal ongeveer 1,5 zijn als deze baby wordt geboren.

Groetjes Eveline

PS Dit keer is het er 1...

Reactie voor op de website?

4.4. Doen wat je zelf wilt

Hoi Anneke,

Ik zou me niet laten meeslepen door wat de "omgeving" vindt. Alhoewel dat makkelijker gezegd is dan gedaan, dat begrijp ik enorm goed.

Wij (ik en mijn huidige man) zijn ook aan een kindje van ons begonnen en zie daar, ik ben nu dus 21 weken zwanger. Zelf heb ik drie kinderen uit mijn eerste huwelijk. Ik heb co-ouderschap, dus de ene week heb ik nu 3 kinderen en de andere week geen. Mijn eerste bevalling was vreselijk en eindigde in een keizersnee, de andere 2 gingen redelijk. Nu ik dus weer zwanger ben, van mijn vierde, vind ik de bevalling het engste.

We hebben hele verschillende reacties gehad, van "idioot dat jullie zijn", tot "goh, wat leuk zeg een kindje van jullie samen". Wij hebben ons er dus niet door laten leiden.

De kinderen vinden het machtig leuk en kijken de baby er eigenlijk ongeveer uit. Zij willen ook graag weten wat het is en hopen alle drie op een jongetje.

Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt.

groeten Xandra

Reactie voor op de website?

4.5. Snel weer kinderen en vervoer

Bij ons is het precies andersom. Wij hebben al een dochter van 3 jaar. Toen zij ruim 2,5 was, is onze tweeling van inmiddels 4,5 maand geboren. Twee supermakkelijke kinderen waarvan hun prille leventje nog steeds maar bestaat uit eten en slapen. De kriebel naar een 4e kindje is er bij mij wel. Mijn man en ik zien wel wat de toekomst ons brengen zal. De komende 5 jaar zal het in ieder geval niet gebeuren als het aan ons ligt. Ik heb begin dit jaar een spiraal laten plaatsen, maar als deze er over 5 jaar uit moet (ben dan pas 34) kunnen we altijd nog overwegen of ik me laat steriliseren of dat we toch voor een 4e gaan.

Toch vind ik het geweldig dat de tweeling en onze oudste niet zo enorm ver uit elkaar liggen qua leeftijden. De tweeling is een jongen en meisje en de oudste is een meisje. De oudste gaat ontzettend leuk en lief met ze om en is echt een klein moedertje voor ze.

De vraag van Eveline over het vervoer; wij rijden nog steeds in onze oude auto, een renault 19, een 4 deurs auto. Ook een reden om nog niet aan een 4e te beginnen, omdat het geld er bij ons niet is voor een grotere auto. Het is wel behelpen als we met het hele gezin erop uit gaan, maar het is te doen. Onze zoon gaat voorin in zijn 'maxi cosi'. Hij is de grootste van de 2 en zit ook in een grotere (grovere) autostoel. Onze 2 dochters en ik gaan achterin. De jongste dochter gaat in haar maxicosi achter de bestuurder, daarnaast komt onze oudste dochter in haar stoelverhoger en ik zit aan de andere kant. Onze dochter is wettelijk gezien te jong voor een stoelverhoger, maar als zij in haar autostoel moet, dan zit ik in het midden en dubbelgevouwen. Zit niet bepaald comfortabel. Toch zetten we haar af en toe wel in de autostoel, maar dat is wanneer we grote afstanden rijden. De wandelwagen (een tandem) ligt dan in de kofferbak.

Ik moet wel bekennen dat we met deze volle bak dan niet op vakantie moeten gaan, want voor de bagage zouden we dan toch echt een aanhanger moeten lenen.....

Groetjes, Claudia

Reactie voor op de website?

