Groot Gezin
De media
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

114. Grootste gezin van Nederland bezoekt de Efteling

De Dag van het Gezin (zaterdag 15 mei 1999), een initiatief van de Verenigde Naties, heeft tot doel aandacht te schenken aan het gezin als samenlevingsvorm. Het attractiepark dat vooral bezocht wordt door families met kinderen grijpt deze dag aan om het grootste gezin van Nederland in het zonnetje te zetten. Het gezin dient te bestaan uit man en/of vrouw en hun (niet gehuwde) kinderen, wonend op eenzelfde adres.

Na oproepen in de media bleek de titel ‘grootste gezin’ (zie foto) te zijn weggelegd voor een Noordhollands gezin met 9 zonen en 7 dochters in leeftijd variërend van 1 tot 17. Het heeft de Efteling aangenaam verrast dat er ondanks de afnemende gezinsgrootte nog veel grote gezinnen in Nederland zijn. Naast een drietal gezinnen met 13 kinderen, een gezin met 12 kinderen hadden zich zes ‘elftallen’ aangemeld.

Ook in België, Duitsland (Nordrhein-Westfalen) en Engeland heeft de Efteling gezocht naar het grootste gezin. Het Belgische gezin telt sinds gisteren (!) 13 kinderen: 7 jongens en 6 meisjes. Het Duitse gezin steekt er met kop en schouder boven uit: 17 kinderen waarvan 10 jongens en 7 meisjes. Al deze gezinnen brachten zaterdag 15 mei een bezoek aan de Schatkamer van de Sprookjes. In Engeland is de zoektocht naar het grootste gezin nog niet afgerond.

Heel toepasselijk nam Nederlands grootste gezin zaterdag om 9.30 uur plaats op de grootste bank van Nederland en tijdens de Grote Efteling Sprookjes Kwis werden ze getoetst op hun kennis over sprookjes. Vervolgens was het de beurt aan het Belgische en Duitse gezin. De gezinnen werden de gehele dag als VIP’s onthaald.

(PERSBERICHT)

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.