4.6. Vervoer van drie kleine kinderen

Onze dochter was precies 18 maanden toen wij een tweeling kregen, ook 2 meiden, die nu inmiddels al weer 3 jaar oud zijn. Met vervoer heb ik mij altijd prima weten te redden. Ik had een duomountainterrain wagen, en mijn oudste dochter liep dan naast de wagen of zat voor op op de voetsteunen. Daarbij, voor de fiets hebben wij een fietskar aangeschaft (in het naseizoen goedkoop te verkrijgen op de eilanden). In de auto paste het maar net wij hebben een opel astra station. De oudste op een goede stoelverhoger nl. met een rugleuning omdat zij nog maar anderhalf jaar was, en de andere 2 meiden konden aan beide kanten zitten in een maxicosi en later in een autostoel.

Volle bak, maar nu hebben we 3 stoelverhogers en dan heb je al weer wat meer ruimte in je auto en bovendien kun je ze er wat makelijker er uit halen.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt,omdat het bij julie net anders om is.

groetjes Anja

Reactie voor op de website?

4.7. Vervoer

Toen ons derde zoontje geboren werd was onze tweeling (ook jongens) net 14 maanden. Voor de tweeling hadden wij een tweeling-kinderwagen met de zitjes achter elkaar gekocht. Deze kinderwagen was uitbreidbaar naar 3 zitjes achter elkaar. En ik moet zeggen dat dat perfect ging. Alleen bleven de mensen regelmatig met open mond staren naar onze kroost.

Brigitte

Reactie voor op de website?

4.8. Snel een groot gezin

Hallo Eveline

Als je alweer de kriebels hebt, waarom dan niet? Of ben je al weer zwanger? Zelf heb ik 4 kinderen gekregen binnen 3,5 jaar, eerst een jongenstweeling, 22 maanden later een meisje en 18 maanden later nog een meisje. De kinderen vinden het geweldig, ieder kind speelt met ieder ander kind, afwisselend. En soms doen ze met z'n allen wat samen, maar dan moet ik zorgen dat ik in de buurt blijf. Want dan wordt het snel keten. Maar zelfs dan is het nog erg leuk met heel veel lol, ook voor ons als ouders.

Het is dus allemaal goed te doen, gelukkig heb ik nog een baan van 3 dagen per week waarbij in de pauzes rustig koffie kan drinken en ongestoord met collega's kan kletsen. Ondertussen wordt mijn huis schoongemaakt door 2 'interieurverzorgsters', anders houd ik te weinig tijd over voor mijn kids.

Soms verlang ik zelfs nog wel naar een vijfde. Het wordt alleen wat lastig op de fiets, ik vind 4 kinderen versjouwen al zo zwaar.

Groetjes, Henriette

Reactie voor op de website?

4.9. Doen wat jij wilt

Hoi Henriette,

Als jij graag een derde kindje wilt moet je dat gewoon doen. Jij moet tenslotte samen met je man voor ze zorgen en anderen kunnen wel zeggen dat het zwaar is, maar zij hoeven het niet te doen toch?

Ikzelf heb eerst 1 kindje gekregen en na 6 maanden was ik zwanger van onze twins. Soms denk ik weleens hoe heb ik dit allemaal gekunnen, maar omdat de oudste nog maar 15 maanden was toen onze meiden kwamen, ging alles gewoon door, je verschoonde gewoon drie kindjes en gaf 3 kindjes eten. Nu zijn ze 5 en 4 jaar oud en moet zeggen, het is heerlijk, ze spelen leuk samen, maken natuurlijk ook ruzie, maar het zijn gewoon drie leuke kids die bijna even oud zijn.

Mijn idee, doen wat je hart je ingeeft! Succes

Karin

Reactie voor op de website?

4.10. Denk goed na

hoj ik ben zelf moeder van een 2O maanden oude tweeling een jongen Beau en een meisje Lee. Het zijn ook twee schatjes maar één ding is zeker: makkelijker wordt het niet hoor. 7maanden, het moet nog beginnen! Ik wil je niet ontmoedigen en natuurlijk, ik heb altijd bij hun thuis geweest zonder braken, maar toch, neem je tijd!

Rebecca

Reactie voor op de website?

4.11. Mijn ervaring

Hoi,

Onze tweeling is 14 maanden. Ik geniet iedere dag enorm van ze. Totdat ze een maand of 9 waren vond ik de belasting niet dubbel zo groot als bij één kind. De eerste tijd gaat het voornamelijk om verzorging, verschonen, voeden, badderen gaat achter elkaar aan en kost geen dubbele tijd. Ze slapen veel in die periode.

Maar nu ze rondlopen, opgevoed moeten worden, in de gaten gehouden moeten worden bij het spelen (buiten spelen) tellen ze voor drie. Samen halen ze dubbel zoveel kattekwaad uit.

Vóór de tweeling hebben we vier kinderen, ik ben dus al wat gewend, maar ik vind dit wel erg pittig. Superleuk hoor, begrijp me goed. Maar heel intensief terwijl mijn huis en alles er wel op ingericht is.

Het zusje boven hun is drie, die wil dus ook nog graag veel aandacht van mij, terecht. Maar het is wel een heel geregel op ze alledrie hun eigen aandacht te geven. Mijn oudste drie kinderen zitten qua leeftijd ook kort op elkaar, maar dat vond ik toch anders. De oudste kon toch al meer toen de derde geboren was.

Natuurlijk moet je doen wat bij jullie past, dat spreekt voor zich. Maar als wij weggaan heb ik de nacht daarna het wel een benauwd. Ik wil de boel graag overzien en geen risico lopen. Ze gaan in de speeltuin echt allebei de andere kant op. Hun zus van drie wil ook geduwd worden op de schommel (de oudste drie natuurlijk ook, maar bij hun kan je het moment dat je aandacht kunt geven toch beter sturen).

Mijn gevoel van druk zit hem niet zozeer in drukte van werk, of praktische dingen als vervoer of geld. Daar kom je meestal wel uit, maar meer in het veilig houden van de situaties en de kinderen in hun afhankelijk periode (als ze zo klein zijn) kunnen geven wat ze nodig hebben.

Nou hopelijk heb je wat aan mijn ervaring. Succes met je kleintjes en geniet er van hé!

groeten José

Reactie voor op de website?

4.12. Tweeling van 9 maanden en weer zwanger 6 weken

Hoi, ik wil even reageren. Ik heb inmiddels ook een tweeling van 9 maanden maar nu blijkt dat ik weer zwanger ben, weet nog niet of het 1 is of weer 2. Ik heb nu wel veel moeite mee om te beslissen of ik die echt wilt of niet. Ik vind het super leuk maar aan de andere kant niet omdat ik niet zoveel inkomsten heb. Misschien kan jij mij een tip geven? aub

alvast bedankt Jantje

Reactie voor op de website?

4.13. Re: tweeling en weer zwanger

Jantje,

Misschien is het raadzaam om naar een verloskundige te gaan met een echo apparaat. Ze kunnen nu al zien met een inwendige echo of het er 1 of 2 is. En ten tweede is het wel een tweeling dan is de meting nu heel belangrijk. Ze meten dan de dikte van het tussenschot etc. Die inwendige echo's doen ze ook altijd na een ivf behandeling. Misschien is het dan makkelijker om een beslissing te nemen.

Wij zitten financieel ook niet ruim en zeker met 3 of 4 kinderen beginnen de kosten op te lopen. Wij hadden eerst 1 kind en kregen de tweeling toen de oudste 18 maanden was. Het is dan heel druk met 3 kinderen, hoe vervoer je het allemaal etc. Veel succes verder.

Margret

Reactie voor op de website?

4.14. 2 of 4 kinderen?

Wij dubben nog steeds. Van oorsprong wilden we 2 kinderen. Maar nu de jongste geboren is, vraag ik me af of we het hierbij moeten laten.

De voordelen zoals wij die nu zien: nog 2 keer dat kleine beleven, een groter gezin dus ook meer mensen waar je een bloedband mee hebt en waar je jezelf kunt zijn, altijd iemand om mee te spelen, samen leren delen en dergelijke.

Wat ik me afvraag is of we genoeg tijd overhouden voor elkaar als ouders en ieder kind afzonderlijk voldoende aandacht kunnen geven waar ze ook recht op hebben. Op dit moment werk ik 3,5 dag en mijn man 4,5 dag. Op 4 dagen zijn de kinderen dus thuis en dat willen we graag zo houden. Ik werk 1 avond en mijn man volgt op dit moment ook 1 avond een opleiding. Is dat te handelen, koken, vier kinderen eten geven, verschonen en op bed leggen?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Groetjes. Pemaatje

Reactie voor op de website?

4.15. Re: 2 of 4 kinderen

Hallo Pemaatje,

Ik wilde wel altijd graag vier kinderen. Toen de laatste echter een tweeling bleek, kwam dat wat eerder dan gepland. Ik zat toen en zit nu nog volop in een opleidingstraject (full-time werkverband) en mijn man werkt ook full-time. Voor ons is het wel te combineren, waarbij een goede oppas voor ons wel onontbeerlijk is. Wij hebben nu een gediplomeerde kinderdagverblijfleidster in ons huis. Dit is financieel nu ook goed op te brengen omdat we de volledige tegemoetkoming van de belastingdienst krijgen.

Voor mijzelf voelt mijn gezin met vier veel vollediger dan met twee. Soms denk ik wel dat dat ook komt omdat ik juist niet meer alle aandacht heb voor iedere individueel kind. Ze krijgen wel individuele aandacht, maar soms ook niet. Juist dan ben je meer gezin en delen ze meer met elkaar. Wat ik me nog wel afvroeg, waarom is drie geen optie? Dan kun je altijd nog beslissen of het voor jullie te doen is om er nog een vierde bij te krijgen. Het blijft wel een heel geregel en met een drukke baan en opleidingen, is dat niet voor iedereen een optie om dan ook nog een groot gezin te runnen.

Groet Lydia

Reactie voor op de website?

4.16. Wel of niet weer zwanger worden

Hoi,

Onze jongenstweeling is nu bijna 8 maanden en ik wil er nu eigenlijk nog wel een bij. Mijn man twijfelt omdat hij bang is dat het er weer twee zullen worden. Ze hebben namelijk in het ziekenhuis tegen ons gezegd dat de kans met 50% is toegenomen dat het weer een tweeling zal zijn. Ik ben overigens spontaan zwanger geworden van onze twee jongens en het zit wel in de familie alleen heeft het drie generaties overgeslagen. Wie heeft ervaring met twee tweelingen en wie kan mij iets vertellen over de kans op een tweede tweeling?

Groetjes Claudia

Reactie voor op de website?

4.17. Vervoer

Reactie op Ben weer zwanger!

Hoi,

Het vervoer, met de auto of wandelwagen?

Groetjes, Sandra

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tweeling van 7 maanden en willen graag snel weer kinderen

 1. Snel weer kinderen.
 2. Zelfde gedachten, maar toch...
 3. Ben weer zwanger!
 4. Doen wat je zelf wilt
 5. Snel weer kinderen en vervoer
 6. Vervoer van drie kleine kinderen
 7. Vervoer
 8. Snel een groot gezin
 9. Doen wat jij wilt
 10. Denk goed na
 11. Mijn ervaring
 12. Tweeling van 9 maanden en weer zwanger 6 weken
 13. Re: tweeling en weer zwanger
 14. 2 of 4 kinderen?
 15. Re: 2 of 4 kinderen
 16. Wel of niet weer zwanger worden
 17. Vervoer

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.